Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Μερικοί φιλελέδες είναι τόσο βλάκες πολιτικά που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι, την ίδια στιγμή που δείχνουμε σε συντρόφους το φεγγάρι με το δάχτυλο, στους φιλελέδες δείχνουμε απλώς δάχτυλο! Ας τους το κάνουμε λιανά.




Έχει μεγάλη πλάκα, μα τον Τουτάτη! Οι Ροϊδολασκαράτοι αναπαρήγαγαν την προ-προηγούμενη ανάρτηση περί Λεπέν (μισο-‘‘πούστικα’’ αυτή τη φορά και όχι εντελώς τελείως ‘‘πούστικα’’: μας σχολίασαν μεν στο επίσημο παραblog τους, αλλά ειδοποιητήριο link και πάλι δεν καταδέχτηκαν να βάλουν) για να μας καταγγείλουν ως «υμνητές» της! Οι καημένοι! Βλακωδώς κουτοπόνηροι και κουτοπόνηρα βλάκες, πάνε να τη βγουν από τα ...αριστερά —αυτοί, οι αστοί μέχρι το τελευταίο τους κύτταρο! Δυστυχώς γι' αυτούς, δεν μπορούν να διεκδικήσουν ούτε καν τη δόξα τής πρωτοπορίας. Έχει προλάβει ένα από τα ‘‘σαΐνια’’ τής Athens Voice, όταν, πέρυσι, σε ‘‘δημοκρατική’’ αντίδραση για αυτήν και αυτήν την ανάρτησή μας, μάς έδειξαν ως fan(!) τής Μαρίν (είχαμε απαντήσει έτσι). Και δεν είναι μόνο αυτό! Έχουν προλάβει και οι κατά Λένιν, όπως φημολογείται τουλάχιστον, «χρήσιμοι ηλίθιοι», οι φίλοι μας τής ΕΟΣ. Που έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ανήκουμε στο στρατόπεδο των «Λεπενιστών-Λενινιστών»! (Οι οποίοι, BTW, αποδεικνύονται και μεγάλες κοτάρες! Ολόκληρη ανάρτηση με αφορμή τις λογικά μετέωρες και πολιτικά εγκληματικές ανοησίες τους ανεβάσαμε και παρά το ότι όχι μόνο τους ειδοποιούσαμε με link, αλλά και τους το είχαμε προαναγγείλει, δεν εμφανίστηκε εδώ κανένα κουτορνίθι από δαύτους για να υπερασπιστεί τη ‘‘θέση’’ τους!)

Και να ήταν μόνο αυτοί, που στο κάτω-κάτω συγχωρούνται κάπως γιατί έχουν το ελαφρυντικό να μην είναι καν λενινιστές (εδώ έχουν ανακηρύξει «νεκρό» τον Μαρξ!), αλλά και τα μυαλά τους να μη στέκονται και πολύ καλά —από πολιτική άποψη πάντα; Εδώ έχουμε κοτζαμάν «λενινιστή» (αν και λίγο όψιμο, σαν την Κανέλλη κι αυτός...) με «σφραγίδα, βούλα και υπογραφές» που, μιλώντας για φασισμό, κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα! (Θα τον συγχωρούσαμε κι αυτόν, αν ήταν απλώς πολιτικός βλάξ. Δεν τον συγχωρούμε, γιατί, έστω κι αν αμαρτάνει για Κομματικοπατριωτικούς λόγους, είναι αισχρός συκοφάντης! —χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι και πολιτικός βλάξ ταυτόχρονα, αφού δείχνει να πιστεύει ότι οι ισχυρισμοί του είναι δυνατόν να γίνουν πιστευτοί από μη βλάκες!)

Τι έχουμε να απαντήσουμε στους ‘‘φίλους’’ μας, τους Ροϊδολασκαράτους; Στους συγκεκριμένους, που έχουν το θράσος να μιλούν στο όνομα τάχα τού ...«ορθού μαρξισμού», παριστάνοντας την (κόκκινη) γιαγιά τής Κοκκινοσκουφίτσας, ενώ τα μαύρα, αντικομμουνιστικά νύχια και δόντια τους βγάζουν μάτι, αλλά και σε όλους τους Ροϊδολασκαράτους αυτού τού κόσμου, που πυκνώνουν τις τάξεις τού ακραίου κέντρου, τι έχουμε να πούμε; Ένα μόνο (αλλά τραγουδιστά):





7 σχόλια:

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Σύμφωνα με τον Ροΐδη διάβασες με μεγάλη έκπληξη τα παρακάτω που σου έγραψα σε σχόλιο, νωρίτερα σήμερα:

Είναι σε θέση να διακρίνει το μείζον θετικό (αποδυνάμωση του σκληρού πυρήνα τής ΕΕ, δηλαδή ευρωζώνη, όπως ήλπιζε ότι θα γίνει με την πρωτιά τού ΣΥΡΙΖΑ) από το έλασσον αρνητικό (πρωτιά αριστερού κόμματος σε μία χώρα τού ευρώ), χωρίς δογματικές εμμονές σε «πολιτικές αρχών». Όπως ακριβώς το διέκρινε και ο Λένιν που ήθελε πάνω απ’ όλα την αποδυνάμωση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, παρά το κόστος τού φουντώματος και τής δικαίωσης του πολωνικού εθνικισμού. Και όπως ακράδαντα πιστεύω ότι το διακρίνω και εγώ: αποσταθεροποίηση, αποσύνθεση και τελικά διάλυση της ευρωζώνης πάση θυσία, ακόμα κι αν αυτή η θυσία είναι η ανάδειξη στην εξουσία τής Λεπέν, αφού οι αριστεροί στη Γαλλία και γενικά σε όλη την Ευρώπη κοιμούνται είτε τον ύπνο τού δικαίου, είτε τού «συνεπούς διεθνιστή» (= διεθνιστή τού κώλου), είτε εκείνου που έχει εσωτερικεύσει έως μυελού οστέων την ήττα...

Έτσι έγινε, ρε σύ; Λέει αλήθεια ότι έπεσες από την καρέκλα σου; Αυτό μόνο πες μου κι ας μην ξανακερδίσω φέτος στην πόκα! :-)


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

μη με μπλέκεις σε αυτά, δεν με ενδιαφέρουν, δεν με νοιάζει ποιος είναι ο Ροΐδης, τι λέει κλπ.

είστε πολλοί όσοι βλέπετε συνάφεια ανάμεσα στην ακροδεξιά και την αριστερά, ίσως είναι και κάποιος Ροΐδης.

ακόμα περιμένω να στηρίξεις κάπως αυτό που λες μέσω Λένιν, και αυτό που λες δεν πιάνεται, μην πεις πάλι για την Πολωνία.

ο εθνικός δημοκρατικός αστικός αυτοπροσδορισμός της Πολωνίας ήταν θετικό γεγονός, προοδευτικό κλπ. Αυτό είναι λενινισμός. Να ανακατέβεις τον Λένιν όμως με τις ενδεχόμενες επιθετικές επιλογές ιμπεριαλιστικών κρατών, δεν είναι λενινισμός, είναι σοσιαλσωβινισμός. Είναι ένας Λένιν που ποτέ δεν διέσπασε την Β Διεθνή, δεν δημιουργήθηκε ποτέ το κομμουνιστικό ρεύμα κλπ

κάμποσος Λένιν εδώ.

http://www.ergatikosagwnas.gr/new/ea/index.php/arthra/ideologia/479-pos-prosdiorizetai-o-xaraktiras-enos-polemou

Βασικά κάμποσος λενινισμός, κριτήρια για το πως τοποθετούνται οι κομμουνιστές. Βέβαια είναι εστιασμένο ειδικά στο θέμα του πολέμου, αλλά βγαίνουν συμπεράσματα για το πότε κάτι είναι εθνικό ή ιμπεριαλιστικό.

Απέναντι στα γκροτέσκα σχήματα είτε το "είναι πάντα αστικό και ιμπεριαλιστικό" που λέει και το σημερινό ΚΚΕ, είτε πως οτιδήποτε είναι κάτι εν δυνάμει θετικό. Οι κινήσεις στο διεθνές πεδίο κρίνονται από το κοινωνικό μπλοκ που εκφράζουν και την σχέση τους με τις ιμπεριαλιστικές στρατηγικές.

Το είπα και πριν και απάντηση δεν πήρα. Μια Γαλλία της Λεπέν, σε σύγκρουση η ρήξη με την ΕΕ σημαίνει γαλλικός στρατός παντού, σημαίνει πολλές Αλγερίες (μακάρι και σαν επανάσταση). Δεν είναι λενινισμός να το πούμε "παράπλευρη απώλεια".

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Θα επανέλθω αργότερα για πλήρη απάντηση. Για την ώρα, οφείλω να διαμαρτυρηθώ επειδή μού έβγαλες τον καφέ που πίνω από τη μύτη!

Ρε φιλάρα, για πες μου κάτι. Έτσι, για να έχω το καλό ρώτημα!

Σε σένα βαστάει φανάρι ο φιλελές ο Ροΐδης, τα κομμάτια σου παίρνει, συμπαραστάτης σου και συμπολεμιστής σου δηλώνει κι έρχεσαι και μου γράφεις σαν να μην τρέχει τίποτε «είστε πολλοί όσοι βλέπετε συνάφεια ανάμεσα στην ακροδεξιά και την αριστερά, ίσως είναι και κάποιος Ροΐδης»;;;

Έχει κι άλλα παιδάκια ‘‘έξυπνα’’ σαν εσένα η μαμά σου ή είσαι μοναχοπαίδι; Για σοβαρέψου κι άσε τις συνδικαλιές τού κώλου! Ορίστε μας! Με ποιον νομίζεις ότι μιλάς;;; Με κανέναν μαλάκα;;;


Τα λέμε (αλλά θα τα πούμε από την ανάποδη, αν δεν κόψεις τις ‘‘πουστίτσες’’!)

κάποιος σύντροφος είπε...

δεν με νοιάζουν οι απειλές σου, με νοιάζουν τα πολιτικά θέματα.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Ξέρεις κάτι, φίλε μου κ.σ.; Ακόμα και για τρολ είσαι πολύ χαζός. Πόσο μάλλον για επαναστάτης.

1) Αφού «ο εθνικός δημοκρατικός αστικός αυτοπροσδορισμός της Πολωνίας ήταν θετικό γεγονός, προοδευτικό κλπ.», γιατί η μαρξιστική σοσιαλδημοκρατία τής Πολωνίας μουλάρωσε και δεν το ήθελε, με αποτέλεσμα να της κάνει το γάμο της ο Λένιν; Είχε διαβρωθεί από πράκτορες της Οχράνα;

2) Δεν ξέρεις ότι σε κάθε κίνημα εθνικής ανεξαρτησίας υπάρχουν πάντα και εκείνοι που οι επιδιώξεις τους σταματούν ακριβώς εκεί, στην ίδρυση ανεξάρτητου και κυρίαρχου εθνικού κράτους, χωρίς καμία αξίωση, επιθυμία και σκοπό την κοινωνική απελευθέρωση όπως την εννοεί η Αριστερά; Και δεν ξέρεις ότι ανάμεσά τους συγκαταλέγονται και εκείνοι που είναι καθαροί εθνικιστές με την αρνητική έννοια του όρου; Ή πιστεύεις ότι όλοι οι μη σοσιαλδημοκράτες Πολωνοί τών αρχών τού 20ού αιώνα που ήθελαν εθνική ανεξαρτησία ήταν εθνικιστές με την καλή έννοια; Αυτό φαίνεται να πιστεύεις. Πες μας τώρα και πού οφείλεται αυτή η μοναδική στα παγκόσμια χρονικά ιδιαιτερότητα. Στο πολωνικό DNA ίσως;

3) Μπα; Αν γίνει η Λεπέν πρόεδρος, θα έχουμε γαλλικό στρατό παντού; Και θα ξεκινήσει εκστρατεία για την ανακατάληψη της Αλγερίας και σταδιακά όλης τής Βόρειας Αφρικής; Ρε συ! Πήγες σε καμιά τσιγγάνα και σου έριξε το φλιτζάνι ή έκοψες τα χάπια απότομα;

Ένα τελευταίο ξέχεσμα σε σύνδεση με το προηγούμενο σχόλιό μου, αφού πας γυρεύοντας:

Βρε πανύβλακα, μετά από όλες τις παπαριές που έγραψες, τώρα μου το γυρνάς στο τσάμικο και θέλεις να ισχυριστείς ότι η ανάρτηση περί Λεπέν και γενικά όλη η λεπενολογία εδώ αποσκοπεί στο να καταδείξει τη ...«συνάφεια ανάμεσα στην ακροδεξιά και την αριστερά»;;; Αυτό προσπαθώ να κάνω; Να στηρίξω τη θεωρία τών ...«δύο άκρων»; Και πώς άργησες τόσο να το αντιληφθείς ‘‘ξεφτέρι’’ μου ‘‘τετραπέρατο’’; Εκπλήττομαι. Με τόσο υψηλό πολιτικό IQ που διαθέτεις έπρεπε να το είχες πάρει πρέφα, πριν ακόμα ανεβάσω την ανάρτηση!

Και κάτι για το καλό σου: Κοίτα, η πολλή μαλακία κουφαίνει. Η υπερβολικά πολλή μαλακία τυφλώνει. Κάνε κάτι γιατί, έτσι όπως πας, σε λίγο δεν θα βλέπεις το πληκτρολόγιο για να τρολάρεις και να σκοτώνεις την ώρα σου! Άιντε μπράβο!

κάποιος σύντροφος είπε...

δεν είσαι καλά ρε άνθρωπε, δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώτικα το φαινόμενο σου. Επιμένεις ότι λενινισμός είναι να λες ότι θα κάνει η ακροδεξιά την δουλειά της αριστεράς. Και όταν σε κολλάνε στον τοίχο αρχίζεις να βρίζεις.

δεν αξίζεις τις τόσες ευκαιρίες που σου έδωσα, ξεφτιλίζοντας σε κάθε φορά για το ότι δεν τηρείς τον λόγο σου. Και το κάνεις γιατί μια σειρά από αξιόλογοι συνομιλητές σιχάθηκαν την κουραδομαγκιά σου. Ε λοιπόν και γω. Όχι γιατί είναι κακό πράγμα το βρισίδι, αλλά γιατί είναι το μόνο που κάνεις, έχεις απωλέσει κάθε πολιτικό χαρακτήρα. Γιατί και αυτό που λες, το πουλάς με την πρώτη, άντε να σε πάρουν στα σοβαρά μετά. Σου επισημαίνουν πως αυτό που λες δεν στέκει (ιστορικά, θεωρητικά και πολιτικά) και λες ... μα δεν το είπα. Δεν συζητάμε δηλ ότι μπορεί να βγει σε καλό αν βγει η Λεπέν πρόεδρος ? Δεν σε κακίζω που το βάζεις στα πόδια, τέτοια κοτσάνα που είπες, θα το βάλεις στα πόδια λογικό είναι. Σε λίγο όμως λες ότι δεν αποκλείεται η γαλλική ακροδεξιά να είναι ένα φιλειρηνικό ρεύμα που θα προωθήσει την φιλία των λαών. Ε λοιπόν αποκλείεται, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα κάνει περισσότερους πολέμους από του Ολλάντ. Αυτό είναι ιμπεριαλισμός, ακροδεξιά, και καπιταλιστική κρίση.

Δεν σε ενδιαφέρουν όμως αυτά, αλλά να βρίζεις και να απειλείς. Συνέχισε χωρίς εμένα, καλή καρδιά να υπάρχει, αλλά και γούστα, αυτό που κάνεις δεν με ενδιαφέρει, είναι βαρετό.

Να αρχίζω και γω να σε βρίζω δηλ ? Και τι ? Μαγκιά ? Στο internet ? Σοβαρά τώρα ?

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

@κ.σ.: Στο καλό, από το πεζοδρόμιο και τα χάπια σου στην ώρα τους!