Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Οι όμορφοι (= αντιφασίστες) κροκόδειλοι όμορφα κλαίνε!


ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ, το Σάββατο της παραμονής των δεύτερων εκλογών, γράφαμε, κλείνοντας την προεκλογική μας ‘‘εκστρατεία’’:

Ενδεχόμενη πρωτιά τής Νέας Δημοκρατίας (νίκη που περνάει υποχρεωτικά μέσα από την άρνηση ψήφου προς τον ΣΥΡΙΖΑ) σημαίνει ότι τη Δευτέρα θα έχουμε δεξιά κυβέρνηση με πυρήνα βέβαια το κόμμα τού Σαμαρά. Κι αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται, πέραν της περαιτέρω οικονομικής εξαθλίωσης για ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού, και περαιτέρω συρρίκνωση της δημοκρατίας. (Ναι, αυτής της αστικής δημοκρατίας, που εμείς οι αριστεροί έχουμε ως όραμα να την υπερβούμε. Να την υπερβούμε όμως, αντικαθιστώντας την με μια ανώτερη μορφή δημοκρατίας, όχι να την αφήσουμε να κατρακυλήσει προς τα πίσω σε αντιδραστικά αυταρχικές ή και ανοιχτά δικτατορικές αντιλαϊκές μορφές διακυβέρνησης. Υπό αυτή την έννοια, την υπερασπιζόμαστε!) Είναι άφθονα τα δείγματα στους λόγους τού Σαμαρά τις τελευταίες μέρες και υπεραρκετά για να εξάγουμε με ασφάλεια το συμπέρασμα ότι πρώτη του προτεραιότητα είναι να θωρακίσει τη δημοκρατία έναντι του ‘‘εχθρού’’ λαού, επανιδρύοντας όχι το κράτος, όπως  δήθεν θα έκανε ο Κώστας Καραμανλής, αλλά το αστυνομικό κράτος!

Οικονομική εξαθλίωση + αστυνομικό κράτος, τι μας κάνουν, αγαπητοί φίλες και φίλοι; Ξέρετε εσείς καλύτερο έδαφος για την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της νεοναζιστικής συμμορίας που ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή; Όταν μάλιστα, πολλοί από τους σκληροπυρηνικούς δεξιούς ψηφοφόρους τη βλέπουν ως «αδελφό κόμμα», όπως, λόγου χάρη, εκμυστηρεύτηκε δημοσία πριν λίγες μέρες ότι τη βλέπει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, το πρωτοπαλίκαρο —με διαταγή Σαμαρά— τού προεκλογικού αγώνα στη Μακεδονία; Αντιλαμβάνεστε πόσο θα φουσκώσει τα μαύρα πανιά τής Χρυσής Αυγής μία ενδεχόμενη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με τα αισθήματα ‘‘αδελφικής’’ εξουσίας που θα της εμπνεύσει; Και χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε, εκτός από όλα αυτά, και τα λόγια τού Μπρεχτ;

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, δεν είναι απαραίτητο να είστε αριστεροί για να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ στις αυριανές εκλογές.

Το να είστε αντιφασίστες φτάνει και περισσεύει!


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ, όταν τα γράφαμε αυτά; Απευθυνόμαστε κυρίως στους αναποφάσιστους, μπερδεμένους ή όχι κατασταλαγμένους πολιτικοϊδεολογικά πολίτες, στους ‘‘κεντρώους’’ αν προτιμάτε, αλλά οπωσδήποτε αντίθετους με την απεχθή Χρυσή Αυγή, το φρικτό πρόσωπο τής οποίας είχε την ευκαιρία να ‘‘θαυμάσει’’ όλο το πανελλήνιο μετά τους τραμπουκισμούς τού Κασιδιάρη απέναντι σε δύο βουλευτίνες τής Αριστεράς, τις άνανδρες επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αλλά και τους ‘‘τσαμπουκάδες’’ τους σε πλατείες, εναντίον συντρόφων που έκαναν τις ‘‘βάρδιες’’ τους σε εκλογικά περίπτερα της Αριστεράς.


Ο,ΤΙ ΘΕΛΑΜΕ κι ό,τι προσπαθήσαμε —εμείς και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι— δεν έγινε δυνατό να το πετύχουμε: νίκησαν οι ‘‘άλλοι’’. Κι αυτό που ακόμα και τα αριστερά παιδιά τού Δημοτικού μπορούσαν να φανταστούν ότι θα συμβεί, συμβαίνει ήδη: Πριν συμπληρωθούν καν δύο μήνες από τον σχηματισμό τής κυβέρνησης της ΝΔ (with a little help from its friends ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), οι νεοναζιστές, αποθρασυμένοι από την επίσημη κρατική πολιτική των ατελέσφορων έτσι κι αλλιώς πογκρόμ, ενθαρρυμένοι από το ρατσιστικό μασάζ τής κοινής γνώμης, στο οποίο τα ‘‘δημοκρατικά’’ και ‘‘φιλελεύθερα’’ ΜΜΕ επιδίδονται καθημερινά, μετά την εγκληματική ενέργεια της Πάρου, άρχισαν ήδη, από τα ξημερώματα της Κυριακής που μας πέρασε, να σκοτώνουν ανθρώπους (από τις πρώτες-πρώτες ακόμα ανακοινώσεις τής αστυνομίας δεν μένει η παραμικρή αμφιβολία γι’ αυτό και είναι φανερό ότι στο ίδιο συμπέρασμα έχει καταλήξει και η Ασφάλεια). Και δεν φτάνει αυτό: όχι μόνο σκοτώνουν, αλλά και υπερηφανεύονται διαδικτυακά για τη δολοφονία και απειλούν ανοιχτά ότι θα συνεχίσουν! —ελπίζουμε να μη λείπουν όλοι οι εισαγγελείς σε ταξίδι για μπάνια…


ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ περίγυρό μας, έχουμε γίνει σε κάνα δυο περιπτώσεις μάρτυρες των δακρύων κάποιων μετανοημένων ‘‘Μαγδαληνών’’ που επέλεξαν τελικά να ψηφίσουν αυτή ή την άλλη εκδοχή τού ‘‘κέντρου’’ (κεντροδεξιά; κεντροαριστερά; θα σας γελάσουμε!) κι όχι ΣΥΡΙΖΑ, ή έστω ΚΚΕ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αληθινά δάκρυα, ψεύτικα, δεν ξέρουμε. Μακάρι να είναι αληθινά.


ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΣ περίγυρο, και πιο συγκεκριμένα στα ‘‘κεντρώα’’ μέρη τής μπλογκόσφαιρας που επισκεπτόμαστε, δεν έχουμε δει καμία τέτοια παραδοχή. Έχουμε δει όμως κάτι άλλα, δάκρυα, ‘‘περίεργα’’ που μοιάζουν περισσότερο με κροκοδείλια παρά με της Μαγδαληνής.

Για παράδειγμα, έχουμε δει τα άφθονα δάκρυα του ‘‘πρώτου’’ αντιφασίστα του διαδικτύου. Ο οποίος, αφού σε όλη την προεκλογική περίοδο των δεύτερων εκλογών έκανε την αντιφασιστική πάπια, αν και ήδη είχε φανεί στις πρώτες κάλπες η άνοδος της Χρυσής Αυγής, επειδή, λέει, του την είχε δώσει ο Τσίπρας που θα δεχόταν τις πέντε ψήφους τού Καμμένου, τώρα κλαίει και οδύρεται. Και να οι αναρτήσεις για τον ναζισμό, και να οι αναρτήσεις για τον Πλησίον, και να τα ωραία τραγούδια για τα γυφτάκια! Όταν έπρεπε να πάρει το ‘‘όπλο’’ τού αντιφασιστικού λόγου και να πιει ως ένας αντιφασίστας Βρυκόλακας, που λέει ο λόγος, το αίμα των Χρυσαυγιτών, μόλις που ψέλισε δυο λόγια, κι αυτά αναδημοσιευμένα! Ψέματα! Το πήρε το όπλο του! Μόνο που το έστρεψε σε κάποιο …αριστερό ιστολόγιο και το επέκρινε επί …μακιαβελισμώ, επειδή προέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει πιο πραγματιστική προεκλογική τακτική! Κι ακόμα το έστρεψε εναντίον τής ΚΟΕ, γιατί, λέει, έβγαλε μια …λαϊκιστική προεκλογική αφίσα! Κι αυτός, είναι μεν αντιφασίστας, αλλά είναι και αντιλαϊκιστής (οποθενδήποτε και αν προέρχεται ο λαϊκισμός —πάλι αυτό το γμνο το οποθενδήποτε!). Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τι είναι πιο πολύ: αντιφασίστας ή αντιλαϊκιστής; Γι’ αυτό, συγχώνευσε λαϊκισμό και φασισμό, τα ταύτισε και ξεμπέρδεψε μια και καλή. Όχι, παίζουμε!  

Ή το άλλο —πιο σωστά τους άλλους, τους δύο εμμονικούς παπαδοφάγους, αντιεθνικιστές και αντιαριστερούς (πολύ αντί, ρε παιδί μου, σχεδόν …Επανάσταση!). Αυτοί πάλι έκαναν πιο συνεπή αντιφασιστικό αγώνα από τον προηγούμενο —παράλληλα βέβαια με το γδάρσιμο της Αριστεράς που βαφτίζουν κριτική, όπως οι καλόγεροι βάφτιζαν το κοτόπουλο ψάρι. Δυστυχώς, το αντιφασιστικό τους κήρυγμα δεν ήταν αποτελεσματικό όσο και συνεπές. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει το γεγονός ότι δύο (τουλάχιστον) από τους καθημερινούς σχολιαστές τους έριξαν στις πρόσφατες εκλογές το κουκί τους, κατά δική τους ομολογία, στη Χρυσή Αυγή (ο ένας εξ αυτών μάλιστα εκμυστηρεύτηκε ότι προηγουμένως ήταν επί χρόνια οπαδός και ψηφοφόρος τού ΛΑΟΣ)!!! Για να τα λέμε όλα όμως, οι ίδιοι το έκαναν το αντιφασιστικό καθήκον τους στις εκλογές και με το παραπάνω. Σύμφωνα με τις εκμυστηρεύσεις τους, ο ένας ψήφισε (και στις δύο) …Οικολόγους Πράσινους κι ο άλλος οπωσδήποτε δεν θα ψήφιζε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΧΑ, Καμμένο και Μάνο/Τζήμερο (δηλαδή, λέει, μπορεί και να ψήφιζε …ΣΥΡΙΖΑ, …ΚΚΕ, …ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή και …ΚΚΕ (μ-λ) – Μ-Λ ΚΚΕ!!! —εδώ γελάνε μέχρι όντως δακρύων!). Κατόπιν αυτής τής ‘‘σκληρά’’ αντιφασιστικής ψήφου, πώς και μας προέκυψε ΝΔ μετά των συμμάχων της είναι πραγματικά απορίας άξιο! Γι’ αυτό και είναι έξαλλοι και καταγγέλλουν την κουκούλα που φόρεσαν στον Πακιστανό τής Πάρου και το ρατσισμό που πνίγει τη χώρα (όταν δεν καταγγέλλουν τον Τσίπρα για τη …δωροληψία του ΙΑΣΩ!).

Στο τρίτο παράδειγμα, βρίσκουμε τον πιο ‘‘πονηρό’’ τής παρέας. Αυτός, σκληρός αντιφασίστας, εννοείται, δημοκράτης (ως μη αριστερός, όπως δηλώνει), κάργα αντιδικομματικός και υποψήφιος με τους Οικολόγους Πράσινους, επειδή έλειπε σε ταξίδια για τον προεκλογικό αντιδικομματικό και αντιφασιστικό αγώνα, άφησε στο πόδι του τον αναπληρωτή του (τον πρώτο τη τάξει συνιστολόγο). Τώρα, όλως τυχαίως, ο αναπληρωτής δεν ήταν και τόσο αντιδικομματικός. Ήταν αντισυριζικός, ιδίως στις δεύτερες εκλογές. Τότε δηλαδή που πραγματικά παιζόταν να μην έχουμε κυβέρνηση δικομματική, αλλά αριστερή. Ε, τότε ήταν που ο αναπληρωτής τα έδωσε όλα, αναδημοσιεύοντας και το χειρότερο σκουπίδι, αρκεί να ήταν αντισυριζικό! Ο Chief writer τα έβλεπε όλα αυτά και καιγόταν η καρδιά του. Ήξερε πολύ καλά ότι κάθε ψήφος κομμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα ακόμα βήμα τού ΝΔΣΟΚ προς την κυβέρνηση. Ό,τι δηλαδή σιχαινόταν περισσότερο (έτσι υποστήριζε), κινδύνευε να το λουστεί και πάλι! Όμως, σε αντίθεση με το πρώτο μας παράδειγμα, όπου έχουμε μία κάποια διλημματική κατάσταση μεταξύ αντιφασισμού και αντιλαϊκισμού, αυτός τα έχει ξεκάθαρα στο μυαλό του: πάνω απ’ όλα είναι δημοκράτης και φανατικός θιασώτης τής ελευθερίας τού λόγου. Έτσι, έκανε πέτρα την καρδιά του κι έμεινε αμέτοχος. Ουδέτερος, που λέμε, όπως εξ άλλου συμβαίνει με όλους τους αντιδεξιούς και αντιαριστερούς τής Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης του Κέντρου! Αμέτοχος παραμένει ακόμα και τώρα, που οι μπάτσοι μαζί με το Χάρο έχουν βγει παγανιά (έτσι, στην περίπτωσή του, δεν μπορούμε να μιλήσουμε καν για κροκοδείλια δάκρυα). Εκτός κι αν εκκωφαντική σιωπή του οφείλεται σε τεχνικούς λόγους. Βλέπετε, έχει στήσει το τσαρδί του ψηλά στο βουνό και είναι πολύ πιθανόν να μην έχει εύκολη πρόσβαση στο internet...


ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ; A dime a dozen!


Η εικόνα, από το samarthbharat.comsamarthbharat.com


ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ

Ο γραφιάς εδώ, ‘‘την κάνει’’ σήμερα με …βαριά και …ευθέα …άλματα! Πριν γυρίσει η μέρα, θα πίνει τις βραδινές μπύρες του σε μια βεράντα με θέα τη θάλασσα. Θα τα πούμε από την άλλη βδομάδα (ανάλογα με το πότε θα τελειώσουν τα ευρά —γαμώ το γονιό τους!). Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους και όλες!

73 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από κόμπλεξ πάντως σκίζεις...

LeftG700 είπε...

Για την ταμπακιερα έχεις να πεις κατι; Κωλωνεις; Κωλώνουν ρε οι "αριστεροι";

Ανώνυμος είπε...

Για την ταμπακιέρα μπατσόνι του Χόνεκερ, δείχνεις ζηλιαρόγατος με συμπλέγματα που επιτίθεσε άδικα σε ανθρώπους πολύ καλύτερους από εσένα.
Μ.Κ.

LeftG700 είπε...

Κοιτα μαγκα ΜΚ. Εγω δε θα κατσω να σπασω τ αρχιδια μου με τη παρτη σου καλοκαιριατικα. Η αναρτηση δε μιλαει γιατον καλυτερο καιτο χειροτερο. Μιλαει για< αλλα. Γι αυτα να μας πεις και ν αφησεις τις μαλακιες για ζηλιαρογατους και τετοιες παπαριες. Και μπατσονι μη με λες εμενα μπατσονια ειναι τα δικα σου φιλαρακια πο προστατευουν τα δικα σου συμφεροντα και ψηφιζουν χρυσαυγιτες. Αιντε μπραβο. Δε θα ξανασχοληθω

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Τον τρίτο εκ των αναφερόμενων τον αδικείς σε κάτι. Δεν λείπει για διακοπές

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο; Σχετικό;
Όποιος τόχει δεί, ας διαφωτίσει

http://aplhrotoiergazomenoi.blogspot.gr/2012/08/blog-post_17.html#more

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ LeftG700,

Νομίζω ότι αυτή η τελευταία δημοσίευσή σου είναι by far η αθλιότερη όσων έχω παρακολουθήσει στους μήνες που σε παρακολουθώ να δίνεις ρεσιτάλ οπορτουνισμού. (κατ' εσέ βεβαίως Λενινισμού).
Μας λες ούτε λίγο ούτε πολύ ότι κάποιοι που δεν ακούσαν τις υποδείξεις σου να ψηφίσουν την λυκοσυμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ έστω κι αν δεν είναι αριστεροί, αρκεί να είναι αντιφασίστες .. τώρα κλαίνε !! αλλά εσύ δεν πείθεσαι ότι τα δάκρυά τους είναι ειλικρινή και τα θεωρείς κροκοδείλια.

Ακόμα κι αν υπάρχει κανένας (τόσο βλάκας) που να πίστεψε, έστω και κατόπιν εορτής, ότι η λυκοσυμμαχία του σύριζα είναι αντιφασιστική δύναμη κι αν ήταν τώρα κυβέρνηση θα είχε απαλλάξει την ελληνική κοινωνία από τον φασισμό και να μετάνιωσε που δεν σε άκουσε, η αθλιότητα αυτών που γράφεις παραμένει ... γιατί πολύ απλά γιατί ένας στοιχειωδώς αριστερός άνθρωπος θα έπρεπε να θεωρεί δικό του πρόβλημα το ότι δεν κατάφερε να πείσει αυτούς στους οποίους απευθύνθηκε και όχι να κατηγορεί τους άλλους.

Δεν ξέρω, ειλικρινά, σε τι αποβλέπεις κάνοντας αυτή την μίζερη και φτηνή προπαγάνδα υπέρ της οπορτουνιστικής αθλιότητας του σύριζα αλλά ότι κι αν λαχταράς, έτσι αποκλείεται να το κερδίσεις. Θα πρέπει να βελτιώσεις την άποψή σου και τα επιχειρήματά σου. Ακόμα κι αν δεν κερδίσεις τίποτα, τουλάχιστον όταν τα πράγματα πάρουν τον δρόμο τους (τις σιδηροτροχιές τους θα έλεγα, (τουλάχιστον λέω) δεν θα χρειάζεται να ντρέπεσαι.

Κωστής

Υ.Γ. Βεβαίως η δική μου άποψη αντίθετα από την δική σου (αν πιστεύεις βέβαια αυτά που λες, πράγμα περί του οποίου αμφιβάλω) είναι ότι ο οπορτουνισμός είναι η απαραίτητη προϋπόθεση του φασισμού (Βαϊμάρη - Ναζισμός, ΕΔΑ+ΚΚΕ - Χούντα, πλήθος τα ιστορικά παραδείγματα). Αν είχες ρίξει μια ματιά στο διπλό άρθρο μου "Φασισμός και Οπορτουνισμός" θα είχες τουλάχιστον αποφύγει καμιά χοντράδα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σου φταίνε τα αντιφασιστικά μπλογκς που δεν ψήφισαν τους οππορτουνιστες του ΣΥΡΙΖΑ, δικαίωμά τους, δεν τους γουστάρουνε ούτε εγώ.
Για το Ιασώ πιστεύεις πως είναι τίμιο να πληρώνεις τρίτη θέση και να βρίσκεσαι πρώτη επειδή είσαι αρχηγός της αντιπολίτευσης; Αυτό είναι το παράδειγμα της αριστεράς;

spiral architect είπε...

Τα bold του σχολίου σου ξαναπές τα!
(δυστυχώς έτσι είναι ...)

Ανώνυμος είπε...

ποιός είναι ο πρωτος αντιφασίστας του διαδικτύου; και γιατί πρέπει καλά και σώνει να ασχολείσαι με τα κροκοδείλια δακρυα των μαγδαληνών; θέλω να πω αφού είναι κροκοδείλια; αφού δεν υπήρχε μια στα χίλια περίπτωση να ψηφισουν ούτε συριζα ουτε κκε ούτε ανταρσύα γιατί απλούστατα είναι άλλης "τάξης".

´ενα μέλος του συλλόγου ια τη διάδοση των πολυνησιακών χορ´ων

και ΥΓ : η εμμονή του παραπ´ανω αν´ωνυμου με το ιασώ είναι εκνευριστικ´η γιατί δεν έχει και καμμία σχέση με την πραγματικότητα

Ανώνυμος είπε...

η οποία πραγματικότητα για το Ιασώ είναι;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι εννοούσε ο χορευταράς, αλλά για μένα η πραγματικότητα είναι ότι για να κρίνεις τον οπορτουνισμό της μη-Αριστεράς από το "μέγα σκάνδαλο" του Ιασώ όταν ο οπορτουνισμός τρέχει από τα μπατζάκια όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ όλων των παραγόντων όλων των ομάδων του τσίρκου που παριστάνει την Αριστερά πάει να πει ότι κάποιο άλλο μικρό ή μεγάλο οπορτουνιστικό μαγαζί θέλεις να πλασάρεις.

Κωστής

LeftG700 είπε...

Μια μικρή διακοπή στα μπάνια τού λαού για λίγες κουβέντες είναι απαραίτητη. Πρώτα-πρώτα για το φίλο μας ΜΚ, τον ψυχαναλυτή τής παρέας. Ο οποίος, αφού άκουσε λίγα ''γαλλικά'' (sad but excusable), καλό είναι να διαβάσει κι αυτές, μπας και καταλάβει γιατί τα σχόλιά του είναι μία ανοησία και ολόκληρη.

Κοίτα φίλε μου: Καλό είναι το όπλο τής ψυχολογίας στις πολιτικές συζητήσεις, αλλά έχει και μερικά ντεφό.
Κατ' αρχήν, πρέπει να ξέρεις να το χρησιμοποιείς με στοιχειώδη επάρκεια, πράγμα όχι εύκολο γιατί η ψυχολογία είναι ζόρικο πράγμα.
Δεύτερον, είναι δίκοπο. Δηλαδή, δεν κόβει μόνο προς την πλευρά των αντιπάλων, αλλά και προς τη δική σου.
Και τρίτον, πρέπει να έχει μία ελάχιστη πραγματολογική βάση, κάποιες «πληροφορίες και υλικό» για τον ψυχαναλυόμενο, πάνω στα οποία να πατάει. Διαφορετικά, είναι στον αέρα. Επιπλέον, πρέπει να έχει και μία σαφή, βάσιμη και συνεκτική ερμηνεία αυτών των πληροφοριών.
Από αυτούς τους παράγοντες δυσκολίας, εσύ φαίνεται ότι δεν έλαβες υπ' όψη σου κανέναν.

Προχωράμε ανάποδα και ξεκινάμε από το τρίτο: Ποιες «πληροφορίες και υλικό» έχεις για να βγάλεις το πόρισμα που έβγαλες; Τις επικρίσεις τής συγκεκριμένης ανάρτησης και πιθανόν κάποιες άλλες πρόσφατες. Μάλιστα. Τι χαρακτήρα είχαν αυτές οι επικρίσεις; Πολιτικό. Εσύ αυτό το διαγράφεις. Αποσυνδέεις δηλαδή τον πολιτικό χαρακτήρα τής πολεμικής κριτικής μας από την ίδια την κριτική. Ok. Όμως, ποια στοιχεία έχεις για μία τέτοια αποσύνδεση; Ποια στοιχεία έχεις δηλαδή ότι η πολιτική είναι για εμάς πρόσχημα, προκειμένου να την πέφτουμε σε ανθρώπους «πολύ καλύτερους από εμάς»; Κανένα! Το πόρισμά σου είναι τέτοιο, γιατί αυτό σε βολεύει! Ορέος ψυχαναλυτής! Κι από σαφήνεια όμως, πέρα από τη ''βασιμότητα'' και τη ''συνεκτικότητα'' της ερμηνείας σου, σκίζεις! Ώστε ''την πέσαμε'' στα συγκεκριμένα μπλογκς (social media κατά την επίσημη ορολογία, για να μη ξεχνιόμαστε!) επειδή πίσω τους βρίσκονται άνθρωποι «πολύ καλύτεροι από εμάς»; «Πολύ καλύτεροι» σε τι; Δεν μας το προσδιορίζεις λίγο για να δούμε και τα κριτήριά σου σχετικά με το καλό και το κακό;

Προχωρώντας στο δεύτερο. Αφού θέλεις να παίξουμε το ψυχαναλυτικό παιχνίδι, ας το παίξουμε. Έκανες την κίνησή σου, σειρά μας τώρα, έτσι γίνεται στα παιχνίδια.

Λοιπόν, ο ζηλιαρόγατος δεν είμαι εγώ που έγραψα την ανάρτηση. Ο ζηλιαρόγατος είσαι εσύ που έγραψες τα σχόλια! Άκου το σενάριο:

Επειδή είσαι χαρακτήρας υποταγμένος και αδύναμος, επειδή, όσο και να το 'θελες, ποτέ από όσο θυμάσαι τον εαυτό σου δεν μπόρεσες να ορθώσεις το ανάστημά σου απέναντι σε κάποιον με τον οποίο διαφωνούσες (γονείς, προϊστάμενος, γκόμενα, πεθερά, κ.λπ. κ.λπ.) ''τα παίρνεις'' όταν πέφτεις σε κάποιους που δεν έχουν το κουσούρι σου. Έτσι τα πήρες και μ' εμάς και κατέπλευσες εδώ με τις μπουκαπόρτες ανοιχτές και τα κανόνια σου γεμάτα.

Πώς σου φάνηκε το κόψιμο από το ίδιο σου το μαχαίρι; Δεν είναι ωραίο σενάριο; Πολύ πιο σαφές και συνεκτικό από το δικό σου πάντως. Πώς είπες; Είναι αυθαίρετο; Έλα βρε κουτό, πώς κάνεις έτσι; Γιατί, το δικό σου τι ήταν; ;-)

Και φτάνουμε στο πρώτο. Το κόβω ότι έχεις την εντύπωση πως με το ψυχαναλυτικό σου ''πόρισμα'' που μας παρουσίασες εδώ έχεις την εντύπωση ότι εξαπέλυσες κανένα διαλογικό ''πυρηνικό όπλο'' και μας έκανες σκόνη. Καλά Χριστούγεννα!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Κοίτα, κύριε Ξεφτέρι. Σύμφωνα με τα πορίσματα της ψυχολογίας, τα αισθήματα μειονεξίας συνοδεύουν τον άνθρωπο από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του. Εκτός από τον κάπως ξεχασμένο σήμερα Άντλερ που βάσισε σε αυτά την ψυχαναλυτική του αφήγηση, και ο Φρόιντ (αίσθημα αδυναμίας και φθόνος απέναντι στον πατέρα που μπορεί να έχει στο κρεβάτι του κάθε βράδυ τη μητέρα – φθόνος τού πέους για τα κορίτσια) και ο Λακάν (στάδιο τού καθρέφτη) τα συμπεριέλαβαν στις δικές τους ερμηνείες. Επομένως, αυτό που μας καταλογίζεις (κόμπλεξ κατωτερότητας, ζήλια, κ.λπ.), ως θεωρητική γενική έννοια, είναι κοινό σε όλους τους ανθρώπους. Και επομένως, η εξειδίκευση αυτών των αισθημάτων, η εφαρμογή τους στην κοινωνική ζωή και η θεωρητική πιθανότητα να βρίσκονται πίσω από πολιτικές θέσεις και στάσεις ισχύει επίσης για όλους τους ανθρώπους (για παράδειγμα: η μανία με τον Τσίπρα μπορεί να υποκρύπτει το φθόνο σε μία νεότητα που κάποτε υπήρχε και τώρα δεν υπάρχει πια, ή το φθόνο για μία νεότητα που επιπλέον είναι και ελκυστική στο άλλο φύλο). Πέραν τού ότι μία τέτοια ψυχαναλυτική προσπάθεια είναι αστεία όταν επιχειρείται στο διαδίκτυο (εδώ οι ψυχαναλυτές συχνά τα βρίσκουν μπαστούνια στο να αποκρυπτογραφήσουν τους πελάτες τους ακόμα και μετά από τακτικές και πολλές συνεδρίες), δεν έχει και κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα. Για τον απλούστατο λόγο ότι επιχειρεί να εξηγήσει το γιατί κάποιος διαμορφώνει αυτή ή την άλλη πολιτική στάση, αλλά δεν λέει τίποτε για το περιεχόμενο αυτής τής ίδιας τής στάσης. Αυτό ακριβώς προσπάθησες να κάνει κι εσύ. ‘‘Αδιαφόρησες’’ για όσα γράψαμε και ενδιαφέρθηκες μόνο για τους λόγους που τα γράψαμε. Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτή η μετάθεση κάνει μπαμ, ακόμα κι αν την τεστάρει κανείς σε παιδιά τού δημοτικού;

Συμβουλή: Άσε την ‘‘ψυχανάλυση’’, δεν θα σε βγάλει στ’ ανοιχτά στην αντιπαράθεσή σου με την Αριστερά. Δεν τα κατάφεραν τόσοι και τόσοι ‘‘εγκέφαλοι’’ ειδικότεροι και σοφότεροι από εσένα, θα τα καταφέρεις εσύ, παριστάνοντας τον ψυχαναλυτή από το διαδίκτυο;

Κι ένα τελευταίο: Για το ορατό μέλλον, μπατσόνια θα υπάρχουν. Εσύ φαίνεται ότι προτιμάς το μη χείρον: «Καλύτερα χρυσαυγίτικα μπατσόνια που κοπανάνε τους αριστερούς, παρά τού Χόνεκερ που θα κοπανάνε τους δεξιούς». Τώρα μάλιστα, μιλάς σωστά από την πλευρά σου. Αλλά ξέρεις, υπάρχει και η άλλη πλευρά, η δική μας… Κι έτσι καταλήγουμε στο γνωστό, παμπάλαιο παιχνίδι (αυτό είναι το παιχνίδι, όχι το ‘‘ψυχαναλυτικό’’ που πήγες να στήσεις): Αριστερά βέρσους Δεξιά και τούμπαλιν.

*º*º*º*º*

Σ. Γιάκοβ, για να τα λέμε όλα, δεν είμαι σίγουρος ότι το έπιασα το σχόλιό σου. Σημείωσα όμως εκείνο το εκ των αναφερομένων. ‘‘Σταλινικός’’ ή στρατιωτικός; ;-)

*º*º*º*º*

Φίλε mbiker, δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Από τα λεφτά που ζητάνε για την ‘‘εκπαίδευση’’ πάντως, μου φαίνεται περισσότερο για μπίζνα, (χωρίς να θέλω να πω ότι πρέπει να περνάμε στο ντούκου τέτοια φαινόμενα).


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Για όσα γράφει ο Κωστής, δεν χρειάζεται να πω τίποτε. Τέτοιο ιδεολογικοπολιτικό βέρτιγκο είναι πραγματικά σπάνιο.

*º*º*º*º*

Φίλε σπειροειδή αρχιτέκτονα, σοβαρολογείς ότι πρέπει να στενοχωριόμαστε επειδή δεν πείσαμε πενηντάρηδες που δηλώνουν ενσυνείδητα και κατασταλαγμένα μη αριστεροί, ή που διακατέχονται από εμμονές και δέρνονται από άγρια σύγχυση, ή που εξαπολύουν Ιερεμιάδες εναντίον τής Αριστεράς, με αποτέλεσμα να έχουν κάνει το τσαρδί τους δεύτερο σπίτι άνθρωποι που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή και ΛΑΟΣ; Ελπίζω να μη μας ζητήσεις να κάνουμε χαρακίρι επειδή δεν έχουμε πείσει τον …Μανδραβέλη! ;-)

*º*º*º*º*

Ανώνυμε του Σαββάτου, οι ‘‘οπορτουνιστές’’ τού ΣΥΡΙΖΑ δεν σου κάνουν (φαντάζομαι δεν θα σου κάνουν ούτε οι ‘‘σταλινικοί’’ τού ΚΚΕ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Καλώς. Κάτσε τώρα που μαύρισες από τον ήλιο στις διακοπές σου να πηγαίνεις τοίχο-τοίχο μη σε πάρει ξώφαλτσα κανένα χρυσαυγίτικο μαχαίρι!

Περί ΙΑΣΩ άστο καλύτερα. Το ‘‘ρεπορτάζ’’ τής Δημοκρατίας, που το έκανε σημαία του ο Λασκαράτος, είναι αέρας κοπανιστός! Δεν ξέρω τι πλήρωσε και τι δεν πλήρωσε ο Τσίπρας. Εκείνο που ξέρω είναι ότι για τον αρχηγό τής αξιωματικής αντιπολίτευσης που τυχαίνει να είναι αριστερή μπαίνει ζήτημα ασφάλειας, ιδίως σε αυτούς τους καιρούς. Αν ήσουν αριστερός (ή αν ήσουν αριστερός που σκεπτόσουνα λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων), θα το ‘ηξερες αυτό και δεν θα υπήρχε λόγος να στο επισημάνω εγώ.

*º*º*º*º*

Φίλε τού συλλόγου για τη διάδοση των πολυνησιακών χορών, ο ‘‘πρώτος’’ αντιφασίστας τού διαδικτύου είναι το αφεντικό τού nosferatos.blogspot.gr. Γιατί ασχολούμαστε με τους κροκόδειλους αφού δεν υπήρχε περίπτωση κ.λπ., κ.λπ.; Μα γιατί υπάρχουν κάμποσοι (ακόμα και δικοί μας!), που δεν έχουν συνειδητοποιήσει καν ότι είναι κροκόδειλοι! ;-)

*º*º*º*º*

Τα λέμε το Σαββατοκύριακο

Ανώνυμος είπε...

Οι Left θα ήταν λίγο καλύτεροι αν διέθεταν πολιτικο λόγο με μη επιφανειακό ιδεολογικό υπόβαθρο.

Δυστυχώς χρειάζονται ακόμη δουλειά.

Πανίκας από τη Σουαζιλάνδη

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Δεν χρειάζεται να καταλάβετε,με τη παρέμβαση αυτή δικούς μου λογαριασμούς έκλεινα.

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ left των 700 καρατίων,

Είπα πολύ απλά, ότι από τις αθλιότητες που γράφεις (από τότε που σε ξέρω) αυτή ήταν η μεγαλύτερη.

Σου φταίνε άλλοι για την άνοδο του φασισμού όταν είναι πασίγνωστο ότι ο φασισμός είναι τέκνο του οπορτουνισμού, όταν ο οπορτουνισμός δεν είναι ο ίδιος ο φασισμός με αριστερή μεταμφίεση (βλέπε ΚΚΕ).

Και εντάξει εσύ ο παντογνώστης (έχεις ξεσκολίσει τον Φρόιντ και τον Λακάν) δεν πρόλαβες να μάθεις κάτι για την σχέση φασισμού - οπορτουνισμού.

Αλλά από την δήθεν άγνοια μέχρι και να τραβάς το αυτί των ανταγωνιστών σου γιατί δεν προπαγανδίζουν όπως εσύ το καραγκιοζιλίκι του ΣΥΡΙΖΑ είναι φαιδρό.

Προπαγανδίζεις τον ΣΥΡΙΖΑ όταν οι ίδιοι οι σύμμαχοι έχουν αρχίσει να δαγκώνουν ο ένας τον άλλο. Κι αυτό όχι γιατί έχουν διαφορές αλλά γιατί χρειάζονται μια αντίθεση για να επιζήσουν.

Αυτό που είπα ΔΕΝ είναι καμιά "συντροφική" πολιτική κριτική ώστε να χρειάζεται μια απάντηση. ΔΕΝ είμαστε σύντροφοι. ΔΕΝ είμαι (στο ξαναείπα) one of your own bastards και ούτε γουστάρω να είμαι πολιτικά μπάσταρδος. Θα μπορούσες να είσαι αντίπαλος μου σε μια έντιμη αντιπαράθεση, αλλά εσύ θέλεις να βάζεις γκολ από τα αποδυτήρια ... σαν τον Πίου.

Έτσι κι αλλιώς λοιπόν ΔΕΝ μιλάμε την ίδια πολιτική γλώσσα. Την δική μου γλώσσα δεν την ξέρεις και εγώ την γλώσσα του οπορτουνισμού την συχαίνομαι.

Όσο γρηγορότερα το καταλάβεις τόσο το καλύτερο για σένα.

Κωστής

Υ.Γ. Πάντως το ιδεολογικοπολιτικό μου Βέρτιγκο σωστά το διαισθάνεσαι: τα ύψη των ιδεολογικοπολιτικών επιδόσεων του οπορτουνισμού, μου φέρνουν μια τάση για ξερατό.

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

μάλλον για μεγαλοτσιφλικάδες σας κόβω τελικά

Ακόμα να τελειώσουν τα φράγκα για τις μπύρες

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Από χθες αργά το βράδυ, επέστρεψα στο μπδλο, το κλεινόν άστυ που λες κι εσύ. Τέρμα τα δίευρα! :-)


Увидимся

LeftG700 είπε...

Φίλε Πανίκα,


Σε καλωσορίζω κι ας μη μας τα λες πολύ καλά. Και δεν μας τα λες καλά όχι γιατί μας κάνεις κριτική, αλλά γιατί δεν είναι και πολύ σαφές από ποια σκοπιά μάς κάνεις κριτική. Σύμφωνα με το περιεχόμενο του σχολίου σου, από αριστερά. Αλλά, σύμφωνα με το κοροϊδευτικό ψευδώνυμό σου, μάλλον στο δεξί χέρι το φοράς το ρολόι σου, αν με εννοείς. Κι αν υπολογίσω ότι εμφανίστηκες ότι διάλεξες να εμφανιστείς στο συγκεκριμένο ποστ, μάλλον και η καρδούλα σου δεξιά χτυπάει (άσχετα αν, πιθανόν, έχεις την εντύπωση ότι χτυπάει από την άλλη πλευρά...)

Σε κάθε περίπτωση: το πράγμα θα ξεδιαλύνει αν προσθέσεις με ένα καινούργιο σχόλιο κάτι από το βάθος που σου έλειψε στην ανάρτηση. Τι λες;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Κρίμα, ρε Κωστή. Κρίμα.

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Οk. Πάσο. :-)


Увидимся

Ανώνυμος είπε...

Μπα, μη λες κρίμα,
μήπως ένας καραγκιόζης του οπορτουνισμού παραπάνω θα άλλαζε τον ρουν της ιστορίας!

;-)

Κ.Π.


Ανώνυμος είπε...

....Και ο Κωστής απέμεινε με εκείνο το αρχαϊκό χαμόγελο στο πρόσωπο ,μέσα στη νηφάλια βεβαιότητα του . Εκείνο το χαμόγελο των ( στη περίπτωση σιτεμένων ) κούρων που διακονούσε εις παρισίους ο συνονόματος του.

Το μόνο που δεν καταλαβαίνω ορέ κωστή είναι γιατί επιμένεις να παρίστασαι εδώ με την οπορτουνίστικη πλέμπα

Γιάκοβ

ΥΓ : πέραν και του γεγονότος ότι δεν γνωρίζεις καν προς τα πού τα δίκαια ( ή άδικα ) βέλη του ποστ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει οπορτουνιστική πλέμπα, ο οπορτουνισμός είναι πολιτική των εκλεκτών της εξουσίας που παριστάνουν τον λαό.

;-)

Κ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Μα γι αυτό Κωστή μου μίλησα εδώ για πλέμπα, γιατί δεν φαντάζομαι να θεωρείς τους εδώ ιστολόγους "εκλεκτούς της εξουσίας"

Πάντως στα δύο ερωτήματα που υποκρύπτω στο ανωτέρω σχόλιο μου δε βλέπω να απαντάς οπότε να τα ξαναβάλλω στο τραπέζι :

α) αφού εδώ είναι άντρο οπορτουνιστών που δεν έχουν χαρακτηριστικά κοινωνικής βάσης γιατί επιμένεις ;;;

β) Έχεις τη παραμικρή ιδέα σε ποιούς 3 απευθύνεται το άρθρο ;;;;

Γιάκοβ

ΥΓ όχι δηλαδή πως περιμένω και απάντηση , αλλά έτσι για το βίτσιο της υπόθεσης ρωτάω...

Ανώνυμος είπε...

β) Έχεις τη παραμικρή ιδέα σε ποιούς 3 απευθύνεται το άρθρο ;;;;

δεν είναι δυνατόν να μην έχει αφού για τόν έναν τουλάχιστον - για τόν οποίον έχουν λυσσάξει εδω και χρόνια - στο αριστερό πλάι αλλά και εδώ - δώσανε και διεύθυνση για να μή τους ξεφύγει..

Υ.Γ κι εγώ ετσι απο βίτσιο απαντάω

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Από τη στιγμή που, όπως φαίνεται, ο Κωστής μάς έχει κατατάξει στους εχθρούς, καλά κάνει και παρίσταται εδώ και κοπανάει. Το ερώτημα είναι αν έχει κατακτήσει το κατά Σμιτ άλφα και ωμέγα τής πολιτικής, το να μπορεί δηλαδή να διακρίνει σωστά ποιος είναι εχθρός και ποιος φίλος...


Увидимся


ΥΓ Μόλις διαβάσεις αυτό το σχόλιο, να το καταστρέψεις αμέσως! Μη πέσει σε τίποτε "άλλα" μάτια και μας τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί για (θεωρητική) συμπόρευση με τον εθνικοσοσιαλισμό... ;-)

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε ή φίλη (Τρίτη, Αυγούστου 28, 2012 2:46:00 μ.μ.).


Άσε τις λύσσες και τις ξελύσσες (για τις οποίες άλλωστε δεν έχεις καταλάβει Χριστό, άσε που είναι μεγάλη ιστορία). Επί του προκειμένου και πολύ συγκεκριμένου θέματος που βάζει στο τραπέζι η ανάρτηση για τον περί ου, έχεις να πεις κάτι; Αν έχεις πες το να το συζητήσουμε. Όχι όμως άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, έτσι;

Και αυτή την ανοησία ("να μη τους ξεφύγει") καλό είναι να την αποκηρύξεις. Εμφανίστηκε εδώ γνωστός μας σχολιαστής που δεν κατάλαβε τη φωτογραφία (δεν ήταν και υποχρεωμένος άλλωστε) και ρώτησε. Τι έπρεπε να του απαντήσουμε -και μάλιστα για μία ανάρτηση απολύτως σοβαρή πολιτικά; Ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες και κόψε το λαιμό σου; Είσαι σοβαρός;


Τα λέμε




Ανώνυμος είπε...

Γιάκοβ,

Άντρο των οπορτουνιστών λες εσύ. Εγώ είπα:

"ο οπορτουνισμός είναι πολιτική των εκλεκτών της εξουσίας που παριστάνουν τον λαό"

τις ερωτήσεις "τι κάνεις εδώ" και "ξέρεις τον τάδε ή τον δείνα" θεωρώ περιττό να τις απαντήσω.

Απαντήσω όμως ευχαρίστως σε μια ερώτηση που δεν μου έκανες:

Βεβαίως, ξέρω πολύ καλά τι λέω και γιατί το λέω.

Κ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Εμφανίστηκε εδώ γνωστός μας σχολιαστής που δεν κατάλαβε τη φωτογραφία (δεν ήταν και υποχρεωμένος άλλωστε) και ρώτησε. Τι έπρεπε να του απαντήσουμε -και μάλιστα για μία ανάρτηση απολύτως σοβαρή πολιτικά; Ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες και κόψε το λαιμό σου; Είσαι σοβαρός;

Δηλαδή πρώτα...φωτογραφίζετε και μετά, οταν ευλόγως κάποιος εμφανιστεί που δεν κατάλαβε , αρχίζετε να ...δίνετε(διευθύνσεις); Και ρωτάς εμένα αν είμαι.. σοβαρός; Σοβαρά;

Ανώνυμος είπε...

Διότι αγαπητέ Κωστή , ως μοναδικός εν Ελλάδι και αποκλειστικός εκπρόσωπος της αριστεράς της κοινωνικής βάσης ξέρεις ΠΑΝΤΑ πολύ καλά τι λες και γιατί το λες , ακόμα και αν αγνοείς τα πραγματικά περιστατικά ...

ομοίως θεωρώ περιττή κάθε άλλη συζήτηση για αυτό το ποστ


Ανώνυμε

η άσκηση του βίτσιου είναι βαρειά καλογερική ....

Ανώνυμος είπε...

Μοναδικός και αποκλειστικός εκπρόσωπος της Αριστεράς της κοινωνικής βάσης ..

Χα χα .. προσπαθείς να με ειρωνευτείς!

Το μόνο πραγματικό περιστατικό για το οποίο μίλησα είναι το εξής:

"η τελευταία δημοσίευσή σου είναι by far η αθλιότερη όσων έχω παρακολουθήσει στους μήνες που σε παρακολουθώ να δίνεις ρεσιτάλ οπορτουνισμού.

λες:

"ομοίως θεωρώ περιττή κάθε άλλη συζήτηση για αυτό το ποστ"

Δεν ξέρω αν είσαι ο Γιακοβ αλλά περιττή ήταν έτσι κι αλλιώς η συζήτηση περί "πραγματικών περιστατικών".

αν και ομολογώ είχε την πλάκα της.

;-)

Κ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Xaxaxaxaxa

Γιάκοβ

ΥΓ λες να είμαι άλλος ;;;;

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε μου (Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2012 12:34:00 μ.μ.),


Για να καταλάβω: Τι ακριβώς μας προσάπτεις; Το ότι φωτογραφήσαμε τα συγκεκριμένα ιστολόγια αντί να τα αναφέρουμε ονομαστικά; Το ότι εξηγήσαμε σε κάποιον αναγνώστη που δεν κατάλαβε τη μία από τις τρεις φωτογραφίες περί τίνος πρόκειται; Και τι ακριβώς υπονοείς με αυτά τα αποσιωπητικά και με αυτή τη λέξη (δίνετε όπως καταδίδετε;) που διάλεξες για να πεις αυτό που θέλεις να πεις; Τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις να πεις;


Τα λέμε


ΥΓ Αν επανέλθεις, καλό είναι να πάρεις ένα ψευδώνυμο. Το έχουμε πει χιλιάδες φορές: η ανωνυμία δεν απαγορεύεται, αλλά εμποδίζει τον διάλογο και την παρακολούθησή του από άλλους αμέτοχους στη συζήτηση αναγνώστες.

Ανώνυμος είπε...

Το ένα είναι οι Ροιδολασκαράτοι που πληρώνονται από ανθελληνικά και αντικομμουνιστικά κέντρα.
Κόκκινος

LeftG700 είπε...

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν γράφεις: Το ένα είναι. Ποιο ένα; Μπορείς να μου το διευκρινίσεις;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Το ένα λέφτηδες είναι από τα τρία ιστολόγια που βάλατε στο στόχαστρο με το ποστ.Αυτό σα λέει ο πρώην ανώνυμος που τώρα έβαλε γουνάκι και δικάζει ως Κόκκινος. Πιθανολογώ να τον λένε και Βασίλη...

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Απουσιάζοντας για μεγάλο διάστημα αναγκάζομαι να απαντήσω σε προσωπική αναφορά με μεγάλη καθυστέρηση. Aντιπαρερχόμενος πολλά στα οποία θα ήθελα υπό άλλες συνθήκες να απαντήσω, επικεντρώνω στο θέμα του Ιασώ, το οποίο φοβάμαι ότι αποκαλύπτει τα σύγχρονα αριστερά ήθη όχι μόνο των αυτουργών αλλά και όσων σιωπούν αλλά και των πρόθυμων αυτόκλητων συνηγόρων τους, γιατί οι ενεχόμενοι προτίμησαν να κάνουν την πάπια.

Λέτε:
"LeftG700Τρίτη, Αυγούστου 21, 2012 2:30:00 μ.μ.


Περί ΙΑΣΩ άστο καλύτερα. Το ‘‘ρεπορτάζ’’ τής Δημοκρατίας, που το έκανε σημαία του ο Λασκαράτος, είναι αέρας κοπανιστός! Δεν ξέρω τι πλήρωσε και τι δεν πλήρωσε ο Τσίπρας. Εκείνο που ξέρω είναι ότι για τον αρχηγό τής αξιωματικής αντιπολίτευσης που τυχαίνει να είναι αριστερή μπαίνει ζήτημα ασφάλειας, ιδίως σε αυτούς τους καιρούς. Αν ήσουν αριστερός (ή αν ήσουν αριστερός που σκεπτόσουνα λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων), θα το ‘ηξερες αυτό και δεν θα υπήρχε λόγος να στο επισημάνω εγώ".

1. Αφείστε τη "Δημοκρατία", την οποία απεχθάνομαι πολύ περισσότερο από εσάς. Δεν μειώνετε την αξία της θέσης μου με αυτήν την αναφορά. Δεν έκανα σημαία κανένα ρεπορτάζ της εφημερίδας. Έκανα σημαία την τελική άρνηση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τα οικονομικά στοιχεία της διαμονής στο Ιασώ, παρά το ότι αρχικά απαντούσε με τη σιβυλλική φράση πως ακόμη δεν βγήκαν από το μαιευτήριο, η οποίο υπονοούσε πως τότε θα δινόταν η απάντηση. Αυτή η άρνηση συνιστά περιφρόνηση της κοινής γνώμης, της λογοδοσίας και της δημοκρατικής διαφάνειας.

2. Και γιατί να δώσει στοιχεία, θα μου πείτε.
Γιατί δημιουργήθηκε ζήτημα, για δεύτερη μάλιστα φορά (και την πρώτη έμεινε αναπάντητο), γιατί ο εκ των πρωταγωνιστών δεν είναι ιδιώτης, γιατί υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης, αφού το ήθος της ηγεσίας και μάλιστα μιας ηγεσίας περιβεβλημένης με το μανδύα της Σωτηρίας της χώρας και από τη διαφθορά της Ελούντας, συνάπτεται καίρια με το ήθος των πολιτών, στους οποίους δίνει και το παράδειγμα.

3. Τα κάποιες χιλιάδες ευρώ, έστω δυο ή τρία, που δεν πληρώθηκαν-από τη στιγμή που δεν δόθηκε καμία εξήγηση, δικαιούμαστε να το ισχυριζόμαστε, "Δεν ξέρω τι πλήρωσε και τι δεν πλήρωσε ο Τσίπρας", ομολογείτε-συνιστούν δωροληψία ενός θεσμικού παράγοντα του πολιτεύματος, ο οποίος επωφελείται από τη θέση του για να περνά καλύτερα και μάλιστα σε συναλλαγή με επιχειρηματία ο οποίος δεν ενεργεί έτσι για τη σωτηρία της ψυχής του, αλλά με την προσδοκία αυριανού ανταλλάγματος.
Συμβαίνει μάλιστα αυτό σε μια στιγμή που άνθρωποι πεινούν, ενώ ο ίδιος απολαμβάνει μισθολογικά και άλλα προνόμια.

3. Έρχομαι στο αστείο θέμα της ασφάλειας, το οποίο αποτέλεσε και μια από τις αχίλειες πτέρνες του υπάρξαντος "σοσιαλισμού", αφού κάτω από αυτό το γελοίο μικροαστικής ηθικής ή τυραννικής μωροφιλοδοξίας πρόσχημα, καλύφθηκαν κουστωδίες από υπηρέτες, πραιτωριανούς΄, προνομιακές "ντάτσες" κλπ κλπ μακριά από τα βέβηλα βλέμματα του λαού.
Ώστε κινδυνεύει ο θερμός φίλος και θαυμαστής του φοροφυγά αρχιεπισκόπου; (από δολοφόνους ή απαγωγείς;). Παραδίνω τον ισχυρισμό αυτό στην κρίση (και στη χλεύη) των αναγνωστών σας.
Να πάει τότε λοιπόν στην πρώτη θέση, για να σωθεί, αλλά να πληρώσει κιόλας για να σώσει τη δική του αξιοπρέπεια, της οικογένειάς του, της παράταξής του (δεν του λείπουν τα λεφτά), και για να δώσει ένα παράδειγμα αρετής που τόσο επιτακτικά τη χρειάζεται ο τόπος.

4. Επιτρέψτε μου να σας πω πως προσωπικά θεωρώ πως αν η διαδικασία γινόταν σε κάποιο δημόσιο Νοσοκομείο, όπου οι σύντροφοί του, οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ, αναμφίβολα θα έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους, η οικογένεια του προέδρου θα έβγαινε σώα και ασφαλής, ο ίδιος δε που είναι "πόλις επί όρους κειμένη", με ενισχυμένο ηθικό κύρος, δίνοντας και το μέτρο της αρετής της αυριανής του κυβέρνησης.
Φοβάμαι όμως πως ο αμετροεπής και επιπόλαιος κύριος, δεν έχει ιδέα του τι τιτάνιο και δύσκολο έργο καλείται να αναλάβει, πράγμα που ποσώς θα με ενοχλούσε αν οδηγούσε αποκλειστικά σε δικό του ναυάγιο, θα οδηγήσει όμως η προφανής ελαφρότητα, η δική του και των στελεχών του, σε πολύ χειρότερα.


Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να υπογράψω:
Λ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λ.

Ζητώ συγνώμη για το σχόλιο που έγραψα, κατά της αναφοράς σου στο Ιασώ. Όταν διάβασα το σχόλιο σου η αναφορά μου φάνηκε "ξεκάρφωτη" και με ενόχλησε επειδή με ενοχλεί γενικά η σκανδαλολογία και επειδή χρησιμοποιείται από άλλες πολιτικές τάσεις της μη-Αριστεράς, αντίπαλες μεν του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επίσης οπορτουνιστικές.

ωστόσο η απάντησή σου με έκανε να αισθανθώ άσχημα γιατί ακόμα κι αν είχα κάποιο δίκιο στην αντίδραση μου ... ο τρόπος που αντιμετωπίζεις το ζήτημα αποκαλύπτει την κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα πιο συγκεκριμένα δείχνει σε τι ουσιαστικά αποβλέπουν και τι ελπίζουν οι "ιδεολόγοι" του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του, που πουλάνε σε μας "ιδεολογία" και "ελπίδα".

μαζί με την αίτηση συγνώμης ελπίζω να μην έχεις αντίρρηση να επαναλάβω την τελευταία σου φράση.

Φοβάμαι όμως πως ο αμετροεπής και επιπόλαιος κύριος, δεν έχει ιδέα του τι τιτάνιο και δύσκολο έργο καλείται να αναλάβει, πράγμα που ποσώς θα με ενοχλούσε αν οδηγούσε αποκλειστικά σε δικό του ναυάγιο, θα οδηγήσει όμως η προφανής ελαφρότητα, η δική του και των στελεχών του, σε πολύ χειρότερα.

Κωστής

LeftG700 είπε...

Φίλε Κόκκινε,


Δεν μας διευκρίνισες τελικά τι ακριβώς εννοείς. Σκεφτήκαμε κι εμείς το ενδεχόμενο να εννοείς αυτό που κατάλαβε ο Γιάκοβ. Είχαμε όμως αμφιβολίες γιατί ‘‘φωτογραφίσαμε’’ με τόση ευκρίνεια τα τρία μπλογκς που θεωρήσαμε ότι υπονοείς κάτι περισσότερο από τα αυτονόητα. Εν πάση περιπτώσει, επειδή φαίνεται να μην ξέρεις και τόσο καλά τα της μπλογκόσφαιρας, να πούμε ότι όντως το δεύτερο μπλογκ που αναφέρουμε είναι το roides.wordpress.com (το πρώτο είναι το nosferatos.blogspot.gr και το τελευταίο το panosz.wordpress.com). Λίγα λόγια για το σχόλιό σου τώρα.

Υπογράφεις ως Κόκκινος. Χρησιμοποιείς όμως μία φρασεολογία που δίνει το δικαίωμα να αμφισβητηθεί η πολιτική ταυτότητα που καταθέτεις. Εμείς τη δεχόμαστε με καλή πίστη και σου μιλάμε αναλόγως.

Τι θα πει ανθέλληνες; Είναι πολύ ακατάλληλη και παραπλανητική λέξη. Όχι μόνο γιατί έχει χρησιμοποιηθεί σε όλες τις χώρες (και ειδικά στη δική μας) για να κατηγορηθεί η Αριστερά με ταυτόχρονη διαστρέβλωση τής έννοιας του διεθνισμού της. Αλλά γιατί δεν αποκαλύπτει το πραγματικό πρόβλημα. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι ο Λασκαράτος και ο Ροΐδης θεωρούν το έθνος-κράτος ξεπερασμένο από τα πράγματα. Κάθε έθνος-κράτος, όχι μόνο το ελληνικό. Φυσικά, κάνουν λάθος. Ο μαρασμός τού έθνους-κράτους απαιτεί πολύ περισσότερα πράγματα από την απελευθέρωση της κίνησης κεφαλαίων και εμπορευμάτων. Είναι γεγονός ότι σήμερα ο καπιταλισμός χρειάζεται λιγότερο το έθνος-κράτος σε σχέση με ό,τι συνέβαινε τον 18ο, 19ο ή και τον 20ο αιώνα. Ο καπιταλισμός όμως, όχι εμείς (οι κόκκινοι). Εμείς το χρειαζόμαστε. Είναι το μίνιμουμ έδαφος (και με την κυριολεκτική και με τη μεταφορική σημασία η λέξη) στο οποίο μπορούμε να σταθούμε και να κινήσουμε τη γη προς τον σοσιαλισμό —για να θυμηθούμε, έστω και παραφραστικά τον Αρχιμήδη («δώσε μου τόπο να σταθώ και θα κινήσω τη γη»). Αυτό χοντρικά είναι κατά την άποψή μας το ζουμί τής υπόθεσης. Και σύμφωνα με αυτό, οι άνθρωποι για τους οποίους κάνουμε κουβέντα δεν είναι ούτε ανθέλληνες, ούτε φιλέλληνες —μη χαλάς φαιά ουσία για τέτοια μη ουσιαστικά ζητήματα. Είναι (ας πούμε, γιατί δεν είναι δόκιμος ο όρος) αντιεθνοκρατιστές. Δες το και αλλιώς: αν έχει νόημα ο όρος ανθέλληνας και αντικομμουνιστής, κανονικά, πρέπει να έχει νόημα και το αντίθετό του: φιλέλληνας και φιλοκομμουνιστής. Μα δεν είναι αστείο;

Τέλος: Αυτό που γράφεις (πληρώνονται από ανθελληνικά και αντικομμουνιστικά κέντρα), επίτρεψέ μας να σου πούμε ότι είναι απολύτως μετέωρο. Όχι μόνο γιατί είναι απολύτως αυθαίρετο και περνάει στην περιοχή της συκοφαντίας (οι αριστεροί δεν πρέπει να δίνουν την εντύπωση ότι είναι συκοφάντες, έτσι δεν είναι;), αλλά και για δύο επιπλέον λόγους.

1. Κι εγώ μπορεί να πληρώνομαι από κάποιο αριστερό κόμμα ή οργάνωση για να γράφω. Και λοιπόν;

2. Κάθε μα κάθε ψευδώνυμος μπλόγκερ (όπως και κάθε ψευδώνυμος σχολιαστής), θεωρητικά, μπορεί ενδεχομένως να πληρώνεται μέχρι κι από τον διάβολο τον ίδιο! Ας αφήσουμε λοιπόν στην πάντα τέτοιου τύπου συνομωσιολογίες οι οποίες, θεωρητικά πάντα, ισχύουν και για εμάς[*] και για εσένα και για όλο τον κόσμο που κυκλοφορεί με ψευδώνυμο ή ανώνυμα στο διαδίκτυο.


Τα λέμε


[*] Το ξέρεις ότι από το πρώτο ιστολόγιο που αναφέρουμε στο ποστ έχουμε κατηγορηθεί ρητά, εδώ και πολύ καιρό, ως στημένο, ασφαλίτικο μπλογκ, χωρίς μέχρι τώρα να έχει ανακληθεί αυτή η αισχρή (και παρανοϊκή ασφαλώς) συκοφαντία; Μάθε το. Και το ξέρεις ότι σε άλλο κομμουνιστικό ιστολόγιο μας έχουν συνδέσει (λιγότερο ρητά, αλλά με σαφή υπονοούμενα) με την ΕΥΠ; Μάθε το κι αυτό. Έχουμε ανάγκη από τέτοιες πρακτικές εμείς οι αριστεροί για να υπερασπιστούμε τις ιδέες μας;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κωστή,
ευχαριστώ για τις εξηγήσεις και χαίρομαι που συμφωνούμε σε κάποιες υποκειμενικές εκτιμήσεις.
Το συγνώμη που μου απευθύνεις για ένα σχόλιό σου το οποίο από την αρχή κατάλαβα ότι ήταν καλοπροαίρετο, δείχνει εντιμότητα και γενναιότητα.
Λ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ LeftG700,

Λες:

"2. Κάθε μα κάθε ψευδώνυμος μπλόγκερ (όπως και κάθε ψευδώνυμος σχολιαστής), θεωρητικά, μπορεί ενδεχομένως να πληρώνεται μέχρι κι από τον διάβολο τον ίδιο!"

Δηλαδή εγώ που είμαι ούτε ανώνυμος ούτε ψευδώνυμος, να χάσω κάθε ελπίδα να με πληρώσει κάποιος διάβολος; έστω όχι ο ίδιος αλλά τουλάχιστον ένας δευτεροκλασάτος;

λες επίσης:

"1. Κι εγώ μπορεί να πληρώνομαι από κάποιο αριστερό κόμμα ή οργάνωση για να γράφω. Και λοιπόν;"

Αυτό το αποκλείω:

Να πληρώνεσαι για να είσαι επαγγελματικό στέλεχος ναι .. μπορεί .. αλλά να πληρώνεσαι για να γράφεις αποκλείεται.

Όχι ότι δεν γράφεις καλά, αντίθετα αυτά που λες τα λες με αξιοζήλευτα ωραίο φιλολογικό και έξυπνο στυλ. Αν δούλευες σε κανένα διαφημιστικό γραφείο θα έβγαζες τρελά λεφτά.

Αλλά για το περιεχόμενο των γραφτών σου καμιά δύναμη δεν θα σε πλήρωνε.

-- Η ασφάλεια και η ΕΥΠ αποκλείεται, γιατί αυτά που λες (που βεβαίως είναι τελείως αντίθετα από κάθε έννοια Αριστερής λογικής) τα λένε όλοι ανεξαιρέτως οι επιτελείς της μη-Αριστεράς των επιτελείων εντελώς δωρεάν και άρα ανέξοδα για τα "ειδικά ταμεία" της ασφάλειας και της Ε.Υ.Π.

Αμφιβάλω μάλιστα αν υπάρχουν τέτοια ταμεία, από την στιγμή που πληρώνεται τόσος κόσμος (βουλευτές, συνδικαλιστές, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες κλπ. κλπ.) από το ίδιο το "έθνος-κράτος" που βεβαίως χρειάζεται σε όλους αυτούς αυτονοήτως και αυταποδίκτως;

-- Να σε πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να τον υποστηρίζεις, επίσης αποκλείεται γιατί δεν είναι η προπαγάνδα (ούτε του τύπου που κάνεις εσύ ούτε του τύπου που κάνουν άλλοι) που τον ανέβασε στην θέση που είναι σήμερα και στην κυβέρνηση που θα είναι αύριο αν βέβαια ο Τσίπρας και οι κηδεμόνες του, δεν απαλείψουν κάθε ίχνος αριστερής πολιτικής και καταντήσουν σαν τον μέχρι χτες "αριστερό" και σήμερα άχρηστο Κουβέλη.

-- Να σε πληρώνει κάποια άλλη "αριστερή" δύναμη για να σαμποτάρεις τον ΣΥΡΙΖΑ με τους επαίνους σου; επίσης αποκλείεται. Ποια δύναμη; το ΚΚΕ που τα φυσάει πληρώνει άλλους σε μακροπρόθεσμη βάση και ξέρει πολύ καλά ότι βραχυπρόθεσμα το μόνο που έχει να κάνει είναι να κρατάει την ουρά του απ' έξω και να περιμένει το κλατάρισμα του συστήματος για να αξιοποιήσει τις επενδύσεις του.

Είσαι επομένως εντελώς δωρεάν και αφιλοκερδώς, εξοργιστικά αντιαριστερός και ως προς αυτό σου βγάζω το καπέλο!

* * * * * *

Αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω είναι από προκύπτει η αντιαριστερή οξυδέρκεια που εκδηλώνεις κάθε μέρα και περισσότερο και που αυτή την φορά την εκδήλωσες με αυτή την (ομολογώ) εξαιρετικά επίκαιρη ατάκα για το "έθνος-κράτος".

"Ο μαρασμός τού έθνους-κράτους απαιτεί πολύ περισσότερα πράγματα από [τα οικονομικά]. Είναι γεγονός ότι σήμερα ο καπιταλισμός χρειάζεται λιγότερο το έθνος-κράτος (..). Ο καπιταλισμός όμως, όχι εμείς (οι κόκκινοι). Εμείς το χρειαζόμαστε (:-)) Είναι το μίνιμουμ έδαφος στο οποίο μπορούμε να σταθούμε και να κινήσουμε τη γη προς τον σοσιαλισμό (..)"

Τα θερμά μου συγχαρητήρια. Ούτε ο ίδιος ο Λένιν δεν θα μπορούσε να σκεφτεί μια φράση που θα περιέγραφε καλύτερα από την δική σου την αντίθεση στις απόψεις του σχετικά με το κράτος και την διάλυσή του.

Θα σου πω εδώ ένα μόνο πράγμα: Το κράτος ή "μαραίνεται" ή δεν "μαραίνεται" .. πρόκειται για μια ιστορική διαδικασία που ή την κατάλαβαν σωστά οι Μαρξ και σία ή δεν την κατάλαβαν .. αλλά αν "μαραίνεται" οι υλικές συνθήκες του μαρασμού δημιουργούνται στο προηγούμενο σύστημα χωρίς να "ρωτάνε" ούτε τους "κόκκινους" ούτε τους "μαύρους" αν το χρειάζονται το κράτος ή δεν το χρειάζονται.

αυτά προς το παρόν

αν είχα λεφτά θα σε πλήρωνα εγώ, πραγματικά με φώτισες σ' αυτό το πολύ λεπτό ζήτημα που με απασχολούσε.

Κωστής

LeftG700 είπε...

Σου διέφυγε ένα ύψιλον αντί τού σωστού γιώτα, μία παράγραφος που κακώς ανοίχτηκε γιατί ανήκει στην ίδια νοηματική ενότητα, καθώςε και το γεγονός ότι όταν ήμουν μικρός είχα την κακή συνήθεια να τρώω συχνά-πυκνά με τα δάχτυλα...

Ρε Κωστή, δεν βαρέθηκες;

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Κανένα πρόβλημα με την όποια καθυστέρηση της απάντησης (στις Λαϊκές Δημοκρατίες, όπως αυτή εδώ, δεν στεκόμαστε σε τέτοια). Όμως, δεν καταλαβαίνω καθόλου αυτό που γράφεις: Aντιπαρερχόμενος πολλά στα οποία θα ήθελα υπό άλλες συνθήκες να απαντήσω, [...]. Τι έχουν οι παρούσες συνθήκες και σε υποχρεώνουν να μην απαντήσεις σε πολλά, αν και θα το ήθελες; Εγώ μια χαρά τις κόβω να είναι. Τέλος πάντων, αφεντικό τού εαυτού σου είσαι, μην κατηγορηθώ για μη αναγνώριση των πρωτείων του ατόμου κιόλας…

Ας πάμε λοιπόν σε αυτό στο οποίο επικεντρώνεσαι, το οποίο, κατά τα φαινόμενα, θεωρείς λαυράκι και προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης. Ακολουθώ τη δική σου αρίθμηση.

1. Η αναφορά μας στη «Δημοκρατία» ήταν αυστηρά μη αξιολογική. Ούτε ευθέως, ούτε πλαγίως, ούτε υπογείως υπονοήσαμε κάτι για την πολιτική ταυτότητα της πηγής που αποτέλεσε τη βάση τής ανάρτησής σου. Δεν έχω τον παραμικρό δισταγμό να σου πω ότι εμείς, ακόμα και για μία καταγγελία (υπαρκτού όμως ζητήματος) που θα ξεκινούσε από τη «Χρυσή Αυγή», δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να ασκήσουμε κριτική, αν κρίναμε ότι έπρεπε. Αυτό, το να υπονομεύεις την πηγή λόγω τής πολιτικής της ταυτότητας, επίτρεψέ μας να σου πούμε ότι είναι μία τέχνη που εξασκείς εσύ, όποτε βέβαια νομίζεις ότι σε συμφέρει. Εμείς, ως αριστεροί τής συγκεκριμένης νοοτροπίας που έχουμε, δεν την καταδεχόμαστε (και δεν πιστεύουμε ότι την έχουμε ανάγκη άλλωστε). Αν θέλαμε, θα μπορούσαμε να την εξασκήσουμε και, σε διαβεβαιώ, με μεγαλύτερη επιδεξιότητα, δηλαδή χωρίς να καρφωνόμαστε όπως εσύ. Αλλά δεν θέλουμε. Κι όταν χρησιμοποιούμε υπονοούμενα, γιατί χρησιμοποιούμε βέβαια υπονοούμενα, είναι υπονοούμενα που σκόπιμα κάνουν μπαμ. Το μόνο αξιολογικό στοιχείο στην αναφορά μας στη συγκεκριμένη εφημερίδα ήταν το ρεπορτάζ της, το οποίο, εμμέσως πλην σαφώς, χαρακτηρίσαμε ως σκουπίδι. Ισχυρίζεσαι ότι δεν έκανες σημαία το σκουπίδι αυτό, αλλά την άρνηση του εκπροσώπου τύπου να δώσει τα οικονομικά στοιχεία. Φίλε Λασκαράτε, αν πρόκειται για χιούμορ, είναι πολύ κακό χιούμορ. Ποιος έγραψε τα παρακάτω λόγια, μας λες;

Η καταγγελία της «Δημοκρατίας», μιας εφημερίδας που προφανώς δεν εντάσσεται στις συμψηφιστικές υπόγειες συμφωνίες των «σοβαρών» ΜΜΕ για αμοιβαία ομερτά, ήταν σοβαρή και συγκεκριμένη.

Υιοθετείς και αναπαράγεις το ‘‘ρεπορτάζ’’ αυτούσιο και αυτολεξεί και, κατά τα άλλα, δεν το έκανες σημαία σου, επειδή, εκτός από αυτό το θεμελιώδες φλάμπουρο, έστησες παραδίπλα (όπως εξ άλλου και η «Δημοκρατία») και την άρνηση του εκπροσώπου να δοθούν οικονομικά στοιχεία τής γέννας;;; Πως μας την πας τη δουλειά; If you can’t convince them, confuse them;;; Βρήκες καρδιά και πλήγωσες!

2 – 3 – 3 (επαναλαμβάνεις το 3 και το επαναλαμβάνω κι εγώ για να μη δημιουργηθεί σύγχυση). Φίλε Λασκαράτε, ας αφήσουμε τα σάπια. Το ‘‘ρεπορτάζ’’ τής «Δημοκρατίας», υποθετικό και ρεπορτάζ δίκης προθέσεων 101%, ήταν κάτι που νόμιζαν ότι θα τους οδηγούσε σε μία win-win κατάσταση, ό,τι κι αν γινόταν. Όπως παρουσίαζαν τα πράγματα ο Τσίπρας θα έβγαινε είτε δωρολήπτης, είτε …προύχοντας. (Αν ο Τσίπρας εμφάνιζε το τιμολόγιο, τότε, χωρίς μεγάλη δυσκολία, μπορούμε να σου πούμε το επόμενο πρωτοσέλιδο: «Ο κόσμος πεινάει και ο Τσίπρας δαπανά 4.600 ευρώ για το γιόκα του!» Αυτό είναι κάτι που κι εσύ στο κείμενό σου σημειώνεις, κι ας λες αρχικά —και παραπλανητικά— ότι το παρακάμπτεις.) Φυσικά, στην πολιτική αντιπαράθεση συμβαίνουν αυτά. Ο κάθε ένας προσπαθεί να εγκλωβίσει σε καταστάσεις win-win τον αντίπαλό του, ιδίως όταν μιλάμε για δημιουργία εντυπώσεων. Και ο κανόνας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ένας: αν πάνε να σε εγκλωβίσουν σε καταστάσεις win-win, walk away!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Δεν τα ξέρεις αυτά, φίλε Λασκαράτε; Τα ξέρεις και πολύ καλά. Όπως τα ξέρουν και τα πολιτικά επιτελεία τής Δεξιάς (όλων των πτερύγων τής δεξιάς: δεξιάς, κεντρώας και αριστερής). Έ, στην προκείμενη την περίπτωση έτυχε να τα ξέρουν και τα επιτελεία τού ΣΥΡΙΖΑ (μακάρι αυτό να συνέβαινε πιο συχνά…). Κι έτσι άφησαν τη «Δημοκρατία», εσένα και τους αναγνώστες σου να περιμένετε το τιμολόγιο του ΙΑΣΩ. Θα περιμένετε μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα! Πρόσεξε να μη το παρακάνεις στο να υπενθυμίζεις τις μη παρασχεθείσες αποδείξεις για το τι πλήρωσε και δεν πλήρωσε ο Τσίπρας, γιατί σε βλέπουμε να καταντήσεις το ίδιο γραφικός με τον Αλέφαντο που έλεγε για χρόνια «γιατί δεν βγαίνει στο τηλέφωνο ο Δούρος»! (αν παρακολουθείς καθόλου ποδόσφαιρο, θα το καταλάβεις αυτό, αν όχι, ρώτα κάποιον ποδοσφαιρόφιλο, είναι μεγάλη ιστορία και θα μας βγάλει από το δρόμο μας).

Τίποτε δεν παραδεχθήκαμε, φίλε Λασκαράτε, όταν γράφαμε «δεν ξέρουμε τι πλήρωσε και δεν πλήρωσε ο Τσίπρας». Το γράψαμε γιατί δεν μας απασχολεί, με την έννοια ότι για εμάς δεν υπάρχει κανένα θέμα. Το σκεπτικό μας έχει ως εξής:

Ο Τσίπρας, κι αυτό σύμφωνα με την ίδια τη «Δημοκρατία», πήγε σε δωμάτιο κοινό, τρίκλινο. Επειδή όμως έχει τη θέση και το ρόλο που έχει, η κλινική μετέτρεψε το δωμάτιο σε μονόκλινο. PR με έναν πιθανό αυριανό Πρωθυπουργό; Φυσικά! Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ένα-δυο πρόχειρα: ενόχληση των άλλων πελατών που σε κάθε επίσκεψη στις γυναίκες τους θα έπρεπε να λογοδοτούν σε κάποιον μπάτσο ο οποίος θα τους ρώταγε έξω από το δωμάτιο: «ο κύριος που πηγαίνει;». Ή: ενόχληση των άλλων λεχώνων από τα πολλά σούρτα φέρτα και τηλέφωνα στο δωμάτιο —σ’ αυτούς τους καιρούς ιδίως, κάθε επιχείρηση φροντίζει όσο μπορεί να έχει τους πελάτες της ευχαριστημένους, έτσι δεν είναι; Και φυσικά, ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δέχθηκε ο Τσίπρας τη μετατροπή τού τρίκλινου σε μονόκλινο δεν μπορεί να είναι μόνο αυτοί που ισχυρίζεσαι, σε μία καραμπινάτη δίκη προθέσεων (ποιος, εσύ ένας ‘‘αντισταλινικός’’!) η ιδιοτέλεια και η επιθυμία να επωφεληθεί από τη θέση του, γινόμενος …δωρολήπτης! Γιατί δεν θα μπορούσε, π.χ., να είναι και η αποφυγή τής ενόχλησης των άλλων μητέρων και των συγγενών τους από τα όποια μέτρα ασφάλειας και τα πολλά σούρτα φέρτα τής ‘‘επώνυμης’’ λεχώνας;

Κι ερχόμαστε στην ασφάλεια. Την οποία, καθόλου τεχνηέντως και συμπεριφερόμενος σαν να συνομιλείς με κάποιους που έχουν IQ 70, την περιορίζεις στο ενδεχόμενο δολοφονίας και απαγωγής!!! Δηλαδή, το ενδεχόμενο να μπουκάριζε κάποιος και να έλεγε στην Παγώνα «μωρή καριόλα, το παιδί είναι σίγουρα του Αλέξη, ή το έκανες με κανέναν Πακιστανό;» δεν συμπεριλαμβάνεται στα ζητήματα ασφάλειας;;; Εσύ θα αδιαφορούσες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν επρόκειτο για τη δική σου γυναίκα; Ποιος ‘‘ηθικός’’ νόμος υποχρεώνει τον Τσίπρα (και τον κάθε Τσίπρα, η θέση κι ο ρόλος έχουν σημασία) να αδιαφορήσει σε τέτοια ενδεχόμενα;

Ήταν δύσκολο να τα σκεφτείς όλα αυτά; Όχι βέβαια! Αλλά, φυσικά, δεν είσαι κορόιδο να τα γράψεις. Πώς θα στοιχειοθετηθεί η κατηγορία τής δωροληψίας και πώς θα δέσεις την υπόθεση ως άλλος Ιαβέρης ή Βισίνσκι αν τα γράψεις. Δεν είσαι κορόιδο, αλλά επίτρεψέ μας και πάλι, σε δέρνει μία μεγάλη αφέλεια: να νομίζεις ότι τέτοιες κουτοπονηριές περνάνε απαρατήρητες ή ότι είμαστε οι μοναδικοί που τις παίρνουμε πρέφα!Χλεύη; Σίγουρα μπαίνει ζήτημα χλεύης, φίλε Λασκαράτε. Το ερώτημα είναι για ποιον…


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Θα συνέβαιναν όλα όσα περιέγραψα παραπάνω, αν ο Τσίπρας ήταν ένας εργολαβάκος που κυνηγάει τον πελάτη με το ντουφέκι; Όχι βέβαια. Θα πήγαινε στο τρίκλινο, θα έσκαγε τα χίλια τόσα ευρώπουλα κι από ’δώ πάνε κι οι άλλοι. Όμως, ο Τσίπρας έχει τη θέση που έχει και συνέβη ό,τι συνέβη. Τι συνέβη;

Δύο ενδεχόμενα. Το ένα: πλήρωσε κανονικά τιμή μονόκλινου. Πολύ καλά έκανε. Όπως λες κι εσύ, λεφτά για να πληρώσει τη γέννα έχει. Το άλλο: πλήρωσε τιμή τρίκλινου. Και πάλι ουδέν πρόβλημα. Διότι η προσφορά που του έγινε, του έγινε όχι γιατί είναι ωραίος αλλά γιατί έχει μία συγκεκριμένη θέση και ρόλο. Τα ‘‘έξοδα παραστάσεως’’ λοιπόν που τα δημιούργησε η θέση του, αντί να τα πληρώσει αυτός, άφησε να τα χρεωθεί το ΙΑΣΩ. Αυτό σημαίνει ότι, αν γίνει Πρωθυπουργός, θα πει στο ΣΔΟΕ «μη σας δω στο ΙΑΣΩ, θα σας κόψω τα πόδια»; Ενδεχομένως. Αλλά από πού αντλείς τη βεβαιότητα ότι θα συμβεί έτσι; Κι από πού αντλείς τη βεβαιότητα ότι, αν υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας είναι σκάρτος, δεν θα βρεθούν άλλοι, πολλοί, που θα του πουν «τι λες ρε μαλάκα;». Να σου πούμε εμείς;

Από την ίδια δεξαμενή ανοησίας που ορισμένοι αντλούν τη βεβαιότητα ότι τα παίρνεις από το Σώρος! Από την ίδια δεξαμενή ανοησίας και κακοήθειας που ο Νοσφεράτος έχει τροφοδοτήσει το μυαλό του και έχει ισχυριστεί δημοσίως στο νετ ότι είμαστε ασφαλίτικο μπλογκ, χωρίς μέχρι τώρα να ανακαλέσει, έστω και ‘‘ντροπαλά’’! Σου αρέσει η παρέα σου; Να τη χαίρεσαι!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Να κλείσω με δύο εξηγητικές παρατηρήσεις και μία συμβουλή:

1) Δεν υπάρχει τίποτε το προσωπικό σε αυτό το ποστ, ούτε για εσένα και τον Ροΐδη, ούτε για τον Νοσφεράτο (αν και αυτός μάς έχει δώσει του κόσμου τις αφορμές), ούτε με την Καλύβα. Με αυτή την έννοια αυτό το προσωπική αναφορά που γράφεις στο σχόλιό σου είναι λίγο παραπλανητικό. Το σωστό είναι προσωπική πολιτική αναφορά.

2) Αν δεν είχες κόψει τις γέφυρες μ’ εμάς, όλα αυτά και άλλα πολλά θα τα άκουγες στο τσαρδί σας, κι εσύ κι ο Ροΐδης. Μπορεί, ακόμα και τότε, να σας κάναμε κάποια στιγμή πρωτοσέλιδο. Δεν θα το επιδιώκαμε όμως. Θα το κάναμε αν μας υποχρεώνανε τα πράγματα. Όλα αυτά βέβαια είναι ιστορία. Τις έκοψες τις γέφυρες. Θα τ’ ακούτε λοιπόν από εδώ. Θα φροντίζουμε να μην ξεπερνάμε την αναγκαία κατά περίσταση σκληρότητα, αλλά η σκληρότητα είναι δεδομένη. Όμως, στα ίσα, χωρίς κορδελάκια και παιχνιδάκια σαν αυτά που συνηθίζεις. So, stay tuned!

Η συμβουλή: Χωρίς να παίρνω πίσω αυτό που έγραψα στην αρχή (είναι δικαίωμά σου να αντιπαρέλθεις ό,τι θέλεις), δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό, κρίνοντας την "παράκαμψή" σου, καθώς έχω κι εγώ αυτό το δικαίωμα της κριτικής, να σου πω το εξής:

Όπως κατάλαβες πολύ καλά, άσχετα αν το …‘‘αντιπαρήλθες’’, το κύριο ζουμί τού ποστ, ήταν η αντιστοιχία (ή αναντιστοιχία, καλή ώρα!) τού αντιφασιστικού λόγου με την αντιφασιστική πράξη. Εν προκειμένω, η ζητούμενη πράξη ήταν ελάχιστη: ένα ψηφαλάκι στον μοναδικό αριστερό σχηματισμό που, εκ των πραγμάτων, ήταν ο μόνος ο οποίος θα μπορούσε να φράξει το δρόμο τής ΝΔ (συν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ —σόρυ Ροΐδη!— plus Χρυσή Αυγή). Το αρνήθηκες (κι εσύ, και όλοι οι φωτογραφιζόμενοι στο ποστ). Οk! Είπαμε, τα πρωτεία του ατόμου (κράτα τα σφιχτά μη σου τ’ αρπάξει ο Τσίπρας!). Πιαστείτε λοιπόν τώρα χέρι-χέρι όλοι μαζί (εσύ, ο Ροΐδης, ο Νοσφεράτος και ο …αντιδικομματικός Πάνος τής Καλύβας) και, όπως γράψαμε σε έναν άλλο σχολιαστή παραπάνω, έτσι όπως έχετε μαυρίσει από τα καλοκαιρινά μπάνια, φροντίστε, καλού-κακού, να πηγαίνετε τοίχο-τοίχο, μη σας πάρει ξώφαλτσα κανένα Χρυσαυγίτικο μαχαίρι…


Τα λέμε


ΥΓ4 Τα ζητήματα ασφάλειας πολλαπλασιάζονται στα δημόσια νοσοκομεία. Και η ιστορία αυτή (δημόσιο/ιδιωτικό σε συνθήκες καπιταλισμού) είναι πολύ παλιά. Μας θυμίζει το Κολλέγιο της κόρης Παπαρήγα που, αν δεν κάνω λάθος, έχει πρωτοακουστεί εδώ και χρόνια. Αστειότητες. Ιδίως αν τις επικαλείσαι εσύ, που δεν νομίζουμε ότι έχεις βάλει ποτέ την υπογραφή σου κάτω από το μότο omnia sunt communia, έτσι δεν είναι;

ΥΓ2 Ήταν πολύ εύστοχο αυτό που έγραψες στην περίφημη ανάρτησή σου του Ιουλίου («Μπορεί ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης να είναι δωρολήπτης;») ότι τίποτε δεν αποκλείει, το μάναζμεντ του ΙΑΣΩ να μετακύλησε το κόστος τής ‘‘δωροληψίας’’ στους εργαζόμενους. Εύστοχο και χρήσιμο, ειδικά σ’ εμάς. Γιατί μας έκανε να σκεφτούμε ότι η γκρίνια που κάναμε πέρυσι στο café όπου συνηθίζουμε να βλέπουμε μπάλα, και η οποία έπιασε τόπο γιατί έκτοτε το μαγαζί φρόντιζε να μας κερνάει και καμιά μπύρα που και που, ήταν τελικά προδοσία εις βάρος των εργαζόμενων κοριτσιών εκεί. Τίποτε δεν αποκλείει, τα κεράσματα να τα πληρώνουν τελικά τα κορίτσια, με αντίστοιχη μείωση στο μεροκάματό τους. Θα βάλω το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής μας Επιτροπής. Πρώτο-πρώτο!

Ανώνυμος είπε...

Μας έχετε κάνει την τιμή να αφιερώνετε χώρο και χρόνο για εμάς, έστω και επικριτικά, αλλά δεν σας απαντώ-καίτοι ευκολότατο- στα περί φιλευθερισμού (οικονομικού προφανώς) του μπλογκ του κ.Ρο (!), κουκούλας (εδώ γίνεστε αστείοι γιατί υπερασπίστηκα τη μάσκα του Ζορό), Έθνους (για να μετρήσουμε τους πατριωτισμούς μας να δείτε ποιανού είναι μεγαλύτερος, και δεν αστειεύομαι, φοροδοσία, στρατιωτική θητεία κλπ), γιατί όπως ξέρετε δεν θέλω να σχολιάζω εδώ, όπως έχω εξηγήσει, εσείς με αναγκάσατε.
Το Ιασώ είναι μια εξαίρεση, παραβίασα μια υποσχεσή μου, άξιζε τον κόπο γιατί υποτιμήθηκε τρομερά από τους φίλους, τους κόλακες και τους εχθρούς του δράστη (με τι μούτρα να τον εκθέσουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, είναι χειρότεροι από αυτόν), είναι πολύ σημαντικό γιατί έδειξε ποιός είναι ο επίδοξος πρωθυπουργός, για όσους δεν θέλουν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους. Πάνω σε αυτό δεν έχω τίποτα να προσθέσω, όσοι μπουν στον κόπο να διαβάσουν θα κρίνουν, μπορεί να με πουν καραγκιόζη μπορεί όμως και να βρουν τον καραγκιόζη, τον τζαμπατζή δηλαδή που τάχα δεν λέει πόσα πλήρωσε-ποιός του δίνει αυτό το δικαίωμα;- για να μην του πουν πόσα πολλά έδωσε (!), πολύ ψηλότερα.
Μου αποδώσατε κακή πίστη, δόλο κλπ ενώ εγώ έχω μάθει να λέω μόνο αυτό που πιστεύω, χωρίς βέβαια να ισχυρίζομαι πως κατέχω την αλήθεια. Θεωρείτε πως μπορείτε να ξέρετε τις προθέσεις των ανθρώπων και τις αιτίες των πραγμάτων;

Αφού σας αρέσουν και τα Λατινικά:

Felix qui potuit rerum cognoscere causas
Λ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ LeftG700

Με ρωτάς αν βαρέθηκα;

πλάκα έχεις !!!

Κ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ακόμη.

Λέτε:
@Δύο ενδεχόμενα. Το ένα: πλήρωσε κανονικά τιμή μονόκλινου. Πολύ καλά έκανε. Όπως λες κι εσύ, λεφτά για να πληρώσει τη γέννα έχει. Το άλλο: πλήρωσε τιμή τρίκλινου. Και πάλι ουδέν πρόβλημα. Διότι η προσφορά που του έγινε, του έγινε όχι γιατί είναι ωραίος αλλά γιατί έχει μία συγκεκριμένη θέση και ρόλο. Τα ‘‘έξοδα παραστάσεως’’ λοιπόν που τα δημιούργησε η θέση του, αντί να τα πληρώσει αυτός, άφησε να τα χρεωθεί το ΙΑΣΩ. Αυτό σημαίνει ότι, αν γίνει Πρωθυπουργός, θα πει στο ΣΔΟΕ «μη σας δω στο ΙΑΣΩ, θα σας κόψω τα πόδια»;

1. Τις ενδεχόμενες διαδρομές των γεγονότων τις οποίες με τόση δικολαβική δεινότητα περιγράφετε, δεν τις εγνώριζε απαρχής ο κ.Πρόεδρος;
Άλλωστε είχαν ξανασυμβεί και το δις εξαμαρτείν κλπ.
Ότι δεν συνέβη το πρώτον τοιούτον-το μόνο αξιοπρεπές-τεκμαίρεται από τις παρλαπίπες του κ.Σκουρλέτη και από τη σιωπή του τάφου που επακολούθησε, καθόλου δημοκρατική, καθόλου τίμια, κι αυτά που λέτε αφορούν την κυρα-Κατίνα και όχι τον αρχηγό της αντιπολίτευσης που κάνει πείσματα και δεν απαντάει όπως οφείλει, για να μην πουν πόσα ξόδεψε κλπ.

Αντί λοιπόν να πάει στη ρεσεψιόν και να πει:
-Ξέρετε με λένε Αλέξη και θέλω ένα τρίκλινο.
-Αλέξης είπατε; Μήπως είστε κλπ,.... μα θα πάρετε οπωσδήποτε μονόκλινο για να μην ενοχληθούν οι υπόλοιποι κλπ μην επιμένετε είμεθα ανένδοτοι και μην ανησυχείτε, θα χρεωθείτε τρίκλινο, αυτή είναι η πολιτική μας κλπ

Μπορούσε να πει απ'ευθείας θέλω μονόκλινο, πληρώνω μονόκλινο κι όποιος ρωτήσει τι πλήρωσα κλπ, ΆΛΛΩΣΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΌ ΤΟ ΚΡΆΤΟς ΜΟΥ ΈΧΕΙ ΚΌΨΕΙ ΜΙΣΘΆΡΑ, βγάλτε μου μια φωτοτυπία της απόδειξης να του την τρίψω στη μούρη του κερατά και να του πω, γράψε ρε πρώτα για τα Μυστικά Κονδύλια του αρχηγου σου και ύστερα ασχολήσου με τρίχες.
Αλλά πως να τα πει αυτά όταν κι αυτός έχεις κάνει το κορόϊδο για τα Μυστικά του κονδύλια και για τόσα άλλα;


2.Ακριβώς γι'αυτό:
Δεν του έγινε η προσφορά επειδή είναι ωραίος. Του έγινε επειδή κατέχει θεσμική θέση, την οποία όχι μόνο κατά την αριστερή ηθική αλλά και κατά την αστική και μεγαλοαστική ηθική ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ.
Για να το εξηγήσω με ένα παράδειγμα:
-Είστε καλέ ο γνωστός Αλέξης;
-Πάρτε και ένα πλυντήριο SIEMENS τιμητική προσφορά του καταστήματος κλπ.

και μην θεωρήσετε το παράδειγμά μου τραβηγμένο, έχει συμβεί σε καλύτερες οικογένειες και το ένα φέρνει τ'άλλο.

3. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξυπηρετήσεις κάποιον επιχειρηματία που σε εξυπηρέτησε, αλλά εγώ ειλικρινά πιστεύω πως δεν θα το κάνει, δεν τον θεωρώ τέτοιο άνθρωπο.
Με ποιό δικαίωμα όμως δίνει λαβή κλπ.
Όταν εκπροσωπείς θεσμούς, μεγάλες παραδόσεις, τίμιους ανθρώπους, πονεμένους ανθρώπους και ελπίδες είσαι πάρα πολύ προσεκτικός.
Όταν π.χ.δέχεσαι την προσφορά του ξενοδόχου της Ελούντας κλπ έχεις άνοίξει την πόρτα του Κακού και .
Πιστέψτε με, αυτά έχουν συμβεί και σε πολυ καλύτερες οικογένειες.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λές Λ αλλά μιλάς σε κουφούς

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ Λ ..σε μια κοινωνία ρημαγμένη ο αρχηγός του κόμματος της.... ελπιδας πρεπει να δινει ελπίδες με την συμπεριφορά του οχι να ματαιώνει.
αλλά φυσικά δεν υπάρχει Ελπίς .

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

Ανωνυμε φίλε (Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2012 11:04:00 μ.μ.), -πάρε και κανένα όνομα για να μπορούμε να συνεννοούμαστε, δεν δαγκώνει!

Δύο παρατηρήσεις:

1) Σε πήρε ο πόνος που ο Τσίπρας διαψεύδει τάχα τις ελπίδες σου από τον ΣΥΡΙΖΑ; Σώπα καλέ, μας έπεισες! Αφού όποιον και να είχε αρχηγό, ό,τι και να έκανε, ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψήφιζες που να βγάλει ο ήλιος κέρατα! (σε προδίδουν τα αποσιωπητικά μπροστά από τη φράση κόμμα τής ελπίδας). Εμάς βρήκες να δουλέψεις; Τώρα μάλιστα, τα 'πιασες τα λεφτά σου!

2) Πρόσεξε μη παρασυμφωνείς με το Λασκαράτο γιατί σε βλέπουμε να καταλήγεις όπως δύο άλλοι φανατικοί αναγνώστες του, που επίσης συμφωνούν και ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Εκτός αν εσύ είσαι ο τρίτος, οπότε με το μπαρντόν!

Κωστής είπε...

Αγαπητέ LeftG700,

1. Δεν ξέρω αν είσαι χίλιοι τρεις, εκατό τρεις, δέκα τρεις, ή το λουρί τις μάνας .. χέστηκα .. (γκέκε;) Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν λυσσάς να παίρνουν οι "πελάτες" σου ένα ψευδώνυμο που και καλά "δεν δαγκώνει" .. καλά θα κάνεις να κόψεις το (καραγκιοζέ) παιχνιδάκι με τον πληθυντικό και τον ενικό (γκέκε;). Όχι γιατί με νοιάζει ποιος είσαι και ποιος σε συντηρεί, αλλά γιατί είναι απίθανο τόση κακοήθεια να είναι συλλογική εκτός αν προέρχεται από μια οργανωμένη επιχείρηση, αν με εννοείς (όπως λες και συ όταν θέλεις να κάνεις τον έξυπνο, που ΔΕΝ είσαι).

2. Τεχνική λεπτομέρεια: Για κάποιο λόγο που δεν ξέρω, δεν μπορώ να γράψω κάτω από την διένεξη της αυθεντίας σου με τον Λ. όπως θα ήθελα. Με την ευκαιρία λοιπόν να σου πω ότι το ετοιματζίδικο "τσαρδί" που σου έχει παραχωρήσει η Google (αν έχω καταλάβει σωστά) έχει προφανώς τα προβλήματά του και καλά θα κάνεις να το ξαναγυρίσεις στον εν σειρά σχολιασμό όπως έχει επικρατήσει σε όλα τα σοβαρά τσαρδιά (π.χ. Σαραντάκος).
Στα λέω αυτά όχι γιατί με κόφτει αλλά γιατί κοντά στις άλλες κακοήθειες έχεις πετάξει και δυό φορές την λασπούλα ότι οι Σελίδες Κριτικής δεν επιτρέπουν τον σχολιασμό (πράγμα που είναι αισχρό ψέμα) κάνοντας και τις δυό φορές την πάπια για την "λεπτομέρεια" ότι το site των Σελίδων Κριτικής δεν είναι φιλοξενούμενο αλλά το έχω φτιάξει μόνος μου μαθαίνοντας προγραμματισμό για το φτιάξω ακριβώς για να μην εντάσσομαι στον προγραμματισμό κάποιων άλλων.

(φυσικά δεν συστήνω σε κανέναν να φάει ενάμισι χρόνο από την ζωή του για να μάθει να φτιάχνει site προκειμένου να φτιάξει ένα "δικό του" -- απλά του συστήνω να μην λέει κακοήθειες για όποιον το κάνει)

(το θλιβερό καθήκον συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

(του θλιβερού καθήκοντος συνέχεια)

3. Στο προκείμενο τώρα σχετικά με την "ανταλλαγή απόψεων" περί του σκανδάλου, του ανεκδιήγητου Τσίπρα:

Εγώ αυτή την κουβέντα δεν θα την άρχιζα .. όχι επειδή αφορά την προσωπική ζωή αυτού του ηλίθιου (ως προς αυτό ας πρόσεχε) αλλά επειδή αφορά και άλλα πρόσωπα, την γυναίκα του και ακόμα και το νεογέννητο.

Άλλωστε αν ήθελα κάτι να πω για την λιγουριά αυτουνού του γελοίου, θα έλεγα ότι το άτομο βοά δια γυμνού οφθαλμού ότι είναι λιγούρης όχι μόνο για "εξουσία" και "δόξα" αλλά και για "χρήμα".

Και δεν είναι μόνο ο Τσίπρας αλλά και όλος ο εσμός των επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβώς όπως οι λιγούρηδες του ΠΑΣΟΚ από τον Τσοχαντζόπουλο μέχρι τον τελευταίο "πρασινοφρουρό".

Θα έλεγα όμως επιπλέον ότι για τους Νεοδημοκράτες και τους Πασοκτζήδες η αποκάλυψη των σκανδάλων είναι ατύχημα γιατί ήξεραν (και όλοι ξέραμε) ότι η δωροληψία είναι μέρος της πολιτικής ζωής και μέχρι κάποια εποχή ήταν και φυσιολογικό και "νόμιμο" μέρος της πολιτικής ζωής.

Δεν αφορούσε όμως αυτή η νομιμότητα την αριστερή πολιτική ζωή όπου το μόνο δώρο ήταν δωρεάν διακοπές σε νησιά και σε φυλακές.

O κόμπος και η βλακεία του σύγχρονου "οπορτουνισμού" (σε εισαγωγικά γιατί ο Τσίπρας και ο Ρινάλντι δεν είναι και Κάουτσκι ή Μπέρνσταϊν ή Τρότσκι) ότι δεν αντιλαμβάνονται πως για να τους ανοίξουν αυτές οι πόρτες κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Με άλλα λόγια ο Τσίπρας, οι κηδεμόνες του και τα παπαγαλάκια (σαν τον οικοδεσπότη του εδώ "τσαρδιού") περιμένουν ηλιθίως ότι θα πλουτίσουν ή/και θα δοξαστούν (την δόξα ουδείς... ) από το ξεπούλημα της αριστερής πολιτικής και της κοινωνικής βάσης (του λαού) σε μια εποχή που ότι ήταν νόμιμο και σεβαστό γίνεται παράνομο και γελοίο όπως ο πλούτος και η "αυθεντία".

Με λίγα λόγια εδώ ταιριάζει η παροιμία μάθανε πως το εξουσιαστικό σύστημα πηδιέται και πλάκωσαν και οι γύφτοι του ΣΥΡΙΖΑ.

4. Και καλά όλα αυτά, αφεντικό του "τσαρδιού" είσαι, ό,τι σε βολεύει κάνεις. Σου ήρθε να υπερασπίζεσαι ότι μαλακία κάνει αυτός ο καραγκιόζης, δικός σου λογαριασμός. Σκέφτηκες να απαντήσεις στον Λ. όπως θα απαντούσες αν επρόκειτο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με γειά σου και με χαρά σου.

Δεν μπορείς όμως τουλάχιστον να το κάνεις με κάποια αξιοπρέπεια;

Απαντάς σε κάποιον που λέει κάτι που δεν σου αρέσει:

"1) Σε πήρε ο πόνος που ο Τσίπρας διαψεύδει τάχα τις ελπίδες σου από τον ΣΥΡΙΖΑ; Σώπα καλέ, μας έπεισες! (...) Εμάς βρήκες να δουλέψεις; Τώρα μάλιστα, τα 'πιασες τα λεφτά σου!"

Δεν φτάνει ο πληθυντικός "εμάς" .. δεν φτάνει δηλαδή που είσαι "πολλοί και το λουρί της μάνας", είσαι και "όλοι" πανέξυπνος .. αλεπούδες να 'ουμε, δεν δουλεύεσαι με τίποτα να 'ουμε.

Εντάξει αυτό, τόσο "σας" σου κόβει τόσο λέτε.

Αμ' αυτό ??

"2) Πρόσεξε μη παρασυμφωνείς με το Λασκαράτο γιατί σε βλέπουμε να καταλήγεις όπως δύο άλλοι φανατικοί αναγνώστες του, που επίσης συμφωνούν και ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Εκτός αν εσύ είσαι ο τρίτος, οπότε με το μπαρντόν!"

Αυτό ρε φίλε είναι ο ορισμός της κακοήθειας. Καθόλου δεν σου κόβει;

Δεν ξέρω ποιους αναγνώστες εννοείς και που τους ξέρεις και που ξέρεις τι ψήφισαν, στα "πραγματολογικά" είσαι "ξεφτέρι" (αστυνόμος σαΐνης που σε είπε και κάποιος) αν η ανάγνωση ενός site οδηγεί στην Χρυσή Αυγή .. τότε και εγώ θα σου πώ:

Πως αν ήταν έτσι ο κύριος Μιχαλολιάκος θα είχε διατάξει όλα τα site που επηρεάζει να έχουν link σε όλες τις "αναρτήσεις" σου και θα αναρτούσε και σένα στον πίνακα των μεγάλων ευεργετών του "κινήματος"

αυτά, και καλά θα κάνεις να μην απαντήσεις γιατί σε βεβαιώνω ότι θα πεις βλακείες.

Κ.Π.

LeftG700 είπε...

Ρε Κωστή, χωρίς πλάκα: μπας και δεν είσαι αριστερός τής κοινωνικής βάσης, αλλά "αριστεροφιλελεύθερος" ή "αναρχοφιλελεύθερος"; Διότι πολύ χεράκι-χεράκι σε βλέπω να πορεύεσαι...

Peace, bro!

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκι, χωρίς πλάκα: όπως είπες και εσύ σε μια από τις πρώιμες αλαζονικές και κακοήθεις εξάρσεις σου (όταν σου πέρασε ή βλακώδης ιδέα ότι ενδιαφέρομαι να μάθω αν είσαι δημοσιογράφος -- που βεβαίως ΔΕΝ ενδιαφέρομαι):

Είμαι αυτό που σου λέω και αυτό που σου τραγουδάω! (ή κάπως έτσι)

Αν δεν κατάλαβες ακόμα από αυτά που λέω εδώ τι είμαι δεν θα καταλάβεις ποτέ.

Το site μου, μέχρι στιγμής έχει 367 κείμενα δικά μου. Οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι, δυο, τρία να διαβάσουν καταλαβαίνουν τι είμαι.

Εσύ και όλα να τα διαβάσεις θα με ρωτάς γιατί πηγαίνω χεράκι - χεράκι με τον ένα ή τον άλλο αντίζηλο σου, αντίπαλο σου, ανταγωνιστή σου κλπ.

Ησύχασε ρε φίλε, δεν πάω χεράκι - χεράκι με κανέναν .. ούτε με ενδιαφέρει κανένας προσωπικά .. οι ιδέες με ενδιαφέρουν και αν δεν το έχεις καταλάβει .. τι να σου κάνω.

Τον φίλο τον Λ. με τον οποίο πλακώθηκες ούτε αυτόν τον ξέρω ούτε το site του. (θα ρίξω μια ματιά κι αν ψηφίσω Χ.Α. στις επομενες εκλογές το κρίμα στο λαιμό σου !!!)

Και χρυσαυγήτης όμως να είναι (που λέει ο λόγος) στην μεταξύ σας κουβέντα είχε δίκιο.
Τον νοσφεράτο τον ξέρω προσωπικά, την σπηλιά του την έχω επισκεφθεί μια δυο φορές .. πολύ αξιόλογος άνθρωπος είναι καμια σχέση με την εδω κατάσταση .. αλλά αντισταλινικός .. μακάρι να μπορούσε να συζητήσει αλλά δυστυχώς ο αντισταλινισμός είναι βαριά αρρώστια και αφήνει μια αφωνία για πολλά χρόνια ...

... στους αξιόλογους, στους καραγκιόζηδες αφήνει μια ακράτεια !

Φελλός πάντως ο Νοσφεράτος ΔΕΝ είναι.

Το "Peace, bro!" δεν το έπιασα. Αν το εννοείς μεταξύ μας (εγώ και εσύ) .. όπως είπε κάποιος σε μια σειρά (Game of throwns "για να τα λέμε όλα" που λές και σύ) "η ειρήνη είναι για τους εχθρούς" .. σιγά να μην είμαστε εχθροί φιλαράκι ! Απλά είμαστε σε άλλο παιχνίδι...

Relax, bro!
Κ.Π.

Υ.Γ. Ρωτάς, τί ρωτάς; Μήπως ξέρεις τι σημαίνει "Αριστερά", ούτε "Αναρχία", ούτε "Φιλελευθερισμός" ?


LeftG700 είπε...

Διευκρίνιση για τους αριστερούς τής κοινωνικής βάσης που μετά το βέρτιγκο έχουν πέσει σε περιδίνιση:

Αυτό το γκρίζο πράγμα που βλέπετε να έρχεται καταπάνω σας δεν είναι σύννεφο. Είναι η γη! Την ταυτότητα στα δόντια κι ο Θεός βοηθός!

Ανώνυμος είπε...

Σε προειδοποίησα και δεν με άκουσες:

"Αυτά, και καλά θα κάνεις να μην απαντήσεις γιατί σε βεβαιώνω ότι θα πεις βλακείες."

Κ.Π.

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Κλείνουμε από τη μεριά μας αυτό το γύρο συζήτησης. Θα έχουμε όλες τις ευκαιρίες κι εσύ κι εμείς να ανοίξουμε νέους.

Για το ‘‘Μέγα Σκάνδαλο’’ του ΙΑΣΩ δεν έχω να πω πολλά. Σου ανέλυσα επαρκώς το σκεπτικό μας. Εσύ θέλεις να επιμένεις ότι το περιστατικό έδειξε [...] ποιός είναι ο επίδοξος πρωθυπουργός, για όσους δεν θέλουν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους. (δηλαδή, ένας διεφθαρμένος δωρολήπτης). Έδειξε σε όσους θέλουν να το βλέπουν έτσι. Στη «Δημοκρατία», στη «Ζούγκλα» (αν δεν κάνω λάθος και πρόκειται για άλλο δημοσιογραφικό ‘‘άνθος’’) και στο δικό σας τσαρδί. Στο οποίο, κατά το νόμο μιας ολοκληρωτικής εκδοχής του Μέρφι, απόλυτα συμβατό με τη φιλελευθερόμορφη ολοκληρωτική σκέψη με την οποία λειτουργείς εσύ (ως αιχμή του δόρατος) και ο Ροΐδης (σε δεύτερο πλάνο, πιο πονηρός αυτός), ό,τι είναι ενδεχόμενο να συμβεί, …συμβαίνει ήδη!!! Φυσικά, επειδή όλα είναι ενδεχόμενο να συμβούν, ακόμα και να ανατείλει ο ήλιος από τη δύση σε κάποιον φυσικό Αρμαγεδδώνα, επιλέγετε να εξομοιώνετε με βεβαιότητες που ήδη συμβαίνουν μόνο τα ενδεχόμενα που σας συμφέρει κάθε φορά! Be our guests! Αυτά τα προπαγανδιστικά (με τη χυδαία έννοια του όρου) τερτίπια είναι γνωστά από την εποχή των παγετώνων…

Επίτρεψέ μας τώρα κάποιες παρατηρήσεις σε μερικά άλλα σημεία των δύο τελευταίων σχολίων σου (τις παραθέτω όχι αξιολογικά, αλλά με τη σειρά που προκύπτουν από τη που έχουν τα σχόλιά σου).

1) Είναι ευκολότατο να απαντήσεις; Ε τότε, γιατί δεν απαντάς, φίλε Λασκαράτε, σε τίποτε από τα πολύ ουσιώδη που γράφουμε σε αυτό το θρεντ, αλλά παριστάνεις τον Γερμανό, επικεντρωνόμενος μόνο στο ‘‘σκάνδαλο’’ ΙΑΣΩ; Δεν απάντησες καν στον πυρήνα τού ποστ, αν και στον κάναμε λιανά (όχι πως χρειαζόσουν τη δική μας διασαφήνιση). Απάντησε, φίλε Λασκαράτε. Αυτό θέλουμε κι εμείς! Για την ακρίβεια, ‘‘πεθαίνουμε’’ να μας απαντήσεις!

2) Ξέρεις, φίλε Λασκαράτε, εμείς τυχαίνει να είμαστε αριστεροί. Επομένως, αυτός ο κάθετος διαχωρισμός μεταξύ οικονομικού και πολιτικού φιλελευθερισμού που εσύ φαίνεται να υιοθετείς, για μας είναι ιδεαλιστική φαντασίωση! Δεν υπάρχει πολιτικά ‘‘φιλελεύθερος’’ που δεν είναι και οικονομικά τέτοιος. Φυσικά, μιλάμε για τον φιλελευθερισμό όπως τον εννοεί το αστικό σύστημα και η ιδεολογία του, έτσι δηλαδή όπως τον εννοείς εσύ. Ποιος σου είπε όμως ότι εμείς, ως αριστεροί, δεν είμαστε φίλοι τής ελευθερίας; —όπως την εννοούμε εμείς βέβαια, φαντάζομαι να μας το επιτρέψεις… Είμαστε με τα χίλια! Απλώς θεωρούμε ως βασική προϋπόθεσή της την οικονομική απελευθέρωση από την εκμετάλλευση του κεφαλαίου και των ιδιωτικών συμφερόντων. Η ιστορική εξέλιξη της διαπάλης τών ιδεών τα έφερε έτσι ώστε οικειοποιήθηκαν τον όρο οι αστικοδημοκράτες, όπως εσύ. Αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς είστε οι φίλοι τής Ελευθερίας κι εμείς οι εχθροί της. Σημαίνει ότι εσείς είστε υπέρ τής ελευθερίας του αστού κι εμείς υπέρ τής ελευθερίας των υφιστάμενων την εξουσία του. Μ’ άλλα λόγια, κι εσύ κι εμείς μαχόμαστε για διαφορετικής τάξεως ελευθερία (και με τις δύο έννοιες η λέξη τάξη). As simple as that.

Παρεμπίπτον και δευτερεύον, αλλά έχει τη σημασία του: στη θέση σου θα είχαμε πιο κοντή γλώσσα και για τον πολιτικό φιλελευθερισμό. Γιατί ο συνιστολόγος σου ο Ροΐδης, πριν όχι πολύ καιρό, είπε σε σχολιαστή σας (και αραιά και που σχολιαστή μας), ο οποίος ‘‘τόλμησε’’ να εκφράσει φωναχτά τη σκέψη ότι ενδεχομένως η καθυστέρηση να εμφανιστεί το σχόλιό του οφειλόταν στο ότι ήταν επικριτικό, είπε λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι του έκανε …χάρη που δεν τον έκοβε δια παντός γι’ αυτή τη ‘‘βέβηλη’’ σκέψη του. Στη Λαϊκή Δημοκρατία (φτου κακά!) του τσαρδιού μας μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε και να μας κάνει μισής πεντάρας. Στη δική σας ‘‘φιλελεύθερη’’ απαγορεύεται ακόμα και η φωναχτή σκέψη, αν είναι αρνητική για σας; Ορέοι! Τύλιξέ μας για το σπίτι δυο-τρία κιλά από αυτή την ‘‘ελευθερία’’!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


3) Ώστε γινόμαστε αστείοι με το πλαϊνό κειμενάκι για τα όσα ισχυρίστηκες περί κουκούλας (ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ. ΕΓΓΡΑΦΗ #61, ΚΥΡΙΑΚΗ, 12.VIΙΙ.2012) γιατί εσύ υπερασπίστηκες τη μάσκα τού Ζορό κι εμείς, οι αχαρακτήριστοι, σου ‘‘την πέσαμε’’; Μάλιστα. Άκου, φίλε Λασκαράτε, τέτοιες ντρίμπλες όχι σ’ εμάς! Τις έχουμε για πλάκα και το μόνο αποτέλεσμα θα είναι να μπερδευτείς μόνος σου σαν τον Πίου τής διαφήμισης! Τα έβαλες με τον διαδηλωτή που σπάει τζαμαρίες μέσω τής κουκούλας του. Το πρόβλημα όμως εν προκειμένω δεν είναι η κουκούλα. Το πρόβλημα είναι η αχρείαστη βία που γυρνάει μάλιστα και μπούμεραγκ σε βάρος τού αριστερού κινήματος. Η κουκούλα (με την ευρεία, συμβολική σημασία της) ήταν ανέκαθεν προστατευτικό όπλο κάθε επαναστατημένου ανθρώπου. Αν ήσουν αριστερός με την ουσιαστική σημασία τού όρου κι όχι με την τρέχουσα που κυκλοφορεί στα μικροαστικά σαλονάκια, θα φρόντιζες να το κάνεις σαφές αυτό και δεν θα τσουβάλιαζες ούτε καν την κουκούλα του ανεγκέφαλου ανάρχα (δεν μιλάμε φυσικά για τους προβοκάτορες της Ασφάλειας και της ΕΥΠ) με την κουκούλα των δοσίλογων και των μουσουλμάνων. Αλλά η ατσάλινη αστικοδημοκρατική ηθική σου (όχι στη βία οποθενδήποτε και αν προέρχεται, όχι στην απόκρυψη και παραλλαγή έναντι του νόμου, και πάει λέγοντας) δεν στο επιτρέπει. Κι αυτό φαίνεται. Όσο κι αν προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από τη μάσκα τού Ζορό…

4) Θέλεις να το πας, κατά την προσφιλή συνήθεια των απανταχού της γής ‘‘φιλελεύθερων’’, στην ατομική περιπτωσιολογία; Ας το πάμε λοιπόν εκεί. Ας υποθέσουμε το εξής σενάριο: Εσύ, όπως ισχυρίζεσαι, είσαι όντως τύπος και υπογραμμός στις φορολογικές σου υποχρεώσεις και το στρατιωτικό σου το έκανες στον Έβρο. Κι εγώ έβαλα γλείψιμο για να υπηρετήσω στο Πεντάγωνο και φέτος έχω ‘‘μπουμπουνίσει’’ και δύο συνεχόμενες περιοδικές τού ΦΠΑ. Τι αποδεικνύει αυτό; Ότι εσύ είσαι πατριώτης κι εγώ όχι; Κι αν εγώ έβαλα γλείψιμο για να είμαι στην Αθήνα και να βγάζω κάνα φράγκο επειδή η οικογένειά μου δεν είχε μία να μου δώσει, ενώ εσύ δεν είχες τέτοιο πρόβλημα, κι αν εγώ ‘‘μπουμπούνισα’’ τις δύο περιοδικές τού ΦΠΑ για να τσοντάρω με τη μία τον πατέρα μου, να πάει να κάνει πέντε μπάνια, και με την άλλη για να κάνω πέντε μπάνια εγώ, ενώ εσύ και πάλι δεν έχεις παρόμοια προβλήματα; Αλλάζει μήπως κάτι ή η αμείλικτη ‘‘ηθική τού πολίτη’’ που πρεσβεύεις δεν προβλέπει κανένα έλεος; Κι έπειτα, ποιος σου μίλησε για πατριωτισμό; Διάβασες τα όσα γράφουμε στον Κόκκινο, παραπάνω; Να τα διαβάσεις, μπας και καταλάβεις ότι, όπως λέει και το γνωστό ρεμπέτικο, «μήτε πιτσιρίκια έχεις μήτε και πρεζάκηδες» απέναντί σου και, επομένως, να μη μας μπερδεύεις με εκείνους από τους σχολιαστές σας που έριξαν το κουκί τους στη Χρυσή Αυγή και στον Καρατζαφέρη…

5) Σχετικά με το μη σχολιασμό σου εδώ, οι διατυπώσεις σου μπορεί να δώσουν την εντύπωση σε έναν επιπόλαιο ή κακόπιστο αναγνώστη (και οι δύο ομάδες είναι πολυπληθείς) ότι εμείς έχουμε κάποια σχέση με αυτό. Μόνος σου το αποφάσισες, επικαλούμενος κάτι αστείες δικαιολογίες. Και το αποφάσισες ξέροντας ότι αυτό θα σήμαινε αυτομάτως πως κι εμείς δεν θα σχολιάζαμε στο δικό σας τσαρδί (δεν κατσικωνόμαστε σε κανέναν, αν μας θεωρεί ανεπιθύμητους). Γι’ αυτό σου γράψαμε ότι έκοψες τις γέφυρες. Αυτό ήθελες τελικά. Κατάλαβες ότι αρχίζαμε σιγά-σιγά να τα λέμε όλα και την έκανες με ελαφριά, πλάγια πηδηματάκια. Φυσικά, λυπηθήκαμε πάρα πολύ. Κυρίως γιατί έτσι χάθηκε η δυνατότητα να βλέπουν τους διαλόγους μας οι ακαταστάλαχτοι πολιτικά αναγνώστες μας και να βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Επειδή όμως τα πράγματα είναι ζόρικα και πρέπει να αρχίσουν να κατασταλάζουν είπαμε να ξαναρχίσουμε το διάλογο (είτε έρχεσαι να σχολιάζεις είτε όχι).

6) Η κακή πίστη στην επιχειρηματολογία σου είτε όταν αρθρογραφείς, είτε όταν διαλέγεσαι (όχι ειδικά εδώ, γενικά), είναι είδος εν αφθονία. Χωρίς πλάκα, λίγες περιπτώσεις παρόμοιες έχουμε δει.

Δόλος; Βαριά κουβέντα. Κάνεις πολιτικό αγώνα υπέρ των απόψεών σου με νύχια και με δόντια. Ας μείνουμε εκεί.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


7) Αν κατάλαβα καλά, μας κατηγορείς για δίκη προθέσεων;;; Εσύ, φίλε Λασκαράτε, που, όπως γράφω στην αρχή, παίρνεις τα ενδεχόμενα που σε βολεύουν και τα μετατρέπεις σε υπαρκτές πραγματικότητες, εσύ κατηγορείς εμάς για δίκη προθέσεων;;; Αυτό είναι πράγματι για καταγραφή στα ρεκόρ Γκίνες!

Και δεν μου λες, για να ’χουμε και το καλό ρώτημα: Ποια πρόθεσή σου (σας) δικάσαμε; Εμείς δεν έχουμε βγάλει κανένα πόρισμα για τα κίνητρα του αντικομμουνιστικού (και επομένως και αντιαριστερού) αγώνα που διεξάγετε εσύ κι ο Ροΐδης. Ούτε για τους λόγους που σας κάνουν να ισχυρίζεστε πως μιλάτε εξ ονόματος της Αριστεράς. Σκέψεις μπορούμε να κάνουμε χιλιάδες κι ίσως εκθέσουμε μερικές και σε ποστ. Αλλά πόρισμα δεν έχουμε βγάλει και δεν νομίζω ότι θα έχουμε ποτέ όλες τις κοινωνικές, πολιτικές, ιδεολογικές και ψυχολογικές παραμέτρους που θα μας επέτρεπαν κάτι τέτοιο. Και να σου πω και κάτι; Στην πραγματικότητα δεν μας ενδιαφέρει να βγάλουμε κανένα πόρισμα. Εμείς βλέπουμε τα όσα γράφετε και τα όσα υποστηρίζετε, με τα οποία προσπαθείτε να σκάψετε το λάκκο τής Αριστεράς όλων των ρευμάτων και τάσεων (σόρυ, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγοι Πράσινοι είναι τόσο Αριστερά όσο εμείς είμαστε οι Rolling Stones!) και λέμε: κάποιος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ρε γαμώτο. Μετά, μας ήρθε η ιδέα να κάνουμε εμείς την αρχή…


Τα λέμε


ΥΓ Θα σε παρακαλούσα, από τώρα και στο εξής, να υπογράφεις με το πλήρες διαδικτυακό σου όνομα, για να μη μπερδεύονται οι αναγνώστες. Άλλο Λ., άλλο Λασκαράτος, έτσι δεν είναι; Κι έπειτα, θέλεις να σκεφτεί κανείς ότι φοράς κουκούλα στην κουκούλα;

Ανώνυμος είπε...

1. Ιασώ.
Αν ενεχόταν π.χ. ο ΓΑΠ ή ο Σαμαράς, ούτε μια λέξη δεν θα έλεγα, θα ήταν σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά για ηγέτη της Αριστεράς, ναι ήταν ένα πολύ αρνητικό δείγμα γραφής χαρακτήρα και προθέσεων.
Και αυτή η σιωπή, μη και θιχτεί ο αρχηγός, ούτε μια φράση προβληματισμού πουθενά.

2.Φιλελεύθερος.
Έχει μια ιστορική διαρομή ο όρος. Είμαι ακραία φιλελευθερος όσον αφορά στα πολιτικά δικαιώματα και σοσιαλιστής όσον αφορά στα οικονομικά, εργατικά κλπ. Είμαι οπαδός ενός πολύ δημοκρατικού κράτους με πολύ ισχυρό παρεμβατικό ρόλο στην Οικονομία. Αν δεν υπάρχει η προϋπόθεση της Δημοκρατίας, ο σοσιαλισμός θα οδηγηθεί σε τυραννικές και αδιέξοδες ατραπούς.

3.Πατριωτισμός και στρατιωτική θητεία.
Αν τα συνέδεσα το έκανα μόνο και μόνο για τον αρχηγό του (τώρα και πατριωτικού κόμματος των ενστόλων) που μας κατηγορείτε πως δεν ψηφίσαμε (!), ο οποίος γνώριζε τις πασοκικές διαρομές στο Πεντάγωνο και τα κόλπα της μειωμένης θητείας, χωρίς να έχει φτωχούς γονείς να θρέψει.

4. Δεν μιλάμε εξ ονόματος κανενός πλην του εαυτού μας. Προσωπικά αισθάνομαι Αριστερός, ορίζοντας την Αριστερά ως τον ανθρωπιστικό πολιτικό χώρο που αγωνίζεται για τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών, για τη δίκαιη μοιρασιά των κάθε είδους αγαθών (οικονομικών, πολιτιστικών κλπ), για την ειρηνική συνήπαρξη των λαών, για την απελευθέρωση των ανθρώπων από κάθε είδους εκμετάλευση και δουλεία.

4. Δεν υπάρχουν από τη μεριά μου κακά αισθήματα ή αντιπάθεια απέναντί σας.
Λόγω τιμής. Μην υπερτιμάτε τον εαυτό σας και μην υποτιμάτε τα αισθήματα των άλλων.
Αν θέλω να αντιπαθήσω ή να μισήσω, υπάρχουν Ναζιστές, εκμεταλευτές, αγύρτες, φαρισαίοι κλπ. Μου φτάνουν.

ΥΓ
Ο Σταυρός είναι ένα σύμβολο που στο διάβα της Ιστορίας μπήκε στην υπηρεσία των πιο άθλιων εξουσιών και σκοπιμοτήτων.
Η γυναίκα είναι ένα ανθρώπινο πλάσμα που έγινε αντικείμενο άγριας άνανδρης εκμετάλευσης κάθε είδους, και θρησκευτικής (παρθενίες κλπ). Ακόμη και σήμερα στο όνομα του Σταυρού μια δεκατετράχρονη αγράμματη επαρχιωτοπούλα παντρεύεται έναν αμαθή νεαρό, υποψήφιο παπά και καταντάει στα 40 της να τον δολοφονεί.
Ερευνείστε με αριστερή οπτική τις παραμέτρους αυτής της ανθρώπινης τραγωδίας και τον κοινωνικό της περίγυρο, αντί να ασχολείστε τόσο επιπόλαια και ερασιτεχνικά (με αίσθημα πως βρήκατε τρόπο να εκπλήξετε ή να αποστομώσετε), με το αν έχουν το δικαίωμα οι καλλιτέχνες (της όποιας στάθμης) να αποκαθηλώνουν εξουσιαστικά σύμβολα.
Ασφαλώς και το έχουν (για τους Αριστερούς ασυζητητί).
Λασκ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

Νοσφεράτε, από εδώ είσαι κομμένος. Τσακίσου και εξαφανίσου! Η θέση σου είναι στο Λοιμωδών!

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Με υποχρεώνεις να ξαναπάρω το λόγο για μερικές διορθωτικές επισημάνσεις και κάποια διαδικαστικά:

Γράφεις:

Αν τα συνέδεσα το έκανα μόνο και μόνο για τον αρχηγό του (τώρα και πατριωτικού κόμματος των ενστόλων) που μας κατηγορείτε πως δεν ψηφίσαμε (!), [...]

Αν και κατέχεις σε ικανοποιητικό βαθμό την Ελληνική, η διατύπωσή σου είναι λάθος. Εγώ βέβαια δεν είμαι ο Σαραντάκος. Με ενδιαφέρει όμως τα εκφραστικά λάθη τα δικά σου ή άλλων να μη διαπράττονται εις βάρος της δικής μας καμπούρας, όπως συμβαίνει εν προκειμένω. Γιατί η διατύπωσή σου οδηγεί στο συμπέρασμα έναν επιπόλαιο αναγνώστη (ή δίνει πάτημα σε έναν κακόπιστο) ότι σε κατηγορήσαμε αδίκως ή και συκοφαντικά για την καταψήφιση του μοναδικού εκλογικού συνδυασμού που έφραζε το δρόμο τής ΝΔ (+ ΠΑΣΟΚ + ΔΗΜΑΡ) και του αδελφού κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Φυσικά, ούτε το ένα συμβαίνει ούτε το άλλο. Γιατί εσύ ο ίδιος με τα χεράκια σου έγραψες στο ιστολόγιό σου ότι ψήφισες Οικολόγους Πράσινους και στις δύο εκλογές. Όσο για τον Ροΐδη και την προσπάθειά του να μας πείσει ότι ενδεχομένως θα ψήφιζε ...ΣΥΡΙΖΑ, ...ΚΚΕ, ...ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ...ΚΚΕ(μ-λ)— Μ.Λ. ΚΚΕ, πες του χαιρετίσματα ότι αυτά είναι παραμυθάκια για πολύ μικρά παιδιά κι εμείς το Δημοτικό το έχουμε τελειώσει.

Η σωστή διατύπωση, επίτρεψέ μας:

Αν τα συνέδεσα το έκανα μόνο και μόνο για τον αρχηγό του (τώρα και πατριωτικού κόμματος των ενστόλων) που μας κατηγορείτε επειδή δεν ψηφίσαμε (!), [...]

Μία δεύτερη διορθωτική παρατήρηση:

Μίλησα εγώ για αντιπάθεια; Νομίζεις ότι είμαι σαν τους ηλίθιους ανώνυμους υποστηρικτές σας και πολύ πιθανόν αναγνώστες και σχολιαστές σας, που λίγο παραπάνω υποστήριξαν ότι σας κάνουμε κριτική επειδή σας ...φθονούμε; Όχι βέβαια, δεν μίλησα ούτε υπονόησα κάτι τέτοιο, ούτε και μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιο συμπέρασμα ακόμα και η πιο επιπόλαιη ανάγνωση των σχολίων μου. Επομένως, γιατί το αναφέρεις; Και πού κολλάει η υπερτίμηση του εαυτού μας και η υποτίμηση των άλλων στο συγκεκριμένο ανύπαρκτο ζήτημα; Δεν μπορείς να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι δεν περνάνε τέτοια "συνδικαλιστικά" τερτίπια εδώ;

Τέλος, δύο διαδικαστικά ζητήματα:

Το ένα: Θα σε παρακαλούσα να μη μεταφέρεις όπου σου έρχεται θέματα άλλων αναρτήσεων. Το ζήτημα που θίγεις εδώ, περί ελευθερίας τής τέχνης, αποκαθήλωσης συμβόλων, κ.λπ., μπορείς να το θίξεις στην τριλογία η οποία μάλιστα μέχρι αυτή τη στιγμή είναι στο πρωτοσέλιδό μας.

Το άλλο: Πρώτα Λ., τώρα Λασκ. Με το τσιγκέλι πρέπει να στο τραβήξουμε το όνομά σου; Δεν το καταλαβαίνω αυτό...









Γιάννης είπε...

Προς γνώσιν και όχι συμμόρφωσιν, σχετικά με "τους δύο εμμονικούς παπαδοφάγους, αντιεθνικιστές και αντιαριστερούς", και ελπίζω να διαβαστεί από τους ιδιοκτήτες το μήνυμα αυτό.

ίσως ο ένας από αυτούς, που αυτοαποκαλείται laskaratos κάποτε θα εξηγήσει για ποιο λόγο διάλεξε ως ψευδώνυμο το όνομα Λασκαράτος, γνωρίζοντας ότι ο πραγματικός Λασκαράτος, που ο ψευτολασκαράτος (laskaratos) θαυμάζει

1. έγραψε: «Απάντησα μιαν πόρνη, μιαν ημέρα, όπου δεν έφτυε απάνουτης κανείς […] «Είμαι, μου λέει, η Φιλελευθερία!» (Λασκαράτος Ανδρέας, «Ποιήματα», εκδ. Γεωργίου Φέξη, εν Αθήναις 1915, σελ. 76)

2. έγραψε: «Είναι αληθινόν ότι οι φρόνιμοι και τίμιοι άνθρωποι δεν κακοποιούνται τώρα πλέον δημοσίως μέσα στους δρόμους, επειδή η πείνα τώρα δύω χρόνους εμάρανε λίγο πράμμα την αυθάδεια και την αισχρότητα του όχλου, αλλά Η ιδιοχτησία μας είναι διόλου εχθεμένη εις τη χτηνώδη του ασυνειδησία» (Τα μυστήρια της Κεφαλονιάς, εκδ. Β. Κομπούγια, Αθήνα 1925, σελ. 251)

3. παρατηρούσε ότι «Για πολύν καιρόν ελάβαμε τες αγγάριες, και είχαμε τους στρατιώτες τους άγγλους με το ξύλο στο χέρι κ’ εδέρνανε τους αγγαρεμένους! Περσσότερο από μια φορά ίδανε οι Κόρφοι τους Αρμοστάς να ξεκαβαλικέβουν από το άλογο, να δέρνουνε τους διαβάτες» (Τα μυστήρια της Κεφαλονιάς, σελ. 236) ώστε να βγάλει το φιλελεύθερο συμπέρασμα ότι: «Η Αγγλία είναι όλως διόλου καλά διατεθειμένη εις όφελος μας, και ήθελε μας συγχωρήση ευχαρίστως κάθε μας προσπάθεια, τείνουσαν εις την αληθινή καλητέρεψη μας» (Τα μυστήρια της Κεφαλονιάς, σελ. 200-201)

4. έγραψε ότι οι έμποροι είναι «άνθρωποι ευπρεπείς» (Τα μυστήρια της Κεφαλονιάς, σελ. 74) σε αντίθεση με τον όχλο.

(συνεχίζεται)

Γιάννης είπε...

(συνέχεια)

5. έγραψε: «Εμείς έχουμε χρεία για δούλους…Ο καιρός μας είναι πολύτιμος, αν τόνε μεταχειριζόμασθε δια να καλητερέβωμε τον εαυτό μας και τα χτηματά μας, μα για να μπορούμε να κάνωμε τούτο, ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΟΥΛΟΙ…Γιατί τα νόθα του ορφανοτροφείου να μην αναθρέφονται για την υπηρεσία;» (Τα μυστήρια της Κεφαλονιάς, σελ. 31. Ίσως να σας εξηγήσει ο laskaratos ή ο λαλίστατος (κοινώς: παρλαπίπας) συνεργάτης του για ποιο λόγω ενώ στο ιστολόγιό του κατηγορεί την πρωτοβυζαντινή εκκλησία που διέθετε δούλους, ταυτόχρονα έχει ως ίνδαλμα κάποιον που διακήρυττε στον 19ο αι. την ανάγκη να υπάρχουν δούλοι)

6. έγραψε: «Ποία, τω όντι, εσταθήκανε τα αποτελέσματα της ελευθεροτυπίας; και ποια εκείνα της ελευθεροψηφίας;…Ποια εστάθηκε η πρώτη φωνή του λαού μας μόλις του παραχωρήθηκε να μιλήσει; Φωνή μωρίας; Φωνή που απόδειχνε πως εκείνοι που τον εκρίνανε ενήλικον απατηθήκανε» (Τα μυστήρια της Κεφαλονιάς, σελ. 30)

και για τον οποίο ο Ριζοσπάστης γράφει: «Ο γράφων υποστήριξε την άποψη πως ο Λασκαράτος, παρά τη σύγκρουσή του με την Εκκλησία και τη συμβολή του στο φωτισμό του λαού με την καταγγελία της εκμετάλλευσης της θρησκοληψίας και των προλήψεων, υπήρξε κοινωνικά και πολιτικά αντιδραστικός, έχοντας τοποθετηθεί σταθερά κατά του ριζοσπαστισμού, κατά της Ένωσης, κατά του εκλογικού δικαιώματος και της ελευθεροτυπίας» (http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=883143 , άρθρο "ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ (1811 - 1901)
Ο φιλόσοφος, ο μεγάλος φιλόνικος, ο μαχητής")

[θα μπορούσατε να τον ρωτήσετε] πώς καταφέρνει και δικαιολογεί στον εαυτό του το γεγονός ότι επέλεξε ως ταυτότητα της διαδικτυακής προσωπικότητάς του τον Λασκαράτο, ο οποίος ιδεολογικά εκπροσωπεί την δουλοπρέπεια, τον συντηρητισμό, την υποτέλεια, την ταξική εκμετάλλευση, και παριστάνει (o laskaratos και ο συνεργάτης του roides) (ως μασκαράς;), τον φιλελεύθερο εχθρό του συντηρητισμού, της ελευθερίας και του σκοταδισμού;

LeftG700 είπε...

Φίλε Γιάννη,


Για το ζήτημα του διαδικτυακού ονόματος που έχει διαλέξει είναι πολύ (μα πολύ! ;-) ) ενδιαφέρον να δεις, από μία παλαιότερη συνομιλία μας εδώ με τον Λασκαράτο, αυτό το σχόλιό μας και την απάντησή του. Θα χορτάσεις αστικοδημοκρατική υποκρισία και πιρουέτες απίθανες (τύφλα να ’χει η πρώτη χορεύτρια των Μπαλσόι!). Λίγες μέρες μετά, αντιλαμβανόμενος μάλλον ότι τα ψέματα τελείωσαν και η συζητήσεις μας θα διεξάγονταν πλέον έξω από τα δόντια, την έκανε με πλάγια πηδηματάκια (= ένα φτηνό πρόσχημα —φτηνότερο κι από τις γραβάτες τού πανεριού!

Το συγκεκριμένο δίδυμο είναι ‘‘εξαιρετική’’ περίπτωση (και πιο πολύ ο Λασκαράτος γιατί είναι πιο αφελής). Κι επειδή τα πράγματα όλο και ζορίζουν, όπως έχουμε ήδη γράψει και δεσμευτεί, θα ασχοληθούμε κάμποσο μαζί τους. Όχι τίποτε άλλο, αλλά να πάει επί τέλους ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Είναι ώρα.


Τα λέμε