Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Οἱ μέν λενινισταί γεγόνασί μοι φιλελεύθεροι....


Το τι παπαριά (τις περισσότερες φορές ούτε καν καμαρωτή) έχουμε διαβάσει και ακούσει από αριστερές γραφίδες και χείλη όλους αυτούς τούς μήνες τής πανδημίας που κρατάνε από πέρυσι τον χειμώνα δεν λέγεται. Ε, να μην προσθέσει κι ο Μπογιόπουλος τη δική του, να μη δικαιώσει «το Κόμμα παντός καιρού» που είναι πάντα «ένα» (σαν το Νουνού);

Μας τράβηξε, λοιπόν, προχθές στον Ημεροδρόμο ένα άρθρο 2.600 λέξεων παρά κάτι ψιλά υπό τον βαρύγδουπο τίτλο (του αρέσουν τα βαρύγδουπα του Μπογιόπουλου, ολοφάνερο αυτό)   «Ναι στον εμβολιασμό, όχι στον εκβιασμό – Ναι στην Επιστήμη, όχι στον εκφασισμό» και μας ξέρανε όλους (δηλαδή όσους έχουμε μείνει, τρεις κι ο κούκος, για να τα λέμε όλα).

Δεν μας ξέρανε επειδή όλα όσα γράφει είναι λάθος. Σε 2.600 λέξεις και με δεδομένες τις πολλές παραλείψεις τής κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν μπορεί να είναι όλα λάθος. Τι να το κάνεις, όμως; Ο τίτλος, που συμπυκνώνει και την κύρια αιχμή τού άρθρου του, σε κάνει να βλέπεις τον Χριστό φαντάρο. Ή, μάλλον, τον Λένιν ...φασίστα!

Όπως μάς έχει θυμίσει από πέρυσι ο Ρίζος και όπως εκ νέου μάς υπενθύμισε πριν από τρεις μερούλες ο Ηλίας Ιωακείμογλου, όταν η ευλογιά άρχισε να θερίζει τη σοβιετική Ρωσία στα 1919, ο Μεγάλος διόλου δεν έχασε τον καιρό του με φιλοσοφικές αναζητήσεις για το «νόημα της ελευθερίας επιλογών» και το «δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος». Τράβηξε ένα διάταγμα που καθιστούσε τον εμβολιασμό έναντι της ευλογιάς υποχρεωτικό και το έληξε (μέσα σε καμιά δεκαπενταριά χρονάκια, ευλογιά τέλος στην ΕΣΣΔ).

Τώρα, τι ληγμένα καταναλώνει ο κυρ-Νίκος (έχει καβατζάρει τα 50, δικαιούμαι να τον αποκαλώ έτσι) και αποφάσισε στα γεράματα να γίνει φιλελεύθερος βγάζοντας στη σέντρα και τον Λένιν περίπου ως ...φασίστα, μόνο και μόνο επειδή ο Μητσοτάκης, εκών άκων, είπε να γίνει λίγο «λενινιστής», εγώ δεν είμαι σε θέση να ξέρω για να σας πω.

Αν περάσει από εδώ κανένας σύντροφός του, ας μας διαφωτίσει....


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: