Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Μέχρι ο εξευτελισμός τους να γίνει τέλειος…



Βιντεοσκοπημένα και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη θλιβερή παρέλαση του Συριζικού μπλοκ στη χθεσινή διαδήλωση-πορεία για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου 1973, όπως τα κατέγραψε ο φακός των φίλων μας της ΕΟΣ (φίλοι μας, άσχετα αν, συχνά-πυκνά, δεν μας τα λένε καθόλου καλά). Σ’ αυτά, ο καθένας μπορεί να ‘‘θαυμάσει’’ το κόμμα που, σύμφωνα με το προσωπικό των ιδεολογικών μηχανισμών του, υποτίθεται ότι ελέγχει άγρυπνα και κρίνει αμείλικτα την κυβέρνηση, να διαδηλώνει υπό την προστασία τών (κυβερνητικότατων) ΜΑΤ! Το (ρητορικό) ερώτημα προκύπτει ακαριαία: χέρι που σε προφυλάσσει από τη λαϊκή αγανάκτηση μέσω των κατασταλτικών μηχανισμών του το δαγκώνεις;

Την προηγούμενη βδομάδα τα ΜΑΤ περιφρουρούσαν τους τοίχους τού ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Χθες περιφρούρησαν και τα δέντρα του στην Αθήνα. Ξεφτισμένοι τοίχοι, άκαρπα δέντρα...


ΥΓ Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικό άρθρο τού λάτρη κάθε queer κατάστασης (και σταθερού συνοδοιπόρου στην  κατρακύλα τού ΣΥΡΙΖΑ) Άκη Γαβριηλίδη, στο οποίο, πιθανότατα, θα ισχυριστεί ότι αυτές οι παράδοξες εικόνες αναπαριστούν έναν άκρως ευφυή στρατηγικό αντιπερισπασμό που θα αποπροσανατολίσει τον αντίπαλο, θα του επιφέρει σύγχυση και θα τον οδηγήσει να στραφεί εναντίον των ΜΑΤ, επιτρέποντας στο Συριζικό «πλήθος» να εξαπλώνεται στο χώρο και το χρόνο σχετικά απρόσκοπτα!

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ








17 σχόλια:

dimK. είπε...

Μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι ενω καποιος εχει δημοσιο λογο και κανει προβλεψεις μεσω αυτου και ταυτοχρονα δεν εχει καποιο συμφερον απο αυτες τις εκτιμησεις(δεν εξοφλει επικοινωνιακα γραμματια,δεν πληρωνεται,δεν αποσκοπει σε θεσεις),γιατι οταν κανει λαθος δεν μπαινει στον κοπο να πει "εκανα λαθος" / "η προβλεψη μου ηταν λανθασμενη γιατι..."?
Δεν ξερω ποιος ειναι αυτος ο Παϊσιος της Αριστερας που προεβλεπε νικη του Συριζα,αλλα ΑΝ δεν ειναι κατι απο τα παραπανω,δεν ανησυχει για την αξιοπρεπεια του?
Δεν θελει να μπορει να ξαναγραψει και να εχει μια,μικρη ή μεγαλη,βαρυτητα ο λογος του?

"Απο λαθος σε λαθος, μεχρι το τελικο σωστο?"

πικαπα είπε...

Τι εννοεις dimk δε σε πιανω

dimK. είπε...

πικαπα,
βγαινει ο Γαβρηιλιδης και προμηνυει την σαρωτικη επικρατηση του Συριζα στις διαπραγματευσεις.
Ουδεν μεμπτον για αυτο.
Μετα απο λιγο η ζωη αποδεικνυει οτι οχι μονο δεν νικησε ο συριζα αλλα ..(δεν χρειαζεται να συνεχισω)
Και ρωταω εγω,μαλλον ρητορικα:
Δεν θελει να απολογηθει?
Δεν θελει να πει που εκανε λαθος στην αναλυση του,ωστε να μπορεσει να ξαναπαρεμβει στον δημοσιο λογο,χωρις να γελανε μαζι του?
Αν δεν εχει(και θεωρω οτι δεν εχει)αλλο λογο να ειναι βασιλικοτερος του βασιλεως,γιατι το κανει?

πικαπα είπε...

Αν ειναι ετσι θαπρεπε να αναρωτιεμαι και για δεκαδεε καλα νομιζα παδια που ειχα για συντροφους. Αλλα η ζωη αλλαζει διχως να κοιτα τη δικη μας τη μελαγχολια. Κι αυτοι που ειχαμε για συντροφους αλλιως αποφασισαν με ποιους θα παν και ποιους θ αφησουν.

LeftG700 είπε...

Φίλε DimK.,


Χάνεις τον καιρό σου να ψάχνεις την άκρη με τον Γαβριηλίδη. Ανήκει στην κατηγορία τών εντελώς τελείως καμένων εγκεφάλων.


Τα λέμε

dimK. είπε...

λεφτ και πικαπα
το αναφερω μονο και μονο μιας και η κριση θα μπορουσε να ηταν μια πολυ καλη δικαιολογια για να δει ο καθενας μας τι ειναι και ποσα απιδια βαζει ο σακος.
Δεν χρειαζεται ολοι να εχουμε την σωστη,αλανθαστη γνωμη.
Δεν χρειαζεται να κανεις εκτπωσεις στην Λογικη σου κιολας, μπας και αναφωνησεις πρωτος "ποσο ομορφα ειναι τα νεα ρουχα του βασιλια!".
Κανεις δεν θα σε κατηγορησει αν κανεις λαθος,κανεις μας δεν ηταν πριν σε τετοια γενικευμενη κριση και κανεις δεν περιμενει προφητες.
Ακομα και αυτοι που σου ζητανε να τον κανεις(ΑΝ υπαρχουν τετοιοι στην περιπτωση του Γαβριηλιδη)
Ειπες κατι,επεσες εξω..οκ!
Εξηγεις πως και γιατι και παμε παρακατω.
Το να εχεις κανει λαθος και να συνεχιζεις σαν το ανεκδοτο,μαζευοντας τα αντερα σου "οκ μωρε δεν παθαμε και τιποτα",δεν το καταλαβαινω!!
Αυτα

πικάπα είπε...

Άβυσος η ψυχή του έλληνος. Στο μπλοκ ΕΟΣ βγήκαν Συριζοπασόκοι και τα ρίχνουν στους ΛΑΕτζήδες που αυτοί λέει ήταν πως κάνανε ου, ενώ θάπρεπε λέει να βλέπουν τα χάλια τους οι ΛΑΕτζήδες που ο λαός τους έστειλε στη Β εθνική και πως αυτοί οι καημένοι (οι Συριζοπασόκοι) προσπαθούν, ενώ οι προδότες λέει οι Λαετζήδες δεν θα δουν στο ήλιο μοίρα και τέτοια ορέα πράματα σοσιαλιστικά (με τη σφραγίδα της σοσιαλιστικής διεθνούς), έχουν να πουν οι Συριζοπασόκοι. Κι εσύ DimK αναρωτιέσαι;
Κι εγώ αναρωτήθηκα, τουλάχιστον οι πασόκοι μοιράζανε γιάγμα τα πεντοχίλιαρα και σταθήκανε τόσα χρόνια. Αυτοί τι ακριβώς θα μοιράσουνε; Τα voucher για τρίμηνη εργασία; Ή μήοως την ήπια μετατροπή του στεγαστικού σε ενοίκιο; Αλλά δεν είναι να αναρωτιέσαι. Πάντα κάτι έχει να μοιράσεις όταν είσαι στη μεσιτεία.
Τέλος, εδώ που τα λέμε, οι πασόκοι των πρώτων χρόνων ήταν άγιοι άνθρωποι σε σχέση με τούτους εδώ. Αλλά άλλες οι εποχές και άδικες οι συγκρίσεις. Αυτοί εδώ πάνε να καταφέρουν να μη μπορεί να σηκώσει η αριστερά κεφάλι για δεκαετίες, εγχωρίως, πανευρωπαϊκώς και παγκοσμίως. Είναι πολύ ικανότεροι, γιατί είναι υβρίδια. Είναι οι Συριζοπασόκοι. Δεν είναι μόνο το ζόμπι ο φιλελέ Συν του 3% που βρέθηκε στα καλά καθούμενα να κυβερνά τη χώρα (λάθος κάνει και πάλι ο ΕΟΣ). Είναι οι Συριζοπασόκοι και ζουν ανάμεσά μας.

dimitris t είπε...

Γα να πω την αλήθεια τους φώναξα και εγώ μερικά γιούχα όταν άκουσα τα συνθήματα για ΕΠΟΝ και ΕΑΜ. Μ@λ@κί@ μου, δεν βγαίνει τίποτα έτσι, η ξευτίλα να διαδηλώνεις παρέα με τα ματ αρκεί!

ελληνοφρενικος είπε...

Δεν ειδα κανενα σκυμμενο κεφαλι μονο ειρωνικα χαμογελα......Ηταν ειναι και θα ειναι σοσιαλοδημοκρατες ως το κοκκαλο.....Χαιροντε και αισθανοντ περιφημα με το νεο τους ρολο χωρις ντροπη αφου ξερουν πολυ καλα ποιοι ειναι......Ηξεραν απο την αρχη που το πηγαιναν,εσεις τωρα τους κραζετε γιατι σας κοροιδεψαν.....Ποσο πια πιο φανερη η επαναληψη της ιστοριας;;;;Και παντα οι σοσιαλοδημοκρατες οι πιο ξετσιπωτοι!!!!!

dimK. είπε...

θα συμφωνησω με την τον ελληνοφρενικο.
ΔΕΝ ηταν αριστεροι που "ξεστρατισαν",αλλα κεντρωοι που επιτελους αισθανονται "καλα" με τον διακριτο τους ρολο!

Ομολογω παντως οτι το να ηταν καποιος εκει και να τους γιουχαρει,θα ηταν μια ευχαριστη δικαιωση!

ο Οργουελ είπε...

Yπαρχουν και αυτα

http://www.gazzetta.gr/football/article/834137/den-axizei-perissotero-i-zoi-enos-galloy-apo-ayti-enos-palaistinioy

Υπαρχει και ενας αργος παγκοσμιος πολεμος που αρχισε.

πικάπα είπε...

Ωραία, νάτη λοιπόν μαζεύτηκε η παρέα. Γεια σας ορε παιδιά και νάμαστε καλά. Ιδιαίτερα χαιρετώ τον ελληνοφρενικό, τώρα καταλαβαίνω πως μούχε λείψει. Μάλιστα, τώρα που έχω ελευθέρας από τη ΛΑΕ, ψήνομαι για μεταγραφή συμβολαίου. Μοναδικοί μου όροι να κόψετε εντελώς μερικές φράσεις που μου τη δίνουν στα νεύρα, όπως, "ταξικά ναυάγια" και δεύτερο να λέτε "λυκοσυμαχία" μόνο μια φορά τη μέρα. Τι λες ελληνοφρενικέ; θα τα βρούμε;, ή να βάλω μάνατζερ;

Εντάξει μωρέ πλάκα κάνω. Που είναι όμως ο Μάρκομ και ο Φιλίστωρ;

ελληνοφρενικος είπε...

Χα,χα σε χαιρετω πικαπα.Το λυκοσυμμαχια ειναι και προταση του Αποστολη(του τσολια-μπαλουρδου) να το λεμε μονο μια φορα την ημερα.Μπορουμε να το αντικαταστασουμε απλα με το=Ευρωπαικα καθικια π.χ.Θελουμε δεν θελουμε θα συναντηθουμε στις πρωτες εξωσεις ολοι οσοι εχουμε ταξικο ενστικτο.Μολων λαβε που ειπε και ο συντροφος Παφιλης.

πικάπα είπε...

Ελληνοφρενικέ, έχε το σου κάπως έτσι ηρωϊκά το λένε και τα αυγά και λένε πως κι αυτοί θα πολεμήσουν και ότι αυτό είναι κήρυξη πολέμου στο ελληνικό λαό και τέτοια. Στημένο παιχνίδι βλέπω μπροστά με τις εξώσεις και το τσαμπουκά από αυτούς. Να σου πω τι είδα στον ύπνο μου; 1) Το Παμε θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στον άρειο πάγο, άψογο σιδέρωμα 2) κάτι λίγοι ανοργάνωτοι και κάτι παιδάκια και παραδίπλα κάτι αναρχικοί (???) θα γίνουν ψιλομπάχαλο και θα καταφέρουν να πλακωθούν μεταξύ τους, πριν ακόμα έρθει ο επιμελητής και ευτυχώς για αυτούς (!) τα ματ θα τους χωρίσουν και θα μαζέψουν και μερικούς έτσι αδιακρίτως , ενώ 3) τα αυγά Λάρτζ θα κάνουν το κομμάτι τους και το σόου ενώ τα ματ αυτούς δε θα τους προλαβαίνουν, θα τους ξεφεύγουν και θα κάνουν μέρες να τους βρουν, κι αν. Λες;

ελληνοφρενικος είπε...

Tα χουμε ξαναπει πως ο συριζα θα ηταν βουτηρο στο ψωμι των αυγων.Μονο τα ταξικα γυαλια μπορουνε να τους ξεγυμνωσουν.Οταν κανουν την εμφανιση τους=ξεμπροστιασμα του ταξικου τους ρολου.Τα τσιρακια των αφεντικων ειναι ανεπιθυμητα σε ταξικους αγωνες.Αν δεν το κανουμε εμεις ποιος;Αυτοι που γαμηθηκαν να κανουν ερωτησεις υπερ των εφοπληστων στη βουλη δεν μπορουν να το παιξουν προστατες......Εγω αλλο ονειρο ειδα,πιο αισιοδοξο.Ειδα λαο αποφασισμενο να κανει βηματα ριζοσπαστικοποιησης,οικουμενικη κυβερνηση πολυ συντομα και τους φασιστες στην γωνια.Αλλα στην γωνια πρεπει να τους βαλουμε εμεις.Κανεις αλλος δεν μπορει να φανερωσει το ρολο τους στο λαο.Υ.Γ.Οσο για τον αναρχικο χωρο ειναι τοσο βαθια αρρωστος και διαβρωμενος που λυπαμαι πραγματικα οσους τιμιους και συνεπεις αγωνιστες εχουν μεινει εκει μεσα.

πικάπα είπε...

Βοήθεια μαμά, με κυνηγάει ο Συριζα ΙΙ (2)

Γιατί άραγε ασχολήθηκα τόσο με το θέμα της διαδικασίας της ΛΑΕ; Λέτε να είμαι τόσο αφελής που να πιστεύω ότι με ένα σωστό και δημοκρατικό καταστατικό και μ έναν όμορφο διάλογο, θα ανασυνθέσουμε και την αριστερά και θα και κάνουμε σοσιαλισμό;
Γιατί άραγε ασχολήθηκα τόσο με την έμπρακτη ανάληψη ευθύνης των προηγουμένων από τον “πρώτο μεταξύ των ίσων” και γενικά τους κάθε είδους χρονίζοντες “πρώτους”, στελέχη, διανοούμενους και γραφιάδες; Λέτε να είμαι τόσο εκδικητικός, εμπαθής, και ζηλιάρης, Η μήπως να θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη;
Δεν θα σας πω τώρα γιατί. Δεν προλαβαίνω Θα σας πω μόνο τα νέα.

Από νωρίς η ισκρα φρόντισε να δυναμώσει τον πρώτο μεταξύ των ίσων ενόψει της συνδιάσκεψης. Έτσι, μας φανέρωσε τι φοβερές ενέργειες έκανε όταν ήταν στη κυβέρνηση ενάντια στην ΕΕ, και πόσο τους ζόρισε. (Κάποιος όμως πρέπει να τους πει, ότι όλοι οι άλλοι δίπλα του οι συνάδελφοι και σύντροφοι επί μήνες καίγανε όλα τα καράβια και ρίχνανε όλα τα τείχη, κι αυτός έπαιζε με τα πλαυμομπίλ και βοηθούσε κι αυτός φιλότιμα και κατά λάθος, να στεγνώσουν τα αποθεματικά, οι αποθήκες και οι δεξαμενές. Κάποιος πρέπει να του το πει, γιατί δεν πάει άλλο ρε παιδιά)

Έτσι, με σιγουριά, σήμερα στη συνδιάσκεψη, αφού αναφέρθηκε πως θα κάνει αριστερή επανίδρυση, ανασύνθεση, και πλέρια δημοκρατία παντού, και όχι αρχηγικά και τέτοια, και κίνημα λαϊκό τεράστιο,
αντί να κάνει τον κόπο να μας πει λίγα πραγματάκια χειροπιαστά για το πως το σκέφτηκε και το πως θα τα κάνει αυτά τα θάματα, που τόσες και τόσες φορές ξεκινήσαμε και πέσαμε στο λάκο,
αντί να τα κάνει αυτά λιανά, κι αν δεν ξέρει να ρωτήσει τουλάχιστο,
ωστόσο,
μας εξήγησε τη γραμμή.
Έφαγε όλη την ομιλία να μας θυμίσει (γιατί τόχαμε ξεχάσει) πόσο κακοί είναι η μνημονιακοί, και πως μια κυβέρνηση της πραγματικής αυτή τη φορά της αριστεράς, θα τα καταφέρει, και θα συγκρουστεί, αλλά βέβαια με το λαό να έχει κίνημα.

Πράγματα που δεν τάχαμε ποτέ μα ποτέ ξανακούσει!!!

Μα κύριε πρώτε, αν ήδη μας εξήγησες τη γραμμή, τότε γιατί να κάνουμε επανίδρυση, ανασύνθεση, διαλόγους και τα ρέστα; Γιατί δεν μας λες και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, να ξέρουμε τι να κάνουμε αύριο το πρωί, να μη χάνουμε χρόνο;

Για το τι παπάδες είναι αυτή η γραμμή, θα πω άλλη φορά.

Τώρα απλώς έχω μείνει έκπληκτος ότι η γραμμή υπάρχει, η κυβέρνηση της αριστεράς έρχεται, και από Δευτέρα, ο κόσμος θα ξεσηκωθεί. Αυτά για απόψε, να κοιμηθούμε ήσυχοι, και αύριο θα μας πουν και τα υπόλοιπα για το τι να κάνουμε.
Μετά, θα αναπτύξουμε πλέρια δημοκρατία παντού, για να καταλάβουμε τι μας είπαν.
Καληνύχτα.

dimK. είπε...

@πικαπα
ο πρωτος μεταξυ ισων ομολογω οτι εχει δωσει δειγματα γραφης και δυστυχως στο αμεσο παρελθον,πραγμα που σημαινει οτι ακομα και για την ελληνικη μνημη, που συναγωνιζεται του χρυσοψαρου στην διαρκεια,τα θυμομαστε ακομα.
Πραγματικα δεν εχω καταλαβει πως γινεται να ανασκευαζει το προ 9μηνων παρελθον του, λες και μιλα για τις ..απαρχες της Ιστοριας,για το οποιο μαλιστα,λες και δεν εχουμε ντοκουμεντα!
Εχω ξαναπει μακαρι να υπαρξει ενας(επιπλεον;) σοβαρος αριστερος πολος δρασης,αλλα (ξανα)λεω με σιγουρια οτι δεν ειναι θεμα ιδεολογικης επανατοποθετησης,αλλα με μια απλη επανεμφανιση μιας ομαδας ανθρωπων στην πολιτικη σκηνη.
Το οτι αντι να μιλησει πολιτικα,αναμασα επικοινωνιακα λογυδρια περι "του ποσο καλος ημουν εγω",σημαινει οτι δεν εχει/εχουν σκοπο να κανουν κατι.
Πασαλειματα και μπαλωματα μεχρι να βγουν στην Βουλη μιας και μονο εκει(νομιζουν οτι) μπορουν να εχουν λογο υπαρξης.
Πολιτικες θεσεις,συνδικαλιστικες κινησεις,κοινωνικες συμμαχιες ερχονται σε δευτερη μοιρα,εφοσον δεν εξυπηρετουν την εισοδο στην Βουλη.
Οποτε,αν εχεις χρονο και υπομονη να διαθεσεις,μεινε να μας λες τι γινεται.
Αλλιως, αποχαιρετα (και) αυτην την Αλεξανρεια που χανουμε.