Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Αλέξη Τσίπρα, λογοδότησε! (αν έχεις φόρτο εργασίας, βάλε το λογογράφο σου και τώρα Διευθυντή τού πρωθυπουργικού Γραφείου Τύπου Άγγελο Τσέκερη να γράψει τη λογοδοσία σου· την ξέρει τη ‘‘δουλειά’’...)




Το κείμενο που ακολουθεί εκθέτει ανεπανόρθωτα ξεβρακώνει ολοκληρωτικά τους ισχυρισμούς τού Αλέξη Τσίπρα στην πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στον Κώστα Αρβανίτη και στο Κόκκινο 105,5, περί τών «15 αλλοδαπών» (μπαχαλάκηδων; επαγγελματιών προβοκατόρων; πρακτόρων;) που συνελήφθησαν σε περίπου διατεταγμένη υπηρεσία το βράδυ τής 15ης Ιουλίου κατά τη διαδήλωση μπροστά στη Βουλή που ετοιμαζόταν να ψηφίσει την πρώτη παρτίδα τών «προαπαιτούμενων». Αναδημοσιεύουμε (διατηρώντας πάντα τον αστερίσκο τους αστερίσκους σχετικά με την αντικειμενικά ολέθρια για το λαϊκό κίνημα επίδραση «δυναμικών» και «μονομερών» ενεργειών τής αναρχοαυτονομίας κατά τη διάρκεια μαζικών συγκεντρώσεων, καθώς και τη μεγάλη διάβρωση του συγκεκριμένου χώρου από κρατικές/παρακρατικές υπηρεσίες).

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ


της Αντωνίας Λεγάκη, δικηγόρου


Άκουσε σήμερα [σ.σ.: Τετάρτη, 29 Ιουλίου] το πανελλήνιο τον πρωθυπουργό να περιγράφει ότι δήθεν οι συλληφθέντες της 15ης Ιουλίου, ήταν ξένοι προβοκάτορες, εγκληματίες που προφανώς κάποιες ξένες δυνάμεις είχαν στείλει για να πετάνε μολότοφ στους ειρηνικούς διαδηλωτές(!), με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση!!!

Είχα την τιμή να υπερασπιστώ τουλάχιστον δύο από τους δήθεν «αλλοδαπούς προβοκάτορες», κανείς από τους οποίους δεν κατηγορήθηκε ότι πέταγε μολότοφ στον κόσμο! Τον πρόεδρο του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου της μακρινής χώρας «Αττική» και έναν οπερατέρ που γυρνώντας από την εργασία του εντάχθηκε στο μπλοκ της ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να διαδηλώσει και βρέθηκε κατηγορούμενος και άμεσα άνεργος αφού οι «δυνάμεις ασφαλείας» του έσπασαν το χέρι που είναι απαραίτητο εργαλείο δουλειάς. Αθωώθηκαν αλλά δεν αποζημιώθηκαν…

Οι υπόλοιποι «εγκληματίες» ήταν ένας κοινωνικός λειτουργός μέλος του σωματείου του νοσοκομείου «Παμμακάριστος», τέσσερεις εκπαιδευτικοί και ένας εργάτης αλβανός μετανάστης, γέννημα θρέμμα στην Ελλάδα, όλοι τους ενταγμένοι σε εργατικές, κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες από αυτές που ο πρωθυπουργός προεκλογικά κολάκευε πολιτικά, προς άγραν ψηφοφόρων. Όλοι τους αγωνιστές, περήφανοι εκπρόσωποι των μαζικών αγώνων που εξανάγκασαν σε παραίτηση όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Και προφανώς, γι’ αυτό, ανεπιθύμητοι…

Κατηγορούμενοι για πλημμελήματα, τέσσερεις από αυτούς αθωώθηκαν και τρείς καταδικάστηκαν για ήσσονος σημασίας πλημμελήματα, σε επίδειξη παραδειγματισμού για κάθε επίδοξο μελλοντικό διαδηλωτή και όχι γιατί αποδείχθηκαν οι κακοστημένες κατηγορίες των αστυνομικών που διέψευδαν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τον εαυτό τους…

Το πρωθυπουργικό σενάριο βέβαια, είχε ήδη γραφτεί από την Καθημερινή, στις 16 Ιουλίου (μία μέρα δηλ. μετά τις συλλήψεις), με σκοπό να δικαιολογηθεί μια αστυνομική γκάφα διεθνών διαστάσεων.: ήταν τόσο τυχαίες οι συλλήψεις της προηγούμενης ημέρας, που μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονταν και 6-7 τουρίστες(!) οι οποίοι αφού ταλαιπωρήθηκαν αρκετές ώρες στη ΓΑΔΑ και αφού επικοινώνησαν με τις πρεσβείες τους, αφέθηκαν φυσικά ελεύθεροι χωρίς απαγγελία κατηγοριών. Το γεγονός αυτό, στηλιτεύτηκε φυσικά από τους διπλωμάτες των ξένων χωρών, και η Καθημερινή του πάλαι ποτέ «διαπλεκόμενου» και σήμερα συμμάχου εφοπλιστή Αλαφούζου, ανέλαβε να ξελασπώσει την αστυνομία και να «ενημερώσει» τους πολίτες και κυρίως τον πρωθυπουργό...

Δεν είδε ο Τσίπρας τις χιλιάδες υπογραφές κειμένων διαμαρτυρίας που κατατέθηκαν στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι. Δεν είδε τις χιλιάδες διεθνώς επιστολές διαμαρτυρίας. Δεν είδε τα 175 ψηφίσματα διαμαρτυρίας, από σωματεία, συλλόγους και πολιτικές οργανώσεις έως και την ΑΔΕΔΥ, της μακρινής χώρας «Ελλάδα».

Αλλά κυρίως, αυτά που δεν είδε ο Τσίπρας είναι τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι συλληφθέντες, τα οποία ήδη καταδικάζει η Διεθνής Αμνηστία.και ήδη ταξιδεύουν στα διεθνή μέσα. Δεν είδε ο κ. πρωθυπουργός τους αστυνομικούς της ομάδας Δ, να επιβάλουν στους συλληφθέντες να στοιχηθούν (όπως στο στρατό) για να τους κοπανήσουν μετά τα χέρια και να σπάσουν έτσι το χέρι του οπερατέρ (ο οποίος αθωώθηκε). Δεν είδε δέκα άνδρες των ΜΑΤ να κλωτσούν στο σώμα και στο κεφάλι τον κοινωνικό λειτουργό και, μετά από διαμαρτυρίες άλλων διαδηλωτών, να τον βάζουν μέσα στην κλούβα όπου καλούσαν τους συναδέλφους τους της ομάδας Δ και πήγαιναν ένας ένας να «διασκεδάσουν» κλωτσώντας έναν άνθρωπο λιπόθυμο. Δεν άκουσε τους άνδρες της ομάδας Δ να λένε «από το 2012 είχα να διασκεδάσω έτσι». Δεν είδε το ξύλο που έπεφτε άφθονο σε όλους τους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της μεταγωγής τους στη ΓΑΔΑ. Το μοναδικό «αστείο» είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν άκουσε τους άντρες της Δ να φωνάζουν υστερικά «ΣΥΡΙΖΑ ψήφισες, ρε μουνί; Πάρε τώρα να ’χεις»

Δεν είδε ο Τσίπρας τους μάρτυρες της ομάδας Δ να έρχονται στο δικαστήριο συνοδευόμενοι από αλληλέγγυους συναδέλφους τους που απειλούσαν μάρτυρες και κατηγορούμενους, ούτε μετά το τέλος της δίκης να φεύγουν με υψωμένες γροθιές! Σίγουρα δεν είδε και δεν κατάλαβε το πώς αυτές οι ομάδες μετατρέπονται σε τάγματα θανάτου, όχι επειδή δεν ελέγχονται από την πολιτεία, αλλά επειδή εκπαιδεύονται γι’ αυτό από την πολιτεία.

Εμείς όμως είδαμε, ακούσαμε, είμαστε και θα είμαστε εκεί. Εκεί που ο μαζικός λαϊκός αγώνας θα αντιπαλεύει και θα γκρεμίζει κάθε κυβέρνηση που τρέφει το φασισμό για να συντηρεί την εκμετάλλευση και την καταπίεση.


44 σχόλια:

ο Οργουελ είπε...

Ακροτητες γινονται σε ολα τα αριστερα καθεστωτα, προκειμενου να υπερασπιστει η γενκη γραμμη. Τουλαχιστο, δεν υπεγραψαν τις ομολογιες με το αιμα τους ουτε τους εστειλαν να σπανε τον παγο.

Δεν σε παιρνει λεφτ να μας παριστανεις τον φιλελε τωρα. Εκτος πια αν θεωρεις την κυβερνηση ταξικο εχθρο.

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Διαβάζοντας το σχόλιό σου αυτό έκανα την εξής ενστικτώδη σκέψη:

Ή εγώ δεν έχω καταλάβει Χριστό από τη σκέψη σου, ή εσύ απ΄τη δική μου.

Θα επανέλθω.


Τα λέμε

ο Οργουελ είπε...

Δηλαδη δεν γινεται ρε λεφτ, να μην μπορει να δουλεψει η αριστερη κυβερνηση, για να απολαμβανετε εσεις οι φιλελεδες πλερια αστικη δημοκρατια.
Εκτος αν τελικα, νομιζεις οτι ελαβε τη εξουσια με πραξικοπημα και οχι με εκλογες (αλλα και παλι..) Και μην ξεχνας οτι ο Αλεξης δεν κουνιεται απο την θεση του με τετοια μοιοψηφικα παιχνιδακια. Ειναι λαοπροβλητος, εστω κιαν δε γραφει κατεβατα για παρτη του ο Ριτσος.

dimK. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ο Οργουελ είπε...

Περιμενω καποια αντιδραση απο σενα λεφτ, γιατι δεν μπορω να γινω σαν τα σκατα τους.

LeftG700 είπε...

Φίλε Dim K.,


Είμαι σίγουρος ότι κατανοείς πως δεν διέγραψα το σχόλιό σου για τις αναφορές στον Στάλιν ή στον Πολ Ποτ...


Τα λέμε (όχι όμως έτσι, αδερφέ...)

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Με σένα θα τα πούμε αύριο.


Τα λέμε (με την προϋπόθεση ότι μας τα λες στοιχειωδώς καλά...)

dimK. είπε...

καλα εκανες
δεν ειναι δικιολογια αλλα τωρα τελευταια τρεχω με εναν που ηρθε απο ελλαδα με την κορη του και κοιμοταν 2 μερες σε ενα παρκο ρε φιλε..
γιατι καποιος αλλος ελληναρας του ειχε υποσχεθει δουλεια και τον αφησε στον δρομο.
Δεν ηθελε να γυρισει πισω για να μην γυρισει σαν αποτυχημενος..
οικογενειαρχης με 3 παιδια και κοιμοταν σε παγκακια σε παρκο του Μοναχου! Δεν ειμαι σιγουρος οτι εχει τα λεφτα για τα εισητηρια επιστροφης! και να τα εχει προτιμα να μην γυρισει..
τεσπα..πολυ φορτιση και ασχημα συναισθηματα.

Καλα εκανες και το εσβησες..δεν ηταν για να μεινει.
Δεν θα επαναληφθει.

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί έχουν αναρτήσει φωτογραφία του κ. Τσίπρα από τη συμμετοχή του στην αντιπαγκοσμιοποιητική διαδήλωση στη Γένοβα το 2001. Προφανώς στη Γένοβα και ο κ. Τσίπρας ήταν "αλλοδαπός".

ο Οργουελ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ο Οργουελ είπε...

Τιτρεχει λεφτ? σε ποναει ποναει η αληθεοα?
Μηπως ειναι προτιμοτερο να ζητησεις εσυ συγνωμη για λογαριασμο του αχαρακτηριστου? Υπαρχουν και χειροτεροι χαρακτηρισμοι για οποιο βριζει νεκρους , αγεννητους, οικογενειες.

LeftG700 είπε...

@Όργουελ,


Παραλογίζεσαι. Το σχόλιό σου διαγράφτηκε όχι επειδή έχει κάποια "αλήθεια που με πονάει", αλλά επειδή διαιωνίζει ένα ξεκατίνιασμα με "γαλλικά". Όπως διέγραψα το σχόλιο του Dim K., έτσι διαγράφω και το δικό σου. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.


Τα λέμε (αλλά κοίτα να συνέλθεις)

Orgoyel είπε...

dEN AJIZETE OYTE TO XVMA POY UA SAS SKEPASEI

dimK. είπε...

and the Oscar goes to. . . .
https://www.youtube.com/watch?v=fpuJRtOHXoM

Μιχάλης Σβίγκος είπε...

Φίλε λέφτ, τους χαιρετισμούς μου....

Μιχάλης Σβίγκος είπε...

κι επίσης μιλάμε για τρελα....μιλάς για διαβρωση του χώρου τη στιγμή που ό,τι έχεις υποστηρίξει από "τουτο το μετερίζι" όχι έχει απλά διαβρωθεί από πράκτορες αλλά έφτασε να τους διατάζει κι όλας.
Με λίγα λόγια τώρα ζούμε στην σουρεαλ φάση που η αριστερή προιστάμενος της ασφάλειας καταγγέλει τις επιτυχίες της υπηρεσίας της...
Κάτσε, περίμενε, το το κωμικοτραγικό δεν έχει τέλος.

Φίλε λέφτ, κάτι βιβλιαράκια που χες υποσχεθεί να διαβάσεις... βρήκες χρόνο να το κάνεις ή αμφιταλαντέυεσαι μεταξύ Τσίπρα Κουτσούμπα και Λαφαζάνη ακόμη;
Αναμεταδίδεις τους υποκριτές, τους υστερικούς υπερ-επαναστατες της φακής, τα κρατικοκαπιταλιστικά κουφάρια, κατι ψευτοπατριώτες που ακούνε Ξυλούρη και δακρύζουν καθώς οδηγούν το Audi τους, τον κάθε αδαή που τσιμπάει στα παραπάνω...και παριστάνεις τον ψιλιασμένο σχετικά με "τον χώρο που διαβρώθηκε!!!" ....τι ατελείωτος κατήφορος.

πικάπα είπε...

Μιλάμε για ταξική σύγκρουση και για απίστευτο κατακερματισμό των ταξικών δυνάμεων της εργασίας. Μιλάμε για μια ογκωδέστατη πέμπτη φάλλαγγα της "νέας μικροαστικής τάξης" των Συνασπισμένων "οργανικών διαννοούμενων" του συτήματος που "οργάνωσαν" παραλυτικά τις αυταπάτες των μικροαστών, ενώ η εργατική αντιπολίτευση αδυνατούσε να κάνει πολιτική και να συγκροτήσει την τάξη της και το έθνος της.
Μιλάμε παρόλα αυτά για συνεχιζόμενη αδυναμία να επιλυθούν τα προβλήματα της παλιάς και νέας μικροαστικής τάξης υπό την σκέπη του μονόδρομου των μεγαλοαστών, ενώ συνεχίζεται η διαλυτική κατάστση των δυνάμεων της εργασίας. Και επομένως μιλάμε για μια ώριμη διαλυτική κατάσταση που δεν θα "ωριμάσει" αλλά οδεύει στο να σαπίσει κατευθείαν με εθνικιστικό-ακροδεξιό ζόφο και καταστροφή.
Και αυτό γιατί η κατάσταση είναι ήδη ώριμη, αλλά η απίστευτη πολιτική ανικανότητα της κατακερματισμένης αριστεράς, μαζί με την απίστευτη πολιτική δειλία του ΚΚΕ, φαίνεται πως θα μείνουν στην ιστορία.

τζιτζιρας είπε...

πικαπα,
KKE; ποιου KΚΕ του Μανιαδάκη; Ή αυτό των ηλίθιων του μαρξισμού-λενινισμού
Δειλία ε;
Πέτας και το μουτζούρη στο παιχνίδι, την ακροδεξιά;
Αχ φοβηθήκαμε...

Δεν θα υπάρξει κανένας ζόφος,κι αυτό γιατί ο ζόφος είναι ήδη εδώ.
Ακολουθείς την τακτική των ρουφιάνων του συστήματος που προβλέπουν, δήθεν , αυτό που είναι ήδη εδώ ωστε να το μεταθέσουν σε ένα κάποιο μέλλον και να ξεγελάσουν.
Ας μην αναπαράγουμε λόγους προβοκατορικους, λόγους ψευδείς και αποπροσανατολιστικούς. Εχουμε πόλεμο!
Όταν μαινεται ο πόλεμος αυτός που τον "προφητεύει" είναι απλά στο κόλπο.
Μη γυρνάτε τις πλάτες στο εχθρό, μη το βάζετε στα πόδια.
Οι βλάκες του μαρξισμού-λενινισμού είναι τα σκουπίδια της ιστορίας.
Είναι συστημικά απόβλητα.
Μη χώνεστε κάτω από την ποδιά τους.

Οττο Ρ. είπε...

Φίλε Left,
ό,τι έχεις μέχρι στιγμής υποστηρίξει, όπως είπε κι ο παραπάνω "προδότης" "τροτσκιστής"
έχει πάει άπατο.
Έχεις να πεις για το κάθε τι κάτι.
Αυτό δεν σε ψιλιάζει; Κάτι δεν πάει καλά εδώ...κι έτσι και γιουβέτσι.
Μας δουλεύεις;
Αν μπούμε στον κόπο να δούμε τις προ- μη πάμε και μακριά- οκταμήνου αναρτήσεις σου, θα τραβάμε τα αναρχοτριτσκιστικοκαστοριαδικοντεμπορικά μαλλία μας.
Υποστηρίζεις με συνέπεια τον αντικομουνισμό παριστάνοντας τον κομουνιστή. Είναι δυνατόν;
Λοιπόν, καλοκαιράκι, αύγουστος.
Πάρε τις ανάσες σου .
Κάνε ένα μακροβούτι, μεταμφιέσου και βγές παρακάτω άλλος.
Όπως έλεγε κι ο ποιητής, "εγω ένας άλλος"
Ο "άλλος" κι ο "μεγάλος άλλος".
Διότι όντας ο ίδιος δε βγαίνει
με συμπάθεια και με λύπη
(δε θα θελα να μουν ούτε ψύλλος στο κόρφο (σου) κανενός σοσιαλδημοκράτη (ούτε στην κομουνιστική προβιά του καν) αυτή τη στιγμη...

LeftG700 είπε...

Φίλε Μιχάλη,


Επανήλθες με την αναρχική ρομφαία (‘‘αντισταλινική’’ βεβαίως βεβαίως!). Αλλά:

Το να αποδώσω πρακτοριλίκι σε στελέχη τής «πρώτη φορά αριστεράς» ή στα μορμολύκεια του Περισσού θα με κατέτασσε στους συνωμοσιολογούντες. Εντάξει, δεν έχω πέσει τόσο χαμηλά στον κατήφορο. Όμως:

Το να μιλήσω για διαβρωμένη αναρχοαυτονομία όταν ακόμα τα βιντεάκια υπάρχουν στο διαδίκτυο που δείχνουν τα καμάρια με τις κουκούλες να μπαινοβγαίνουν σε αστυνομικά τμήματα και να «τα λένε» με τους ένστολους μπάτσους αποδεικνύει ότι δεν πιπιλάω ακόμα το δάχτυλό μου.

Κάντο εσύ για μένα.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε τζίτζιρα,


Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ο μαρξισμός-λενινισμός έχει κάμποσους βλάκες στις τάξεις του. Δεν έχεις όμως ιδέα πόσους βλάκες έχει κι ο αναρχισμός (δεδομένου και του πολύ μικρότερου αριθμητικού όγκου του).

Άσε, πού να στα λέω...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Όττο Ρ.,


Ο παραπάνω «προδότης» και «τροτσικιστής» είναι ο Όργουελ; Προφανώς. Εγώ δεν έχω μιλήσει για «προδότες τροτσκιστές». Γιατί το αναφέρεις ενώ απευθύνεσαι σε μένα; Κάτι τέτοια κόλπα κάνουν, λένε, μόνο οι ‘‘σταλινικοί’’. Εσύ όμως είσαι ‘‘αντισταλινικός’’, δεν είσαι;

Ώστε είμαι και αντικομμουνιστής και παριστάνω τον κομμουνιστή; Μήπως έχω και τίποτε διασυνδέσεις με τη (δημοκρατική) ΕΥΠ; Κάτι τέτοιο μού είχε πετάξει στη μούρη ένας σκληροπυρηνικός Κουκουές. Πάλι μπερδεύομαι...

Άσε που απορώ για ποιες αναρτήσεις μας κάνεις λόγο. Για γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος. Ο «φτου κακά» έχει μιλήσει για «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης» κι εγώ τυχαίνει να τον ακούω...


Τα λέμε

πικάπα είπε...

Τα "χιλια κακά της μοίρας μας", θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ακόμη και μετά το τέλος εποχής που ζούμε (αλλά τι λέω...θα μας ακολουθούν ακόμη και στην αταξική κοινωνία!)

Έτσι όπως πάει το πράγμα, να μην εκπλήσσεται κανείς που ο πιό σοβαρός εκφραστής του Όχι μπορεί να προκύψει ας πούμε, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σήμερα, μια συνάδελφος μου έλεγε, πως είναι έτοιμη να τον ψηφίσει αν κάνει κόμμα. Και γιατί όχι παρακαλώ;. Στο φινάλε, το πολύχρωμο πουκάμισο, μαζί με όλα τα διάφορά του, ήταν το πιο ανατρεπτικό πράγμα που εξέλαβαν τα λαϊκά στρώματα.

Για να καταλήξουμε κάπου, γιατί και οι γηραιότεροι έχουμε πεπερασμένες δυνάμεις ρε παιδιά. Έχει τεράστια σημασία τι και πως θα αντιληφθούν την κατάσταση τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και βασικα τι και πως θα ακολουθήσουν.
Οι κάθε είδους ρομαντικοί διανοητές ή πρακτικιστές, μακάρι ακόμη νάναι και τα 2 μαζί, θα είναι πάντα για το ράφι, αν δεν μπορούν να συγκροτήσουν ένα μαζικό και λαϊκό υποκείμενο, με πολύ πολύ κόσμο. Μέχρι τότε, πάμε για μπάνιο, όσο οι παραλίες θα είναι ακόμη ανοιχτές...

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Λεφτ, για να τα λέμε όλα (που λες κι εσύ) ο "σκληροπυρηνικός Κουκουές" (όπως, ανεπιτυχώς, τον αποκαλείς) που σε είχε καθυβρίσει με τον πιο άθλιο τρόπο, εδώ και κάποιο καιρό καθυβρίζει με τον ίδιο άθλιο τρόπο το ...ΚΚΕ! Ναι, σωστά διάβασες! Αν δεν με πιστεύεις κάνε μια βόλτα από το μπλογκ του και διάβασε τα σχόλια που κάνει ο ίδιος στις πρόσφατες αναρτήσεις του.

Συμπέρασμα: για πολλά μπορεί κάποιος να κατηγορήσει το ΚΚΕ, αλλά όχι για τον εν λόγω κύριο.

LeftG700 είπε...

Φίλε Ανανεωτικέ,


Ναι, το έχει πάρει το μάτι μου, αν και δεν τον παρακολουθώ τακτικά. Όμως, όταν είπε τις ανοησίες του από το τσαρδί τού LR, ήταν φούστα-μπλούζα με τον Αντώνη που επίσης είχε ήδη σηκώσει τις σημαίες «τού Κόμματος» και έκοβε κεφάλια αράδα. Όσο για το τι χρεώνεται και τι δεν χρεώνεται το ΚΚΕ, μπορεί να μη χρεώνεται τη στροφή τού περί ου ο λόγος, ή κάποια άλλη στροφή κάποιου άλλου που τώρα συμπαρατάσσεται με το ΚΚΕ, ωστόσο, τις αντιλήψεις που καταλήγουν να θεωρούν όλους τους διαφωνούντες, από τον Αλέκο τον Χαλβατζή μέχρι αυτό το μπλογκ περίπου πράκτορες, τις χρεώνεται εξ ολοκλήρου. Έτσι εκπαιδεύει τα μέλη του. Όλα τα μέλη του. Από νεοφώτιστους Κνίτες μέχρι μέλη τού Γραφείου τής ΚΟΑ...


Τα λέμε

πικάπα είπε...

Φαντάζομαι πως αρχίσανε ήδη τα μπάνια...Αν έχω προλάβει κανέναν αριστερό που δεν έβαλε ακόμη αντηλιακό, του συνιστώ να το βάλει.
Δεν φαίνεται πουθενά ότι αυτό που συνηθίσαμε να ονομάζουμε αριστερά, έχει σοβαρές και ικανές δυνάμεις και εννοώ κυρίως, έχει την ψυχή πραγματικά να πιστεύει και να παλεύει την ιδεολογία του, κατα πως χρειάζονται οι περιστάεις και όχι κατά πως του κάνει κέφι..
Αριστεροί, υπάρχουν πολλοί (και πολλών ειδών, δόξα τω Θεώ..). Αριστερά όμως, ΟΧΙ - δεν υπάρχει.
Δεν ήταν να περιμένει κανείς περισσότερα από τους αριστεροπλατφορμίστας, τόσα χρόνια τους ξέραμε, τα καλά τους και τα όριά τους, σέρνονταν στα κλισέ, αποστεωμένοι και παλιοκαιρισμένοι. Αλλά να πούμε καλύτερα,για την πρωτοβουλία της ΑΣΣΟΕ, των ελιπδοφόρων (!!!). Συναντήθηκαν λέει στις 17 Ιούλη και έβαλαν την επόμενη συνάντηση λέει στις 30 Αυγούστου...
Κάτι τέτοια έβλεπαν οι άλλοι και ήξεραν καλά, πως δεν θα βρουν ουσιαστικές αντιστάσεις στις κωλοτούμπες που ετοίμαζαν.

Αγαπητοί αριστεροί, της αριστεράς που δεν υπάρχει, όταν θα ξαναβρεθείτε στις 30 Αυγούστου μαυρισμένοι, πεστε αλεύρι, οι συστημικοί θα έχουν κάνει άλλα 10 βήματα μπροστά.
Απέμειναν οι καημένοι οι παπούδες, ο Μίκης, ο Κασιμάτης, όσοι έχουν ακόμη μυαλό, και δεν θόλωσαν ακόμη όπως ο Μανώλης, που βλέπει(;) για απώλεια την διάσπαση του Σύριζα. Και θα σκέφτονται ίσως αυτοί οι παπούδες, που πέρασαν και διώξεις και είδαν τα καλά και τα ζόρικα. Μωρε τι είναι αυτοί οι αριστεροί σήμερα, που μέχρι να κοθνηθεί το ένα πόδι, αλλάζει η εποχή; Μόνο για πανηγύρια και διάτοντες ηρωϊσμούς και επ;αναστάσεις με τον εααυτό τους και τους κολλητούς τους, και καλοί είναι βέβαια να κάνουν κανα φαγητό για τους κακομοίρηδες,
αλλά να στρώσουν κάτω τη μπάλα μεθοδικά και γρήγορα, να συμφωνήσουν σε 2 μεστές αράδες και να βγουν να πάρουν από το χέρι το πραγματικό λαό που έχει μείνει κάγκελο...καμία σχέση....

ΥΓ. μακάρι να κάνω λάθος


LeftG700 είπε...

Φίλε πικάπα,


Μια και εγώ δεν έχω βάλει ακόμα αντηλιακό, δυο λόγια.

Από αυτό το ιστολόγιο έχει κριτικαριστεί επανειλημμένα και πολύ σκληρά η ανεπάρκεια του ηγετικού πυρήνα τής Αριστερής Πλατφόρμας. Ωστόσο, σε αυτή τη συγκυρία και μια και το τι συμβαίνει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ μεγάλη σημασία για το αν θα διασωθεί η ιδέα τής Αριστεράς, δηλαδή η ιδέα ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει ανθρώπινος, πιστεύω ότι η επισήμανση των λαθών της δεν πρέπει να γίνεται με τρόπο που τη βγάζει έξω από την προσπάθεια διάσωσης και ανασύνταξης. Νομίζω ότι, ακόμα κι αν δεν ακολουθείς αυτόν τον τρόπο, φλερτάρεις επικίνδυνα μαζί του.


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

Πικάπα, οι της 17 Ιουλίου και της ΑΣΣΟΕ δεν είναι οι ίδιοι, οι πρώτοι είναι πρωτοβουλία του Δικτύου και του Ξεκίνημα με έμφαση στο πολιτικό μέτωπο και στήριξη και από Πλατφόρμα (Κουβελάκης) και από ν ΣΥΡΙΖΑ. Οι της ΑΣΣΟΕ, που είναι ότι πιο μαζικό και δικτυωμένο υπάρχει είναι με πρωτοβουλία ΑΝΤΑΡΣΥΑ (πλην ΣΕΚ) συμμετοχή της πλατφόρμας και στόχευση κυρίως στο κοινωνικό ΟΧΙ αντί του πολιτικού μετώπου, κάτι αρκετά προβληματικό σύμφωνα και με άποψη κομματιού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Γενικά θα δούμε, θα πάμε με αυτήν την προβληματική αριστερά αν έστω κάνει κάποια σκιρτήματα στην κατεύθυνση του αναγκαίου, δεν έχουμε δα και κάτι άλλο να κάνουμε. Πάνω απ όλα να είμαστε δίπλα σε κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να σπρώχνουμε προς την διάσπαση που θα γίνει αλλά με χαρακτηριστικά δημοσιουπαλληλικίου και όχι βαθιάς ρήξης, και να προσπαθήσουμε το μέτωπο να μην είναι ένας κοινοβουλευτικός χειρισμός αλλά να πατάει στον κοινωνικό ακτιβισμό. Να είναι όμως σαφώς και πολιτικό, που πάει να πει και εκλογικό, γιατί στην ανάγκη κινήματος πατάνε διάφοροι για να αρνηθούν την ανάγκη πολιτικής συγκρότησης του ΟΧΙ.

"κάποιος σύντροφος"

πικάπα είπε...

φίλε κάποιε σύντροφε, ως συνήθως (δλδ μάλλον πάντα) λες τα σωστά πράγματα και όσο χρειάζεται ήρεμα (που οι παλιότερες μέρες εδω με τον λεφτ, θυμάσαι;)
Φυσικά θα πάμε με αυτή την αριστερά που έχουμε (θα έλεγα καλύτερα να λέμε που ΔΕΝ έχουμε). Ωστόσο αυτή ΔΕΝ έχει πολλά χαϊρια, όσο επικρατεί κατά κράτος ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ εντός της (σημ. εξαιρώ το ΚΚΕ).
Όσες αναλύσεις και να κάνουμε και να δικαιολογήσουμε τον παραλυτικό κατακερματισμό, δεν μου φεύγει από το μυαλό, ότι η ρίζα του προβλήματος είναι ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ που έχει ΠΟΤΙΣΕΙ όλα τα μυαλά και τα σχήματα των αριστερών (είπαμε, αριστερά ΔΕΝ υπάρχει και αυτό το λέμε μεταξύ μας...). Αν δεν ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ η φιλελεύθερη νοοτροπία και πρακτική του καθενού αριστεράρα, δεν γίνεται δουλειά. Φυσικά δεν είναι προσωπικό το θέμα, αλλά θεραπεύεται λύνεται μόνο μέσα από μια επιτυχημένη δομή και λειτουργία μιας σύγχρονης αριστερής συλλογικότητας (που δεν υπάρχει)..έχουμε μιλήσει σχετικά

(Σημ. για το ΚΚΕ δεν μου πέφτει λόγος, ούτε και τα παιδιά θα ήθελαν να πω κάτι. Το ΚΚΕ είναι ΚΚΕ. Έτσι το γνωρίσαμε, έτσι το αγαπήσαμε, και έτσι θα το αφήσουμε, όταν φύγουμε από αυτό τον κόσμο..αυτή η εξυπνάδα είναι κλεμένη από ένα ποστ στον Πιτσιρίκο)

Φίλε λεφτ. Δεν εξαιρώ την αρ. πλατφ, και στο φινάλε ποιος είμαι για να την εξαιρέσω;. Η τελευταία τρύπα του ζουρνά...¨Οποιος μπορεί να κάνει το καλό, με γειά του με χαρά του

κάποιος σύντροφος είπε...

χα χα, εμ ρε πικάπα, δεν θυμάμαι τους τσακωμούς ?

είσαι όμως λίγο απαισιόδοξος ρε συ, δεν χρειάζεται.

αυτό που για την κάμπια είναι ο θάνατος, για την πεταλούδα είναι η γέννηση (ή κάπως έτσι).

και άρχισε να βλέπεις και μισογεμάτα ποτήρια, προτείνω δηλ, είναι καλύτερο. Πολύς κόσμος έλεγε ότι ο Λαφαζάνης υπερεκτίθεται με την Ρωσία και την κρίσιμη ώρα θα καταπιεί τα πάντα. Δεν έγινε. Και όλο και κάτι κινήται, έστω αυτά που λέμε, οι πρωτοβουλίες.

στα άλλα που περιγράφεις με τα καπετανάτα και τον φιλελευθερισμό όπως λες (εγώ το λέω ανάθεση και γραφειοκρατία ακόμα και σε όλη την εξωκοινοβουλευτική) είσαι εύστοχος. Έχω φάει και γω αρκετό εξωκοινοβούλιο στην μάπα και έχω βαρεθεί, επιεικώς, πολλά, με τα άπειρα μικρά μικρά ΚΚΕ που κυκλοφορούν. Με αυτή την έννοια δηλ λίγο το βλέπω αλλιώς, πολλά ΚΚΕ βλέπω και όχι πολλούς που έχουν φιλελευθερισμό ενώ το ΚΚΕ όχι. Πολλά ΚΚΕ ως προς την βαθιά αποδοχή του αστικού τρόπου πολιτικής αλλά για άλλον σκοπό, ταξικό κλπ, πράγμα δύσκολο να το πετύχεις.

"κάποιος σύντροφος"

πικάπα είπε...

δεν γίνεται να διαφωνήσω φίλε κ.σ.

dimK. είπε...

σχολιο προς πικαπα και "καποιος συντροφος"

Απο τα λιγα που εχω καταλαβει το κκε ειναι σαν τον μεγαλο αδερφο ή την χηρα μανα της αριστερας!
Ειτε βριζει και βαραει ειτε κλαιει τον μακαριτη και ονειρευεται το στιβαρο του ατσαλινο χερι και το πηχτο του μουστακι(..υπονοουμενο)
Αν και νομιζω οτι κανει και τα δυο..βαραει τους μικροτερους κλαιγοντας για τον προστατη-στολιδι πιου εχασε!
Η ερωτηση μου ειναι:
μπορει να φτιαχτει τιποτα στην αριστερα χωρις την δικη του συμμετοχη ή εστω "έγκριση"?
Μπορει να βγει κατι τοσο φρεσκο που να αψηφα την χηρα/αδελφο και να προχωρησει μονο του?
Απο αποψη στελεχων,οργανωσης,φιλοσοφιας το λεω
Το κκε ηταν σαν τις μαγουλαδες..ολοι ηταν απαραιτητο να τις περασουμε μικροι!
Ποσο ελευθερος ειναι ο χωρος της Αρ.Πλατφορμας της Ανταρσυα να φτιαξει και να μεγαλωσει κατι?
Κατι που να μην κινειται στα ποσοστα του 0,κατι εννοω!
Υπαρχει χωρος για κατι αλλο ΧΩΡΙΣ να χαθει το κκε?
Αν οχι..Υπαρχει χωρος για κατι αλλο ΜΕ το κκε?
Δυναμεις αντιροπες υπαρχουν εκει?
Πολλες ερωτησεις με ενα κοινο παρανομαστη: νεο χωρις την αλλαγη/καταλυση του παλιου γινεται?

(ρωταω εσας που μαλλον κινειστε τωρα ή παλια, σε εξωκκε χωρους..
Aν εχει κανεις κατι να συνεισφερει σε απαντησεις αλλα το κυριοτερο σε σωστες ερωτησεις be my guest)

πικάπα είπε...

DimK, θα σου απαντήσω, παρά το ότι αισθάνομαι πολύ χάλια το στομάζι μου εδω μέσα, όσο ο οικοδεσπότης δεν κατεβάζει αυτή τη κακή βλακεία που σκέφτηκε να μοστράρει. Το μπλοκ εδώ μου τράβηκε την προσοχή γιατί προσπαθούσε πάντα να είναι μια διεπιφάνεια μεταξύ μη ΚΚΕ και ΚΚΕ, ακριβώς δηλαδή προσπαθούσε στο απίστευτο θαύμα που έχουμε ανάγκη. Παρόλα αυτά οι οικοδεσπότης είχε πάντα μια καταπληκτική τάση να ρίχνει την καρδάρα με το γάλα, με απαράδεκτες εμγανίσεις και ρήσεις. Τι κρίμα, κρίμα πράγματι
Θα σου πω λοιπόν παρόλα αυτά γιατί είναι πολύ κονταά στο κέντρο του προβλήματος αυτά που γράφεις, αν και έχω έντονες τάσεις φυγής απ εδώ

Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ. Αλλαγή δεν γίνεται με αυτό το ΚΚΕ. Ο γρίφος είναι γόρδιος δεσμός και δεν κόβεται με χοντράδες σαν αυτές του οικοδεσπότη. ¨Όταν τα λύσει τα θέματά του, τα ξαναλέμε.

κάποιος σύντροφος είπε...

γιατί να μην μπορεί Dim K ?

H Αναγέννηση και η ΟΜΛΕ φτιάχτηκαν χωρίς και ενάντια στην θέληση του ΚΚΕ και είχαν ρόλο, πχ στο Πολυτεχνείο.

την ίδια πάνω κάτω εποχή διάφοροι συμμετείχαν στον Μάη του 68 παρά και ενάντια στην θέληση του ΚΚΓ

η Β Πανελλαδική έγινε ενάντια στο ΚΚΕεσ, το ΝΑΡ στο ΚΚΕ, και προσέφεραν, στο κίνημα και την θεωρία.

ναι αλλά να κάνουμε κάτι μεγάλο πολιτικά λες, και σωστά. Πάλι όμως μπορούμε, δεν είμαστε στις εποχές του υπαρκτού σοσιαλισμού, η σχέση του ΚΚΕ με το μεγάλο κομμάτι της εργατικής τάξης είναι υποτυπώδης, το ΚΚΕ είναι βασικά ένα ακόμα αριστερό κόμμα, δεν εκφράζει κάποιο πρότυπο οργάνωσης της κοινωνίας, κάποια ριζικά άλλη ταξικότητα κλπ. Η μεγάλη δυσκολία ήταν εποχές που το ΚΚΕ ήταν στον κόσμο του ΑΛΛΑ και το αντικειμενικό κέντρο της αριστεράς, τιμή και καμάρι της εργατικής τάξης και του λαού. Σήμερα μπορούμε να πάμε αλλιώς και αλλού πολύ πιο άνετα, παρά και ενάντια στην θέληση του ΚΚΕ.

που βέβαια πάντα διατηρούμε και την ενωτική έγκληση και όλα. Και κοινωνικές εκπροσωπήσεις έχει που τις θέλουμε και ιστορία.

αντίρροπες δυνάμεις στο ΚΚΕ υπάρχουν εκτιμάω εγώ, με την μορφή των 15οσυνεδριακών, και πολύ περισσότερα πισω από αυτή την επιφάνεια.

σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ θα είναι παρόν σε μια πορεία για την νέα αριστερά και ένα σύγχρονο κομμουνιστικό κίνημα. Είτε με την αποφασιστική του ήττα με την σημερινή του μορφή, είτε με την ήττα της μορφής του και την σημαντική του συμμετοχή.

υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να μην μετρήσουμε μεγάλα βήματα για την νέα αριστερά και το νέο κομμουνιστικό κίνημα, αλλά δεν θα είναι το ΚΚΕ ο λόγος. Σχέση με την τάξη και τον λαό, το κίνημα και τα κινήματα τους, ανάλυση του ιμπεριαλισμού, πρόγραμμα, νίκες. Σε αυτά θα κριθούμε, σε αυτά συναντάμε το ΚΚΕ όπως συναντάμε και άλλους, δεν το θεωρώ αποφασιστικό πια γιατί δεν είναι κατά καμία έννοια (εθνική-διεθνή) το κόμμα της εργατικής τάξης και του σοσιαλισμού.

"κάποιος σύντροφος"

dimK. είπε...

πικαπα ευχαριστω για την απαντηση,αν και μαλλον με χρησιμοποιησες για να την πεις στον οικοδεσποτη!!
(καλα εκανες δεν μου πεφτει λογος..πλακα κανω)
συμφωνω με αυτο το γορδιο δεσμο.. πως λυνεται ενω δεν πρεπει γιατι το χρειαζεσαι(κινηματικα,ιστορικα,στελεχιακα) και πως το κρατας δεμενο λυνοντας και αλλαζοντας το!
Το Παραδοξο του ΚΚΕ,θα το ονομασουν αυτο στο μελλον!

καποιε συντροφε,
Αλλες εποχες αλλες νοηματοδοτησεις αλλα ζητουμενα(συνολικα ισως πιο ευκολα απο τωρα..οπου ευκολο=ξεκαθαρο)
Σε μια εποχη αναθεσης,αποπολιτικοποιησης πως μπορεις να εμπνευσεις ενα κοσμο αν δεν πατησεις σε ενα μηχανισμο σαν του κκε για "μαγια"?
ΑΝ θες να μιλησεις αριστερα εννοω..αν θες να ρεφορμισεις εχεις πεδιο δοξης λαμπρο!
Δεν ξερω ποσο υποτυπωσης ειναι η σχεση,γιατι οτι και να πεις θα ετεροκαθοριστεις με την θεση που θα παρει απεναντι σου το κκε.
Καταλαβιανεις οτι η σφραγιδα που θα σου βαλει στα διαπιστευτηρια σου η γραμμη Περισου,θα σε ακολουθει!
Ολοι οι συνεπεις αριστεροι(αφηνω εξω wannabe) λοξοκοιτανε να δουν τις αντιδρασεις του κκε,ωστε να καταληξουν στην τελικη τους θεση.
Ειναι σχεση αγαπης-μισους?
Ισως,αλλα σιγουρα το κκε δεν εχει χασει τα ερεισματα του στην εργατικη ταξη(οπου ερεισματα=γκραμσιανης ηγεμονιας).
Προφανως ειναι απειρως μικροτερα απο το παρελθον,αλλα υπαρχουν!
Αν δεν μετρησει νικες η οποια νεα αριστερα δεν θα φταιει το κκε προφανως,αλλα δεν θα ειναι και αμοιρο ευθυνων..Πως θα αρθρωσεις αντιιμπεριαλιστικο λογο ,οταν θα εχεις διπλα σου τον "εγω τα`λεγα πρωτος!!"
Δεν ξερω..προβληματισμους καταθετω και ψαχνω να βρω αν μπορουμε να παμε μαζι,αν ειμαστε καταδικασμενοι να "περιμενουμε" την διαλυση του ή (τρελο σεναριο) οργανωνεσαι στις ταξεις του και παλευεις απο μεσα?

πικάπα είπε...

Οι απαντήσεις θα προκύψουν (δυστυχως) σε βάθος χρόνου. Πολλά πρέπει να ειπωθούν, κι ολόκληρη την ιστορία του κινήματος να φέρεις, δεν θα το λύσεις, ούτε θα αποφύγεις τις παρεξηγήσεις. Το αποτέλεσμα μετράει και η ισχύς κυριαρχεί. Τα λόγια τα καλά και οιελπίδες μπορεί να κρύβουν το ξεδίπλωμα μια μεγαλύτερης ισχύος, αλλά μέχρι να φέρουν αποτέλεσμα, ίσως να χρειαστεί πολύς χρόνος. και ποιος θα ζει μεχρι τότε;

Προσωπικά πιστεύω ότι η αριστερά εκτός ΚΚΕ δεν έχει λόγο να περιμένει τι θα κάνει το ΚΚΕ. Έτσι κι αλλιώς, η αριστερά για να απαντήσει διέξοδα θα πρέπει και να ανασυνθέσει τις εμπειρίες και να συνθέσει ξανά τα παραδοσιακά σχίσματα, χωρίς ωστόσο να έχει θρησκευτική αντίληψη του "προτσες" (που το θυμήθηκα ε..). Αναγκαστικά λοιπόν, όποιος προλάβει να συγκροτήσει καινα συνθέσει διέξοδο, θα απορροφήσει τα υπόλοιπα αποκόμματα. Αν και πάντα στην κοινωνική ιστορία θα συνυπάρχουν πολλά υποκείμενα, και στην ιστορία των ιδεών πολλές ιδέες, παντα θα υπάρχει το πρωτεύον. Στο φινάλε, δεν ενδιαφέρει ποιος θα προλάβει, γαιτί με όποιον προλάβει θα πάνε και οι υπόλοιποι.

Δεν ξέρω αν βοήθησα..αλλά παραπάνω δεν μπορώ για την ώρα

κάποιος σύντροφος είπε...

DimK επιμένω ότι δίνεις μεγαλύτερη αξία στο ΚΚΕ απ ότι πρέπει, πολύς κόσμος το κάνει, το θεωρώ κεκτημένη ταχύτητα. Είναι ένα μεγάλο αριστερό κόμμα με εκπροσωπήσεις, αγωνιστές και ιστορία αλλά η σφραγίδα του Περισσού δεν σε ακολουθεί, δεν βαραίνει πάνω σου κλπ. Δεν είναι αυτή η εμπειρία μου από το φοιτητικό κίνημα, τον Δεκέμβρη, τους αγώνες των εκπαιδευτικών, τις Σκουριές (όπου το ΚΚΕ είναι εντελώς ουδέτερο εώς λίγο με την εταιρία) και πολλά άλλα. Είναι σημαντικό σε κάποιους κλάδους μεταποίησης, έχεις δίκιο, και εκεί είναι ολόκληρη κουβέντα τι τους κάνει πέρα από κομματικά κάστρα, αν προσπαθεί να στήσει οποιονδήποτε μαχητικό συνδικαλισμό πάνω τους.

Η γκραμσιανή ηγεμονία είχε την έννοια της ηγεμονίας της εργατικής τάξης σε ένα σύστημα κοινωνικών συμμαχιών πάνω σε πρόγραμμα και πρακτικές που να παραπέμπουν σε άλλον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας, στα πλαίσια του πολέμου θέσεων. Το ΚΚΕ κάνει τα αντίθετα, μια αστεία αριστερίστικη σέχτα έχει γίνει που δεν λέει κάτι άλλο από το "ναι αλλά αυτό δεν είναι σοσιαλισμός", εξυπνάδες τύπου "είχατε πει θα καταργήσετε τα μνημόνια, κάντε το" και συνειδητή συστημική προπαγάνδα σαν το "έξοδος από το ευρώ είναι καταστροφή χειρότερη από το μνημόνιο"

το μόνο που έχω εγώ να πω στα ερωτήματα με τα οποία κλείνεις είναι να ευχόμαστε η συγκεκριμένη μορφή του ΚΚΕ να μην το πάρει μαζί του, γιατί η ίδια θα καταρρεύσει με πάταγο. Βασικά είναι δουλειά των διαφωνούντων που είναι εκτός (εργατικός αγώνας, κορδάτος) και των άλλων ομάδων με άμεση σχέση με το ΚΚΕ (ΝΑΡ, αριστερό ρεύμα) να κρατάνε επαφές, να έχουν τρόπους επικοινωνίας στο εσωτερικό του, να συντηρούν μια κατάσταση εκεί. Αυτό μαζί με την διαρκή προσπάθεια για κινηματική κοινή δράση (πολιτική δεν μπορεί να γίνει) μπορεί ίσως να κρατήσει το ΚΚΕ όρθιο όταν καταρρεύσει το ΚΚΕ του 19ου συνεδρίου. Προφανώς αφού δεν βλέπω καθόλου το "μαζί με το ΚΚΕ" που λες, δεν βλέπω και το "μέσα" που λες σαν ακραία σκέψη, μου φαίνεται μάταιο και καμένο χαρτί, που πρέπει να επιταχύνουμε την φθορά του με την σκέψη πάντα ότι κάτι πρέπει να μείνει, και θα μείνει πιστεύω

"κάποιος σύντροφος"

πικάπα είπε...

συγκεκριμένος και χειροπιαστός ο κ.σ. ενώ εγώ τα είπα με περισσότερες πισινές. Θα έλεγα DimK να δώσεις εσύ μια απάντηση στα ερωτήματά σου. Είναι το καλύτερο για να προχωρήσει η κουβέντα, και θα μας βοηθούσε κι εμάς.

dimK. είπε...

δεν νομιζω να εχω απαντηση
Για μενα το κκε ειναι σαν μαυρη τρυπα..
Ενω ξερουμε τις βασικες αρχες λειτουργιας της,εχει ενα οριζοντα γεγονοτων,οπως τον ονομαζει η φυσικη,που περα απο αυτον δεν μπορουμε να ξερουμε κατι.
Ακομα και η πληροφορια δεν μπορει να τον υπερβει!
Δεν ξερω,αλλα αυτη η παρομοιωση μου περιγραφει μια χαρα το κκε(εμφαση στο "μου").
Δεν ξερω πως,γιατι παιρνει τις αποφασεις που παιρνει..ποιοι και γιατι τις εισηγουνται,με ποσες αντιρησεις και ποσο σοβαρες.
Οι θεωριες εδω κυμαινονται απο "ξεπουλημενοι πρακτορες στο κεφαλαιο" μεχρι "μονοι οπαδοι του Μαρξισμου Λενινισμου και του κομματος νεου τυπου"
Αρα αν υπαρχουν ανθρωποι που ξερουν ατομα και γεγονοτα αλλα και συσχετισμους δυναμεων μεσα στο κκε,οντας οι ιδιοι απ`εξω θα ηθελα να μιλησω μαζι τους!
Υπαρχουν πραγματα που δεν καταλαβαινω οπως πχ εκλογη Κουτσουμπα μεχρι πραγματα που συμφωνω 100% πχ θεση για Μααστριχτ.
Η πιο τιμια απαντηση προς εσας ειναι οτι αμφιταλεντευομαι.
Μεταξυ της αναγκης για αλλαγη του και ανοιγμα στον κοσμο αλλα με ποια ατομα και πως?
Μπορουν να ανοιχτουν σε νεες προσεγγισεις? Μπορουν να μην χασουν την "κομμουνιστικοτητα" τους ταυτοχρονα?
Επισης ισως να ειναι και Συνδρομο της Στοκχολμης,αλλα "φοβαμαι" ενα κοσμο χωρις κκε..
Χωρις τον τρελο γερο του χωριου,που δεν μιλαει με κανεναν στο καφενειο,αλλα αν τον ακουσεις εχει να σου πει σοφιες και συμπερασματα μιας ζωης!
Τα νεα κινηματα(σκουριες,αττικη για σκουπιδια,πλατειες) ειναι θνησιγενη γιατι το προβλημα δεν ειναι ο Μπομπολας,η ΕλΝτοραντο,ο Σαμαρας..ειναι ο καπιταλισμος ηλιθιε(αλλη μια χαμενη ελπιδα ο Μπογιο).
Κραταω το "μαζι στην κινηματικη δραση και ΙΣΩΣ.."
Αυτο το βρισκω σαν την βελτιστη λυση.. Μαζι στην δραση με διπλο σκοπο.
Απλα χωρις εκ των εσω αλλαγη, ή θα αργησει απελπιστικα η "καταρευση" ειτε δεν θα ερθει ποτε.
Δυστυχως,λοιπον, πικαπα,δεν εχω απαντηση!!

LeftG700 είπε...

Φίλε πικάπα,


Μια και αναφέρθηκες στο ταραχώδες παρελθόν με τον κ.σ., επίτρεψέ μου να επαναλάβω ότι μυρωδιά δεν είχες πάρει από την αιτία τών τσακωμών τότε. Στην ανάρτηση που θα γίνει σχετικά με τις διαφωνίες σας για την αντιμετώπιση της ΤΙΝΑ (βλέπε σχόλιό μου στη σχετική ανάρτηση) θα έχεις άλλη μια ευκαιρία να την κατανοήσεις. Να ελπίζω ότι θα τα καταφέρεις αυτή τη φορά; Αν ασχοληθείς λιγάκι και δεν υποπέσεις στο σύνηθες λάθος τού να εγκλωβίζεται κάποιος στη συμπάθεια που τρέφει για κάποιον άλλον επειδή συμπίπτει μαζί του σε διάφορα ζητήματα (άλλης τάξεως όμως), είμαι σίγουρος.


Τα λέμε

Οττο Ρ. είπε...

Λεφτ,
1.Εννοούσα τον Μ.Σβίγκο με τον οποίο και συμφωνώ, και δεν του απαντάς σε τίποτα επι της ουσίας,
(τι βιβλιαράκια λες φίλε Μ. Σβίγκο;)
και
1α. εννοούσα αναφερόμενος στο "τροτσκιστής", κυρίως , πολλούς απο τους θαμώνες του ιστολογιου.
2. Συγκεκριμένη ανάλυση μιας συγκεκριμένης κατάστασης προυποθέτει γενικές αξίες, ερμηνεία και μια (επαναστατική) θεωρία, που σημαίνει ικανότητα αφαίρεσης και κατοχή δυνατών (σταθερών) εννοιολογικών εργαλείων.
Αλλιώς συγκεκριμένη ανάλυση συγκεκριμένων καταστάσεων κάνεις κι εσύ, κάνει κι ο Πρετεντέρης.
Σημείωσα ότι όσα υποστήριξες συγκεκριμένα, συγκεκριμένα απέτυχαν και συνεχίζουν να αποτυνχάνουν.
Αυτό που διακρίνει τον ηλίθιο μαζί και τον εξυπνάκια είναι πως συνεχίζει να υποστηρίζει το λάθος του.

Δεν χρειάζεται συνέχεια να κάνεις τον έξυπνο.

Ένα κείμενο εδώ στο λινκ, του κομμουνιστή αγωνιστή Οττο Ρυλε.
Γιατί εδώ που τα λέμε ρε παιδιά, μαζί κι εσύ Λεφτ, είστε λιγάκι αντικομουνιστές αλλά δεν το γνωρίζετε.

[Τωρα αυτό είναι μεγάλη ιστορία. Είναι η ιστορία του αντικομμουνισμού, υποκείμενα της οποίας ήταν οι φιλελεύθεροι οι φασίστες, οι εθνικιστές, και φυσικά, εδω πολλοι από σας μπάινετε με πιρουέτα, οι γερμανοί "φιλελεύθεροι" σοσιαλδημοκράτες οι γερμανοί 2 αναθεωρητές της 2ηςΔ , κι οι ρώσοι "3δι-εθνικιστές" μπολσεβίκοι.
Η ιστορία, έχει ενδιαφέρον.
Εκτός από τα κείμενα του Ρυλε υπάρχει κι εκείνο το γράμμα του Γκρότερ...είναι πολλά αλλά με την ανεργία που έχει πέσει, χρόνος υπάρχει...]

http://eleftheriakos.gr/%CE%B7-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5/

LeftG700 είπε...

Φίλε Όττο Ρ.,


1. ΟΚ. Όποιον και να εννοούσες, εγώ δεν έχω αποκαλέσει εδώ κανέναν συνομιλητή «προδότη». Αποκάλεσα αντικειμενικά προδοτική την ηγεσία τού ΚΚΕ. Και οι λόγοι γι’ αυτό έχουν εξηγηθεί. Δεν αναφέρθηκε σε κάτι ουσιαστικό ο Μιχάλης Σβίγκος για να του απαντήσω επί τής ουσίας. Ισχυρίστηκε πως ό,τι έχω υποστηρίξει από εδώ έχει διαβρωθεί από πράκτορες. Αναρωτιέμαι αν έχει την παραμικρή γαμημένη ιδέα τι έχω υποστηρίξει. Και αναρωτιέμαι τι τον διαχωρίζει από την πρακτορολογία Κουκούδικου τύπου...

1α. Δεν ξέρω ποιους εννοείς όταν κάνεις λόγο για τροτσκιστές. Το μυαλό μου πηγαίνει μόνο στον Όργουελ (αν και, για να είμαι ακριβής, ποτέ δεν έχει δηλώσει ανοιχτά κάτι τέτοιο ο ίδιος).

2. Μάλιστα. Εκτιμάς ότι εγώ δεν έχω τίποτε από τα προαπαιτούμενα για να αναλύσω συγκεκριμένα μία συγκεκριμένη κατάσταση. Απόλυτα ευθυγραμμισμένο με την άποψή σου πως «εσείς, εσείς, οι αριστεροκομμουνιστές είστε οι μόνοι συνεπείς». Το έχω εμπεδώσει.

Για τις εκτιμήσεις σου σχετικά με τα χαρακτηριολογικά τής αφεντιάς μου («κάνω τον εξυπνάκια» κ.λπ.) θέλω να σου πω, με όλο το σεβασμό, ότι πέφτεις μέσα όσο πέφτεις μέσα στις ιδεολογικοπολιτικές επιλογές σου.

Συνέχισε να πίνεις τσίπουρα κάπου στα Εξάρχεια ή σε τύπου Εξάρχεια στέκια, βλαστημώντας τον κόσμο που δεν σας κατάλαβε και αναθεματίζοντας τη νέα γενιά που, ακόμα κι αν κάποια στιγμή φλερτάρει με την αναρχοαυτονομία (όχι δεν θα σου κάνω τη χάρη να μιλήσω για αναρχοκομμουνισμό), σύντομα σας γυρίζει την πλάτη...


Τα λέμε

Φιλίστωρ είπε...

Ή ο διάλογος ξεστράτισε εντελώς από το αρχικό θέμα του ποστ, ή εγώ δεν κατάλαβα Χριστό. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν καταλαβαίνω καθόλου πού κολλάνε τα περί "φιλελευθερισμού". Εδώ δεν έχουμε μια κυβέρνηση που παραβιάζει γενικώς και αορίστως το δικαίωμα "του συνέρχεσθαι ησύχως και αόπλως", περί του οποίου μιλάει το αστικό Σύνταγμα. (Στην περίπτωση των "Μένουμε Ευρώπη" ουδόλως το παραβίασε.) Έχουμε μια κυβέρνηση που καταστέλλει κομμάτια του κινήματος, καταφεύγοντας στις υπηρεσίες του ένστολου χρυσαβγιτισμού. Αυτό είναι, νομίζω, το θέμα μας. Και δε νομίζω να πέφτω τόσο πολύ έξω...

Μιχάλης Σβίγκος είπε...


Συλλογιστείτε το σκοτάδι και την παγωνιά
Σε τούτη την κοιλάδα που ηχεί απ’ τους θρήνους.

φίλε λέφτ,
"τη στιγμή που ό,τι έχεις υποστηρίξει από "τούτο το μετερίζι" "
από ότι έχω δει σε αναρτήσεις και σχόλια έχεις υποστηρίξει αυτή την αριστερά που αυτή τη στιγμή (τελικά) είναι προϊσταμένη της ΕΥΠ. Κάνεις ένα σχόλιο στο οποίο σημειώνεις την προφανή διάβρωση του "χώρου" από την υφιστάμενη στην αριστερά που εσύ υποστήριξες ασφάλεια...
Αυτό το βρίσκω αντιφατικό.
Πολλοί είναι οι θεωρητικοί και οι πολιτικοί αναλυτές -κυρίως από τον "χώρο" που λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα όταν εσύ υποστήριζες αυτή την αριστερά "έπεφταν μέσα" σε σχέση με το εν λόγω μόρφωμα και το μέλλον του.
(που τώρα είναι παρόν)

Αν δεν είναι έτσι να με συγχωρείς κατάλαβα λάθος κάποιες σημειώσεις σου.
Σχετικά ,και απαντώ και στον Οττο με την ιστορία του ρεφορμισμού της φιλελέ-σοσιαλδημοκρατίας αλλά και την ιστορία του έσω-αντικομουνιστικού κινήματος , μπολσεβίκους-λενινιστές, μαοικούς, σταλινικούς, εθνικιστές-κομουνιστες σε παλιότερες συζητήσεις είχαν αναφερθεί τα γνωστά κείμενα που ασκούν κριτική και αναλύουν όλα τα παραπάνω και μάλιστα στον καιρό τους. Οττο τα ξέρεις. Φαίνεται πως ο φίλος μας δεν βρήκε το χρόνο μιας και ο Λαφαζάνης ο Παπαδημούλης και ο ... τον απασχόλησαν έντονα
Οι προς μελέτη κομουνιστές συγγραφείς, που δυστυχώς δεν θα γίνει από ότι φαίνεται ήταν η Λούξεμπουργκ, ο Κορς, ο Πανεκουκ, ο Ρύλε, ο Λούκατς (το ΙκΤΣ, αλλά και άλλοι όπως ο Μπένγιαμιν, και ακόμη άλλοι "απέξω" ας πούμε... δεν έχουν τέλος και θα φανεί σαν φιγουρά να αναφέρουμε κι άλλους, πάντως τα κείμενα υπάρχουν και έχουν μεταφραστεί τα περισσότερα και στα ελληνικά εγκαίρως)
Το κομουνιστικό κίνημα πλήττεται από μέσα και από παιδιά σαν τον λεφτ και από τους διανοούμενους-προπαγανδιστές του αντι-κινήματος (από τον Γ. Μηλιό ως τον τελευταίο ΚΚΕ μπλόγκερ.) Η άγνοια είναι ένα κεντρικό θέμα και εμπόδιο από τη μία, η κυριαρχία της γνώσης ένα άλλο από την άλλη...Να μην ξεχνάμε πως η ζωή για την οποία είμαστε υπεύθυνοι, συναντά, ταυτόχρονα με σοβαρά κίνητρα αποθάρρυνσης, άπειρους, λίγο πολύ χυδαίους, αντιπερισπασμούς και αντισταθμίσεις. Δεν περνάει χρονιά που να μην υποκύψουν σε κάποιο σκανδαλώδη συμβιβασμό άνθρωποι που είχαμε αγαπήσει επειδή δεν αντιλήφθηκαν ξεκάθαρα τις σημερινές δυνατότητες. Όμως δεν ενισχύουν το στρατόπεδο του εχθρού που αριθμούσε ήδη εκατομμύρια ηλιθίων και στο οποίο είναι κανείς αντικειμενικά καταδικασμένος να είναι ηλίθιος. Η πρώτη ηθική ανεπάρκεια είναι η επιείκεια σε όλες της τις μορφές.

χαιρετώ φιλικά