Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Δεν είναι ακόμα η αρχή τού τέλους του. Είναι όμως το τέλος της αρχής του.




28 σχόλια:

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Καλώς ήλθες. Έχω μια δυσκολία να καταλάβω τι εννοείς με την παρούσα ανάρτηση.

ο Οργουελ είπε...

Ριχνει νερο στο μυλο της αντιδρασης.

SmartAsss είπε...

Οργουελ...

Ποιοι είναι Αντίδραση.

δεν κατάλαβα γρι.

ο Τσίπρας τα έκανε σκ#τ#
ή όχι;

Ποια... αντίδραση του φταίεις

ο Οργουελ είπε...

Ο μεν τα εκανε ..ροιδο, ο δε σκατα.
Οσοι το πιστεψαμε, δυσκολευομαστε να διαχωριστουμε τωρα, και το ριχνουμε στην..πλακα και στα ρητα.

ο Οργουελ είπε...

Το κκε πανηγυριζει παλι γιατι επιβεβαιωθηκε. Οι ανθρωποι ειναι αλλου.

ο Οργουελ είπε...

Αλλα τα προβληματα της αριστερας (της δυναμει αριστερας-μη ακομα -υπαρκτης) δεν ξεκινανε ουτε απο το Τσιπρα ουτε απου τους Οχι-ες ή δραχμιστες. Ειναι παλια ιστορια και αρχισε να φαινεται το '90.

Η εργατικη ταξη δεν καθεται να κλαιει ((εδω και πολυ καιρο, κανενας δεν περιμενει χερι βοηθειας απο κανενα -ποσο μαλλον απ το κκε)) Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
Στο νεο γυρο διερευνητικων εντολων, δεν προκειται να υπαρξει προοδος ή καποιου ειδους αριστερη διεξοδος με συγκλιση των υπαρκτων αριστερων δυναμεων.

Στις εκλογες θα εχουμε περιπατο του συριζα, αφου εκφραζει με τον καλυτερο τροπο τον μικρο-αστικο-δημοσιο-υπαλληλιστικο χωρο-στρωμα και χωρις τα απειρα βαρυδια των λαμογιων

SmartAsss είπε...


@Οργουελ
"Στις εκλογες θα εχουμε περιπατο του συριζα..."

καλά ας βολευτεί ανάμεσα στο 24 με 29% και πολύ του πάει.
ξέρεις τι σημαίνει Μπουμερανγκ; εδώ είμαστε...

ο Οργουελ είπε...

Δεν μας τα λες καλα ρε Σμαρτ-ας .
Δηλαδη , αν παρει 25% το συριζα , οπως λες , οι αλλοι πρεπει να παρουν 75%.
Ποιοι ειναι οι αλλοι? Τους εχεις δει? Ουτε η μανα τους (που λεει ο λογος) δεν τους ψηφιζει. Ουτε κι εμενα μου αρεσει αλλα ετσι ειναι. Περιπατο, γιατι 'ξερεις τι σημαινει' ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ και ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ?

ο Οργουελ είπε...

Υ.Γ.
Εξαιρω την πλατφορμα και τη Ζωη Ιδιαιτερα η τελευταια μου κανει γκελ (δεν ξερω αν επιβεβαιωθω).
(και βεβαια τους γυρω απ'το ρ.προζεκτ-αυτο πες το προσωπικη ιδιοτροπια που δεν αφορα κανεναν αλλο).

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαρακια, γεια σας πως τα πηγατε στις διακοπές;;;

Τώρα ο τιτλος σας απολυτως κατανοητός.

" Ειναι το τελος της αρχης του"

Με αλλα λογια ο,τι πιστευε "στην αρχή του", πηγαν περιπατο.

Τώρα ειναι ενας "συγχρονος ριζοσπαστης Αριστερος" (οπως δηλώνει), που σημαινει οτι ειναι ενας "μοντερνος" πολιτικός. Δηλαδή μονο ο Βαρουφακης θα ειναι μοντερνος;; Οχι πειτε μου.... :-)

Φιλίστωρ είπε...

Στις 25 του Γενάρη, ο Σύριζα πήρε 2,2 εκατομμύρια ψήφους. Τώρα σαν πόσες ψήφους τον κόβεις να παίρνει, βρε Όργουελ; [Παρεμπιπτόντως, το "δε μου αρέσει που ο Σύριζα θα κάνει περίπατο", που είπες παραπάνω, δεν ακούγεται καθόλου μα καθόλου πειστικό...]

ВОКОИТЕР είπε...

Τέλος της αρχής...
Αρχή=εξουσία
Νομίζω ότι έτσι θα γίνει. Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ καίρο (τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ) ή πολλούς για λίγο καιρό (λαός) αλλά εκεί τελειώνει το παραμύθι...

ο Οργουελ είπε...

Αν παρει η νδ ενα μερος αυτων των 2,2 εκ. ψηφων, αυτο θα σημαινει οτι εχουν (οι ψηφοφοροι) πολυ κοντη μνημη.
Οτι ξεχνανε δηλαδη οτι ο Σαμ. την 'εκανε' για να μην χρεωθει ενα τριτο μνημονιο που απ'οτι φανηκε ηταν προδιαγεγραμμενο-και να ψηφιζει ενα κομμα χωρις να ξερει ποιος θα ειναι αρχηγος του αυριο.
Οτι ξεχνανε ακομη, (και να με συγχωρεις φιλε Φιλιστωρα) τους λογους για τους οποιους απαξιωθηκε εντελως το πασοκ.
Αυτο δυσκολευομαι να το καταπιω. Αν απο την αλλη μοιραστει η ψηφος σε ποταμια, εν.κεντρ. και αλλες δημοκρατικες δυναμεις, αυτο θα σημανει οτι το οχι ηταν μια ψηφος χωρις κανενα βαρος, το οποιο αυτοματα γινεται ναι οταν τα πραγματα σοβαρεψουν. Ουτε και αυτο θελω να το πιστεψω.
Αν πανε κατα μεγαλο μερος στην πλατφορμα, αυτο θα ηταν πιο ομαλο, πιο λογικο. (εξαλλου η πλατφορμα λεει ΑΚΡΙΒΩΣ οτι ελεγε το συριζα τα τελευταια χρονια, και αυτη την πολιτικη θα υπερασπιστει).

Orgoyel είπε...

Υ.Γ. Φιλε Φιλιστωρα, δεν πανηγυριζω κιολα, επειδη διαπιστωνω οτι ο Τσιπρας εκφραζει ενα χωρο, (αυτο των μικροαστων και των δημοσιων υπαλληλων) ουτε επειδη προσωποποιει, κατα τη γνωμη μου παντα, μια αμολυντη απο σκανδαλα, μιζες κτλ, σοσιαλδημοκρατια. Ουτε επειδη πιθανον αυτος ο χωρος ειναι ευαλλωτος στις πιεσεις της ηγεσιας προς τα δεξια.
Τον προτιμω βεβαια (τον Τσιπρα)απο τη σαπια κατασταση που βιωναμε τοσα χρονια.
Λυπαμαι βεβαια που η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ δεν εκπροσωπειται απο κανενα πολιτικο φορεα με ιδιαιτερο ειδικο βαρος. Γιατι, για να γυρισουμε στην πλατφορμα, νομιζω οτι και αυτη φιλοδοξει να εκφρασει τον ιδιο χωρο που εκφραζει και ο συριζα -ισως με το επιχειρημα 'ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ', 'ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ-ΚΑΜΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ' να παρει πολλους ψηφους.
Αλλα εδω ξεφευγω απο το θεμα της αναρτησης, και δεν θελω να με εγκαλεσει στην ταξη ο οικοδεσποτης.:-)

ο Οργουελ είπε...

Τι τρολ ειναι αυτ?
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21819:ell&catid=104:2010-07-14-16-10-32&Itemid=314

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Όργουελ, δεν είναι τρολ. Απλά αντανακλά το διαχρονικό τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται οι ηγέτες της "Λαϊκής Ενότητας" (γιατί η ΛΑΕ μπορεί να είναι νεότατος πολιτικός σχηματισμός, αλλά οι ηγέτες της βρίσκονται στην πολιτική πολλά-πολλά χρόνια).

Για να έρθεις στα ίσα σου, πάρε άρθρο του κ. Σωτήρη Σιαμανδούρα από το rproject:
http://rproject.gr/article/sto-tsepaki-kanenos (για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, η παράθεση του λινκ δεν σημαίνει ότι συμφωνώ σε όλα όσα γράφει ο κ. Σιαμανδούρας. Όμως ο πυρήνας της σκέψης του αξίζει, τουλάχιστον, τον προβληματισμό μας).

Φιλίστωρ είπε...

Φίλε Όργουελ, εγώ σε ρώτησα πόσες ψήφους λογαριάζεις να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τα 2,2 εκατομμύρια ψήφους του Γενάρη. Δε σε ρώτησα πού θα πάνε, γιατί (α) δεν έχει άμεση σχέση με το πού θέλω να καταλήξω και (β) θα το δούμε σε δεύτερο χρόνο το πού θα πάνε. Ρωτάω λοιπόν: Πόσο απίθανο το θεωρείς να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ 500-600 χιλιάδες ψήφους; Εγώ όχι μόνο δεν το θεωρώ απίθανο, αλλά το θεωρώ περίπου στανταράκι. Ακόμα και σε κανέναν να μην καταλήξουν αυτές οι 500-600 χιλιάδες, ακόμα και σε λευκό/άκυρο/αποχή να πάνε, πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ θα λείψουν.
Ε, φίλε Όργουελ! Με 1,7 (πολλώ δε μάλλον με 1,6) εκατομμύρια ψήφους, μόνο περίπατο δε θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σου θυμίζω ότι το Γενάρη η Ν.Δ. είχε συγκεντρώσει λίγο παραπάνω από 1,7 εκατομμύρια. Δεν το λες και περίπατο, αν ο Αλέξης καταφέρει να εκμηδενίσει τη διαφορά που τον χώριζε από τη Ν.Δ.

SmartAsss είπε...

Η πρώτη δημοσκόπηση πάντως, ενισχύει τη πρόβλεψή μου για το ποσοστό του Συριζα (προανέφερα 24 με 28%)

Bild: Συριζα 28%...

έπεται συνέχεια.

καλή χώνεψη.

Φιλίστωρ είπε...

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η δημοσκόπηση της Bild είναι για τα πανηγύρια. Δε λέω ότι είναι ντε και καλά φτιαχτή (που κι αυτό δεν αποκλείεται), λέω όμως ότι είναι παντελώς αναξιόπιστη. Με την επικρατούσα ρευστοποίηση του πολιτικού σκηνικού, θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο πριν τις εκλογές, προτού αρχίσουμε τις εκτιμήσεις για το πού θα μας κάτσει η μπίλια. Τηρουμένων των αναλογιών, η κατάσταση θυμίζει Μάη του '12. Τη μέρα που προκηρύχτηκαν οι εκλογές του Μαΐου, ποιος από σας είχε έστω και στοιχειωδώς υποψιαστεί το αποτέλεσμα της κάλπης; Σε ό,τι με αφορά, δε ντρέπομαι να ομολογήσω ότι χρειάστηκε να έρθει το ψηφοσάββατο, για ν' αναθεωρήσω προς τα πάνω το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και να πω ότι μπορεί να πιάσει πάνω από 12%. Ομολογώ επίσης ότι έπεσα τελείως έξω ως προς το ποσοστό της Ν.Δ. Ακόμα και το ψηφοσάββατο, τη Ν.Δ. δεν την είχα να πέφτει κάτω από 25%...
Ούτων εχόντων των πραγμάτων, θα πρότεινα να είμαστε φειδωλοί στις προβλέψεις μας. Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι θα μετακινηθούν από την ψήφο τους του Γενάρη. Το πού θα κάτσει η μπίλια είναι περίπου αδύνατο να το προβλέψουμε από τώρα. (Και μην ξεχνάμε τον παράγοντα αποχή, που αυτή τη φορά θα παίξει καταλυτικό ρόλο. Αυτός είναι και ο λόγος που προτιμώ να μιλάω με όρους απόλυτων αριθμών και όχι ποσοστών.)

SmartAsss είπε...

Στη φάση που βρίσκεται η χώρα, πρέπει να κυβερνηθεί.
Αργότερα βλέποντας και κάνοντας, για τα σχέδια της, καθ' ημάς Ανατολής, Αριστερά.

Το ανθρώπινο δυναμικό του σημερινού Συριζα έδειξε εμπράκτως ότι δεν τό' χει το πράμα (δεν θέλω να ξανακυβερνήσουν!) και πάει τη χώρα με την οικονομίας της κατά διαόλου.

Οι Φλαφαζάνηδες δεν έχουν ιδέα, δείχνουν μονίμως "φτιαγμένοι"...

Αν πάραυτα, κυβερνήσει και πάλι ο Συριζα, ό,τι παραμένει ως αριστερά, θα εξαφανιστεί για τουλάχιστον μισό αιώνα!

Άποψή μου.


ο Οργουελ είπε...

Δεν νομιζετε φιλοι, Φιλιστωρα και SmartAsss, oτι , για να αγορασει ο ψηφοφορος που κινειται μεταξυ νδ-πασοκ-ποταμ και συριζα, πρεπει να του φτιαξεις λιγο καλυτερα τη βιτρινα ?
Σας αρκει δηλαδη αυτο που παρουσιαζεται απο την αντιπολιτευση σαν εναλλακτικη στον Τσιπρα και την ομαδα του ?
Αρκει μονο να σηκωσει τους τονους ο Βαγγος και η Φωφη για να τρεξουν ολοι απο πισω του? (τον Θεοδωρακη τον εχω για τον πιο κοντινο και αρα πιο πιθανο για συνεργασια με τον Αλεξ-αποδειξη, ειναι ο πρωτος που εσπευσε να ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ αντιστοιχα σεναρια)
Αρκει που φυγαν απο το προσκηνιο οι πιο αφορητα φθαρμενοι ?

Ο Τσιπρας εφαγε γροθια (απ'την πραγματικοτητα) αλλα δεν βγηκε νοκ-αουτ. Κυριως δεν φθαρθηκε απο την εξουσια κι αυτο μετραει αρκετα. Δεν ειναι το ιδιο να εισαι χρονια λειτουργος της εξουσιας, με οτι συνεπαγεται αυτο, με το να εισαι ενας νεος (τι νεος δηλαδη, ηλικιακα ειναι νομιζω μεγαλυτερος απο , π.χ. τον Αδωνι) φερελπις και ωραιος.
Υ.Γ. Μπορει να μην πειθει η πλατφορμα οτι μπορει να κυβερνησει, αλλα την χρειαζομαστε ολοι ο ελληνες, οχι για τον φοβο της ακυβερνησιας ,αλλα επειδη ειναι ο μονος φορεας που αναγνωριζει την πιθανοτητα (που για μενα ειναι πραγματικοτητα) οτι τα μνημονια στην τελικη φερνουν αυτο ακριβως που προσπαθουν (υποτιθεται) να αποφυγουν. Δηλαδη την οριστικη χρεωκοπια του ελλ.κρατους αλλα και του ελληνικου λαου- των ελληνων.
Υ.Γ.2 Καποιος παλιο-αριστερος ελεγε (παραφραζω) 'τι εναι η ακυβερνησια, μπροστα στην αστικη διακυβερνηση?

Φιλίστωρ είπε...

Εντάξει, Όργουελ. Κατάλαβα. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον έχεις να μην πέφτει κάτω από τα 2 εκατομμύρια ψήφους. Σου έχω νέα: Κάνεις λάθος. (Δε θα επιχειρηματολογήσω. Κυριακή κοντή γιορτή.)

ο Οργουελ είπε...

Φιλιστωρα.
Καμμια προβλεψη περι αποχης δεν εκανα, μπορει οπως λες να ειναι μεγαλη, οπως και η απογοητευση, αυτα θα φανουν (ισως στις δημοσκοπησεις,ισως ουτε εκει). Σε αυτα που γραφω, συμφωνεις? (εννοω αν στεκουν λογικα) Προβλεψη δεν μπορει να γινει, μονο εικασιες.

Καριόλης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Φιλίστωρ είπε...

Όχι, Όργουελ, από λογική άποψη δε στέκουν αυτά που λες. Με άλλα λόγια, παρουσιάζουν αντιφάσεις. Αν ο Τσίπρας κρατηθεί ψηλά, τότε η αποχή δε μπορεί να είναι μεγάλη (εκτός πια κι αν περιμένεις ότι από κάποιου άλλου τη δύναμη θα προέλθει η αποχή, πράγμα που δε φαντάζομαι να υποστηρίζεις). Εγώ λοιπόν έκανα μια πρόβλεψη, ότι η απώλειες του Τσίπρα θα είναι μεγάλες. Κατά τη γνώμη μου, 500 με 600 χιλιάδες ψήφοι είναι το λιγότερο που περιμένω να χάσει. Και 700 χιλιάδες ψήφους να χάσει, προσωπικά δε θα εκπλαγώ.
Το πού θα πάνε αυτές οι ψήφοι είναι άλλο θέμα. Το θέμα είναι ότι δε θα καταλήξουν στον Τσίπρα. Και, αν ο Τσίπρας πέσει στο 1,5 εκατομμύριο ψήφους, μόνο περίπατο δεν το λες. Δεύτερος και καταϊδρωμένος. Θα καταλήξει ελάσσων εταίρος σε κυβέρνηση "μεγάλου συνασπισμού". Τέρμα οι πρωθυπουργίες και τα μεγαλεία. Και το χειρότερο γι' αυτόν είναι ότι τη συμμετοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση δεν πρόκειται να την αποφύγει. Δεν τον παίρνει πλέον να επιστρέψει στην αντιπολίτευση ως αντιμνημονιακός τάχατες. Θα γελάνε μέχρι κι οι πέτρες.

LeftG700 είπε...

Φίλε Καριόλη,


Αυτά τα καριολίστικα να τα κρατήσεις για πάρτη σου και για τους ομοίους σου. Με αυτό το όνομα μην ξαναπατήσεις εδώ! Γκέγκε;

SmartAsss είπε...

Φίλε Όργουελ
και νέα 2η δημοσκόπηση με (παρά)επιβεβαιώνει: "ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 22%..." (http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/618491/ekloges-2015-dimoskopisi-ntermpi-syriza-kai-nd-poia-kommata-mpainoyn-sti-voyli#ixzz3jukkkyBC)

Έπεται όπως προείπα, συνέχεια.
Εδώ είμαστε!

LeftG700 είπε...

Φίλε Ανανεωτικέ, καλώς σάς βρήκα!


Μα δεν είναι απλό; Φαίνεται ότι είσαι ακόμα σε καλοκαιρινό χαλαρό mood. :-) Ο Τσίπρας δεν έχει πάρει ακόμα την κατρακύλα του ΓΑΠ ή του Σαμαρά. Αλλά το πουλόβερ του έχει αρχίσει να ξηλώνεται, μάλλον με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Έτσι ερμηνεύεται το πρώτο σκέλος της ατάκας τού Τσόρτσιλ. Από εκεί ερμηνεύεται και το δεύτερο. Με τη διευκρίνιση, ότι σε αυτό η έννοια τής λέξης αρχή έχει και τα δύο πρόσημα (= και το χρονικό και εκείνο τής εξουσίας).


Τα λέμε