Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Παίρνετε την αλήθεια μας και μας την κάνετε λιώμα, απ’ το πόδι μάς τραβάτε βαθιά μέσα στο χώμα!




Αγαπητοί σύντροφοι,


Αναδημοσιεύσατε χθες μια παλιά ανάρτησή μας [Όταν ο Λένιν έκανε ‘‘κωλοτούμπες’’ και είχε το ‘‘θράσος’’ να τις προπαγανδίζει κιόλας! (Η ‘‘οπορτούνα’’ του κερατά!)] που χρονολογείται από τις 29 Μαΐου τού 2012, την περίοδο μεταξύ τών δύο αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων εκείνης τής χρονιάς. Αφού σας ευχαριστήσουμε για την αναδημοσίευση, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε κάποιες επισημάνσεις, τις οποίες η αναπαραγωγή από το (κομματικό) ιστολόγιό σας εκείνου τού παλιού κειμένου σε αυτή την πολιτική συγκυρία καθιστά επιβεβλημένες. Επιβεβλημένο επίσης θεωρούμε, σύμφωνα με την πολιτική δεοντολογία, να αναδημοσιεύσετε και αυτή την επιστολή —η οποία, όταν θα διαβάζετε αυτό το email, θα έχει ήδη αναρτηθεί στο blog μας— σε ιδιαίτερη ανάρτηση και στην ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων (άρθρα) στην οποία εντάξατε την αναδημοσίευση τού παλιού άρθρου μας.

Οι επισημάνσεις

1. Το άρθρο που αναδημοσιεύσατε ήταν συμπληρωματικό προηγούμενου κειμένου μας [Ματ σε ν+1 κινήσεις. Παίζουν οι Κόκκινοι.], το οποίο είχε γραφτεί έξι ημέρες πριν, και βρισκόταν αναπόσπαστα συνδεδεμένο μαζί του. Συνεπώς, η αποσπασματική ανάγνωσή του οδηγεί σε σκέψεις και συμπεράσματα που δεν βρίσκονται σε αντιστοίχιση με τη δική μας στόχευση.

2. Η υπενθύμιση εκ μέρους μας της στροφής τού Λένιν και της απόφασής του να εισηγηθεί τη ΝΕΠ εντασσόταν στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε το δικό μας ιδιαίτερο σκεπτικό —σκεπτικό που δεν ήμαστε σε θέση να ξέρουμε αν βρισκόταν πίσω από την τότε στρατηγική τού κόμματός σας— και το οποίο μάς είχε οδηγήσει στην απόφαση να εισηγηθούμε την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τού Ιουνίου 2012 (βλ. προαναφερθέν άρθρο Ματ σε ν+1 κινήσεις. Παίζουν οι Κόκκινοι.).

3. Η τοποθέτηση τού ιστορικού παραδείγματος της ΝΕΠ τού 1921 στην πολιτική συγκυρία τής περιόδου τών ελληνικών εκλογών τού 2012 οδηγούσε κατά την άποψή μας στις εξής δύο αντιστοιχίσεις:

α) ως προς το συμβιβασμό: αντιστοίχιση με την αντιφατική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Όχι στα μνημόνια – Ναι στο ευρώ και

β) ως προς το προσδοκώμενο κέρδος από το συμβιβασμό: αντιστοίχιση με το στόχο τής εκλογικής νίκης τού ΣΥΡΙΖΑ και τού σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς.

4. Είναι αυτονόητο ότι η αναδημοσίευση του άρθρου μας σε αυτή τη χρονική περίοδο των διαπραγματεύσεων της κατά βάση αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τα ευρωπαϊκά Διευθυντήρια οδηγεί τους αναγνώστες τού ιστολογίου σας σε ριζικά διαφορετικές αντιστοιχίσεις. Συγκεκριμένα, εκείνες της δικαιολόγησης των αλλεπάλληλων υποχωρήσεων της ελληνικής πλευράς επί τη βάσει τής λενινιστικής υπαναχώρησης του 1921 από το άμεσο πέρασμα στον κομμουνισμό στην επαναφορά, έστω και εν μέρει, του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.

5. Θεωρούμε ότι η επίκληση της ΝΕΠ τού Λένιν με σκοπό τη στήριξη της κυβέρνησης του κόμματός σας στις διαπραγματεύσεις με τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων είναι παντελώς αυθαίρετη και κινείται είτε στην περιοχή τής πολιτικής αφέλειας, και μάλιστα σε άμεση γειτονία με αυτήν της πολιτικής ευήθειας, είτε στην περιοχή τής προσχηματικότητας που αγγίζει τα όρια τής πολιτικής εξαπάτησης. (Για να μη σας αδικούμε, την ίδια ακριβώς εδραιωμένη άποψη έχουμε και για κάθε επίκληση που έχει παρατηρηθεί από την πλευρά τού κόμματός σας άλλων ιστορικών παραδειγμάτων της ιδιοφυίας που είχε επιδείξει ο Λένιν στο ζήτημα των συμβιβαστικών υπαναχωρήσεων και των αναγκαίων θυσιών —π.χ.: Συνθήκη τού Μπρεστ-Λιτόφσκ.) Η υπαναχώρηση του Λένιν έγινε για να κρατήσει ζωντανή την επανάσταση. Οι συνεχείς οπισθοχωρήσεις της κυβέρνησή σας γίνονται για να διατηρήσετε «πάση θυσία» τη χώρα εντός τής ευρωζώνης —όπως ΔΗΜΑΡ—, χωρίς καν να έχετε εξαντλήσει όλα τα μέσα που οι δικές σας συλλογικές αποφάσεις περιγράφουν προκειμένου να πετύχετε έναν όντως έντιμο συμβιβασμό αντί τής διαφαινόμενης κατά κράτος ήττας. Θυμίζουμε την πεταμένη στα σκουπίδια Πολιτική Απόφαση του Ιδρυτικού Συνεδρίου σας:

13.1. Ακυρώνουμε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα οικονομικής, κοινωνικής ανόρθωσης, παραγωγικής και οικολογικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα επουλώνει τα πλήγματα που έχουν δεχθεί οι εργαζόμενοι και θα αποκαθιστά σταδιακά τους όρους ασφαλούς εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης, με τους ανάλογους μισθούς και συντάξεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Πρώτο βήμα αποτελεί η αποκατάσταση στα προ του μνημονίου επίπεδα των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του κατώτερου μισθού, της κατώτερης σύνταξης, του επιδόματος ανεργίας και των οικογενειακών επιδομάτων. Δεν θα αναγνωρίσουμε τις συνταγματικές και παράνομες ενέργειες της κυβέρνησης που οδήγησαν το τελευταίο διάστημα σε διαθεσιμότητα χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων και σε κατάργηση σημαντικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα. Στη δική μας προσέγγιση του δημόσιου ως μοχλού ανασυγκρότησης της χώρας όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν έχουν ρόλο και θα επαναπροσληφθούν.

13.2. Αποτρέπουμε τη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους. Επαναδιαπραγματευόμαστε τις δανειακές συμβάσεις και ακυρώνουμε τους επαχθείς όρους τους, θέτοντας ως πρώτο θέμα τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πραγματοποιώντας λογιστικό έλεγχο. Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ», απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι, υποθηκεύοντας τη χώρα. Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει.

6. Είναι αυτονόητο ότι η αναδημοσίευση του άρθρου μας βάζει το ιστολόγιό μας στο ίδιο τσουβάλι με τα προβληματικά σημεία τού κόμματός σας, αφού το εμφανίζει να προσυπογράφει την επίκληση της πολιτικής τού Λένιν για τη δικαιολόγηση της πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή ελληνική κυβέρνηση —κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνουμε και υπενθυμίζουμε. Εκτιμούμε μετά βεβαιότητας ότι η δημιουργία αυτής τής άκρως παραπλανητικής εικόνας δεν ήταν μέσα στις προθέσεις σας. Έτερον εκάτερον. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Γι’ αυτό και υπογραμμίζουμε με κάθε έμφαση ότι, αν βάζουμε μία υπογραφή στη χρησιμοποίηση τού Λένιν —και του δικού μας άρθρου—, επί τω σκοπώ της δικαιολόγησης της γραμμής που ακολουθεί το κόμμα σας στη σημερινή πολιτική φάση, αυτή είναι για να την καταδικάσουμε απολύτως και όχι για να την επικροτήσουμε, έστω και κατ’ ελάχιστον.

Αντί επιλόγου

Αγαπητοί σύντροφοι, αντί επιλόγου, μερικές ελπίδες:

Να μην εκλάβετε αυτή την επιστολή και τα κάποια σκληρά λόγια της ως εκδήλωση έχθρας απέναντι στο κόμμα σας συνολικά.

Να μη μας ταυτίσετε με οποιοδήποτε άλλο κόμμα τής Αριστεράς. Όπως δεν είμαστε προσδεδεμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι δεν είμαστε προσδεδεμένοι και με κανένα άλλο αριστερό κόμμα, οργάνωση ή σχήμα. Το ιστολόγιό μας είναι αυστηρά παραταξιακό και όχι κομματικό. Τέτοιο ήταν από την πρώτη ημέρα τής λειτουργίας του και τέτοιο θα παραμείνει μέχρι το τέλος.

Να σεβαστείτε την πολιτική (και συντροφική) δεοντολογία και να αναδημοσιεύσετε αυτή την επιστολή μας, σύμφωνα με το αίτημα που διατυπώσαμε στην αρχή της. Πέρα από αυτό το λόγο  και για ένα λόγο παραπάνω: Από χθες παρατηρείται μία μεγάλη εισροή αναγνωστών από το blog σας στο δικό μας ιστολόγιο και συγκεκριμένα στο άρθρο που αναδημοσιεύσατε. Όχι όμως και στο άρθρο που προαναφέραμε με το οποίο είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο. Αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο το φόβο μας ότι το πνεύμα τού αναδημοσιευθέντος κειμένου δεν θα γίνει κατανοητό στους αναγνώστες σας ούτε καν αν επιχειρήσουν να το ερμηνεύσουν στα πλαίσια της πολιτικής συγκυρίας που εξελισσόταν κατά τη χρονική περίοδο της αρχικής δημοσίευσης.

ΥΓ Είναι αυτονόητο ότι η εμφάνιση εδώ κάθε ενδιαφερόμενου μέλους σας, ή απλώς οπαδού τού κόμματός σας,  για να σχολιάσει και να διατυπώσει τον όποιον αντίλογο, όχι μόνο είναι ευπρόσδεκτη, αλλά, επιπλέον, είναι και άκρως επιθυμητή. 


  

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπονοείς τίποτα, αλλά μια και είμαι αναγνώστης του σαιτ σου που σπανίως παρεμβαίνει σε αυτό και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, διευκρινίζω πως δεν έχω σχέση με την αναδημοσίευση (άλλωστε πολύ δύσκολα θα έκανα παραπομπή σε κείμενο του Λένιν, ακόμα και αν έγραφε ζήτω ο Τσίπρας).Θα φροντίσω να γίνει γνωστή η επιθυμία σου στους διαχειριστές της σελίδας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας οι οποίοι δεν σε παρακολουθούν

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

Φίλε Μιχάλη,


Τώρα που το λες αρχίζω να έχω την εντύπωση ότι σε κάποιο σχόλιό σου μου είχες πει για τους δεσμούς σου με το Βόλο (ίσως και να κάνω λάθος). Σε κάθε περίπτωση όμως θέλω να σε διαβεβαιώσω πως ακόμα κι αν το θυμόμουνα ούτε που θα μου περνούσε από το μυαλό ότι η ιδέα τής αναδημοσίευσης σε αυτή τη χρονική συγκυρία και χωρίς καμία διευκρίνιση σχετικά με το πότε γράφτηκε η ανάρτησή μας είναι δική σου. Προσωπικά (η γνώμη μου μετράει γιατί εγώ ‘‘τρέχω’’ αυτό το ρημάδι), και όπως σού έχω ξαναπεί, σε έχω κατατάξει στους έντιμους ανθρώπους τής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Και, εννοείται, πως και τώρα που μου το λες, πάλι δεν κάνω κάποια τέτοια σκέψη.

Σε ευχαριστώ που συμμερίζεσαι το αίτημά μας και προθυμοποιείσαι να το υποστηρίξεις (είναι κι αυτό ένα δείγμα ότι σε έχω ‘‘μετρήσει’’ σωστά). Να σε ενημερώσω πάντως (το γράφω και στην ανάρτηση, ίσως να σου διέφυγε) ότι οι σύντροφοι του Ν. Μαγνησίας ενημερώθηκαν με email, ελάχιστα λεπτά μετά την ανάρτηση της επιστολής. Και ήδη μάς απάντησαν με email. Το ζήτημα είναι πολιτικό, οπότε, αφού δεν ισχύει το απόρρητο που ισχύει στην ιδιωτική επικοινωνία και μια και είσαι μέλος τού ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας το γνωστοποιώ σ’ εσένα πρώτον.


Αγαπητοί σύντροφοι

με όλη την καλή μας διάθεση αναδημοσιεύσαμε το άρθρο σας, από ιστοσελίδα που το είχε ήδη αναδημοσιεύσει, αναφέροντας ως πηγή όμως, την δική σας ιστοσελίδα. Αυτό κάνουμε με τα άρθρα που μας αρέσουν. Δεν φανταστήκαμε ποτέ ότι θα δημιουργούταν τέτοιο ζήτημα, και σας βεβαιώνουμε ότι ο στόχος δεν είναι αυτός που μας καταλογίζετε.
Εσείς καλά κάνατε και αναρτήσατε την ανοιχτή επιστολή σας προς τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, οι οποίοι όμως δεν έχουν πρόθεση, να πάρουν κανενός την αλήθεια και να την κάνουν λιώμα. (Εξ άλλου, η αλήθεια εμπεριέχει υποκειμενικότητα.)
Οι αναγνώστες μας ήδη έμαθαν το ιστολόγιό σας, όπως αναφέρετε, οπότε θα διαβάσουν σε αυτό, την επιστολή σας προς εμάς.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και τις παρατηρήσεις σας

Καληνύχτα

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας



Αυτά, φίλε Μιχάλη, από τους συντρόφους σου της Μαγνησίας. Υπολογίζω αύριο να σχολιάσω την απάντησή τους και δεν σου κρύβω ότι θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω και τις δικές σου απόψεις.


Τα λέμε


ΥΓ Φίλε Μιχάλη, θερμή παράκληση: Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να πάρεις το λόγο εδώ, μην παραλείψεις να διαβάσεις τους όρους σχολιασμού (βρίσκονται πάνω από το πλαίσιο των σχολίων) και να τους ακολουθήσεις.

LeftG700 είπε...

@Ανώνυμο/η:


Το σχόλιό σου (χαχαχαχαχαχαχα!! Ούτε ο Νιαγάρας...) είναι αμφίσημο, για να μην πολύσημο. Φυσικά, δεν στο διέγραψα γι’ αυτό. Στο διέγραψα γιατί έγραψες στα παλιά σου τα παπούτσια τους όρους σχολιασμού (θα τους βρεις πάνω από το πλαίσιο των σχολίων, είναι σαφέστατοι και πολύ εύκολο να τους ακολουθήσεις, αφού τους κάνουμε νιανιά...).


Τα λέμε (όχι όμως όπως σού έρχεται εσένα...)

LeftG700 είπε...

Φίλε/φίλη τού avantgarde2009,


Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Με την ευκαιρία μπορείς να μου λύσεις μία απορία που την έχω εδώ και κάμποσο καιρό;

Τι δουλειά έχει ένα (;) μέλος από την παρέα σας με το ψευδώνυμο kseeath και gravatar το σήμα κατατεθέν τού blog σας να ποστάρει κάθε λίγο και λιγάκι άρθρα σας σε αυτούς τους φιλελέδες με περικεφαλαία και πατενταρισμένους αντικομμουνιστές Ροΐδη και Λασκαράτο;;; Είναι σε γνώση όλων στο τσαρδί σας αυτό το ‘‘φλερτ’’; Για πες.


Τα λέμε