Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ουδείς μωρότερος μερικών νυν μελών τής Κεντρικής Επιτροπής τού ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν υπήρχαν κάποια πρώην...




Στο μαύρο αντικομμουνιστικό μπλογκ με αριστερή προβιά roides.wordpress.com, σε ανάρτηση γεμάτη με μισές αλήθειες (περίπου ισοδύναμων με ολόκληρα ψέματα) με την οποία αυτό το ηλεκτρονικό «κάστρο της Ελευθερίας» βάλλει δόλια («πούστικα» στη λαϊκή καθομιλουμένη) ειδικά εναντίον τού ΣΥΡΙΖΑ αλλά και δηλώνει πεντακάθαρα την αμετάκλητη εχθρότητά του προς το απελευθερωτικό αριστερό όραμα γενικώς,[1] πήρε το μάτι μου ένα σχόλιο του μέλους τής Κεντρικής Επιτροπής τού ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το Ιδρυτικό Συνέδριό του και κατά αραιά διαστήματα συνομιλητή μας εδώ Μιχάλη Καστρινάκη. Στο σχόλιο, δηλώνει ότι ο σκοπός του δεν είναι να καταθέσει τις πολλές διαφωνίες του, αλλά τη μία (1) και μόνη συμφωνία του[2] με τα «εκλεκτά τέκνα» τού αντικομμουνστικού αγώνα Λασκαράτο και Ρο. Σε τι συνίσταται η συμφωνία του με τους συγκεκριμένους ορκισμένους εχθρούς τής Αριστεράς; Διαβάστε:

04/01/2015 στο 11:01 μμ

Αγαπητοί κύριοι Λ και Ρο.

Υπάρχουν πολλά στο γράμμα σας με τα οποία διαφωνώ. Παρόλα αυτά, δεν παρεμβαίνω εδώ για να σας αναπτύξω τις διαφωνίες μου. Έτσι κι αλλιώς, φαίνεται πως το πιθανότερο είναι πως έρχεται η στιγμή της κυβερνητικής αληθείας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε, σχετικά σύντομα, θα φανεί αν θα επαληθευτούν οι δικές μου βεβαιότητες (και ελπίδες σημαντικού τμήματος της κοινωνίας) ή, αν, αντίθετα, δικαιωθούν οι δικές σας έντονες επιφυλάξεις.

Παρεμβαίνω για να σημειώσω την συμφωνία μου μαζί σας σε ένα επιμέρους θέμα.

Το θέμα της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ είναι κορυφαίο πολιτικό ζήτημα. Ο τρόπος που εξελίχθηκαν τα τελευταία στάδια στις σχέσεις των δύο κομμάτων εμπεριέχει και μια πλευρά που αφορά την ηθική και την πολιτική αισθητική.

Σε ότι αφορά αυτή καθεαυτή την συνεργασία και οι δύο απόψεις εντός ΣΥΡΙΖΑ (υπέρ και κατά) έχουν σοβαρά επιχειρήματα.

Αυτό που είναι ανησυχητικό αφορά την ηθική διάσταση του ζητήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει δημοσιοποιήσει εδώ και πολύ καιρό την άρνηση του για συνεργασία με αξιοπρεπείς για την ΔΗΜΑΡ όρους .

Τέλος, υπάρχει ένα μεγάλο θέμα σχετικό με την πολιτική αισθητική και κουλτούρα. Είναι εντελώς έξω από τις παραδόσεις και τα βιώματα της ανανεωτικής Αριστεράς συμπεριφορές όπου ο ισχυρός εκλογικά απαιτεί την εξαφάνιση του ασθενέστερου πιθανού σύμμαχου.

Στο διαρκές συνέδριο χτες, πολλά στελέχη σχεδόν όλων των αποχρώσεων της πλειοψηφίας, συμφωνούσαν μαζί μου και μοιράζονταν με εμένα ένα πολύ άσχημο συναίσθημα για αυτή την υπόθεση, ανεξάρτητα από το ότι πολλοί από αυτούς δεν επιθυμούσαν την εκλογική σύμπραξη με την ΔΗΜΑΡ.
Μιχάλης Καστρινάκης.

Και πώς υποδέχθηκε αυτή τη σύμπλευση ενός «φτωχού φιλελεύθερου» της Αριστεράς (ο Μιχάλης Καστρινάκης έχει ελευθεριακές ιδεολογικές καταβολές) με το μπλογκ-προπύργιο του αστικού φιλελευθερισμού ο εις εκ των δύο Ηρακλειδέων τής καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων που ήταν και ο συγγραφέας τής δηλητηριώδους ανάρτησης;μίας εκ των αναρίθμητων παρόμοιων. Ιδού:

05/01/2015 στο 7:45 πμ

Κύριε Καστρινάκη,

σας ευχαριστώ για το δημοκρατικό σας ήθος που σας δίνει την τόλμη να σχολιάσετε εδώ.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως θέλω το ίδιο με εσάς όλες μας οι επιφυλάξεις ή έστω οι περισσότερες να αποδειχθούν εσφαλμένες.

Νομίζω πως το ζήτημα της ΔΗΜΑΡ το τοποθετήσατε θαυμάσια, εγώ δεν θα μπορούσα τόσο καλά.

Δεν περιγράφω άλλο...

≈≈≈≈≈


[1] Τι άλλο να υποδηλοί η φράση τού Λασκαράτου (Μασκαράτου ως προς το αριστερό προσωπείο που φοράει) στην οποία, κουνώντας το δάχτυλο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην πραγματικότητα απευθυνόμενος προς όλη την Αριστερά, λέει:  «Δεν έχετε κανένα σπουδαίο ηθικό πλεονέκτημα. Η αριστερή ριζοσπαστική εξουσία, όπου γης ασκήθηκε τους δυο τελευταίους αιώνες, σας το έχει αφαιρέσει [...]»; Αν δεν ξέρετε, μη ρωτήσετε τον Μιχάλη Καστρινάκη. Μελετάει την ...Ηθική και δεν ευκαιρεί! (Έτσι, με κεφαλαίο ήτα η λέξη και χωρίς πρόσημο οποιασδήποτε μορφής. Μία είναι η Ηθική και είναι προαιώνια. Κάτι σαν τον Θεό!)

[2] Ίσως και επειδή, ακόμα κι αν ανέγνω τους στίχους τού Γιάννη Ρίτσου «εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου απ’ τον κόσμο· εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο», δεν έγνω ...Χριστόν, αφού, προφανώς, παρ’ ότι μεσήλικας, δεν έχει καταφέρει ακόμα να εμπεδώσει το θεμελιώδες κατά Κάρολο Μαρξ (και κατά Καρλ Σμιτ —από τη δική του σκοπιά) υπόβαθρο του Πολιτικού!



27 σχόλια:

ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Καλή χρονιά, δηλαδή ευτυχές το συγκλονιστικό έτος 1 που ξεκινά σε λίγες ημέρες.
Τώρα προέχει ο αγώνας για την νίκη. Μετά την έλευση του έτους 1 θα έχουμε τον χρόνο να συζητήσουμε ό,τι επιθυμείς.

ΜΚ

LeftG700 είπε...

Φίλε Μιχάλη,


Ευχαριστώ για τις ευχές! Εύχομαι Καλή Χρονιά και σε σένα!

Ουδεμία αντίρρηση να αναβάλουμε τη συζήτηση για μετά τις εκλογές. Ο διάλογος δεν επιβάλλεται μονομερώς. Όπως και το τανγκό, θέλει δύο (τουλάχιστον) που να συναινούν σε αυτόν. Μόνο, να:

Όποιος πιστεύει ότι «τώρα προέχει ο αγώνας για τη νίκη» δεν επικυρώνει και δεν νομιμοποιεί με δηλώσεις του (σχόλια) ορκισμένους εχθρούς τής Αριστεράς, που φοράνε κόκκινη προβιά για να ξεγελούν τους έως βαθμού πολιτικής βλακείας αφελείς, και κάνουν τα πάντα για να την αποτρέψουν! Εκτός κι αν πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο ...συμβάλλει στη νίκη τού αγώνα. (Κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως εμμέσως πλην σαφώς υποδηλώνω στον τίτλο τής ανάρτησης.)

Η Τροία δεν έπεσε από έναν δούρειο ίππο. Έπεσε από τους αθώους πλην ανόητους που έμπασαν τον δούρειο ίππο μέσα στα τείχη της! Ένα μέλος Κεντρικής Επιτροπής αριστερού κόμματος, ακόμα κι αν είναι πρώην μέλος της, θα έπρεπε να το ξέρει αυτό και να φροντίζει να ‘‘καίει’’ τους δούρειους ίππους χωρίς δισταγμό και χωρίς έλεος. Κι αυτό, ναι! Σύμφωνα με τη δική μας ηθική κι όχι τη δική τους, είναι ηθικό!


Τα λέμε

Syriza boy είπε...

Εμείς είμαστε ο Δούρειος ίππος, κανείς άλλος.

Οι άλλοι λένε απλώς την άποψή τους, η οποία, να το τονίσω, ωφελεί αυτούς που σκέπτονται.

Οι υπόλοιποι είναι για το θέαμα των αθώων περιστερών στα Θεοφάνεια.

LeftG700 είπε...

Φίλε Syriza boy,


Κατ’ αρχήν, καλώς ήρθες και καλή χρονιά!

Κατά δεύτερον: Το σχόλιό σου είναι κάπως (αρκετά) σιβυλλικό. Ευχαρίστως να συζητήσω τα ζητήματα που θίγεις, με την αυτονόητη προϋπόθεση όμως να με βοηθήσεις να καταλάβω τι θέλεις να πεις.


Τα λέμε

Syriza boy είπε...

Σιβυλλικό το σχόλιο μου;
Τότε διαβάστε
- τις εκλεκτές υποψηφιότητες Συριζα
- τις διφορούμενες δηλώσεις Συριζα
- την επικοινωνιακή πολιτική Συριζα προς άγραν ψήφων, και...
-τις λαοπλάνες, υποκριτικές σχέσεις του με τον κλήρο.

Μετά πείτε μου: ποιος αγαπά (ή ποιος μισεί, το ίδιο κάνει) την Αριστερά και θα δείτε πως ο Σύριζα είναι μία από τις απαντήσεις.

Τα Ράσα δεν κάνουν τον παπά.
Τόσο "σιβυλλικά"...

LeftG700 είπε...

Φίλε Syriza boy,


Εντάξει, τώρα βεβαιώθηκα για το υπονοούμενο (με το πρώτο σχόλιό σου το είχα πιάσει, αλλά χρειαζόμουν confirmation). Λοιπόν, άκου πώς βλέπω εγώ τα πράγματα με την περίπτωσή σου:

Μεταξύ μας, δεν σε κόβω και πολύ για Syriza boy. Πιο πολύ σε κλώνο τού Λασκαράτου φέρνεις. ;-) :-) Δηλαδή φιλελές. Ποιας πτέρυγας δεν έχει σημασία. Τι της δεξιάς, τι της αριστεράς, από τη στιγμή που είσαι φιλελές, γάμα τα με μεγάλα γράμματα! Και για να στο κάνω πενηνταράκια:

Ως φιλελές, έχεις την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία κορόνα στο κεφάλι σου. Ε, μάθε λοιπόν αστούλη μου υποκριτάκο ότι η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, η πολιτική μορφή χοντρικά τής αστικής υποκρισίας («ένα άτομο – μία ψήφος», άρα εξισώνεσαι με τον Βαρδινογιάννη —κούνια που σε κούναγε!) πηγαίνει χέρι-χέρι με την ψηφοθηρία. Όταν ψηφοθηρεί ο εχθρός σου, θα ψηφοθηρήσεις κι εσύ. Εμείς, που τυχαίνει να είμαστε αριστεροί, δεν θα κρίνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ από αυτές τις αστικές παπαριές. Θα τον κρίνουμε από το αν έχει την πρόθεση να συμβάλει στο να γείρει κάπως η βάρκα προς τα αριστερά. Δηλαδή, από το αν θα βάλει κάποιο χέρι στις παραγωγικές σχέσεις, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες και ο συσχετισμός δυνάμεων. Γιατί αυτό είναι το κομβικό ζήτημα για την Αριστερά: οι παραγωγικές σχέσεις. Αν εκεί καταφέρει κάτι στα αρχαία μας στα νέα μας και στα μαθηματικά μας και οι εκλεκτές υποψηφιότητες και τα περιστέρια. Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια!

Φιλική συμβουλή: Μη χάνεις το χρόνο σου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει μέσα και κουμμουνιστέ. Στις εκλογές, δοκίμασε κάνα Ποτάμι/Δράση ή Πράσινους/ΔΗΜΑΡ. ΟΚ;


Τα λέμε (χωρίς μάσκες όμως, όπως είμαστε στην πραγματικότητα! ;-) :-) )

Ανώνυμος είπε...

Mπράβο φίλε πολύ καλό μπλογκ επί της ευκαιρίας και δεν σε διάβαζα και ας έχω λινκ στο μπλογκ μου. όπως έχω και τον λασκαράτο που είχα κάτι χρόνια να διαβασω και φυσικα παίρνει μπούλο.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

@Ανώνυμο:


Το σχόλιό σου ήταν το εξής:


«@Λεφτ

ΛΑΛΊΣΤΑΣΤΟΣ!!!

Δεν μας δίνεις και καμια συμβουλή,τι να ψηφίσουμε;

Αλλά η μούγκα στην στρούγκα μάλλον δείχνει τι ακριβώς θα πρότεινες,εάν δεν φοβόσουν το δεύτερο και άμεσο ξεβράκωμα.

Μούγκα στη στρούγκα,μην χαλάσουμε το κλίμα...

Όπως ο Πιλαφ στο Στιγμιαίο Συνεδριο.Αυτός ντε,που θα κρατάει τα γκέμια...


Σ.Τ.Μ.Σ.Σ
Παρασκευή, Ιανουαρίου 09, 2015 12:15:00 μ.μ.»

*****

Στο διέγραψα γιατί παραβίασες τον ένα και μοναδικό όρο σχολιασμού (βλέπε το κειμενάκι πάνω από το πλαίσιο των σχολίων). Και το ξαναποστάρω εγώ για να μη πεις, σε περίπτωση που είσαι κακόπιστος, ότι σε λογόκρινα για όσα γράφεις.

Επί τής ουσίας:

Το ιστολόγιο σταθερά από την αρχή του πρότεινε πάντα ψήφο στην παράταξη της Αριστεράς, σε όποιο κόμμα γουστάρει ο καθένας. Δηλαδή Αριστερά να ’ναι (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά κύριο λόγο συν κάτι ψιλοοργανώσεις για τους εντελώς καμένους σεχταριστές) κι ό,τι να ’ναι. Η μοναδική εξαίρεση που κάναμε (σε έξι εκλογικές αναμετρήσεις από το Μάιο του 2009) ήταν στις δεύτερες εκλογές τού 2012, όταν όλοι ψηφίσαμε μονοκούκι ΣΥΡΙΖΑ και συστήσαμε το ίδιο στους αναγνώστες. Στις ευρωεκλογές, το γυρίσαμε πάλι στο τσάμικο (δεν προτείναμε ψήφο σε κανένα αριστερό κόμμα συγκεκριμένα, γιατί ούτε η παρέα εδώ ψήφισε μονοκούκι). Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Λεπτομέρειες, προσεχώς. Εσύ μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις (ή ό,τι σε βολεύει πολιτικά) για το ότι αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι εγώ που τρέχω το ‘‘μαγαζί’’ δεν ζω με το πληκτρολόγιο αγκαλιά. Έχω κι άλλα πράγματα να κάνω, εκ των οποίων, ορισμένα, με τραβάνε από το μανίκι...

Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Αν όχι, και πάλι φίλοι είμαστε, δεν θα τα χαλάσουμε. Άντε και Καλή Χρονιά!


Τα λέμε


ΥΓ Δεν ξέρω αν θα μπεις στον κόπο να απαντήσεις. Αν όμως σκοπεύεις να απαντήσεις πάλι ως ανώνυμος, μη μπεις. Το σχόλιό σου θα το φάει η μαρμάγκα, χωρίς δικό μου κόπι πέιστ αυτή τη φορά...

Επισκέπτρια Χ είπε...

ο.κ. Φίλοι Λέφτηδες,

“ Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια “, αλλά με τη Τζάκρη (για παράδειγμα) στο ψηφοδέλτιο τι ποντίκια να πιάσει; Μάλλον για χοροεσπερίδα με τα ποντίκια ετοιμάζεται!

(Το σχόλιο γιατί το αποπήρατε το syriza boy και είναι κρίμα)

kolokotronis είπε...

@ Επισκέπτρια Χ,

και φαντάσου, τι έχει να γίνει, εάν η ( πολύ πιθανή ) αυτοδυναμία του Συριζα, πχ 152 έδρες, στηρίζεται πάνω στις "αριστερές" βουλευτίνες Τζάκρη και Ραχήλ!

@ Left,

για να προλάβω το επιχείρημά σου "ε, τότε στηρίξτε εσείς ( ΚΚΕ ) τον Συριζα, για να μην έχει ανάγκη τις Τζακροραχήληδες", να σού πω, ότι εμείς οι παλιότεροι το φάγαμε αυτό το φρούτο και, επειδή δεν μας άρεσε, το φτύσαμε το κουκούτσι.
Είναι σειρά της δικής σου γενιάς να το δοκιμάσει.
Το ΚΚΕ, ζήτημα "αριστερής κυβέρνησης" δεν έβαλε.
Όποιος το έθεσε, είναι η ώρα να το υποστηρίξει.

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια

Αρχικά να σας ευχηθω Καλή Χρονιά και παντα ετσι με κριτικη ματιά προς ολους.

Το τι γινεται ακριβως ειναι λιγο δυσκολο να το διακρινει κανεις.
Ο Τσιπρας διαβεβαιώνει ακομα και τους αναγνωστες μιας γερμανικης εφημεριδας οτι δεν πρεπει να ανησυχουν καθολου.

Σε μας ειπε στη συνεντευξη του οτι δεν συνεργαζεται με κανενα κομμα (αλλο τα προσωπα απο δω κι΄απο κει) και θελει ισχυρή αυτοδυναμία, Αλλιως τι;
Μήπως τελικά δεν θελει και να κυβερνησει στη σημερινη συγκυρία;;

Ξαναειπε για ψηφο ανοχης απο το ΚΚΕ και ο Κουτσουμπας του ειπε (πολυ σωστα) οτι πρεπει καποιος να εχει τσιπα.

Δεν ξερω αλλά δειχνει να ειναι πολυ μετριος πολιτικός η εχει κακους συμβουλους.

Παντως η αυτοδυναμία ετσι κι΄αλλιως δεν ειναι κατι θετικό.Μονο για το ιδιο το αυτοδυναμο κομμα.

υγ.
Να σας πω ακομα οτι την πρωτοχρονιά επαιξα ποκα με συριζαιους και......κερδισα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ελληνοφρενικος Χα χα χα οι παραγωγικες σχεσεις υπαρχει περιπτωση να κανουν ενα κλικ αριστερα εντος ΕΕ μπραβο ρε αλανια πολυ σωστη η σκεψη σας.Κοροιδευουμε τη μαζα να παρουμε κανενα ψηφαλακι.Μετα κοροιδευουμε και την ΕΕ και τα μονοπωλια κοινωνικοποιοντας καποια απο αυτα ξαφνικα και φερνοντας τους σε αδιεξοδο βαραμε τα νταουλια και χορευουνε......Και προπαντος μακρια απο κινημα και συνδικαλισμους χα χα χα αλλα τζεφρευ θα κανουμε δημοψηφισμα να φερουμε το λαο προ των ευθηνων του.Ευτηχως που δεν μπαινει στη βουλη και ο ψεκασμενος γιατι προειδοποιησε οτι βαζει κοκκινη γραμμη τον μη διαχωρισμο κρατους εκκλησιας αλλιως θα σας ριξει.Ετσι απο αυτη την κωμωδια της κυβερνωσας αριστερας μπορει να βγει και ενα θετικο....γιατι αν περιμενετε να γυρει η βαρκα στις παραγωγικες σχεσεις ειστε παραπανω απο αφελεις φιλοι μου(οσοι απο εσας στηριζετε ακομα αλεξη εννοω)

ελληνοφρενικος είπε...

Ελληνοφρενικος.Και κατι ακομα,αν δεν τηρω τους ορους σας και με διαγραψετε στα παπαρια μου.syriza boy να τους χαιρεσε τους λεφτηδες παρε στην μαπα τωρα την νοοτροπια της πονηρης αριστερας που θα κοροιδεψει τον καπιταλισμο και υπουλα υπουλα θα δωσει κρυφα τα ψιχουλα στο λαο.Και που να δεις μετα τις εκλογες τι πεσιμο θα κανεις απο τα συννεφα.Θα βριζετε μαζι με το λαζοπουλο τον κακο συριζα που σας κοροιδεψε και σας εξαπατησε ενω εσεις δεν το περιμενατε οι καημενοι λεγατε κατι θα κανει εστω το 10%.........αλλα που,τα μονοπωλια σε περιοδο κρισης δεν θα σας κανουν τη χαρη να σας χρισουν νεο πασοκ.Εμεις οι μαλακες οι φιλοκκε (εμεις ντε που στηριζουμε σαμαρα επειδη δεν σας πιστευουμε)θα ειμαστε το αποκουμπι σας να οργανωσουμε τους αγωνες τους μελλοντος γιατι χωρις εμας δεν θα υπαρχουν αγωνες στο μελλον.

kolokotronis είπε...

@ Left,

είσαι καλά, ρε βλάμη;

Μιχάλης Σβίγκος είπε...

Καλή Χρονιά λεφτ,
φίλες και φίλοι.
(είπαμε να σταματήσουμε τις άγονες διαφωνίες, όχι να κόψουμε και την καλημέρα.


ριπορτ από το "χώρο" αργότερα... :-)
=======
κι ένα τραγούδι για τα συντρόφια "που φάγανε το Βερολίνο με το κουτάλι" ;-)

LeftG700 είπε...

Φίλε Κολοκοτρώνη,


Από υγεία είμαι πολύ καλά, το ίδιο επιθυμώ και δι’ υμάς! :-) Αν εξαιρέσεις τα νεύρα μου, γιατί έχω χρεωθεί να φέρω σε πέρας μια οικογενειακή υπόθεση και έχω μπλέξει σε κάτι απίστευτες γραφειοκρατίες! Ελπίζω αυτή τη βδομάδα να καθαρίσω.

Άιντε, καλή χρονιά! :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μιχάλη, Καλή Χρονιά και σε σένα! Φυσικά και δεν θα κόψουμε την καλημέρα, άκου κουβέντα! :-)

Όπως πάντα, ομιχλώδης: τι θα πει «κι ένα τραγούδι για τα συντρόφια "που φάγανε το Βερολίνο με το κουτάλι"»;


Τα λέμε

Гриша είπε...

Που σαι λεφτ,δωσε βαση στη πενια:

"...ηταν καλπικα.ΟΟΛΑ ΚΑΑΛΠΙΚΑΑ..."

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια

Οπως βλεπετε φιλοι ξεφίλοι (σε πολιτικές προτιμησες)
ολοι ανησυχουν για τη "σιωπή" σας.

Ευχομαι να ξεμπερδευτει η γραφειοκρατίας , που σε παιδευει και να εμφανιστεις ξανά στο .....μαχητικό πεδίο.

Μη νομιζεις οτι, συμφωνουμε δεν συμφωνουμε, οι αποψεις σου δεν εχουν ενδιαφερον. :-)

Αριστερός είπε...

To KKE έχει δίκιο που προτέινει την μονομερή διαγραφή του χρέους την έξοδο από την ΕΕ και την κοινωνικοποιηση χωρίς αποζημίωση των μεγάλων επιχειρήσεων για αυτό θα το ψηφίσω στης 25 Γενάρη. Περίμενα τώρα που σε συνεντεύξεις έδωσε αυτούς τους όρους ο ΓΓ του ΚΚΕ Κουτσούμπας για να μπει σε κυβέρνηση εάν θα σήκωνε το γάντι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν το έκανε έκανε πως δεν το άκουσε. Αρα όντως έχει δίκιο το ΚΚΕ.

ελληνοφρενικος είπε...

Επικεφαλης του ψηφοδελτιου επικρατειας του συριζα ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ!Δεξι χερι του Σημιτη απο το 1996 εως το 2004!Ηρθε η ωρα της αριστερας!Αντε ρε κατακαημενη Ελλαδα.....

Κομμουνιστης είπε...

Για τους ιδιους (και αλλους) λογους ΨΗΦΙΖΩ ΟΚΔΕ

LeftG700 είπε...

Φίλε ελληνοφρενικέ,


Να σε πληροφορήσω πως εσύ πηγαίνεις τώρα. Αμ έλα που εμείς γυρίζαμε πριν από τρία χρόνια και καθόλου δεν περιμέναμε να δούμε τον Τσουκαλά επί κεφαλής τού ψηφοδελτίου επικρατείας! Αλλά να σου πω και το άλλο;

Παρά τα όσα γράφαμε πριν από τρία χρόνια, εγώ τουλάχιστον θα μπορούσα να σκεφτώ τον Τσουκαλά στη θέση που είναι τώρα (όπως ακριβώς και ο Ιωσήφ μπόρεσε να σκεφτεί να κολλήσει χέρια με τον Αδόλφο, χωρίς βέβαια να σημαίνει αυτό ότι ο Τσουκαλάς είναι Αδόλφος). Στην τελική, δεν είναι εκεί το ζήτημα, αν θα χρησιμοποιήσεις δηλαδή μία μαύρη γάτα για να πιάσεις ποντίκια. Το ζήτημα είναι να θέλεις να πιάσεις ποντίκια. Εμείς τουλάχιστον θέλουμε. Επειδή όμως δεν πρόκειται να κυβερνήσουμε, αυτό δεν θα επαληθευτεί ποτέ στην πράξη. Θα μείνουν λόγια μη επιδεχόμενα διάψευση και με αυτή την έννοια τη γλυτώνουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τα φαινόμενα θα κυβερνήσει, δεν θα έχει αυτή την πολυτελή άνεση. Όταν αναρριχηθεί στην κυβερνητική εξουσία, θέλει δεν θέλει, θα φανεί τι είδους κώλο έχει. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις μαϊμούδες, όταν ανεβαίνουν ψηλά...

Υπομονή και κάβες, λοιπόν. Η ζωή θα δείξει...


Τα λέμε

Гриша είπε...

"Ο συριζα θα κυβερνησει και θα δουμε μεχρι τοτε υπομονη..."

Μωρε τι μας λες σοβαρα;

Καμια υπομονη καμια αναμονη.ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΚΕ!

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Το νόημα του σχολίου μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση η υπομονή όπως την εννοείς εσύ. Προσπάθησα απλώς να εξηγήσω στον ελληνοφρενικό ότι η Λυδία λίθος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κάθε ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ποιος είναι επί κεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, αλλά η πράξη (έχω την εντύπωση ότι ο Μαρξ θα προσυπέγραφε...).

Ουδέν πρόβλημα για το «δαγκωτό ΚΚΕ». «Δαγκωτή ψήφο» δεν θα πάρει από αυτό το ιστολόγιο το ΚΚΕ (και κανένα τής Αριστεράς). Ψήφο πάντως θα πάρει. Οπότε μη μας το κοπανάς έτσι με άχτι... :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Να πάνε στον αγύριστο μαζί με τα προικιά τους
http://wp.me/pryYN-1Rj