Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Κάνε μας μια πίπα très-très belle, βρε Daniel, βρε Danie-e-el!




Σοκαρίστηκε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Είναι, λέει, «συνεργασία παρά φύση». Ενώ οι ευλογίες που είχε δώσει εκείνος στο δυτικό ιμπεριαλισμό για να κάνει σμπαράλια τη Σερβία —ζητώντας μάλιστα και εισβολή χερσαίων δυνάμεων!—, ή η θερμή υποστήριξη της επέμβασης στο Αφγανιστάν, ήταν ...«κατά φύση»!  

Τσου ρε ‘‘κόκκινε’’ Ντάνι Λάκη!


9 σχόλια:

κάποιος σύντροφος είπε...

Για τον σεξιστικό τίτλο δεν θα πω, δεν βγάζουμε άκρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε και έπρεπε να διεκδικήσει κυβέρνηση μειοψηφίας με 149. Ήθελε να δώσει στίγμα εθνικής ενότητας, το έκανε, τουλάχιστον διάλεξε την αντιμνημονιακή εθνική ενότητα.

Οι ΑΝΕΛ είναι μια πτέρυγα της δεξιάς, και πολιτική έκφραση μερίδας της αστικής τάξης, που κράτησε μια συνταγματική στάση απέναντι στο να μην μείνει τίποτε από ελληνικό κράτος και οικονομία.

Παραμένουν όμως ένα κόμμα νεοφιλελευθερο με εθνικιστικές τάσεις. Εννοείται κανένας λόγος δεν πέφτει στους διάφορους εκπρόσωπους του ακραίου κέντρου στυλ Ντάνι.

Η αριστερά όμως θα έχει θέματα με αυτή την επιλογή. Ας ελπίσουμε να έχει δημιουργήσει την κοινωνική συσπείρωση γύρω της, που θα την χρειαστεί είτε όταν χοντρύνουν τα πράγματα με τους έξω, είτε όταν χοντρύνουν με τους μέσα, που τότε ειδικά θα υπάρξει θέμα με τους ΑΝΕΛ.

Προς το παρόν κρατάω ότι ο Καμένος πήρε υπουργείο βαθέως κράτους, ότι χειρότερο δηλ, αν και η ελπίζω όχι επικοινωνιακή τοποθέτηση Ήσυχου, το αμβλύνει. Απόλυτα θετική η υπουργοποίηση της ακτιβίστριας Χριστοδουλοπούλου στα κρίσημα μεταναστευτικά. Σημαντικό θα είναι πηγαίνοντας για τις προγραμματικές δηλώσεις, να κάνει σαφές ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει προγραμματική συμφωνία. Να δώσει το "δεν είμαστε ίσα κι όμοια" δηλ. Δεν είμαι αισιόδοξος σε αυτό, και σε αυτό βασικά, αλλά είναι το πιο άμεσο. Θα δούμε.

Συνολικά έπρεπε να υπάρχει άλλη στάση από την αριστερά από το 2011 ακόμα, ώστε και αναγκαίες, ενδεχομένως, διαταξικές συνεργασίες να μπορούν να μπαίνουν με όρους λαϊκού μετώπου, και όχι μιας κοινοβουλευτικής τρίπλας εθνικής ενότητας. Αν η αριστερά, μέσα από μια πλατιά ενότητα έβαζε έναν άλλο δρόμο κοινωνικής ανάπτυξης απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και τον ιμπεριαλισμό, θα μπορούσε να έχει επάγει και σοβαρότερες μετατοπίσεις στο αστικό μπλοκ, και να έχει και σοβαρότερους αστούς εταίρους, αν υποθέσουμε ότι πρέπει να κάνει τέτοιες συμμαχίες.

Που δεν είναι γενικά το "αποκλείεται" η απάντηση του κομμουνιστικού ρεύματος, αλλά πως, πότε, γιατί, με ποιον.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Εντάξει, για τον σεξιστικό τίτλο ούτε κι εγώ δεν θα πω τίποτε. Για να σε βοηθήσω όμως να βγάλεις λίγο άκρη σού λέω ότι, κατά τη γνώμη μου, όσο υπάρχει sex (φύλο), θα υπάρχει και ένας κάποιος σεξιστικός λόγος. Όταν κοτζαμάν πρωθυπουργός σέξισε στην Κρήτη με την περίφημη «ώθηση», ποιος είμαι εγώ για να αντισταθώ στον πειρασμό, όταν μάλιστα, όπως έχω ήδη εξομολογηθεί δημόσια σε συζητήσεις εδώ, στα εφηβικά μου χρόνια χουλιγκάνισα για ένα φεγγάρι στα γήπεδα;

Κατά τα άλλα:

Προσυπογράφω την περιγραφή σου για τα αρνητικά τής συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ. Δυστυχώς, δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα συμβιβασμός, ούτε νομίζω ότι θα υπάρξει, χωρίς παράπλευρες απώλειες. Ο συμβιβασμός ήταν αναγκαίος. Οι επαναληπτικές εκλογές θα ήταν καταστροφή (χάος μάς χωρίζει από τη δεκαετία τού ’60 με τις εκλογές του 1963 και καπάκι εκείνες τού 1964 που έφεραν τον Παπανδρέου αυτοδύναμο) και η συγκυβέρνηση με Ποτάμι πανωλεθρία (η ΤΙΝΑ, η οποία διέβρωσε και τελικά έθαψε παγκοσμίως την Αριστερά μετά την κατάρρευση του 1989 – 1991, δεν είναι αφήγηση τής συντηρητικής δεξιάς· του ακραίου φιλελεύθερου κέντρου είναι).


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

δεν είπα για νέες εκλογές.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


ΟΚ, έχεις δίκιο. Mea culpa. Ανασκευάζω:

Κυβέρνηση με 149 είναι κυβέρνηση ομηρίας. Και δεν υπάρχει ούτε ένα αντεπιχείρημα στην απορία τών ΑΝΕΛ «Καλά, ρε μάγκες! Θέλετε την ανοχή μας και δεν μας μπάζετε στην κυβέρνηση; Κι εμείς τι είμαστε; Οι μαλάκες τής υπόθεσης;». Έτσι, με τούτα και με κείνα, θα καταλήγαμε πάλι σε εκλογές, την ευθύνη τών οποίων, όπως θα καταλάβαιναν και τα μικρά παιδιά, θα την είχε ο ΣΥΡΙΖΑ.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

είστε αυτοί που πήραν 4,5 και μεις αυτοί που πήραν 36,5 ρε συ. Αυτό θα πεις.

θα προκαλούσαν εκλογές οι ΑΝΕΛ ? Μπες στην ομάδα διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση είναι άλλο πράγμα.

άσε που υπάρχει η ενοχλητική σιγουριά ότι και 151 να είχε, πάλι θα το έκανε.

ενώ σήμερα με τον εκβιασμό "δεν θες κυβερνητική κρίση νομίζω" δεν είναι όμηρος ?

και να το πάμε και αλλιώς. Να φέρνεις στην Βουλή φιλολαϊκούς νόμους, να τους ψηφίζει το ΚΚΕ.

δεν λέω βέβαια πως υπήρχε εύκολη επιλογή

"κάποιος σύντροφος"

Гриша είπε...

Φαινεται οτι το προβλημα σου ειναι οτι η μαυρη τρυπα της νεοαριστερας δεν καταφερε να απορροφησει το ΚΚΕ.Κατσε τωρα με τον Αλαβανο καλα εισαι.

κάποιος σύντροφος είπε...

όποιος καταλαβαίνει τον τύπο με το κυριλλικό, να βοηθήσει και μας τους υπόλοιπους.

"κάποιος σύντροφος"

spiral architect είπε...

Ο φίλος μας μάλλον έχει πάθει κοκομπλόκο.

Eriugena είπε...

Καιρό έχουμε να τα πούμε. Θα κάνω μια "δήλωση" για τον εαυτό μου, ο οποίος δεν είναι και τίποτα, αλλά ας το εκλάβει κανείς, και συ όπως θέλετε:
Σε περίπτωση που η κυβέρνηση έρθει σε κόντρα, ρήξη, σύγκρουση,με Γερμανία και δεξιό και δεξιοσοσιαλδημοκρατικό ευρωπαϊκό κατεστημένο, στηρίζω κυβέρνηση με όλη μου τη καρδιά και τον νού. Μόνο μην υποχωρήσει τώρα, και όταν έρθει η ώρα. Δεν αποκλείω ούτε θεωρώ ακατανόητο έναν συμβιβασμό, αρκεί να είναι συμβιβασμός και όχι νέο μνημόνιο.
Σε περίπτωση που ο Σύριζα υποχωρήσει με ατιμωτικό τρόπο, πάμε γι άλλα, νομίζω το καταλαβαίνετε..
Γειά σας