Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

«Για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, η Αριστερά είναι υποχρεωμένη να πατάει σε δύο βάρκες»




Η μία είναι αυτή τού έθνους. Νοούμενη ως ο καθορισμένος με όρια τόπος όπου ζει και αναπαράγεται ένας δεδομένος λίγο ή πολύ πληθυσμός, διαρθρωμένος σε τάξεις. Η άλλη είναι εκείνη της πλειοψηφούσας κοινωνικής τάξης τών υφιστάμενων την οικονομική εκμετάλλευση και ποδηγέτηση των κυρίαρχων τάξεων και την οποία η Αριστερά φιλοδοξεί να οδηγήσει στην απελευθέρωσή της, μέσα αρχικά από την εξουσιαστική κυριαρχία της στο δεδομένο εθνικό τόπο.
Αν η Αριστερά εγκαταλείψει την τάξη, δεν θα είναι πια Αριστερά. Κι αν εγκαταλείψει το έθνος, δεν θα έχει πια τόπο να σταθεί.
As complicated as that.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε το λόγο! Με την αυστηρή και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση ότι,
αν δεν σχολιάσετε κάνοντας χρήση λογαριασμού Google,
θα πάρετε ένα όνομα της αρεσκείας σας (αλλά όχι τής πλάκας και της προβοκάτσιας) και θα το γράφετε πάντα
στο σχετικό κουτάκι στην προτελευταία επιλογή ταυτότητας (Όνομα/Διεύθυνση URL)
.
Με άλλα λόγια: Εδώ θα πρέπει να σχολιάζετε με ένα και πάντα το ίδιο όνομα,
το οποίο και θα είναι η πρώτη-πρώτη λέξη τού σχολίου σας και όχι η τελευταία (ως υπογραφή)
. Επιπροσθέτως:
Τα σχόλια, αν δεν είναι 100% επί τού θέματος της εκάστοτε ανάρτησης,
θα πρέπει τουλάχιστον να εφάπτονται οπωσδήποτε με αυτό
.
Οι παραβάτες αυτών τών απλούστατων και ελάχιστων κανόνων δεν θα έχουν τη χαρά να βλέπουν τα σχόλιά τους να δημοσιεύονται.