Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Αυτό το καλοκαίρι, γαμήστε αλύπητα, ακόμα και με τον πιο ακραία σαδιστικό τρόπο, την ‘‘αριστερή’’ εκδοχή τής ΤΙΝΑ, όπου τη βρείτε. Μόνοι ή με πολλούς —προτιμότερο το δεύτερο (σε κάθε περίπτωση όμως, μη της χαρίσετε ούτε υποψία οργασμού!)




Ξέρετε, βέβαια, για ποια ΤΙΝΑ μιλάμε. Την ΤΙΝΑ τού There Is No Alternative, πλην τής ζωής που καθορίζεται από τα ιδεώδη τού καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και αναπαραγωγής τών ανθρώπινων κοινωνιών. Αυτήν την ΤΙΝΑ που μέχρι πριν από λίγο καιρό, συγκεκριμένα μέχρι τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου, ήταν η αγαπημένη τών εχθρών μας για να κατακτήσει αμέσως μετά τούς (έτοιμους όμως από καιρό) πλείστους όσους από αυτούς που εμφανιζόντουσαν μέχρι τώρα ως «δικοί μας».

Ε, αυτήν την ΤΙΝΑ, λοιπόν, που θα περιφέρεται στις παραλίες με το προκλητικό και αλαζονικό μπικίνι της, αγέρωχη μέσα στο θρίαμβό της και την αναγνώριση της παντοδυναμίας της ακόμα και από αυτούς που μέχρι χθες διαδήλωναν με κύριο σύνθημα «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός» και τώρα έγιναν παιχνίδι στα δίμετρα πόδια της, γαμήστε την όπου τη βρείτε. Στις παραλίες, στα ελεύθερα κάμπινγκ, στα μπαράκια. Όπου βρεθείτε αυτό το καλοκαίρι (όσοι τυχεροί, τέλος πάντων) και έρθει η κουβέντα στην ΤΙΝΑ και σας πει κάποιος Συριζαίος (αφελής ή ιδιοτελής) πως δεν υπάρχει άλλη σαν αυτήν, πάρτε το λόγο και αποδομήστε όσο πιο θεαματικά αλλά και ωμά μπορείτε αυτήν την απεχθή ιδέα τού τέλους της Ιστορίας.

Μη φοβηθείτε να σας πουν «αποστάτες» ή «μέλη τού λόμπι τής δραχμής» και «ύποπτους πράκτορες» εγχώριων καπιταλιστικών συμφερόντων (εδώ δεν το φοβήθηκε ο Μηλιός!). Μη κλονιστείτε ακόμα κι αν διαπιστώσετε πως κάποια από τα δηλητηριασμένα βέλη προέρχονται εξ αριστερών (ο Θεός να τις κάνει αριστερές, όπως θα έλεγε ο Βλαδίμηρος) που, αντικειμενικά, καταλήγουν να σιγοντάρουν το ίδιο τροπάρι. Εσείς, τη δουλειά σας. Και η δουλειά σας είναι μία:

Να παραδώσετε στην κοινή θέα, γυμνή όπως τη γέννησε η μαμά της —η προπαγάνδα τού αστισμού— και με πλήρως αποκαλυμμένη την τερατοειδή φύση της, τη φρικώδη αντίληψη πως αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να αλλάξει ποτέ! (Κι αυτό —ξεχάστε τον τίτλο, είναι για να δημιουργεί εντυπώσεις—, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να ανήκετε στο αντρικό φύλο για να το επιτύχετε...)


27 σχόλια:

SmartAsss είπε...

υπάρχει (Is There an?)alternative;
και ποιο είναι.

για να ξέρουμε ακριβώς πως να τους αντιμετωπίσουμε...

LeftG700 είπε...

@SmartAsss:


It’s the path to socialism, ignorant!

SmartAsss είπε...

"It’s the path to socialism, ignorant!"

how - πως.

στη συγκεκριμένη συγκυρία, με συγκεκριμένα step-by-step βήματα.
και βεβαίως να τα έχει εγκρίνει η πλειοψηφία του σώματος των ψηφοφόρων.

Ακούω, για να πάψω να είμαι ignorant!

LeftG700 είπε...

Φίλε (φίλη;) SmartAsss,


Έτοιμες συνταγές θέλεις; Έρχεσαι εδώ και περιμένεις μασημένο φαγητό; Εδώ το φαγητό είναι ρεφενές. Συνεπώς, αν επιθυμείς κι εσύ το σοσιαλισμό, αν πιστεύεις πως η εναλλακτική έναντί του είναι η βαρβαρότητα, καλείσαι να μας παρουσιάσεις πρώτος τι έχεις να συνεισφέρεις στο κοινό τραπέζι.

Είμαι όλος αυτιά!


Τα λέμε

SmartAsss είπε...

μα... εσύ με το παρόν θέτεις το θέμα της ΤΙΝΑ για να αποδείξεις πώς σκέφτονται οι αντιδραστικοί του ακραίου κέντρου, δεν το έθιξα εγώ.

και ρωτάω για να εξοπλιστώ.

warm regards.


LeftG700 είπε...

Κοίτα να δεις φιλαράκι: κάτι τέτοια κολπάκια, να μου παρουσιάζεσαι ως τάχα άπιστος Θωμάς, ενώ είσαι Ρωμαίος εκατόνταρχος που έχει σταυρώσει κάμποσους δούλους τού Σπάρτακου, τα έκανα στο Δημοτικό. Άμα θέλεις να κουβεντιάσουμε (ουδεμία αντίρρηση), να βγάλεις πρώτα τη μάσκα!

Άκου SmartAsss! SmartAsss and my ass...

SmartAsss είπε...

Μα για ποια κολπάκια μιλάς, θίγεις (και πολύ σωστά) το πολυσυζητημένο ζήτημα ΤΙΝΑ και έρχομαι και σου ζητώ αν όντως υπάρχει (όπως λες ή αφήνει να εννοηθεί) εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση, και π ο ι α είναι συγκεκριμένα αυτή.

Απλά πράγματα, ξεκάθαρα.
ποια μάσκα να βγάλω, εσύ γράφεις εδώ δηλώνοντας το ονοματεπώνυμό σου και δεν φοράς δηλαδή μάσκα;
όλοι μάσκες φοράμε.

Θίγεις ένα ζήτημα.

Εάν δεν μπορεί να μου απαντήσεις αν όντως υπάρχει συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση και την ξέρεις, να μας την πεις.

Εάν όχι.
Δεν πειράζει, άλλωστε όλοι συνθήματα ρίχνουν στο τραπέζι κι ας μην έχουν ούτε ζεύγη του εφτά -όπως λέμε στην πόκα.

Γειάχαρά...

πικάπα είπε...

Θα διαφωνήσω όμως με τα μέσα της γραφής σου φίλε λεφτ και τα unfair στα οποία δεν έπαψεw βλέπω να πέφτεις. Και θα διαφωνήσω πολύ. Για ένα τέτοiο θέμα δεν υπήρχε κανένας δίκαιος λόγος αυτής της γραφής και φωτογραφής. Και μια και είσαι γνώστης των ρητών της γάτας που πιάνει ποντίκια, αυτός ο τρόπος μάλλον πιάνει τρολ και όχι σοβαρές συζητήσεις.

κάποιος σύντροφος είπε...

εννοείται ότι έχει δίκιο ο πικάπα, η ανάρτηση δεν είναι για τον νεοφιλελευθερο καπιταλιστικό μονόδρομο, όταν οι μεταφορές κυριαρχούν σε τέτοιον βαθμό, είναι για την ταύτιση εχθρού με την γυναίκα, και τον προσδιορισμό της σεξουαλικού τύπου τιμωρίας (ακόμα και αν μπορούν και οι γυναίκες να τιμωρήσουν, αυτό δεν είναι ισότητα, το δικαίωμα του θύματος να γίνει θύτης δεν είναι αριστερή απάντηση στο έμφυλο)

ξεκάθαρο fail

"κάποιος σύντροφος"

πικάπα είπε...

εντελώς απαράδεκτο, αυτοκαταστροφικό και δυσφημιστικό για τον άλλο κόσμο που υποτίθεται ότι θέλει το μπλοκ. Στον άλλο κόσμο και τρόπο, που φαντάζομαι είναι ο σοσιαλισμός ή ο κομμουνισμός, ή η αταξική κοινωνία, δεν θα υπάρχει ούτε ψωμί ούτε νερό για τέτοια. Οικοδεσπότη, πάρτα πίσω τώρα και ζήτα συγνώμη.

SmartAsss είπε...

Από π ο υ θ ε ν ά δεν έχω λάβει/διαβάσει συγκεκριμένη, τεκμηριωμένη εναλλακτική.

Είδα και την αντίδραση και του εδώ left G700.

Και ναι, με τα έως τώρα δεδομένα: There Is No Alternative (ΤΙΝΑ)

Με ό,τι φαντασιώσεις και αν εσείς επιθυμείτε.

Best Regards

SmartAsss είπε...

φαντάζομαι ότι για παράδειγμα, έργα όπως ο αυτοκινητόδρομος στον Μαλλιακό, θα γίνονταν με ΛαφαζανοΔραχμούλες: https://www.youtube.com/watch?v=JbJaSGnbID8

σίγουρα πράγματα!

Νίκος Κ. είπε...

Προς στιγμήν με ξύνισε η προτροπή σου για τη μάσκα. Τελικά μάλλον είχες δίκιο.

SmartAsss είπε...

©Νίκος Κ.
προφανώς η χώρα θα ζούσε την ίδια μεταμόρφωση -από το 1981- σε υποδομές εάν δεν ήταν μέλος της Ε.Ε.
και εννοώ βεβαίως και τα κονδύλια που εισέπραξε η χώρα.

TINA
There Is No Alternative
outside the European Union

my friend.

ΥΓ: Αν θες να μάθεις γιατί χρεοκοπήσαμε, ψάξε τον όρο "πελατειακό κράτος" και θα λάβεις όλες σου τις απαντήσεις.
Δεν μας χρεοκόπησαν ξένες σκοτεινές δυνάμεις.

dimK. είπε...

@smartAsss
σωστα οσα λες,αλλα λες λιγοτερο απο τα μισα
Το ιρλανδικο κρατος ηταν και αυτο πελατειακο?
Το ισπανικο? το γαλλικο που επισης αρχισαν να βαρανε καμπανακια?
Το οτι ειμασταν πελατειακο κρατος μας εκανε να βαρεσουμε κανονι πρωτοι ΟΧΙ οτι αυτο το κρατος μας οδηγησε στο κανονι!
Αν καταλαβεις σε αυτη την λεπτομερεια ποσοι "διαβολοι" κρυβονται,μπορουμε να παμε παρακατω!
Οσο για το ΤΙΝΑ, σημερα μιλας για την προσπαθεια που ξεκινησε μετα την κριση του 73 και το ταβανι που εφτασε η κενσϋανη θεωρηση της οικονομιας.
Τους πηρε 40 χρονια,μια Θατσερ,ενας Ρηγκαν,ενα μααστριχτ αλλα τελικα κατεληξε να το υποστηριζεις τυφλα εν ετει 2015.
Δεν ειναι κακο,λαθος ειναι!

LeftG700 είπε...

Φίλε Νίκο Κ.,


Εκλαμβάνω το σχόλιό σου ως κομπλιμέντο και σε ευχαριστώ.

Τρίχες κατσαρές! Κανένα κομπλιμέντο δεν δικαιούμαι! Αν βρισκόσουν κι εσύ πίσω από το τιμόνι ενός μπλογκ πάνω από έξι χρόνια, διαβάζοντας χιλιάδες σχόλια και ερχόμενος σε επαφή με ένα σωρό νοοτροπίες, θα είχες πάρει πρέφα τι καπνό φουμάρει ο «φίλος μας» ίσως και γρηγορότερα από όσο χρειάστηκα εγώ. Πίστεψέ με. :-)


Τα λέμε (και καλωσήρθες!)

LeftG700 είπε...

Φίλε SmartAsss,


Όταν έγραφα «να βγάλεις τη μάσκα», δεν εννοούσα, φυσικά, να μας αποκαλύψεις τα πραγματικά προσωπικά στοιχεία σου (μην είσαι ανόητος ή μην παριστάνεις το βλάκα). Εννοούσα να κάνεις αυτό που όντως έκανες: να δείξεις στους εδώ συνομιλητές ή απλώς αναγνώστες πως διόλου δεν είσαι κάποιος που θέλει όντως «έναν άλλον κόσμο» και ψάχνει οδικό χάρτη γι’ αυτόν, κάπως έτσι όπως μάς παρουσιάστηκες αρχικά δηλαδή, αλλά κάποιος που είναι πεπεισμένος ότι για τα συμφέροντά του ο σημερινός κόσμος πρέπει να μείνει ως έχει και ευρίσκεται (άντε και με ένα κατώτερο εγγυημένο εισόδημα...).

Ενώ έχω όλη τη διάθεση να συζητήσω με κάποιον άπιστο (= δύσπιστο, σκεπτικιστή κ.λπ.) Θωμά, δεν έχω την παραμικρή διάθεση σε αυτή τη στιγμή τουλάχιστον να κάνω πόλεμο με κάποιον που ενώ είναι ορκισμένος αντίπαλος μας παρουσιάστηκε ως εν δυνάμει φίλος.

Την επόμενη φορά όμως που θα εμφανιστείς εδώ, να έχεις στο νου σου ότι μπορεί τότε να έχω κάθε πολεμική διάθεση και να σε αφήσω στον τόπο πριν προλάβεις να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου.


Τα λέμε (εν γνώσει των συνεπειών όμως, έτσι;)

LeftG700 είπε...

Φίλοι πικάπα & κ.σ.,


Στις επικρίσεις σας θα υπάρξει απάντηση με post μετά τις λίγων ημερών διακοπές μου. Να είστε εδώ κοντά για να το συζητήσουμε το πράγμα, μπας και μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, ακόμα κι αν δεν συμφωνήσουμε.


Τα λέμε


ΥΓ Φίλε πικάπα, ακόμα κι αν συμφωνούσα μαζί σου και με τον κ.σ. για τον κακό για εσάς τρόπο προσέγγισης της ΤΙΝΑ, και πάλι δεν θα αποκαθηλωνόταν η ανάρτηση. Για λόγους αρχής και όχι εγωισμού. Δηλαδή:

Εξακολουθώ να ασπάζομαι με φανατισμό την άποψη ότι η Ιστορία (ακόμα και σε επίπεδο μικροϊστορίας ενός μπλογκ), δεν πρέπει να ‘‘διορθώνεται’’ εκ των υστέρων. Μπορεί (και όταν συμβαίνει πρέπει) να συμπληρώνεται με νέα στοιχεία ή και να ανατρέπεται από αυτά (το έχω κάνει κατ’ επανάληψη με αναρτήσεις που η πραγματικότητα τις έβγαλε οφσάιντ ή που δεν έδιναν ολόκληρη την εικόνα). Οι θέσεις αφετηρίας όμως, και γενικά όλες οι εξελικτικές φάσεις μιας υπόθεσης, πρέπει να παραμένουν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Προς γνώση ή και συμμόρφωση. Διότι, ακόμα κι αν έχουμε να κάνουμε με λάθη (δεν εννοώ τη συγκεκριμένη ανάρτηση ούτε ως υπόθεση εργασίας· είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται περί λάθους), πώς θα διδασκόμαστε από αυτά οι νεότεροι, αν εξαφανίζεται κάθε ίχνος αυτών τών λαθών;

SmartAsss είπε...

@LeftG700
λες: "Την επόμενη φορά όμως που θα εμφανιστείς εδώ, να έχεις στο νου σου ότι μπορεί τότε να έχω κάθε πολεμική διάθεση και να σε αφήσω στον τόπο πριν προλάβεις να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου."

Εγώ μια ερώτηση, και μάλιστα πολιτισμένη, έκανα και κατόπιν έθεσα το: "Από π ο υ θ ε ν ά δεν έχω λάβει/διαβάσει συγκεκριμένη, τεκμηριωμένη εναλλακτική."

Απάντηση δεν πήρα, εκτός βέβαια από το δικό σου: "It’s the path to socialism, ignorant!"
με είπες και ignorant κι ας έχω έχω πίσω μου 35 φροντιστήριο για όλα τα στάδια προς τον σοσιαλισμό, κομμουνισμό και την απονέκρωση του προλεταριακού κράτους κλπ., κλπ.

Ομως για την εναλλακτική του ΤΩΡΑ θέλω να μου απαντήσεις, αν βαριέσαι εσύ, στείλε μου λινκ με το κατάλληλο άρθρο και μέσω αυτού "άφησέ με στον τόπο" όπως λές, "πριν προλάβω να ανοιγοκλείσω τα μάτια μου..."

θα χαρώ πολύ.

Ευχαριστώ.

SmartAsss είπε...

Διόρθωση:
εννοώ "κι ας έχω έχω πίσω μου 35 χρόνια φροντιστήριο"

Ρομπέν των δασών είπε...

Smart Asss ματαιοπονείς απάντηση δεν θα πάρεις, δεν ξέρει, μπορεί μόνο να βρίζει.

LeftG700 είπε...

Φίλε μου SmartAsss,


Αν και βρίσκομαι υπ’ ατμόν γιατί αύριο την κοπανάω από την Αθήνα, δεν βαριέμαι να συζητήσω μαζί σου. Το πρόβλημα είναι όμως (πάντα υπάρχει ένα όμως) ότι δεν ξέρω με ποιον μιλάω. Εννοώ από πολιτική άποψη. Μιλάω με έναν ανατάμ παπαντάμ ακροκεντρώο; Μιλάω με έναν αποστάτη τής Αριστεράς που κατάντησε ακροκεντρώος (έναν τύπου Σάκη Μουμτζή ή Aftercrisis, ας πούμε); Όταν επανέλθω εδώ και θέλεις ακόμα κουβέντες θα μας εξηγήσεις πρώτα την ιδεολογικοπολιτική σου ταυτότητα. Επαναλαμβάνω: δεν γουστάρω να μιλάω με μασκοφόρους.

Παρ’ όλα αυτά, είμαι μεγαλόψυχος. Γι’ αυτό, ως πρώτη δόση στις ανησυχίες που έχεις, για το τι κάνουμε ΤΩΡΑ κ.λπ., σου συνιστώ να πάρεις αυτό το μικρό βιβλιαράκι τού Λαπαβίτσα (αν έχεις απορίες, μη διστάσεις να του ζητήσεις διευκρινίσεις —εγώ το έκανα μέσω τού ψευδώνυμου email τού blog και μου απάντησε!).


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε μου Ρομπέν τών δασών,


Μπα; Μόνο να βρίζω μπορώ; Για πες μας μερικά παραδείγματα που τεκμηριώνουν το συμπέρασμά σου.

«Ρομπέν τών δασών»;;; Ας γελάσω! Εκείνος φόραγε μάσκα για να φυλάγεται από τους σερίφηδες. Εσύ φοράς μάσκα για να πείσεις τους ινδιάνους πως είσαι «δικός μας»!

Λέμε να μην πάρουμε!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

@Ανώνυμο (Σάββατο, Αυγούστου 08, 2015 1:12:00 μ.μ.):


Μόλις χρεοκόπησες! ;-)

Φιλίστωρ είπε...

Λέφτη μου, αν η ΤΙΝΑ ήταν κουκλίτσα σαν την κοπέλα της φωτογραφίας, να είσαι βέβαιος ότι θα ήμουν παθιασμένα τινιακός (και τρισευτυχισμένος αν με άφηνε να της χαρίσω πολλούς-πολλούς οργασμούς)! :P

SmartAsss είπε...

@LeftG700

Το βιβλίο του Λαπαβίτσα είναι ανεπαρκές.
δεν απαντά ούτε στο ελάχιστο στα σημερινά αδιέξοδα, αντιθέτως θα έλεγα.

Αυτά όμως είναι απόψεις.