Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ρίξτε, ορέ, τα άρματα! Το είπε κι η Ντόρα Μπακογιάννη!



Με αφορμή την επίθεση των τραμπούκων τής ΧΑ στον Γιώργο Κουμουτσάκο, έγινε σήμερα (χθες) στις τηλεοράσεις ένα γκράντε πάρτι στο οποίο, για άλλη μια φορά, διακηρύσσεται σε όλους τους τόνους η καταδίκη τής βίας «οποθενδήποτε και αν προέρχεται» και ακούγεται μονότονα το ίδιο γνωστό τροπάρι σύμφωνα με το οποίο η βία τής Δεξιάς είναι το flip side της βίας που προέρχεται από την Αριστερά. Όπου, έτσι, επιχειρείται να εξισωθεί η βία τών μαχαιροβγαλτών με τις οργισμένες λαϊκές αντιδράσεις που παρατηρήθηκαν κατά καιρούς σε όλα αυτά τα χρόνια τής κρίσης –αντιδράσεις που μόνο στην επίθεση εναντίον τού Κωστή Χατζηδάκη είχαν εκτρταπεί σε καθαρή σωματική βία. Τα συμφραζόμενα είναι αυτονόητα: η βία τού δυναστευόμενου είναι το ίδιο καταδικαστέα με τη βία τού δυνάστη.

Σιγά που θα έχανε την ευκαιρία η Ντόρα Μπακογιάννη για το σχετικό κήρυγμα: «Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μαύρη και κόκκινη βία. Είναι το ίδιο.»

Το ίδιο. Το ίδιο η βία τών δούλων τού Σπάρτακου και η βία τών σταυρωτήδων τού Κράσου… Το ίδιο η βία τών Ελβετών και η βία τών ξεβράκωτων… Το ίδιο η βία τών Βερσαλιέρων τού Θιέρσου και η βία τών κομμουνάρων τού Ντομπρόβσκι… Το ίδιο η βία τών Λευκών και η βία τών Κόκκινων… Το ίδιο η βία τών Φράικορπς και η βία τών Σπαρτακιστών… Το ίδιο η βία τού μαοϊκού στρατού και η βία τών εθνικιστών τού Τσιάνγκ Κάι Σεκ…

Ε, άμα όλες αυτές οι βίες είναι ίδιες, να μην είναι ίδια και η βία τών ανταρτών τού Πόντου, που υπερασπίστηκαν με το ντουφέκι και το αίμα τους τις πατρογονικές εστίες και τις οικογένειές τους, να μην είναι ίδια κι αυτή με τη βία τών φονιάδων τού Τοπάλ Οσμάν;
 
 

57 σχόλια:

πικάπα είπε...

Δεν νομίζω ότι το μια στο καρφί και μια στο πέταλο βοηθάει κανέναν, ούτε και αξίζει να κάνει κανείς θέμα το τι σοφίες αμολάει κάθε δεξιός. Αν είναι να λέμε περί ανέμων κλπ, πιο ενδιαφέρον θα είχαν οι παπάδες και οι ασυναρτησίες που είπε χθες η πρωθυπουργάρα. Κάτι, είχαμε την ατυχία (…) κατά την επίσκεψή μας στη Λέσβο να δούμε και μια βάρκα που έφερνε πρόσφυγες, κάτι, καλή ιδέα θα ήταν να ρίξουμε το φράκτη στον Έβρο αλλά .. υπάρχουν νάρκες, ο άνθρωπος παραπαίει, ή τελικά ήταν πάντα τόσο ανεπαρκής; Θα μου πεις όταν έγινε διεθνώς ρεζίλι και έκανε και τη χώρα διεθνώς κουρέλι, τι χαλάσματα θα μπορούσαν να απομείνουν στο κεφάλι, ακόμη και αν ήταν κάποτε καλό μυαλό; (που δεν το νομίζω να ήταν).

Αλλά δεν ωφελούν τα περί ανέμων. ¨Εν παρόδω, έχουμε ένα θέμα που ίσως θα είναι καθοριστικό σε τελευταία ανάλυση καθώς μπορεί να επικαθορίσει ακόμη και τα μνημονιακά. Το θέμα του κύματος των προσφύγων, η συγκινητική μέχρις εξαντλήσεως προσπάθεια αρκετών πραγματικών Ανθρώπων με κεφαλαίο που συνδράμουν στην πρώτη γραμμή, η απάνθρωπη και υποκριτική πολιτεία της κρατικής και ευρωπαϊκής (αντι)μέριμνας, και επιπλέον, οι πάρα πολύ σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει αυτό το κατά τα άλλα μεθοδευμένο βίαιο transition πληθυσμών προς την Ευρώπη και την Ελλάδα. Αυτό κι αν είναι θέμα, προκειμένου να χτενιζόμαστε με άλλα.

Επίσης, είχαμε ένα θέμα, το θέμα της αριστερής ανασύνταξης και την υπόθεση της υπό συγκρότηση ΛΑΕ. Είναι και αυτό ένα σοβαρό θέμα, γιατί έτσι όπως το πάει, τότε πραγματικά θα ήταν πιο χρήσιμο από τη ΛΑΕ, ακόμα και το ευρωπαϊκό κόμμα και τα τολκ σόου που κάνει ο Βαρουφάκης στην Εσπερία. (Δε λέει και λίγα και δεν το ράβει .. και το πάει και μια στο καρφί και μια στο πέταλο, έτσι να πιάσει πολλά γεμάτα - εν αντιθέσει με τη ΛΑΕ). Δεν νομίζω πως το θέμα εξαντλήθηκε με τα προηγούμενα ποστ – από μέρους μου μάλλον εξαντλήθηκε- αλλά εκτός από την υποστήριξη και τη σημαία που σήκωσες, δεν είπες και κάτι ουσίας για την ταμπακέρα και επί του συγκεκριμένου.

Για τον καλό (αριστερό) ευρωπαϊκό κινηματογράφο, πάντα θα έχει τεράστα σημασία το θέμα - και όχι μόνον η γραφή. Η σπουδή και ο θαυμασμός της γραφής είναι μόνο για τους φιλολόγους.

Гриша είπε...

Θυμαμαι τη ταπα του Παφιλη στον προτοσαλτε στο ραδιοφωνο οταν του εκανε τη κλασσικη ερωτηση καταδικαζετε τη βια απ οπου κι αν προερχεται..."Τη Γαλλικη Επανασταση που ηταν απ τις πιο βιαιες και ηταν μια αστικη επανασταση,εσεις την καταδικαζετε;;;.....Ευχαριστουμε κε Παφιλη γεια σας...

LeftG700 είπε...

Φίλε πικάπα,


Κατ’ αρχήν, δεν κατανοώ ένα πράγμα: αυτό το περί καρφιού και πέταλου. Αν αυτή η ανάρτηση αντιπροσωπεύει το καρφί (ή το πέταλο), ποια ανάρτηση αποτελεί το πέταλο (ή το καρφί);

Κατά δεύτερο: αντίθετα, κατανοώ τη διαφωνία ή και τη δυσαρέσκεια ενός αναγνώστη για το θέμα αυτής, τής άλλης ή κάποιας παράλλης ανάρτησης. Άρα και την τωρινή δική σου. Εκείνο όμως που δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο, και μάλιστα εκφράζω την έκπληξή μου πως καταθέτεις εσύ μια τέτοια άποψη, είναι η υποβάθμιση αυτού τού ποστ σε κάτι αντίστοιχο με περί ανέμων συζήτηση! Περί ανέμων;;; Η αντίκρουση της βαθιά καθεστωτικής αντίληψης, που καμία σχέση δεν έχει με την Αριστερά, πως η βία οποθενδήποτε* και αν προέρχεται είναι καταδικαστέα;;; Περί ανέμων η εναντίωση στη θεωρία των «δύο άκρων»;;;

Το τρίτο: τίποτε δεν έχει εξαντληθεί, σε αυτό το ιστολόγιο τουλάχιστον, για τα όσα έγιναν από τα τέλη Ιουνίου και μετά· ίσα-ίσα: μόλις που τα έχουμε ακουμπήσει. Γιατί όμως δεν σκέφτεσαι πως, εκτός από πιθανούς αντιπερισπασμούς της πραγματικής ζωής, ίσως και να μην είμαι ή να μη νιώθω έτοιμος για μία τέτοια κατάδυση;

Τέλος: Προσπαθώ απλώς να μην κακοποιώ την ελληνική γλώσσα και να μην ταλαιπωρώ τους αναγνώστες. Δεν βάζω πρώτο το θέμα τής μορφής, περιφρονώντας το περιεχόμενο. Νομίζω ότι κι εδώ πέφτεις θύμα τής λάθος αξιολόγησης εκ μέρους σου τού θέματος της ανάρτησης.

*πλην του κράτους


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Εσύ θυμάσαι κι εγώ σκέφτομαι (φωναχτά):

Για κοίτα κάτι μυστήρια πράγματα! Να θυμίζουν αυτά που λέω εγώ, αυτά που έλεγε ο Παφίλης, κι εκείνος να θεωρείται «τιμημένος και άξιος σύντροφος» ενώ εγώ «θλιβερός και ξεπουλημένος οπορτουνιστής»…


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο με το ποστ αλλά θέλω να το γράψω. Φέτος τον Οκτώβριο πέρασαν 50 χρόνια από τη έναρξη της γενοκτονίας των μελών και οπαδών του Ινδονησιακού Κ.Κ. και σε κανένα μπλογκ της αριστεράς δεν βρήκα ούτε λέξη για αυτό. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά περιηγούμαι σε αρκετά, και αυτά που εγώ τουλάχιστον τσέκαρα δεν έγραψαν τίποτα ενώ θα έπρεπε να έχουμε «κοινή γραμμή» να το υπενθυμίσουμε παντού!

Αυτά και συγνώμη που επανέρχομαι με γκρίνια στο μπλογκ μετά από τόσο καιρό.

dimitris t

LeftG700 είπε...

Φίλε dimitris t (Χρόνια Πολλά, έστω και καθυστερημένα :-) ),


Έχεις απόλυτο δίκιο! Και πολύ λυπάμαι που δεν αποτελέσαμε ούτε εμείς εξαίρεση.

Δεν υπάρχει γκρίνια. Αλλά και να υπήρχε, δεν θα έμπαινε κανένα ζήτημα συγγνώμης. Επειδή έχεις καιρό να περάσεις από εδώ, ξέχασες πως το ισχύον καθεστώς είναι Λαϊκή Δημοκρατία; ;-)


Τα λέμε


ΥΓ Παράκληση: ρίξε μια ματιά στο κειμενάκι με τους κανόνες σχολιασμού, πάνω από το πλαίσιο των σχολίων. Εξηγείται με πολύ απλά λόγια πώς θα βάζεις το όνομά σου αντί τού "Ανώνυμος".

πικάπα είπε...

Φίλε Λεφτγ700. Δίκιο απόλυτο έχεις ότι επρόκειτο για καθεστωτική αντίληψη. (Μην ξεχνάς όμως και το προσωπικό στοιχείο της περίπτωσης, ως αδίκως παθών. Πάντα το προσωπικό στοιχείο είναι σεβαστό ως προσωπικό.) Πέραν αυτού, από βαθιά καθεστωτικές αντιλήψεις, δόξα το θεό, κάθε μέρα δεκαπέντε χιλιάδες, από δεξιούς κι “αριστερούς”. Βέβαια η χθεσινή συγκυρία της επιδεικτικής σωματικής βίας κατά προσώπου, ως απομίμηση δήθεν λαϊκής βίας, προμηνύει ένα ολόκληρο σκηνικό σε εξέλιξη και έτσι έχει πράγματι ενδιαφέρον – πολύ ενδιαφέρον. Αλλιώς, για το θέμα γενικώς έτσι όπως το έθεσες, η φοβερή τάπα του Παφίλη φτάνει και περισσεύει.

Το παιχνίδι της βίας είναι καλά ναρκοθετημένο. Από την υποτιθέμενη πλευρά της «κόκκινης βίας», η πολυδιάσπαση, ο σεχταρισμός και ο βολονταρισμός του εξωκοινοβουλευτικού «κομμουνιστικού» χώρου φτάνουν το πολύ μέχρι την πικρά μειοψηφική θεατρολογία π.χ των κατά τα άλλα συμπαθών ΕΑΑΚ κλπ στα πανεπιστήμια. Βλέπετε, έχουμε φαινόμενη δημοκρατία και δεν είναι λογικό να ευχόμαστε επίσημη δικτατορία για να μπορούν να σταθούν στα σοβαρά άλλα Πολυτεχνεία. Από την άλλη, κάθε είδους μυστήριες υπηρεσίες μπορούν εύκολα να παραμυθιάσουν πιτσιρίκια και να τα σύρουν σε εξ αντικειμένου προβοκατόρικους σεχταρισμούς. Η πιο σημαντική «παρακαταθήκη» σοβαρότητας είναι η άχαρα πειθαρχημένη «ήρεμη δύναμη» του ΠΑΜΕ, γιατί παρέχει 2 αντιφατικές εγγυήσεις (μεταξύ παρόντος και μέλλοντος): Πρώτο ότι όταν κι αν στο μέλλον υπάρξει κάποια κόκκινη βία, αυτή δεν θα είναι για να σπάσει κανα τζάμι, ούτε για το κέφι, αλλά θάναι στα σοβαρά και για καλό, όταν νομίσουμε ότι «μας παίρνει». Δεύτερο ότι προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο θέμα και εγγυάται ακόμη και την προστασία της Βουλής, προκειμένου να μη μπουκάρουν μέσα αυγά. Σύνδεση παρόντος και μέλλοντος; Επαναστατική γυμναστική και δειγματοληπτικές παραστάσεις, αυστηρά περιφρουρούμενες. Αν δεν αρέσουν αυτές οι αμφίσημες εγγυήσεις, έτσι είναι αυτές πάνε πακέτο. Δεν υπάρχουν άλλες και φέρτε καλύτερες αν μπορείτε.
Εν τω μεταξύ, τα πόστα της «λαϊκής» τάχα μου βίας έχουν πιαστεί από τους μαύρους - και φυσικά αυταπατάται όποιος νομίζει ότι τα πόστα γενικώς δεν ελέγχονται. Σήμερα μέσω της και καλά «λαϊκής» βίας προπορεύονται και μπορούν να κάνουν προνομιακά πολιτική οι ακροδεξιοί, φανατικοί, παραστρατιωτικοί, παρακρατικοί. Το παιχνίδι της βίας λοιπόν είναι σήμερα καλά στημένο. Διεθνώς δε αν πάμε, τα ίδια και χειρότερα. Πορτοκαλί επαναστάσεις απέξω, κατάμαυρες από μέσα. Κάποιοι φαίνεται έχουν μελετήσει Λένιν, Μάο κλπ, πολύ καλύτερα από τους κομμουνιστές - και έχουν πάρει πλέον τα μέτρα τους, μην τυχόν την πατήσουν ξανά από κομμουνιστές όπως τον προηγούμενο αιώνα.
Αν το καζάνι βράζει από εντροπία πολλοί προφητεύουν την έκρηξη. Όμως, όταν υπάρχουν ισχυρές εξωτερικές θωρακίσεις, συνήθως η εσωτερική πίεση ενός σχετικά μικρού δοχείου απλώς επιδρά διαλυτικά για τα εσωτερικά στοιχεία, που τελικά αναγκάζονται και βράζουν στο ζουμί τους. Ο κανιβαλισμός για όσους μένουν, ή αλλιώς η ελεγχόμενη διαφυγή αερίων και μορίων από προβλεπόμενες μικροσκοπικές διαφυγές, άλλος Γερμανία, άλλος Αστραλία, είναι η ασφαλέστερη πρόβλεψη. Οι καταστάσεις χρειάζονται πραγματικά επιδέξιους πολιτικούς πόλους,.. και άντε να τους βρεις.

ΥΓ. καλά έκανες και δε συσχέτισες το καρφί/πέταλο για σένα με το καρφί/πέταλο του Βαρουφάκη. Στο δικό σου καρφί πέταλο ήθελα να πω πιάνουμε ένα θέμα από εδώ, άλλο από εκεί, και σχολιάζουμε θετικά, αρνητικά (συνήθως) κάτι σαν περιοδικό ποικίλης ύλης, ενώ οι καταστάσεις είναι απαιτητικές και είναι άλλα τα ανοιχτά θέματα που μας καλούν κατά προτεραιότητα.

ο Οργουελ είπε...

Aμαν πια με τα ασφερα πυρα του καθε Παφιλη. (και του Λεφτ)
Θα πρεπε να το ξερει πια. Καθολου δεν κολλαει εξαλλου στα 'εθνικα' το τριτοπεριοδιστικο και αντιλαικομετωπικο κκε.
Ασε που οι υμνητες ερωτευμενοι με τον Σταλιν ετσι και αλλοιως δεν μπορουν να μιλανε γενικα για βια.

ο Οργουελ είπε...

Και για να στο κανω ταληρακια Λεφτ δεν εισαι ο Νηκιταρας ο Τουρκοφαγος στην περιπτωση αυτη, ουτε ο Ροβεσπιερρος. Οσο για τα περι κομμουνας, που εντελως ξεκαρφωτα πετας, τι να πω? Καθε φορα που ακουω ενα σταλινα να μιλα για την Κομμουνα σκανδαλιζομαι!! Ναι φιλε, γιατι κανενας Μπλανκι δεν δολοφονηθηκε τοτε ουτε διασυρθηκε απο 'φιλικο' χερι, οπως ο Λεων Τροτσκι απο τον παρανοικο αποφοιτο ιερατικης σχολης Σταλιν. Αυτος φιλε εδωσε το δικαιωμα στην καθε Ντορα να μιλα για βια των ακρων. Τον εμφυλιο-επεμβαση τον κερδισε ο Λεοντας χωρις δικες Μοσχας και χωρις να σπασει κοκκινο τζαμι. Μετα αναρρωτιεστε γιατι εχουμε τα χαλια που εχουμε.

ο Οργουελ είπε...



ΥΓ. Τα περι γυαλιων που δεν θα σπασουν τα ειχε πει πριν απο την Παπαρηγα (και εμειναν) ο...


Гриша είπε...

Φιλε Λεφτ,

Με αυτη την αναρτηση συμφωνω οπως και με μια προηγουμενη για τον Φιλη και τον αποπροσανατολιστικο κουρνιαχτο που σηκωθηκε.Ετσι ειναι ομως μια αστικη κυβερνηση με ολα τα χαρακτηριστικα που γνωριζουμε και μσλιστα σαν προετοιμασμενη και ετοιμη...απο καιρο.Εσυ λοιπον φιλε Λεφτ σκεφτεσαι φωναχτα κι εγω ξαναθυμαμαι οτι οταν προειδοποιουσε το ΚΚΕ για ολα αυτα τα μαλλον αυτονοητα καποιοι σφυριζατε αδιαφορα.Επρεπε βλεπεις να ανεβει η "μαιμου στο δεντρο" και τα λοιπα και τα λοιπα...

dimK. είπε...

@dimitris t
σε αυτο αναφερετε το ντοκυμανταιρ Αct of Killing ε?
Καταφερα να δω το μισο και πραγματικα αηδιασα με την ανθρωπινη φυση!
Δειτε το οσοι δεν το εχετε δει..Γροθια στο στομαχι!

http://www.solarmovie.ac/watch-the-act-of-killing-2012-online.html

Smart Asss είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν τα σχόλια του Όργουελ...

Bella Ciao!

ο Οργουελ είπε...

Εδω το κομμα παρτα ολα εχω και Αρη εχω και Νικο, και Κομμουνα και Λουντο Μαρτενς και ολα τα σφαζω και ποιον τον ποναει..

LeftG700 είπε...

Φίλε πικάπα,


«Αδίκως παθών»? Γιατί το λες αυτό και τι εννοείς; Είμαι υπεύθυνος για κάτι άδικο σε βάρος σου;

Κατά τα άλλα, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, μια και σε βλέπω να καταπιάνεσαι πρακτικά με το ζήτημα της : το ποστ δεν ήταν κανένα έμμεσο κάλεσμα σε «κόκκινη βία». Ήταν η υπενθύμιση μίας στάνταρντ αριστερής θέσης κόντρα στη στάνταρντ ηθικοπολιτική ρητορεία τού ακραίου κέντρου.

Φίλε πικάπα, το πολιτικό εμφανίζεται στο κοινωνικό πεδίο σε πολλαπλές μορφές. Είναι δυνατόν να μην «πιάνουμε ένα θέμα από εδώ, άλλο θέμα από εκεί»; Πώς αλλιώς;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Ώστε όχι μόνο «σταλίνα», αλλά και «Νικηταράς ο Τουρκοφάγος»; Και «Ροβεσπιέρος»;

Να πω ότι εκπλήσσομαι; Ψέματα θα πω.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Πολλοί σφύριζαν αδιάφορα (και τώρα κάνουν τις πάπιες, ή μάλλον τις κότες). Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει αυτό το ιστολόγιο πως ήταν έστω και μία (1) φορά ανάμεσά τους.


Τα λέμε (αλλά να τα λέμε όλα)

LeftG700 είπε...

Φίλε Smart Asss,


Μπα; Φορέσαμε τώρα και τη στολή τού τροτσκιστή;


Τα λέμε

Гриша είπε...

Ρε Λεφτ αυτο το "αδικως παθων" νομιζω για τη ντορα το λεει ο πικαπα.

Ειδα και στο σχολιο του κριτικη για το ΠΑΜΕ η οποια ειναι θεμιτη αλλα και αναπαραγωγη της ανοησιας οτι περιφρουρουσε τη βουλη.

ο Οργουελ είπε...

Kαλα κανεις και τα βαζεις με την Ντορα,αφου στο μυαλο σου, αυτη ευθυνεται με την προπαγανδα της που η κομμ.αριστερα εχει παει στο 5,555.
Εγω παλι που δεν εχω αγιοποιησει κανενα, θεωρω οτι ο βασικος λογος δεν ειναι η προπαγανδα αλλα η εμμονη να βαφουμε τα μαυρα ασπρα και να καταφευγουμε για να το πετυχουμε αυτο σε νοητικες ακροβασιες, τα χουμε πει (αποκαταστασεις μουφα) και αλλα που δεν ειναι εδω ο χωρος αλλα υποσχομαι να παρουσιασω σε καταλληλη ευκαιρια.

LeftG700 είπε...

Ρε Λεφτ αυτο το "αδικως παθων" νομιζω για τη ντορα το λεει ο πικαπα.


Ναι, ρε γμτ, έχεις δίκιο. Δεν το κατάλαβα ο βλάκας. (Έχω όμως κι ένα ελαφρυντικό: το αρσενικό γένος στη μετοχή.)

Θενξ.

ο Οργουελ είπε...

Εγραψα 'δεν εισαι ο Νηκιταρας ο Τουρκοφαγος στην περιπτωση αυτη, ουτε ο Ροβεσπιερρος'
αλλα εσυ καταλαβες το αναποδο. Να πω οτι δεν ημουνα σαφης?
Μυαλο εχεις , οποτε ή διαβαζεις διαγωνια, ή δεν θες να καταλαβεις τι λεω. Παρολα αυτα, θα επιχειρησω ξανα, εστω και αν ο στοχος μανουβραρει.

Η επικληση της αστικης βιας απο μεριας των ερωτευμενων με τον Πατερουλη, δεν εχειπαντα το αποτελεσμα που επιθυμουμε σαν αριστεροι!! Και μαλιστα (κανουμε οτι) δεν το καταλαβαινουμε καν!!
Η βια της αστικης επαναστασης ητανε δικαιολογημενη (εν μερει παντα) η βια της αριστερας, δεν ειναι δικαιολογημενη ουτε για τους ιδιους τους αριστερους.
θα συνεχισω

ο Οργουελ είπε...

Οταν λοιπον φερνεις το επιχειρημα της αστικης βιας, για να δικαιολογησεις την βια των εργατικων επαναστασεων δεν πειθεις ουτε βεβαια ενα δεξιο εργατη, ουτε ομως και εναν αριστερο.

Ο λογος που η αστικη βια ειναι δικαιολογημενη, ειναι (περα απο τα τυπικα και προφανη,πλοιοψηφια σε μοιοψηφια του πληθυσμου, εξαγγελιες και διακυρηξεις περι ισοτητας και δικαιοσυνης) ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ
διοτι ηταν μερος (καποιοι λενε παρεκκλιση,αλλοι εξελιξη και προχωρημα) μιας προσπαθειας να τελειωσει η Γαλλια με εκατονταετιες μοναρχικης καταπιεσης, βιας στηριζομενης σε ελεω θεου διαταγματα, αφθαιρεσιας του καθε ανθυποχωροφυλακα ανεχειας, λιμου, χαμοζωης και θανατου για τον γαλλικο λαο.
(Και παλι εδω υπαρχουν ενστασεις- υποκρικτικα ή οχι- οτι θαπρεπε ταχα ναναι πιο ανθρωπιστικη η αντιμετωπιση των ηττημενων απο τους νικητες)
συνεχ.

ο Οργουελ είπε...

Αντιθετα, ο λογος που η βια των σταλινικων, (που δυστυχως στα μερη μας εχει ταυτιστει με τον ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟ) ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ειναι διοτι ΠΡΩΤΑ και κυρια κατευθυνονταν στον ιδιο τον εαυτο της -- ηταν η λεγομενη δικτατορια ΕΠΙ του προλεταριατου. (Σημειωνω οτι τη στιγμη αυτη ιστορικα παει να ειναι πλεον ουσιαστικα αριστερα, αλλα αυτο δεν ειναι προφανες στον κοσμο, κατα συνεπεια οτι συμβαινει μετα χρεωνεται στον ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟ) Το γεγονος οτι η κοσμοιστορικη και ανωτερη απο την αστικη επανασταση, δραση του Μπολσεβικικου κομματος δεν περιοριζεται σε αυτη την αρνητικη εξελιξη, αλλα ξεκινα με τις καλυτερες προθεσεις, δεν αλλαζει τιποτε.
Η αιτια γιάυτο ειναι προφανης ,αλλα πρεπει παντα να τονιζεται γιατι καποιοι τυφλωμενοι και ευρισκομενοι σε απογνωση αριστεροι, τεινουμε να το ξεχναμε, θελοντας μεσα στην καταιγιδα να πιαστουμε απο το πιο χοντρο κλαδι, ακομα κι αν αυτο το κλαδι γλιστραει απο το αιμα των μπολσεβικων, απο τους πιο αξιους ηρωες που γεννησε η οκτωβριανη.

ο Οργουελ είπε...


Αν η γαλλικη επανασταση εβγαλε ενα ναπολεοντα και καταληξε σε αλλα εκατο χρονια καταπιεσης και συνομωσιων μεχρι το 1936 και την αριστερη κυβερνηση, δικαιολογησε τελικα τον εαυτο της αφου επιτευχθη ο σκοπος της, εστω και μετα απο πολλα χρονια.
αντιθετα η οκτωβριανη, κατεληξε σε λιμο, σφαγες κομμουνιστων, σε Πραγες, σε Γελτσιν και τελικα σε αστικη ταξη που παιζει χωρις αντιπαλο. Μετα απο 100 χρονια δηλαδη επεστρεψε εκει απ'οπου ξεκινησε. Σ ενα αστικο καθεστως χωρις διαφορες ουσιας απο αυτο του Κερενσκι, το οποιο φιλοδοξησαν οι Μπολσεβικοι να ξεπερασουν. Και μαλιστα χωρις να μεσολαβησει καποιου ειδους αντεπανασταση η πραξικοπημα που να ανατρεψει την εξουσια του ΚΚΣΕ, αλλα ΣΑΝ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΟ ΜΠΡΕΣΝΙΕΦ, ΣΤΟ ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ, ΣΤΟ ΓΕΛΤΣΙΝ, ΣΤΟΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ, ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ (αυτος σταματησε το κατρακυλισμα και καποιοι κομμουνιστες στην ελλαδα πονταρουν πολλα σε αυτον)
Φυσκη εξελιξη λοιπον του σταλινισμου ηταν ο Γελτσιν. Αυτα βλεπει ο ανθρωπος που θελει να πιστεψει στην αριστερα.

Κι ακομα, τι αφησε ο σταλινισμος σαν παρακαταθηκη?

Μηπως αφησε κανενα κοινοβουλιο, εστω?
Ουτε καν.

ο Οργουελ είπε...

Και με τον Πουτι, ξαναγυρνο στα εθνικα.

Εγραψα 'δεν εισαι ο Νηκιταρας ο Τουρκοφαγος στην περιπτωση αυτη,' και καταλαβες οτι σε ειπα Νηκιταρα οπως και οτι σε ειπα Ροββεσιπιερρο.

Λοιπον Λεφτ , αν δεν γνωριζεις, σε πληροφορω οτι συμφωνα με το κκε
το εαμ ηταν μια παγιδα οπου οι εργατες-κομμουνιστες εγκλωβιστηκαν μεσω των αστικων κομματων που συμμετειχαν σε αυτο,
(λες και αν δεν ηθελε, θα μπορουσε να εγκλωβιστει το κκε σε αυτη την παγιδαρα των αστων που συμμετειχαν στο εαμ-- ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΤΙΧΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΚΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕ ΣΤΟ ΕΑΜ -ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΠΙΕΖΑΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΑΜ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΛΛΟΙΩΣ 0- (
ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΕΠ ΟΥΔΕΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ

ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΑΜ
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΓΓΛΕΖΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ (ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΙΒΑΝΟΥ)
ΗΤΑΝ Ο ιΔΙΟΣ Ο ΣΤΑΛΗΝ (ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) -ΓΙΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΡΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (αλλα δεν μπορει να μην ταξερεις και εσυ κι ας κλεινεις τα ματια) κλεινει η παρενθεση.

ο Οργουελ είπε...

Οταν λοιπον ερχεσαι μετα 70 τοσα χρονια και ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ το λαθος του εαμ, πως μετα μπορεις να τη βγεις στη Ντορα ρε Λεφτ?

Δηλαδη δεν νομιζω κι ο (ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΑΜΕΜΠΤΟΣ) Παφιλης (χρησιμοποιω το ονομα που εσεις βαλατε) αν ξανα βρεθει σε πανελ με την ντορα να χρησιμοποιησει κανενα τετοι επιχειρημα γιατι θα σηκωθει πρωτο το κομμα να τον επαναφερει στην γραμμη!

ο Οργουελ είπε...

Υ.Γ.
ασχετο
Με ενα πογκρομ περασε στο πιτς φυτιλι η γραμμη Χρουτσωφ στο εξοριστο κκε!!
Αντιθετα, ο Σταλιν για να εξωντωσει ολη την κεντρικη επιτροπη των Μπολσεβικων του Οκτωβρη 1917, και τα 2/3 του Θριαμβευτη Κοκκινου Στρατου χρειαστηκε πανω απο 10 χρονια και χιλιες δυο λοξοδρομησεις.
Το ιδιο και το κκε για να επαναφερει το σταλινισμο και να ξαναγραψει την ιστορια (τωρα ξανα-ξανα-γραφει τον Α' τομο!)χρειαζεται 25 χρονια και συνεχιζει.
Και μετα λενε μερικοι κακοι οτι ο σταλιν ηταν δικτατορας!!
Δικτατορας ηταν ο Χρουστσωφ ρεεεε..

ο Οργουελ είπε...

Και μεσα στο χαμο μια σκεψη μου περναει, σαν κεραυνος απ το μυαλο

Μηπως τελικα εχουν δικιο οι σ/φοι που λενε οτι ο σταλιν εκανε και καποια λαθη?
Μηπως δηλαδη ητανε λαθος η σφαγη μερικων δεκαδων ή εκατονταδων χιλιαδων κομμουνιστων απο το σταλιν?

Smart Asss είπε...

Left έφα:
"Μπα; Φορέσαμε τώρα και τη στολή τού τροτσκιστή;"\

Να σου πω:
- Όταν εξορίζεται ο Μαντέλα από το ρατσιστικό απάρτχάϊντ καθεστώς είναι κακό, και (ορθώς) το καταδικάζουμε...
-Όταν εξορίζονται εκατομμύρια στα γκούλαγκ, τότε όλοι αυτοί είναι εχθροί της επανάστασης.

Επαναλαμβάνω: Ευτυχώς που σχολιάζει εδώ ο Όργουελ, και σώζει (ανθρωπιστικά) τα προσχήματα.

(τα παραπάνω δύο παραδείγματα είναι πράξεις των "δύο άκρων", μας αρέσει δεν μας αρέσει!)

ο Οργουελ είπε...

Απο μια πλευρα ο σταλιν εκανε το λαθος να εκτελεσει καποιον υπευθυνο εκτελεσεων διοτι οπως ειπε 'ειναι πολλοι κωστα' (η οπως αλλοιως τον ελεγαν).

Τελικα οχι, δεν ηταν πολλοι, ηταν λιγοι!! Και το σφαλμα δεν ηταν του Γιαχοντα αλλα του ιδιου του μεγα σταλιν!!

Και τελικα δεν επρεπε να εκτελεστει αυτος, αλλα ο ιδιος ο σταλιν στη θεση του!!!!

Και πως ηταν οχι πολλοι (αυτοι που εκτελεστηκαν) αλλα λιγοι??
Μα τι αλλο απο λιγοι ηταν!! ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΛΙΓΟΙ -ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΑΡΚΕΤΟΙ!!! ΠΩΣ ΤΟΤΕ ΞΕΦΥΓΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΧΡΟΥΣΤΣΩΦ??

ΧΑ

ο Οργουελ είπε...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΝΙΝΙΣΤΗΣ

ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ?

ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ



ΧΑ

πικάπα είπε...

Οργ, ήρεμα βρε παιδί μου, ακόμη κι αν είχες δίκιο το χάνεις- χώρια που δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω - χωρια που δεν με ενδιαφέρει και με κουραζει αυτή η δεινοσαυρική αντιπαράθεση, τροτσκι, σταλιν, λενιν, μαο, μαρξ, μπακουνιν και δεν ξερω γω.

Παιδιά, έχουμε 2015, σε λίγο 16. Όποια σημασία κι αν είχαν εκείνα τα γεγονότα, όποια κι αν είναι τελικά η σωστή αναπαραγωγή και η ερμηνεία τους, μισό δίκιο απο εδώ, δύο τρίτα δίκιο απο κει, κλπ, έχουν περάσει 100 χρόνια, οι αναλογίες δεν υπάρχουν ούτε μπορούν να επαναληφθούν. Γενικότερα λέω, από ένα σημείο και μετά το πολύ το κόλλημα στην αναψηλάφηση εκείνων των ιστορικών λεπτομερειών και ντε και καλά ποιος είχε δίκιο και ποιος ήταν μπείξε και δείξε, κάνει τον κομμουνιστή οφφ, και κολλημένο και τον κάνει να χάνει το απαραίτητο νηφάλιο χώνεμα της ιστορίας. Συγνώμη νομίζω καλύτερα να διαβάσετε σύγχρονη φυσική και βιολογία, παρά κόλλημα σε εκείνα και να μαλώνετε για εκείνα - έλεος.

Γκρίσα, δεν έκανα κριτική, ούτε εξέφρασα προτιμήσεις. Προσπάθησα για μια περιγραφική αναφορά, χωρίς να την μπερδεύω με τις προτιμήσεις μου. Όταν είπα να εγγυηθεί τη βουλή, αναπαρήγαγα αυτό που η γενική ιστορία κατέγραψε στις γενικές εντυπώσεις του κόσμου που δεν είναι ΠΑΜΕ (δλδ του περισσότερου κόσμου..)Δεν μπορώ να ξέρω τι ήθελε να κάνει τη συγκεκριμένη μέρα το ΠΑΜΕ (τη μέρα που είχε και το νεκρό), ξέρω απλώς ότι την πάτησε, του την είχαν στημένη και την πάτησε, εκτός από τον αδικοχαμάνο αγωνιστή, την πάτησε και στις εντυπώσεις. Κατάλαβέ το, ή μάλλον ξέρω πως το κατάλαβες και την επόμενη φορά δεν θα την πατήσεις έτσι.
Ωστόσο η γενική εντύπωση παραμένει ισχυρή, ότι το ΚΚΕ δεν επειλεί το σύστημα άμεσα, το απειλεί αν θές πάρα πάρα πάρα πολύ, και πιο πολύ από όλους, αλλά..αργότερα. Αυτό ήθελαν πω και ήταν λάθος μου που είπα για τη Βουλή.

Λεφτ, σε μπέρδεψε το γένος (παθών), αλλά ο αδίκως παθών ήταν άντρας.
Δεύτερο, δεν υπονόησα καθόλου ότι υπήρξε οποιοδήποτε έμμεσο κάλεσμα για κόκκινη βία. Προφανώς και δεν υπήρξε. Αντίθετα, είπα ότι το θέμα ήταν γενικό και προσπάθησα να το συνδέσω με τα πρόσφατα γεγονότα βίας που καθόλου τυχαία δεν τα θεωρώ. Είναι σαν να τα βλέπω στημένα τα σικέ παιχνίδια που θα παιχθούν. Π.χ έρχονται πληστηριασμοί κατοικιών. Μπορείς να φανταστείς τους πρωταγωνιστές; Μπορείς να φανταστείς τους όρους αυτού του παιχνιδιού;

Гриша είπε...

Ναι ρε πικαπα την επομενη φορα που το ΠΑΜΕ-και οχι μονο- θα δεχεται βροχη απο κομματια μαρμαρο και καδρονια,θα στρεψει και το αλλο μαγουλο για να μην τη "ξαναπατησει"αφου συμφωνα με την "περιγραφικη" σου αναφορα"την "πατησε"και εχασε και στις "γενικες εντυπωσεις"....
Κοροιδευομαστε μου φαινεται.

πικάπα είπε...

Θα σου το κάνω σε ψιλά, γιατί είναι φανερή η έλλειψη εμπιστοσύνης και κάθε περιγραφική αναφορά άλλου εκλαμβάνεται ως κοροϊδία. Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά, γιατί έτσι ακούς μόνο τον εαυτό σου και το δίκιο σου, που δεν θα μπορέσεις ποτέ να το βρεις.
Πάμε από την αρχή. Από την αρχή της κρίσης ήσουν η πιο ισχυρή, μαζική και σοβαρή δύναμη του υποτιθέμενου κινήματος. Ήταν αυτονόητο για τον καθένα ότι η δική σου κίνηση θα μπορούσε να γείρει το βάρος και να καθορίσει εξελίξεις. Αντ αυτού, προτίμησες να είσαι καθαρός με ελεγχόμενες πορείες, μακριά από κακοτοπιές, καλές χρυσές παραστάσεις, αλλά εκτός όσμωσης και εκτός θεάτρου των εξελίξεων. Χαρακτηριστική περίπτωση μια από τις παλιότερες κ μεγαλύτερες διαδηλώσεις στη ΔΕΘ, όλοι πήγαιναν προς τη ΔΕΘ, από την μια η μεγάλη πορεία, από αλλού οι αναρχικοί, από αλλού οι ταξιτζήδες, από αλλού άλλοι, κ.λ.π. Καθώς συγκλίνανε όλοι εκεί η πορεία σταματούσε, κάποιοι καπνοί σαν να φαινότανε ψηλά μετά το λευκό πύργο, και αναρωτιόμασταν τι να συνέβαινε. Κάποιοι αναρωτήθηκαν που να είναι το ΠΑΜΕ και μάθαμε έτσι ότι το ΠΑΜΕ ήταν εκείνη την ώρα πορεία προς το λιμάνι.
Την ημέρα εκείνη στο Σύνταγμα, αν μη τι άλλο, αποφάσισες να καταδεχθείς να συνυπάρξεις με αυτό το ετερόκλητο, αντιφατικό και μικροαστικό κίνημα. Όμως, είχες ξεχάσει βασική τεχνογνωσία του πραγματικού πεδίου. Δεν ήξερες π.χ. καν ότι δεν αρκούν κάποιες ασπίδες και τα κοντάρια από τις σημαίες, αλλά χρειάζονταν και malox και μάσκες. Στο πεδίο κυκλοφορούν κάθε είδους ζωντανά, τσακάλια και αγριοκάτσικα, αλλά και κουτσαβάκηδες, ύαινες κλπ, κλπ. Το υποτίμησες. Καλά έκανες παρόλα αυτά και ήρθες στο Σύνταγμα μαζί με τους όλους τους άλλους και έπρεπε να έλθεις. Αλλά ήρθες αδιάβαστος και νόμιζες πως όλοι θα χαίρονταν και θα κάνουν τεμενάδες. Οι περισσότεροι χάρηκαν, αλλά όπως είπαμε υπάρχουν πάντα και άλλοι…
Την ημέρα εκείνη, η συνολική κατάσταση του κινήματος αποτυπώθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Αυτοί μέσα τα ξεπουλούσαν όλα, και έξω το «κίνημα» σκοτωνόταν ο ένας με τον άλλο. Εικόνα και σήμα πλήρους αδιέξοδου, διάλυσης, κανιβαλισμού και ήττας του κινήματος. Αλλά σαν η πιο ισχυρή, μαζική και σοβαρή δύναμη, είσαι εσύ που χρεώνεσαι την ήττα περισσότερο από όλους.
Γενικότερα για όλη την προηγούμενη περίοδο, έκανες τις εκτιμήσεις σου, θεώρησες μικροαστικές τις αντιδράσεις και ανώριμο το κίνημα, φύλαξες τα ρούχα σου για αργότερα κλπ κλπ. Το τελικό αποτέλεσμα το εισέπραξες. Ενώ οι άλλοι πέτυχαν μια πρωτοφανή επιδείνωση της κατάστασής μας, η επιρροή σου δεν βελτιώθηκε καθόλου. Επιπλέον, κανένας (εκτός ίσως από εσένα) δεν περιμένει πια ότι στο ορατό μέλλον θα μπεις στο κόπο να πιάσεις τον ταύρο από τα κέρατα, ή έστω το λαγό από τα αυτιά. Δυστυχώς δεν βλέπω να βγάζεις χρήσιμα διδάγματα, εξακολουθείς να σου φταίνε οι άλλοι. Οι άλλοι πάντα θα σου φταίνε, αυτή είναι η δουλειά τους. Αλλά είναι η δική σου η δουλειά που δεν πάει καλά.

πικάπα είπε...


Τι να πει κανείς;
Οι Πόντιοι πέταξαν έξω κλοτσηδόν τους χρυσαυγίτες [Βίντεο]
«Πόρτα»
http://tvxs.gr/news/ellada/oi-pontioi-petaksan-ekso-toys-xrysaygites-binteo

Η ζωή δίνει απαντήσεις που τα ποστ και τα μπλοκ (και τα πολιτικά γραφεία) δεν φαντάζονται. Απαντήσεις, μια έτσι και μια γιουβέτσι. Και η ζωή συνεχίζεται.

dimK. είπε...

Γενικα εγω αν και μακρια, νομιζω οτι υπαρχει μια περιοδο εσωστρεφειας στον κοσμο και ελπιζω οτι ειναι μονο αυτο και οχι ενα συναισθημα ηττας και απαξιωσης.
Το κακο με τα κοινωνικα γεγονοτα ειναι οτι παρατηρουνται μονο με την εμφανιση τους.
Οσο και να προσπαθησαν αρκετοι,του Μαρξ συμπεριλαμβανομενου, "κοινωνικη φυσικη" δεν υπαρχει.
Νομους για την κοινωνικη συμπεριφορα δυσκολα μπορει να θεσει καποιος.
Ως εκ τουτου εγω περιμενω καποιες ενδειξεις,καποιους "δεικτες" που θα δειξουν τι(αν) σκεφτεται ο κοσμος.
Ο πρωτος ειναι η απεργια της Πεμπτης.
Προφανως δεν χρειαζεται να αξηγησω οτι μια πορεια υπο το ΠΑΜΕ με 30-40χιλ κοσμο εχει αλλη δυναμικη και πιθανον σηματοδοτει διαφορετικη δυναμικη απο μια πορεια 10χιλ.

η δευτερη ειναι τα "δεκεμβριανα" στην μνημη του Α.Γρηγοροπουλου
Αν εδω δουμε κοσμο να συμετεχει,επεισοδια να γενικευονται,αναταραχη με υποκινηση του αναρχικου χωρου,τοτε αυτο επισης σηματοδοτει κατι διαφορετικο απο την κλασικη επαναστατικη γυμναστικη των λιγων "γνωστων-αγνωστων".

το τριτο ειναι η εκλογες στην ΓΣΕΕ τον Μαρτιο
Το αν θα αλλαξουν οι συσχετισμοι,τι θα επικρατησει και με ποιο ποσοστο θα δειξει την ταση των "νοικοκυραιων" της εργατικης νομεκλατουρας.
Αρα εχουμε ενδειξεις για το παμε,τους α/α,τους (κρυφο/φανερο)πασοκους.
Που θα κινηθει ο κοσμος και που (υπο ποια πρωτοπορια)θα συγκεντρωθει μια κρισιμη μαζα?
Πιθανον πουθενα,πιθανον ειναι νωρις ακομα..πιθανον ειναι πολυ αργα.
Δεν ξερω..περιμενω να δω.
Δεν σημαινει φυσικα οτι θα ειναι ενδεικτικα και απολυτα τα συμπερασματα μας, με την εννοια οτι καλιστα μπορουν να αντιστραφουν.
Κοντος ψαλμος λοιπον..

el quinto regimiento είπε...

Μπα, κι εγώ ερωτευμένος με τον Ιωσήφ ειμαι κε Οργουελ, αλλα στηρίζω την αντιβια.
Απ' οσο θυμάμαι ο Τρότσκι δεν τη στήριζε ποτέ, παρά μονο στις περιπτώσεις που τον συνέφεραν. Αλλοι μάζευαν λεφτά για το κομμα με ληστείες (Στάλιν) και άλλοι (σαν τον Τρότσκι) καταδίκαζαν. Αλλο αν κατέληγε το εξυπνοπούλι ο Τρότσκι να τρώει λεφτά από τους μπολσεβίκους για δικές του εκδοσεις (Υπάρχουν οι καταγγελίες Λένιν)
Γνωστά αυτά ιστορικά.

Η βια , η βια. Η βια διαπερνάει τα πάντα στο καπιταλισμό, αλλα ειναι μονοπωλημένη σήμερα απο το αστικό κράτος. Στιγμιαια σπάει το μονοπώλιο εδώ κι εκει, και κάποιοι σχεδόν πάντα σπεύδουν να κάνουν δηλώσεις νομιμοφροσύνης. Ποιος ξεχνάει το καλοκαίρι της τρομοϋστερίας με τις συλλήψεις των μελών της 17Ν;

Ο Μαίλης ευτυχώς για μας τους σταλινικούς αναθεωρεί προς το τροτσκιστικότερον, δηλαδή προς το τροτσκιστικό την ιστορική ερμηνεια του Περισσού. Ετσι αφενός ξεμπροστιάζεται ως δήθεν φραξιονιστής σταλινικός (που δεν ειναι) και από την άλλη κάνει μπαμ η συνεργασία με την ΟΑΚΚΕ Βελγίου (Λούντο Μαρτενς, γνωστό γλείφτη του Καμπιλά και του γιου του και βέβαια, οπαδό της θεωρίας των 3 κοσμων, της θεωρίας δηλαδή που υποστηρίζει και η γνωστή στα μέρη μας ΟΑΚΚΕ, μιλάμε για τους πιο δεξιούς μαοϊκούς του πλανήτη, που καλούσαν το 1976 το ΝΑΤΟ να υπερασπιστεί το Βέλγιο!!)

Οσο για τα τριτοπεριοδικά φληναφήνατα. Ο Στάλιν έβαλε τα γυαλιά σε όλους τους οικονομολόγους της εποχής του (ο Τρότσκι ήταν πουθενάς) , προέβλεψε την διεθνή καπιταλιστική κρίση του 1929 το Σεπτέμβρη του 1928. Αυτο πονάει πολύ τους τροτσκιστές βέβαια, και έκτοτε μιλάνε για τριτη περίοδο. Ναι τρίτη περίοδος ήταν παιδιά, ήταν η έναρξη της κρίσης που πρόβλεψε ο Στάλιν 1 χρονο πριν κατακρημνιστούν οι μετοχές στο χρηματιστίριο της Νέας Υόρκης. Και βέβαια ο Στάλιν ειπε σε όλους κοπανήστε τους Συριζαίους της εποχής του, γιατί θα σπειρουν αυταπάτες διαχειριστικές και ρεφορμιστικές και καλά έκανε. Ο Τρότσκι και ΣΙΑ (οι οπαδοί του) έγλειφαν μετά μανιας τους κυβερνώντες σοσιαλδημοκράτες, όπως πάντα.

υγ: αυτα περι εμφυλίου και Τρότσκι ειναι για πολλά γέλια. Ολα τα στρατιωτικά στελέχη των μπολσβεβίκων ήταν υπερ του Στάλι, ο Τρότσκι έγλειφε τους αστούς (η καλύτερα τους πρώην τσαρικούς) ειδικούς του στρατού. Στη μάχη δεν προσέφερε πουθενά και σε τίποτα. Ο Στάλιν ανέλαβε ολα τα καιρια πόστα (ενω είχε ήδη 100 αρμοδιότητας στο κόμμα και στη κυβέρνηση)

Τα σέβη μου κύριε leftg700.
συγγνώμη για την παρέμβασή μου ετσι στα ξεκουδουνα
φαντάζομαι οτι εμπίπτω στις προΫποθέσεις δημοσίευσης

ο Οργουελ είπε...

Η σταλινικη αποψη περι σοσιαλισμου πουλαει ακομα στην Ελλαδα.

Αφου ειχε προβλεψη την πτωση το '29, γιατι δεν τα εχωνε ολα τα διαθεσιμα της 'ΕΣΣΔ', σε swaps?
Iσως ετσι να εβρισκε λευτα να αγορασει τρακτερ και να γλιτωνανε και μερικα εκατομμυρια νεκρους απο το λιμο. λεπτομερειες θα μου πεις, το βασικο ειναι να βρουμε ενα οικοπεδο να βαλουμε μια ταμπελα σοσιαλισμος εντος, περαστε παρακαλω, και γυρω γυρω συρματοπλεγματα.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
φιλε μαλλον δεν ξέρεις καν τι λέει ο Τρότσκι για τα κολχοζ εκ των υστέρων. Ο Τρότσκι λεει στους αρχειομαρξιστές ότι τελικά τα κολχόζ σταθεροποιήθηκαν και ότι πρέπει να αλλάξουμε κριτική. να λέμε ότι αν ειχε εισακουστει η ενιαια αντιπολίτευση απο το 26 (οταν δεν ειχε ακομη χτιστει η βαρια βιομηχανια στο βαθμό που θα έδινε κομπινες και τρακτέρ για κολχοζ και η κολλεκτιβοποίηση τότε θα οδηγούσε σε κατάρρευση της αγροτικης οικονομίας, θα ήταν οντως βιαιη κτλ..),
θα αποφεύγονταν τα ζικ-ζακ. Αυτα γράφει ο Τρότσκι σου.

Αυτα περι εκατομμυρίων νεκρών δεν ειναι τροτσκιστικά ειναι η προπαγάνδα των ουκρανών φανσιστών. Αλλα εδώ που τα λέμε ο κύριος Τρότσκι μετά τη Συμφωνία του Μονάχου (όταν καλούσε τους τσεχοσλοβάκους να δεχτούν χωρις μάχη τους ναζι να καταλα΄βουν τη χώρα τους, έτσι τους συμβούλευε ο Τρότσκ) ήταν υπερ της αυτοδιάθεσης...της Ουκρανίας, ο,τι δηλαδή έλεγε όλος ο δεξιός συρμός σε Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία, σπρόχνοντας τους ναζί προς ανατολάς.

Με την αυτοδιάθεση των Τσεχοσλοβάκων ενάντια στο ζυγο των ναζί δεν ήταν, αλλα με τους Ουκρανούς φασίστες (σημειωταίον ειχε και πάρε-δωσε με ουκρανούς εμιγκρέδες ;-)), ου ναι εκει αυτοδιάθεση.

ο Οργουελ είπε...

Δεν ειναι του Τροτσκι αυτα. Μην ξεχνας οτι ο Λενιν απελευθερωσε τις Βαλτικες χωρες και την Πολωνια απο την ρωσικη κυριαρχια. Δεν πιστευω να αμφισβητες και το Λενιν!!

Που ητανε τοτε ο Σταλιν να τον εκτελεσει για πρακτορα και σαμποτερ.!! ΣΑ..

Και εδω που τα λεμε αν υπηρχε σοσιαλισμος στη Ρωσια , θα τοχαμε μαθει.
Ο Ενγκελς λεει οτι καποτε ειχανε προτεινει στο Βισμαρκ να κρατικοποιησει τους οικους ανοχης . Μηπως ητανε και ο Μπισμαρκ σοσιαλιστης ?
Δεν αρκει να κοινωνικοποιησεις τα μεσα παραγωγης γιατι τυπικα και η δεη του Καραμανλη ητανε κοινωνικοποιημενη τυπικα.
Τα σοβιετ ειτε λογω πρακοτρων που σαμποταρανε, οπως λενε οι σταλινικοι ειτε λογω της γραφειοκρατικης ταξης που επαιζε το δικο της βιολι που λενε οι τροτσκιστες, ειτε λογω αντικειμενικων προβληματων, δεν λειτουργουσανε.

Οταν οι ηγετες της 'ΕΣΣΔ' αποφασισανε να βγαλουνε την κοκκινη τραγιασκα και να ξαναβαλουνε το υμιψηλο τελειωσε το εργο. Οι απο κατω ,οι μεσαιοι δεν ειχανε ποτες σοσιαλιστικη συνειδηση. Αν δεν υπηρχε η γραφειοκρατια, που παντα υπακουε στην ηγεσια, ισως η Ρωσια να ειχε επιστρεψει στο λενινισμο. Τελικα ο Τροτσκι, τα ειχε προβλεψει πιο καλα.

Αυτα τα εχει πει σε ανυποπτο χρονο ο Λενιν. Η συνειδηση ερχεται απο εξω. Οι διανοιυμενοι της Ρωσιας ειχαν δυο λυσεις , ειτε να εκτελεστουν απο το Σταλιν, ειτε να παψουν να εχουνε σκεψη και να ψαχνουνε τι θα γραψουνε για να ικανοποιησουνε το σταλιν. αΥΤΑ ΤΑ ΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ στην απολογια του.

ΟΣταλιν συνετριψε τον κομμουνισμο στη ρωσια με την απολυτη εξουσια του. Αν δεν υπηρχανε οι τασεις στο σοσ/δημκο κομμα , ουτε Οκτωβρης θα ειχε γινει, ουτε μολσεβικοι ουτε τιποτες. Οι διαφορετικες αποψεις ποτε δεν θεωρηθηκαν πρακτιριλικι απο το Λενιν.
Ο Σταλιν αφου δολοφονησε ολοκληρο το κομμα και ολους τους συνειδητους κομμουνιστες επεβαλλε ενα θεοτρο του παραλογου, ενα κομμα ΑΣΠΟΝΔΥΛΟ χωρις καμμια αποδοχη στην κοινωνια, η οποια ζουσε κατω απο ενα καθεστως απολυτου τρομου, το οποιο την μετατρεψε σε παθητικο αντικειμενο, χωρις σκεψη. Το ονειρο δηλαδη καθε καπιταλιστη.

ο Οργουελ είπε...

Ηταν αετος ο Λενιν (το ειχε πει ο ιδιος για τη Ροζα Λουξεμπουργκ). Ο θανατος του ηταν η μεγαλυτερη καταρα για τη Ρωσια. Ομως, κανενα κυμα προσωπολατρειας δεν εμφανιστηκε τοτε.

ΑΝΤΙΠΑΡΕΒΑΛΛΕ τη σταση του Λενιν, που επεβαλλε με το προσωπικο του κυρος στο κομμα την ΝΕΠ για να σωθει ο λαος απο το λοιμο που εβλεπε να ερχοταν- ο Λενιν. Και οταν παρολα αυτα δεν αποφευχθη σε μικροτερη βεβαια κλιμακα απο οτι συνηθως, δεν διστασε να δημοσιοποιησει το προβλημα και να ζητησει βοηθεια απο τους εργατες στη δυση.

Φανταζομαι ενα Σταλιν να εκτελει 100 φορες το Λενιν για την προδοσια αυτη που εκανε στο Σοσιαλισμο. Και ομως , ΝΕΠ με οδηγγο το Λενιν ητανε χιλιες φορες πιο πιθανο να καταληξει καποτε σε σοσιαλισμο, παρα πολεμικο 'κομμουνισμο' με τις οδηγιες του Πανσοφου σταλιν.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ο λοιμος στην Ουκρανια προκληθηκε απο την λανθασμενη (πολλοι λενε αντιθετα οτι η θελε να τιμωρησει τους Ουκρανους) σχεδιαση της οικονομιας απο τον Μεγα Σταλιν. Ειτε ηθελε να τιμωρησει τους Ουκρανους αγροτες ειτε βιαστηκε να εφαρμοσει με αυταρχικο τροπο ακατανοητα σχεδια εκβιομηχανησης περα και εξω αποκαθε λογικη ειτε και τα δυο (αυτο ειναι το πιο πιθανο, για αυτον οι ουκρανοι δεν ηταν ανθρωποι αλλα εργαλεια.

Που ειναι εδω ο κομμουνισμος ? που ειναι ο Λενιν ?

Ανώνυμος είπε...

el quinto
κύριε οργουελ , λατρεύω το θέατρο του παραλόγου. Αλλα εσεις δεν το γνωρίζετε, ουτε κατα διάνοια.
Ο κ. Τρότσκι απλως δεν πειθάρχησε ποτέ στην πλειοψηφία, ήθελε να κάνει το δικό του, και οταν δεν του βγήκε αρχισε άλλες μεθοδους. Το ιδιο εκαναν και άλλοι. δεν ειναι τυχαίο οτι ό,τι πιο επαναστατικό υπήρξε σε όλο τον πλανήτη σιχανόταν τον Τρότσκι.
Θα ήταν οντως εγκληματίας ο Στάλιν αν δεν τους τσάκιζε, όπως έκανε, και τον ευγνωμονούμε.
αν ηθελα να συνεχισω τα περι παραλόλου θα έλεγα οτι ο μεγάλος Στάλιν έκανε 1-2 λάθη σημαντικά στη ζωή του. Ηταν ανθρωπιστής, πολύ μεγάλος. Επρεπε να τσακισει ακομη πολλά τομάρια, αλλα στην τελική ισως να μην πρόλαβε :-0

παρεπιμπτόντως το ξέρω οτι πονάει αλλα ο ουργουελ ο ριαλ ηταν χαφιές της IRD, δηλαδή των χαλκειων της ΜΙ6, δηλαδή βοηθούσε στη παραγωγή των πονημάτων που και εσύ σαν τον κ. Μπελεαντή μας σερβίρεις ως ιστορική γνώση :-). Από την Ισπανία μέχρι το 1984. Εχουν βγει και επιστολές ξέρεις. Ψάξε να τις βρεις. Τα αποκαλύπτει ολα το τομάρι.

ο Οργουελ είπε...

Κπου εδω σταματαω για τωρα.
Κρατω ομως το
'θα έλεγα οτι ο μεγάλος Στάλιν έκανε 1-2 λάθη σημαντικά στη ζωή του. Ηταν ανθρωπιστής, πολύ μεγάλος. Επρεπε να τσακισει ακομη πολλά τομάρια, αλλα στην τελική ισως να μην πρόλαβε :-0'

δεν το γελας!!

το εαυτο του!!

Το γεζωφ (οχι το γιαχιντα) τον φιλο,συντροφο του (οτι καταλαβαινε απο αυτες τις λεξεις) τον ΚΑΘΑΡΙΣΕ επειδη εκανε λιγες δολοφονιες και τον Γιαχιντα, ενα μαλον ανωμαλο εργαλειο, επειδη εκανε λιγες.

Το θεμα ειναι οτι μετα το ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ της περιοδου σταλιν εναντιον δικαιων και αδικων,

εχουμε μια ρωσια υποταγμενη, και ξεπεταγονται λουλουδια τυπου Χρουρσεφ μεσα απο το ιδιο το κομμα (μα ιδιο ηταν το κομμα μετα το συγυρισμα ?)
===============
Αυτη η μεταλλαξη του σταλινικου σε χουρτσωφικο κομμα ...αυτο φιλε δεν ειναι θεατρο του παραλογου, ειναι ειρωνια της ιστοριας. Γιατι το 'κ'κ'κ'σ'ε' ειτε με σταλιν ειτε με χουρστσωβ απατεωνες ητανε, το κομμα των βολεψακιδων, των γεσ-μεν των ειδικων, των γραφιαδων αυτων που πιανανε τα καλα ποστα και που βολευονται με ολες τις καταστασεις. και οχι το κομμα του Λενιν για το οποιο εδωσε ο ρωσικος λαος τα παντα.
===============
Τι λες επ'αυτου? Βοηθαει καθολου η βιβλιογραφια σου?. Ο αμερικανος πρεσβυς που επικαλεισυε για τις δικες της Μοσχας (ελλειψει αλλων στιχειων ) τι λεεει επ'αυτου.

Smart Asss είπε...

Το εργατικό κίνημα φουντώνει, κάθε 8 μήνες κηρύσσει απεργία, όπως τη σημερινή.
Η επόμενη τον Ιούλιο του '16.

Ευτυχώς έχουμε και αριστερό Κίνημα που δε μασάει.

Bella Ciao!

Ανώνυμος είπε...

el quinto
καταρχήν δεν επικαλούμαι το πρέσβη των ΗΠΑ στη Μοσχα. προφανώς δεν ενημερώνεσαι φιλε.
Εχω αποκαλύψει κατι πολύ καλύτερο, πολύ προσφατα,
τον δικο σας Εριχ Βολλενμπεργκ, τροτσκιστή, που αποκαλύπτει (το 1937!!!) οτι ολη αντιπολίτευση από Ράντεκ (κολλητάρι του Τρότσκι) μέχρι Μπουχάριν γνώριζαν οτι ο Τουχασέφσκι ετοιμαζόταν για πραξικόπημα. Στις δικες της Μόσχας (στο παρασκήνιο), ο Ράντεκ τα ξέρασε ολα.Αυτα τα γραφει ο Εριχ Βολενμπεργκ.

https://www.marxists.org/history/ussr/government/red-army/1937/wollenberg-red-army/ch09.htm
αυτα εχουν απακαλυφθει εδω: στο γνωστό θρεντ του ιντυ "Επαναστατικές αλήθειες που επιβεβαιώνει η ζωή"
https://athens.indymedia.org/post/1546653/
θα τα διαβάσεις και στην αντιπαράθεση με Μπελαντή, που πήγε να βάλει και αυτος το θέμα των δικων της Μοσχας, και μετά έβαλε την ουρά στα σκέλια (ως άσχετος)
http://www.pandiera.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%89%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C/

οπως καταλαβαινεις τα περί λουτρου αιματος ειναι παραμύθια της Χαλιμάς. Επειδη λοιπόν δεν γνωρίζεις μάθε, τα περι εκαττομυρίων νεκρών που εκστόμισες για την Ουκρανία ειναι ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ και δη ουκρανικά. Αυτες ειναι οι πηγές σου, να τις χαίρεσαι, παπαγάλε των ουκρανών φασιστών./

Παρακάτω ο Γιάκοντα έλεγε και ξανάλεγε ότι πίσω από τη δολοφονία του Κύροφ δεν κρύβεται κανένας φραξιονιστής. Οτι ο εκτελεστής ήταν εμικρές. Αυτά ήταν οντως πολύ ύποπτα. Γνωρίζοντας πλέον ότι υπήρχε ολόκληρη πλεκτάνη φραξιονιστών, συνωμοσία με στρατιωτικούς, την οποία παραδέχεται ο Βόλενμπεργκ και βεβαιως εμμέσως παραδέχεται και ο Ισσακ Ντόυτσερ, τότε ο Γιάκοντα οντως δούλευε γι αυτούς. Ο Γιάκοντα ξεσκεπάστηκε σιγα-σιγά από τον Γιέζοφ.

Ο Γιέζοφ ήταν ο πιο δραστήριος στις εκκαθαρίσεις. Πίεσεις για μαζικές εκκαθαρίσεις. Σε κάποιο σημειο ομως άρχισε να φτιάχνει δικό του μηχανισμό, χτυπώντας κόσμο χωρίς στοιχεια. ΑΥτο έγινε αντιληπτό πρώτα από στελέχη της Διεθνούς που άρχισαν να χτυπάνε καμπανάκια και μετά ο Γιέζοφ πήρε αυτό που του άξιζε.

Οι εκκαθαρίσεις του 37-39 σύμφωνα με τα αρχεία επί Χρουτσόφ ήταν 670.000 νεκροι. Παραμύθια. Τόσοι αντιστοιχουν σε 1000 νεκρούς τη μέρα. Τοσους νεκρούς εχουμε μονο σε πολέμους ή εθνοκαθάρσεις , πουθενά αλλου. Η σοβιετική εξουσία οφειλε να κάνει εκκαθαρίσεις για να απαλλαγεί από πολλά καθίκια που ειχαν αράξει σε θέσεις εξουσίας και υπονόμευαν την παραγωγη και την εξουσία. Και καλά έκανε.

Εσυ να στηρίζεις τους πράκτορες, τα τομάρια και βέβαια να αναπαράγεις τους φασίστες. Καλος εισαι του λόγου σου.

Ανώνυμος είπε...

el quinto regimiento

οταν ο τροτσκιστής εριχ βολενμπεργκ παραδέχεται το 1937 την αλήθεια για τις συνωμοσίες, ότι οντως οι φραξιονιστές ειχαν πάρε δώσε με τον Τουχασέφκσι και οτι ο τελευταίος ετοιμαζόταν για πραξικόπημα:
To επίμαχο εδάφιο, για να σε βοηθήσω κύριε Οργουελ
Με τις υγείες σας!
:

Let us see how far they correspond to the actual truth.

According to reliable sources of information, there was actually a plan for a “palace revolution” and the overthrow of Stalin’s dictatorship by forcible means. It is also true that the Red Army was allotted a decisive role in the execution of this plan, which was to be carried out under the leadership of Tuchachevsky and Garnarnik. The Moscow Proletarian Rifle Division, led by General Petrovsky, a son of the President of the Ukrainian Soviet Republic, was to occupy the Kremlin and break the resistance of the G.P.U. troops, which were commanded by Yagoda until the autumn of 1936, when Yeshov took his place. The conspirators reckoned on the support of the workers and the benevolent neutrality of the peasants; in the event of stiffening resistance from the motorized and excellently armed G.P.U. Army, Ukrainian troops commanded by General Dubovoi were to be rushed into Moscow.

The date of this “palace revolution” was repeatedly postponed on account of the misgivings of the conspirators, who feared that the temporary internal disorder caused by the overthrow of Stalin’s dictatorship might be exploited by imperialism in general and the Germans and Japanese in particular. When Piatakov and his comrades were brought to trial in January, 1937, Radek gave hints of Tuchachevsky’s associations with the Communist Opposition group. Thereupon the date of the rising was finally fixed for the middle of May, but Stalin and Yeshov thus gained time to take countermeasures. Tuchachevsky, Gamarnik and several hundred officers of high rank were arrested in the early weeks of May, and some of them, including Petrovsky and Dubovoi, were promptly shot.

LeftG700 είπε...

Συνταγματάρχα μου, καλωσόρισες κι εσύ και όλο το σύνταγμά σου.


Μερικές παρατηρήσεις:

1. Και πολύ άργησες! Εννοώ, να εμφανιστείς ως το αντίπαλο δέος τού Όργουελ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Να μην είναι άλλο μόνος του κι αυτός πια, να έχει ένα ταίρι (ας ευχηθούμε μόνο να μη μας αφήσετε πολλούς απογόνους ;-) :-) ).

2. Εκείνον τον αντέξαμε. Όπου ένας κι άλλος ένας. Θα σας αντέξουμε και ως ζεύγος (ή τον καθένα σας ως την άλλη πλευρά τού άλλου).

3. Σίγουρα θα σε τρώνε τα αστέρια τής πλατιάς επωμίδας σου να μάθεις τι καπνό φουμάρουμε ως προς τον ήρωά σου. Θα κάνεις τον κόπο να κλικάρεις εδώ. Ό,τι καταλάβεις, κατάλαβες.


Τα λέμε (ευπειθώς –για καλό και για κακό! ;-) :-) ).

Ανώνυμος είπε...

el quinto
φιλε ουτε υποδεκαννέας δεν ειμαι,
ειμαι απλός οπλίτης :-). Αστερια
λοιπόν ντεν έχω. Εσυ ισως να χεις, που να ξερω.
(αυτο περι g700 μου θυμίζει τα νιάτα μου πριν μερικά χρονια)
Απλως επειδή κάποιος (οργουελ) έγραψε για (θεούληδες) ήθελα να απομακρύνω
από πάνω μου οποιες σχέσεις :-), να μην στρώνεται έδαφος σπέκουλας εις βάρος μου, εν αγνοία μου.
τοσο απλά. Δεν συνεχίζω λοιπόν.
Ο χρονος που μου εδόθη, μου φτάνει και που παραφτάνει.
καλή συνέχεια.
σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία
τα σεβη μου και πάλι

ο Οργουελ είπε...

Kai με την ευκαιρια εφερες μαζι και ενα καρο με προπαγανδα απο το 50. Τοτε που σταματησε το ρολοι.

Υπαρχει η ερευνα του Μαργαριτη που λεει οτι στις 'δικες ' εκκαθαριστηκε το 45% του κοκκ.στρΑΤΟΥ.

Υπαρχει η αλληλογραφια Λενιν-Τροτσκι για το Κορυφαιο ζητημα του Μονοπολιου στο εξωτερικο εμποριο, ΕΚΕΙ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ, τοζητημα συμπεριφορας του Ατσαλενιου απεναντι στο γεωργιανο κομμα (ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΔΗΛΑΔΗ) ΚΑΙ το πως ο Λενιν ειδε το θεμα --------]]].
=========================================
ζητησε ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΤΟΥ
=========================================
ΕΚΟΨΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟΝ ΤΡΟΤΣΚΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ
=========================================

Ετσι ελυνε ο Λενιν τα πολιτικα θεματα, οχι με εκτεκλεσεις.

ο Οργουελ είπε...

Οι 'δικες της μοσχας '
δεν αποτελουν νομικο γεγονος.
Η καταδικη για συνομωσια της κεντρικης επιτροπης εναντιον του γ.γ. χωρις κανενα στοιχειο
ειναι νομικη πλερεζα μαφιοζικης εκκαθαρισης.

Ελλειψει οποιουδηποτε στοιχειου, επηκαλεστηκαν ομολογιες που προεκυψαν αποκλειστικα με βασανιστηρια.

Και ο Μωαμεθ αμα τον βασανιζαν ετσι, θα ομολογουσε οτι ειναι ο σατανας.

Ο κατηγορος δικαστης που εβαλε ο σταλιν και διευθυνει την παρασταση ητανε κατα συμπτωση... ο μενσεβικος εισαγγελεας που εξεδωσε το διαταγμα της προσωρινης για τη ΣΥΛΛΗΨΗ ΛΕΝΙΝ κατα την Οκτωβριανη (ολο συμπτωσεις ρε παιδι μου....

Στο ακροατηριο της παραστασης καλεσανε τον αμερικανο πρακτορα..συγνωμη, πρεσβυ , ο οποιος αβιαστα ομολογησε οτι ηταν μια πολυ καλη δικη... ουτε και αυτος σχολιασε την ελλειψη στοιχειων, ανταποδιδοντας τις φιλοφρονησεις με το Σταλιν, που ειχε δηλωσει σε συνεντευξη σε αμερικανικη εφημεριδα, οτι ' ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ Η ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΕΧΕΤΕ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΒ.ΕΝΩΣΗ' εξωτερικη πολιτικη με βαρος.




Ανώνυμος είπε...

el quinto

αν ο Στάλιν δεν ήθελε το κρατικό μονοπώλιο στο εξωτερικό εμπόριο, τότε γιατί το κράτησε για πάντα μεχρι το θάνατό του; Σε πληροφορώ λοιπόν οτι αυτά ειναι ψεματάρες. Αυτοι που ήθελαν να σπάσουν το κρατικο μονοπώλιο στο εξωτερικό εμπόριο ήταν οι φραξιονιστές του Μάη του 37, δηλαδή ολη η αντιπολίτευση, που τα χε βρει με τον Τουχασέφσκι. Πως την πάτησες, ε;

Ο Βολλενμπεργκ το αποδεικνύει αυτο στο θρεντ που σου ανέβασα εδώ. Ανθρωπέ μου να ενημερώνεσαι, στο ξανάπα.

Ο Βόλενμπεργκ γραφει ξεκάθαρα οτι το προγραμμα του Τουχασέφσκι τον οποίο προφανώς στήριζε η αντιπολίτευση, ήταν η άρση του κρατικού μονοποωλίου στο εξωτερικο εμπόριο!! και η στήριξη ξανά του...ατομικού κλήσρου (ανοιχτή υπονόμευση δηλαδή της κολλεκτιβοποίησης)

Δεν ειναι τρομερό; Τι ψέμματα ακούμε τόσα χρονια θεε μου.

__________________

νομιζω οτι ο Μαργαρίτης εχει μεινει πίσω λίγο στα αρχεία. Αν θυμάμαι καλά οι τελευταίες έρευνες από αμερικανους ιστορικούς σοβιετιολόγους μιλάνε για πολύ λιγότερο από 20% στις εκκαθαρίσεις του κοκκινου στρατού. Φαντάζομαι οτι ο κ. Μαργαρίτης δεν έκανε δική του προτότυπη έρευνα, έτσι; Δεν διάβαζε δηλαδή ο ίδιος τα σοβιετικά αρχεία. Για δώσε μας την πηγή του Μαργαρίτη. τη δική μου μπορεις να τη βρεις για πλάκα, με μια απλή αναζήτηση στα αγγλικά. Αν δυσκολεύεσαι θα σε βοηθήσω.

___________________________________
ο Λένιν οντως ζήτησε την απομάκρυνση του ΣΤάλιν από τη γ.γ. , ξεχνάς ομως οτι τα έχωσε και στον Τρότσκι, έλεγε οτι δεν πρέπει να ξεχνάμε τον μισομενσεβικισμό του (να μην διαβάσεις το παραποιημένο λόγο του Λένιν από to marxists.org), όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε τη στάση Ζηνόφιβιεφ, Κάμενεφ παραμονές της επανάστασης. Σε όλους τα χώνει, αλλα υπάρχει μια διαφορά: ΣΤΟ ΣΤΑΛΙΝ πουθενά δεν γράφει κάτι ΠΟΛΙΤΙΚΑ επιλήψιμο, λεει οτι ο Στάλιν εχει μια συμπεριφορά που ειναι ανεχτή ανάμεσα σε συντροφους αλλα μπορει να προκαλέσει έριδες ως γ.γ.

Μάθε λοιπόν οτι ο Στάλιν ζήτησε να παραιτηθει από τη θέση του γ.γ. Ολοι του ειπαν οχι. Την επόμενη χρονιά ο ΣΤάλιν ξαναζήτησε να απραιτηθεί. Πάλι ολοι του ειπαν οχι
Γιατί; Γιατί κανεις δεν ήθελε να αναλάβει τις αρμοδιότητες του Στάλιν. Γιατι κανεις απο αυτους δεν πίστευτε στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού, πίστευαν οτι θα κατέρρεε το σύμπαν και θα τα χρεωνόταν ολα ο ΣΤάλιν. Ετσι ο Στάλιν χωρις φραξιονισμούς και μαλακιες τους ξεπάτωσε.
______________________________
αλήθεια τωρα ρε όργουελ νομιζεις οτι με αυτα τα απλά μπορεις να με αντικρούσεις; Διάβασε τι έχει γραφτει πρώτα , πάτα ένα γαμημένο ctrl-f , θα δεις ο,τι ολα αυτά που εχεις σαν επιχειρηματολογία, τα εχω απαντήσει αναλυτικά..

καλά αυτο με τον Τρότσκι και την μυστική συμφωνια :-)) χαχα ολα τα λεφτά. Ο Τρότσκι στα τελευταία του, λιγο πριν δηλαδή προσπαθήσιε να μιλήσει στην αντι-αμερικανική επιτροπή υποθέσεων, απο την οποία διώκονταν απηνώς οι αμερικανοι κομμουνιστες, έλγε οτι ο ΣΤάλιμ μάλλον...δολοφόνησε τον Λένιν!!! Αντε γεια ρε ουργουελ


σορρυ κύριε leftg700, αλλα με κούρδισε ξανα :-)

ο Οργουελ είπε...

'Δεν υπαρχει πιο ανοητο απο το να χρησημοποιηθει ο καταναγκασμος στη σχεση με τους μεσαιους αγροτες.
Η επιβολη της κολλεκτιβοποιησης με διαταγματα ειναι ΤΡΕΛΛΑ.'

Αυτη ηταν η σταση της χηρας του Λενιν, της Κρουπσκαγια. Τοσα μπορουσε να πει, χωρις να εξαφανιστει ή να την αυτοκτονησουν.

Χρωσταω και πολλα για την πολεμικη αρετη του Τρισμεγιστου στον εμφυλιο και στο β' π.π.

LeftG700 είπε...

Φίλε Συνταγματάρχη,


Ο βαθμός που σου απένειμα δεν ήταν για να υπονοήσω κάτι. Ήταν μια φιλική προσφώνηση, βασισμένη στο ψευδώνυμό σου.

Ίσως με παρεξήγησες και σε ένα άλλο, σημαντικό αυτή τη φορά σημείο και δεν θέλων να μείνεις με λάθος εντυπώσεις. Το λοιπόν:

Τα όσα έγραψα στο προηγούμενο σχόλιό μου σε καμία περίπτωση δεν σου δείχνουν την πόρτα. Το να μη γουστάρεις να σχολιάζεις εδώ είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου, δεν το συζητώ και δεν το κρίνω καν. Όμως, από εμάς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την παρουσία σου. Το καθεστώς εδώ είναι λαϊκή δημοκρατία! ;-) :-) Εντάξει;


Τα λέμε


ΥΓ Την άλλη φορά που θα περάσεις, κανόνισε να γράψεις το ονομά σου αντι για Ανώνυμος. Είναι πανεύκολο (βλέπε τις οδηγίες στο κειμενάκι πάνω από το πλαίσιο που γράφονται τα σχόλια).

ο Οργουελ είπε...

Και τις παλινωδιες στην εξωτερικη πολιτικη του μεγαλοφυους .

Αφου τα εκανε σκτα με τα λαικα μετωπα, ξεκινωντας πρωτα με την συμμαχια με την Κοιυομιταγκ, με τον Πλαστηρα και το Σοφουλη, κτλ, το γυρισε στη αντιφασιστικη συμμαχια με το Χιτλερ εναντιον της Γερμανιας (βεβαια ο ΧΡΩΣΤΩΦ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ο Σταλιν δεν ειχε κανει καμμια πολεμικη προετοιμασια διοτι δεν περιμενε οτι ο Χιτλερ θα καταπατησει το συμφωνο και θα επιτεθει. Οτι ο Μεγας Σταλιν τοσκασε σε κατασταση αλλοφροσυνης και τον ψαχνανε μια βδομαδα για να εκφωνησει διαγγελμα οταν οι Γερμανοι περασαν τα συνορα.)

Οσο για την πολεμικη ιδιοφυια, κατα τον εμφυλιο, δεχτηκε την επιθεση απο τον ιδιο τον Λενιν με τον πιο επισημο τροπο , στο συνεδριο.
Αντιθετα,τονα διανοειται καποιος να κατηγορησει το Τροτσκι για την χρησιμοποιηση τσαρικων Αξιωματικων , τι να πω,λες και οι Μπολσεβικοι ειχανε καμμια σχολη τοτε να βγαζει στρατηγους. Αυτα ητανε λυμενα επι Λενιν, ο Τροτσκι ηταν υπ αριθμον 2 στο κομμα , επιτροπος εξωτερικων και στρατιωτικων (σα να λεμε υπουργος).

Και στην Οκτωβριανη κανεις δεν τον ηξερε το Λεγαμενο. Ο τζ.Ρηντ, αμερικανος δημοσιογραφος που εκτιμουσε ο Λενιν (και που εδωσε προσωπικα εντολη να εκδοθει σε εκατομμυρια αντιτυπα το βιβλιο του -δεν πιστευω να τον βγαλεις τροτσκιστη και αυτονε? ) ανεφερε 2-3 φορες το ονομα του Σταλιν στο βιβλιο που εγραψε 'οι 10 μερες που σιγκλονησαν τον κοσμο' ενω αντιθετα το ονομα του Τροτσκι παρουσιαζεται σε καθε σχεδον σελιδα, διοτι ητανε επικεφαλης των Σοβιετ του δημοκρατικου επαναστατικου σωματος που ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ την Οκτωβιανη, το ιδιο και οι Κμενεφ Ζηνοβιεφ, Λενιν, ενω ο Σταλιν ειτανε εξαφανισμενος , οπως και τα χρονια πριν, δεν ειχε καμμια δραση, κρυβοταν σε καποιο χωριο.

ο Οργουελ είπε...

ΠΟΙΟΣ εινε αφτος ο Βολλεμπεργκ επιτελους/?εχει σχεση με το Μανιαδακη, το γενος Λουτο Μαρτενς?? Την εποχη της αυτοκρατοριας 26-54 πολλοι ειπανε βλακειες και οι συμμαχιες αλλαζανε αρδην ,στα δικα μας ακομα και ο μεγα αναρχικος ο Στινας καταχεριασε τον Π.Π. για τα ματια του Σταλιν τον κατηγορησε οτι ητανε δεξιος τροτσκιστης. Μετα σου λεεω για το 1923, με ΝΕΠ (καπιταλισμο κατα Λενι ) και μου απαντας για το 1937.... δεν αρκει η βιβλιογραφια αμα δεν καταλαβαινεις το α-β.

Για την διαδοχη στο κομμα δεν λες κουτοπονηρα , οτι ολοι αυτοι που αναφερει σαν πιθανους διαδοχους απο Ζηνοβιεφ μεχρι Πιατακωφ, ολοι μα ολοι οι ηγετες του κομματος 6 χρονια μετα την Οκτωβρη, με αποδεδειγμενη αξια και λαικη αναδειξη απο την πολυχρονη δραση τους για την επνασταση, δραση τους -ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ , ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝΕ ΛΕΕΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ (τοτε μονο ο Σταλιν επετρεπε στον εαυτο του να εχει μυστικες συνεννοησεις και ανταλλαγη αποψεων με τους Γερμανους)
ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

http://el-pontos.blogspot.gr/2010/05/38000-1930-1949.html