Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Πώς η Ζωή γλύτωσε το κατάβρεγμα κι εγώ το όνειδος να γίνω ο νέος Κασιδιάρης!




Επειδή ο Ευαγγελάτος δεν με είχε καλέσει στο πάνελ τής σημερινής εκπομπής του  στον ΣΚΑΪ, στο διάστημα της οποίας συνομίλησε νωρίτερα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, και προτίμησε αντ’ εμού τον Γιώργο Κύρτσο. Μόνο γι’ αυτό το λόγο αποφεύχθηκαν τα κωμικοτραγικά γεγονότα που αναφέρονται στον τίτλο μας! Μα τον Τουτάτη! Τι έγινε; Έγινε το εξής:

Οι δύο δημοσιογράφοι προσπάθησαν να στριμώξουν τη Ζωή, ρωτώντας την κατά πόσον συμφωνεί με τις περίφημες δηλώσεις Κουβ Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο του Τέξας περί παραμονής στην Ευρωζώνη «πάση θυσία» (αυτό είπε επί τής ουσίας, για όποιον δεν κατάλαβε). Βρήκαν καρδιά και πλήγωσαν! Η Ζωίτσα τούς τρέλανε! Κι αυτό είναι ευφημισμός! Γιατί στην πραγματικότητα τους έκανε κάτι χειρότερο. Τους έβγαλε τη γλώσσα τους μέχρι το γόνατο κυριολεκτικά, στέλνοντάς τους  να μαζεύουν τη μπάλα από όπου την πέταγε (πότε στη βορειοδυτική εξέδρα και πότε στη νοτιοανατολική —και αντιστρόφως), με επιδεξιότητα που θα τη ζήλευε κι ο Μέσι! Κι όταν δεν αρκούσε αυτό, γιατί την έφερναν πίσω γρήγορα, ειδικά η ‘‘γάτα’’ ο Κύρτσος, άνοιγε το στόμα της προσποιούμενη τη χαζή! Μιλάμε για κόλαση! Χιλιόμετρα με χωρίζουν από τα στούντιο του ΣΚΑΪ, προχωρημένο φθινόπωρο έχουμε, κι όμως έπαθα θερμοπληξία!

Στα σοβαρά τώρα: Γι’ αυτό την έστελνε ο μπαμπάς της στα Παρίσια και στις Αμερικές να μαζεύει το ένα μεταπτυχιακό μετά το άλλο; Και είναι σίγουρο ότι το αντικείμενο των σπουδών της ήταν νομικό; Γιατί εμένα μού φάνηκε ότι πρέπει να ήταν μαγειρικό, έτσι όπως την έβλεπα να προσπαθεί να παρασκευάσει ψάρι από ένα κοτόπουλο —διόλου επιτυχημένα, θα έλεγα—, προσποιούμενη ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα.

Με το χέρι στην καρδιά: Αν της πω «τράβα, madame, στην κουζίνα σου», θα έχω άδικο;



27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυσάρεστη έκπληξη το ΥΦΟΣ του κειμένου.
Πιστεύετε ότι σας εκπροσωπεί?
Δεν είμαι φαν ούτε του ευρώ,ούτε του Τσιπρα και της Ζωής,αλλά αυτά ταιριάζουν σε Πασοκο-κνίτες
opus

LeftG700 είπε...

Φίλε/φίλη opus,


Νομίζω ότι πρώτη φορά σχολιάζεις εδώ, οπότε καλώς ήρθες! Επί του κριτικού σχολίου σου τώρα. Να το συζητήσουμε λίγο το πράγμα; Νομίζω ότι κανονικά δεν πρέπει να έχεις αντίρρηση. Πριν κάνουμε την κουβέντα όμως, θέλω να σε ρωτήσω αν είδες τη χθεσινή παρουσία τής Κωνσταντοπούλου στον Ευαγγελάτο. Αν δεν την έχεις δει, προτείνω να το κάνεις. Βοηθάω όσο μπορώ:

Θα μπεις εδώ: http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=244180

Η Κωνσταντοπούλου εμφανίζεται στο 1.17.30 (σε παραπέμπω στο χρόνο διάρκειας της εκπομπής που υπάρχει στην οριζόντια μπάρα, κάτω από την εικόνα). Το επίμαχο σημείο που με έκανε να βγω από τα ρούχα μου εντοπίζεται από το 1.32.12 μέχρι το 1.42.45.

Δες το και μετά μπορούμε να κάνουμε και την κουβέντα μας.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

ελπίζω να μην το δει ,εκτός και αν έχει την περιέργεια να το δει για λόγους άσχετους με το θέμα , μιας και καμία σχέση δεν μπορεί να έχει το απόσπασμα με το θέμα που έθιξε .

" κάποιος σύντροφος "

Μάρκομ Ξ είπε...

Δηλαδή ρε καρντάσια, τι θα θέλατε να πει η Ζωίτσα; Που να ακούγατε τον φουκαρά τον Τόλιο στο "Ε" channel πως προσπαθούσε να τα μαζέψει μένοντας συνεπής και στην άποψή του και στην επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και στα λόγια του 'αρχηγού'. Κακά τα ψέμματα. Το πρόβλημα δεν είναι πως τα μαζεύει (ή τα απλώνει) το κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα είναι ότι βγαίνουν προς τα έξω οι απόψεις του προεδρικού μπλοκ που πολλές φορές δεν είναι καν οι συλλογικά αποφασισμένες θέσεις του κόμματος. Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δυσκολία της συγκυρίας, την οποία πολλές φορές προσπερνάμε σαν κάτι απλό και εύκολα διαχειρίσιμο. Δεν δικαιολογώ, αιτιολογώ.

συντροφικά,
ο ανανήψας Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Μα το ύφος του κειμένου είναι όλα τα λεφτά!
(εννοείται plus φωτογραφιούλα ),
θα έστελνα δε και τον Γ. Κυρίτση να παίξει με τα κουζινικά αλλά κατόπιν προσεκτικής ανάγνωσης,είδα ότι πρόκειται για τον Γ.Κύρτσο,οπότε αυτόν θα τον στείλω να παίξει με τίποτα άλλο.

ο μη επίλεκτος των επετηρίδων

LeftG700 είπε...

@κάπα σίγμα:


Το ξανατσεκάρισα και είναι σωστό. Κάποιο λάθος έχεις κάνει.

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Ότι η ρίζα του προβλήματος είναι η αυτονόμηση τής ηγετικής (προεδρικής) ομάδας από τις αποφάσεις (δικές της αποφάσεις αφού είναι πλειοψηφία) του πρόσφατου Συνεδρίου, δεν χωράει η παραμικρή αμφιβολία. Από αυτή την άποψη, κάπως αδίκως την πλήρωσε η Ζωή. Όμως, υπήρχαν τρόποι να το χειριστεί χωρίς να βγει απέναντι. Δεν με παίρνει να το αναλύσω τώρα πολύ, περιορίζομαι σε ένα: να εντάξει τα όσα είπε ο Τσίπρας μέσα στις αποφάσεις τού Συνεδρίου σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και τα εφαπτόμενα σε αυτό. Κι αν της έλεγαν, μα από αυτά που μας λέτε καταλαβαίνουμε ότι ο Πρόεδρός σας κινήθηκε εκτός αποφάσεων, να έκλεινε την κουβέντα με ένα ξερό «αυτό είναι το δικό σας συμπέρασμα, κύριοι, όχι το δικό μου!» και να πήγαινε παρακάτω, στέλνοντας ταυτόχρονα και το μήνυμα στα μαλακισμένα που πάνε να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΑΡ και τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αποσυσπείρωση και στην αποστέρηση των πιο μαχητικών του μελών ή και στη διάσπαση! Όσο για τον Τόλιο, καλός και άγιος, αλλά από όσες φορές τον έχω ακούσει δεν με έπεισε ότι ‘‘το έχει’’. Δεν με εκπλήσσει καθόλου η ανημπόρια που διαπίστωσες.

Ήξερε η Ζωή (όπως ήξερε και ο Τόλιος και ο κάθε Τόλιος) ότι όλη αυτή η βδομάδα κύλισε με το στρίμωγμα των Συριζαίων πάνω στη βάση «τι είπε ο Πρόεδρός σας, ρε παιδιά, στο Αμέρικα;». Φυσικά, δεν μπορούν να βγουν να τα πουν χύμα, ούτε το νόημα της ανάρτησης είναι αυτή. Δεν μπορούσαν όμως να βρουν αξιοπρεπή οδό διαφυγής από τις μαλακίες τού Τσίπρα και ταυτόχρονα να ‘‘κάνουν και δουλειά’’, μπας και συμμαζευτούν αυτοί που θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ τσιφλίκι τους;


Τα λέμε


ΥΓ Ήταν ανάγκη να σε ‘‘τσαντίσουμε’’ για να επανεμφανιστείς εδώ; ;-)

LeftG700 είπε...

Φίλε μη επίλεκτε των επετηρίδων,


Ο Κυρίτσης δεν μπορούσε να είναι παρών. Αφού κατέλαβε πέρυσι τον Γενάρη το Μανχάταν, τώρα πολιορκεί το Βερολίνο για να το καταλάβει και αυτό! ;-) :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

κακώς το τσέκαρες , άλλο εννοώ .

λέω το απόσπασμα είναι άσχετο με το θέμα που έθιξε ο / η Opus ( όχι εσύ ) άρα , λογικά δεν είμαι δικηγόρος του / της , το σχόλιο του / της δεν έχει να κάνει με το απόσπασμα .

και το λέει κιόλας , ούτε με Τσίπρα είναι , ούτε με ευρώ , ούτε ιδιαίτερα οπαδός της ΖΚ .

" κάποιος σύντροφος "

LeftG700 είπε...

@κάποιος σύντροφος:


Ρε συ, τρολάρεις τελικά;;; Δεν γράφω φαρδιά πλατιά στον/την opus «Πριν κάνουμε την κουβέντα όμως, θέλω να σε ρωτήσω αν είδες τη χθεσινή παρουσία τής Κωνσταντοπούλου στον Ευαγγελάτο. Αν δεν την έχεις δει, προτείνω να το κάνεις. […] Δες το και μετά μπορούμε να κάνουμε και την κουβέντα μας

Δεν είναι φανερό ότι δεν έχω τοποθετηθεί πάνω στην κριτική του/της;;; Η έχεις την εντύπωση ότι έγινα κι εγώ Ζωή Κωνσταντοπούλου και πετάω τη μπάλα στην εξέδρα;;;

Μη με απασχολήσεις ξανά με τέτοια κολπάκια! Άιντε!

Ανώνυμος είπε...

άρα συμφωνείς ότι δεν έχεις απαντήσει .

γιατί να φορτωθεί να δει 10 λεπτά απόσπασμα , όταν για αυτό ( Τσίπρας - ευρώ - ΖΚ ) σου λέει ότι συμφωνεί , ή τέλος πάντων δεν είναι υπέρ τους ?

ούτε γω το χω δει , γιατί δεν αντέχω Ευαγγελάτο .

Τόλιο αν μπορεί κάποιος να μου βρει να μην λέει τίποτα γι ευρώ , θα είχε ενδιαφέρον . Θα το ψάξω και γω , ανεβαίνει πουθενά το " Ε " άραγε ?

και ελπίζω το ότι " δεν το έχει " να είναι για την τηλεοπτικότητα και την διάθεση του να τραβήξει κόντρα .

που είναι θέμα αριστερής πλατφόρμας όχι Τόλιου .

δεν με απασχολεί το επιθετικό σου υφάκι ...

πάλιωσε ...

" κάποιος σύντροφος "

LeftG700 είπε...

«άρα συμφωνείς ότι δεν έχεις απαντήσει .» (!!!)

@κάποιος σύντροφος:

Πρόσεξε καλά. Την επόμενη φορά που θα αποδείξεις ότι είσαι ηλίθιος, ή ότι παριστάνεις τον ηλίθιο, θα κοπείς από εδώ οριστικά! Γκέγκε;;; Άι σιχτίρ στο φινάλε φινάλε!

Ανώνυμος είπε...

σου συμβαίνει κάτι ?

SAVE LEFT G 700 !!!

" κάποιος σύντροφος "

Μάρκομ Ξ είπε...

Όχι, δεν επανεμφανίστηκα επειδή με τσαντίσατε. Σύμπτωση ήταν.
Όσο για τα υπόλοιπα δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να πω επί του παρόντος. Έτσι και αλλιώς με τέτοιες τακτικές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει κυβέρνηση ούτε στο επόμενο μιλένιουμ...

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

To θέμα του σχολίου ΡΗΤΩΣ δεν ήταν τι είπε και πως η ΖΚ.Μπορεί να διαφωνώ κάθετα μαζί της και να συμφωνώ με θέσεις σας.
Το θέμα ήταν από πότε η αριστερά χρησιμοποιεί ύφος και μεθόδους Πρετεντέρη για να εκφραστεί.(Ζωίτσα,τι σπούδαζες,μαντάμ, κουζίνα κλπ)

Η Αριστερά έχει στοιχεία ταυτότητας και το ήθος και την αισθητική ΚΑΙ στο λόγο.
Χωρις αυτά ΔΕΝ είναι αριστερά.

opus

Υ.Γ.Πριν λίγες ώρες έγιναν κάποια πράγματα στην ΕΡΤ και η ΖΚ ήταν με κίνδυνο σωματικό και λόγο πρωταγωνίστρια.
Μπορείτε να σχολιάσετε με το ίδιο ύφος;

ΕΟΣ είπε...

η Ζ δεν λέει μόνον, αλλά και κάνει...

Και ο λόγος της είναι συνεπής με τις πράξεις της, πράγμα που απουσιάζει από πολλούς αριστερούς που υπάρχουν μόνο μέσα στις φαντασιώσεις τους περί "αριστεροσύνης"...

Αν λοιπόν θεωρείτε ότι η Ζ αξίζει το κατάβρεγμα και το όνειδος, τότε "ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα" και τότε τα λέμε...

LeftG700 είπε...

Φίλε/φίλη opus,[***]
[***] Στην απάντησή σου, διευκρίνισε σε παρακαλώ αν μιλάω με άντρα ή γυναίκα, για να απαλλαγώ από τη διπλή προσφώνηση και τα διπλά άρθρα και επίθετα.


Κατ’ αρχήν κάποια διαδικαστικά. Αδίκως τονίζεις με κεφαλαία ποιο ήταν το θέμα τού σχολίου σου. Από την προηγούμενη απάντησή μου προκύπτει σαφώς ότι και το κατανόησα και δεν είχα πρόθεση να το παρακάμψω. Σου συνέστησα απλώς να δεις το βίντεο πριν δεις την απάντησή μου για να μπεις κάπως στο κλίμα, έστω και όχι σε ‘‘ζωντανό’’ χρόνο, στο οποίο βρέθηκα εγώ την Παρασκευή το απόγευμα. Προφανώς, το λες εξ άλλου, κάτι τέτοιο σε αφήνει τόσο παγερά αδιάφορο/η που δεν μπαίνεις καν στον κόπο να μου πεις αν το είδες. Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι δεν κάνεις καθόλου καλά. Γιατί αν και ήρθες εδώ για να με επικρίνεις (γι’ αυτό ήρθες και πολύ καλά έκανες!) επειδή διέπραξα κάποιο ‘‘έγκλημα’’, είσαι υποχρεωμένος/η να γνωρίσεις και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκα σε αυτό. Διαφορετικά, η (επί)κρίση σου είναι ‘‘κουτσή’’.

Στο θέμα μας:

Μιλάς για «δυσάρεστη έκπληξη» που σου προκάλεσε το ύφος μου. Εδώ υπάρχει μία αντίφαση. Αν παρακολουθείς το τι γράφεται εδώ, θα έχεις δει ότι συχνά γινόμαστε σαρκαστικοί έως χλεύης. Από πού προέρχεται λοιπόν η έκπληξη; Δεν είναι τόσο σημαντικό, αλλά, αν θέλεις, μου το διευκρινίζεις. Προχωρώ.

Ρωτάς αν «μας εκπροσωπεί» το ύφος τού συγκεκριμένου ποστ. Ήδη το έχω απαντήσει παραπάνω αυτό. Ναι, η σαρκαστική έως χλευαστική κριτική και οι οξείς τόνοι μάς αντιπροσωπεύουν. Ξέρεις, όταν μιλάει κανείς από ένα ψευδώνυμο μπλογκ, από ένα ψωροκασόνι δηλαδή κι όχι από κάποιο ανθοστολισμένο βήμα τίγκα στα μικρόφωνα και λουσμένο στα φλας, πρέπει να φωνάξει λίγο παραπάνω για να ακουστεί. Ιδίως αν πιστεύει ότι αυτά που επικρίνει αφορούν σε βασικά και θεμελιώδη ζητήματα κι όχι σε τίποτε ‘‘λεπτομερειούλες’’.

Δεν κατανοώ από πότε ο Πρετεντέρης απέκτησε το κοπιράιτ τού σαρκαστικού και χλευαστικού λόγου. Τσεκεροκυρίστες δεν διαβάζεις στην Αυγή (και στην Athens Voice); Αλιέα στην Εποχή; Πώς λοιπόν χαρίζεις τόσο απλόχερα αυτό το όπλο της πολιτικής πολεμικής σε έναν αντίπαλο της Αριστεράς; Για να με βγάλεις εμένα τέρας με δύο κεφάλια και τέσσερα μυτερά αυτιά;


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Και δεν κατανοώ ποιο ήθος τής Αριστεράς ποδοπατήσαμε και αγνοήσαμε. Επειδή αποκάλεσα την Κωνσταντοπούλου «Ζωίτσα» και επειδή έκανα λόγο για «madame» που πρέπει να περιοριστεί «στην κουζίνα της» μέσα σε ένα κείμενο καυστικής κριτικής με μπόλικη δόση φανερής χιουμοριστικής υπερβολής; Αυτό που διάβασες δεν είναι η παρέμβασή μου σε κάποιο Συνέδριο ή Συνδιάσκεψη, μην το ξεχνάς. Ούτε μία σοβαρή πολιτική ανάλυση. Δεν θέλω να σου παραθέσω με ποιους τρόπους σεβόμαστε το ήθος τής Αριστεράς σ’ αυτό το τσαρδί, όπως το καταλαβαίνουμε εμείς βέβαια κι όχι όπως το θέλει η αντίληψη της πολιτικής ορθότητας μιας ορισμένης μερίδας τής Αριστεράς, αλλά σε διαβεβαιώνω ότι το προσέχουμε σαν τα μάτια μας!

Βλέπω ότι θέλεις να μας ξηλώσεις τα αριστερά διάσημα και να μας πάρεις πίσω τις αριστερές πολιτικές ταυτότητας αφού η γλώσσα που βγάζουμε «ΔΕΝ είναι αριστερά» (το ζήτημα της αισθητικής το αφήνω απ’ έξω ως άκρως υποκειμενικό). Πολύ αυστηρός/ αυστηρή είσαι. Και αν έχεις μια κάποια ηλικία (όπως οι περισσότεροι σχολιαστές εδώ) έχεις και κοντή μνήμη: ξεχνάς πόσα έχουν καταπιεί (και εξακολουθούν να καταπίνουν!) οι παλιοί αριστεροί από τις ηγεσίες τους και πόσο φτηνοί φάνηκαν στο αλεύρι για δεκαετίες, σηκώνοντας τα χεράκια τους σαν καλά παιδιά και λέγοντας «ναι σε όλα»! κι έρχεσαι τώρα να γίνεις ακριβός/ή στα πίτουρα;!

Θέλεις να είσαι ακριβός/ή στα πίτουρα; Κάντο. Αλλά, γίνε επί τέλους ακριβός/ή και στ’ αλεύρι!


Τα λέμε


ΥΓ Φυσικά και δεν θα σχολιάσουμε με το ίδιο ύφος τα χθεσινοβραδινά όπου πρωταγωνίστησε η Κωνσταντοπούλου. Όμως, δεν θα κάνουμε το λάθος να πιστέψουμε ότι η αγωνιστική στάση κάποιων στελεχών τής Αριστεράς, αντισταθμίζει τα προβλήματα που δημιουργεί η μεγάλη πολιτική ανεπάρκειά τους (μιλάω γενικά, χωρίς να έχω στο μυαλό μου μόνο την Κωνσταντοπούλου)…

ΥΓ2 Αυτό το «Πασοκο-κνίτες» δεν το πιάνω. Καταλαβαίνω τι εννοείς με το «κνίτες» (δυστυχώς, έχουν φροντίσει πολλοί κνίτες γι’ αυτό). Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί τους βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με τους πασόκους. Το τσουβάλιασμα δεν είναι ίδιο τών ‘‘σταλινικών’’; Από αυτούς είσαι;

ΥΓ3 Θέλεις να πάρεις μια ‘‘καλή’’ γεύση αριστερού ‘‘ήθους’’ που προέρχεται από έναν αριστερό …74 ετών; Δες αυτό το σχόλιο από την προηγούμενη ανάρτηση που απευθύνεται στον γράφοντα:

Ανώνυμος είπε...
«και που τα βρήκες τα δάχτυλα ρε γελοίε για να τα χάσεις τώρα ??? !!!!
(Όνομα)
Υ.Γ. σβήστο τώρα γιατί ντρέπομαι που καταδέχτηκα να μιλάω με τα σκατά».

LeftG700 είπε...

Φίλοι τής ΕΟΣ,


Όπα! Όπα γιατί ‘‘βρήκατε’’! Σιγά και μην καταπιαστήκαμε με την αξιολόγηση της Κωνστανοπούλου εφ’ όλης τής ύλης. Θίξαμε ένα συγκεκριμένο περιστατικό.

Κατά τα άλλα, να διαβάσετε τι γράφω παραπάνω στον/την opus. Και να μην είσαστε τόσο ‘‘σφιγμένοι’’. Χωρίς ένα κάποιο χιούμορ, ‘‘θητεία’’ δεν βγαίνει!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

η αλήθεια είναι ότι η Ζωή έχει ξεχωρίσει και μπράβο της , και είναι και λάθος να το λέω γιατί είναι σαν να είναι έκπληξη . Τα περί ευρώ , χειρισμού των διαφωνιών στα ΜΜΕ είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ , όχι Ζωής .

από κει και μετά καλό είναι μέσα στην αριστερά να προσέχουμε λίγο και το χιούμορ μας , αν και είναι θέματα ανοιχτά και το χιούμορ κι η ανοχή , και τα ιδεολογικά υποσύνολα της κυρίαρχης σκέψης κλπ , που αρχίζει το polically correct , και η ελαφρότητα του internet κλπ .

και δική μου γνώμη είναι ότι το στυλ της ανάρτησης είναι πέρα από το όριο . Ποιος το βάζει θα σου πει ο άλλος και δεν θα γίνει κουβέντα .

και μια απαραίτητη διευκρίνηση . Δεν υπάρχει μια στο εκατομμύριο να πάρω υπόψιν μου και να μην γράφω την γνώμη μου τις απειλές του διαχειριστή , που πραγματικά δεν νομίζω να μπορεί να τις στηρίξει σε κάτι συγκεκριμένο , ειδικά στην συγκεκριμένη κουβέντα και άλλοι συνομιλητές λένε τα ίδια με μένα , και ο φίλος διαχειριστής για λόγους που θα ήθελα , αν και καθόλου δεν ελπίζω , να μου εξηγήσει , με απειλεί όλη την ώρα .

" κάποιος σύντροφος "

LeftG700 είπε...

Άκου μάγκα κάποιε σύντροφε, κάπα σίγμα, κ.λπ., κ.λπ., κλπ. Κανείς δεν σου ζήτησε να μη λες τη γνώμη σου. Ως συνήθως, αποδεικνύεσαι ηλίθια κακόπιστος, σκέτος ηλίθιος, ή κακός ηθοποιός που προσποιείται κάτι από αυτά. Εκείνο που σου έχει ζητηθεί πολλές φορές είναι να προσέχεις τι διαβάζεις, να το κατανοείς και μετά να προσέχεις τι γράφεις. Διότι σε αυτά που γράφεις, όταν βγαίνει νόημα, είναι εμφανής, μεταξύ άλλων, είτε η ηθελημένη (λόγω τρολαρίσματος) διαστρέβλωση των όσων σου λέει ο συνομιλητής σου και κυρίως εγώ, είτε η αθέλητη (λόγω βλακείας ή πνευματικής διαταραχής).

Δεν μπορώ να ξέρω αν είσαι αθεράπευτα εθισμένος στο τρολάρισμα, ή αθεράπευτα βλάξ, ή ανίατα διαταραγμένος. Ό,τι και να ’σαι, είσαι πολύ πάνω από το όριο και το λάδι στο καντήλι σου σώθηκε εδώ, μαζί με την υπομονή που έδειξα, περιμένοντας να φιλοτιμηθείς και να δείξεις σημάδια διόρθωσης, και την καλή μου πίστη.

Μην ξαναπατήσεις στο τσαρδί αυτό. Ούτε από μακριά. Και μην ξαναστείλεις email. Θα στο μπανάρω.

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια

Κοιτατε να δειτε,

(που λεει και η Αλεκα, την οποια θαυμαζα και θαυμαζω στις κοινοβουλευτικές της παρουσίες, οπου γινεται φανερό με πόση ανεση παιζει στα δαχτυλα την πολιτικη ιστορία δυο αιώνων, εκφραζοντας ομως και πολιτικη αποψη)

ετσι οταν αναδεικνυονται θέματα που αφορουν αλλες γυναικειες πολιτικές παρουσίες π.χ. Ζ.Κ. χθες, η Τζάκρη σημερα η και αλλες γυναικες που "παιζουν" στην πολιτική ζωή του τόπου,

βγαινει αβίαστα και ενα συμπερασμα οτι δηλαδή, σε πολιτικό επίπεδο, λιγες ειναι και οι γυναικες που θα αφήσουν ιστορία, αλλες μεν με θετικά στοιχεια και αλλες με αρνητικά.

Η Ζ.Κ. θυμίζει δυστυχώς τον νομικό "τυπου Σαρτζετάκη" και οχι μια πολιτικη φυσιογνωμία.

Ετσι και αλλες "πολιτικες" παρουσίες γυναικων οπως π.χ. η Τζακρη του πασοκ, η οποία δεν δινει καμια "ελπιδα" πολιτικης φυσιογνωμίας.

(δεν επειχειρειται βεβαια εδω μια ταυτιση της μιας με την αλλη αλλά μόνο χαριν του παραδειγματος, για να μην παρεξηγηθω).

Φυσικά δεν ειναι προνόμιο μόνο των γυναικων αυτή η "ελλειψη" πολιτικου στοιχείου, το ιδιο συμβαινει και με πολλους ανδρες συναδελφους τους, ομως

το συμπερασμα ειναι οτι η πολιτικη ειναι πολύ δυσκολη υπόθεση και χρειάζεται οχι μονο η "καπατσοσύνη" αλλά κατι τελειως διαφορετικό, μια αλλη μορφή και πολιτικου λογου και παρουσίας.

Μπορει οι επόμενες γενιές να το καταφέρουν, ποιος ξερει.

υγ. Να σημειωθει οτι δεν ειμαι ουτε ψηφοφόρος ουτε οπαδός του ΚΚΕ για να μην υπαρξει τυχόν παρεξηγηση σε ο,τι αφορά τη γνωμη μου για την Αλεκα.



LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Ακριβώς την πολιτική ανεπάρκεια στο συγκεκριμένο ζήτημα κοπανάμε και μόνο. Δεν έχουμε τίποτε με το πρόσωπο Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχουμε τίποτε με τη νομικό Ζωή Κωνσταντοπούλου (όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν τη συμπαθούν, παραδέχονται ότι έχει εξαιρετικές νομικές γνώσεις και επίπεδο), και, φυσικά, δεν έχουμε τίποτε με τη γυναίκα Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εσύ, επειδή είσαι παλιά αναγνώστρια και συνομιλήτρια εδώ, ξέρεις ασφαλώς ότι έχουμε σούρει ουκ ολίγα σε στελέχη τού ανδρικόύ φύλου (είναι και η πλειοψηφία εξ άλλου).


Τα λέμε

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Ναι, εδω ομως υπεισερχεται ενας αλλος παραγοντας (καθοριστικός) η επιδιωξη της "προσωπικης ψηφου", που συνεπαγεται "προσωπικη πολιτική" η οποια φερνει, ως αποτελεσμα την πελατειακη πρακτικη.

Ετσι λοιπόν ανακυπτει το ερωτημα ποια η χρησιμότητα της προσωπικης ψηφου;

οπότε με ανεση θα ελεγε κανεις οτι το κομμα επιλεγει τις υποψηφιότητες, οπως γινεται στις ευρωεκλογές, με λιστα.

Θα μπορουσε κανείς να πει, μα τοτε ολοι υποκεινται στη δικαιοδοσία του κόμματος και των οργανων του.

Εμ, πως να το κανουμε οταν καποιος εντασσεται σε ενα κομμα

(και στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες δεν υποχρεώνεται κανείς να ενταχθει σε ενα κόμμα)

και ειναι μια δικη του επιλογή εθελοντικη, τοτε ναι το κομμα θα μπορει να αξιολογήσει την πορεία του στην πολιτική, κρινοντας τα πολιτικά του "πλεονεκτηματα" με στοχο την προωθηση της πολιτικης του συλλογικου υποκειμενου στο οποιο εχει ενταχθει,

και οχι βεβαια την προσωπικη ανελιξη του καθενός που ασκει πολιτικη μεσα απο τις γραμμες ενος κόμματος.

Τα κομματα συνηθως αντιλαμβανονται τις δυνατότητες των μελων τους και αναλογα τους προωθουν. η στην αντιθετη περιπτωση "φρενάρουν" αλλους φιλοδοξους μεν, ανεπαρκεις
δε.

Δεν ξερω αν αυτό ερμηνευεται ως "συγκεντρωτισμός", ειναι ομως η καλυτερη επιλογή για τη διαδοση των στοχων ενος πολιτικου κόμματος.

υγ. Το αν αυτα δειχνουν μη πραγματοποιήσιμα και αντιθετα με το ρεαλισμό, ε, αυτό πια εναποκειται στη μορφή που εχει η πολιτική πράξη, που στοχος ειναι η επιτυχία μιας προτεινόμενης πολιτικης απο ενα συλλογικό φορέα δηλαδή το πολιτικό κόμμα.

Δυσκολα πράγματα ομως δεν γινεται αλλιως η ετσι θα εξελισσονται οι κοινωνίες η θα διαιωνίζεται ο ατομικός ανταγωνισμός που "μυρίζει" ζουγκλα.

Ενη είπε...

Συνεχεια

Ετσι και η χθεσινη Τζάκρη (μια που την ανεφερα) θα επρεπε να πει,

πριν απο την ψηφοφορία, οτι διαφωνει με το κομμα της και παραδίδει τη βουλευτικη της εδρα η οποια ανηκει στο κόμμα και οχι στην ιδια.

Αυτα οτα δεν ισχύουν οι προσωπικοι ψηφοι.
Οι ευρωβουλευτες ανηκουν σε κομματα και δεν ειναι εκλεγμενοι ως προσωπικότητες.



Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

@Ανώνυμο (Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2013 1:28:00 π.μ.):


Μπορεί κι εγώ να ξέρω ότι το όνομά σου είναι Τάδε και το επίθετό σου Ταδόπουλος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχω το δικαίωμα να δημοσιοποιήσω τα στοιχεία σου, παρά τη θέλησή σου.

Ελπίζω τα παραπάνω να αρκούν για να καταλάβεις το λόγο τής διαγραφής τού σχολίου σου. Και ελπίζω να μην επαναληφθεί.