Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Τι ζητούν οι βάρβαροι στη «Χαλυβουργία»;



Προθες, αντιπροσωπία τής Χρυσής Αυγής επισκέφτηκε τους απεργούς εργάτες τής «Ελληνικής Χαλυβουργίας» Ασπροπύργου και παρέδωσε τρόφιμα, απευθύνοντας και χαιρετισμό στους απεργούς εργάτες. Όπως είναι γνωστό, η απεργία, που έχει αρχίσει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, δηλαδή μετράει ήδη 112(!) ημέρες, στηρίζεται και επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το ΠΑΜΕ, ενώ, σύμφωνα με τα γραφόμενα στο διαδίκτυο και από οπαδούς τού ΚΚΕ, ο Πρόεδρος του εργοστασιακού σωματείου Γιώργος Σιφωνιός φέρεται να είναι μέλος τού κομμουνιστικού κόμματος. Αξίζει και με το παραπάνω να σημειωθεί πως η Χρυσή Αυγή μέχρι τώρα τασσόταν υπέρ τής λύσης τής απεργίας με το επιχείρημα ότι η παράτασή της θα οδηγήσει στο κλείσιμο του εργοστασίου και την οριστική απώλεια των 400 θέσεων εργασίας. Και τώρα, όσοι δεν το έχετε δει, παρακολουθείστε οπωσδήποτε το βίντεο:


Μ’ ένα σμπάρο …τρία τρυγόνια

Τι τους ήρθε των βαρβάρων νεοναζί και κατέβηκαν στον Ασπρόπυργο; Νομίζουμε τους ήρθαν τρεις ιδέες. Η πρώτη: Η μονομερής προσκόλληση στο έθνος εμποδίζει σοβαρά την ανάπτυξη του ‘‘κινήματός’’ τους· χρειάζονται και την τάξη, την οποία, έδειξαν, δεν σκοπεύουν να παραχωρήσουν στην Αριστερά αμαχητί. Η δεύτερη: Καθώς βλέπουν τα δημοσκοπικά ποσοστά τους να ανεβαίνουν και οι ίδιοι να φλερτάρουν με την είσοδό τους στην κοινοβουλευτική κολυμβήθρα τού Σιλωάμ, αισθάνονται ότι ήρθε η ώρα να επιδιώξουν πλατύτερη νομιμοποίηση (συν Βουλή και χείρα κίνει) από αυτήν που προσφέρουν τα πογκρόμ και τα μαχαιρώματα μεταναστών. Και η τρίτη: Η παρουσία τους εκεί ήταν μια εξαιρετική (ΑΑΑ+) αφορμή να σπείρουν τη σύγχυση, να υπονομεύσουν και να αποδομήσουν τόσο την ιδέα τού ιστορικού ρόλου τής εργατικής τάξης, όπως την εννοεί η Αριστερά, όσο και να εκθέσουν τις οργανωμένες συνδικαλιστικά και πολιτικά δυνάμεις της, με πρώτες και καλύτερες ΠΑΜΕ και ΚΚΕ, αφού αυτές έχουν τον πρώτο λόγο στην απεργία τών χαλυβουργών.

Για τις πρώτες δύο ιδέες, είναι νωρίς να ξέρουμε αν θα τους βγουν. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και από τη δική μας δράση (δράση, όχι αντίδραση). Για την τρίτη, μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω.

Λάσπη

Οι Νο1 ‘‘συνήθεις ύποπτοι’’, τα ‘‘τσακάλια’’ τού Indymedia, φυσικά δεν έχασαν λεπτό και άρχισαν να πετάνε τη διαδικτυακή λάσπη με τις μπουλντόζες, μέχρι που το τσαρδί τους έπεσε, επειδή το Πολυτεχνείο για λόγους συντήρησης(;) ανακοίνωσε διακοπές ρεύματος. Οι Ν2 ‘‘συνήθεις ύποπτοι’’, οι φίλοι μας της ΕΟΣ, άργησαν λίγο, αλλά δεν μπορούσαν να λείψουν από το πανηγύρι, φέρνοντας μαζί και όλο τον ‘‘εξοπλισμό’’ τους (κοπτοραπτική αποσπασματικότητα, αισχρή διαστρέβλωση, ύπουλη υπονόμευση), ‘‘εξοπλισμό’’ που χρησιμοποιούν σχεδόν για κάθε οργανωμένη αριστερή δύναμη —ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι το ΚΚΕ πληρώνει πιο ακριβά από όλους το μάρμαρο…

Είναι ελπιδοφόρο πάντως ότι σε δύο από τα γνωστότερα αναρχικά blogs δεν ακούστηκε κιχ. Και είναι ολωσδιόλου αποκαρδιωτικό ότι σε ένα αριστερό ιστολόγιο, προσκείμενο μάλλον στον ΣΥΡΙΖΑ, γράφτηκε, (εκτός άλλων ‘‘ορέων’’ που δείχνουν ότι ο αρθρογράφος —κείμενα του οποίου βλέπουμε κατά καιρούς στην «Εποχή»— χάνει στροφές τόσο στο πεδίο της θεωρίας, όσο και σε αυτό τής πράξης), γράφτηκε λοιπόν και η εξής απίστευτη (από αριστερό για αριστερούς!) αθλιότητα:

Είναι τόσο ηλίθιος (ανακαλούμε έναν υπερβολικό χαρακτηρισμό που είχαμε γράψει αρχικά λόγω φόρτισης όταν μάθαμε την είδηση) ο Γ. Σιφωνιός —για τον οποίο τόσα εγκώμια έχουμε γράψει σε περασμένες αναρτήσεις μας— ή κάτι άλλο συμβαίνει που ούτε καν θέλουμε να το αναφέρουμε;  

Φωναχτές σκέψεις

Αφήνοντας κατά μέρος τις αθλιότητες, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες σκέψεις, χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Οι σκέψεις αφορούν στο περιστατικό αυτό καθ’ αυτό και τα συμπεράσματα που θα μπορούσαν να εξαχθούν, αλλά και στις συζητήσεις και αντιδράσεις που πυροδότησε, καθώς και στην αφωνία που προκάλεσε. Αριθμούμε (όχι υποχρεωτικά με αλάνθαστη σειρά σπουδαιότητας, να μας το συγχωρήσετε αυτό):

1. Αν η πολιτική είναι, εκτός άλλων, και διαχείριση συμβόλων (που είναι), η Χρυσή Αυγή κατήγαγε μια τακτική νίκη σε επικοινωνιακό και συμβολικό επίπεδο κι εμείς υποστήκαμε μια αντίστοιχη ήττα.

2. Φαίνεται ότι κάποιοι μέσα στη Χρυσή Αυγή έχουν κατανοήσει καλύτερα από μερικούς δικούς μας ότι η «πολιτική αρχών» είναι, συχνά, «αρχίδια πολιτική». Δεν εξηγείται αλλιώς πώς πρόσφεραν βοήθεια σε απεργία που υποστηρίζεται κυρίως από κομμουνιστές...

3. Επειδή για εμάς, σε αντίθεση με ό,τι πίστευε ο Μιτεράν, η διαχείριση συμβόλων δεν είναι το α και το ω του Πολιτικού, η νίκη (ήττα) αυτή έχει πρακτικά πολύ περιορισμένες συνέπειες.

4. Ωστόσο, πρέπει να αναλυθεί γιατί σημειώθηκε. Κατά τη γνώμη μας, η κύρια αιτία ήταν ότι αιφνιδιαστήκαμε. Ουδείς περίμενε μια τέτοια κίνηση.

5. Όποιος το περίμενε και κατηγορεί τους συνειδητοποιημένους τουλάχιστον εργάτες για βαριά αμέλεια, να σηκώσει το χέρι του.

6. Μετά να μας πει γιατί, αφού το περίμενε, δεν ήταν την Παρασκευή έξω από την πύλη τού εργοστασίου.

7. Αν η απάντηση είναι πως δεν μπορούσε να βρεθεί στον Ασπρόπυργο για λόγους ανωτέρας βίας, να μας εξηγήσει ποιοι λόγοι ανωτέρας βίας συνέτρεξαν ώστε να μη ρίξει ούτε  ένα τηλεφωνικό ή έστω εσεμεσετζήδικο σήμα.

8. Οι χρυσαυγίτες, προφανώς, δεν είδαν φως και μπήκαν. Πήγαν την κατάλληλη ώρα και στιγμή, ειδοποιημένοι. Το πιθανότερο είναι (αλλά όχι και μαθηματικά βέβαιο) ότι είχαν εσωτερική πληροφόρηση, από κάποιους εργάτες τού εργοστασίου.

9. Όσοι έχουν την πεποίθηση ότι η υποστήριξη της Χρυσής Αυγής, (όπως και τα χειροκροτήματα τού βίντεο μετά τον χαιρετισμό τού εκπροσώπου της, όσα από αυτά βέβαια δεν προέρχονται από αβανταδόρους), είναι αδιανόητα για εργάτες ουσιαστικά θεοποιούν ανθρώπους. Παίρνουν ολοστρόγγυλο δεκάρι στα Θρησκευτικά, αλλά στην Ιστορία ένα ξεγυρισμένο άσο (επιεικώς).

10. Ο Πρόεδρος του Σωματείου, αιφνιδιασμένος κι αυτός όπως όλοι, έπρεπε να αποφασίσει μέσα σε λίγα λεπτά πώς θα χειριστεί το πρόβλημα. Το χειρίστηκε λάθος (προφανώς δεν μπορούσε να τους διώξει, αλλά μπορούσε, ίσως, να μην επιτρέψει τον χαιρετισμό τών βαρβάρων και κάλλιστα είχε τη δυνατότητα να μη μιλήσει και να μη χειροκροτήσει). Όσοι έχουν την πεποίθηση ότι τα λάθη είναι αδιανόητα για έναν εργάτη κομμουνιστή ουσιαστικά θεοποιούν ανθρώπους και παίρνουν τους ίδιους βαθμούς με τους προηγούμενους στα Θρησκευτικά και την Ιστορία.

11. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση για το γεγονός από τη μεριά τού σωματείου τής «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Δεδομένου ότι μιλάμε για ένα συνδικαλιστικό σωματείο και όχι για μια πολιτική οργάνωση ή κόμμα, καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες να συντεθεί μια ενωτική αντίδραση χωρίς παρενέργειες και διαταράξεις.

12. Δεν καταλαβαίνουμε όμως καθόλου γιατί δεν υπάρχει μετά από δύο ημέρες καμία επίσημη αντίδραση από το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ. Αν εκτιμούν ότι «δεν πρέπει να τους κάνουμε διαφήμιση», έχουμε την άποψη πως εκτιμούν λάθος. Το γεγονός έχει συμβεί και η σιωπή δεν το διαγράφει. Αν πάλι οφείλεται σε αμηχανία νομίζουμε ότι κράτησε πολύ για συνδικαλιστική παράταξη ενός κομμουνιστικού κόμματος και το ίδιο το κόμμα.

13. Η ίδια σιωπή επικρατεί και στα άλλα αριστερά σχήματα, τουλάχιστον τα σημαντικότερα. Και στον σημερινό κυριακάτικο αριστερό τύπο, δεν υπάρχει ούτε αράδα Έχουμε την ίδια άποψη και για τη δική τους σιωπή. Τους αναγνωρίζουμε ένα ελαφρυντικό: ενδεχομένως να επέλεξαν τη σιωπή από διακριτικότητα προς το ΚΚΕ. Δεν νομίζουμε όμως ότι είναι και τόσο ισχυρό…

14. Οι αντιδράσεις οπαδών και φίλων τού ΚΚΕ εκδηλώθηκαν με μια μεγάλη γκάμα. Σταχυολογούμε σε ελεύθερη απόδοση τις δύο πιο προβληματικές, (χωρίς αυτό να σημαίνει πως έλειψαν οι ψύχραιμες και σωστές τοποθετήσεις):
α) «Το Κόμμα ξέρει πότε θα μιλήσει μη βιάζεστε». Εδώ έχουμε τη θεοποίηση του κόμματος. Να μην επαναλαμβανόμαστε για τα Θρησκευτικά και την Ιστορία. Αλλά έχουμε και κάτι άλλο. Την απάρνηση της υποχρέωσης να εκφράζουμε τη γνώμη μας πετώντας το μπαλάκι στο κόμμα.
β) «Σιγά τα ωά. Πήγαν μερικά φασιστάκια στη Χαλυβουργία και κάτι τρέχει στα γύφτικα!...». Οι φίλοι που έχουν αυτή την άποψη ξεχνούν ότι φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι.

15. Ας ξαναθυμηθούμε αυτό που, εκτός των άλλων, έδειξαν για μια ακόμα φορά τα γεγονότα: Ο εργατικός συνδικαλιστικός αγώνας δεν είναι παρά μια ‘‘ακατέργαστη’’ πρώτη ύλη απαραίτητη στην αριστερή πολιτική αλλά και όχι ικανή να την υποκαταστήσει. Έτσι, και η στενοχώρια μας από τα χειροκροτήματα τού βίντεο θα μετριαστεί, και ο καημένος ο Βλαδίμηρος θα χαμογελάσει λιγάκι…

Αντί επιλόγου

Να το επαναλάβουμε: δεν έγινε καμία καταστροφή. Πρέπει όμως να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα. Οι βάρβαροι δεν είναι όλοι τόσο ηλίθιοι όσο η ιδεολογία τους. Η ‘‘πορεία’’ τους ‘‘προς το λαό’’, με ‘‘δώρα’’ πια και όχι σουγιάδες και στειλιάρια, θα συνεχιστεί και ίσως να γίνει ακόμα πιο ‘‘σοφιστικέ’’. Χρειάζεται λοιπόν και η αντίστοιχη αναπροσαρμογή στις δικές μας αντιφασιστικές τακτικές. Και περιττό να πούμε, ότι τουλάχιστον στον αγώνα εναντίον τών βαρβάρων, δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με συντροφικά μαχαιρώματα και κομματικούς ‘‘πατριωτισμούς’’ και τυφλούς εγωισμούς.

Υστερόγραφο

Έχουμε την άποψη ότι ο μπαμπούλας τού φασισμού είναι πάντα ένα καλό όπλο στα χέρια τής άρχουσας τάξης. Πριν από καιρό μάλιστα, αφιερώσαμε και post σ’ αυτό το ζήτημα. Εξακολουθούμε να διατηρούμε την ίδια άποψη. Εξ άλλου, πρόσφατα, φρόντισε να μας την επιβεβαιώσει ο Σαμαράς με τις σπόντες του περί Βαϊμάρης… Αλλά (πάντα υπάρχει ένα αλλά, για καλό ή για κακό):

Με τη Χρυσή Αυγή στο κατώφλι τής Βουλής και με την αναβάθμιση της τακτικής της, δεν θα έβλαπτε καθόλου να ανεβάσουμε κατά μια βαθμίδα το επίπεδο συναγερμού…

Υστερόγραφο 2: (Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, 11.44 Π.Μ.)

Για να τα λέμε όλα σχετικά με την κακόπιστη κριτική που υπέστη το ΚΚΕ, ένα μέρος της είναι και πληρωμή με το ίδιο νόμισμα. Λίγοι από τους εκτός ΚΚΕ ενεργοποιημένους αριστερούς, που υποστήριξαν και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις τών Αγανακτισμένων, έχουν ξεχάσει τη συχνά ισοπεδωτική κριτική από στελέχη, μέλη και οπαδούς του για την παρουσία στην πλατεία Συντάγματος το καλοκαίρι ακροδεξιών ή και φασιστικών στοιχείων και τη μετατροπή τής αδυναμίας να τους διώξουν σε (δήθεν) ανοχή. Για άλλη μια φορά οι παλιοί, όπως ο Φλωράκης παραδείγματος χάρη, που έλεγαν «όποιος κατουράει στη θάλασσα, θα το βρει στ’ αλάτι!» δικαιώνονται…

67 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ φοβάμαι πως πρέπει να προετοιμαστούν τώρα και για προβληματική συνέχιση της απεργίας.
Νομίζω πως έγινε σοβαρή ζημιά απ αυτό το γεγονός, δεδομένου πως δεν είναι τόσο η εκμετάλευση απ τη χρυσή αυγή , όσο απ τους άσπονδους συντρόφους και "συντρόφους" της αριστεράς και του αναρχικού χώρου.
Και γι αυτούς του τελευταίους, είναι τουλάχιστον ατιμία για να μη πω πουστιά η εκμετάλευση μιας στιγμής όπου αιφνιδιάστηκαν(;), φάνηκαν άτυχοι(;), κουρασμένοι(;) οι απεργοί και το ΠΑΜΕ.
(Προσωπικά κρίνω πως φταίει μια ακόμη παθογένεια του ΚΚΕ, όπου δεν εννοούν να αντιληφθούν ακόμη το "ο καθείς εφ ώ ετάχθει". Άλλο το νάσαι μανούλα στα οργανωτικά, άλλο στους αγώνες, άλλο στην επικοινωνία. Νομίζω πως όσο καλός νάναι στην οργάνωση και στη διατήρηση της απεργίας ο Σιφωνιός, ίσως θάπρεπε μετά από τέτοια διάρκεια ναχε ήδη ενισχυθεί κι από άλλα ταλέντα, περισσότερο κατάλληλα στη διαχείρηση επικοινωνίας και ιδίως ξεκούραστα. Κι ίσως και πιο καχύποπτα).

mbiker

Theoprovlitos είπε...

Γιατι το εκανε αυτο η Golden Dawn;

Για να καταλήξει μετα από λιγο η λίστα με τα ονοματα των μελών της στα ιδια γραφεία που κατέληξε και η λίστα των αφελών μελων του ΛΑΟΣ.

Συστημα χωρις διπολο και χωρις μπαμπουλες ΔΕΝ μπορει να σταθεί.

Ενη είπε...

http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4696043

Προς τι η εκπληξη;

Δειτε τι λέει και η εκπρόσωπος της Ακρας Δεξιας στη Γαλλία,Μαρί Λεπεν

βλέπετε καμιά διαφορά απο το ο,τι λέει και η Αριστερά;

Στο αλλο ποστ δεν γράφτηκαν και αρκετά ιδια για τον Ολλαντα πο αριστερή αποψη;

Το μπλέξιμο του μπλεξίματος.....

υγ. Το λινκ δεν αφορά το σκέλος του...κρέατος, αλλά το κύριο μήνυμα που δίνεται απο την ομιλία της.

ΕΟΣ είπε...

Χα, χα!

Με ευχαρίστηση βλέπουμε ότι ήδη έχετε προσχωρήσει τις δικές μας θέσεις αλλά μάλλον δεν θέλετε να το παραδεχτείτε!

Ξαναδιαβάστε το κείμενο μαςΓιατί πανικοβλήθηκαν διάφοροι αριστεροί από την επίσκεψη της “χρυσής αυγής” στην Χαλυβουργία; και τα ξαναλέμε!...

Υ.Γ. Σε ένα σημείο γράφετε: "αξίζει και με το παραπάνω να σημειωθεί πως η Χρυσή Αυγή μέχρι τώρα τασσόταν υπέρ τής λύσης τής απεργίας με το επιχείρημα ότι η παράτασή της θα οδηγήσει στο κλείσιμο του εργοστασίου και την οριστική απώλεια των 400 θέσεων εργασίας.". Μα αυτό το επιχείρημα δεν το έχουν επικαλεστεί σε άλλες περιπτώσεις και συνδικαλιστές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ΅; Που είναι το πρόβλημα; Δεν μπορεί ο κάθε εργαζόμενος να λέει ελεύθερα την απόψή του; Ζήτημα υπάρχει αν δεν εφαρμόζει της αποφάσεις της πλειοψηφίας. Αν λοιπόν τα μέλη της χρυσής αυγής είναι απεργοσπάστες τότε πράγματι υπάρχει ζήτημα, αν όμως δεν είναι κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ότι δεν ακολουθούν την γραμμή του σωματείου και δεν σέβονται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας...

OMADEON είπε...

Σε συνθήκες ύπουλων και βρώμικων πολιτικών παιγνιδιών, όπως αυτό της Χ.Α. (και γενικότερα) απαιτείται ΔΡΑΚΟΝΤΙΑ σχολαστικότητα ΚΑΙ φιλαλήθεια στην εξέταση ΟΛΩΝ των στοιχείων. Και ΔΕΝ έχει καμμία θέση εδώ η αχρείαστη παράνοια χωρίς λόγο.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ έντιμο και χρήσιμο, ήταν το σχόλιο κάποιου JKL στην "aformi" (που κανονικά θεωρείται... ύποπτος από επίδοξο προστάτη-άγιο του ΚΚΕ you-know-who).

Ο/Η JKL λέει:
19 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:30 μμ
Δεν κατάφερα να το διαβάσω όλο.Συγγνώμη κιόλας.Η όλη σας ανάλυση βασίζεται στο ότι «δεν μπορεί, το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ θα έδωσε την άδεια» και από αυτή την θέση εκδιπλώνεται όλη σας η επιχειρηματολογία. Δεν μπορώ να γνωρίζω σε ποιον βαθμό ελέγχεται όλο το ΔΣ από το ΠΑΜΕ (πέραν του Σιφωνιού) ή απλά αν οι ίδιοι οι απεργοί βλέπουν στο ΠΑΜΕ τον πιο δυναμικό υποστηρικτή της απεργίας τους (που δεν είναι κακό), αλλά το ότι το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ επέτρεψε την επίσκεψη των νεοναζί προκειμένου να αυτο-απομονωθεί μου φαίνεται πραγματικά αστείο, ασχέτως αν το ΚΚΕ επιδίωκε πάντα την «κινηματική καθαρότητα».Η επίσκεψη της Χρυσής Αυγής έγινε σε μια φάση όπου η ίδια η απεργία βρίσκεται σε μια καμπή, δεν «ακούγεται» λόγω της ευρύτερης κοινωνικής κατάστασης και του απόηχου της 12 Φλεβάρη και ως εκ τούτου:

α)ενδεχομένως να θεώρησε καλή αυτή την στιγμή να κάνει την επίσκεψή της.Αυτό θα μπορούσε μόνο να την ωφελήσει.Είτε δεν θα γινόταν τίποτα και έτσι θα μπορούσε να αυτοπαρουσιαστεί ως μια «δύναμη» που στέκεται δίπλα στον αγώνα της εργατιάς, είτε θα δεχόταν την επίθεση από την «αριστεροαναρχοκρατούμενη» απεργία και έτσι θα μπορούσε να κάνει το δικό της επικοινωνιακό παιχνίδι λέγοντας πως η απεργία είναι της «αριστεράς, των κομμουνιστών, των αναρχικών και είναι ανθελληνική».

β)Η επίσκεψη θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και σχεδιασμένο έργο του Κράτους και των εβρισκόμενων σε δύσκολη θέση βιομηχάνων, οι οποίοι το μόνο που τρέμουν δεν είναι οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, βίαιες ή μη, αλλά η διάδοση της μορφής πάλης που κάνουν εδώ και σχεδόν 4 μήνες οι χαλυβουργοί.Ως εκ τούτου,με το να στείλουν της νεοναζιστική και παρακρατική (το τονίζω το τελευταίο) συμμορία στην απεργία, υπολογίζοντας στην αντίδραση της υπόλοιπης αριστεράς,του αλληλέγγυου κόσμου και κυρίως των αναρχικών (που πήρε αμέσως έντονες διασπαστικές ως προς την απεργία διαστάσεις), θα μπορούσαν να προκαλέσουν ίσως το χειρότερο πλήγμα αυτή την στιγμή στην πιο δυναμική μορφή πάλης που έχουμε δει στην μνημονιακή Ελλάδα.Και το προκάλεσαν.Η πόλωση θα επικρατήσει, η απεργία θα στιγματιστεί και δίπλα από την ταμπέλα «η απεργία του ΚΚΕ» θα μπει και η Χρυσή Αυγή.Αυτή θα είναι και η καταδίκη αυτού του αγώνα.Στο τέλος οι χαλυβουργοί θα μείνουν μόνοι τους και θα κατηγορούνται ως φασίστες.

Προσωπικά η δεύτερη περίπτωση μου φαίνεται το ίδιο πιθανή με την πρώτη και καθόλου συνομωσιολογική.

(δεν θα ασχοληθώ εδώ με το τι στάση έπρεπε να κρατήσουν οι απεργοί, αν και θα ήθελα να τους πλακώσουν.Η θέση τους ενδεχομένως να ήταν αρκετά δύσκολη.Επίσης δεν θα ασχοληθώ με το τι έκανε (αν έκανε) ή τι πρέπει να κάνει το ΚΚΕ για αυτήν την επίσκεψη.Το θέμα αυτό υπερβαίνει κατά πολύ το ΚΚΕ)
______________
Στη συνέχεια, κάποιος άλλος είπε κάτι που χρήζει προσεκτικής σκέψης και ΟΧΙ βιαστικής κρίσης:
Επεσήμανε ότι προηγούμενες επισκέψεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Χάγιος) κ.ά. ΔΕΝ εγιναν δεκτές από τους απεργούς? ΤΙ ακριβώς συμβαίνει? Το ενδεχόμενο αθέμιτων εκφοβιστικών πιέσεων από τη Χ.Α. το σκέφτηκε κανείς? Ο ίδιος σχολιαστής παραδέχεται πάντως ότι στο τέλος της εκδήλωσης κράχτηκε άσχημα (και ορθώς) η Χ.Α. από τους απεργούς. Επομένως οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ που φταίνε είναι οι ΙΔΙΟΙ.

Unknown είπε...

Στην προσπάθειά του το ΠΑΜΕ να δείξει οτι δεν ακολουθεί διασπαστική πολιτική, άνοιξε την πόρτα στους φασίστες.
Τα συμπεράσματα είναι ευκόλως κατανοητά.

Μάρκομ Ξ είπε...

Είναι πραγματικά τραγικό αυτό που συνέβη.
Αν το σωματείο της χαλυβουργικής ελέγχεται απόλυτα από το ΠΑΜΕ, άρα το ΚΚΕ, τότε αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την θέση τους. Πως είναι δυνατόν να μην μπόρεσαν να βρουν κάποια δικαιολογία για να μην γίνουν εκεί δεκτοί οι μαχαιροβγάλτες;
Αν το σωματείο δεν ελέγχεται απόλυτα από το ΠΑΜΕ, τότε τα πράγματα είναι πιο απλά, έτσι περίπου όπως περιγράφονται στο ποστ σας λέφτηδες. Δεν είναι καθόλου περίεργο ακροδεξιοί να προσεγγίζουν εργαζόμενους, καθώς η ρητορική τους ανέκαθεν λαΐκιζε υπέρ των συμφερόντων των φτωχών και καταφρονεμένων (δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το ΛΑΟΣ, όπως και η ΧΑ καταγράφουν σημαντικά ποσοστά σε λαϊκές γειτονιές).
Από κει και πέρα, το γεγονός ότι καταφέρνουν για μια ακόμα φορά να αιφνιδιάσουν (μετά τον Αγ. Παντελεήμονα και μετά την εκλογή τους στο Δ. Αθήνας), αλλά και οι αντιδράσεις εξ αριστερών και "αριστερών" επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά τη σύγχυση, την ανικανότητα και την πολιτική ανεπάρκεια φορέων και παραγόντων της αριστεράς. Είναι λ.χ. λυπηρό, διάφοροι υπερ-επαναστάτες το μόνο που έχουν να πουν να είναι το πόσο σκάρτο είναι το ΚΚΕ. Είναι τραγικό, κάποιοι άλλοι να παρουσιάζουν το γεγονός σχεδόν σαν κάτι το αναμενόμενο. Είναι απαράδεκτο οι επίσημοι, οργανωμένοι φορείς - κόμματα της αριστεράς να σιωπούν. Για μια ακόμα φορά, αντί ο αντίπαλος να μας ενώνει καταφέρνει να μας διχάσει.
Ίσως η ήττα από την παρουσία της Χ.Α. στην απεργία να μην είναι τόσο σημαντική για την ίδια την απεργία. Φαίνεται όμως ότι επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο την βαριά ήττα του κομμουνιστικού κινήματος που έχει συντελεστεί εδώ και χρόνια. Μαύρες ημέρες έρχονται... και ίσως πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Σε κάθε έκφανση της ζωής μας...

με λίγα κουράγια,
Μάρκομ Ξ

Υ.Γ. Προς Μάρκος: Δεν ξέρω την ηλικία σου, ούτε την πολιτική και κοινωνική σου πορεία, αλλά πραγματικά λυπάμαι για σένα.

Γρηγόρης είπε...

Φίλοι Λέφτηδες,

1)Κατανοώ την ανάγκη να κρατηθούν "χαμηλά οι τόνοι",και να μην αφήσουμε το απαράδεκτο αυτό γεγονός να οδηγήσει σε νέες φαγωμάρες μέσα στην αριστερά και τους αναρχικούς.
Στο δικό μας "στρατόπεδο".Εμείς τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να το εμποδίσουμε.

Όμως,όπως σωστά σας γράφει η aformi,μετά την Τυποεκδοτική,τον 902,τον απίστευτο σεχταρισμό της ηγεσίας του ΚΚΕ προς κάθε διπλανό της,αυτή η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι.

Όχι τόσο για μένα,όσο για φίλους μου από το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Απ'τον θυμό στην κατάθλιψη και αντιστρόφως,όταν ανοίγει το θέμα.

2)Προσπαθώ να φανταστώ ανάποδα τα γεγονότα.Κάποιον εργατικό χώρο σε απεργία διαρκείας,με πλειοψηφούσα δύναμη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή τον ΣΥΡΙΖΑ,και το σωματείο να υποδέχετε και να δίνει βήμα στα φασισταριά.

Η εφημερίδα που δεν διστάζει να εξισώσει την Κόντρα με την Χ.Α,θα άνοιγε τους ανεμιστήρες στο φουλ,και θα φτυάριζε κάθιδρη νυχθημερόν.

Αδιαφορώντας για την "διαφήμιση στους φασίστες" ή "το κοινό συμφέρον του ταξικού αγώνα" και "τους χαμηλούς τόνους".

Άμα έχεις στρογγυλοκαθίσει στην καρέκλα σου και έξω από το παράθυρο πλαταγίζει η κόκκινη σημαία,έχεις όλο το δίκιο με το μέρος σου.
Οι άλλοι είναι παραπλανημένοι,προβοκάτορες,οπορτουνιστές,λούμπεν,αντικομμουνιστές κλπ,κλπ,κλπ...

3.α)Ο καλύτερος για το κίνημα τρόπος,για να πέσει αυτή η κυβέρνηση,είναι με Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

Όποιος πολιτικός σχηματισμός σεχταρίζει συστηματικά,αρνείται την ενιαιομετωπική δράση και κρύβει τις πολιτικές ευθύνες του,βρίσκεται μόλις ένα σκαλί πάνω από την ηλιθιότητα ή την ταξική προδοσία.

3.β)Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των ρατσιστικών και κρυπτοφασιστικών ιδεολογημάτων,που κυκλοφορούν στην κοινωνία,είναι η ενημέρωση στις γειτονιές και τους εργατικούς χώρους,και η κοινή δράση στους δρόμους και τις πλατείες.

Όποιος το αρνηθεί ξανά-και ισχύει προς όλους-είναι άξιος της πολιτικής του μυωπίας.

Υ.Γ:Περιμένω ακόμη τρεις επίσημες ανακοινώσεις,από τους τρεις επίσημους πόλους.
Ποιός ξέρει,ίσως σε 50 χρόνια μάθει ο ανύπαρκτος ακόμα εγγονός μου.Απογοήτευση...

Γρηγόρης είπε...

markos,

Η λακωνική τοποθέτησή σου με μπερδεύει.

Υπονοείς ότι "το χάρηκες" το "σπάσιμο" στους ΠΑΜίτες;

Τί εννοείς ακριβώς,και κυρίως ποιά είναι τα συναισθήματά σου;

Πώς ακριβώς νοιώθεις; Έχει μεγάλη σημασία...

Unknown είπε...

Φίλε Φρηγόρη,
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εκπλαγήκατε και συναισθηματικά πληγωθήκατε.
Είναι γνωστό οτι οι ολοκληρωτικές νοοτροπίες είναι συκοινωνούντα δοχεία.

Γρηγόρης είπε...

markos,

Οι πολιτικοί σχηματισμοί κρίνονται και από τη νοοτροπία τους,αλλά πολύ περισσότερο από την ιστορία τους,τις πράξεις τους,τις πολιτικές τους θέσεις και τους στόχους τους.

Αν θέλεις να ξεριζωθεί το ιδεολογικό και πρακτικό νταβατζιλίκι,η υπεροψία,η άρνηση του διαλόγου και ο πολιτικός οπαδισμός στο μαντρί της,που τόση ανάγκη έχει κάθε γραφειοκρατική εξουσία,τότε ΝΑΙ.

Αν θες με αφορμή όσα έγιναν,να υποβιβάσεις συνολικά το ΚΚΕ στο επίπεδο της Χ.Α. στηριζόμενος μονοθεματικά στην "κοινή νοοτροπία τους"-που κι αυτό δεν ισχύει και το γνωρίζεις-τότε ΟΧΙ.

Markos,τί σε ενδιαφέρει περισσότερο;

Τα ποσοστάκια των εκλογών,ή η σοσιαλιστική επανάσταση;

Ανώνυμος είπε...

Αξιόλογε αρθρογράφε μάθε ότι στο Indymedia υπάρχει στο forum συζητήσεις και ο καθένας σχολιάζει είτε θετικά είτε αρνητικά. Αλλά δεν μπήκες στον κόπο να τα διαβάσεις. Στο indymedia αν το θεωρείς τσαρδί θα δεις όλες τις απόψεις για το θέμα. Ειδικά δεν αρθρογραφεί ένα άτομο αλλά σχολιάζουν διάφοροι. Χάρηκες που κόπηκε το ρεύμα ε; Και όμως είναι αλήθεια. Τύφλα να έχει η ΓΑΔΑ.
Nα ξέρεις πάντως πως το Indymedia έβαλε στα τοπικά νέα την μοτοπορεία.

Δεν μασάμε ρε είπε...

Καλοί μπουρδολόγοι είσαστε!

Διαβασα, και ξαναδιαβασα το κείμενο και όλο "ήξεις αφήξεις" είναι.

Καλά, το ξέρουμε ότι ως παιδιά του κατηχητικού δεν θέλετε να στενοχωρήσετε κανένα. Όλοι είναι καλοί και οι κακοί είναι στο indymedia, στο ΕΟΣ και σε ότι βρίσκεται παραπέρα από τον φράχτη του λαχανόκηπου της άθλιας
αριστεράς που στηρίζεται.

Και, κινδυνεύοντας να με χαρακτηρίσετε χρυσαυγίτη, ένα έχω για την περίπτωσή σας: Το πολύ το κάπα κάπα κάνει το παιδί μ@...!

Theoprovlitos είπε...

Left

Στο υστερογραφο σου που μιλας περί εκδιωξης ακροδεξιων στοιχειων από το Συνταγμα, μιλας για ομαδες ιδεολογικης περιφρούρησης που θα νομιμοποιούνται αυτεπαγγέλτως να αποφασιζουν για το ποιος μπορει και ποιος δεν μπορει να διαδηλώνει για οποιοδηποτε θεμα -μας αρεσει δεν μας αρεσει- ή την επιβολή copyright στις διαμαρτυριες από ιδεολογικους ή κομματικους χώρους;

Unknown είπε...

Γρηγόρη,
Με ενδιαφέρει η σοσιαλιστική επανασταση.
Αλλά όπως καταλαβαίνεις με ολοκληρωτικές νοοτροπίες , ανεξαρτήτου χρώματος, δεν γίνεται τίποτε.
Μην έχετε αυταπάτες για το ΚΚΕ.
Σε τι διαφέρει ο Τσαουσέσκου από τον Ασσαντ ή τον Μουσολίνι ή την Παπαρήγα?
Επιτέλους ξεκαθαρίστε, οι νεώτεροι, τις ιδέες σας.
Προς Μαρκομ Ξ
Είσαι αρκετά νεώτερος μου και σου εύχομαι ,αν διατηρήσεις το πνεύμα σου ανοικτό, να δημιουργήσεις μαζί με την νέα γενιά ένα αντάξιο της εποχής επαναστατικό κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι συν-αριστεροί (το σύντροφοι ας το πούμε αν γίνει πράξη) όλων των αποχρώσεων..
Πραγματικά λυπάμαι που οι ελάχιστες ελπίδες μου για την αριστερά στην χώρα, παρά την άνοδό της,(δεν μιλώ για το δημαρπασοκ) διαλύθηκαν πλήρως με την ανταλλαγή ύβρεων και χαρακτηρισμών, όσον αφορά τον τίμιο αγώνα των χαλυβουργών. Επιγραμματικά:
Οι εκτός κκε αριστεροί, έπεσαν στην τεράστια μπανανόφλουδα που έστησε η χρυσή αυγή, αφού την πάτησε πρώτα ο εξαντλημένος και παιγμένος απο κούραση και αγωνία Σιφωνιός. Ακολούθησε συνωμοσιολογία, και παρακρατορολογία απ'ολες τις πλευρές με πρώτην την "άλλη" μεταμοντέρνα αριστερά, και τελική και αποκορυφώνουσα την ανοησία, την αριστερά του ρίζου..όπου λίγο πολύ συγχωνεύει την χρ.αυγ. με ανταρσυα, σεκ, κ.τ.λ
Η αριστερά στην χώρα αυτή είναι ηλίθια..
Δεν πρόκειται απο εδώ και στο εξης
να ασχοληθώ μαζί της ούτε και άλλοι φίλοι που έκπληκτοι παρακολουθούν τα "επικοινωνιακά" τεκταινόμενα--όλοι κάπως μεγάλοι πιά--
Καλή σας τύχη
Ένας συνηθισμένος άνθρωπος

Unknown είπε...

Προς ευαίσθητους Δημοκράτες , κρυφοαριστερούς.
Η Αριστερά θέλέι δύναμη ψυχής και πνεύμα αγωνιστικό και δεν μπορούν να γίνουν όλοι αριστεροί.
Δεν κάνει ιδίως για ,,ευαίσθητες,, ψυχές που ψάχνουν κατι αλλά δεν ξερουν τι.
Ο αγώνας είναι σκληρός προς τον ταξικό αντίπαλο και ακόμη σκληρότερος προς τους συντρόφους που μένουν πίσω πνευματικά, αγωνιστικά και ιδεολογικά.
Απαιτεί αναμέτρηση με το πνεύμα μας ανα πάσα στιγμή.
Το μπλογκ των λέφτηδων είναι ζωντανό,τίμιο και γι΄αυτό εδω συγκρούονται σκέψεις και ρεύματα που υπάρχουν στην κοινωνία.
Οσοι δεν αντέχουν τις συγκρούσεις εδω, πως θα αναμετρηθούν με τον ταξικό αντίπαλο?
Πάντα έτσι θα είναι η αριστερά, ζωντανή , αγωνιστική , εριστική και πάντα αλληλομισούμενη.
Είναι δύναμη ανατροπής και αυτή είναι η ομορφιά της.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ μάρκος εκτιμώ, χωρίς ειρωνεία αλήθεια, τον αγωνιστικό σας και μάτσο μαζοχισμό.
Αντιμετωπίστε τα τάγματα των ηλιθίων μόνος σας.
Δεν με ξέρετε δεν σας ξέρω, άρα δεν ξέρετε αν είμαι "ευαισθητούλης" όπως λέτε, όπως δεν ξέρω αν είστε τόσο δυνατός στην καθημερινότητά σας όπως υπονοειται.
Πάντως απότι καταλαβαίνω, δεν έχετε ακόμα αντιληφθεί την τεράστια μπανανόφλουδα που οι συμμορίτες έβαλαν μπροστά σας και την οποία πατήσατε ,μεγαλοπρεπώς..
Ο ανταγωνισμός αντι-κκε και (φιλο)κκε κακοήθειας στην ελληνική αριστερά είναι ο δικός της πολιτισμός του ηλίθιου. Δεν θα συμμετέχω, σόρρυ..
Θα αποδείξω, όπως αποδεικνύω, το ταξικό (και όχι μόνον) θάρρος μου στην παλαίστρα της ζωής

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ενίσχυση που λες παρουσιάζει μια ανυπέρβλητη δυσκολία: δεν μπορεί να υποκατασταθεί η διοίκηση του σωματείου, ούτε να λειτουργεί ο πρόεδρος με συμβούλους επικοινωνίας. Εκεί δεν έχει τέτοια. Θα πέσουν ντομάτες. Μη ξεχνάς ότι μιλάμε για ανθρώπους με σχεδόν τέσσερις μήνες απεργίας στην πλάτη τους. Δεν θα δεχτούν κανένα ‘‘χαρτογιακά’’.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Θεοπρόβλητε,


Γράφεις:

«Γιατι το εκανε αυτο η Golden Dawn;

Για να καταλήξει μετα από λιγο η λίστα με τα ονοματα των μελών της στα ιδια γραφεία που κατέληξε και η λίστα των αφελών μελων του ΛΑΟΣ.»

Το φέρνω από ’δω, το πάω από ’κει, άκρη δεν βγάζω. Τι εννοείς;

Για το δεύτερο σχόλιό σου, σχετικά με το υστερόγραφο: Φίλε Θεοπρόβλητε, η ακροδεξιά και ο φασισμός είναι εκτός δημοκρατικού τόξου. Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς αριστερός για να το πιστεύει αυτό, έτσι δεν είναι;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Τώρα, πώς μας το πας; Τι σοσιαλισμός, τι εθνικοσοσιαλισμός;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλοι τής ΕΟΣ,


Ρε σεις! Μπας και είσαστε πιτσιρικαρία, φοιτηταριό; Τι επιχειρήματα είναι αυτά;

Δηλαδή, αριστερός είναι όποιος λέει πάντα ναι σε μια απεργία, ανεξαρτήτως συνθηκών; Και το ίδιο ισχύει και για την επανάσταση; Δηλαδή η Ρόζα ήταν καραδεξιά του κερατά;

Ρε παιδιά! Ανοίξτε και κανένα βιβλιαράκι, ρε γμτ! ;-)


Τα λέμε (αλλά πιο διαβασμένοι την άλλη φορά!)

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκο,


Δεν μας τα λες καθόλου καλά! Δεν είναι αριστερή αντίληψη αυτή («ένας είναι ο εχθρός, ο ρεντ-μπλακ ο φασισμός»). Θα ’χει γούστο να πρόκειται για κανένα φλερτ με ΔΗΜΑΡ! ;-)


Τα λέμε

RED FAITH είπε...

Tο σωματειο των χαλυβουργων εβγαλε ανακοινωση που βαζει τα πραγματα στην θεση τους.Το ζητημα ειναι τωρα να γιγαντωθει η αλληλεγγυη με μεγαλο βημα την πανελλαδικη μεγαλη οικονομικη εξορμηση που ξεκινησε το ΠΑΜΕ εως τα τελη Μαρτη.Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ!ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΥΣΤΟΧΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΣΙΦΩΝΙΟΣ!ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ Α Λ Λ Η Λ Ε Γ Γ Υ Η!!!!!!!

Theoprovlitos είπε...

Για το πρωτο σχολιο μου υπονοώ οτι διαφοροι οργανωμενοι χωροι που παριστανουν τους περιθωριακους τελικα αποδεικνυονται ως συστημικοι.
Ενας εξ αυτων πιστευω οτι ειναι και η Χρυση Αυγη, όπως αποδειχτηκε και το ΛΑΟΣ.

Για το δευτερο, ναι μεν δεν χρειαζεται να συγχρωτιζομαστε με την Χρυση Αυγη ή και αλλους πιο light ιδεολογικους χωρους αλλα μπορουμε να τους απαγορεψουμε να διαμαρτυρονται; Ή παλι να δινουμε σε μια διαμαρτυρια στενο ιδεολογικο ή και κομματικο χαρακτηρα; Νομιζω οτι το Συνταγμα θετει τα ορια της παραβατικοτητας. Πριν από αυτο το όριο, αν νομιμοποιηθουμε εμεις να στερησουμε απο καποια ομαδα απο αυτο που της δινει δικαιωμα το συνταγμα, πολυ φοβαμαι οτι σε μια αλλαγη του ανεμου θα βρεθουμε και εμεις αποκλεισμενοι.

Τωρα η υποδοχη μετα βαίων και λαδων της ΧΑ στη Χαλυβουργια εμπίπτει σε αλλη κατηγορια.

Ενη είπε...

"Τώρα, πώς μας το πας; Τι σοσιαλισμός, τι εθνικοσοσιαλισμός"

Αριστερά Φιλαράκια

Εγω σας το πάω η τα γεγονότα;
Οταν η Μαρί Λεπέν χρησιμοποιεί τα ιδια λόγια περί προστασίας των λαικων συμφερόντων και ολο το ενδιαφέρον κινείται στο να πεισθουν οι λαικες μάζες για την ειλικρινή πρόθεση της ακρας δεξιάς που μεριμνά για το λαό, στον ιδιο βαθμό, αντίστοιχα, με τα λόγια της Αριστεράς;
Η Ακρα Δεξιά μιμείται ,λαικίστικα ,την πολιτική της Αριστεράς για να επιτύχει εκλογικά αποτελέσματα.
Ξεχνάτε τι ειχε συμβεί αλλοτε στη Γαλλία με ποσοστά του Λεπέν 18%,που πανικόβαλε τους Γάλλους;
Ο Σαμαράς κόπτεται για τα λαικά αιτήματα, η ΧΑ επισκέπτεται τους απεργούς δείχνοντας τη συμπαράστασή της, ο Καρατζαφέρης εχει επιτύχει να "συγκινεί" τους "νοικοκυραίους" κ.α.

Δεν ειναι αυτό ενα μεγάλο ιδεολογικό "κουβάρι" που αποπροσανατολίζει τον κόσμο;


Μόνο με μια ξεκάθαρη και ειλικρινή πολιτική , που δεν θα προσπαθεί να κερδίζει με φρουδες ελπίδες αλλά που θα εχει ακόμα και πολιτικό κόστος, υπάρχει μια ελπίδα να καταλάβει ο κόσμος ποιοι επιδιώκουν το γενικό καλό και οχι το μικροκομματικό συμφέρον.



Ισως ο λαός να φανεί πιο ωριμος απο τους πολιτικούς.

Αντωνης είπε...

"Για να τα λέμε όλα σχετικά με την κακόπιστη κριτική που υπέστη το ΚΚΕ, ένα μέρος της είναι και πληρωμή με το ίδιο νόμισμα. Λίγοι από τους εκτός ΚΚΕ ενεργοποιημένους αριστερούς, που υποστήριξαν και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις τών Αγανακτισμένων, έχουν ξεχάσει τη συχνά ισοπεδωτική κριτική από στελέχη, μέλη και οπαδούς του για την παρουσία στην πλατεία Συντάγματος το καλοκαίρι ακροδεξιών ή και φασιστικών στοιχείων και τη μετατροπή τής αδυναμίας να τους διώξουν σε (δήθεν) ανοχή"

Αν κάποιος θεωρεί --χρησιμοποιώ ένα παράδειγμα-- "πληρωμή με το ίδιο νόμισμα" σε μένα, για την κριτική που άσκησα στις πλατείες, το να βοηθήσει τον Μάνεση αφήσει στην ψάθα ένα φτωχό εργάτη που έκανε την υπέρβαση της ζωής του με απίστευτο ρίσκο για αυτόν και την οικογένειά του, τότε έχουμε διαφορετική αντίληψη για το τι σημαίνει "οφθαλμός αντί οφθαλμού" με αυτόν τον κάποιον.

Η στοιχειώδης λογική λέει πως αυτός ο εργάτης δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε στον όποιο θυμωμένο αγανακτισμένο.

Και πολλοί είναι αυτοί που όχι μόνο παίζουν έμμεσα το βιολί του Μάνεση αλλά τα ρίχνουν και άμεσα στους εργάτες.

Βρίστε το ΚΚΕ ρε φίλε αν θέλετε να ξεσπάσετε. Βρίστε το ΠΑΜΕ. Οι εργάτες τι σας φταίνε;

Μάρκομ Ξ είπε...

Προς theoprovlitos:

αυτά με το σύνταγμα μας τα χουν πει και άλλοι. Όποιος δε σέβεται το σύνταγμα (ναι, αυτό το λειψό, αλλά καλύτερο από την ιερά εξέταση σύνταγμα) δεν μπορεί να ανήκει ισότιμα στην κοινωνία. Άσε λοιπόν τις τσιριμόνιες και αποφάσισε: αποδέχεσαι τη δράση δολοφόνων μισανθρώπων ή όχι;

προς Μάρκο και γενικά:
ευχαριστώ για την ευχή σου. Εύχομαι και γω με τη σειρά μου όταν ο Άλεκ Τσίπρες και η ομαδούλα του πάρουν αυτό που τους αξίζει να κάνουν τη μεγάλη 'αριστερη' κυβέρνηση που με μεταρρυθμίσεις, 'δημοκρατία', 'ελευθερία' και 'ευρωπαϊσμό' θα φέρει τα πάνω κάτω, θα υπερψηφίζει στο ευρωκοινοβούλιο την εξίσωση κομμουνισμού και φασισμού και θα σώσει επιτέλους τη χελώνα καρέτα καρέτα. Στο μεταξύ, άνθρωποι θα απολύονται, θα πεθαίνουν και η ζωή θα συνεχίζεται, όσο αυτοί οι σαλονάτοι αριστεροί θα πίνουν τα φρεντοτσίνα τους στην πολιτεία και στα βριλήσια που έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά του ο ΣΥΝ.

Έτσι λοιπόν σ/φοι, συνεχίστε να χτυπάτε το ΚΚΕ, όχι εκεί που πραγματικά πονάει, αλλά εκεί που σας βολεύει για να προσελκύετε περισσότερο από το μικροαστικό, 'καθαρούτσικο' κοινό σας. Έτσι σ/φοι, γιατί ως γνωστόν, ο μεγάλος ταξικός εχθρός βρίσκεται μέσα μας, η μεγαλύτερη βεβαιότητα είναι η αμφισβήτηση, τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας και το καλύτερο σαπούνι γίνεται από φασίστα και κομμούνι.

καλά κρασά,
Μάρκομ Ξ

Theoprovlitos είπε...

Μάρκομ Ξ

Δεν νομιζω πως ζητηθηκε να καταθεσουμε την γνωμη μας για τη Χρυση Αυγη. Προφανως θεωρειται ως δεδομενη.

Το ερωτημα ειναι ποια ειναι τα ορια της αυτοπροστασιας της δημοκρατιας, ποιος νομιμοποιείται να βγαζει ενα κομμα εκτος νομου και ποιος τελικα θα αναλαβει αυτοβουλως ή οχι να αποκαθαρει την κοινωνια και την πολιτικη σκηνη υποκαθιστωντας τον μπατσο.

Αφηνω δε κατα μερος και το γεγονος οτι οι διαφορες ιδεολογικες και πολιτικες τερατογενεσεις δεν ξεφυτρωσαν από μονες τους αλλα υπήρχαν εξωγενεις παραγοντες που δημιουργησαν τα καρκινωματα. Ασχολουμαστε με τον καρκινο χωρις να ασχολουμαστε με τα γεννεσιουργα αιτια τα οποία μπορει και να μας αφορούν.

Στην τελικη και η ΧΑ της δικης μας κοινωνιας είναι εξωγαμο. Οι θαλαμοι αεριων ουδεποτε αποτελεσαν λυση και προφανως αυτο που η ΧΑ εκπροσωπεί δεν ειναι ζητημα εναρξης στην εφορια ή καταθεσης καταστατικου στο πρωτοδικείο. Τουλαχιστον να μην τους καταστησουμε ΚΑΙ ήρωες που βγηκαν στο ανταρτικο και την παρανομία. Αρκει που τους καταστησαμε κομμα.

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Όχι, δεν νομίζουμε ότι το σωματείο ελέγχεται από το ΠΑΜΕ (άσε που ο έλεγχος ενός εργοστασιακού σωματείου είναι πάντα σχετικός και ρευστός). Το ΠΑΜΕ έχει κερδίσει την αποδοχή τους και το ακούνε. Και μη ξεχνάμε ότι ένα σωματείο, ακόμα κι ένα ταξικό σωματείο, δεν είναι κόμμα ή πολιτική οργάνωση. Ιδίως σε συνθήκες απεργίας που έχει τραβήξει ήδη 115 μέρες…

Για τη δικαιολογία που λες ότι δεν μπόρεσαν να βρουν. Απ’ ό,τι φαίνεται τα ‘‘καλόπαιδα’’ δεν πήγαν εκεί με σημαίες, λάβαρα και ταρατατζούμ. Πριν οι εργάτες στην πύλη καταλάβουν καλά-καλά τι γίνεται, βρέθηκαν φάτσα με φάτσα με δαύτους. Πόσοι από τους εργάτες (που δεν ήταν και πολλοί απ’ ό,τι φαίνεται στο βίντεο) είναι συνειδητοποιημένοι, έστω στο επίπεδο του να απομονώνουν τους φασίστες; Πόσοι φοβήθηκαν ότι θα γίνουν τσαμπουκάδες και είπαν «δε γαμιέται, άστους, θα φύγουν»; Πόσοι είχαν τη δυνατότητα σωστού χειρισμού μιας σύνθετης κατάστασης (είναι μεν φασίστες, αλλά έρχονται και σου φέρνουν τρόφιμα) όπου έπρεπε να αντιδράσουν σχεδόν στιγμιαία; Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα. Όπως εκτιμούμε όμως την κατάσταση, το βάρος, εκ των πραγμάτων, έπεφτε σε έναν άνθρωπο, τον Σιφωνιό.

Για τον αιφνιδιασμό: Χωρίς να θέλουμε να δικαιολογήσουμε κανέναν πιστεύουμε ότι η περίπτωση ανήκει στους αιφνιδιασμούς που δύσκολα αποφεύγονται 9το υπονοούμε και στο ποστ). Όπως φανταζόμαστε ότι ξέρεις, οι θέσεις τών χρυσαυγιτών για την απεργία δεν οδηγούσαν σε καμία περίπτωση στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Για τα άλλα, τα ενδοαριστερά, τι να πούμε;…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Γρηγόρη,


Ο δικός μας ο καημός δεν είναι τόσο να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι. Η κριτική για τα λάθη που οδήγησαν στο ‘‘ατύχημα’’ να γίνει, καμία αντίρρηση. Κι αν ανέβουν και λίγο οι τόνοι στην κριτική, δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Όμως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κριτική, φίλε Γρηγόρη. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τόνους λάσπης. Και, φυσικά, έχουμε να κάνουμε με την αποθέωση του ‘‘σταλινισμού’’ από κατά τα άλλα φανατικούς ‘‘αντισταλινιστές’’. Πρόκειται για συλλογική παράνοια της Αριστεράς! Πρόκειται για την απόλυτη τυφλότητα! Πρόκειται για απίστευτη ανευθυνότητα! Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα, φίλε Γρηγόρη! Θα σκάσουμε, θα ασπρίσουν τα μαλλιά μας, θα γεράσουμε πρόωρα, πως το λένε;

Μας λες για την απάντηση του Αφορμή. Να μας συμπαθάς, αλλά, πρόκειται για μια απίστευτη αθλιότητα. Όχι η απάντηση, το άρθρο. Α-θλι-ό-τη-τα! Και ταυτόχρονα, όπως αποδεικνύεται από το απαντητικό σχόλιο τού αρθρογράφου (που δεν είναι ο Άγγελος όπως νομίζαμε), πρόκειται για ένα άρθρο γραμμένο με πολύ μεγάλη δόση κουτοπονηριάς, τόσο μεγάλης που σε κάνει να εξοργίζεσαι από την υποτίμηση της νοημοσύνης τών αναγνωστών. Όσο για την απάντηση του Άγγελου στο σχόλιό μας; Τι δουλειά έχουν οι απολύσεις στην Τυποεκδοτική; Επειδή το ΚΚΕ έκανε απολύσεις, σημαίνει αυτό ότι οι χρυσαυγίτες πήγαν εκεί με το οκέι τού ΚΚΕ, όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος; Αυτά είναι σιχαμένα πράγματα, φίλε Γρηγόρη!

Δεν κάνει το ΚΚΕ τέτοια σιχαμένα πράγματα; Σιγά και δεν κάνει! Δεν είναι αθλιότητα να γράφει ο χθεσινός Ρίζος Αλλά τούτη τη φορά στην προβοκάτσια που έστησε η «Χρυσή Αυγή» πήραν μέρος το «Ξεκίνημα», αλλά και κάποιες αυτοαποκαλούμενες αριστερές δυνάμεις, όπως ΣΥΡΙΖΑ, το ΣΕΚ, συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και άλλοι, που δε χάνουν ευκαιρία για να δείξουν τον άθλιο αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ ρόλο πιστεύοντας πως θα υπονομεύσουν το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ρίχνοντας νερό στο μύλο της εργοδοσίας.. Είναι! Πήρε θέση ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι το ΚΚΕ τακίμιασε με τους χρυσαυγίτες; Όχι! Πήρε το ΣΕΚ ή το Ξεκίνημα και δεν ξέρω ποιος άλλος. Και λοιπόν; Έγινε η θέση τους θέση όλου του σχήματος στο οποίο συμμετέχουν; Έγραψε η «Αυγή» (άλλα ‘‘αντισταλινικά’’ μπουμπούκια εκεί!) Πάμε Χρυσή Αυγή; Η Αυγή το έγραψε, δεν είναι θέση τού ΣΥΡΙΖΑ!

Φίλε Γρηγόρη, πρέπει να το ξαναπούμε άλλη μια φορά: Η συντροφοφαγία αφορά σε όλη την Αριστερά. Κι ούτε θα φάμε τα χρόνια μας να ψάχνουμε ποιος έκανε την αρχή (πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο!). Με αυτή την έννοια δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι αν τα πράγματα ήταν αλλιώς, θα ήταν και άλλα τα λόγια όλων. Καμία αμφιβολία επ’ αυτού.

Αυτά που λέει ο φίλος (και χιλιάδες άλλοι δικοί μας) ο οποίος υπογράφει ως «ένας συνηθισμένος άνθρωπος» ποιος θα τα καταλάβει, φίλε Γρηγόρη;

Όπως γράψαμε και στο Αφορμή:

Αν δεν μπορούμε να βάλουμε στην πάντα ιδεολογικές διαφορές και κομματικούς «πατριωτισμούς» ούτε σε αυτή την περίπτωση, είμαστε χαμένοι. Και ίσως να υπάρχει και κάποια δικαιοσύνη σ’ αυτό το χάσιμό μας, αν συντελεσεί. Ίσως δεν μας πρέπει ελευθεριά…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε (20 Φεβρουαρίου 2012 9:15 μ.μ.),


Κατ’ αρχήν σε ευχαριστούμε για το κοπλιμάν. Υποθέτουμε ότι σοβαρολογείς όταν χαρακτηρίζεις τον γραφιά «αξιόλογο», αλλά και να ειρωνεύεσαι, δεν τρέχει τίποτε! Δεν είμαστε μυγιάγγιχτοι, άσε που έχουμε ακούσει και πολύ χειρότερα! ;-)

Μερικές απαραίτητες διευκρινίσεις:

1) Όντως δεν διάβασα όλες τις συζητήσεις στο Ίντυ. Για τον απλούστατο λόγο όμως ότι όταν το επιχείρησα είχε ήδη ‘‘πέσει’’. Διάβασα μερικές απόψεις από αλλού —ξέρεις, κόπι πέιστ.

2) Δεν αρνούμαστε ότι ακούγονται πολλές απόψεις στο Ίντυ. Μην αρνείσαι ποιες απόψεις είναι κυρίαρχες.

3) Αδίκως σε στενοχώρησε η λέξη «τσαρδί». Είναι μια έκφραση που την έχουμε δει σε ένα άλλο ιστολόγιο στο οποίο συχνάζουμε, μας άρεσε και την υιοθετήσαμε. Χρησιμοποιούμε συχνά αυτή τη λέξη τόσο για το δικό μας μπλογκ, όσο και για άλλα, και δεν κρύβουμε σ’ αυτήν καμία υποτιμητική διάθεση.

4) Από πουθενά δεν βγαίνει το συμπέρασμα πως χαρήκαμε για το ρίξιμο τού Ίντυ. Κι αν προσέξεις το ερωτηματικό στο σχετικό σημείο, δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις πως αντιμετωπίζουμε τις εξηγήσεις τής Πρυτανείας τού ΕΜΠ με πολύ-πολύ σκεπτικισμό και κάμποση δυσπιστία…

Κοντολογίς: το σχόλιό σου μας αδικεί κάμποσο. Αυτό δεν το λέμε ως επιχείρημα υπέρ τών απόψεών μας και κατά των δικών σου (αναρχικών;). Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Απλώς κάνουμε μια διαπίστωση. Και όπως συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους δεν νιώθουμε ωραία όταν μας αδικούν.


Τα λέμε

Αντωνης είπε...

"Η Αυγή το έγραψε, δεν είναι θέση τού ΣΥΡΙΖΑ!"

Ρε παιδιά, μια εφημερίδα δεν είναι μεταφυσικού τύπου υποκείμενο που "γράφει" μόνη της. Κάποιοι γράφουν σ' αυτή. Αυτοί οι κάποιοι κάπου ανήκουν, κάποιες ιδέες εκφράζουν και κάποιες πολιτικές εξυηρετούν· δεν "εκφράζουν" απλώς την πάρτη τους, γιατί τότε δεν θα ήταν εφημερίδα αλλά πάρτι όπου παίζουμε "θεσπέσιο πτώμα" γράφοντας ο καθένας και από μια γραμμή σε σουρεαλιστικό ποίημα.

Αγαθές οι προθέσεις, και συμφωνώ απόλυτα επί της αρχής ότι δεν λέει να διαλυθεί η απεργία επειδή οι δυνάμεις της αριστεράς θέλουν να βγάλουν η μια τα μάτια της άλλης, αλλά απ' την άλλη, ίσιες αποστάσεις δεν μπορώ να κρατήσω για αυτό το θέμα. Και θυμίζω το αμαρτωλότατο παρελθόν της Αυγής για την ίδια απεργία.

LeftG700 είπε...

Φίλε Αντώνη,


Είναι (νομίζω) κάτι που το έχουμε συζητήσει και άλλες φορές. Η Αυγή είναι αντίστοιχη του ΣΥΝ: μια εφημερίδα-περιβόλι ενός κόμματος-οπερέτα! Όμως, ούτε η Αυγή είναι ένα πράγμα, ούτε ο ΣΥΝ. Υπάρχουν ξερά, αλλά υπάρχουν και χλωρά. Το ερώτημα είναι: να τα κάψουμε όλα, ή να βοηθήσουμε τα χλωρά να αναπτυχθούν;

Εμείς πιστεύουμε το δεύτερο. (Και το πιστεύουμε για ό λ α τα κομμάτια τής Αριστεράς, γιατί σε όλα υπάρχουν χλωρά, κατά την άποψή μας.)

Μπορεί να κάνουμε λάθος. Αλλά αυτό είναι το σκεπτικό πίσω από τέτοιες ή παρόμοιες διατυπώσεις μας. Όχι να δικαιολογήσουμε καταστάσεις και πράγματα, ή να κάνουμε συμψηφισμούς.


Τα λέμε

Αντωνης είπε...

Όπως είπα, είναι ξεκάθαρο ότι οι πρόθεση είναι αγαθή και δεν έχω αντίρρηση επί της αρχής της πρόθεσης καμία.

Απλά για το συγκεκριμένο θέμα της Αυγής, είναι δύσκολο να στοιχειοθετηθεί η απουσία σύνδεσης με έστω συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΝ και τις προθέσεις τους.

That's all. Έτσι κι αλλιώς, μ' αυτά που είδαμε αυτές τις μέρες σε μπλογκ όπως αυτά που αναφέρεις, έχουμε πάθει πια ανοσία.

Αντωνης είπε...

οι πρόθεση=η πρόθεση

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

εσείς που περιδιαβαίνετε καθημερινά τους χώρους και έχετε επαφή με τις διάφορες εκφάνσεις της ..αριστεράς θα ξέρετε να μου απαντήσετε στο εξής απλό :

¨οταν ένα σωματείο οργανώνει , "τρέχει" και περιφρουρεί μια απεργία τόσο αποτελεσματικά και για τόσο μεγάλο διάστημα και γνωρίξει και τηρεί μια βασική αρχή : ότι ο αγώνας ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΑΙ ...!

Και ένα από τα πιό βασικά εργαλεία επικοινώνησης , κινητοποίησης , συσπείρωσης είναι το εκάστοτε ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ - ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ - ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ κτλ.

Και βέβαια πρώτιστο μέλημα των απεργών ( και της διοίκησης του σωματείου ) είναι ο έλεγχος αυτών των μέσων. Τη μεγάλη σημασία αυτού του ζητήματος πρωτοπήρα γραμμή κάποτε ( πριν καμμιά 40αριά χρόνια ) αλλού ...

Παραμένει λοιπόν το ερώτημα ΠΩΣ ο καλός φαιός κυριούλης με το ντεμί ξυρισμένο κεφάλι πήρε ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ. Ποιός του το έδωσε ;;;


ΥΓ γιατί η παραφουσκωμένη παπαρολογία που εμμέσως με στείλατε να διαβάσω , σε αυτό το ερώτημα ΔΕΝ απαντά και ούτε , νομίζω , μέχρι τούδε και εσείς...

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Left, μπράβο για την ανάρτηση. Φοβάμαι όμως μήπως αυτό το συμβάν σηματοδοτεί μια ιστορική καμπή - ακόμη κι αν επρόκειτο για προϊόν ανοησίας.

Κάτι που μας αναγκάζει για νιοστή φορά να συλλογιστούμε πάνω στο ιστορικό παράδοξο που λέγεται κκε και το οποίο συνδυάζει: μιαν ιστορική πορεία που ακόμη επιζητεί τη δικαίωσή της και μια ιδεολογικά εν πολλοίς νεκρή μήτρα.

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Ποιος αραγε εχει καθήσει σε μια "παρέα" απεργών (πλην των εντεταλμένων κομματικών,οποιουδήποτε κόμματος) και διεπίστωσε οτι ολοι οι εργάτες απεργοι (για τα δικά τους εργασιακά προβλήματα), ειναιολοι

συνειδητοποιημένοι οπαδοί ενος κόμματος η ιδεολογίας και οχι ταλαιπωρημένοι εργαζόμενοι οικογενειάρχες, που λίγο σκοτίζονται, αν οι Αριστεροί η οι σοσιαλδημοκράτες, η οι κεντρεοδεξιο-αριστεροί και πάει λέγοντας συνδικαλιστές που τους καθοδηγουν,

ειναι οι ταξικοί τους φιλοι;

Ουτε σε μια κοινωνία με συνολικά αναπτυγμένα ταξικά κριτήρια θα μπορουσε κανείς να βρεί μια τέτοιας ανώτερης μορφης συνειδητοποίηση, σε απλά μέλη της εργατικής τάξης.

Συνεπώς το μέγα θέμα γιατί οι Χρυσαυγίτες βρέθηκαν νε "χαιρετίζουν" τους απεργους εργάτες ειναι το ελασσον, σε ο,τι αφορά ολους τους απεργούς, που μπορεί να πιστεύουν και να ειναι η και να μην ειναι, οπαδοί οποιασδήποτε πολιτικής δύναμης, δεδομένου οτι η ελληνική κοινωνία σε ενα μεγάλο βαθμό ειναι και συντηρητική και μικροαστική.

Το συμπέρασμα λοιπόν ειναι γιατί η πολιτική δύναμη που καθοδηγει και ενδεχομένως εμπνέει με θάρρος τους απεργους ,δεν εκανε καλά την.....κομματική της δουλειά.

Αν συμβαίνει αυτό, δεν ειναι πορεία προς τα μπρός αλλα οπισθοδρόμηση, για την εξέλιξη μιας κοινωνίας συνειδητοποιημένης και χειραφετημένης. Νομίζω.

LeftG700 είπε...

Φίλε Δεν μασάμε ρε,


Να αρχίσουμε από το τέλος;

Μην έχεις κανένα φόβο ότι θα σε χαρακτηρίσουμε χρυσαυγίτη. Απόψεις και νοοτροπίες που φτύνουμε, δεν τρώμε! Πάει αυτό και πάμε σ’ άλλα.

Οκέι, το τι είναι μπούρδα είναι υποκειμενικό ζήτημα, κι αν έτσι νομίζεις, τι να σου πούμε εμείς; Μπούρδες θες; Μπούρδες! Αλλά:

1) «Ήξεις αφήξεις»; Πού το είδες αυτό; Εννοώ, που το είδες αυτό στην όποια αναλυτική σκέψη εμπεριέχεται στο ποστ ή στα συμπεράσματα που θέτουμε προς κρίση και συζήτηση; Διότι, κατά τα άλλα, «ήξεις αφήξεις» υπάρχουν στο κείμενο. Αλλά, σου έχουμε κακά νέα! Αυτά τα «ήξεις αφήξεις» είναι οι διαλεκτικές αντιφάσεις τής κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας! Δεν φτιάξαμε εμείς τον κόσμο για να έχουμε ευθύνη για τη ‘‘σχιζοφρένεια’’ της διαλεκτικής με την οποία κινείται! Όποιος θέλει να απλοποιήσει τα πράγματα, δεν έχει παρά να καταργήσει τη διαλεκτική (στο μυαλό του) και να ξεκινήσει ‘‘εκστρατείες λαμπρές’’!

2) Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να στενοχωρούμε κανέναν. Όλους τους ‘‘στενοχωρούμε’’. Γι’ αυτό και, παρά το ότι όλο και κάποιοι από τους ενταγμένους σε κάποιο κόμμα ή οργάνωση θα μας αγαπάνε κι εμάς, (υποθέτουμε), κανένας δεν μας παντρεύεται!

Δεν είναι λοιπόν αυτό. Είναι ότι δεν θέλουμε να αδικούμε κανέναν. Και αυτό είναι που προσπαθούμε, στα ανθρώπινα μέτρα και σύμφωνα με τις δικές μας δυνατότητες.

3) Αν το παραπάνω είναι αυτό που σε κάνει να μας χαρακτηρίζεις «του κατηχητικού», αποδεχόμαστε τον χαρακτηρισμό με υπερηφάνεια!

4) Το Ίντυ και οι φίλοι τής ΕΟΣ δεν είναι οι μόνοι. Είναι οι υπ’ αριθμ. 1 και 2 ‘‘συνήθεις ύποπτοι’’. Κι όπως είδες, την ιδιαίτερη ‘‘περιποίηση’’ την επιφυλάσσουμε για ένα άλλο μπλογκ. Κι όπως επίσης είδες, δεν κρύβουμε τα επαινετικά λόγια μας για γνωστά αναρχικά μπλογκς που δεν συμμετείχαν στη λασπολογία. (Εσύ μπορεί να έχεις το όνομα, αλλά επίτρεψέ μας, να έχουμε εμείς τη χάρη!)

5) Με δεδομένο ότι σε όλους βγάζουμε κριτική γλώσσα, ποιος είναι «ο φράχτης του λαχανόκηπου της άθλιας αριστεράς που στηρίζουμε»;

6) Μπορείς να μας προσδιορίσεις το φράχτη τής Αριστεράς που στηρίζεις εσύ;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


Δεν πρόκειται απο εδώ και στο εξης
να ασχοληθώ μαζί της ούτε και άλλοι φίλοι […] μεγάλοι πια


Την ξέρουμε την κούραση των παλιών αριστερών. Την έχουμε ζήσει και τη ζούμε. Μερικοί στα σπίτια μας, μερικοί στην κοινωνία. Δεν σας κατηγορούμε. Αλλά, αν ένας-ένας αποσύρεται και οι γραμμές μας αραιώνουν, τι θα μείνει στο τέλος; Και να πούμε και το άλλο;

Εσείς οι παλιότεροι (μιλάω γενικά, όχι προσωπικά) έχετε μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση. Θα έπρεπε να έχετε βγει στα κεραμίδια πολύ νωρίτερα και πολύ περισσότεροι. Δεν το κάνατε. Οκέι. Ό,τι έγινε, έγινε. Αλλά τώρα δεν έχετε και μια υποχρέωση παραπάνω από εμάς τους μικρότερους, που οι ευθύνες μας είναι λιγότερες, να βοηθήσετε;

Βάλτε το χέρι στην καρδιά και δώστε όποια απάντηση νομίζετε εσείς σωστή. Εμείς, όπως εμπιστευόμαστε το λαό, εμπιστευόμαστε κι εσάς.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε RED FAITH,


Ναι, τη διαβάσαμε την ανακοίνωση. Μας άρεσε.

Χάθηκες εσύ!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Θεοπρόβλητε,


Α, μάλιστα, κατάλαβα.

Για τα υπόλοιπα: Κοίταξε, το Σύνταγμα καλό είναι, δεν το περιφρονούμε. Αλλά, μη ξεχνάς ότι και οι Nazi στη Γερμανία, συνταγματικότατο κόμμα ήταν! Οι ναζί είναι θανάσιμος εχθρός, φίλε Θεοπρόβλητε. Και η απομόνωσή τους δεν σημαίνει καθόλου ότι βάζουμε στενά όρια σε παλλαϊκές κινητοποιήσεις.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Μα δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το ακροδεξιό-νεοναζιστικό ‘‘κίνημα’’ απευθύνεται πρώτα και κύρια στο λαό! Και μπορεί να υιοθετούν φιλολαϊκή ρητορεία, αλλά ξέρεις πολύ καλά πόσο ‘‘φίλοι’’ τού λαού είναι… Δεν χρειάζεται να σκεφτεί κανείς πολλά. Μόνο τα γερμανάκια που τα ‘φαγε το χώμα στο Β’ ΠΠ αρκούν, για να μη πάμε αλλού…

Πώς προφυλάσσεσαι από αυτό; Εσύ λες με ρεαλισμό. Και ποιος σου λέει ότι δεν είναι ή δεν μπορεί να γίνουν κι αυτοί ρεαλιστές; Η ρεαλιστική πολιτική σκέψη δεν είναι μονοπώλιο της Αριστεράς! Για εμάς, μια είναι η απάντηση: Οικονομικές διεκδικήσεις αλλά κ α ι ιδεολογικοπολιτική δουλειά, στα πλαίσια του εφικτού βέβαια.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Αντώνη,


Από την προηγούμενη συνομιλία μας πρέπει να σου είναι πια καθαρό, έστω κι αν δεν ήταν μέχρι τώρα, ότι το υστερόγραφο το βάλαμε για δυο λόγους:

1ον Επειδή θέλουμε να τηρούμε όσο μπορούμε το μότο μας: «για να τα λέμε όλα».

2ον Για να πούμε με πλάγιο τρόπο, άλλη μια φορά, ότι σε αυτό το αδερφοφάγωμα, η μια πλευρά τροφοδοτεί την άλλη, συνεχώς και αλληλοδιαδόχως.

Σε καμία περίπτωση δεν το γράψαμε για να δικαιολογήσουμε τέτοια φαινόμενα, για όνομα!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Ποια παπαρολογία εννοείς; Την ανακοίνωση του σωματείου; Ορέ товариш, περίμενες εξηγήσεις με το νι και με το σίγμα σε μια ανακοίνωση σωματείου; Εσύ που έχεις περάσει από εκεί, δεν ξέρεις ότι αυτά συζητιούνται μόνο σε ‘‘κλειστό ακροατήριο’’; Παρεμπιπτόντως:

Το κείμενο που λινκάραμε στο τσαρδί σου το είδες καθόλου; Ορέος ο τύπος, μη το χάσεις! Και η πλάκα είναι ότι θα έχει την εντύπωση πως είναι κι ο πρώτος ‘‘αντισταλίνας’’! Ε ρε товариш, σε τι (αριστερό) κόσμο μάς φέρατε!...

Τώρα, στο ερώτημά σου:

Δεν χρειάζεται να σου πούμε ποιο είναι το κοινό αριστερό αίσθημα και η κοινή επιθυμία σχετικά με το τι θα ήθελαν να έχει γίνει. («Παιδιά, όπως είστε, μαζέψτε τα και δρόμο! Και κανονίστε να μη σας δούμε ούτε δέκα τετράγωνα πιο κάτω!».) Δεν έγινε τίποτε από όλα αυτά. Όχι μόνο το μικρόφωνο που λες. Τίποτε! Γιατί; Κάποιες ανάκατες σκέψεις, εκτός αυτών που γράφουμε στο ποστ.

Οι 400 είναι μια μικρογραφία τής ελληνικής εργατικής κοινωνίας. Το επίπεδό της το ξέρεις καλύτερα από εμάς. Επιπλέον, μετά από τέσσερις μήνες απεργίας, εμφανίζονται τα πρώτα ρήγματα. Ακόμα, οι χρυσαυγίτες στη συγκεκριμένη περιοχή, λόγω κάποιων προβλημάτων με τους τσιγγάνους, έχουν αποκτήσει ένα κάποιο ακροατήριο (θυμήσου τον Αγ. Παντελεήμονα). Πιθανόν ο Σιφωνιός να ήταν ‘‘μόνος’’ του, τη συγκεκριμένη στιγμή. Πιθανόν έκρινε ότι δεν τον έπαιρνε να το κάνει θέμα, χωρίς να γίνει βαβούρα. Μπορεί να έχει δίκιο, ποιοι είμαστε εμείς από αυτό το πληκτρολόγιο να πούμε σταύρωσον; Εκεί όμως που τα έκανε λίγο θάλασσα ήταν στο δικό του χαιρετισμό. Γι’ αυτό εστιάσαμε κι εμείς εκεί κυρίως.

Μια απάντηση σε παλιότερο σχόλιό περί Ολάντ. Θα το απαντούσαμε εκεί, αλλά με την ευκαιρία να την πούμε από εδώ, να μη σε ταλαιπωρούμε! ;-)

Γράφεις:

[…] ασχοληθηκατε με το κο Ολλαντ ως πρόσχημα για να βρείτε την ευκαιρία να μας πείτε ότι ο Στάλιν δεν ήταν μεν άγιος αλλά από την άλλη δεν είναι και η ενσάρκωση του κακού. κομίσατε γλαύκα ορέ […]

Όχι товариш, δεν έπεσες μέσα. Το ποστ δεν ήταν προσχηματικό (δεν ξέρεις ότι μπορεί πολλές φορές να μιλάμε πλάγια, αλλά όχι προσχηματικά;). Όμως, μοιραία, έπρεπε να πούμε έστω και δυο λόγια για τον Ιωσήφ, για να μη βγουν λάθος συμπεράσματα.

Όσο για την εκτίμησή σου για τον Ιωσήφ, κοίτα, έχουμε κάποια ‘‘μέσα’’. Να τα βάλουμε μπροστά και να κανονίσουμε να την αναπτύξεις στο προσεχές συνέδριο του ΣΥΝ ή σε κάποιες τροτσκιστικές συνδιασκέψεις; Εκεί να δεις πόσες ντομάτες θα ‘‘κομιστούν’’ επί της κεφαλής σου! ;-)


Увидимся

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια

Κοιτα να δεις πως μια ΛΕΞΗ αντι μιας αλλης αλλάζει ολο το νόημα μιας φρασης.

Εγραψα λοιπόν οτι:

"Το συμπέρασμα λοιπόν ειναι γιατί η πολιτική δύναμη που καθοδηγει και ενδεχομένως εμπνέει με θάρρος τους απεργους ,δεν εκανε καλά την.....κομματική της δουλειά"

Εκεινο το ΓΙΑΤΙ "χάλασε" ολο το νόημα, επειδή η σωστή λέξη ειναι το ΟΤΙ.

Ετσι και η τελευταία φράση, δεν βρίσκεται "ξεκρέμαστη".

Ας πρόσεχα, μια λέξη γμτ.

Αντωνης είπε...

Σε καμία περίπτωση δεν το γράψαμε για να δικαιολογήσουμε τέτοια φαινόμενα, για όνομα!

Μα δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα επανελειμμένα ότι οι προθέσεις του ιστολογίου είναι αγαθές και ότι καταλαβαίνω το πόιντ. Αλήθεια είναι ότι υπάρχει ΚΑΙ λογική "payback" για πολλά και διάφορα του παρελθόντος. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν τελειωμό, δυστυχώς.

Η παρέμβασή μου ήταν για να πω ότι ούτε λογική είναι αυτή η λογική όταν θυματοποιεί αθώους, ούτε η επίθεση Ρίζου στον Σύριζα για τη Χαλυβουργία ήταν μονομερής, όπως αποδείχτηκε απ' το κείμενο Αυγής (και τα προηγούμενα της για το θέμα).

Αυτά, πάμε για άλλα. Ό,τι έγινε με το ζήτημα από τους εμπλεκόμενους στις εφημερίδες και τα σάιτ έγινε ήδη και δεν θα το διορθώσουμε τώρα, ό,τι κι αν πούμε εκ των υστέρων.

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

πάμε από την αρχή :

παπαρολογία αφορούσε όλα αυτά που εμμέσως με στείλατε προχθες να διαβάσω στην Αφορμή και στα λοιπά λίνκια επί του ..τεραστίου θέματος της παρουσίας της ΧΑ στην Ελληνική Χαλυβουργία. Κάθησα που λέτε και μελέτησα προσεκτικά τα κείμενα , τα σχόλια , τους (δ) εσμούς τις ανακοινώσεις κομμάτων , σωματείων και λοιπών μικρο οργανισμών. Μου βγήκαν τα ματάκια μου Λέφτηδες.

Και ποιό το όφελος , τουλάχιστον για μένα το γέρο ;;;;


κανένα.......!

Η πιό πιασάρικη εκδοχή είναι αυτή που παρουσιάζει ο αρθρογράφος στην Αφορμή. Έχει εκείνη τη "μαύρη" και ...υπόγεια λογική που προσιδιάζει στην επί του 'πεδίου" τακτική που εφαρμόζει το ευαγές ίδρυμα της Αλέκας εδώ και δεκαετίες. Γιατί είναι άλλο πράγμα οι διακηρύξεις , οι διαπρύσιοι λόγοι , οι αγωνιστικές παρελάσεις , οι επιδείξεις με περιβολή gymnastiorka και άλλο πράγμα η καθημερινή "μαύρη" δουλειά στους εσωτερικούς και μαζικούς χώρους. και εκεί Λεφτόπουλα υπάρχει και βρώμα και δυσωδία αφόρητη .

Γι αυτό και επικεντρώθηκα στο πλέον προβληματικό , αυτό δηλαδή που αποκαλύπτει και ξεσκεπάζει ανεπανόρθωτα και τη τακτική και τις πραγματικές προθέσεις : ΠΩΣ πήρε ο καλός κυριούλης το ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ;;;; Γιατί δεν ήταν εκεί κανένα παιδάκι για να φοβηθεί και να το δώσει. Ο κος Σιφωνιός ήταν και το ΔΣ ενός σωματείου που βρίσκεται εκατό και βάλε μέρες σε σκληρό απεργιακό αγώνα.

Όλα αυτά που μου γράφετε ως δικαιολογίες για τους σιφωνιούς είναι πιθανολογήσεις του τύπου wild . Για τα ίδια κατηγορούν οι διάφοροι σχολιαστές στην Αφορμή τον αρθρογράφο. Αλλά αυτός ως φαίνεται έρριξε άδεια και έπιασε γεμάτα ...! γιατί του την έπεσαν κάτι "απλιοί κομμουνιστές ναυτεργάτες" που νομίζουν ή μάλλον θέλουν να επιβάλλουν σε όλους την άποψη ότι η κριτική στο κώμα είναι αντικομμουνισμός. Βλέπετε μετά τα "δραματικά εκείνα γεγονότα" το κώμα έχει κατοχυρώσει την αποκλειστική αντιπροσωπεία της ιδέας και του οχήματος στην Ευρώπη και ανταγωνισμό δε σηκώνει ;;;;

κατά τα λοιπά χτυπάμε αλύπητα ( λέμε τώρα ) το μονοπούλια....


Για το άλλο με το μεσιέ Ολλάντ επαναλαμβάνω γιατί φαίνεται δεν έγινα κατανοητός :

Πόσα μπορεί κανείς να σούρει στη γαλλική και στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ;;;; Προφανώς το μόνο για το οποίο δεν ευθύνονται είναι η ...καταστροφή του Δράμαλη. Με τέτοια χεσμένη φωλιά που έχουν αυτή τη φράση του Ολλάντ βρήκατε να σχολιάσετε ;;; Τι περιμένατε δηλαδή : να σας πεί αντί για "σταλινικές" εκκαθαρίσεις ;;;; Αυτοί το κλισεδάκι το έχουνε καραμέλα και όταν τους κάτσει τη μασάνε και τη φτύνουνε κατά το δοκούν. Δηλαδή με τον Ολλάντ τώρα ( σε ΑΥΤΗ τη συγκυρία ) το καίριο ή το ζητούμενο είναι να αντιπαρατεθούμε για τη καραμέλα ή για το ..σφαχτό ;;;

Ελπίζω να έγινα κατανοητός

στο θέμα του ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ ούτε απάντηση περιμένω ούτε σκοπεύω να επανέλθω . Για τον Ολλάντιο μπορούμε να συζητάμε επί μήνες αλλά πληζ όχι για τη ...καραμέλα

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Για να καταλάβω: υιοθετείς το σκεπτικό τού αρθρογράφου στο Αφορμή;


Увидимся

Unknown είπε...

Φίλοι του Λεφτ

Το σκέφτηκα αρκετά να μπω σ' αυτή τη κουβέντα. Ο λόγος ήταν πως δεν είχα καμιά όρεξη να εμπλακώ σε μια συζήτηση πολεμικής και όχι σύνθεσης και αυτό άσχετα από τις δικές σας προθέσεις.

Παρ' όλ' αυτά όμως το θέμα που θέσατε είναι εξαιρετικά σημαντικό και πρέπει να πω δυο λόγια. Τα σημεία 1 και 2 όπως τα διατυπώσατε στις “φωναχτές σκέψεις” είναι όλο το ζουμί. Το μείζον θέμα που καίει, είναι ότι “η Χρυσή Αυγή κατήγαγε μια τακτική νίκη [...] κι εμείς μιαν αντίστοιχη ήττα”. Το σημειώνω αυτό γιατί όσο και αν φαίνεται επιμέρους και μικρής αξίας συμβάν, δεν παύει να αποτελεί τεκμήριο ότι αυτοί είναι ικανοί να κερδίζουν τέτοιες νίκες, ενώ εμείς -σαν Αριστερά- φαίνεται ότι δεν τα “παίρνουμε τα γράμματα”.

Επίσης είναι σημαντικό όπως το θέσατε, διότι στο σημείο 2 όσο και αν φαίνεται ότι κάνετε μιαν εικασία, στην πραγματικότητα περιγράφετε αδρά το πρόβλημα που μας στέλνει στο καναβάτσο σε όλους τους γύρους: “...κάποιοι μέσα στη Χρυσή Αυγή έχουν κατανοήσει καλύτερα από μερικούς δικούς μας ότι η «πολιτική αρχών» είναι, συχνά, «αρχίδια πολιτική»”. Τόσο απλά!

Σε τι αναλώθηκε όμως η συζήτηση; Φαίνεται ότι το αυτό που θέσατε για συζήτηση μάλλον πέρασε ντούκου. Μου έκανε εντύπωση που σχεδόν κανένας δεν αναρωτήθηκε καν τι “θέλει να πει ο ποιητής”. Το έπιασε έμμεσα ο “Ένας συνηθισμένος άνθρωπος” αλλά αρκέστηκε να γυρίσει τις πλάτες του. Εκτιμήσατε σωστά την παρέμβασή του και την αξιολογήσατε, αλλά κάνατε και ένα, ας το πούμε “λάθος” παρ' ότι η καλή πρόθεση είναι αναμφισβήτητη. Του υπενθυμίσατε, μέσες άκρες, πως ζείτε στον κόσμο που σας κληρονόμησε αυτός και οι συνομήλικοί του και άρα έχει ένα μέρος της ευθύνης κι αυτός στο να βοηθήσει να ξεμπερδευτεί το κουβάρι. Και είναι “λάθος” για δύο λόγους: Σε μιαν Ελλάδα που μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 60 οι αναλφάβητοι κυριαρχούσαν μέσα στους εργάτες, τους φτωχούς μικροαστούς και στην αγροτιά, ο ρόλος της “καθοδήγησης” δεν μπορείτε να διαννοηθείτε τι βάρος και τι σημασία είχε για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Πολλοί από αυτούς αντιλαμβάνονται όσους μιλούν και γράφουν για τις υποθέσεις της Αριστεράς όπως αντιλαμβάνονταν παλιότερα τα ηγετικά στελέχη της καθοδήγησής τους. Και αν λάβεις υπόψη σου ότι “οι συζητήσεις και οι διενέξεις στο επίπεδο της καθοδήγησης” είχαν για τους περισσότερους από αυτούς τραγικές συνέπειες στην προσωπική τους ζωή, το λόγο των οποίων συχνά δεν κατάλαβαν ποτέ, να είσαι και ευχαριστημένος που απλά ο συγκεκριμένος φίλος γυρίζει την πλάτη του και δεν σε στέλνει στο διάολο και ακόμη παραπέρα.

Αν όμως αυτό το απλό γεγονός, της σχέσης δηλαδή του “κόσμου” της Αριστεράς με τους διανοούμενους της Αριστεράς, μπορεί να γίνει κατανοητό από όλους τους συνομιλητές και το αντιληφθούμε στην ουσία του, τότε ίσως αποκτήσουμε μια δυνατότητα να αντιληφθούμε, επίσης, ότι η εμμονή σε μια “πολιτική αρχών” εκτός από ανιστορική και βλακώδης είναι και ολέθρια για τις υποθέσεις μας.

Να τα λέμε... :-)

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

δεν ..υιοθετώ τίποτα ( παιδιά έχω και μου φτάνουν )

Αλλά σκεφτείτε ότι στη τελευταία σας απάντηση ουσίας ( ο Λένης να τη κάνει ..ουσίας ) πιθανολογούσατε διάφορες δικαιολογίες ( της πλάκας ) για το πως οι ..σιφωνιοί δώσανε μικρόφωνο στο χρυσαυγίτη. Ο αρθρογράφος της αφορμής κάνει και αυτός μια πιθανολόγηση που κατά τη τα΄πεινή μου γνώμη είναι πιό πιασάρικη. Μου πάει πιό πολύ στις τακτικές κωλοτούμπες που πάντοτε έκανε το ΚΚΕ.

Αυτό που παραμένει ( και θα παραμένει στο διηνεκές ) είναι το δικό μου σαφές ερώτημα ΠΩ΅πήρε ο μαύρος κυριούλης ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ;;;; και μάλιστα ( όπως έγραψα παραπάνω ) δεν περιμένω πλέον απάντηση.

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Αέρινε φίλε,


Το ‘‘λάθος’’ που, λες κάπου το κάναμε εσκεμμένα. Όχι βέβαια για να ‘‘κουνήσουμε το δάχτυλο’’, αλλά για να παροτρύνουμε, έστω και έτσι, τον φίλο να μην αποσύρεται. Θέλουμε να πιστεύουμε πως το γεγονός ότι δεν επανήλθε δεν οφείλεται σε θυμό ή παρεξήγηση. Όπως λέμε συχνά-πυκνά «παλιοί αριστεροί, νέοι αριστεροί, όλοι οι αριστεροί μια γενιά!».

Σωστή η επισήμανσή σου για το ότι πολλοί άνθρωποι, όπως είναι λογικό, τείνουν να προσλαμβάνουν το παρόν με όρους παρελθόντος. Και να σου εκμυστηρευτώ ότι αυτά που γράφεις περί σχέσεων με τις καθοδηγήσεις και τις συνέπειες που πληρώθηκαν βαριά είναι κάπου κρυμμένα μέσα στα λόγια μας για την κούρασή τους…


Ασφαλώς να τα λέμε! :-)

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Αυτές δεν είναι ντρίμπλες που κάνεις. Αυτές είναι πιρουέτες!!! ;-)

Δεν υιοθετείς μεν, αλλά ο Αφορμής είναι πιασάρικος κι εμείς …της πλάκας!!! Αθάνατη КУТВ!!! ;-)

Για να σοβαρολογήσουμε και λίγο: αν το ζήτημα είναι να κατασκευάσουμε σενάρια ή να κάνουμε δίκες προθέσεων, όντως είμαστε της πλάκας. Αλλά εμείς προσπαθήσαμε να καταγράψουμε κάποιες σκέψεις με βάση μια στοιχειώδη λογική, σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατόν να βγάζει κανείς τα μάτια του μόνος του για να απομονωθεί από αυτούς που βλέπουν!

Όμως, φύσει δημοκρατικοί λέμε: Περί ορέξεως ουδείς αντίλογος. Αν σου αρέσει η πολιτική ‘‘γεύση’’ τέτοιων σεναρίων, με γεια σου και χαρά σου! :-)


Увидимся (αλλά όχι όταν τρώμε, γιατί τότε τα λόγια ακούγονται μασημένα! ;-) )

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Δε νομίζω ότι χρειάζεται τίποτα περισσότερο να απαντήσω

στις αιτιάσεις για ντρίπλες και κωλοτούμπες σας αντιπαραθέτω ωμό το πάγιο ερώτημα :

ΠΩΣ πήρε ορέ μικρόφωνο ο Χρυσαυγίτης ;;;;

Γιάκοβ

( αμάσητα )

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Μου φαίνεται ότι έχεις ψιλοκολλήσει στο ερώτημα «πώς πήρε το μικρόφωνο;». Εδώ γίνανε χειρότερα! Αντιχαιρέτησε ο Σιφωνιός λέγοντας «όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό μας»! Τέλος πάντων, όπως λες κι εσύ, ο καθένας και οι εμμονές του! ;-) Επί τής εμμονής σου λοιπόν:

Πώς πήρε το μικρόφωνο ο λεβέντης; Μα δεν είναι προφανές; Του επιτράπηκε! Αλλά αυτό τι σημαίνει; Ότι το ΠΑΜΕ τακίμιασε με τη Χρυσή Αυγή; Ότι προσπάθησε να πετύχει την εμβάθυνση της απομόνωσης της απεργίας από άλλες αριστερές δυνάμεις, βγάζοντας τα μάτια του μόνο του, όπως λέει ο ‘‘φωστήρας’’ στο Αφορμή; Товариш Яков, εντάξει, είπαμε να τα λέμε όλα, αλλά, ρε γμτ, να έχουν και μια στοιχειώδη επαφή με τη στοιχειώδη λογική!

Και για να σε προβοκάρουμε λίγο (αρκετά):

ΠΩΣ βρέθηκε ορέ η υπογραφή τού Μολότοφ δίπλα από του Ρίμπεντροπ ;;;; ;-)



Увидимся

Ανώνυμος είπε...

καλά Λέφτηδες

λέμε για διαστρέβλωση είστε μανούλες...

Ορέ κομψομόλοι , λίγο πιό πάνω στα σχόλια κάνατε ένα σωρό πιθανολογήσεις ( κούραση , πιέσεις κτλ ) για το ΠΩΣ πήρε μικρόφωνο ο φαιός κυριούλης και δεν επιτρέπεται στον αρθρογράφο της Αφορμής να πιθανολογήσει τη δική του εκδοχή ;;;;

Σας λέω λοιπόν ότι πιό ουσιαστική επεξήγηση που να πηγαίνει στο "τεχνικό βάθος" του γεγονότος δεν έχω διαβάσει άλλη. Και επειδή με τη γλώσσα , τη μεθοδολογία και τις τακτικές του κώματος έχω εμπειρία , οι δικές σας "πιθανολογήσεις" όπως και πολλών εδώ σχολιαστών μου μοιάζουν με το γάτο που προσπαθεί να "θάψει" τα excrements κάτω από λίγο χώμα.

Μιλάτε για "στοιχειώδη" λογική αλλά το "ορέο" συμπέρασμα ότι ΚΚΕ και ΧΑ τακίμιασαν μου το βάζετε στο στόμα αβασάνιστα. Αντί να αναρωτηθήτε σοβαρά ΠΩ΅πήρε το μικρόφωνο ο χρυσαυγίτηςε και επομένως ΓΙΑΤΙ του δόθηκε διαπράττετε το ίδιο ( βαρύτατο ) σφάλμα που πάντα ( όσο σχεδόν γνωρίζω και θυμάμαι ) έκανε το κωμα. Όποιος ασκεί κριτική βλέπει ξαφνικά το επίπεδο να μεταφέρεται σε αστείο δίλημμα της μορφής : "μα είναι δυνατόν το Κόμμα της εργατικής τάξης να τακιμιάζει με φασίστες" . Ο διάβολος , όπως καλά γνωρίζετε λέφτηδες , κρύβεται στις "τεχνικές" λεπτομέρειες που ένα τέτοιο απλουστευτικό δίλημμα πάντα επιχειρεί να συγκαλύψει και να παρακάμψει.

Τη τελευταία "προβοκατόρικη" ατάκα την αντιπαρέρχομαι με ένα καγχασμό : Θα χρειαστεί να μελετήσετε πολύ περισσότερο την οικονομική και διπλωματική ιστορία της δεκαετίας του 30 για καταλάβετε το πως και το γιατί έγινε το σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ . Αν θέλατε να με προβοκάρετε θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε άλλες εξυπνάδες , όπως πχ το γεγονός ότι πχ ο Γκουντέριαν έστειλε τα τζιμάνια του να μελετήσουν το πόλεμο κίνησης με τεθωρακισμένα στην ΕΣΣΔ λίγο πριν και αμέσως μετά το Χαλκίν Γκόλ ( 1937 ) ή ότι το μόνο κράτος που είχε σοβαρές οικονομικές σχέσεις από το 1924 και μετά με την ΕΣΣΔ ήταν η γερμανία της Βαϊμάρης και μετά από το 33 του Χίτλερ.

Λέτε να αναγκάστηκαν και οι σιφωνιοί από τις "συνθήκες" να δώσουν μικρόφωνο στον ομπερστουρμφύρερ με το ξυρισμένο κεφάλι αντλώντας τη μακρόχρονη πείρα του αδελφού ΚΚΣΕ ;;;;

Ορέ τη στοιχειώδη λογική με αυτό σας το τελευταίο σχόλιο τη στείλατε αδιάβαστη

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Φαίνεται ότι δεν θα συναντηθούνε οι τροχιές μας σ’ αυτή την περίπτωση! Κλείνουμε λοιπόν από τη μεριά μας με τα εξής:

1) Δεν αρνούμαστε σε κανέναν το δικαίωμα να εκφέρει την άποψή του για οποιοδήποτε γεγονός. Απλώς λέμε ότι η άποψη που φιλοξενήθηκε στο Αφορμή ήταν πολιτικός συνδικαλισμός τού χειρίστου είδους και μάλιστα ‘‘σταλινικού’’, πράγμα που έχει τη σημασία του αν σκεφτεί κανείς ότι το μπλογκ, ε, μια κάποια συμπάθεια προς τον Λέοντα την τρέφει.

2) Είναι λάθος να διαβλέπεις σ’ εμάς την τακτική τής γάτας με τα κακά της. Εμείς έχουμε καθαρίσει μ’ αυτό το ζήτημα άπαξ δια παντός και εκ (θεωρητικών) θεμελίων. Διότι έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε πως «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια» (Τενγκ) και πως «η πολιτική αρχών, συχνά, καταλήγει σε αρχίδια πολιτική»! (Λέφτηδες)

Εκείνο που (ξανα)λέμε λοιπόν είναι ότι, εν προκειμένω, κανένα ποντίκι δεν έπιασε η τακτική που κατά τον αρθρογράφο τού Αφορμή ακολουθήθηκε από το ΚΚΕ (το αντίθετο!) κι ότι αν έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση παραβίασης αρχών για να ασκηθεί μια σωστή πολιτική, πάλι έχουμε μπροστά μας μια τρύπα στο νερό αφού η ‘‘σωστή’’ πολιτική , χάριν τής οποίας παραβιάστηκαν θεμελιώδεις αρχές, είναι ο ορισμός τής αρχίδια πολιτικής! Κοντολογίς: ο Αφορμής κατασκευάζει μια θεωρία που δεν πατάει πουθενά παρά μόνο σε έναν τυφλό, ηλίθιο και ‘‘σταλινικότατο’’ αντικουκουεδισμό! Μη σκεφτείς να μας πεις «αντικουκουεδισμό εκείνος, κουκουεδισμό εσείς» διότι θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! :-) Τι σόι ‘‘κουκουεδισμός’’ είναι αυτός, όταν σου λέμε και σου ξαναλέμε: «ξεκόλλα από το μικρόφωνο, εδώ γίνανε χειρότερα!»; Διότι δεν συνειδητοποίησες ότι στην ουσία είναι σαν να λέμε σε όποιον οπαδό τού ΚΚΕ θα ήθελε όντως να συμπεριφερθεί σαν τη γάτα που λές: «Εντάξει ρε σύντροφε, έγινε κόμπλα και οι χρυσαυγίτες βρέθηκαν εκεί, και χωρίς καλά-καλά να καταλάβετε τι γίνεται υποχρεωθήκατε και τα τρόφιμα να παραλάβετε και να τους δώσετε μικρόφωνο. Ο Σιφωνιός τι τον ήθελε τον χαιρετισμό; Και τι το ήθελε εκείνο το ‘‘όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό μας’’; Τον είχαν με το μαχαίρι στο λαιμό;». Αυτό, παρά το ότι είσαι μεγάλη μάρκα, δεν το ’πιασες ορέ товариш, για να τα λέμε όλα! ;-)

3) Σε προβοκάραμε με την περίπτωση του Συμφώνου επειδή υπήρχαν μεγαλύτερες αναλογίες. Και για να σε κάνουμε να σκεφτείς το προφανές: ωραία, εκεί υπήρχε κάποιο αντισταθμιστικό όφελος, εδώ πού στο διάολο είναι το όφελος; Αλλά πού εσύ!... :-)


Увидимся


ΥΓ Δεν θα επανέλθω. Νομίζω ότι οι σκέψεις μας εξηγήθηκαν όσο δεν παίρνει άλλο κι έχω να τελειώσω και το βου μέρος τού ποστ). Κάνε εσύ το κλείσιμο! ;-)

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Μου ζητάτε δουλειά δύσκολη ( το κλείσιμο ) που έχω να τη κάνω από τη δεκαετία του 70. Τότε που νέος και στιβαρός όπως καληώρα τώρα εσείς είχα κάτι βεβαιότητες και κάτι προσδοκίες ογκόλιθους...

Θα το επιχειρήσω λοιπόν αργότερα αφού με προκαλέσατε :)

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Σου 'φυγε ένα σίγμα! (Δεν σε προκαλέσαμε. Σε προ[σ]καλέσαμε!)

Αχ, γιατί να σου συστήσουμε όμορφη δασκαλίτσα για τα ιδιαίτερα των ελληνικών κι έχεις ξεμυαλιστεί και δεν προσέχεις στο μάθημα... ;-)


Увидимся

Ενη είπε...

Μια "διένεξη" οπως η παραπάνω θα μπορουσε να λάβει τέλος μόνο σε περίπτωση που υπήρχε ενα

ακηδεμόνευτο ρωμαλέο συνδικαλιστικό κίνημα κι΄ετσι δεν θα υπήρχε και η διένεξη του ποιός εδωσε το μικρόφωνο και τι ειπε αντίστοιχα ο "εκπρόσωπος" (κομματικός) κλπ. κλπ.

Προσπάθησα να το πω και στα πιο πάνω σχ'ολια μου ,κάπως πιο περιφραστικά, αλλά η "ατμόσφαιρα" ειναι εγκλωβισμένη στις γνωστές ιδεολογικές διαμάχες.
Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Λέφτης : Γκμχχχχ....

Λοιπόν σύντροφοι ήρθε νομίζω η ώρα να κλείσουμε και αυτό το ακτίφ. Ο προβληματισμός και οι προτάσεις έχουν ήδη εξαντληθεί και οι σύντροφοι είναι κουρασμένοι , επομένως καλώ το καθοδηγητή της ορφάνωσης , το σύντροφο καπετάν Φούρκα από τη ΚΕ να κάνει το κλείσιμο....

Καπετάν Φούρκας ( Γιάκοβ ) : Γκουχ ... Γκμμμχχχ... σύντροφοι το επαναστατικό Κόμμα της εργατικής τάξης που εμπνέεται από τη Μαρξιστική Λενινιστικη Σταλ.... .... .... ιδεολογία , που στηρίζεται πάνω στα ατράνταχτα συμπεράσματα και κατευθύνσεις του επιστημονικού σοσιαλισμού , που με το αίμα , τις θυσίες και τους αγώνες του τίμησε την υπόθεση του προλεταριάτου και της εργατικής τάξης , που με την αταλάντευτη και ανυποχώρητη στάση του σε όλες τις κρίσιμες στιγμές που πέρασε αυτή η πολύπαθη χώρα και ο λαός της , στήνει σήμερα τις βάσεις πάνω στις οποίες θα οικοδομηθεί ένα μαζικό κίνημα καθοδηγημένο από το έμπειρο , συνεπές και πρωτοπόρο κόμμα μας που θα καταλήξει πρώτα στην ανατροπή της αστικής τάξης και των ντόπιων και ξένων στηριγμάτων της και στη συνέχεια θα οικοδομήσει το παλλαϊκ.... ...... ...... το νέο λαϊκό - προλεταριακό κράτος.....

Σε αυτό τον αγώνα θα συσπειρωθούν οι εργάτες στη βιομηχανία και τη γη , οι εργάτες της γνώσης οι μικροεπαγγελματίες και όλα εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που θα έχουν χωνέψει ότι το συμφέρον τους δεν βρίσκεται με τα αστικά κόμματα και τους συνοδοιπόσους τους , ούτε με εκείνες τις χαλαρές συσπειρώσεις της οππορτουνιστικής αριστεράς , ούτε τέλος με τα δήθεν ανεξάρτητα κινήματα τύπου Αγανακτισμένων. Η λαϊκή εξαθλίωση και η αναδυόμενη επαναστατικότητα που ακόμα έχει τη μορφή κατακραυγής πρέπει να γίνουν οι βάσεις που πάνω σε αυτές ο συνειδητός κομμουνιστής , κάθε κομματικό μέλος , θα παρέμβει και θα καθοδηγήσει , θα εκφράσει προτάσεις και πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση τοπυ αντιμονοπωλιακόυ αντιϊμπεριαλιστικού , αντικαπιταλιστικού μετώπου που αποτελεί , όπως έχει αποφασίσει το κόμμα , τη ΜΟΝΗ διέξοδο για το λαό μας. Σε αυτό τον αγώνα πέρα από τη λυσσασμένη αντίδραση της αστικής εξουσίας και των μονοπωλίων , πέρα από τις προβοκάτσιες , την διαστρέβλωση , την υπονόμευση ή την αποσιώπηση των θέσεων και των παρεμβάσεων του κόμματος θα αντιμετωπίσουμε και κτυπήματα κάτω από τη ζώνη , όπως αυτό το επεισόδιο με τους Χρυσαυγίτες στην Ελληνική Χαλυβουργία ..


( συνεχίζεται )

Ανώνυμος είπε...

... ( συνέχεια του κλεισίματος από τη πλευρά της ..καθοδήγησης )

Αλλά , σύντροφοι ,ουρανός καθαρός αστραπές δεν φοβάται και όσο και αν βυσσοδομεί η αντίδραση , όσο και αν μας συκοφαντούν και μας διαστρεβλώνουν αστοί και οππορτουνιστές η αλήθεια κάποτε θα λάμψει. Από το ακτίφ αυτό έγιναν σαφή τα παρακάτω πραγματικά περιστατικά :

α) ο Χρυσαυγίτης μπήκε στο περιφρουρούμενο από συντρόφους και συναγωνιστές του ΠΑΜΕ χώρο μεταμφιεσμένος σε απολυμένη καθαρίστρια που ήρθε για συμπαράσταση και μάλιστα για να θολώσει τα νερά το όργανο αυτό της προβοκάτσιας μετέφερε και τρόφιμα για ενίσχυση των απεργών ,που 120 μέρες τώρα δίνουν το σκληρό αγώνα ένάντια στην εργοδοσία του Μάνεση , το μονοπωλιακό κεφάλαιο , τους ντόπιους και ξένους αφεντάδες , τα διεθνή κέντρα του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού , τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης που επιχειρούν τελευταία να υπονομεύσουν με προβοκάτσιες το αδελφό κόμμα στη Β. Κορέα που με δημοκρατικές διαδικασίες και εντελώς διάφανο τρόπο επέλεξε σαν ηγέτη το νέο φωτισμένο πρόεδρο της χώρας..... ..... τι έλεγα ;;;; .... α''! ναί.... ο προβοκάτορας λοιπόν της Χρυσής Αυγής , επέλεξε για να διεισδύσει στην Ελληνική Χαλυβουργία τη πιό κατάλληλη ώρα : εκεί που οι απεργοί μεταλλεργάτες κουρασμένοι , πεινασμένοι , ταλαιπωρημένοι , φορτωμένοι με όλα τα προβλήματα τα προσωπικά τα οικογενειακά και τα οικονομικά που συνοδεύουν αναγκαστικά ένα τέτοιας έντασης και διάρκειας αγώνα , είχαν χαλαρώσει τα μέτρα περιφρούρησης και ξαπόσταιναν το φασιστοειδές κατάφερε , υπό τη κάλυψη της περιβολής της απολυμένης καθαρίστριας , όπως μας βεβαιώνουν πολλές αξιόπιστες μαρτυρίες συντρόφων , να υπεξαιρέσει το μικρόφωνο και να απευθύνει προς τους ελάχιστους παρόντες εκεί ένα σύντομο0 χαιρετισμό. Ο σύντροφος Σιφωνιός , υπεύθυνος από τη πλευρά του Κόμματος και του ΠΑΜΕ για την απεργία και πρόεδρος του εργοστασιακού σωματείου δεν κατάλαβε , δυστυχώς , τι συνέβη , επειδή μελετούσε το σύγγραμα του συν. Ι . Β. Στάλιν " Σκέψεις γύρω από την ανάπτυξη της Χαλυβουργίας" αφού αναμένεται σύντομα η απαλλοτρίθωση του κολαστηρίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας και η ένταξη του στο παραγωγικό δυναμικό της εθνικοποιημένης βιομηχανίας στην υπηρεσία του λαού και της χώρας. Έτσι όταν ο προβοκάτορας τελείωσε το ( πολύ σύντομο επιμένω ) χαιρετισμό του , ο σύντροφος Σιφωνιός αντιχαιρέτησε με μια μαχητική δήλωση νομίζωντας ότι αντιφωνούσε την απολυμένη καθαρίστρια. Έχει προφανώς ευθύνες ο σύντροφος που δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τη στημένη προβοκάτσια , για την οποία θα σας εξηγήσω παρακάτω , αλλά προφανώς οι ευθύνες του θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν από τα ανώτατα όργανα του Κόμματος και όχι από αυτό εδώ το αχτιφ....

( συνεχίζεται )

Ανώνυμος είπε...

β) διαπιστώθηκε επίσης μετά από έρευνα ότι οι οππορτουνιστές της λεγόμενης ... αριστεράς είχαν ήδη ενημερωθεί , άραγε από πού , για την επικείμενη προβοκάτσια και είχαν στείλει τους λεγόνεους "αλληλέγγυους" , δηλαδή τους πράκτορες τους για να καταγράψουν και να διαστρεβλώσουν κατά το δικό τους συμφέρον τα γεγονότα. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν αμέσως ανέβηκαν σε διάφορα αναρχικά και οππορτουνιστικά σάιτ οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα κατάλληλα μονταρισμένα για να συκοφαντηθεί για άλλη μια φορά ο μόνος συνεπής πόλος αντίστασης και ανατροπής , το τιμημένο ΚΚΕ και οι αγώνες του. Γνωρίζουμε όλοι ότι οι ενέργειες και οι τακτικές αυτών των οππορτουνιστικών στοιχείων , που δυστυχώς τελευταία εμφανίζουν συμπάθειες και εντός του Κόμματος μας , αν δεν οφείλονται σε συνειδητή πρακτόρευση των συμφερόντων της αστικής ολιγαρχίας , εντάσσονται αντικειμενικά ως οργανική συμβολή στη προσπάθεια των μονοπωλίων και της κυβέρνησης να καταπνίξουν ή να αποπροσανατολίσουν το λαϊκό κίνημα. Δεν είναι τυχαίο επίσης το γεγονός ότι η προβοκάτσια , στην οποία δυστυχώς δεν αντιδράσαμε τόσο έγκαιρα , συνεχίστηκε και διαδόθηκε και στο διαδίκτυο και στο τύπο. Αποσιωπήθηκαν ή διαστρεβλώθηκαν συνειδητά οι ενέργειες , οι απαντήσεις και τα σχόλια που προσπάθησε και το κόμμα και το ΠΑΜΕ και το σωματείο με ανακοινώσεις και αποφάσεις να προβάλλει. Επίσης αντιμετωπίστηκαν με λοιδωρία και οι πρωτόβουλες παρεμβάσεις πολλών μελών , οπαδών και συμπαθούντων το ΚΚΕ που εξέφρασαν την απαξία και τη περιφρόνηση τους προς τέτοιες προβοκατόρικες τακτικές αλλά και την ακράδαντη πίστη τους στο Κόμμα και τη καθοδήγηση.
Αποσιωπήθηκε επίσης τεχνηέντως από το διαδίκτυο και τα μέσα το γεγονός ότι ο προβοκάτορας , αφού αναγνωρίστηκε ότι δεν ήταν απολυμένη καθαρίστρια εκδιώχτηκε κλωτσηδόν από τη περιφρούρηση έξω από το χώρο της απεργίας και του δηλώθηκε ότι δεν θα του επιτραπεί ξανά να εμφανιστεί εκεί αν φορά στολή απολυμένης καθαρίστριας...

( συνεχίζεται )

Ανώνυμος είπε...

( ... συνέχεια του κλεισίματος από τη πλευρά της ..καθοδήγησης )

Από όλα αυτά που σας εξέθεσα απόψε εδώ σύντροφοι νομίζω ότι και εσείς , αλλά και κάθε άλλος πραγματικά ευκολ...... καλόπιστος άνθρωπος , έχετε πειστεί ότι το επεισόδιο αυτό οφείλεται σε αυτό που ο λαός μας αποκαλεί "κακιά στιγμή" δηλαδή σε τυχαία σύμπτωση , αλλά επίσης ότι τόσο οι φασίστες της Χρυσής Αυγής , όσο και οι οππορτουνιστές έχουν βαρειά την ευθύνη οι μεν για την οργάνωση και εκτέλεση , οι δε για την εκμετάλλευση αυτής της προβοκάτσιας . Δεν θα ήταν μάλιστα τραβηγμένο να υποθέσουμε ότι οι χρυσαυγίτες και οι "αλληλέγγυοι" οργάνωσαν από κοινού αυτή τη προβοκάτσια. Έχουμε διαπιστώσει συχνά στο δρόμο και τους μαζικούς αγώνες τη σχέση που συνδέει αυτά τα δύο οργανικά εκτελεστικά σώματα της άρχουσας τάξης. Βέβαια αυτό είναι και παραμένει προς στιγμήν μια υπόθεση , λογική αλλά μέχρι τώρα μη στηριζόμενη σε αποδεικτικά στοιχεία. Μέχρι τα όργανα του Κόμματος που έχουν επιφορτισθεί με αυτό το καθήκον να τις ανακαλύψουν και να τις ξεσκεπάσουν , η υπόθεση αυτή , όσο ισχυρή και αν είναι δεν πρέπει να εκφράζεται προς τα έξω. Όταν βρούμε τα κατάλληλα στοιχεία που θα ενοχοποιούν και τους δύο αυτούς υπηρέτες της αντίδρασης θα προβούμε τότε στις κατάλληλες ενέργειες.

Όπως καλά γνωρίζετε σε ένα ακτίφ δε τίθεται ζήτημα ψηφοφορίας. Όσοι εξακολουθείτε ακ'όμα να έχετε αντιρρήσεις και ερωτήματα καλό θα είναι να τα απευθύνετε γραπτώς στο καθοδηγητή σας και αυτός θα φροντίσει να τα προωθήσει σε ανώτερα κλιμάκια για να προβεί το κόμμα στις απαραίτητες ενέργειες στα πλαίσια του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Να σας μεταφέρω τον αγωνιστικό χαιρετισμό της καθοδήγησης και του Π.Γ. και να σας καλέσω πριν λυθεί αυτό το ακτίφ να δυναμέωστε ακόμα περισσότερο τον αγώνα σας , να ατσαλώσετε τη συνείδηση και τη καρδιά σας και να δοθείτε ολόψυχα στον αγώνα που κάνει το Κόμμα μας για τη συγκρότηση και επικράτηση του αντιμονοπωλιακού αντιϊμπεριαλιστικού αντικαπιταλιστικού μετώπου.....

( όχι και τόσο ζωηρά χειροκροτήματα )

Λέφτης : Κηρύσσεται επομένως σύντροφοι αυτό το ακτίφ περαιωμένο , παραπέρα ομιλίες , δευτερολογίες και ερωτήσεις που βλέπω πως υπάρχουν ... ( ρίχνει μια ματιά σε αρκετά χαρτάκια που του ήρθαν όσο "έκλεινε" η καθοδήγηση ) .... δεν θα γίνουν δεκτές. Ίσως το Γραφείο αποφασίσει σε συνεννόηση με τη καθοδήγηση ένα επόμενο ακτιφ για το ζήτημα . Θα παρακαλέσω να αδειάσει η αίθουσα....... για αυτούς που ακόμα διαμαρτύρονται και αρνούνται αν αποχωρήσουν να τους πληροφορήσω ότι έξω από την αίθουσα βρίσκεται μια ομάδα περιφρούρησης του ΠΑΜΕ οικοδόμων με σκοπό να εξασφαλιστεί ότι όλοι θα πάμε ασφαλείς απόψε στα σπίτια μας ... είναι πονηρές αυτές οι μέρες σύντροφοι και πρέπει να επαγρυπνούμε για τις προβοκάτσιες.... καληνύχτα σααααας


( Για όλα 3 προηγούμενα σχόλια και το παρόν την ευθύνη έχει ο κάτωθι υπογράφων )

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Καλά, είσαι φοβερός!!! Ομόφωνη πρόταση προς τον σύντροφο-καθοδηγητή:

Ανέβασέ το στο τσαρδί σου (με μια μικρή κατατοπιστική εισαγωγή). Θα γίνει Ο χαμός!!! Εμείς είτε θα απέχουμε, είτε θα συμμετέχουμε στο ανάλογο πνεύμα. Ο κλικ-μετρητής θα τα παίξει!!!

Αναμένουμε…


Увидимся