Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Εθνικολαϊκισμός V




Δεύτερο γράμμα:

Προς το λαό της Ελλάδας

Ολόκληρος ο λαός της Ελλάδας ξεσηκώθηκε σαν ένας άνθρωπος και χάλασε τα σχέδια του φασισμού. Με το αίμα του ο λαός εξασφάλισε τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του. Έξω απ' αυτά η Ελλάδα δεν έχει καμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ιταλία – Γερμανία. Αφού ο λαός μας υπερασπίσει αποτελεσματικά την ανεξαρτησία και την εθνική λευτεριά του, σήμερα ένα μονάχα πράμα θέλει: Ειρήνη και ουδετερότητα με τούτους τους όρους: 1) Να ξανάρθουν τα πράγματα όπως ήταν στις 28 Οχτώβρη 1940 δίχως καμιά εδαφική – οικονομική – πολιτική ζημιά σε βάρος της Ελλάδας. 2) Οι πολεμικές δυνάμεις της Αγγλίας να φύγουν όλες απ' τα χώματα και τα νερά της Ελλάδας. Με βάση τους δύο αυτούς όρους να ζητήσουμε αμέσως απ’ την κυβέρνηση της ΕΣΣΔ να μεσολαβήσει για να γίνει ελληνοϊταλική ειρήνη. Αυτό είναι σήμερα το μοναδικό εθνικολαϊκό συμφέρον. Και η πράξη έχει αποδείξει ότι μόνον η ΕΣΣΔ σήμερα έδωσε την ειρήνη και ουδετερότητα της Γιουγκοσλαβίας Βουλγαρίας Τουρκίας.

26 του Νοέμβρη 1940

Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Υ.Γ. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε ειρήνη έντιμη και δίχως κυρώσεις και για να ξεκαθαρίσουμε άλλη μια φορά τόσο τον εθνικό – αμυντικό – απελευθερωτικό χαρακτήρα του πολέμου που κάνουμε, όσο και ότι είμαστε ξένοι προς τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που κάνουν οι πλουτοκρατικές μεγάλες δυνάμεις. Αν σήμερα δε δουλέψουμε για μια έντιμη ειρήνη, ο πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαραχτήρα του, θα γίνει καταχτητικός και τότε θα έχει αντίθετο το λαό.


Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Εθνικολαϊκισμός IV




«Ακόμα κατηγορήθηκαν οι κομμουνιστές ότι θέλουν τάχα να καταργήσουν την πατρίδα, την εθνότητα.

»Οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Δεν μπορεί να τους πάρεις αυτό που δεν έχουν. Αφού, όμως, το προλεταριάτο πρέπει κατ' αρχήν να κατακτήσει την πολιτική εξουσία, να ανυψωθεί σε εθνική τάξη[*], να συγκροτηθεί το ίδιο σαν έθνος, είναι και το ίδιο ακόμα εθνικό, αν και σε καμιά περίπτωση με την έννοια που δίνει η αστική τάξη.»


[*] Στην έκδοση του 1888 «να ανυψωθεί σε ηγέτιδα τάξη του έθνους» (σημ. γερμ. σύντ.).


Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Αγαπάτε το κελί σας, τρώτε το φαΐ σας, διαβάζετε πολύ. Διαφορετικά, θα σας δώσω στην Ελένη Αυλωνίτου!




Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ διαφόρων δημοσιογραφικών πηγών, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έγινε σήμερα της κακομοίρας με αφορμή το ζήτημα της άρσης τής βουλευτικής ασυλίας τής Ελένης Αυλωνίτου.

Εντάξει... Για την Ελενίτσα συζητάμε. Βαριέμαι να εξιστορήσω ακόμα και  τηλεγραφικά το γεγονός που μου ενέπνευσε αυτό το μπιλιετάκι. Βαριέμαι ακόμα-ακόμα και να κάνω copy paste. Κατά συνέπεια, παραπέμπω κάθε ενδιαφερόμενο και ενδιαφερόμενη στην πηγή τής πληροφορίας. :-)