Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Πέντε τεθλιμμένοι συγγενείς και μια κηδεία


Ο τίτλος στο Kommon, πάνω από την ίδια φωτογραφία, γράφει: «Επιτυχημένη εκδήλωση του Συντονισμού Κομμουνιστικών Δυνάμεων για το εργασιακό». Αν καθίσει κάποιος να μετρήσει τους ανθρώπους που απεικονίζονται να συμμετέχουν στην περί ης ο λόγος χθεσινή εκδήλωση, θα βρει ότι, συνολικά, δεν φτάνουν τους ...45! Πέντε στο πάνελ, και λιγότεροι από 40 στο ακροατήριο (από το οποίο, σημαντική λεπτομέρεια, λάμπουν δια της απουσίας τους οι γυναίκες· τα «κορίτσια» είναι δικαιολογημένα: τρέχουν και δεν φτάνουν να αρπάξουν την ευκαιρία που βλέπουν να παρουσιάζεται με τον φόνο  στα Γλυκά Νερά για να εισαγάγουν ιδιώνυμο νόμο για τη γυναικοκτονία κι έχουν αλλεπάλληλες συσκέψεις...). Αυτό, λοιπόν, το θλιβερό από κάθε άποψη γεγονός, οι σύντροφοι του Kommon πάνε να το πλασάρουν στους εαυτούς τους και στο φιλοθεάμον κενό που τους διαβάζει και τους παίρνει ακόμα στα σοβαρά ως ...«επιτυχημένη εκδήλωση»!

Ξεραίνεται κανείς στα γέλια (σαν τον Αγιό-Σπυρίδωνα στο γνωστό τραγούδι με τους ντουμανιασμένους μάγκες) όποτε έρχεται αντιμέτωπος με το «ταλέντο» που κατά συντριπτική πλειοψηφία έχουν αναπτύξει οι αριστεροί να κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους.

Όταν συνέρχεται, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να τους ρίχνει μια γερή σπρωξιά για να πέσουν στον γκρεμό μια ώρα αρχύτερα. Κατ’ αναλογία με αυτό που λέγαμε παλιότερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση:

Αυτή η Αριστερά δεν μεταρρυθμίζεται. Γκρεμίζεται!



Δεν υπάρχουν σχόλια: