Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Αντιεθνικιστής, διεθνιστής ή απλώς κουφιοκεφαλάκης;



Άντε να μπεις στο μυαλό τού Φίλη! Εμένα με υπερβαίνει. Πάντως, αν κρίνει κανείς εκ του αποτελέσματος, η άποψη για τη γενοκτονία τών Ποντίων που εξέφρασε χθες βράδυ στον Ενικό τού Χατζηνικολάου λειτούργησε σαν κανονικό τρολάρισμα, αφού απέσπασε έστω και για λίγες ώρες την προσοχή τής κενής γνώμης από το τσουνάμι τού 3ου μακρύτερου, καλύτερου και ‘‘αριστερού’’ Μνημονίου.

Μάζευε κι ας είν’ και ρόγες! Να δούμε όμως ως πότε…


2 σχόλια:

πικάπα είπε...

Δεν είδα τι ακριβώς είπε, πήρε το αυτί μου μόνο τα αρνητικά σχόλια. Αλλά είναι νομίζω απλό.
Αφενός ιδεολογικά, αν είναι συνεπής αντισταλινικός, ευρω-"κομμουνιστής" και ανοικοδομητής του μαρξισμού, σύμφωνα με όλους αυτούς δεν υπάρχουν στ αλήθεια ούτε εθνότητες, ούτε φυλές, ούτε άλλη κυρίαρχη αντίθεση, αλλά η μόνη κυρίαρχη αντίθεση είναι η κεφάλαιο-εργασία. Η αλλιώς, όπως είπε και ο Πουλαντζάς, ο σοσιαλισμός αρχίζει από τώρα - και αφού δεν μπορούμε να καταργήσουμε τώρα τα μνημόνια, ούτε και τους πανταχόθεν εθνικισμούς και ρατσισμούς, ούτε φυσικά και το κεφάλαιο, ας καταργήσουμε τουλάχιστον την εργασία και τους εθνισμούς και τους φυλετισμούς. Πλήρης "κομμουνιστική" συνέπεια. Χα Χα..
Αφετέρου, πολιτικά (βλ. πολιτικάντικα), αν αυτό έμεινε από την όλη συνέντευξη ως υπουργού Παιδείας (Παιδεία, χα, χα..), είναι πανέξυπνο.

Μήπως όμως, οι λαοί τέτοιας παιδείας έχουν και τους υπουργούς παιδείας που τους αξίζουν; Έχουμε μπλέξει σε ένα καθοδικό σπιράλ με άρρωστα αυγά και κότες που δεν ξέρουμε ποιος αρρώστησε πρώτος. Δεν προβλέπονται καλά ξεμπερδέματα. Και δεν ανοικοδομείται και αυτός ο μαρξισμός, να δούμε μια άσπρη μέρα...

LeftG700 είπε...

Φίλε πικάπα,


Ούτε εγώ τον άκουσα ‘‘ζωντανά’’. Σήμερα το πήρα πρέφα. Μπες εδώ και πάτα το βίντεο να παίξει (ξεκινάει κατ’ ευθείαν στο επίμαχο σημείο). Θα ακούσεις τι είπε ακριβώς (κρατάει δυο-τρία λεπτά).

Όπως θα διαπιστώσεις, φόρεσε κέρατα δίχως κανένα κέρδος. Διότι κανένα αντιεθνικιστικό μήνυμα δεν πέρασε (ακόμα και με τη διαστρεβλωμένη έννοια που βλέπουν το ζήτημα οι ευρωκομμουνιστές). Του ήρθε να το παίξει ‘‘επιστημονικός αναλυτής’’ ενός ιστορικονομικού όρου σε σύγκριση με κάποιον άλλον παραπλήσιο. Κι έτσι σηκώθηκε ο κουρνιαχτός που σκέπασε για λίγο το ‘‘αριστερό’’ Μνημόνιο, όπως έγραψα.


Τα λέμε