Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Τι θα έκανε ο Γιάννης Μηλιός αν βρισκόταν σε στρατεύσιμη ηλικία και ζούσε στην εποχή του εμφυλίου;



Θέλει και ρώτημα; Θα κρυβόταν στο υπόγειο του σπιτιού του (ή ανάμεσα στα φουστάνια της μαμάς του) για να μη τον επιστρατεύσει ο ‘‘Εθνικός’’ Στρατός, αλλά και για να αποφύγει τη στράτευση στις τάξεις τού Δημοκρατικού!

Φυσικά, οι όσοι πιστοί τού πρώην ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οι λοκατζήδες του Θρασύβουλου Τσακαλώτου, ούτε οι Μάυδες που έκοβαν κεφάλια. Αν αφαιρέσετε όμως τις διαφορές, οι αναλογίες αναδεικνύονται ολοκάθαρα και το μανιχαϊστικό δίλημμα ξεπροβάλει αμείλικτο.

Κακό πράγμα τα μανιχαϊστικά διλήμματα, ε;

Όσο κι ο καρκίνος ή το μοιραίο εγκεφαλικό. Έλα όμως που προκύπτουν! Και τότε, κανένα υπόγειο ή γυναικείο φουστάνι δεν αποτελούν «Θέσεις» από τις οποίες μπορεί κανείς να συνεισφέρει έμπρακτα στην ταξική πάλη.

Μόνο να ασκεί «Κριτική», να κάνει «Αναλύσεις» και να περνάει τις ώρες του με «Ζητήματα της πάλης των τάξεων»



17 σχόλια:

Μαρία είπε...

Από πότε είναι κριτήριο μαχιμότητας η υποψηφιότητα κάποιου στις εκλογές; Ο Γ.Μ. συμμετέχει με τον τρόπο του (θα μιλήσει και στην εκδήλωση του Κόκκινου Δικτύου το Σάββατο). Όσο για το ύφος της ανάρτησης, είναι επιπέδου Κουρή.

LeftG700 είπε...

Φίλη Μαρία,


Από πότε είναι κριτήριο; Από την εποχή του Μαρξ (μιλάμε για δύο αιώνες πίσω!), που είχε φάει τα συκώτια του να ζητάει καθολικό δικαίωμα ψήφου! Ασφαλώς και δεν είναι το μόνο κριτήριο. Αλλά σε αυτές τις εκλογές αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία από αυτήν που θα είχε σε εκλογές κανονικής και όχι έκτακτης κατάστασης. Αν δεν το καταλαβαίνει αυτό ο Μηλιός, λυπάμαι. Και ελπίζω να μη του πάρει για να το καταλάβει όσες δεκαετίες του πήρε για να συνειδητοποιήσει ότι η μετατροπή τής ΕΟΚ/ΕΕ σε Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης δια της μεθόδου του εισοδισμού ήταν αέρας κοπανιστός, έστω κι αν φύσαγε από τα αριστερά…

Δεν με στενοχωρεί τόσο που κατατάσσεις την ανάρτηση στην κατηγορία Κουρή. Με στενοχωρεί κυρίως επειδή φαίνεται να μην έχεις κατανοήσει με ποια ‘‘όπλα’’ χτυπάει ένας ορκισμένος αντικομμουνιστής όπως ο Κουρής, (που εμφανίζεται μάλιστα και ως ...αριστερός!) όταν θέλει να χτυπήσει. Βοηθάω:

Να ένας από τους τίτλους που θα μπορούσε να έχει η ανάρτηση, αν ήταν όντως επιπέδου Κουρή:

«Ο Μηλιός δεν κατεβαίνει στις εκλογές. Σκοπεύει να περάσει το φθινόπωρο στο σαλέ της κόρης του, στην Ελβετία!»

Και με στενοχωρεί και το άλλο: Διακρίνω εκ μέρους σου μία σχετική δυσανεξία στη σκληρή/καυστική κριτική και μία προσπάθεια να την απαξιώσεις, βάζοντάς την με τρόπο δίπλα-δίπλα με τα χτυπήματα των κοινών μας εχθρών. Να το προσέξεις. Είναι το πρώτο στάδιο της δυσανεξίας στην κριτική, γενικώς. Για να μη σου πω ότι είναι και το πρώτο στάδιο τού ‘‘σταλινισμού’’ (με ‘‘αντισταλινικά’’ κίνητρα, βεβαίως βεβαίως...).


Τα λέμε

ελληνοφρενικος είπε...

Φυσικα και δεν μπορει σταθει το επιχειρημα σου περι προδοσιας του μηλιου(τον οποιο δεν εχω σε καμια εκτιμηση αλλα ασχετο).Αν δηλ.δεν συμφωνεις με κανενα κομμα η σχημα πρεπεις να συνταχθεις αναγκαστικα με αυτον που συμφωνεις ελαχιστα;Η με καποιον που συμφωνεις αλλα δεν του εχεις καμια εμπιστοσυνη;Η προδοσια φιλε λεφτ ειναι μεγαλη κουβεντα δεν μπορουμε να την εχουμε ψωμοτυρι με οποιον διαφωνουμε.Προδοτες διεδιδαν για το ΚΚΕ οι αριστεροπλατφορμητες επειδη δεν συνταχθηκε με το συριζα σε ενα υποτιθεται αντιμνημονιακο μετωπο!Προδοτες ελεγες εσυ και οι αριστεροπλατφορμητες για το ΚΚΕ γιατι δεν συνταχθηκε με το τσιπρα στο δημοψηφισμα τραγελαφο του πρωην συντροφου τους του αλεξη που τους προδοσε ο προδοτης γιατι δεν μπορεσε να βγει απο το μνημονιο εντος ΕΕ(πραγμα που ξεραν και οι ιδιοι οταν σνταχθηκαν μαζι στον συριζα και πουλουσαν απο κοινου αυτο το παραμυθι).Προδοτης παλι το ΚΚΕ για τους ιδιους ανθρωπους που το ελεγαν προδοτικο γιατι δεν στηριξε το συριζα Α,γιατι τωρα δεν στηριζει το συριζα Β.Και μια μεγαλη απορια προς συζητηση και προβληματισμο=Πως γινεται οι ιδιοι ανθρωποι που σε θεωρουν προδοτη(αρα κατι το καταπτυστο)να θελουν να συνεργαστουν μαζι σου;Μηπως ειναι αλλοι οι λογοι της επιθεσης φιλιας;Μηπως λεω εγω μηπως;Ειναι εντιμη αυτη η συμπεριφορα;Θα μου πειτε τωρα περιμενεις τσιπα απο το λαφαζανεικο;Απο ανθρωπους που δεν βγαλαν κιχ οταν ο κοτζιας χορευε με τα σκυλια του ΝΑΤΟ;Ας σταματησουμε τα μεγαλα λογια και ας κοιταξει ο καθενας να παλεψει για το σκοπο του.Αλλοι πιστευουν σε ενα ανθρωπινο καπιταλισμο εντος ΕΕ.Αλλοι πιστευουν οτι αυτο δεν γινεται και προτεινουν σοσιαλισμο.Για μενα τα κριτιρια ειναι μονο ταξικα κεφαλαιο εναντιον λαου.Ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου.Υ.Γ.Η κριτικη σου στον μηλιο ειναι αδικη και αστοχη αλλα οχι επιπεδου κουρη που θα εγραφε οντως κατι τετοιο που αναφερεις.

ο Οργουελ είπε...

Προτεινω τα μνημονια να ψηφιζονται μεσω φατσοβιβλιου.

LeftG700 είπε...

Φίλε ελληνοφρενικέ,


Φαντάσματα βλέπεις; Ποιος μίλησε για προδοσία; Αυτός που δεν παίρνει θέση όταν πλακώνονται δύο (αναφέρομαι στις δύο κύριες μερίδες τού ΣΥΡΙΖΑ), όπου μάλιστα είναι φανερό με ποιον συμφωνεί περισσότερο, δεν είναι προδότης. Με πολιτικούς όρους θα τον λέγαμε κεντριστή. Έλα όμως που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κέντρο!


Τα λέμε

ο Οργουελ είπε...

ΓΙΑΤΙ μανα μου δεν ειναι προδοτης ο Τσιπρας ? Ειδε τα χειμερνα ανακτορα και δεν μπουκαρε να ουρησει στα βαζα. Εκατσε στην πορτα σαν τον Κ. στη Δικη και κοιταγε το θυρωρο.

ο Οργουελ είπε...

Αυτο εμεις τοχαμεδει -δηλαδης οχι στη σφαιρα, το προβλεψαμε βασει υποκειμενικων συνθηκων.
Και μια ακομα πρβλεψη . Θα γινει πολεμος, διοτι το κεφαλαιο σε συνθηκες κρισης και πτωσης του ποσοστου κερδους λειτουρει σαν τυφλη αναγκαιοτητα

ελληνοφρενικος είπε...

Eχεις πλακα.Συγκρινεις τον εμφυλιο τον ενδοσυριζαικο(συριζα α με συριζα β)με τον εμφυλιο του 46-49.Τοτε ξεραμε ολοι τις διαφορες φιλε.Τωρα τα πρωην συνεταιρακια τα ειχαν βρει σε ολα μεχρι πριν λιγο.Πριν ερθει δηλαδη η πραγματικοτητα και γκρεμισει σαν χαρτινο πυργο τα φουμαρα που πουλουσαν παρεουλα περι ανατροπης του μνημονιου εντος ΕΕ και αλλα χαρωπα.Και ερχεσαι και κατηγορεις τον μηλιο οτι αν ηταν στον πραγματικο εμφυλιο δεν θα πολεμουσε τοτε με το ΔΣΕ γιατι τωρα δεν συντασεται με το λαφαζανεικο.....Με το δικο σου συλλογισμο λοιπον θα πολεμουσε στον εμφυλιο(τον παλιο τον πραγματικο) ενας που δεν εβγαλε κιχ(λαφαζανης) οταν ο υπουργος της κυβερνησης που συμμετειχε(κοτζιας)χορευε και αγκαλιαζοταν με τους νατοικους;Τους αμερικανους ντε που ριχναν τοτε ναπαλμ στους παππουδες μας στα βουνα;Θα πολεμουσε στον εμφυλιο ενας που δεν εβγαλε κιχ οταν ο φασιστας ο καμμενος εστειλε εκπροσωπο σαν υπουργος αμυνας στη φλωρινα σε μνημοσυνο για τους φονευθεντες υπο των κομμουνιστων στη Φλωρινα;(ειχε να γινει απο το 82).Θα πολεμουσε στον εμφυλιο ενας που συνεργαζεται με τυπους που εχουν πορτρετα του βασιληα στα γραφεια τους;;;;(Νικολοπουλος και διαφορα αλλα φασιστοειδη του καμμενου).Αρα φιλε μην το ψαχνεις,μην σκαλιζεις ιστορικες στιγμες και τις συγκρινεις με το σημερα.Αν ο μηλιος δεν πολεμουσε οι δικοι σου δηλ θα πολεμουσαν γιατι δεν ψηφισαν και καλα το μνημονιο;;;;Που ηταν στις 20 φλεβαρη;που ηταν στις 14 αυγουστου;Τωρα που βγαιναμε απο τις λιστες πηραμε τα τουφεκια;;;Υ.Γ.Ο Αλεξης λεει δεν θα συνεργαστει μετα τις εκλογες με νδ-πασοκ-ποταμι!Μιλαμε παιδια εγγυηση......Σιγουρα πραγματα!!!Ο ορισμος του πολιτικου καιροσκοπου-απατεωνα....Επεσα απο τα συννεφα δεν πιστευω να ειναι ετσι κι ο πιλαφ;;;;;

ο Οργουελ είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=a85sWyBCP5U&list=PLTiy_O7HqU1TbldgdzH7tFSeOpZHSfMMs

ο Οργουελ είπε...

Επειδη το κοινο πεθαινει για γκαλοπ

Τσίπρας 38.32% (64 votes)


Ποτάμι 16.17% (27 votes)


Λαφαζάνης 12.57% (21 votes)


Μεϊμαράκης 9.58% (16 votes)


ΠΑΣΟΚ 5.39% (9 votes)


Αν δεν θα πάω! 5.39% (9 votes)


Αυγά (ούρτ!) 2.99% (5 votes)


ΚΚΕ 2.99% (5 votes)


Λεβέντης 2.99% (5 votes)


Καμμένος 1.8% (3 votes)


Άκυρο - Λευκό 1.8% (3 votes)

LeftG700 είπε...

Φίλε ελληνιοφρενικέ,


Είσαι αλλού γι' αλλού. Προτιμάω να πάω να δω μπάλα.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Καλά, καλά... Μου αρέσει δε που μου φέρνεις εδώ "γκάλοπ" (όσο εγώ είμαι αστροναύτης) από το καφενείο τού ακραίου κέντρου. Όσο πάει και γίνεται χειρότερη η κατάστασή σου...


Τα λέμε (άμα πεις και κάτι που να στέκει)

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Left, ο Μηλιός προφανώς δεν αισθάνεται άνετα με το ότι η ΛΑΕ θέτει το θέμα του νομίσματος, πρακτικά, σε πρώτο πλάνο. Είναι σωστό αυτό που λέει για την ταξική πάλη, όμως κάνει το λάθος να υποτιμά ένα κομβικό σημείο των σημερινών αντιθέσεων και της συνεχούς υποβάθμισης της θέσης των υποτελών τάξεων που γίνεται με εργαλείο το νόμισμα.

Είναι σοβαρή αυταπάτη να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να βελτιωθεί η θέση των υποτελών τάξεων μέσα στην ευρωζώνη (αυταπάτη που είχε και η νυν ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είδαμε πού κατέληξε). Από την άλλη μεριά είναι αλήθεια ότι μόνο η αλλαγή νομίσματος δεν φτάνει: μπορεί κάλλιστα η ντόπια αστική τάξη να συνεχίσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και με εθνικό νόμισμα. Άλλωστε σε μια σειρά χώρες της Ε.Ε. ασκούνται καθαρά νεοφιλελεύθερες πολιτικές χωρίς να βρίσκονται στη ζώνη του ευρώ. Επομένως πιστεύω ότι το εθνικό νόμισμα είναι "ικανή αλλά όχι αναγκαία συνθήκη" (όπως θα 'λεγε και κάποιος μαθηματικός) για οποιαδήποτε φιλολαϊκή πολιτική. Είναι δηλαδή προαπαιτούμενο, αλλά πρέπει να συνοδευτεί απαραίτητα και με άλλα μέτρα που θα αδυνατίζουν τη μονοπωλιακή ολιγαρχία.

ΥΓ: Παρόμοιας φύσης λάθος κάνει και ο Ιωακείμογλου σε πρόσφατο άρθρο του στο rproject όπου υποτιμά το ρόλο του ιμπεριαλισμού στο πλέγμα των αντιθέσεων. Βασικά, διαβάζοντας το άρθρο του, έβγαλα το συμπέρασμα ότι δυστυχώς ο Ιωακείμογλου φαίνεται να μην έχει καταλάβει ότι ο ιμπεριαλισμός είναι, πριν απ' όλα, στάδιο ανάπτυξης του καπιταλισμού.

ο Οργουελ είπε...

ΜΑ ΤΟΝ ΤΟΥΤΑΤΗ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΑ.

ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ)
ΕΦΥΓΑΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ (ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ (ΝΑΙ,ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ) (ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΗΣΑΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΟΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΦΙΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΗΜΑ Η ΕΣΩΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ-ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΧΕΔΙΟ/ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΑΜΕ , ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΑΝΤ'ΑΥΤΟΥ ΠΕΤΥΧΑΜΕ CAPITAL CONTROL ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΝ ΕΠΑΧΘΕΣ, ΘΑ ΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

ΓΙΝΕΤΑΙ?

(ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ Η ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ)

LeftG700 είπε...

Φίλε Ανανεωτικέ,


Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω το εξής: Χαίρομαι και το θεωρώ μεγάλη πρόοδο που ο Μηλιός δείχνει να ξεκολλάει από την ευρωπροσκόλλησή του.

Ένα δεύτερο: Νομίζω ότι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο το εμπόδιο που δεν του επιτρέπει να διαβεί τον Ρουβίκονα είναι η εγωιστική δυσκολία να παραδεχθεί αυτό που είχες πει εσύ πριν από κάποιες μέρες: η στρατηγική του αριστερού ευρωπαϊσμού ή ευρωκομμουνισμού ή γουατέβερ κατέρρευσε.

Ένα τρίτο: Ουδείς, τουλάχιστον στοιχειωδώς σοβαρός, από τους αριστερούς που υποστήριζαν και υποστηρίζουν πως η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα είναι αναγκαία συνθήκη θεωρούσαν αυτή τη συνθήκη και ικανή ταυτοχρονα.

Ένα τέταρτο: Φαίνεται ότι δεν έγινε αντιληπτό πως αυτό που στην ουσία λέω μέσα από την ανάρτηση είναι: «Μηλιέ, έμπα στο χορό, χρειάζεσαι!» Εσύ τουλάχιστον το κατάλαβες;


Τα λέμε


ΥΓ Με τον Ιωακείμογλου έχω σοβαρό πολιτικό πρόβλημα. Ας μην την ανοίξουμε αυτή την κουβέντα τώρα. Να πω μόνο ότι τον θεωρώ ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα αριστερού διανούμενου που βρίσκεται σε παντελή σχεδόν αδυναμία να ασκήσει πολιτική. Θα τον χαρακτήριζα μέχρι και πολιτικό βλάκα, αν δεν σκεπτόμουν ωφελιμιστικά (ξεκόβει από τον ήταν μια φορά κι ένα καιρό ένας ΣΥΡΙΖΑ, άρα αντικειμενικά είμαστε μαζί) κι αν δεν σεβόμουν τη σοβαρότητά του, την οικονομική του μόρφωση και την ηλικία του.

Μαρία είπε...

Λεφτ, προφανώς έχουμε διαφορετική αντίληψη για το τι συνιστά αριστερή κριτική ( "σκληρή" ή "μαλακή") και ως προς το περιεχόμενο και ως προς το ύφος.
Είναι άλλο να κρίνεις τη στάση κάποιου (του Μηλιού εν προκειμένω) στη βάση μιας ιδεολογικής του εμμονής ή αυταπάτης, όπως κάνει ο ανανεωτικός κομμουνιστής (με την κριτική του οποίου συμφωνώ απόλυτα). Και άλλο να την αποδίδεις σε φυγομαχία και δειλία, δηλ. σε έλλειμμα αριστερού ήθους, χρησιμοποιώντας επιπλέον, όπως είπε κι ελληνοφρενικός, μια άστοχη -το λιγότερο- αναλογία, την οποία επενδύεις με σχήματα λόγου του στυλ "κρύβεται στα φουστάνια της μάνας του". Σε τέτοιου είδους υφολογικές επιλογές εντοπίζω τις ομοιότητες με τον Κουρή.

LeftG700 είπε...

Φίλη Μαρία,


Από τότε που εγώ βγήκα στο πολιτικό κουρμπέτι και έμαθα να δένω τα πολιτικά κορδόνια μου μόνος μου, αρχές τού νέου αιώνα περίπου, η κριτική που κυριαρχεί στην εκτός ΚΚΕ Αριστερά είναι πάνω-κάτω τής δικής σου αντίληψης, όσο μπορώ να τη φανταστώ. Δηλαδή: πολιτικός πολιτισμός, political correctness και τα παρόμοια. Είδαμε πού καταντήσαμε με τέτοιου ύφους κριτική. Ας γυρίσουμε λίγο στις παλιές καλές πολεμικές τών προπαππούδων μας, δεν βλάπτει. Κι αν κάνουμε λάθος, ε, άσε να κάνουμε κι εμείς τα δικά μας λάθη, όπως άφησαν κι εσάς να κάνετε τα δικά σας! Όλοι δεν έχουν δικαίωμα στο λάθος;


Τα λέμε


ΥΓ Θα ήθελα κάποια μέρα να μας εξηγήσεις σε τι διαφέρει η δική σου κριτική ως προς το περιεχόμενο, από την κριτική που συνήθως ασκείται σε αυτό το ιστολόγιο.

ΥΓ2 Τα όσα έγραψα περί δικών σας και δικών μας λαθών στηρίζονται στην υπόθεση ότι είσαι κάποια χρόνια μεγαλύτερη (σε αυτή την κατηγορία ανήκει η πλειοψηφία τών λίγων συνομιλητών μας εδώ). Αν έχω πέσει έξω, σου ζητώ συγγνώμη και σου προτείνω κι εσένα, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες σου, να προσυπογράψεις αυτό που είπα λίγο πιο πάνω:

Αφήστε μας κι εμάς να κάνουμε τα δικά μας λάθη!