Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Όντως, κάτι αλλάζει στην ΕΕ. Η Γερμανία έτοιμη να θεσπίσει κατώτατο μισθό! Εμπρός για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες τής Ευρώπης!




Μας το φώναζαν μερικοί-μερικοί δικοί μας τα τελευταία δυο-τρία χρόνια σε κάθε ευκαιρία: «Η Ευρώπη αλλάζει!». Δύσπιστοι εμείς, για να μην πω κακόπιστοι, δεν λέγαμε να το πιστέψουμε. Ακόμα κι όταν βγήκε ο Ολάντ στη Γαλλία και ντύθηκε όλη η Ευρώπη στις Κόκκινες Σημαίες και η Αυγή κυκλοφόρησε με τη συλλεκτική πρώτη έκδοση του Μανιφέστου τού Κομμουνιστικού Κόμματος, εμείς, σκέτη (φαιο)κόκκινη αντίδραση, κλείναμε τα μάτια στην πραγματικότητα. Μέχρι που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να πληρώσουμε κι εμείς το τίμημα της απιστίας μας καθ’ ότι όλα εδώ πληρώνονται!

Όπως διαβάζουμε στο Βήμα, η Μέρκελ υποχώρησε στην ασφυκτική πίεση των νεοσπαρτακιστών του SPD και δήλωσε ότι μπροστά στο φάσμα μιας Κόκκινης Επανάστασης είναι αναγκασμένη να εγκαταλείψει την πάγια θέση τών Χριστιανοδημοκρατών, σύμφωνα με την οποία ο κατώτατος μισθός πρέπει να ρυθμίζεται από την αγορά, δηλαδή ελεύθερα και χωρίς καταναγκασμούς, και να προσυπογράψει τη θέσπισή του από το κράτος. Συμπληρωματικά, διευκρίνισε ότι το κάνει για το καλό τού γερμανικού λαού, αφού, όπως είπε, είναι προτιμότερο γι’ αυτόν να συμβιβαστεί προσωρινά με τον νεομπολσεβικισμό και να αποφύγει έτσι τις ανθρωποθυσίες και τις καταστροφές ενός λίαν πιθανού εμφυλίου πολέμου μεταξύ τών δύο άκρων. Καταλήγοντας, δήλωσε αισιόδοξη ότι ο γερμανικός λαός θα βρει σύντομα τη δύναμη να ανατρέψει και πάλι τον ερυθρό ολοκληρωτισμό που αναγκάζει τους εργοδότες να διαπραγματεύονται τους μισθούς των εργαζομένων με το πιστόλι στο δικό τους κρόταφο αντί στον κρόταφο των υπαλλήλων τους, όπως συνέβαινε όσο η Γερμανία ήταν ελεύθερη και δημοκρατική.

Δεν πα’ να λέει η Μέρκελ! Αυτή τη φορά δεν πρόκειται να την πατήσουμε! Βάλαμε μυαλό, πειστήκαμε, πώς το λένε;  Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Με την περιφανή νίκη τους, οι Γερμανοί σύντροφοι έκαναν το πρώτο βήμα! Ανατροπή στη Γερμανία, αλλαγή στην Ευρώπη!  Που θα πάει; Με τόσες ανατροπές και αλλαγές, όλο και κάτι θα περισσέψει και για μας! 



10 σχόλια:

Μάρκομ Ξ είπε...

Αγαπητοί λέφτηδες θα διακινδυνεύσω να πω ότι έχετε αρχίσει και χάνετε το χιούμορ σας...

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Μ’ αυτά που βλέπουμε, τι θέλεις να κάνουμε; Και πολύ αντέξαμε! :-)


Τα λέμε

Ενη είπε...

Προφανως και δεν εχουν χάσει το χιουμορ τους τα
Αριστερά Φιλαράκια

Απλούστατα με το παρόν ποστ θελησαν μαλλον να εκφρασουν, με χιουμορ δεν λεω, την αγανάκτησή τους, οταν

υποστηρίζεται οτι "αλλαζει η Ευρώπη".

Οχι δεν αλλαζει η Ευρώπη, προς το παρόν, εφοσον ολες οι ισχυρές χώρες διοικουνται απο τις συντηρητικές δυνάμεις, ομως

και ψήγματα "υποχώρησης" μιας σκληρής πολιτικης "μετρανε", γιατί αν η Μέρκελ δεχθει (που δεν ειναι ακομα βέβαιο) τη ρύθμιση αυτή περί κατώτατου μισθου, μπορει να αρχίσει ενα βαθμιαιο "ξηλωμα" και σε αλλους τομεις.

Αλλωστε αυτή ειναι και η φιλοδοξία ολων οσων λενε ναι στην ΕΕ, αλλά οχι στην "μπετοναρισμένη" πολιτικη της. Η οχι;

Να αλλαζουν λοιπόν οι συνθηκες, οχι ομως με φρουδες ελπίδες ανατροπών "νεοσπαρτακιστών" (εξοχη εκφραση),

αλλά ο,τι μπορει να κατακταται μέσα στο καθημερινό "δουναι-λαβειν", τα ισχύοντα των ισχυρών απο τη μια μεριά και οι ρεαλιστικές προτασεις απο την αλλη
πλευρά.
Οχι διαμαρτυρίες αλλά προτάσεις.

υγ.
Εν ταξει εσεις τους "νεοσπαρτακιστές" τους εννοειτε αλλιως, αλλά μπορει η εκφραση να "ταιριάξει" κι΄αλλου. :-)









Μάρκομ Ξ είπε...

Συμφωνώ. Πρέπει να σταματήσει ο Σαμαρέλος να διαμαρτύρεται ότι "όσοι διαφωνούν μαζί μας θέλουν το κακό της χώρας και εξυπηρετούν συμφέροντα". Ας ακούσουν τις προτάσεις της Αριστεράς μπας και μάθουν κάτι.

Θα παρακαλούσα να χρησιμοποιείται με φειδώ ο όρος νεοσπαρτακιστές, μιας και οι original πέθαναν για τις ιδέες τους (ακόμα και αν κάποιοι διαφωνούν με αυτές). Φυσικά, δεν λογοκρίνω κανέναν (μην μας την πέσει και ο Κανέλλης!), μια παράκληση εκφράζω.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Υ.Γ. Λέφτηδες κατανοώ ;-) Οι προβληματισμοί και ο σκεπτικισμός είναι αμοιβαίοι.

Γρηγόρης είπε...

Φανερά συγκινημένος ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε χθεσινή έκτακτη ανακοίνωσή του προς το λαό της χώρας του δήλωσε:

"Ας είμαστε επιτέλους ειλικρινείς.Δύο δρόμοι ανοίγονται ξεκάθαρα πλέον μπροστά μας,αυτοί του σοσιαλισμού και της βαρβαρότητας.Είναι ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας,στα παιδιά μας,στους λαούς της Ευρώπης και την ανθρωπότητα ολόκληρη,να τολμήσουμε.
Μετά από 99 ακριβώς χρόνια,να ξαναπιάσουμε το κομμένο νήμα της ειλικρίνειας της σοσιαλδημοκρατικής καταγωγής μας και να κάνουμε πράξη αυτό που δεν τολμήσαμε.Να πούμε ένα βροντερό όχι στην καπιταλιστική κρίση που βυθίζει την Ευρώπη στην άβυσσο για χάρη μια ταξικής ελίτ,να πούμε όχι σ'ένα οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που γέμισε με το αίμα 64.000.000 ανθρώπων τα ρεζερβουάρ του 2 φορές στην ιστορία του,για να συνεχίσει την εύρυθμη λειτουργία του.
Γάλλοι και μετανάστες,εργάτες,αγρότες,υπάλληλοι και άνεργοι.Σας καλώ σ'αυτόν τον αγώνα.Ή αυτοί ή εμείς.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από τον κύκλο του Γάλλου προέδρου,ιδιαίτερο βάρος στην πολιτική του μεταστροφή έπαιξε η ανάγνωση της μπροσούρας "Η προλεταριακή επανάσταση και ο αποστάτης Κάουτσκυ" ,που φρόντισαν να του προμηθεύσουν ανώτερα στελέχη του SPD,κατά την πρόσφατη επίσκεψή του Φρανσουά Ολάντ στη γερμανίδα πρόεδρο.

Ενη είπε...

Εμ, αυτό ειναι και το μέγα θέμα

το οποιο συνεχώς διατυπώνεται, "πέστε μας τις ρεαλιστικές προτάσεις σας",

οχι μπροσουρες ωραιων ιδεών (ποιος θα ειχε αντιρρηση πλην των συντηρητικών;), αλλά

εκει "σκονταφτει" το πράγμα,

και οχι μόνο σε ο,τι αφορά τις ρεαλιστικές προτάσεις π.χ. "που θα βρειτε τα λεφτα για να υλοποιήσετε τις δεσμευσεις σας", αλλά και

στη συνεχιζομενη διγλωσσία, οι ψηφοφόροι εχουν μπερδευτει.

Αλλοι περιμένουν την προ κρίσης αποκατάσταση των εισοδημάτων τους και αλλοι

τις δεσμευσεις μιας Αριστερης διακυβέρνησης.

Αποσαφηνειστε........
Οχι δεν μπορουν να αποσαφηνίσουν τίποτα γιατί και η εν γενει κατασταση, ιδιαιτερα στην οικονομία, ειναι σαν την κινουμενη αμμο.
Κανεις δεν μπορει να προδικάσει τίποτα, προς το παρόν που ειναι ενα "παρόν" που κρατάει χρόνια.

Βέβαια το ΚΚΕ π.χ. εχει αποσαφηνίσει τη θέση του, αλλά δεν δίνει χρονοδιάγραμμα, οπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποιος δίνει σαφές.
χρονοδιάγραμμα.
Μετά τις εκλογές, τις οποιες προβλέπει οτι θα γινουν συντομα και νικηφόρες για το ΣΥΡΙΖΑ.
Τό οτι και εκει υπάρχει "δυσκολία αποσαφηνίσματος" σε ο,τι αφορά τις τυχόν συνεργασίες, ειτε προεκλογικά ειτε μετεκλογικά,

ας το αφησουμε για περαιτέρω συζήτηση. :-)







Μάρκομ Ξ είπε...

Πρέπει να σταματήσει πια αυτή η καραμέλα περί "μπροσούρες ιδεών" κλπ. Προτάσεις υπάρχουν. Μπορεί ο καθένας να διαφωνεί, μπορεί να του φαίνεται δύσκολο να υλοποιηθούν, αλλά προτάσεις υπάρχουν. Για το σήμερα, για το αύριο, για όλα. Τα λεφτά θα βρεθούν εφ' όσον πληρώνουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν, εφ' όσον πάψουν οι αλόγιστες σπατάλες (που θα πάψουν με μια κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρεται για το πως θα βολέψει τους κολλητούς της και πως θα εξαγοράζει δημοσιογράφους για την προπαγάνδα της), με μια κυβέρνηση που λ.χ. δεν θα δίνει 3δις σε εργολάβους επειδή έτσι της αρέσει, με μια κυβέρνηση που θα δίνει εντολή να κόβεται το ρεύμα στη ΝΔ που χρωστάει 566.000 ευρώ και που θα βάζει λουκέτο στο ΠΑΣΟΚ που χρωστάει στο ΙΚΑ, που θα πιάνει τους μεγαλοφοροφυγάδες και θα δημεύει τις περιουσίες της, που δεν θα αγοράζει υποβρύχια που γέρνουν, που θα ασκεί βέτο στις τράπεζες που δίνουν δάνεια σε όποιον τους γουστάρει χωρίς εχέγγυα και μετά ζητάν από το κράτος εγγυήσεις και ρευστότητα.

Σε κάλυψα αγαπητή Ένη ή να γράψω και άλλα;

Ανακεφαλαίωση. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να προβλέψει το μέλλον, μπορεί να μην μπορεί να στηριχτεί στον λαό όσο ευελπιστεί (ή τελοσπάντων κάποιοι ευελπιστούν), μπορεί ακόμα να φοβάται να πει ότι υπάρχει και περίπτωση να βγούμε από το ευρώ, αλλά προτάσεις έχει. Αρέσουν δεν αρέσουν, προτάσεις έχει. Και στο κάτω κάτω μπροστά στον βέβαιο χαμό που μου προσφέρουν οι τωρινοί, προτιμώ να ρισκάρω με την προοπτική να ζήσω σαν άνθρωπος.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ενη είπε...

Και βέβαια με "υπερκάλυψες"
αγαπητέ Μάρκομ Ξ

ξέρεις ομως΄ποσες φορές εχουν ειπωθεί ολα αυτά που αναφέρεις;
Στην πράξη ομως σε μια δημοκρατικη διακυβέρνηση ειναι πολύ δυσκολο να υλοποιηθουν παρά μόνο με "διαταγματα".

Ειναι πολύ δυσκολο να πιστέψει κανείς οτι μια κυβέρνηση,κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ειναι "πουλημένη" στα συμφέροντα του Κεφαλαιου και μάλιστα οταν λειτουργει με κανόνες ευρωπαικων Συνθηκων που εχει υπογραψει ως χώρα μέλος μιας ΕΕ.

Εκει βρίσκει μάλλον και τη δυσκολία να ειναι σαφέστερος ο ΣΥΡΙΖΑ, οταν θα κυβερνα ως χώρα μελος μιας ΕΕ και μάλιστα με κοινό νόμισμα.




,

Ενη είπε...

Και βέβαια με "υπερκάλυψες"
αγαπητέ Μάρκομ Ξ

ξέρεις ομως΄ποσες φορές εχουν ειπωθεί ολα αυτά που αναφέρεις;
Στην πράξη ομως σε μια δημοκρατικη διακυβέρνηση ειναι πολύ δυσκολο να υλοποιηθουν παρά μόνο με "διαταγματα".

Ειναι πολύ δυσκολο να πιστέψει κανείς οτι μια κυβέρνηση,κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ειναι "πουλημένη" στα συμφέροντα του Κεφαλαιου και μάλιστα οταν λειτουργει με κανόνες ευρωπαικων Συνθηκων που εχει υπογραψει ως χώρα μέλος μιας ΕΕ.

Εκει βρίσκει μάλλον και τη δυσκολία να ειναι σαφέστερος ο ΣΥΡΙΖΑ, οταν θα κυβερνα ως χώρα μελος μιας ΕΕ και μάλιστα με κοινό νόμισμα.




,

Μάρκομ Ξ είπε...

Συμφωνώ με την τελευταία παράγραφό σου. Για αυτό έγραψα παραπάνω περί ρίσκου.
Μακάρι να υπήρχε άλλη πρόταση, προς το συμφέρον του λαού που να μπορούσε να υλοποιηθεί ευκολότερα και με πιο εξασφαλισμένα αποτελέσματα. Ίδωμεν.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ