Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

«Αυτή η Αριστερά— σχεδόν δεν μοιάζει για παράταξίς των, αυτή είν’ η παράταξι του Δραγασάκη και του Σταθάκη...»*
*  


Αξίζει το έξοδο (δύο ευρώ) για να πάρετε το σημερινό Βήμα που βγήκε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Από την ουτοπία στον... ρεαλισμό», προμοτάροντας τη δισέλιδη συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη, επικεφαλής τής ομάδας επεξεργασίας προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ (η συνέντευξη είναι για την ώρα ‘‘κλειδωμένη’’ γι’ αυτό και δεν την αναδημοσιεύουμε). Αξίζει το έξοδο, γιατί θα δείτε σε όλες τις θλιβερές διαστάσεις τους τις αντιλήψεις ενός κομματιού τής Αριστεράς που ούτε θέλει, ούτε μπορεί...

Σύντροφοι και συντρόφισσες, καλή αντάμωση στα γουναράδικα...


Η φωτό είναι τού Axiom.atic. Από το xaxor.com.18 σχόλια:

Λύσιππος είπε...

Θλιβερός,πραγματικά θλιβερός.
Η ΔΗΜΑΡ ΠΕΘΑΝΕ ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΑΡ

LeftG700 είπε...

Γάμα τα με μεγάλα γράμματα,[***] φίλε Λύσιππε...


[***] ΧΑ

spiral architect είπε...

Εθπεθιάλ:
▶Εγώ καλά σου τα'λεγα και τα' κουγες παράλογα.

Ανώνυμος είπε...

πέφτω από τα σύννεφα , κανείς δε το περίμενε. Κυβέρνηση θα γίνουμε ?

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή,


Στη θέση σου δεν θα έκανα τόσες χαρούλες. Διότι:

Πρώτον, κι αν τις τρώμε εμείς, τουλάχιστον παίρνουμε μέρος στον καβγά και τις τρώμε. Σ' εσάς τα τραύματα προκύπτουν μόνο από ατυχήματα στις ασκήσεις μεταξύ σας.

Δεύτερον, πολλά από όσα μας λέγατε τα ξέραμε πριν μας τα πείτε. Και μάλιστα σε μεγαλύτερο βάθος από τις επιφανειακές και κοντόφθαλμες αναλύσεις σας.

Τρίτον, παρά τις "εξελίξεις" (που σέρνονται μήνες τώρα), δεν λέτε να πάρετε τ' απάνω σας. Ούτε τα κιλά που είχατε τον Μάιο του 2012 δεν μπορείτε να πιάσετε!

Τώρα μπορείς να πανηγυρίσεις όσο θέλεις. Αν μπορέσεις να σκεφτείς και λίγο ευρύτερα πολιτικά και όχι στενά κομματικά, ακόμα καλύτερα...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Να γίνουμε ή να μη γίνουμε; Ιδού η απορία...

(Αν δεν ήρθες για να φύγεις, πάρε ένα ψευδώνυμο, σε παρακαλώ.)

Ανώνυμος είπε...

Ε τι θες τωρα ρε lg700; Κρατικο καπιταλισμο;
Ετοιμασου για το μετανεοφιλελευθερισμο και τον πολεμο μεταξυ υγιους επιχειρηματικοτητας και πειρατων της δεξιας που τα βρησκει με την ΝΔ και τη ΧΑ!
ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑ!
Να μην τα ισοπεδονουμε και ολα!

G.

MLOG είπε...

1) ΔΟΛ γλύφει συριζα (αλοίμονο! μέχρι και μεταξικό ετέλεσε το "ελεύθερον βήμα")
2) Δραγασάκης = συριζα;
3) Σταθάκης = Δραγασάκης;

δε δίνω ούτε κάλπικη δεκάρα για ν' αγοράσω το βλήμα :)

spiral architect είπε...

Ναι, εγώ το' χω σκεφτεί: Όποιος, από τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να τον εγκαταλείψει, μπορεί να το κάνει ανά πάσα στιγμή, δεν εξαρτάται από τα καλέσματα του ΚΚΕ ή οποιουδήποτε άλλου. Εάν διαφωνείς με την στρατηγική του κόμματος που είσαι, παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις, πας εκεί όπου μπορείς να βρεις κοινή γλώσσα δράσης, εντάσσεται στην μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία, αλλάζεις ρότα, όχι μόνο περπατησιά.
Τι κάθεσαι λοιπόν και μεμψιμοιρείς τώρα; Όλα τούτα φαινόντουσαν από το Μάιο του 2012.
- Θυμάσαι την επίσκεψη στον Πέρεζ;
- Θυμάσαι την επίσκεψη στον κομιστή;
- Θυμάσαι την επίσκεψη στον ΔΟΛ;
- θυμάσαι την περιοδεία στις ΗΠΑ;
- Που πήγαν εν τέλει οι συνιστώσες;

Ακόμα έχεις αυταπάτες;

spiral architect είπε...

Επίσης:
Του Ουλιάνοφ το μειδίαμα

Τέλος πάντων, έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι εκ των έσω το σύστημα δεν αλλάζει. Μπορείς (πάντα κατόπιν αδείας και κοινή συναινέσει) να το καλαφατίσεις εκεί όπου έχει διαρροές, αλλά πλήρη επισκευή δεν κάνεις. Το σύστημα λοιπόν θέλει αποξήλωση και επανακατασκευή με άλλες προδιαγραφές. Ενδεχομένως να μη είναι το ΚΚΕ αυτό που θα τις κάνει. Αν είναι να γίνει όμως, θα γίνει από κάποιο κόμμα-σχηματισμό-κίνημα που θα έχει τις ιδεολογικές αρχές του ΚΚΕ.
(αρέσει, δεν μας αρέσει το τελευταίο)

Θα τα πούμε!
(όχι στα γουναράδικα πάντως)

skipper είπε...

Μας λέει ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της ομάδας επεξεργασίας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

«Δεν υπάρχουν εύκολες, ούτε ανώδυνες λύσεις [...] Το ζητούμενο στις συνθήκες αυτές δεν είναι ούτε η παθητική αναμονή ούτε ο μαξιμαλισμός των στόχων αλλά η χάραξη εκείνης της στρατηγικής που θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε τις αναγκαίες συμμαχίες, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να απαλλαγούμε τελικά από την παγίδα του χρέους και τη θηλιά της εξάρτησης».

Ότι λένε όλοι ....από Σαμαρομπενίτο μέχρι και ο Μιχαλολιάκος.
Εβαπτίσθη αγαπητέ μου λεφτ, εβαπτίσθη και ονομάσθη μαξιμαλισμός η οποιαδήποτε σκέψη για ανατροπή.
Δηλαδή μην είστε παθητικοί και φούληδες , αλλά αφήστε και τα καδρόνια κάτω , γιατί θα μας χρειαστούν για την ανοικοδόμηση της χώρας....όταν αναλάβουμε εμείς.
Πορειούλες λοιπόν κι όχι πολυπληθείς ...για να μην κλείνουμε και τους δρόμους.

Έτσι όπως πάμε....άντε να βρεις κόμμα να ψηφίσεις.
Αυτός δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ , είναι ΣΥ.

spiral architect είπε...

Οσο για το μπολνταρισμένο μου ... πρέπει να τηρούνται και οι αρχές, ακόμα-ακόμα και τα προσχήματα!
Τι; Δεν κατάλαβες; Για όλους το λέω!
(και για το ΚΚΕ)

Ανώνυμος είπε...

Πολλά μπορεί να πει κανεις για το ΣΥΡΙΖΑ.
Ας πούμε ομως και κάτι άλλο που ίσως είναι σημαδιακό για αυτά που θα ακολουθήσουν.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο σταθμός 902 πουλήθηκε οριστικά σε ιδιώτη.
Δηλαδή, αν πράγματι αυτό είναι αλήθεια, ένα κανάλι που το δικαίωμά του κατοχυρώθηκε στο όνομα ενός κόματος της αριστεράς, και μάλιστα της κομμουνιστικής αριστεράς, εκχωρείται με αγοραίες μεθόδους σε ιδωτικά συμφέροντα,
σε μια εποχή όπου η ενημέρωση μέσω της τηλεόρασης είναι καθοριστικός παράγοντας της πολιτικής ζωής (και φυσικά και της ταξικής πάλης!)

Μιλάμε για ένα γεγονός κορυφαίας συμβολικής αλλά και πρακτικής σημασίας.

ΘΛίψη, για ένα ακόμη χειροπιαστό σημάδι κραυγαλέας ανικανότητας των γραφειοκρατών, ένα ακόμη σήμα αναδίπλωσης και απόσυρσης από την μάχη, μια ακόμη αίσθηση ήττας εκ των έσω,
τα πρώτα συναισθήματα. Μακάρι να αισθάνομαι λάθος.
Πικάπα.

Ανώνυμος είπε...

τόσο ωραίο "μετα-νεοφιλελευθερος δρόμος",
εκστασιάστηκα
Που τα βρίσκουν ρε παιδί μου....
ΚΕΦ

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε ό,τι έγραψε ο σπειροειδής πιο πριν. Απλά θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει ενεργό λινκ ώστε να διαβάσουμε τη συνέντευξη χωρίς να πληρώσουμε συνδρομή στο ΔΟΛ.

ΑΕΚτζής

LeftG700 είπε...

Φίλε ΑΕΚτζή,


Θα ανεβάσω, ίσως και απόψε, άλλο ποστ με τη συνέντευξη ("ξεκλειδώθηκε" από το Βήμα) και κάποιες δικές μας "απορίες". Αν δεν μπορείς ή δεν γουστάρεις να περιμένεις, κλικάρισε εδώ.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχε πολύ ενδιαφέρον η συνέντευξη, ούτε ανέδειξε κάποιο νέο ζήτημα. Τότε γιατί τέτοιος πανικός ρε παλικάρια; Τι σας πείραξε ακριβώς; Τις μόνες συγκεκριμένες κριτικές που κατάλαβα (εκτός της δημιουργίας κλίματος που θέλει να κρύψει την προκατάληψη), ήταν α.η έμμεση κριτική στο οτι έδωσε συνέντευξη στο Βήμα και β. η αποστροφή για τον "κρατικό καπιταλισμό". γ. στον αδιέξοδο μαξιμαλισμό αιτημάτων. Προσωπικά συμφωνώ και με τα τρία. Έχει κάποιος να προσφέρει επιχείρημα εναντίον τους; Ας το κάνει... Αλλιώς συγνώμη εγώ είμαι ΑΕΚ,και δεν το κουβεντιάζω ,,,, και δεν έχω ανάγκη άλλες οπαδίστικες κραυγές. ¨οχι τίποτε άλλο αλλά νίμιζα πως μερικοί αριστεροί (τουλάχιστον) μπορούν να κουβεντιάζουν .... αφού διαβάσουν και αφού σκεφτούν.... Μάλλον είναι λιγότεροι απ' όσους νόμιζα
Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Να ανεβάσεις λεφτΓ700 και άλλο ποστ για τη συνεντευξη Δραγασακη, και να ανεβάσεις ότι γουσταρεις.

Τα έχεις πει και ταχεις ξαναπει όμως.
Επαναληψη μητηρ μαθήσεως, αλλά και παθήσεως.

Δηλαδή το νόημα είναι απλό και δεν νομίζω ότι αμφισβητείται ούτε από την ίδια την ηγετικη ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το αποφορτίζαμε από τα οπαδικά, όλοι θα συμφωνούσαν στο γεγονός, οτι εχουμε μια προσπάθεια αναβάπτισης του "Σσυνασπισμού" σε μια σχετικώς "ηρεμη δύναμη", κατά το δυνατόν πολυσυλλεκτική, που δεν θα τρομάζει και θα ενσωματώσει αναγκαστικά σημαντικά νεο-σοσιαλ-δημοκρατικά χαρακτηριστικά, με την υπόσχεση να βγάλουμε τον κάβο, και βλέπουμε.
Και λοιπόν;
Φαγωθήκαμε οι "πούροι" αριστεροί να καταδείξουμε κάτι το προφανές.
Φωνάζουμε επίσης ότι μια νέα αναβάθμιση της σοσιαλδημοκρατίας είναι ουτοπική και δεν έχει έδαφος.
Δηλαδή, για να το ξαναπούμε να το καταλάβουμε, είναι πιο ρεαλιστικό στις σημερινές συνθήκες να γίνει ανεκτή μια σοσιαλιστική προ-επαναστατική κατάσταση σε έναν μόνο αδύναμο κρίκο,
παρά να γίνει ανεκτή μια σοσιαλδημοκρατική διαχείριση, που θα ζητήσει θα πετύχει να γλυτώσουμε τα ακόμη χειρότερα, κι αργότερα έχει ο θεός ;
Ακούμε τι λέμε;

Φαγωθήκαμε επίσης να λέμε ότι εμείς δεν θέλουμε διαχείριση και σωτηρία του συστήματος, αλλά ανατροπή του.
Σωστά τα λέμε, αφού έτσι πιστεύουμε και έτσι μας αρεσει.
Γιατί όμως, όσοι τα λέμε τα ίδια στην ουσία, με τον ένα η τον άλλο τρόπο, δεν θα καταφέρουμε να αρθρώσουμε ένα κοινό μαζικό λόγο και μια κοινή μαζική πράξη στο δια ταύτα;
Και ποιος νομίζουμε ότι μπορεί να μας περιμένει;
Για τον λόγο αυτό, όπως πάντα συμβαίνει στη ζωή, επικρατεί το "από τα ολότελα, καλή και η παναγιώταινα", και το "πάμε τώρα έτσι και μετά βλέπουμε".
Βέβαια, όταν οι "πούροι" αριστεροί δεν καταδέχονται να μπουν σε τέτοιους προβληματισμούς και στοιχήματα, τότε πάντα βρίσκονται κάποιοι λιγότερο "πούροι" να χαράξουν το εφικτό μέρος του αναγκαίου, και αναπόφευκτα να παραχαράξουν και το αναγκαίο μέρος του εφικτού.

Ας μην τα βλέπουμε μόνο όπως μας αρέσει και όπως τα έχουμε μάθει, μπας και μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλουδάκι των άλλων, μπάς και καταλάβουμε πως μπορούμε να τους πείσουμε, μπας και ξεκολήσουμε από τον μικρόκοσμό μας και μπορέσουμε να κάνουμε κατανοητό το "δίκιο" μας.

Υ.Γ.
Εν προκειμένω, πολύ σημαντικότερη είναι η νέα ήττα και η απώλεια του σταθμού, από μια συνέντευξη που μπορεί να ερμηνευτεί αρκετά εύκολα, και που πράγματι δεν μας είπε και κάτι το συνταρακτικά νέο.Καλή συνέχεια.
Πικαπα