Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Αναγνωστοπούλου, Νταβανέλος, Λαφαζάνης, γρήγορα στον πίνακα! Να μας πουν τι πρέπει να κάνουμε με «τους οκτώ τής Αλεξανδρούπολης»!




Στο μεταξύ, επειδή βλέπω την Αναγνωστοπούλου να έρχεται προς την έδρα με μισοκακόμοιρο ύφος και κρατώντας την κοιλιά της, φως φανάρι ότι θα μου πει πως την πόναγε γιατί έχει περίοδο και γι’ αυτό δεν πρόλαβε να διαβάσει, επειδή ο Νταβανέλος κάνει πως δένει τα κορδόνια του, ενώ στην πραγματικότητα ζητάει απεγνωσμένα από τον διπλανό του –έναν αλλοδαπό ονόματι Μπρονστάιν και καλό μαθητή– να του δώσει καμιά ιδέα, κι επειδή από τα μπροστινά θρανία μού λένε ότι ο Λαφαζάνης είναι δικαιολογημένα απών γιατί βρίσκεται οικογενειακώς σε περιοδεία στη Ραχούλα Καρδίτσας, για πείτε εσείς.


5 σχόλια:

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Κατανοητό το καυστικό ύφος της ανάρτησης, παρόλο που το θέμα είναι "δύσκολο". Επίσης, περιέχει και στοιχεία που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν γνωρίζουμε (π.χ. ο πραγματικός βαθμός εμπλοκής των φυγάδων στο πραξικόπημα). Όμως, φίλε λεφτ, το πρωτόκολλο επιτάσσει πριν ρίξεις το ανάθεμα στην Αναγνωστοπούλου, το Νταβανέλο και το Λαφαζάνη, να μάς πεις ποια είναι η δική σου άποψη επί του θέματος.

Για να είμαι συνεπής με αυτά που γράφω, αναφέρω ότι προσωπικά και με βάση όσα έχουν δημοσιευτεί μέχρι τώρα, κλίνω μάλλον στο να δοθεί άσυλο στους στρατιωτικούς με ένα σκεπτικό παρόμοιο με αυτό που ανέπτυξε τις προάλλες ο Μπελαντής.

Θα είμαι έτοιμος να ξανασκεφτώ επί του θέματος και ίσως -τονίζω τη λέξη "ίσως" η οποία είναι διαφορετική από τη λέξη "βέβαια" ή τη λέξη "σίγουρα"- να αναθεωρήσω την παραπάνω άποψή μου αν προκύψουν αξιόπιστα νέα στοιχεία.

LeftG700 είπε...

Φίλε Ανανεωτικέ,


Σε ξαναβλέπω με χαρά εδώ ύστερα από κάμποσο διάστημα.

Ξέρεις ότι μου αρέσουν λίγο τα "παίγνια" (κουίζ, αινίγματα κ.λπ.). Θεώρησε και αυτό ένα τέτοιο. Εννοείται πως θα τοποθετηθώ. Ακριβώς όμως επειδή το θέμα είναι "δύσκολο", θα το κάνω με ξεχωριστή ανάρτηση.

Με όλο το θάρρος, να επισημάνω ένα λάθος; Δεν την πέφτω στα "παιδιά". Ή μάλλον, καλύτερα, η μόνη εχθρική κίνησή είναι ότι τούς κολλάω στη μούρη την πραγματικότητα. Δεν το λες και πέσιμο αυτό, ε;


Τα λέμε

ВОКОИТЕР είπε...

Δεδομένο 1.
Δεν παραδίδουμε ανθρώπους που κινδινεύουν να εκτελεστούν.
Δεδομένο 2.
Αντικειμενικά η Ελλάδα δεν μπορεί να δώσει άσυλο χωρίς διατάραξη των σχέσεών της με την Τουρκία.
Άρα,
προώθηση των στρατιωτικών σε άλλη χώρα που είναι διατεθειμένη να τους δώσει άσυλο.

Ανώνυμος είπε...

"προώθηση των στρατιωτικών σε άλλη χώρα που είναι διατεθειμένη να τους δώσει άσυλο" Κένυα;

Σκεπτικιστης είπε...

Φιλε Λεφτ,

Δηλαδη ρωτας αν πρεπει να τηρηθει το δικαιο;
H αν μπορει απο αριστερη πλευρα να υποδειχθει στην κυβερνηση τι χειρσμους να κανει για να μην σκασει στα μουτρα της το θεμα; Nομιζω, φιλε Λεφτ, αν καποιος επρεπε να παρει θεση, αυτος ειναι η ετοιμη να κυβερνησει αριστερα, δηλαδη η ..Λαε εν ολω . Αν ετσι ζητας να παρουν θεση, καλα κανεις,
....
Δεν ξερω αν με πειραξε ο ηλιος, αλλα στριφογυρνα στο μυαλο μου μια τρελλη σκεψη...
Πραξικοπηματιες ζητουν πολιτικο ασυλο διοτι επιχειρησαν να καταλυσουν την ...δημοκρατια. Και αυτο θα πρεπει να αφορα την('διεθνιστικη') αριστερα; Απο ποτε;

Αν ομως ζητας ειλικρινα να βρεθει μια ακρη, και οχι αφορμη να πεις τα δικα σου, σε καλω να θυμηθεις η να διαβασεις σχετικα, την διαδικασια που ακολουθηθηκε απο τον Ισπανο δικαστη οταν ζητηθηκε η εκδοση του Πινοσετ.