Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Επί τής διαδικασίας




Είναι περισσότερο από ένας μήνας τώρα, που στο συνοδευτικό κείμενο το οποίο εμφανίζεται πάνω από το πλαίσιο των σχολίων, γράφουμε με κάθε σαφήνεια:

Έχετε το λόγο! Με την αυστηρή και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση ότι, αν δεν σχολιάσετε κάνοντας χρήση λογαριασμού Google, θα πάρετε ένα όνομα της αρεσκείας σας και θα το γράφετε πάντα στο σχετικό κουτάκι στην προτελευταία επιλογή ταυτότητας (Όνομα/Διεύθυνση URL). Η πρώτη παράβαση θα επισύρει την ποινή τής κίτρινης κάρτας. Η δεύτερη, τη διαγραφή τού σχολίου.

Οι τακτικοί σχολιαστές το έχουν σεβαστεί αυτό. Κι αν σημειώθηκαν κάποια ‘‘φάουλ’’, ήταν από συγγνωστή αφηρημάδα ή από όχι κακοπροαίρετη επιπολαιότητα (ισχύει για έναν και μόνο σχολιαστή που μπήκε για να σχολιάσει με δύο διαφορετικά ψευδώνυμα). Εσχάτως, αυξήθηκαν σε ανησυχητικό βαθμό σχόλια που ξεκινούν με τη φράση «Ανώνυμος είπε...». Δεν θα χάσω πια ούτε ένα (1) λεπτό από τη ζωή μου, για να προτρέπω τους διάφορους σχολιαστές που για τον οποιονδήποτε λόγο αγνοούν αυτόν τον ελάχιστο κανόνα, να συμμορφωθούν με τους όρους (σιγά τους όρους!) σχολιασμού. Θα χάσω ελάχιστα περισσότερα λεπτά, για να τροποποιήσω το κανονιστικό κείμενο ως προς τα σχόλια.

Τα έχασα. Και το τροποποιημένο πλέον κείμενο λέει τα εξής (το ανεβάζω και πρωτοσέλιδα για να μην πει κανείς και καμία ότι δεν του/της το είπαμε):

Έχετε το λόγο! Με την αυστηρή και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση ότι, αν δεν σχολιάσετε κάνοντας χρήση λογαριασμού Google, θα πάρετε ένα όνομα της αρεσκείας σας και θα το γράφετε πάντα στο σχετικό κουτάκι στην προτελευταία επιλογή ταυτότητας (Όνομα/Διεύθυνση URL). Με άλλα λόγια: Εδώ θα σχολιάζετε με ένα και πάντα το ίδιο όνομα, το οποίο και θα είναι η πρώτη-πρώτη λέξη τού σχολίου σας και όχι η τελευταία (ως υπογραφή). Οι παραβάτες αυτού τού απλούστατου και ελάχιστου κανόνα θα βλέπουν τα σχόλιά τους να διαγράφονται αμέσως μόλις ο διαχειριστής πιάνει δουλειά.

Να τα κάνω πιο λιανά, δεν γίνεται._



Στην εικόνα, ο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: