Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Το άκρον άωτον της μωρίας: να σου δείχνουν οι ίδιοι οι αντίπαλοί σου το φεγγάρι κι εσύ να κοιτάς το δάχτυλό τους!




Γράφει στην πρώτη της σελίδα σήμερα η Καθημερινή, κάτω από τον τίτλο «Καταγγελία του Μνημονίου ίσον απώλεια δεκάδων δισ. από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε.»:

Όποια κυβέρνηση και να έχει η Ελλάδα στο μέλλον, η πολιτική παροχών και ελλειμμάτων θα είναι αδύνατη. Και αυτό διότι, όπως επισήμως αποφασίστηκε αυτήν την εβδομάδα, από την 1η Ιανουαρίου 2014, αν μία χώρα παραβιάζει συστηματικά τις οικονομικές συστάσεις τής Κομισιόν, τότε θα αναστέλλεται η καταβολή κοινοτικών επιδοτήσεων. Αυτό σημαίνει ότι τα όποια δυνητικά οφέλη θα αποκόμιζε η Ελλάδα από μία μονομερή καταγγελία τού Μνημονίου, ακόμα και αν αυτή συνοδευόταν από τύπωμα νομίσματος, θα ακυρωθούν από την απώλεια δεκάδων δις. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία. Εξάλλου, αν η χώρα μας επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη, τότε δεν έχει άλλη επιλογή παρά να εφαρμόζει «σπαρτιατική οικονομική πολιτική» εις το διηνεκές, όπως ορίζει η «Συνθήκη για τη Σταθερότητα», η οποία βρίσκεται σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2013 και επί της ουσίας απαγορεύει τα ελλείμματα, επ’ απειλή αυστηρότατων κυρώσεων. Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας είτε θα προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα είτε να εξηγήσουν στους πολίτες ότι εισηγούνται να ακολουθήσουμε τον μοναχικό δρόμο των Δυτικών Βαλκανίων.

Τι θέλει να πει ο ‘‘ποιητής’’, ή μάλλον, τι θέλει να κάνει, τι επιδιώκει, με όλα αυτά τα δυσοίωνα αλλά όχι ανακριβή; Μα να μας στριμώξει στα σκοινιά, να μας υποχρεώσει να διαλέξουμε. Είτε το ένα, είτε το άλλο. Place your bet, guys, μας λέει. Και γιατί το κάνει; Είναι τόσο ‘‘υπεράνω’’, τόσο fair player, ώστε αναλύει για λογαριασμό μας την κατάσταση προσφέροντάς μας στο πιάτο τις μοναδικές δύο εναλλακτικές λύσεις, από τις οποίες στη μία, αν τη βρούμε, κερδίζουμε και στην άλλη χάνουμε; Όχι βέβαια! Το κάνει γιατί ξέρει πολύ καλά ότι μας σπρώχνει σε μία κατάσταση lose-lose. Είτε κορόνα, είτε γράμματα χάνουμε!

Κι εμείς, τι κάνουμε εμείς; Αντί να προσπεράσουμε το είτε-είτε και να προσηλωθούμε στο και-και, αντί να παρακάμψουμε το Γόρδιο και το δεσμό του αφήνοντας και τον καιρό να δουλέψει για μας, μαλακώνοντας τα σκληρά σκοινιά του, αντί να καβαλήσουμε το κύμα τής λαϊκής αναποφάσιστης προς το παρόν αμφισβήτησης, αντί να καιρο-σκοπεύσουμεδιόλου καιροσκοπικά και οπορτουνιστικά, αλλά απόλυτα λενινιστικά— αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και πάνω στο τραπέζι[1], αντί να περιοριστούμε σε κινήσεις αναμονής, προετοιμαζόμενοι και προετοιμάζοντες τον κόσμο για κάθε ενδεχόμενο, εξακολουθούμε, χρόνια τώρα, να πέφτουμε σαν χάνοι πάνω στο αγκίστρι και το δαγκώνουμε με βουλιμία. Δεν έχει καμιά σημασία αν μερικοί το κάνουν αυτό υπό τη σημαία τού ευρώ, και άλλοι κάτω από τα λάβαρα της δραχμής. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι και οι δύο βλάπτουν την υπόθεση της Αριστεράς το ίδιο! Βλάπτουν δηλαδή την υπόθεση της απελευθέρωσης των υποτελών τάξεων —γιατί αυτή είναι σε τελική ανάλυση η υπόθεση της Αριστεράς, δεν είναι τα πρωθυπουργιλίκια τού Τσίπρα και τα πανηγυρικά Συνέδρια του ΚΚΕ!

Άιντε θύματα, άιντε ψώνια, να ξυπνήσουμε μονομιάς, να ’ρθει ανάποδα ο ντουνιάς!

≈≈≈≈≈≈


[1] Όπως ακριβώς έκανε η Μέρκελ, όπως ακριβώς έκαναν οι διάφοροι Σόιμπλε και Μπαρόζοι και Όλι Ρεν, όταν μας έλεγαν: «Μα, βεβαίως και σας θέλουμε στην Ευρωζώνη! Αλλά…»


Photo: gr.freepik.com



29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



H ριζοσπαστικη αριστερα παρατηρωντας το φεγγαρι στο Τεξας:


''......Σήμερα βρίσκομαι στο LBJ School of Public Affairs και ξαναθυμάμαι πως η «Μεγάλη Κοινωνία» άλλαξε την Αμερική.Βλέπω ακόμα ότι παρά τις δυσκολίες, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να προχωρούν προς αυτό το μεγάλο σχέδιο. Πόσο καλό θα ήταν να είχαμε το ίδιο πνεύμα και πρόγραμμα για την Ευρωζώνη.......''
.........Η αλήθεια είναι ότι εσείς στην Αμερική έχετε τους Ομοσπονδιακούς θεσμούς σας- Κοινωνική Ασφάλεια, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, Επίδομα Ανεργίας, Σύστημα Ασφάλειας Καταθέσεων- τα οποία εμείς στην Ευρώπη δεν διαθέτουμε.....
......Η Ευρώπη θα μπορούσε να επιλέξει στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής να χρησιμοποιήσει τα κέρδη που συσσωρεύονται στο εσωτερικό του συστήματος των κεντρικών τραπεζών της για να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα κουπονιών διατροφής......''

Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Δεν είναι μόνο αυτά και δεν είναι κυρίως αυτά. Στην τελική, στο διεθνές πολιτικό PR ένα κολακευτικό πατ-πατ στην πλάτη τού οικοδεσπότη είναι μέσα στο πολιτικό παιχνίδι (και της Αριστεράς). Και πολλοί μπορούν να κατανοήσουν ότι στα πλαίσια αυτού τού παιχνιδιού δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό να πιστεύεις αυτά που λες. Δεν είναι λοιπόν αυτό το πάπλωμα, για το οποίο αξίζει να γίνει καβγάς. Είναι περισσότερα και σοβαρότερα. Και το κύριο, η βάση τού παγόβουνου που κρύβεται κάτω από την κορυφή του είναι η πραξικοπηματική διαστρεβλωτική αλλοίωση των συλλογικών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ (‘‘Προσυνέδριο’’ πέρυσι τον Δεκέμβριο στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και Ιδρυτικό Συνέδριο το καλοκαίρι).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ευθύνη ‘‘μπολσεβίκων’’ και ‘‘μενσεβίκων’’ πηγαίνει κατ’ ευθείαν για τα βράχια…


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ΚΑΙ αυτα.Και ειναι κι αλλα.

Ειναι η αριστερα που λιβανιζει την "υγιη επιχειρηματικοτητα" της Βιοχαλκο της 3Ε κ.α που δεν εξανθρωπιζεται.
Ειναι
η αριστερα
που δε μπορει να κινητοποιησει ουτε τα μελη της σε μια απεργια εκτος αν αφορα μεταμεσονυχτια show εξω απ τη βουλη ή την ΕΡΤ΄
Ειναι
η αριστερα που συχρωτιζοταν με εθνικια και χρυσαυγιτες στις πλατειες.
Ειναι
η αριστερα που μεσα στη στρουγκα της ΕΕ των μονοπωλιων υποσχεται φιλολαικη λυση.
Γιατι το αριστερο PR ειναι χρησιμο για να γινεις κυβερνηση,αλλα κυβερνηση με ταξικα ναυαγια σημαινει ο λαος στα βραχια.
Και αφου απο τωρα το σκαρι ξεστρατιζει απ την πορεια του συνεδριου(ο θεος να το κανει) καποιοι αν θελουν ας περιμενουν να το δουν και στη κυβερνηση.
Για να φωναζουν μετα ολοι μαζι.Αριστερα δε θελατε;
φατε τη τωρα.


Гриша

Μάρκομ Ξ είπε...

Ναι, είναι η αριστερά που είδε στην εξεγερση του 2008 μόνο κουκουλοφόρους
Είναι η αριστερά που παίρνει τα εύσημα από το σύστημα όπου σταθεί και όπου βρεθεί.
Είναι η αριστερά που δηλώνει ότι η έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφή (όταν ο ΓΑΠ έκανε τους παλληκαρισμούς με το δημοψήφισμα).
Είναι η αριστερά που αποστρέφεται ό,τι λαϊκό δεν ελέγχει απόλυτα.
Είναι η αριστερά που ζητά από έναν βασανισμένο και εγκαταλειμμένο λαό να διορθώσει την ψήφο του!!!!
Είναι η αριστερά που ετεροκαθορίζεται από τον υποτιθέμενο οπορτουνισμό των άλλων.
Είναι η αριστερά που όχι αριστερά δεν είναι, αλλά ούτε πορδή της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας.


για να μην ξεχνιόμαστε,
Μάρκομ Ξ

Υ.Γ. και βέβαια η αριστερά που απολύει στεγνά εργαζόμενους, που απαγορεύει σωματεία στις επιχειρήσεις της, που πουλάει χαρισμένες συχνότητες σε offshore

Ανώνυμος είπε...

O Σαμαρας σε ποια αριστερα απευθυνοταν οταν ελεγε οτι ειναι ακρο η πολιτικη που προβαλλει την εξοδο απο την ΕΕ;στο συριζα;
Που απευθυνοταν ολο το τριημερο οταν εκανε λογο για πεζοδρομιο;
Aπο ευσημα αλλο τιποτα.
Η πορεια των σχολικων φυλακων απο θεσσαλονικη προς Αθηνα δεν ηταν μια λαικη κινητοποιηση που προβαλλε το ΚΚΕ.Την ελεγχε απολυτα;O αγωνας των εργαζομενων στη ερτ που σταθερα στηριζει το ΚΚΕ τους ελέγχει απολυτα;
Το ΚΚΕ πανω απο ολα ζηταει απο το λαο να πιστεψει στη δυναμη του και να παλεψει με ορους κινηματος ωστε να βαλει φρενο στα αντιλαικα μετρα και να αντεπιτεθει για τη δικη του εξουσια.Στα πλαισια αυτα του ζηταει να διορθωσει και την ψηφο του αλλα κυριως τη σταση αναμονης ανοχης και αναθεσης που του εχουν καλλιεργησει οι διαφοροι εθνοσωτηρες απο οπου κι αν προερχονται.Να οργανωσει τη δραση του χωρις κοινοβουλευτικες αυταπατες σε πορεια συγκρουσης και με την ΕΕ που εκφραζει τα συμφεροντα των μονοπωλιων, ανατροπης της πολιτικης που νομιμοποιει τις offshore και καταργει ασφαλιστικα και εργασιακα δικαιωματα.Ακομα κι αυτοι που εχασαν τη δουλεια τους απο το ριζοσπαστη συμπαραστατη τους παλι μονο το ΚΚΕ εχουν με τη γενικοτερη παλη του.


Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Το προπροηγούμενο σχόλιό σου (Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2013 5:56:00 μ.μ.) δεν βοηθάει τη συζήτηση να πάει παρακάτω. Οδηγεί σε αδιέξοδο. Ατυχώς, ο Μάρκομ Ξ σε ακολουθεί σε αυτό το αδιέξοδο, που δεν μπορεί να καταλήξει αλλού παρά σε μία ακόμα διαμάχη τύπου Ολυμπιακών – Παναθηναϊκών. Λοιπόν:

1. Μεταθέτεις την κουβέντα από ένα (1) συγκεκριμένο θέμα σε εφ’ όλης τής ύλης συζήτηση. Γιατί; Τόσο άνευ ουσίας και σημασίας βρίσκεις αυτό που θίγουμε στην ανάρτηση;

2. Κακώς, κάκιστα τα προσπερνάς. Γιατί αυτά που γράφω δεν αφορούν μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορούν στα στρατηγικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η πάσα όλη Αριστερά, συνεπώς και το ΚΚΕ.

3. Υποθέτω (και αδιαφορία σου γι’ αυτό τούτο το θέμα τού ποστ ενισχύει την υπόθεσή μου) ότι θεωρείς πως για το ΚΚΕ δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Με τι προσόντα έχεις σχηματίσει μία τέτοια άποψη; Θέλω να πω, τι έχει να προσκομίσει το ΚΚΕ (και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δευτερευόντως —δευτερευόντως λόγω έλλειψης κρίσιμου μεγέθους και επαρκούς ιστορικότητας) ως απόδειξη, ένδειξη έστω, ότι η δική του γραμμή αποδίδει; Τίποτε! Nothing! Niente! Nada!

Αυτά είχα να σου πω, φίλε μου. Με καλή πίστη και καλή διάθεση. Και τώρα, μπορείς να συνεχίσεις τη διελκυστίνδα σου με τον Μάρκομ Ξ. Δεν θα ακολουθήσω. Αν η κουβέντα δεν επανέλθει επί τού θέματος χωρίς οπαδιλίκια, be my guests, σαν στο σπίτι σας, αλλά χωρίς τον ξενοδόχο.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Και κατι ψιλα για το Ευρω.Το νομισμα δε λεει τιποτα απο μονο του.
Οι συζητησεις γυρω απο το νομισμα αλλα και ο ευρωσκεπτικισμος αφορουν ιδιαιτερα συμφεροντα μεριδων του κεφαλαιου.Αλλιως δε θα το προτειναν ως λυση απο τον Κατσανεβα μεχρι και το γερμανικο κομμα προσκειμενο σε επιχειρηματιες.


Гриша

Ανώνυμος είπε...

Left,
Συνειδητα μετεφερα οπως σωστα λες απο το συγκεκριμενο θεμα σε εφ ολης της υλης συζητηση.
Καταθετω επισης οπως σωστα διευκρινισες και την αδιαφορια μου για την ουσια του post.Και φυσικα δε ξανασχολιαζω για να αφησω τη συζητηση να παει παρακατω και να κινηθει στη βαση της αναρτησης.
Τωρα για το ποια γραμμη αποδιδει τι εξυπηρετει η καθε γραμμη με τι τροπο και με τι σκοπο ειναι αλλο θεμα.

Гриша

Μάρκομ Ξ είπε...

Οπαδιλίκια; Οπαδιλίκια είναι να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι;
Όσο για το θέμα της ανάρτησης μάλλον θα έπρεπε να το προωθήσετε λίγο περισσότερο. Τις αδυναμίες της υπάρχουσας αριστεράς στην Ελλάδα τις έχουμε επισημάνει (και) εδώ. Οι βασικές της κατά τη γνώμη μου είναι η άρνηση - αδυναμία να επιδράσει αποφασιστικά στο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα και η άρνησή της να διαμορφώσει κόμματα σύγχρονου (και όχι νέου) τύπου, όπου η δημοκρατία, ο έλεγχος και η πειθαρχία θα συνυπάρχουν αρμονικά. Με απλά λόγια, η αριστερά δεν εμπιστεύεται ούτε τη θεωρία, ούτε τον λαό και ως εκ τούτου ο λαός δεν μπορεί επουδενεί να εμπιστευτεί την αριστερά, πόσο μάλλον την θεωρία.

Αλλά άντε και συμφωνήσαμε σε αυτά. Μετά τι; Μπορούμε να τα εφαρμόσουμε εμείς; Μπορούμε να παρέμβουμε στις εσωκομματικές διαδικασίες; Υπάρχει ποτέ περίπτωση να εισακουστούν (και όχι απλά να ακουστούν) τέτοιες φωνές από τις πεφωτισμένες ηγεσίες;

λες;
Μάρκομ Ξ

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Εντάξει, δεν χρειαζόταν καμιά σοφία η παρατήρησή μου. Φοβάμαι όμως πως ούτε η απόσυρσή σου από τον περαιτέρω διάλογο πάνω στο θέμα τής ανάρτησης απαιτεί κάποια σοφία για να σκεφτεί κανείς πως ούτε έτσι πετυχαίνεις κάτι άλλο από μία ωραιότατη τρύπα στο νερό, σε σχέση με τη δεδηλωμένη και καθ’ όλα θεμιτή πρόθεσή σου να στηρίξεις την τρέχουσα γραμμή τού ΚΚΕ. Στην οποία γραμμή, σαν να μην έφτανε η μέχρι τώρα εμμονή στο σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη και ΕΕ εδώ και τώρα, ως προαπαιτούμενο οποιασδήποτε θετικής εξέλιξης, ήρθε να προστεθεί και το προαπαιτούμενο του σοσιαλισμού. Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα δηλαδή, αφού η ελληνική κοινωνία δεν λέει να αποφασίσει την έξοδο,[***] το ’φαγε κι ο γάιδαρος, αφού το πέρασμα στο σοσιαλισμό είναι δέκα φορές δυσκολότερο εγχείρημα από την έξοδο από μία νομισματική ένωση.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, μείνατε εσείς, εσείς και ο Χατζηπετρής… Πού οδηγεί αυτό;;;


[***] Της περνάει όμως από το μυαλό, το σκέπτεται κάθε τόσο. Αλλά εσάς δεν σας κάνουν όσοι το σκέπτονται, αρνείστε πεισματικά να πορευθείτε μαζί τους και να τους πιάσετε κατά την κοινή πορεία στο πίτσι-πίτσι ώστε να τους πείσετε. Εσείς θέλετε έτοιμους κομμουνίσταρους και αποφασισμένους...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οπαδός (με την κακή έννοια) για να εκτραπεί σε οπαδιλίκι. Κάπως έτσι παρασύρθηκες κι εσύ. Ομολόγησέ το! :-)

Στα άλλα που γράφεις για τα πιο ουσιώδη ζητήματα:

Μετά λόγου γνώσεως σού λέω ότι η σκέψη πως η διαμάχη μεταξύ «φίλων τού ευρώ» και «φίλων τής δραχμής» έχει καταστεί άνευ ουσίας στην παρούσα φάση (κάτι παρόμοιο με αυτό που έχουμε υποστηρίξει κι εμείς από τον περασμένο Μάιο, χωρίς να θέλω να υπονοήσω ότι περίμεναν από μας!) βρίσκεται ήδη σε μερικά μυαλά ηγετικών στελεχών τών ‘‘μενσεβίκων’’. Το γιατί δεν το βγάζουν προς τα έξω στα ίσα δεν το ξέρω (και δεν μπορώ και να το κατανοήσω).

Φίλε Μάρκομ Ξ, ο καθένας από όσους βλέπει τα αδιέξοδα ας πάρει το όπλο του, το όποιο όπλο του, κι ας κάνει ό,τι μπορεί. Αν είναι μέλος, μιλώντας στους συντρόφους του και βάζοντας το ζήτημα.[***] Αν είναι φίλος ή συμπαθών, ας τα ψάλλει σε όσους γνωστούς του είναι μέλη, όλο και κάποιον θα ξέρει. Και πάει λέγοντας. Υπάρχουν και οι απομονωμένοι, οι παντελώς αμέτοχοι, οι απλώς ψηφοφόροι, θα μου πεις.

Και γι’ αυτούς ακόμα, όσους βλέπουν τουλάχιστον, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό. Υπάρχει η ψήφος! Ήγουν τουτέστιν δηλαδή:

Στις ευρωεκλογές (μόνο σε αυτές, όχι στις δημοτικές και περιφερειακές) δεν παίζεται τίποτε. Πόσο άσχημη ιδέα είναι να φάει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα μαύρο, που να είναι όλο δικό του; Για μένα καθόλου. Δεν ξέρω αν αυτό θα πέσει ως άποψη/‘‘εισήγηση’’ του μπλογκ. Δύο ψήφους τις έχω σίγουρες, για τις άλλες δύο παίζεται. Θα δείξει… :-)


[***] Έστω και κάτω από τις υπάρχους συνθήκες λειτουργίας, οι οποίες ασθενούν βαρύτατα, όπως και επισημαίνεις άλλωστε.


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Είναι από τις σπάνιες φορές που θα επιμείνω. Δεν παρεκτράπηκα, δεν είμαι οπαδός και χουλιγκάνος. Μήπως πρέπει να ψαχτείτε εσείς λίγο καλύτερα για την πολιτική ίσων αποστάσεων (από τα κόμματα της Αριστεράς) που ακολουθείτε; Δικαίωμά σας, αλλά κάποιες φορές οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεράσματα. Ειδικά όταν δεν δικαιολογείται από τα πράγματα.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Δεν αντέχεται το 50-50,που ουσιαστικά είναι 100-0,αφού η επιβεβαίωση του ΚΚΕ για το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ,μειώνεται από κάποιον που στήριξε ανοιχτά ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κρύβεται πίσω από το καραγκιοζιλίκι επιχείρημα «και το ΚΚΕ σκατά είναι».

Λοιπόν,οι θέσεις του ΚΚΕ μπορεί να μην αποδίδουν καρπούς άμεσα,αλλά τουλάχιστον δεν βοηθούν τον ταξικό αντίπαλο στην προσπάθεια του να εγκλωβίσει το λαό στο Ευρωμονόδρομο,στην υγιή επιχειρηματικότητα και στην άγνοια για το τι του συμβαίνει και ποιου οικονομικού συστήματος η ΚΑΝΟΝΙΚΗ λειτουργία ευθύνεται για αυτό.

Ειλικρινά εκτιμώ περισσότερο τον Μαρκομ Χ για τις αυταπάτες και την «τίμια» αντικκεδίλα,παρά αυτό το καραγκιοζιλίκι του δήθεν 50-50,από τον άμβωνα της δήθεν ουδετερότητας «για το καλό της αριστεράς».

υ.γ1 LeftG700 θεέ,πάρε την ΠΑΕ!!

υ.γ2 Μας έλειψε η «τίμια» αντικκεδίλα σου.


υ.γ3 Λοιπόν,κατέβα από τον άμβωνα σου και αν θέλεις το καλό της εργατικής τάξης και των συμμάχων της,ο αγώνας βρίσκεται εδώ:

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/30685/thessaloniki-v-ellada-apergiakes-kinitopoiiseis-toy-pame-video-foto#/0

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/30827/nea-apergia-simera-sti-nikas-gia-tis-apolyseis-protoporon-ergaton-video#/0


Αρκετά!!


"Κάποιος που σε βαρέθηκε"

Ανώνυμος είπε...


Διόρθωση:Αντί του πρώτου λίνκ που δεν βγήκε η φώτο:

http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-original/public/Media/20131106/ksanthh.jpg

"Κάποιος που σε βαρέθηκε"

Ανώνυμος είπε...

Left,
Kαταρχην πρεπει να συμφωνησω με τον Μαρκομ οτι το επιπεδο της αντιπαραθεσης απειχε αρκετα απο τους χαρακτηρισμους που του απεδωσες.
Το οτι ηταν εκτος θεματος ειναι σωστο.Επιπλεον ειμαι της αποψης-και απο δω και περα θα προσπαθησω να το τηρησω-οτι η συμμετοχη σε ιστολογιο προυποθετει στοιχειωδεις κανονες συμπεριφορας.Ενας βασικος κανονας πρεπει να ειναι η συζητηση στο θεμα που θιγει καθε φορα η αναρτηση.
Για τα υπολοιπα που λες:

Το ΚΚΕ δε βαζει προαπαιτουμενα για συμμετοχη στη παλη.Η συμπορευση να γινει στη βαση των κοινων μας προβληματων ανεξαρτητα απο επι μερους διαφορες.Η κατευθυνση της παλης ομως πρεπει να εχει στοχευση.Οι θεσεις του ΚΚΕ για την ΕΕ δυστυχως επιβεβαιωνονται αντικειμενικα απο τις εξελιξεις.
Νομιζω πρεπει να σαι λιγο πιο προσεκτικος οταν μιλας για χατζηπετρηδες.Ξερεις εχουμε και μια απεργια πισω μας...
Κομμα που αυτοπροσδιοριζεται ως αριστερο με 27%;Τα πε κι η Αλεκα στη βουλη.Επρεπε το κινημα να πεταει.Εστω με τους δικους τους ορους.Αλλα που;Βλεπεις εσυ καμια προσπαθεια;Αναλωνονται σε ακτιβισμους και σε σοου στα καγκελα της ΕΡΤ . Ηλιου φαεινοτερον:Ο συριζα εγκαταλειπει την μαζικη δραση και βαζει στην ουσια προαπαιτουμενο την αναδειξη του σε κυβερνων κομμα.Σε αυτο το σημειο θα ειχε αξια να τοποθετηθεις.Αλλιως τι να κανουμε.Aυτα εχουν -γεια σου και παλι Αλεκαρα- οι "παιδικες ασθενειες".

Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Έχεις όλα τα δίκια τού κόσμου να επιμείνεις! Αλλά σε αυτό που κατανόησες, το οποίο, όμως, δεν είναι αυτό που εγώ έγραψα και εννοούσα. Τα εξηγώ απλώς και δεν επιμένω σε καμία ‘‘ομολογία’’:

Παρερμήνευσες το οπαδιλίκι ως παρεκτροπή και χουλιγκανισμό. Τίποτε από αυτά δεν σημειώθηκε ούτε από εσένα ούτε από τον Гриша, πώς θα μπορούσα να κάνω λόγο για συμπεριφορές και στάσεις που δεν παρατηρήθηκαν από κανέναν, ούτε καν από αυτόν που άνοιξε το χορό, τον Гриша; Νομίζω πως παρασύρθηκες από το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο χουλιγκανισμός προϋποθέτει το οπαδιλίκι. Κάθε οπαδιλίκι όμως δεν φτάνει σώνει και ντε στο στάδιο της παρεκτροπής και του χουλιγκανισμού, έτσι δεν είναι;

Τι χαρακτήρισα λοιπόν οπαδιλίκι εν προκειμένω; Το εξής, φίλε Μάρκομ Ξ:

Ο Гриша, παρακάμπτοντας το θέμα τής ανάρτησης, θέμα που ξέρω ότι το βλέπεις κι εσύ ως σημαντικό, άνοιξε τη ντουλάπα και έβγαλε τους κατά την άποψή του σκελετούς τής εκτός ΚΚΕ Αριστεράς. Κι εσύ αντέδρασες ανοίγοντας το δικό σου ντουλάπι με τους κατά την άποψή σου αντίστοιχους σκελετούς τού ΚΚΕ. Μία τέτοια κατάσταση, που θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο «και σεις γιατί καταπιέζετε τους νέγρους;» και οδηγεί στο ‘‘θάψιμο’’ του εκάστοτε επίδικου, λοιπόν, περιέγραψα με τη λέξη οπαδιλίκι. Ούτε χουλιγκανισμούς ούτε παρεκτροπές είδα, διότι, απλούστατα, δεν υπήρξαν. Είδα όμως μια στείρα αντιπαράθεση.

Αυτά όλα, επαναλαμβάνω, ως εξήγηση του τι εννοούσα και όχι ως προσπάθεια να σε πείσω για το οτιδήποτε.


Τα λέμε (επίσης συντροφικά, όπως πάντα)


ΥΓ Δεν δενόμαστε ούτε θα δεθούμε σταθερά, μόνιμα και εφ’ όλης τής ύλης με κανένα αριστερό κόμμα, αυτό είναι γνωστό και μπορεί άνετα να περιγραφεί συνοπτικά με τη διατύπωση «πολιτική ίσων αποστάσεων». Το συγκεκριμένο ζήτημα όμως, όχι, δεν νομίζω ότι μπορεί να περιγραφεί με την ίδια διατύπωση. Όπως προκύπτει με σαφήνεια από το σχόλιό μου που σε έκανε να υποβάλεις ένσταση, δεν παρέβλεψα ότι ο Гриша άνοιξε το χορό. Και φαντάζομαι να ξέρεις πως δεν συνηθίζουμε να ισοπεδώνουμε τα πράγματα, εξισώνοντας αυτόν που έκανε την αρχή με εκείνον που τον ακολούθησε.

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Για το θέμα του διαλόγου όπως τον ώθησες εσύ, διάβασε τα όσα γράφω στον Μάρκομ Ξ. Παρερμήνευσε εκείνος, παρερμήνευσες κι εσύ.

Κατά τα άλλα. Ισχυρίζεσαι ότι το ΚΚΕ δεν βάζει προαπαιτούμενα για συμμετοχή στην πάλη!!! Έλεος! Τα συζητάμε τόσο καιρό. Αν μη τι άλλο δεν κάνει να δουλευόμαστε μεταξύ μας. Και εν πάση περιπτώσει, μια και είχαμε πρόσφατα την Μπογιοπουλιάδα σε παραπέμπω σε αυτόν από τον Προσυνεδριακό:

«Στο 15ο Συνέδριο ξεκαθαρίσαμε το εξής πράγμα: Οτι η συγκέντρωση δυνάμεων, η πολιτική συμμαχιών του Κόμματος χτίζεται πάνω στην αντίθεση μονοπώλια - ιμπεριαλισμός. (...). Τι είναι ο ιμπεριαλισμός; Το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού. Ομως, δεν μπορούμε να χτίσουμε συμμαχία στην αντίθεση καπιταλισμός - σοσιαλισμός, γιατί σημαίνει συμμαχία για τη σοσιαλιστική επανάσταση και συμμαχία για τη δικτατορία του προλεταριάτου. Αυτό δεν μπορούμε να το βάλουμε. Και δεν μπορούμε να το βάλουμε, γιατί είναι και λυμένο θεωρητικά, αλλά και η πείρα αυτό δείχνει». Κανένα νέο δεδομένο δεν επιτρέπει αναθεώρηση όσων θεωρητικά και εμπειρικά, κατά το 16ο Συνέδριο, είναι λυμένα. Εντούτοις στις Θέσεις γίνεται ακριβώς αυτό το λάθος: Προτείνεται οικοδόμηση πολιτικής συμμαχιών στην αντίθεση καπιταλισμός - σοσιαλισμός. Αλλά πάνω σε αυτή την αντίθεση, όπως σωστά διαπιστώναμε στο 16ο Συνέδριο, δεν χτίζεται η - στρατηγικής σημασίας για την Επανάσταση - πολιτική συμμαχιών.
2) Με αυτήν την (μη) πολιτική συμμαχιών «πλησιάζουμε» το σοσιαλισμό μόνο ως αντικατοπτρισμό. Η Λαϊκή Συμμαχία, που δεν είναι πολιτική, δεν συμμετέχει σε εκλογικές μάχες, που απορρίπτει όσους διαφοροποιούνται από το ΚΚΕ (Θέση 67), που «έχει μια ορισμένη μορφή διαμόρφωσης με τη δράση σε κοινό πλαίσιο των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ», είναι «συμμαχία» μόνο με τον εαυτό μας.


Φίλε Гриша, πότε επί τέλους θα το κατανοήσετε; Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΣΑ κολλημένος. Είναι όλη η Αριστερά. Και δεν είναι μόνο στην Ελλάδα. Είναι σε όλη την Ευρώπη. Και δεν είναι μόνο στην Ευρώπη. Είναι και σε όλο τον κόσμο! Μπαμ κάνει, δεν το βλέπετε;;;

Είπε η Αλέκα ότι με ένα αριστερό (όπως αυτοπροσδιορίζεται) κόμμα στο 27% το κίνημα έπρεπε να πετάει. Μάλιστα! Και πού να δεις πόσο έπρεπε να πετάει το ΚΚΕ, αντικειμενικά αριστερό (ως κομμουνιστικό) και επιπλέον με τη σωστή γραμμή για ΕΖ και ΕΕ!

Ο (κουφιοκεφαλάκης) ομοϊδεάτης σου παραπάνω με προτρέπει να κατεβώ από τον άμβωνα. Εγώ σε προτρέπω να προσγειωθείς και να δεις την κοινή θλιβερή μας πραγματικότητα…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε που με βαρέθηκες,


Κοίτα να δεις πώς πηγαίνει η δουλειά. Άμα έχεις όρεξη για συζήτηση, πάρε κατ’ αρχήν ένα ψευδώνυμο που να διευκολύνει τον διάλογο και να μην απλώνει το ζωνάρι σου για καβγά. Εντάξει; Όλα τα άλλα έπονται.


Τα λέμε (είπαμε πώς)

Ανώνυμος είπε...

O απο πανω που λες δεν ειναι καθολου ομοιδεατης μου.

Φιλε Left μα καλα μωρε τη θεση 67 βρηκες;
Η θεση 67 κανει λογο για μη δυνατοτητα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με πολιτικους χωρους κλπ κλπ.
Αλλο αυτο και αλλο αυτο που συζηταμε για προαπαιτουμενα και τα ρεστα.

Αλλωστε ποιο κατω ξεκαθαρα λεει:
Βέβαια, λαϊκές μάζες που συσπειρώνει ο οπορτουνισμός μπορεί να βρεθούν στις γραμμές του μαζικού κινήματος, ακόμα και στις γραμμές του επαναστατικού κινήματος σε συνθήκες απότομης όξυνσης της ταξικής πάλης που προσελκύει ευρύτερες λαϊκές μάζες κλπ...

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Гриша,

Μιλάς με ένα υπόδειγμα οπορτουνιστή(όσο ξύλινο και κουκουέδικο και κνιτικο και αν ακούγεται),που τον κώλο σου στο ταβάνι να χτυπάς δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη μαζί του,τώρα στράβωσε με τον Τσιπρα και την ηγετική ομάδα,μετά θα στραβώσει με τον Λαφαζάνη,μετά με την Ανταρσύα...αλλά πάντα αυτό το ΚΚΕ είναι που φταίει,άσχετα με το ότι έχει εξ αρχής προειδοποιήσει για αυτούς και πέφτει μέσα(σιγά την πρόβλεψη θα μου πεις.)

Δεν έχω χάσει την υπομονή μου γενικά αλλά έχω χάσει την υπομονή μου με κάτι τέτοιους και από εμπειρία έχω καταλάβει ότι είναι προτιμότερο και με περισσότερα αποτελέσματα να πιάσω κατ ιδίαν ένα «καραδεξιό» εργάτη που έχει την ταξική θέση και να συζητήσω,παρά να χάνω το χρόνο μου με τέτοιους στο ιντερνετ.

"Κάποιος που τον βαρέθηκε"
και
"Κάποιος που δεν είναι ομοϊδεάτης σου"

Ανώνυμος είπε...

Φιλε καποιε... whatever,
Δε συνηθιζω να χρησιμοποιω χαρακτηρισμους σαν και αυτους που αποδιδεις στον Left.Πρωτα κοιταω τη καμπουρα μου και μετα τους αλλους.
Με την ευκαιρια να σου πω οτι εμενα που αποχωρησα απο την ΚΝΕ οχι γιατι διαφωνουσα,αλλα γιατι καποια στιγμη θεωρησα οτι δε μπορουσα να προσφερω αυτα που επρεπε (βαρια καλογερικη η ταξικη παλη-αλλα ομορφη) μπορει καποιος να με χαρακτηρισει ευκολα οπορτουνιστη.Οι συντροφοι τοτε με παροτρυναν να παραμεινω.Ο καθενας προσφερει οτι μπορει μου ειπαν αλλα η αποφαση μου ηταν οριστικη.Εκτοτε διατηρω αριστες σχεσεις μαζι τους και πολλους τους συναντω και στο δρομο σε κινητοποιησεις κλπ.
ο λογος που συζητω εδω ειναι οτι προτιμω να το κανω με αυτους που διαφωνω στη λογικη της οποιας ιδεολογικοπολιτικης διαπαλης μπορει να υπαρξει στο διαδικτυο.Μπορει να ειναι αυταπατη ,μπορει να κανω μια τρυπα στο νερο,ακομα μπορει να βλαπτω και το κομμα που υποστηριζω.Παντα εχω αμφιβολιες.
Αλλα δε μ αρεσει να βαζω και ευκολα ταμπελες.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Гриша

Δικαίωμά σου να συζητάς με όποιον θέλεις,όπως και δικαίωμά μου να έχω την άποψη που έχω για κάποιον και να την εκφράζω.Το σχόλιο μου ήταν βαθύτατα πολιτικό και με τον άνθρωπο LeftG700 δεν έχω κανένα πρόβλημα και ούτε του επιτέθηκα προσωπικά.Στον ιστολόγο LeftG700 και στην πολιτική θέση και στάση επιτέθηκα με την εμπειρία που έχω από την παρακολούθηση του blog τα τελευταία 2 χρόνια.
Μπορεί να διαφωνείς με την άποψή μου,όπως και με την αισθητική των σχολίων μου.Αλλά μέχρι εκεί.Εφόσον δηλώνεις υποστηρικτής ενός συγκεκριμένου κόμματος που όπως είναι φανερό είμαι και εγώ και ταυτόχρονα δηλώνεις ότι δεν είμαι καθόλου ομοϊδεάτης σου.Ή με υποβιβάζεις σε troll,ή αμφισβητείς την πολιτική μου τοποθέτηση πράγμα άκομψο.

Αν θέλεις ΔΕΝ μου απαντάς και το λήγουμε.


"Κάποιος..."

Ανώνυμος είπε...

Συγγνωμη ρε φιλε αλλα οσο σε παρακολουθω εδω δε μου ειχες δωσει την εντυπωση οτι ειμαστε ακριβως ομοιδεατες.Τελος παντων για το ακομψο του πραγματος το παιρνω πισω.Αλλα εχει σημασια;Μοιζει λιγο να γυρευεις αυτοεπιβεβαιωση.
Επιπελον εννοειται για τον ιστολογο Leftg700 μιλαω και γω.Τον ανθρωπο δεν το ξερω και το διαδικτυο δεν ειναι και ο ασφαλεστερος τροπος να βγαλεις συμπερασμα.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Πότε με παρακολούθησες εδώ;
Έχω να γράψω μήνες και εκτός των άλλων το σημερινό νικ είναι τυχαίο.
Μήπως με μπερδεύεις με άλλον;

"Κάποιος..." τέλος πάντων,αυτός που μιλούσες πριν. ;)

Ανώνυμος είπε...

φιλε που εχεις εμφανιστει εδω τις περισσοτερες φορες με το ψευδωνυμο "καποιος συντροφος"σε παρακαλουθω πολυ πριν φας το πρωτο σουτ και επειδη για πολλα μπορει να με κατηγορησει καποιος αλλα οχι και για μνημη χρυσοψαρου ,
εχουμε και λεμε:¨

Δεν εισαι αυτος που ελεγες οτι η ΚΝΕ ηταν ουρα των ΕΑΑΚ;
Δεν εισαι αυτος που ειπες οτι το προγραμμα του 19ου ειναι ταλε κουαλε με του ΝΑΡ;
Δεν εισαι αυτος που ποσταρες εδω:Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2013 7:52:00 μ.μ.
αυτα:
" Αλλά τι να πει και το ΚΚΕ , έτσι ζυμωμένο με τον βαθύ μικροαστισμό και την εξέγερση που δεν σπάει τζάμια" !
και αυτα:
"οι λόγοι που μου τσαμπουνάτε για τον ΣΥΡΙΖΑ αστικό κόμμα ισχύουν όλοι και για το ΚΚΕ."
και αυτα:
εγώ ας πούμε θέλω πρακτικά των συναντήσεων Κουτσούμπα με τον ρώσο πρέσβη , και ας μην πάει για πρωθυπουργός .
αντιιμπεριαλιστική η Ρωσία ? σοβαρά ?

Yπαρχουν κι αλλα...ορεξη να χεις.

Гриша


Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα!

Όχι δεν είμαι αυτός.

Λέω και'γω να μου πεις έτσι απλά και μόνο από το πρώτο σχόλιο.

Να και κάτι που έχει δίκιο ο LeftG700:για το σταθερό νικνειμ.

;) ;)

Τέλος πάντων.
Άντε αφού μοιάζει με του αλλουνού,να το αλλάξω.
Εφεξής:

"Παφκα"



Ανώνυμος είπε...



Mα ειναι δυνατον ρε συ;;;E αυτο ειναι απ τα Ιμαλαια ρε πουστη!

Ειπα και γω...χαχαχαχαχα

Гриша

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχαχαχ!!!

Άντε μετά να φτιάξουμε την οργάνωση...

http://www.youtube.com/watch?v=1hGTfIX9l8o

:) :)

"Παφκα"


LeftG700 είπε...

Φίλε Πάφκα


Αφού άλλαξες ψευδώνυμο (θα μπορούσες να βρεις και κάνα καλύτερο, φαίνεται δεν ‘‘το ’χεις’’…) μπορούμε να πούμε δυο κουβέντες. Δύο, γιατί, όπως σε κόβω, δεν είσαι για παραπάνω.

Τα όσα έγραψες εδώ, δείχνουν φτωχή, πολύ φτωχή πολιτική σκέψη. Τι έγραψες και τι μας είπες; Ήρθες να μας μιλήσεις για οπορτουνισμό, να κοπυποστάρεις τα εργατικά ρεπορτάζ τού Ρίζου για τις απεργίες, να καταγγείλεις τη διαιτησία μας 100 – 0 υπέρ τού ΣΥΡΙΖΑ και να μας ‘‘ξεσκεπάσεις’’ επειδή τον «στηρίξαμε ανοιχτά». Τέλος, ήρθες για να μας πεις ότι μας βαρέθηκες κι ότι προτιμάς να μιλάς με έναν καραδεξιό εργάτη. Μάλιστα. Άκου λοιπόν:

1) Ξέρεις τι σημαίνει οπορτουνισμός; Για δώσε μου τον ορισμό να με φωτίσεις και μένα. Και μετά για πες μου: για να με βγάλεις από την κατηγορία αυτή, πρέπει να σηκώσω εδώ σημαία τού ΚΚΕ; (διότι αν η σημαία είναι τού ΣΥΡΙΖΑ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πάλι οπορτουνιστή θα με βαφτίσεις). Έτσι σε βολεύει να πιστεύεις; Μπράβο, αγόρι μου! Πίστευε και μη ερεύνα!

2) Τι μου κοτσάρεις και μου ξανακοτσάρεις τις απεργίες σαν να είναι παράσημα; Δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι το ΚΚΕ είναι το πολιτικό κόμμα τής εργατικής τάξης κι όχι η κομμουνιστική …ΓΣΕΕ; Ούτε τα βασικά από όσα έχει πει και έχει γράψει ο Λένιν για τα κοντά ποδάρια των εργατικών συνδικαλιστικών αγώνων δεν έχει τύχει να διαβάσεις;

Θέλεις να παραδεχθώ ότι ως κομμουνιστική ΓΣΕΕ τα πηγαίνει καλά; Να το παραδεχθώ, να σου κάνω το χατίρι. Για εξήγησέ μου όμως κι εσύ τώρα (με δικά σου λόγια) την τραγική πολιτική πορεία του.

3) Ποιο 50 – 50, και ποιο 100 – 0; Μεταξύ ποιων μοιράζεις τα ποσοστά; Μεταξύ τών κομμάτων τής Αριστεράς; Βρε κουφιοκεφαλάκη (μας διαβάζεις κιόλας, όπως λες, δύο χρόνια!), δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι αντιμετωπίζουμε τα πράγματα από τη σκοπιά συνολικά τής Αριστεράς, ως παράταξης, κι όχι από τη σκοπιά κάποιου συγκεκριμένου κόμματος;

4) Τι ανοιχτή στήριξη δώσαμε στον ΣΥΡΙΖΑ; Τη στήριξη να πούμε από εδώ στις εκλογές τού Ιουνίου «ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ»; Τόσο πολύ ψηλά βάζεις την τακτική επιλογή ψήφου σε κάποιες εκλογές; Τόσο ψηλά βάζεις τις ίδιες τις εκλογές; Τι πηγαίνεις και τρως τις ώρες σου στα κομματικά αχτίφ, αφού δεν έχεις κατανοήσει ούτε αυτό, την αλφαβήτα;

5) Ώστε προτιμάς έναν καραδεξιό εργάτη; Πώς κι έτσι; Επειδή θεωρείς ίσως ότι θα τον τυλίξεις σε μία κόλλα χαρτί και θα του μεταδώσεις την ‘‘αληθή κομμουνιστική συνείδηση’’; Αυτό μπορεί να συμβεί, δεν αντιλέγω. Οι πιθανότητες όμως να τον τραβήξεις μέχρι το Κόμμα είναι μόλις 4,5%! Κι αν δεν σου βγει η πασιέντζα, μετά τι θα κάνεις; Θα τον καταγγείλεις ως οπορτουνιστή, αφού, κατά το μυαλό σου, μόνο το ΚΚΕ έχει το κόπιράιτ τής κομμουνιστικής θεωρίας και πράξης;

Λοιπόν, άκου τι πρέπει να κάνεις:

Πρέπει να αρχίσεις να ανοίγεις κανένα βιβλιαράκι (όχι Μαΐλη, προς Θεού!), μπας και ανοίξει λίγο το μυαλό σου και εμπλουτιστεί κάπως η σκέψη σου.

Αν κάνεις εσύ ό,τι πρέπει, και φανεί αυτό στα σχόλιά σου, μετά θα κάνω κι εγώ ό,τι πρέπει και θα σε σβήσω από εκεί που ήδη σε έγραψα: από τα παλαιότερα των υποδημάτων μου.

Γκέγκε;