Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Τρομοκρατία; Πες το κι έτσι. Αλλά (πάντα υπάρχει ένα αλλά): αριστερή ή δεξιά;




ΣΥΡΙΖΑ

Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της .


ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί.



ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η επαγγελματικού τύπου δολοφονική επίθεση κατά μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο λειτουργεί αντικειμενικά ως μια μεγάλη προβοκάτσια υπέρ της κυβέρνησης και του κράτους, εξυπηρετεί τα σχέδια αντιδραστικής θωράκισης του συστήματος με όπλο και την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων». Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το φασισμό, αλλά τον ενισχύει πολύπλευρα. Ο φασισμός κτυπιέται μόνο μέσα από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στις γειτονιές, τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς.

Η συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, είναι εχθρική και ξένη προς το μαζικό κίνημα και την Αριστερά. Η Αριστερά ούτε με πρακτικές "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" έχει σχέση, ούτε με εν ψυχρώ δολοφονίες.

Η εγκληματική επίθεση βρήκε σαν έτοιμους από καιρό την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της στα ΜΜΕ για να αναστυλώσουν την θεωρία των «δύο άκρων». Γίνεται προσπάθεια να εξισορροπηθεί η εγκληματική δράση διαρκείας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να εμφανισθεί η άθλια συγκυβέρνηση και το κράτος του αστυνόμου ως εγγυητής της σταθερότητας.

Όσες προβοκάτσιες όμως και να οργανώσουν δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν έγιναν ξαφνικά θύματα. Είναι πλέον γνωστοί οι δεσμοί της δολοφονικής οργάνωσης με τον υπόκοσμο, με κάθε είδους μηχανισμό που έχει πρόσβαση σε όπλα, από την αστυνομία μέχρι τα κυκλώματα των εφοπλιστών τύπου Πάλλη. Ας κοιτάξουν πρώτα προς τα εκεί όσοι έσπευσαν να δουν την Αριστερά πίσω από την επίθεση.

Η Αριστερά και το λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να πτοηθούν, ούτε να τρομοκρατηθούν. Μαζικά, αποφασιστικά, στους δρόμους του αγώνα συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της πολύπλευρης τρομοκρατίας, που τελικά όπως έχει δείξει η ιστορία κρύβει το «βαθύ κράτος».



36 σχόλια:

Khlysty είπε...

Τώρα, αν εγώ πω ότι ψιλοσυμφωνώ με την αντίληψη περί προβοκάτσιας, κινδυνεύω να θεωρηθώ ως "ψεκασμένος συνωμοσιολόγος" και τα τοιαύτα; Χμμμμμμμ....

LeftG700 είπε...

Φίλε Khlysty,


Θεωρητικά, δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτό (να θεωρηθείς "ψεκασμένος", "συνωμοσιολόγος" και τα τοιαύτα...). Θα πρέπει όμως να μη το φοβάσαι αυτό από το τσαρδί μας. Το ερώτημα που βάζει ο τίτλος δείχνει ότι, αν δεν είναι "ψεκασμένο", είναι τουλάχιστον υποψιασμένο... Κι άμα προσθέσεις και τη βεβαιότητα που έχουμε ότι αντικειμενικά (να που παίζει και το αντικειμενικό κάποιες φορές) ισοδυναμεί ως προς τα πρακτικά αποτελέσματα με προβοκάτσια, έ, καταλαβαίνεις... ;-)

Καλημερίζω.


Τα λέμε

not_me είπε...

Βαρέθηκα και κουράστηκα την δήθεν πολιτική ορθότητα σε αυτόν τον κατά τα άλλα χυδαίο τόπο .

Όποιος είδε τις φάτσες των "νέων ανθρώπων" όπως λέγανε χτες τα κανάλια , ξεχνώντας ότι ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μόνο αυτό, ότι ήταν δηλαδή ενεργά και μάχιμα μέλη μιας φασιστικής οργάνωσης , θα καταλάβαινε ότι οι δολοφόνοι σκοτώσανε δύο ΦΑΣΙΣΤΕΣ .
Αυτό είναι το γεγονός. Όλα τα άλλα τα συζητάμε...

Ανώνυμος είπε...

"...θα καταλάβαινε ότι οι δολοφόνοι σκοτώσανε δύο ΦΑΣΙΣΤΕΣ."

Και λοιπόν;
Όπου βρούμε πολίτες φασίστες τους σκοτώνουμε;
Τι παίρνεις ρε φίλε και δεν τ ομολογείς;
Από πότε ο αριστερός, ο κομμουνιστής, ο αντιφασίστας ο οποιοσδήποτε δημοκρατικός πολίτης τέλος πάντων ορμά στον οποιονδήποτε εύκολο στόχο σκοτώνοντάς τον;
Κι αν αυτοί που το έκαναν είχαν τα τόσο μεγάλα αρχίδια για να επιδείξουν την ανάλογη αποφασιστικότητα και ψυχραιμία σκοτώνοντας το δίχως άλλο δυό αφελείς οπαδούς φασιστικού κόμματος με χαρακτηριστική άνεση που καταντά ύποπτη, γιατί δεν επιτέθηκαν σε πιο αξιόλογους στόχους, που θα έκαναν την πλειοψηφία των πολιτών να πανηγυρίζουν;
Σ όλες αυτές τις δράσεις ένα είναι το ζητούμενο.
Ποιός ωφελείται.
Διότι ακόμα και μ όλους τους οπαδούς της ΧΑ δολοφονημένους, το σύστημα μια χαρά θα εξακολουθεί να σου στερεί τα πάντα κι εσύ νάχεις απλά βγάλει το άχτι σου.
Προσωπική μου γνώμη είναι πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα υποκόσμου. Ίσως και νάταν λάθος στόχοι οι συγκεκριμένοι. Τέτοιοι επαγγελματίες μόνο στον υπόκοσμο βρίσκονται, άντε και σε κάποιες υπηρεσίες.

mbiker



not_me είπε...

καταρχήν να πω ότι προσωπική μου άποψη είναι ίδια με την δική σου .ότι δηλαδή πρόκειται για ξεκαθάρισμα υποκόσμου .
Από εκεί και πέρα ...
Δεν παίρνω απολύτως τίποτα,
τι να γίνει τώρα..διαφωνούμε!

Καταρχήν κάνεις λάθος (και στο άμεσο μέλλον σίγουρα θα βγούν λεπτομέρειες για την δράση των 2) ότι πρόκειται για "εύκολους" στόχους και άπλούς οπαδούς .
Δεν θα έλεγα τα ίδια αν τρώγανε τον ηλίθιο παππου που ψηφίζει ΧΑ για έχει κάποιον να τον πηγαίνει στο ΑΤΜ .
Πολίτες φασίστες οι δύο αυτοί ? Αυτοί είναι μέλη ταγμάτων εφόδου 300% και αν δεν το κατάλαβες φυλαγαν τα γραφεία της ΧΑ .

τι δεν καταλαβαίνεις από όλα αυτά ?
Σε λίγο θα μου πεις οτι πρέπει να στεναχωρίεμαι και για τα ζωα που τραυματίζονται σε συμπλοκές ολυμπιακων παναθηναικών .
Ε όχι δεν θα το κάνω !

not_me είπε...

και κάτι ακόμα σχετικά με το σύστημα:
τελικά η ΧΑ είναι συστημική οργάνωση ? Είναι μέρος και δεκανίκι του συστήματος ??
Αν ναι , τότε χτυπώντας τα μέλη της μήπως τελικά αποδυναμώνεις (έμμεσα)και το ίδιο το σύστημα ??

Ανώνυμος είπε...

1 αυτή την βεβαιότητα 2 φίλων πιο πάνω για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών υποκόσμου , δεν την αντιλαμβάνομαι .

δεν έγινε σε νυχτερινό κέντρο .

για την βεβαιότητα λέω . Άσε που υπόκοσμος - παρακράτος σχετίζονται , πάλι δηλαδή δεν χωράει κατηγορηματικότητα .

2 . το ότι τα κανάλια θα τους προβάλλουν σαν θετικά πρότυπα , δεν σημαίνει ότι θα μπούμε στην κουβέντα ότι είναι αρνητικά . Θα χρεωθεί σαν απάντηση στο " αν έπρεπε ? " . Ο φίλος not _ me να μην μπερδεύει το politically correct με την στοιχειώδη πολιτική τακτική . άσε που ένας πυρήνας ενστικτώδικου ανθρωπισμού πρέπει να υπάρχει , δίνουμε μάχη αξιών με τον ναζισμό , μην το ξεχνάμε αυτό ποτέ . Η αποτίμηση της ηθικής στάθμης των ταγμάτων εφόδου δεν είναι στην ζυγαριά εν ψυχρώ δολοφονιών .

3 . το καθοριστικό ήταν να έχει η αριστερά αποφύγει αυτό .http://left.gr/news/p-skoyrletis-klima-apostatheropoiisis-poy-vallei-kata-tis-dimokratias.

o φαύλος κύκλος τυφλής βίας σημαίνει αποδοχή κατά κάποιον τρόπο ενοχής , για την αριστερά και το κίνημα .

ειναι συνέχεια της υπερψήφισης έκτακτης κατασταλτικής νομοθεσίας .

4 . για την πιθανότητα να μην υπάρχει ίχνος παρακρατικής δράσης : δύσκολο να πιστέψεις ότι ομάδες φετιχιστικής ατομικής δράσης και βίας , δεν έχουν πια κανένα μα κανένα πολιτικό κριτήριο .

και εδώ θέλει προσοχή . Δεν αρκεί κάποιοι να ονομάσουν κάπως μια ομάδα , με ένα όνομα που την συνδέει με αριστερά και α/α χώρο , για να πούμε ότι δεν είναι προβοκάτσια ( πέρα από το αντικειμενικά που είναι έτσι κι αλλιώς ) . χρειάζεται και κάποια σχέση πραγματική , αυτό που είχε πει η Ροσάνα Ροσάντα , " οι σύντροφοι που έκαναν λάθος "

5 οι ομοιότητες πλέον με την Ιταλία του 70 είναι ανατριχιαστικές , στο αίμα , την σκηνοθεσία , την συνθηκολόγηση της αριστεράς .

" κάποιος σύντροφος "

ΕΟΣ είπε...


η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα;

Khlysty είπε...

"πρόκειται για ξεκαθάρισμα υποκόσμου" Ρε φίλε not_me, γιατί κι εμένα μου δίνεται αυτή η εντύπωση; Και, μάλιστα, ότι ήταν απολύτως στοχευμένο (σημειώνω ότι ακόμα δεν έχω κανένα στοιχείο που να στοιχειωθετεί αυτή την άποψη, ωστόσο, κάτι μου βρωμάει...).

Ανώνυμος είπε...

Ποια "αριστερή τρομοκρατία" βρε Λεφτ; Αυτή των αυτόκλητων Ζορό; Νομίζω ότι το εργατικό κίνημα, τέτοια ζητήματα τα έχει λύσει από την εποχή του Λένιν.

ΑΕΚτζής

Diagrammenos είπε...

Αν η δολοφονία συνιστά ξεκαθάρισμα λογαριασμών, το πράγμα θα σταματήσει εκεί. Αν επίσης αποτελεί μια ενέργεια "εκδίκησης" για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκ μέρους του οιουδήποτε - και πάλι λογικά η κίνηση έχει εκπληρώσει το στόχο της.

Πολύ φοβάμαι πως θα υπάρξει συνέχεια. Και η συνέχεια αυτή, αν πρόκειται όντως για προβοκάτσια, θα είναι μια επίσης "αντεκδίκηση" εκ μέρους δήθεν χρυσαυγιτών κατά αντεξουσιαστών, μέχρι να ξεσπάσει πραγματικά ο πόλεμος στα πεζοδρόμια.

Οι Κασιδιαραίοι προφανώς το έχουν καταλάβει και γι' αυτό έσπευσαν να παραδώσουν τα όπλα τους.

not_me είπε...

@ Khlysty και υπόλοιπους φίλους

προφανώς και πάει εκεί το μυαλό γιατί η ΧΑ δεν είναι κανένας σοβαρός πολιτικός φορέας . Μια συμμορία είναι ....
Ο ένας που πέθανε ήταν πορτιέρης σε club διαβασα κάπου σήμερα...και γραμματέας της τοπικής οργάνωσης!
Τι να λέμε τώρα.
Εγώ όπως και να έχει δεν λέω ότι αυτές οι δολοφονίες δεν οδηγούν πιθανότατα σε επικίνδυνα μονοπάτια, λέω όμως ότι είναι η φυσική αντίδραση στην δράση της ΧΑ και των μελών της τοπικά και πανελλαδικά.
Απλά είναι τα πράγματα...μην τα μπερδεύουμε χωρίς λόγο

Ανώνυμος είπε...

"Εγώ όπως και να έχει δεν λέω ότι αυτές οι δολοφονίες δεν οδηγούν πιθανότατα σε επικίνδυνα μονοπάτια, λέω όμως ότι είναι η φυσική αντίδραση στην δράση της ΧΑ και των μελών της τοπικά και πανελλαδικά."

Φυσική αντίδραση?Δε μας λες και ποιος ωφελείται από αυτή τη φυσική αντίδραση?'Η μήπως έτσι θα φανεί ότι δεν έχουμε να κάνουμε με φυσική αντιδραση?
Ουσία-φαινόμενο.Αιτια-αποτέλεσμα.



Гриша

Khlysty είπε...

Φίλοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο Νέο Ηράκλειο και τη Μεταμόρφωση μου απέκλεισαν σχεδόν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η δολοφονία να σχετίζεται με υποθέσεις της νύχτας. Ωστόσο, συνεχίζει να με προβληματίζει ο απόλυτος επαγγελματισμός της εκτέλεσης: καθαρό όπλο, ταχύτητα, ακρίβεια, οργάνωση, κανένας δισταγμός. Όλο αυτό μυρίζει πολύ περίεργα.

LeftG700 είπε...

ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών δεν μου ‘‘κάθεται’’. Μπορεί στο χώρο τής ΧΑ να υπάρχουν άτομα που ανήκουν στην κατηγορία τών παραβατών τού ποινικού νόμου, αλλά αυτό δεν αρκεί. Η σημειολογία τού τόπου που επιλέχθηκε οδηγεί σε σαφή μηνύματα. Τους καθάρισαν μπροστά στα γραφείς τής ΧΑ για ξεκάρφωμα; Οι ποινικοί δεν απασχολούνται και πολύ με τέτοια ζητήματα. Όταν αποφασιστεί να ‘‘φάνε’’ κάποιον, τον ‘‘τρώνε’’ απλώς σε μέρος και ώρα που βολεύει περισσότερο, αδιαφορώντας αν η αστυνομία βγάλει το συμπέρασμα «ήταν ξεκαθάρισμα λογαιασμών». Κι έπειτα, και οι τέσσερις που πυροβολήθηκαν ήταν μπλεγμένοι σε ναρκωτικά ή προστασία μαγαζιών;

Ο φίλος μας ο ΑΕΚτζής δεν έχει δίκιο. Πρώτον, ο τίτλος μας δεν υποδηλώνει ότι αποδεχόμαστε το σενάριο τής αριστερής τρομοκρατίας, είναι σαφές αυτό. Από την άλλη, αριστερή τρομοκρατία υπήρξε (δεν αναφέρομαι μόνο στην Ελλάδα). Μπορεί συνήθως να ήταν διαβρωμένη από πράκτορες, αλλά πάντα υπήρξαν άνθρωποι στους κόλπους τής Αριστεράς που πίστευαν ότι η λύση ήταν η ατομική ένοπλη βία εναντίον εκπροσώπων τού συστήματος. Και στην τελική: αν συνέβαινε διαφορετικά δεν θα είχε ασχοληθεί ο Λένιν μ’ αυτό το ζήτημα, έτσι δεν είναι ΑΕΚτζή;

Δεν θα συμφωνήσω με τον φίλο not_me. Το γεγονός ότι είναι λάθος για την Αριστερά να προσυπογράφει τη δήλωση «καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσυπογράφει το σύνθημα των Ισπανών φασιστών τής εποχής τού ισπανικού εμφυλίου «Viva la muerte!»!!!

Νομίζω ότι Κάπα Σίγμα (κάποιος σύντροφος) στενεύει πολύ τα κριτήρια για να αποδεχθούμε μία δολοφονική επίθεση σαν αυτή που συζητάμε ως «αριστερή τρομοκρατία». Ο αριστερός που έχει μια μπερδεμένη αντίληψη των πραγμάτων γιατί ποτέ δεν φρόντισε (ή δεν είχε την ευκαιρία) να καλλιεργήσει την πολιτική του σκέψη και παίρνει το κουμπούρι εναντίον ατομικών στόχων νομίζοντας ότι κάνει επανάσταση γιατί πρέπει να εξαιρεθεί από αυτό που λέμε «αριστερή τρομοκρατία»; ΟΚ, επειδή μας βολεύει. Άλλο;

Βρίσκω ότι τα ερωτήματα που ρίχνει στο τραπέζι ο νεοφερμένος στην παρέα Διαγραμμένος πρέπει να μας απασχολούν.

Και συμφωνώ με το ερώτημα που μας θυμίζει ο Гриша: Ποιος ωφελείται;;; Να του θυμίσω όμως ότι υπάρχει όντως κάτι φυσικό στην αντίδραση για την οποία κάνει λόγο ο not_me. Με τη μόνη διαφορά ότι έχει να κάνει με μία ενστικτώδη, συναισθηματική αντίδραση που καλό είναι να μην ξεχνάει ο not_me ότι μπορεί να εκφράζεται με κάποιο σχόλιο σε κάποιο μπλογκ (καλή ώρα), αλλά δεν μπορεί να αποτελεί βάση για μια αριστερή πολιτική.


Τα λέμε


ΥΓ Η μαρτυρία που καταθέτει ο (σοβαρός και προσεκτικός σε ό,τι γράφει) φίλος Khlysty είναι σημαντική και φαίνεται να επιβεβαιώνει όσους δυσπιστούν με το σενάριο της καθαρά ποινικής εγκληματικότητας.

Ανώνυμος είπε...

Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες. Θυμηθείτε την ταινία του Παλιού κινημαυογράφου, όπου δυό απόγονοι έπρεπε να συνεχίσουν μια βεντέτα εκτελέσεων, παρ ό,τι δεν ήξεραν τον λόγο.
Αν συνεχιστεί έτσι, παύει πια να έχει πολιτική υπόσταση ο,τιδήποτε, μα εξελίσεται σε μια βεντέτα κι ας έχει να κάνει με ναζί ή ο,τιδήποτε άλλο.
Διότι με την ίδια λογική, κάποιος που έχασε τη γιαγιά του από αδέσποτη σε κάποια αψιμαχία στον εμφύλιο και μπήκε στο τρυπάκι την σκοτώσαν οι κομμουνιστές, μια χαρά θα αυτοδικαιολογηθεί σκοτώνοντας κάποιον τυχαίο αριστερό.
Και το σύστημα για μια ακόμη φορά να βγαίνει κερδισμένο.

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Σιγουρα ειναι νωρις ακομα για συμπερασματα.Δεν αποκλειεται η ενστικτωδης συναισθηματικη αντιδραση που ξεκαθαριζει ο λεφτ η ο βεντετισμος τυπου μακρυκοσταιων και κοντογιοργηδων που λεει ο mbiker.Oπως κατα την αποψη μου δεν πρεπει να αποκλειεται και το ενδεχομενο να εχουμε να κανουμε με ιδια κεντρα στη περιπτωση αυτη και στην περιπτωση της μαρφιν.Ιδιαιτερα αν εξετασουμε και τη συγκυρια και τις ιδιαιτερες σκοπιμοτητες που εξυπηρετουνται .

Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Εννοείται ότι αυτό το ενδεχόμενο (που αναφέρεις στο τέλος) παίζει. Παίζει και παραπαίζει μάλιστα κατά την άποψή μου, είναι δηλαδή το πιο πιθανό.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

ένας μπερδεμένος αριστερός που παίρνει κουμπούρι είναι ένας μάπας , δεν η παρέκκλιση του " ένοπλου " όπως αυτό διαμορφώθηκε στην Δ Ευρώπη τις δεκαετίες 60 - 70 , κάτω από μια ρομαντική εξιδανίκευση και άκριτη - άστοχη αντιγραφή προτύπων πχ από Παλαιστίνη , Λατινική Αμερική κλπ , και πολλές φορές βγαλμένο μέσα από την αριστερά , την καρδιά της .

ένας αριστερός που φόρτωσε δεν κάνει " επαγγελματικές εκτελέσεις " και 999 φορές στις 1000 δεν έχει καμία πρόσβαση σε όπλα .

συνεπώς δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να το συζητάμε , δεν μοιάζει με κάτι τέτοιο , στην ίδια την εγληματολογία γίνονται προσεγγίσεις , προβλέψεις κλπ , δεν κολλάει , νομίζω .

αν δεν είναι αυτό προβοκάτσια , δεν έχουν υπάρξει στην παγκόσμια ιστορία ποτέ !

" κάποιος σύντροφος "

Khlysty είπε...

"Κάποιε σύντροφε", με μοναδική επιφύλαξη τη δυνατότητα πρόσβασης σε όπλο -πλέον, κυκλοφορούν πολλά μαύρα όπλα στην Ελλάδα-, αλλά και λόγω της μαλακίας που δέρνει πολύ κόσμο πλέον και τον κάνει να συμπεριφέρεται ακραία, τείνω να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου στα περί προβοκάτσιας.

LeftG700 είπε...

Μια διευκρινιστική πληροφορία για αυτό που γράφει ο Διαγραμμένος («οι Κασιδιαραίοι έσπευσαν να παραδώσουν τα όπλα τους»):

Όπως διαβάζω στην Εφημερίδα των Συντακτών, η Ζαρούλια και ο Ηλιόπουλος παρέδωσαν άδεια και όπλα επειδή τους ζητήθηκε από το ΠροΠο (όταν διώκεται κάποιος και έχει εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη, πρέπει να καταθέτει την άδεια οπλοφορίας). Για τον τρίτο που αναφέρει, το βουλευτή Ζσιμόπουλο, δεν διευκρινίζει αν διώκεται κι αυτός (εγώ δεν το ξέρω).

Αυτό για όσο το δυνατόν ακριβέστερη εικόνα του τι συμβαίνει.

Ανώνυμος είπε...

το αν ήταν προβοκάτσια είναι πια ένα κλικ πίσω .

νομίζω πιο γόνιμο είναι να συζητήσουμε το ότι ήταν πετυχημένη προβοκάτσια , όταν βγαίνει η Αυγή και ... απολογείται .
http://left.gr/news/o-kompos-kai-i-dimokratia

γιατί τα συντρόφια του ΣΥΝ κάνουν μια ωραία λαθροχειρία .

μπλέκουν την άρνηση της προβοκατορολογίας για τα πάντα , την άρνηση δηλαδή μηδενισμού των περιθωρίων του κινήματος να κάνει πολιτική , με την άρνηση της προβοκατορολογίας σαν υιοθέτηση της ενοχής της αριστεράς για το οτιδήποτε .

την γραμμή της ασφάλειας στην Αυγή δεν περίμενα να την διαβάσω .

ποιος τα γράφει αυτά ρε παιδιά ( πέρα από την κομματική γραμμή ) ? Ο Φίλης ? Ο Μουλόπουλος ?

Που το ξέρουν ότι είναι κάποιου είδους τρομοκρατία , από κάποιους με κάποια σχέση με την αριστερά ? Επειδή το λένε τα κανάλια ? Γιατί λένε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία ? Γιατί αισθάνονται την ανάγκη να πουν το αυτονόητο ?

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Η προβοκάτσια είναι στο DNA των Ναζιστών.

Θυμίζω:
1.Την πυρπόληση του κτιρίου του Ράιχσταγκ από το Χίτλερ για να ενοχοποιηθούν οι Κομμουνιστές.


2.Το σαμποτάζ του Παπαδόπουλου στα τανκς του Έβρου, για να ενοχοποιηθούν οι κομμουνιστές.

Η τραγική οικογένεια Φουντούλη πάντως, καταδικάζει τη Χ.Α.
Λ.

http://www.youtube.com/watch?v=QSAFgKQA7Ig

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Η προβοκάτσια είναι στο DNA των ναζιστών; Χμ… Έκαναν εκτεταμένη χρήση αυτής τής μεθόδου, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά μια ματιά στην Ιστορία δείχνει ότι είναι παλαιά μέθοδος. Παλαιότερη κι από τις λάσπες. Να σου θυμίσω τις κατηγορίες εναντίον τού Αλκιβιάδη για τις Ερμές; Να σου θυμίσω τις κατηγορίες τού Ιουλιανού εναντίον τών χριστιανών τής Αντιόχειας για την πυρπόληση του ναού τού Απόλλωνα;

Φίλε Λασκαράτε, κι εγώ πιστεύω ότι η πιθανότερη εκδοχή για την εκτέλεση είναι ότι πρόκειται περί προβοκάτσιας (με άγνωστους σχεδιαστές και άγνωστες στοχεύσεις για την ώρα). Όμως, δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε την περίπτωση της ατομικής τρομοκρατίας από αριστερά πολιτικά αγράμματα και διαστρεβλωμένα μυαλά αριστερής καταγωγής και προέλευσης. Και νομίζω ότι η Αριστερά πρέπει να είναι καθαρή όταν αναφέρεται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο, επαναλαμβάνω, δεν μπορεί να αποκλειστεί 100% (μακάρι να ήταν αλλιώς αλλά δεν μπορούμε να στραμπουλίξουμε την πραγματικότητα επειδή δεν μας βολεύει). Για ένα εκατομμύριο λόγους, λοιπόν: Although they are ours, they are bastards!


Τα λέμε


ΥΓ Δεν είχα δει το βίντεο με το θείο τού θύματος. Κρίμα… Εκτός από μια ζωή που χάθηκε (ποιος μου λέει εμένα ότι σε πέντε χρόνια από τώρα ο Φουντούλης θα ήταν ακόμα χρυσαυγίτης;) χαρακώνεται ανεπανόρθωτα μία οικογένεια, η οποία, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν είχε χάσει το μυαλό της…

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την περίπτωση να είναι έργο διεστραμμένων, ηλίθιων κλπ αριστεριστών ή αναρχικών.
Μοιάζει όμως περίεργο να δολοφονούν αυτοί, τώρα που αφυπνίστηκε, όσο και όπως, ο κρατικός μηχανισμός, ενώ αδιαφορούσαν όταν το Κράτος αδιαφορούσε ή υπέθαλπε, μαχαιρώματα, ξυλοδαρμούς, ακρωτηριασμούς ή και δολοφονίες μεταναστών.
Το πιθανότερο λοιπόν είναι οι δολοφόνοι να πληρώθηκαν από τους Νεοναζί, για αντιπερισπασμό.


Η οικογένεια Φουντούλη ευτυχώς είναι εξαιρετικά αξιοπρεπής:


"Πατέρας Γιώργου Φουντούλη: Δεν θέλουμε Χρυσαυγίτες στην κηδεία του Γιώργου......".
Λ.

http://www.iefimerida.gr/node/128909#ixzz2jc1sfL1f

LeftG700 είπε...

Το πιθανότερο λοιπόν είναι οι δολοφόνοι να πληρώθηκαν από τους Νεοναζί, για αντιπερισπασμό.


Φίλε Λασκαράτε, για να τα λέμε όλα και για να μη με κατηγορήσεις κι εμένα για ...καιροσκοπισμό :-) , ούτε αυτό μπορεί να αποκλειστεί. Όμως δεν μου πολυκάθεται καλά. Και οπωσδήποτε δεν μου κάθεται καθόλου καλά ως πιθανότερο. Μην αφήνεις το αντιναζιστικό σου πάθος να σε τυφλώνει! :-)

Τι να πω; Ας ελπίσουμε να ξεκαθαρίσει το πράγμα όσο το δυνατόν συντομότερα...


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που το ξανασκέφτομαι έχω αντιναζιστικό πάθος (Άγιοι Μένγκελε και Στράιχερ, τι διαστροφή!), που με τυφλώνει, γι'αυτό αύριο θα επισκεφθώ ψυχίατρο.
Δεν μου φαίνεται κατόπιν ωριμοτέρας σκέψεως και εμένα πιθανό να είναι ναζιστική προβοκάτσια.

1. Δεν είναι στα ήθη και στις παραδόσεις της ακροδεξιάς η προβοκάτσια στην Ελλάδα. Κάτι ξηλώματα πεζοδρομίων μόνο για να ενοχοποιηθούν οι οικοδόμοι του ΚΚΕ το '64, ο αστυνόμος Καραθανάσης να παριστάνει το διαδηλωτή, λίγη ζάχαρη (όχι μαύρη διαίτης) στα τανκς κλπ είναι εξαιρέσεις.

2. Δεν είχαν κανένα συμφέρον οι Νεοναζί να το κάνουν αυτό, τώρα που όλα τους πάνε καλά.

3. Οι Αριστεριστές, όσο οι Νεοναζί δρούσαν ανενόχλητοι, έκαναν υπομονή, τώρα θέλουν να προλάβουν το Κράτος και να τους τιμωρήσουν αυτοί.

4. Μάλιστα δεν χτύπησαν βουλευτές και μεγαλόσχημους, αλλά το αρνάκι το Φουντούλη, γόνο δημοκρατικής οικογένειας, που βοηθούσε την ΑΜΕΑ αδελφούλα του.

5. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά.

LeftG700 είπε...

@Ανώνυμος Κυριακή, Νοεμβρίου 03, 2013 10:13:00 μ.μ.

???

LeftG700 είπε...

@Ανώνυμο Ούγκα Μπούγκα Κυριακή, Νοεμβρίου 03, 2013 10:13:00 μ.μ.:


Πού χάθηκες; Δεν θα έρθεις να μας εξηγήσεις προς τι μπήκες στον κόπο να γράψεις όλες αυτές τις κοινοτοπίες και να τις πασπαλίσεις μάλιστα και με λίγες παπαριές; Άιντε! Κοντεύει να φύγει η Κυριακή και πώς θα κοιμηθώ το βράδυ!...

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι αν έχασες, εξ αιτίας της αφηρημάδας μου να υπογράψω το προφανές (ειδικά για το διαχειριστή της ιστοσελίδας), τον ύπνο σου.

Όπως εύκολα συνάγεται εγώ είμαι ο
"@Ανώνυμος Ούγκα Μπούγκα Κυριακή, Νοεμβρίου 03, 2013 10:13:00 μ.μ.", που με τη γνωστή σου αριστερή ευγένεια εγκαλείς να απολογηθεί
για τις "πασπαλισμένες με παπαριές κοινοτοπίες" του.
Νομίζω πως οι διαφωνίες μπορούν να εκφράζονται και με καλύτερους τρόπους.
Λ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Δεν ξέρω πόσο προφανές είναι ότι ο χθεσινοβραδινός ανώνυμος ήσουν εσύ. Θα το εξετάσω παρακάτω και θα δούμε τι θα δείξει η ανάλυση του ανώνυμου κειμένου σου σε αντιπαραβολή με το ενυπόγραφο. Εκείνο που είναι απολύτως προφανές, ακόμα και σε ένα μικρό παιδί, είναι πως όταν απευθύνομαι στον Ανώνυμο Ούγκα Μπούγκα το κάνω με την πεποίθηση ότι δεν απευθύνομαι σε σένα. Έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές (εξ άλλου, τις περισσότερες φορές διαφωνούμε). Μπορεί στις διαφωνίες μου να είμαι συγκρουσιακός, όπως λες, αλλά όταν αυτές προκύπτουν με ανθρώπους με τους οποίους βρίσκομαι σε διάλογο (και μαζί σου είμαι σε διάλογο κάμποσο καιρό τώρα μετά τον ‘‘πόλεμο’’), αν μη τι άλλο, δεν γίνομαι τόσο άκομψος ώστε να εκφράζω τη διαφωνία μου με τον μπρουτάλ όρο παπαριές. Πάει αυτό. Ελπίζω να καταλάβεις το πραγματικά προφανές τών παραπάνω. Μεταφερόμαστε τώρα στο ζήτημα του κατά πόσον ήταν προφανές ότι ο ανώνυμος της Κυριακής, Νοεμβρίου 03, 2013 10:13:00 μ.μ. ήσουν εσύ.

Φυσικά και το σκέφτηκα. Ήταν το πρώτο που σκέφτηκα. Και θεώρησα ότι τα ερωτηματικά κάλυπταν και αυτό το ζήτημα, εκτός από την απορία για τις απόψεις αυτές καθ’ αυτές που εκφράστηκαν. Η απάντηση δεν ήταν πλήρης. Κανονικά έπρεπε να ρωτήσω αριθμητικώς και ολογράφως, όπως έχω κάνει άλλες φορές που ξέχναγες να υπογράψεις. Αυτό είναι το μοναδικό σημείο που φαίνεται να έχω ευθύνη (ευθύνη παράλειψης, τίποτε περισσότερο) την οποία και αναλαμβάνω. Από εκεί και πέρα όμως, κοίτα πώς πάει η ιστορία:


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Αφήνω να περάσει πάνω από μία ώρα. Υπεραρκετή για να μπει ο ανώνυμος αν είναι ο Λασκαράτος και να το πει (μη ξεχνάς ότι είμαστε σε διάλογο εκείνη την ώρα και εδώ και στο τσαρδί σας). Δεν το κάνει. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και άλλα που με κάνουν να σχηματίζω τη βέβαιη πεποίθηση ότι δεν είσαι εσύ.

Αφήνω ως δευτερεύουσα ένδειξη το γεγονός ότι αριθμείς (δεν το συνηθίζεις). Το σημαντικό είναι πως στο ανυπόγραφο σχόλιό σου υπάρχει ένα σημείο που έρχεται σε ευθεία, ευθύτατη αντίθεση με ένα άλλο τού υπογραμμένου.

Πώς να μη σχηματίσω την πεποίθηση ότι ο ανώνυμος δεν είσαι εσύ, όταν στο ενυπόγραφο σχόλιο γράφεις:

Η οικογένεια Φουντούλη ευτυχώς είναι εξαιρετικά αξιοπρεπής:
"Πατέρας Γιώργου Φουντούλη: Δεν θέλουμε Χρυσαυγίτες στην κηδεία του Γιώργου......".


και στο ανυπόγραφο λες με σαφή ειρωνική διάθεση:

4. Μάλιστα δεν χτύπησαν βουλευτές και μεγαλόσχημους, αλλά το αρνάκι το Φουντούλη, γόνο δημοκρατικής οικογένειας, που βοηθούσε την ΑΜΕΑ αδελφούλα του.

Μόνο κάποιος που δεν έχει την ικανότητα να σκέπτεται έστω και στοιχειωδώς λογικά και δεν μπορεί να ‘‘διαβάσει’’ πέντε-δέκα απλές λέξεις και νοήματα θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι ο ανώνυμος της Κυριακής, Νοεμβρίου 03, 2013 10:13:00 μ.μ. είναι ο Λασκαράτος. Δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία.

Τέλος: Βλέπω ότι με επικρίνεις μιλώντας ειρωνικά για τη «γνωστή μου αριστερή ευγένεια» στη βάση τής έκφρασης «παπαριές» και του χαρακτηρισμού «Ούγκα Μπούγκα». Καλοδεχούμενη η κριτική. Ελπίζω να είναι το ίδιο καλοδεχούμενη από σένα και η απάντηση.

Ο όρος Ούγκα Μπούγκα είναι μία ‘‘λογοτεχνική’’ διατύπωση που εκφράζει τον στενόμυαλο, δογματικό, και με απλοϊκή, μηχανιστική σκέψη σκεπτόμενο αριστερό. Απ’ όσο έχω δει μέχρι τώρα στην πραγματική ζωή αλλά και στο διαδίκτυο, το είδος αυτό υπάρχει σε σχετική αφθονία (σε όλες τις μερίδες τής Αριστεράς). Και έχει εμφανιστεί εδώ κάμποσες φορές στο παρελθόν άλλοτε για να κατηγορήσει αυτό το τσαρδί, υπαινικτικά ή φάτσα κάρτα, για «ρατσισμό», άλλοτε για «εθνικισμό» (με την κακή έννοια), άλλοτε για «διασυνδέσεις με το ΔΟΛ» ή και …«την ΕΥΠ», άλλοτε για «Μανιαδάκια» κι άλλοτε γιατί ‘‘απλώς’’ «δημιουργεί ερωτηματικά για το αν είναι από εδώ ή με τους απέναντι». Και εμφανίστηκε και χθες ένας ‘‘ανώνυμος’’ για να υπονοήσει (ή να οδηγήσει με την επιπόλαιη γραφή του κάποιον επιπόλαιο αναγνώστη να σκεφτεί)[***] ότι η διατύπωση «μην αφήνεις το αντιναζιστικό πάθος σου να σε τυφλώνει» σημαίνει …ουδετερότητα ή …ανοχή απέναντι στο ναζισμό και τους εκφραστές του!!! Αυτές οι εμφανίσεις λοιπόν με οδήγησαν να εμπνευστώ (με τη σημαντική συμβολή τού Σίλβιο) το χαρακτηρισμό Ούγκα Μπούγκα και αυτός ο χθεσινοβραδινός ανώνυμος —που ήσουν τελικά εσύ, αλλά εξήγησα νομίζω με πληρότητα το πώς και το γιατί— να κάνω χρήση του για μία ακόμα φορά, συνοδεύοντάς τον με την έκφραση «παπαριές».

Φίλε Λασκαράτε, δεν ξέρω τι κάνετε εσείς όταν σας αποκαλούν «πράκτορες του Σόρος». Για την ακρίβεια, δεν ξέρω τι άλλο κάνετε εκτός από την πρόληψη του μοντερέισιον. Εμείς δεν κάνουμε τίποτε προληπτικά (ένας από τους λόγους που καθιστούν το τσαρδί μας πολύ περισσότερο ελευθερόφρον από το δικό σας). Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όταν μας ρίχνουν λάσπη την τρώμε αδιαμαρτύρητα, γλύφοντας το κουτάλι και τα δάχτυλά μας κι από πάνω!

Αν αυτό μας κάνει αγενείς, so be it…


Τα λέμε


[***] Είναι προφανές ότι, μετά την ταυτοποίηση του ανώνυμου, αποκλείω την περίπτωση του υπαινιγμού και υιοθετώ εξ ολοκλήρου αυτήν τής επιπόλαιης γραφής.


ΥΓ Επί τής ουσίας του σχολίου σου δεν θα πω κάτι. Τι να πω όταν, ενώ εγώ γράφω «για να τα λέμε όλα, […] ούτε αυτό [= να είναι η προβοκάτσια έργο τής ΧΑ] μπορεί να αποκλειστεί», εσύ απαντάς μες την καλή χαρά «Δεν μου φαίνεται κατόπιν ωριμοτέρας σκέψεως και εμένα πιθανό να είναι ναζιστική προβοκάτσια.»;;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μίλησα με ειρωνική διάθεση για το δολοφονημένο δεν θα το έκανα ποτέ.
Είναι σαφές πως η οικογένειά του δεν ενέκρινε την ένταξή του, είναι σαφές ότι αγαπούσε και φροντιζε την αδελφούλα του, νομίζω πως η στράτευσή του πρέπει να ερμηνευθεί με όχι συνηθισμένους όρους.
Κατά τα άλλα δέχομαι τις εξηγήσεις σου, δεν χρειαζόταν ολόκληρη ανάλυση, δεν είμαι κακόπιστος.
Λ.

LeftG700 είπε...

ΟΚ, φίλε Λασκαράτε. Πάει κι αυτό. :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

θα ήταν πιο ωραίο να μην χρησιμοποιείς πράγματα και κουβέντες που βγάλανε κάλλους τα χέρια να τα γράφουμε και να τα συζητάμε , και υποτίθεται κάπου καταλήξαμε ...

γούστα είναι αυτά βέβαια .

" κάποιος σύντροφος "

LeftG700 είπε...

@Κάπα σίγμα:


Το γεγονός ότι σχολιάζεις κανονικά εδώ και το γεγονός ότι συνομιλούμε κι εμείς οι δύο αποδεικνύει ότι όντως κάπου καταλήξαμε. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και το γεγονός τής "πατάτας" σου την οποία δεν παραδέχθηκες ποτέ, αλλά την πήρες πίσω εμμέσως και ντροπαλά (προφανώς είσαι από αυτούς που δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, ακόμα και αν είναι χοντρά). Τέλος, η αναφορά στη κουβέντα που αμόλησες εδώ δεν έγινε ad hoc, αλλά ως ένα υποκεφάλαιο της γνωστής ιστορίας (και παλιάς αριστερής αμαρτίας) να καθίσταται κάποιος ύποπτος, μόνο και μόνο επειδή συνηθίζει να φοράει το ρολόι του στο δεξί χέρι και γραβάτα στις γιορτές!