Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Υπενθύμιση σε εχθρούς και ‘‘φίλους’’ τού ΣΥΡΙΖΑ και τής όλης Αριστεράς που χύνουν τη μαύρη χολή τους για τους Γιάννη Μηλιό και Γιάννη Τόλιο
Επειδή πολλοί εχθροί φρύαξαν και πολλοί άσπονδοι ‘‘φίλοι’’ και εθελοντές συμβουλάτορες που θέλουν το ‘‘καλό’’ τού ΣΥΡΙΖΑ ανησύχησαν από τα όσα δήλωσαν οι Γιάννης Μηλιός και Γιάννης Τόλιος (χθες βράδυ) και Γιάννης Μηλιός (σήμερα το πρωί) αντιγράφουμε από τη Διακήρυξη για τις Ευρωεκλογές 2014 του ΣΥΡΙΖΑ (τα bold από το πρωτότυπο) και ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε ότι με αυτές τις θέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ αναρριχήθηκε στη θέση τής αξιωματικής αντιπολίτευσης και με αυτές πάλι πρώτευσε στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο με σχεδόν τέσσερις (4) μονάδες διαφορά:

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των άμεσων στόχων (προοδευτική ανάπτυξη, συρρίκνωση της ανεργίας, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης) είναι η ακύρωση των Μνημονίων και της πολιτικής λογικής που τα επιβάλλει, καθώς επίσης και η αντιμετώπιση του χρέους, το οποίο είναι απεχθές σε ένα μέρος του και μη βιώσιμο: χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του αποκλείεται να ανασάνει η χώρα.

Η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα αφού πρώτα εξασφαλιστεί για μια ικανή περίοδο, η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Σε αυτή την κατεύθυνση, διεκδικούμε ευρωπαϊκή διάσκεψη στα πρότυπα της συμφωνίας του Λονδίνου το 1953 για το χρέος της Γερμανίας. Η διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης θα ξεκινήσει άμεσα και θα απαιτηθεί η ακύρωση των επαχθών όρων των συμβάσεων. Για την επίτευξη των στόχων θα αξιοποιηθούν, στην περίπτωση εκβιασμού, όλα τα όπλα: η διακοπή πληρωμών, η καταγγελία για πρόκληση ζημιάς στη χώρα μας με στόχο την διάσωση του Ευρώ και των ιδιωτικών τραπεζών, η προσφυγή για την ακύρωση των συλλογικών δικαιωμάτων κατά παράβαση του κοινοτικού κεκτημένου αλλά και για τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και την πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης. Επιπρόσθετα, θα ενεργοποιήσουμε άμεσα τη διαδικασία διεκδίκησης του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς του ευρωπαϊκού κατεστημένου και της Τρόικας. Θα παλέψει για λύση μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο (και γι' αυτό το λόγο θα επιδιώξουμε συμμαχίες με τις χώρες του Νότου και με τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης), πλην όμως δεν θα αποδεχθεί εκβιασμούς και μνημόνια. Εμείς θέλουμε να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ΕΥΡΩ και όχι, με πρόσχημα τη σωτηρία του ΕΥΡΩ, να οδηγήσουμε τη χώρα σε καταστροφή. Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα: «καμιά θυσία για το ευρώ», απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι υποθηκεύοντας τη χώρα. Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι σε κάθε περίπτωση ότι ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει.

Έτσι έχουν τα πράγματα και όχι όπως θα ήθελαν. Όχι τώρα, όπως, αληθώς ή προσποιητά, πιστεύουν. Όχι από τον περασμένο Απρίλιο, όταν δημοσιοποιήθηκε η Διακήρυξη εν όψει τών Ευρωεκλογών. Από το Δεκέμβριο του 2011 και μετά. Άλλο αν ο ΣΥΡΙΖΑ από ανοησία κάποιων εκπροσώπων του και υπονομευτική υστεροβουλία κάποιων άλλων έχασε χρόνια και χρόνια (και εξακολουθεί να χάνει) χωρίς να εξηγεί και να προπαγανδίζει τις θέσεις του με ένα στόμα και μία φωνή.

Αν δεν τους αρέσει, για παρηγοριά, ας πιουν τη χολή τους. Μέχρι σκασμού, ει δυνατόν! (Εναλλακτικά, ας πάνε να πνιγούν στο Ποτάμι μαζί με τον Ψαριανό και τον Λυκούδη...)2 σχόλια:

izi είπε...

Φίλε λεφτ, να σαι καλά, ανταποδίδω τις ευχές για μια καλή χρονιά και από εδώ.
(Άντε και μένουν λίγες μέρες για την (αριστερή)εξουσία !-)

LeftG700 είπε...

Φίλε izi, μιλ μερσί! :-) Όσο για την (αριστερή) εξουσία, κρύβε λόγια μέχρι να τη δούμε! ;-) :-)


Τα λέμε


ΥΓ Ελπίζω να είσαι καλός στο ...ποδαρικό! :-) Το σχόλιό σου είναι είναι το πρώτο τής νέας χρονιάς.