ΤΟ BLOG LEFT G700 ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ —(600 minus)— ΕΥΡΩ
Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013
96 χρόνια από την έφοδο στον ουρανό
17 σχόλια:
Έχετε το λόγο! Με την αυστηρή και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση ότι,
αν δεν σχολιάσετε κάνοντας χρήση λογαριασμού Google,
θα πάρετε ένα όνομα της αρεσκείας σας (αλλά όχι τής πλάκας και της προβοκάτσιας) και θα το γράφετε πάντα
στο σχετικό κουτάκι στην προτελευταία επιλογή ταυτότητας (Όνομα/Διεύθυνση URL).
Με άλλα λόγια: Εδώ θα πρέπει να σχολιάζετε με ένα και πάντα το ίδιο όνομα,
το οποίο και θα είναι η πρώτη-πρώτη λέξη τού σχολίου σας και όχι η τελευταία (ως υπογραφή). Επιπροσθέτως:
Τα σχόλια, αν δεν είναι 100% επί τού θέματος της εκάστοτε ανάρτησης,
θα πρέπει τουλάχιστον να εφάπτονται οπωσδήποτε με αυτό.
Οι παραβάτες αυτών τών απλούστατων και ελάχιστων κανόνων δεν θα έχουν τη χαρά να βλέπουν τα σχόλιά τους να δημοσιεύονται.

Φαίνεται οτι βρίσκεστε στους ουρανούς! Για την πτώση χωρίς αλεξίπτωτο από τα σύνεφα, δεν πήρατε χαμπάρι τίποτα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλοι τής ΕΟΣ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια εξηγήστε το λίγο αυτό, για να δούμε ποιος βρίσκεται πού.
Τα λέμε
Ωραία η μυθολογία,αλλά η καλή μέρα από το πρωί φαινότανε και τότε,για όσους θέλανε να βλέπουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε Λύσιππε,
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί μυθολογία; Δεν έγιναν όλα αυτά; Και τι εννοείς όταν λες ότι η καλή μέρα φαινόταν από το πρωί; Οι επανατατικές αλλαγές δεν είναι στρωμένες με ροδοπέταλα. Στη Γαλλία, ας πούμε στρώθηκαν με κεφαλάκια αριστοκρατών και λίγο πιο μετά και με κεφάλια επαναστατών. Αλλά σε αυτό το καθεστώς που θεμελιώθηκε με αυτούς τους τρόπους (και με άλλους πολύ χειρότερους για τους "άγριους" και "απολίτιστους" λαούς) ζούμε τώρα. Αυτό δεν μας μυρίζει και δεν μας ξινίζει;
Τα λέμε
Παιδάκια,
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε λίγο θα κάνουμε download την επανάσταση μέσω του πανελληνίως προεγκατεστημένου wifi "same_are_ass".
Πληροφορίες και αρχείο εγκατάστασης ΕΔΩ.
Όταν αυτό κατέβει ολόκληρο, αφού το καθαρίσουμε από τυχόν ιούς μέσω ενός εμπίστου αντιιϊκού, το τρέχουμε και παρατηρούμε με έκπληξη ότι αυτό εξαπλώνεται σε όλο το σύστημά μας. Στο αναδυόμενο παράθυρο που κάποτε θα εμφανιστεί ανάλογα με την γενιά του επεξεργαστή μας και το μέγεθος της μνήμης μας (επιλεκτικής ή όχι) δίνουμε το επιθυμητό username (π.χ. Λέφτης) και password "Τσίπρας". Ένας χαμογελαστός Λαφαζάνης θα μας υποδεχθεί στην αρχική σελίδα της επανάστασης δείχνοντάς μας το δρόμο ως άλλος Λένιν στις αφίσες του Γκούσταβ Κλούσιτς.
Η εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί και πλέον είμαστε έτοιμοι.
Ρε λέφτηδες είστε έξυπνα παιδιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι εικόνα βάζετε με την έναρξη;
Παραχριστιανικής σέχτας είναι σίγουρα, με το νέο σταυρικό ντιζάιν που σχεδίαζε ο Στάλιν όταν ήταν μαθητής στη θεολογική σχολή....
man
Φίλε Σπειροειδή,
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν καταλαβαίνω εντελώς τελείως καθόλου γιατί η πρόταση μομφής είναι μεμπτή και γιατί αποτελεί απόδειξη για το ξεχασμένο και φτυμένο πνεύμα τού 1917. Άλλες στάσεις μπορεί να αποτελούν, ουδεμία αντίρρηση. Αυτή πάντως όχι.
Τα λέμε
Φίλε man,
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια την ώρα, περιορίζομαι να σε καλωσορίσω εδώ και να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια.[***] Επί τής ουσίας τού σχολίου σου θα μου επιτρέψεις να αντισχολιάσω αργότερα (θέλει λίγη σκέψη). Εντάξει;
Τα λέμε
[***] Ελπίζω ότι δεν είναι ειρωνικά (δεν δείχνουν να είναι, όμως ποτέ δεν ξέρει κανείς), αλλά και ειρωνικά να είναι, ουδέν πρόβλημα: εδώ έχουμε Λαϊκή Δημοκρατία. Και στις Λαϊκές Δημοκρατίες όπως τις καταλαβαίνουμε εμείς οι ειρωνείες προς τον εισηγητή επιτρέπονται —για να μη σου πω ότι επιβάλλονται! Η ευθύνη να είναι και δικαιολογημένες ανήκει βέβαια σε αυτόν που τις χρησιμοποιεί.
ειρωνικό ναι,όχι προς εσάς όμως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡωσικά δε ξέρω,αλλά στη γιαγιά μου που έδειξα την εικόνα (σε μεγένθυση) μου είπε ότι είναι
ή
-το "εν τούτω Νίκα"
ή
-Ύπαγε οπίσω μου σατανά..
man
Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε τις εξελίξεις από το δρόμο -όπου έχει μηδαμινή κινηματική παρουσία- στη βουλή με την τελευταία να βρίσκεται σε πλήρη ανυποληψία λόγω της στάσης της στα τελευταία γεγονότα (ΧΑ, ΕΡΤ κλπ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό κατακρίνω και τίποτ' αλλο.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε τις εξελίξεις από το δρόμο [...]»
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιες εξελίξεις από το δρόμο, ορέ Σπειροειδή;;; Πού τις είδες;;; Μπας και το γύρισες στη σκληρή και δογματική αναρχία;;; ;-)
Τα λέμε (όχι όμως ό,τι θέμε! ;-) )
man, αν παρατηρήσεις στο φόντο φαίνονται:
ΑπάντησηΔιαγραφή- ο Πύργος του Αϊφελ
- ο Πύργος του Λονδίνου
- ο Άγιος Στέφανος της Βιέννης
- οι Πυραμίδες της Γκίζας
- μιναρέδες
καθώς και άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων με φέσια, σαρίκια και γαλλικούς σκούφους.
Κλασσικό δείγμα της μετεξέλιξης της αβανγκάρντ σε σοσιαλιστικό ρεαλισμό στην ζωγραφική.
Δεν "ξελασπώνει το μέλλον" ...με τίποτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦταίει κι αυτός ο συνδυασμός της πλαδαρότητας του νου με τον λιγδιασμένο καναπέ.
Ότι χειρότερο.
Φίλε man,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σχόλιό σου μου δημιουργεί κάποιες εύλογες απορίες. Σκέπτομαι: «μας λέει ό,τι μας λέει, αλλά από ποια θέση μάς τα λέει;» Διότι, όπως υποθέτω ότι καταλαβαίνεις, αυτή την κριτική που θέλει το κομμουνιστικό όραμα κάτι σαν τη Δευτέρα Παρουσία, μπορούν να τη διατυπώσουν άνθρωποι που δεν ακολουθούν μόνο ένα ρεύμα πολιτικής σκέψης. Μπορεί να τη διατυπώσει κάποιος φανατικός άθεος αντικληρικαλιστής που αποφεύγει ακόμα και να σταυρώνει υποψήφιους βουλευτές στις εκλογές, μόνο και μόνο για να μη σχηματίσει το ‘‘καταραμένο’’ σχήμα τού σταυρού. Ή μπορεί να τη διατυπώσει κάποιος ένθερμος εραστής τής απόλυτα εκκοσμικευμένης φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας (ένας Νίκος Δήμου, για παράδειγμα) και φανατικός πιστός τής «ανοιχτής κοινωνίας» (όχι όμως τόσο ανοιχτής για να επιτρέπει να περάσει μέσα της το μικρόβιο του «κόκκινου φασισμού» ή του «σταλινικού εφιάλτη», καταλαβαίνεις…). Έχει κι άλλο: γιατί η αναφορά σου στον Ιωσήφ και η επίρριψη σε αυτόν της ευθύνης ακόμα και για την ομοιότητα του σφυροδρέπανου με το σταυρό στη συγκεκριμένη απεικόνιση να μη σημαίνει πως είσαι ένας από τους (λίγους) πιστούς τού αντι-Στάλιν, τού Λέοντος; Κάλλιστα μπορεί να συμβαίνει κι αυτό. Κι έχει κι άλλο: δεν θα μπορούσες να μιλάς από τη (μετέωρη στο κενό) θέση τής αναρχοαυτονομίας, του αυτοκαθορισμού, της αυτοδιάθεσης και εν γένει τού κάθε αυτό+whatever; Ούτε αυτό μπορεί να αποκλειστεί. Και να μη σου βάλω και την περίπτωση να εκφράζεις απλώς μια γενική και κάπως φλου ‘‘αντισταλινική’’ διάθεση, όπου, σ’ αυτή την περίπτωση, επειδή οι ‘‘αντισταλινικές’’ σέχτες είναι πολλές, εκεί είναι που θα χαθώ στο διάστημα κι άκρη δεν θα βγάζω. Κοντολογίς, επ’ αυτού του ταυτοτικού (με την πολιτική έννοια) ζητήματος είμαι λίγο στο σκοτάδι. Ωστόσο, κάτι πρέπει να απαντήσω.
Τι να απαντήσω… Τι να απαντήσω… Α! Κάτι μου ’ρθε!
Έχεις αποδυθεί σε κάποιο αγώνα εναντίον τού Συμβολικού; Δεν καταλαβαίνεις ότι επιχειρείς το αδύνατον; Και μόνο το γεγονός ότι χρησιμοποιείς σύμβολα για να δηλώσεις τη διαφωνία σου με αυτά αρκεί για να συνειδητοποιήσεις ότι ακόμα και ο Δον Κιχώτης ήταν μάλλον πιο ρεαλιστής από εσένα.
Ή έχεις βαλθεί να ξεκόψεις με κάθε όραμα (ουτοπία, αν προτιμάς); Δεν υπάρχει ριζοσπαστική και ανατρεπτική πολιτική χωρίς οράματα και ουτοπίες. Υπάρχει μόνο η διαχείριση του υπάρχοντος (ξέρεις, να έρχονται τα τρένα στην ώρα τους και να είναι καλά ρυθμισμένα τα φανάρια στην Κηφισίας για να μην κολλάς, τέτοια). Αν σου αρκεί αυτό το δεύτερο, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα καθ’ ότι και δημοκρατίαν έχομεν. Αν όμως φλερτάρεις με το πρώτο, παρ’ το απόφαση ότι ναι, κάποια στοιχεία θεολογίας θα τα λουστείς, αν θέλεις να κάνεις δουλειά (το ’χει πει κι ο Σμιτ εξ άλλου —αλλά, μην ξεχνάς, δεν το έχει πει μόνο για τους κόκκινους, το έχει πει για την Πολιτική εν γένει). Γιατί, οι χριστιανοί που κατακυρίευσαν τη γη με το εν τούτω νίκα, πιο μάγκες ήταν; Στην τελική, όπως λέμε συχνά εδώ, άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός, λοιπόν; ;-) :-)
Τα λέμε
Φίλε skipper,
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέσα στην …αισιοδοξία σε βλέπω πρωί-πρωί! :-) Όχι κι έτσι! Χάσαμε που χάσαμε τα δαχτυλίδια, μη χάσουμε και τα δάχτυλα! ;-) :-)
Τα λέμε
και που τα βρήκες τα δάχτυλα ρε γελοίε για να τα χάσεις τώρα ??? !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚωστής Παπαϊωάννου
Υ.Γ. σβήστο τώρα γιατί ντρέπομαι που καταδέχτηκα να μιλάω με τα σκατά.
@Κωστή Παπαϊωάννου:
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το σβήσω;;; Ίσα-ίσα, το αντίθετο!!! Παρά το ότι σού είναι απαγορευμένο ως συκοφάντη και λασπολόγου να παίρνεις το λόγο εδώ, θα κάνω μια εξαίρεση[1] και θα το αφήσω[2] για να φαίνεται η απίστευτη κατρακύλα σου (μη σου πω ότι θα το κάνω και πρωτοσέλιδο —θα εξαρτηθεί από το αν κρίνω ότι εξυπηρετεί τους σκοπούς του ιστολογίου κι από τα κέφια μου). Ως παλιός μαοϊκός και κινεζόφιλος θα την ξέρεις ασφαλώς την αρχαία κινέζικη παροιμία που λέει «δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να κάθεσαι ήσυχα-ήσυχα στην όχθη τού ποταμού και να βλέπεις το πτώμα τού αντιπάλου σου να το παρασέρνει το ρεύμα». Ε, αυτή μου ήρθε στο νου από το ‘‘ορέο’’ και ‘‘μυρωδάτο’’ σου σχόλιο. Μπορεί εγώ να μην κάθομαι σε καμία όχθη κανενός ποταμού παρά μόνο μπροστά στο λάπτοπ και να μην νιώθω καμία ικανοποίηση,[3] αλλά εσύ, όσο κι αν δεν το καταλαβαίνεις, είσαι ακριβώς στη μέση τού ποταμού και σε παρασέρνει το ρεύμα…
[1] Λενινιστική ευελιξία: Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια. ;-)
[2] Δεν θα αφήσω όμως το επόμενο, που ασφαλώς θα σε φάει το χέρι σου να στείλεις. Εκείνο θα πάει στον κάλαθο των αποβλήτων, μην κάνεις τον κόπο. Μπορείς να ανεβάσεις ποστ στο τσαρδί σου. Αν έχει πολύ γούστο, μπορεί και να το αναδημοσιεύσω. ;-)
[3] Γιατί, άσχετα αν υποφέρεις από ανίατο ιδεολογικοπολιτικό vertigo, είσαι αριστερός κι εγώ δεν είμαι σαν εσένα να το ξεχνάω.