Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Τα ’μαθες τα νέα, πατέρα; Σ’ εμένα θέλουν να φορέσουν φούστα, στον μικρό γοβάκια και στη μαμά ένα strap-on (μάντεψε για ποιανού τον πισινό προορίζεται! ;-) )




Στην εικόνα, το σήμα κατατεθέν τής φεμινιστικής και ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Κιουρί-at. Η πρόσκληση «ελάτε κι άλλοι/άλλες/άλλ@ να γίνουμε πολλές» αποκαλύπτει πεντακάθαρα τον μύχιο πόθο τής αλλαγής τών συσχετισμών ισχύος, ώστε η εξουσία να αλλάξει χέρια και να περάσει σταδιακά από την κανονικότητα στην αντι-κανονικότητα (στόχος που είναι λίγο λιγότερο εφικτός από το να διαδεχθώ εγώ κάποια μέρα την Ελισάβετ στο θρόνο τού Ηνωμένου Βασιλείου...).  Κι όλο αυτό στο όνομα της …αντι-εξουσίας βεβαίως βεβαίως (και my ass).
***
Γλωσσάρι: 1. ελτζιμπίτης: (από την αγγλική συντομογραφία lgbt) άτομο που ανήκει στην κατηγορία τών ομοφυλόφιλων, λεσβιών, αμφιφυλόφιλων, τρανς, κουίιρ και  γενικώς. 2. κουήρ: (εκ του αγγλοσαξονικού queer) αλλόκοτος, παράξενος, αποκλίνων από αυτό που θεωρείται κανονικό κ.λπ. 3. strap-on: αυτό (πού να σας εξηγώ με λόγια τώρα).


2 σχόλια:

Woman είπε...

Παραιτηθείτε οι μεν, ΠΑΡΕΝΔΥΘΕΙΤΕ οι δε,
μπλέξαμε τα στραπόνια μας...

LeftG700 είπε...

Φίλη Woman,


Καλά, το λογοπαίγνιο έγραψε! Chapeau! Τώρα, επί της ουσίας, τι να σου πω; Υποψιασμένη είσαι, εμένα περίμενες; Απλώς, να πω φωναχτά μία απορητική σκέψη:

Καλά όσοι/όσες/όσ@ έχουν "έννομο" συμφέρον (καταλαβαίνεις τι εννοώ). Ήθελα να 'ξερα, όμως, όλα αυτά τα μ@λ@κισμέν@, που τους βαστάνε φανάρι ως αλληλέγυοι και που λειτουργούν σύμφωνα με τις φυσικές, πλειοψηφικές και κατά κανόνα προδιαγραφές, δεν καταλαβαίνουν πώς την πάνε τη δουλειά στο λάου-λάου;


Τα λέμε