Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Την ώρα που καράβια χάνονται, και πάλι (δυστυχώς) για ένα σίχαμα: Νοσφεράτος (& IMPORTANT UPDATE —9 Νοεμβρίου 2011)


Ξαναδιακόπτουμε τη ροή τών ειδήσεων για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις (μαγειρέματα με σκοπό το ‘‘έδεσμα’’ της κυβέρνησης Εθνικής ‘‘Σωτηρίας’’ —our ass!—, αναθέρμανση της πραξικοπηματολογίας, είσοδο της Ιταλίας στο πηγάδι τού ΔΝΤ, κ.λπ., κ.λπ.), για να ασχοληθούμε με έναν παλιό ‘‘φίλο’’ μας. Τον ‘‘αξιότιμο’’ ‘‘Κύριο’’ Νοσφεράτο. Δηλαδή, ένα σίχαμα!

Είναι παλιά ιστορία για μας και η βαλίτσα έρχεται από μακριά. Ο ‘‘σκληρός πυρήνας’’ των αναγνωστών μας τα ξέρει, γιατί τα έχουμε εκθέσει, όταν κάποια στιγμή ξεχείλισε το ποτήρι με τα ξερ(σκ)ατά του. Γι αυτούς που δεν τα ξέρουν θα δώσουμε την προϊστορία συνοπτικά (στο τέλος τής ανάρτησης θα δοθούν τα σχετικά links για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερες λεπτομέρειες).

Για λόγους που εξηγούνται λεπτομερώς στα links που, όπως προαναφέραμε θα δώσουμε, το σίχαμα, λίγο μετά την επίσκεψή του εδώ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είμαστε ρατσιστές και καρατζαφεράκια με κόκκινο μανδύα. Έφτασε μάλιστα να μας κατατάξει σε χειρότερη θέση κι από την Κου Κλουξ Κλαν(!), επειδή σε ένα post χαρακτηρίσαμε κάποιον μαύρο πιτσιρικά Έλληνα που έλεγε φαρσί τα ελληνικά χριστουγεννιάτικα κάλαντα «ωραίο σαν άνθρωπο», παραλλάσσοντας, επί το ‘‘ρατσιστικότερο’’ κατά το (ηλίθιο) σίχαμα τον γνωστό από το ποίημα «Μπολιβάρ» στίχο τού Εγγονόπουλου «ωραίος σαν Έλληνας»! Διεθνοποιήσαμε ή μάλλον οικουμενικοποιήσαμε τον ελληνοκεντρικό στίχο τού Εγγονόπουλου και μας είπε —γι’ αυτό!— χειρότερους κι από την Κου Κλουξ Κλαν! Επιπλέον και καθόλου ασήμαντο, αν και δεν του απαγορεύσαμε τον σχολιασμό εδώ, άρχισε να ποστάρει διάφορες μαλακίες με πολλά και ποικίλα ψευδώνυμα και να παρενοχλεί το blog μας συστηματικά, φτάνοντας στο σημείο να ‘‘πλαστογραφήσει’’ ψευδώνυμα άλλων σχολιαστών. Ακόμα και το δικό μας! (Να σημειωθεί εδώ ότι γι’ αυτό του το ‘‘σπορ’’, της ‘‘πολυπροσωπίας’’, έχει καταγγελθεί κι από άλλα ιστολόγια, καθώς έχει καλλιεργήσει το ‘‘άθλημα’’ συστηματικά).

Βεβαίως, και για όσους έχουν ‘‘πάρει πρέφα’’ τις συμπεριφορές τού ‘‘ανδρός’’ (ή του ‘‘ανθρώπου’’, για τους φανατικούς αντισεξιστές αυτό), συνέβαινε και το άλλο: Να μας κοπανάει με τις λασπολογικές μπηχτές του σε όποιο blog συναντιόμασταν ως συνσχολιαστές (και να μας ρουφιανεύει —έγινε κι αυτό). Με αποκορύφωμα το papoylis.wordpress.com, όπου συχνάζουμε και τα δυο μέρη (εμείς και το σίχαμα).

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και, μετά από ένα σχεδόν χρόνο ταλαιπωρίας μας και υπομονής μας, ξεχείλισε το ποτήρι των εμεσμάτων του και των αφοδεύσεών του και του τραβήξαμε μια τριλογία που ήταν όλη δική του! Πετύχαμε να απαλλαγούμε από τη μιαρή παρουσία του εδώ (με το κύριο ή το αυτό, ή το άλλο, ή το παράλλο ψευδώνυμο), αφού εννοείται του απαγορεύσαμε το σχολιασμό. Και πετύχαμε να ησυχάσουμε για κάποιο διάστημα από τις παρενοχλήσεις του σε τρίτα blogs.

Για πολύ; Χάσατε! Ξανάρχισε τα ίδια. Και πάλι κυρίως στο blog που αναφέραμε προηγουμένως.

Πρόσφατα, επιχείρησε και πάλι να μας ρουφιανέψει από το blog του (και να ’ταν μόνο αυτό…), διαστρεβλώνοντας, απολύτως αντίστροφα και ‘‘πούστικα’’, μια ανάρτησή μας. Πήρε βέβαια τη δέουσα απάντηση (ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ. ΕΓΓΡΑΦΗ #48 (ΤΡΙΤΗ, 18.Χ.2011).

Ακόμα πιο πρόσφατα, αναβάθμισε τη λασπολογική εκστρατεία του στο επίπεδο 2, ποστάροντας στο papoylis.wordpress.com. και στο enosy.blogspot.com (τουλάχιστον σ’ αυτά, μας είναι άγνωστο αν το έκανε και αλλού):

Νοσφεράτος είπε...
μια πολυ παλαιοτερη αναρτηση καποιου …γνωστου .. ;αριστερου(λολ) Μπλογκ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
για τους μεταναστες ομως .. να ξηγουμεθα
http://leftg700.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.ht

Με αυτό προσπαθούσε να επαναφέρει στο προσκήνιο την αρχική συκοφαντία του (καρατζαφεράκια), ‘‘βασιζόμενος’’ σε μια ανάρτηση δική μας για το ζήτημα του δημοψηφίσματος για το μεταναστευτικό. Μια ανάρτηση στην οποία λέγαμε ότι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη φοβικότητα της Αριστεράς για το συγκεκριμένο δημοψήφισμα, διατυπώνοντας τη σκέψη πως δεν θα ήταν και τόσο κακή ιδέα να σηκώσουμε το γάντι τού Καρατζαφέρη, αφού εκτιμούσαμε στην ότι το δημοψήφισμα θα το κερδίζαμε (περισσότερες λεπτομέρειες, είπαμε: στα links στο τέλος). Αυτή λοιπόν τη θέση μας, θέση που στη χειρότερη περίπτωση είναι λανθασμένη γιατί βασίζεται σε λανθασμένη εκτίμηση (δεν το πιστεύουμε επ’ ουδενί!), την περιφέρει το σίχαμα ως απόδειξη του ‘‘καρατζαφερισμού’’ μας! Τι κάναμε; Υπομονή. Το κατάπιαμε και πάλι.

Έτσι, εντελώς τελείως πρόσφατα, αναβάθμισε τη λασπολογική του εκστρατεία στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Στο επίπεδο 1! Ποστάροντας τα ακόλουθα δυο φρικιαστικά σχόλια στο papoylis.wordpress.com (η έμφαση στο κείμενο δική μας):

νοσφερατος says:
01/11/2011 στις 4:44 μμ
Παπουλη αστα αυτά τα ..πουστικα περι πιεσης και πές τα ”’αριστερα .”.φιλαρακια με τον γαμιστερο τροπο που συνηθιζεις να ..εκφραζεσαι γενικώς το ποια ειν;αι η γνωμη μου γι αυτους και για αυτπους που τους εστησαν και που στην ειπα επαναλειμένα κατ ιδιαν – εκτος αν θες να τους την πώ και δημοσια απο δω μέσα

Δεν αρκούσε όμως αυτό στο σίχαμα. Διότι στο σχόλιο δεν διευκρίνιζε ποιοι ακριβώς ήταν αυτοί που «μας έστησαν». Το ΚΚΕ; —μας έχουν πει κουκουέδες. Ο Αλαβάνος; —μας έχουν πει αλαβανικούς. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; —ανταρσιακούς δεν μας έχουν πει, αλλά εκ τύχης˙ θα μπορούσε άνετα). Έτσι, το σίχαμα φρόντισε να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε 26 λεπτά μετά (και πάλι η έμφαση δική μας):

νοσφερατος says:
01/11/2011 στις 5:10 μμ
παντως πρεπει να παραδεχτω οτι μεσα στον προβοκατορικο τους Οιστρο τα εν λόγω στημενα Μανιαδακια επιασαν και μια – εστω κααι απο την αναποδη- αληθεια: οτι η κοινωνιας μας σιχαινεται τις .. αποστασιες και τα Μητσοτακικά κολπακια ..Αυτο ηδη φανηκε – αν κανει κανεις μια Βολτα στα αριστερρά και αντιπασοκικά μπλογκια και δει κανεις πως α;αντιμετωζουν την ..αποχωρησασα και θα ενταθει μα;λλον και τις επομενες μέρες ινα επιβεβαιωθει το γνωστο Ρηθεν για αυτους που σκαβουν τον λακκο του αλλουνου και πεφτουν με τα μουτρα

Τι λέει εδώ ο (σιχαμερός) ‘‘ποιητής’’; Εδώ ισχυρίζεται —ευθέως˙ ευθύτατα!— ότι είμαστε …χαφιέδες και …πράκτορες! Ένα blog δηλαδή στημένο από την Ασφάλεια ή την ΕΥΠ (πιθανόν και από τη CIA ή την ΜΙ6, γιατί όχι;)!!! Διότι, για όσους δεν ξέρουν, το ‘Μανιαδάκια’ παραπέμπει στον ‘‘περίφημο’’ Μανιαδάκη, τον υπουργό τού Μεταξά, που είχε στήσει κοτζαμάν Κεντρική Επιτροπή τού ΚΚΕ (Κεντρική Επιτροπή μαϊμού, εννοείται).

Αυτό είναι το κύριο. Αλλά δεν είναι το μόνο. Εκτός από την απίστευτη λάσπη, με την οποία επιχειρεί να μας λερώσει, το σίχαμα πάει ταυτόχρονα να ρουφιανέψει αναίσχυντα και εμετικά τον διαχειριστή[1] του ιστολογίου papoylis.wordpress.com σ’ εμάς! Εμφανίζοντάς τον να κουβεντιάζει μαζί του (στα σοβαρά!) το ενδεχόμενο να είμαστε …χαφιέδες! Πίστεψε το σίχαμα πως είναι δυνατόν να θεωρήσουμε πιθανόν κάτι τέτοιο; Προφανώς. Διότι δεν είναι μόνο απίστευτα ανατριχιαστικό σίχαμα. Είναι και απίστευτα ηλίθιος! Να τον πληροφορήσουμε λοιπόν από εδώ για το πόσο πιθανή θεωρήσαμε τη ρουφιανιά του: Ούτε κατά μια πιθανότητα στο ένα πεντάκις[2] εκατομμύριο!

Τι να κάνουμε;

Πώς απαντάει κανείς στη χειρότερη δυνατή πολιτική συκοφαντία για αριστερούς ανθρώπους; Με μήνυση; Μακριά από εμάς! Άνθρωπο, έστω και σίχαμα, για πολιτικούς λόγους δεν σέρνουμε στα δικαστήρια, πάει και τέλειωσε! (Φυσικά, για συκοφαντία που θα μας συνδέσει με ‘‘σκληρά’’ ποινικά αδικήματα θα γαμήσουμε τη μάνα ακόμα και στην ίδια μας τη μάνα!).
Πάει αυτό. Τι άλλο μένει; Η αντισυκοφαντία; Τρελός παπάς σας βάφτισε! ;-)
Το χάσαμε κι αυτό. Άλλο;
Το άλλο, που συνηθίζεται κιόλας, θα ήταν να δώσουμε στη δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία του σιχάματος που ακούει στο ψευδώνυμο Νοσφεράτος. Εδώ χάσατε διπλά!
Πρώτον, γιατί ούτε αυτό θα το κάναμε. Και δεύτερον, γιατί, και να καταδεχόμασταν κάτι τέτοιο, μας έχει προλάβει άλλος! Είναι ο διαχειριστής τού blog panosz.wordpress.com, ο οποίος υπέστη τα πάνδεινα[3] προ τριετίας περίπου (και γι' αυτό, τώρα που ξέρουμε απ' την καλή και την ανάποδη τι εστί Νοσφεράτος, του αναγνωρίζουμε όλα τα ελαφρυντικά που δικαιούται). Εδώ πρέπει να λοξοδρομήσουμε, για πούμε δυο λόγια.
Το panosz.wordpress.com είναι ένα blog με το οποίο, πολιτικά, μας χωρίζει άβυσσος. Εκτός των άλλων, η άβυσσος αυτή εντοπίζεται και στο γεγονός πως έχει υιοθετήσει τα δόγματα τού αποκαλούμενου «αναθεωρητικού ρεύματος της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας» —ξέρετε: Καλύβας, Μαραντζίδης κι έτσι. Αυτό ήταν και η αιτία της ταλαιπωρίας του από το σίχαμα. Έτερον, εκάτερον. Κι εμείς διαφωνούμε με τις συγκεκριμένες απόψεις. Δεν πήραμε όμως τις διαδικτυακές ρούγες εναντίον τού συγκεκριμένου blog. Κι αυτό μάλιστα, παρά το γεγονός ότι μας έχει απαγορευτεί ο σχολιασμός εκεί. Αν θελήσουμε κάποτε να αρθρογραφήσουμε, ακόμα και με πολεμική, εναντίον των απόψεων που εκφράζει, θα το κάνουμε από εδώ. Στα ίσια! Δεν θα γυρνάγαμε όμως δεξιά κι αριστερά ποτέ, υπονομεύοντάς το με υπονοούμενα και λάσπες!
Επανερχόμενοι στο κυρίως θέμα αυτού του υποκεφαλαίου («τι να κάνουμε;»):
Αφού λοιπόν το ένα δεν το θέλουμε, το άλλο δεν το καταδεχόμαστε, το παράλλο δεν μας αρέσει, τι έμενε; Μπράβο, το βρήκατε! ;-) Ένα ακόμα post, άμυνα και απάντηση μαζί, στα σιχαμένα του εμέσματα. Αυτό που διαβάζετε τώρα! Γιατί, όσο κι αν ένα σίχαμα είναι ηλίθιο, όσο κι αν είναι σαλεμένο, όσο κι αν κάποτε ήταν άνθρωπος κανονικός και ποιος ξέρει ποια τραύματα το έφεραν στην τωρινή του κατάσταση, δεν παύει ταυτόχρονα να είναι και μια οχιά! Και με τις οχιές, καλό είναι να προσέχουμε, σύντροφοι! Ιδίως τώρα, στις μαύρες εποχές που έρχονται. Μη τις υποτιμάτε, έτσι που τις βλέπετε να σέρνονται θλιβερά στη γη, μη νομίζετε ότι η εξόφθαλμη συκοφαντία είναι ακίνδυνη.[4] Βγάλτε τους τα φαρμακερά δόντια. Κόψτε τους τις γλώσσες σύριζα. Και μετά, καλού-κακού, πατήστε τις και στο κεφάλι!
Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε με αυτό το post. Και ελπίζουμε η σιχαμερή οχιά να ψόφησε για τα καλά!

Αντί επιλόγου

Στο blog, στο οποίο εξέμεσε τις δηλητηριώδεις εκκρίσεις του το σίχαμα, πήραν το λόγο και κάποιοι σχολιαστές.
Ο ένας, αριστερός άνθρωπος που αρθρογραφεί σε αριστερές εφημερίδες και περιοδικά και σχολιογραφεί στο διαδίκτυο με το πραγματικό του όνομα, για να πει, μεταξύ άλλων τα εξής ‘‘ορέα’’:  
Προσωπικά όσο απαράδεκτους θεωρώ τους χαρακτηρισμούς περί ‘Μανιαδάκια’ σε αριστερούς συνομιλητές, άλλο τόσο υβριστικές και απολίτικα προσβλητικές θεωρώ τις προσωπικές αναφορές σε οικογένεια, ηλικία κλπ.
Μάλιστα. Τι φαντάζεστε ότι εννοεί ο (αριστερός) ποιητής; Μη μας πείτε ότι δεν πάει ο νους σας σε τίποτε βρισιές τύπου «γαμώ το σπίτι σου και την οικογένειά σου, κωλόγερε» και άλλα τέτοια; Εκεί πήγε; Ε, να του πείτε να γυρίσει τα πίσω μπρος! Γιατί αυτό που εννοεί ο αριστερός ποιητής και το εξομοιώνει με τη λάσπη και τη συκοφαντία που εκτόξευσε το σίχαμα εις βάρος μας ήταν η εξής φράση μας:
«Δεν έχεις ρε γυναίκα και παιδιά, να σε συμμαζέψουν, να μη ξεφτιλίζεσαι;»!!!
Το Χριστό μας και την Παναγία μας, τον Κάρολό μας και τον Λένη μας, τη μάνα μας και τον πατέρα μας και όλο μας το σόι! Πού να το πεις και να σε πιστέψουν ότι αριστερός άνθρωπος, με χιλιόμετρα και χιλιόμετρα στο κοντέρ του,[5] εξισώνει τη λάσπη που φάγαμε με την παραπάνω φράση μας;;;  
Μετά, πήρε το λόγο μια άλλη σχολιάστρια, με ψευδώνυμο που παραπέμπει στο ευρωπαϊκό ρομαντικό μυθιστόρημα του 18ου αιώνα. Αυτή, διόλου ρομαντικά, μας είπε:
Τι θέση θέλεις να πάρω λοιπόν; Να καταδικάσω το “μανιαδάκια”; Άντε και το καταδίκασα.
Τι θέλει να μας πει η ‘‘ρομαντική’’ αυτή ψυχή; Η φράση της μένει λίγο μετέωρη: «άντε και το καταδίκασα». Δηλαδή; Δεν υπάρχει ένα δηλαδή. Υπάρχει το «δηλαδή, κι αν το καταδικάσω, θα βγει η λάσπη;». Αλλά υπάρχει και το άλλο: «δηλαδή, κι αν το καταδικάσω, αποδεικνύει αυτό ότι δεν είστε ‘Μανιαδάκια’;». Tι ακριβώς εννοούσε; Δεν μας το διευκρίνισε, όπως δεν το διευκρίνισε και προς τους αναγνώστες. Έμεινε κι αυτό ...μετέωρο! Ό,τι προαιρείται ο καθένας...
Τέλος, πήρε το λόγο και κάποιος φιλαναγνώστης (και πρωτευουσιάνος) σχολιαστής. Αυτός μίλησε ‘‘ουδέτερα’’, και ‘‘μη αξιολογικά’’ — οur ass! Διότι, διαστρεβλώνοντας απολύτως την πραγματικότητα, διατύπωσε ‘‘μεγαλοπρεπώς’’ το εξής ‘‘σοφό’’:
Αν θέλω να ασχοληθώ με το θέμα , δόξα τω Θεώ, υπάρχουν τα μπλογκ σας.
Μας είπε δηλαδή ο ‘‘σοφός’’, αυτό που είχε μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε παλαιότερα στο σίχαμα, κι αυτό που έχει βαρεθεί να του λέει κι ο ίδιος ο διαχειριστής, ο товариш Яков! Το πιο πρόσφατο:

papoylis says:
20/10/2011 στις 10:05 μμ
Νόσφη

φταίω εγώ που συνεχίζω αυτή τη συζήτηση μαζί σου και σου δίνω την ευκαιρία να μου ΞΑΝΑ φέρνεις εδώ διαμάχες με άλλα ιστολόγια

Ο ‘‘σοφός’’ όμως δεν καταλαβαίνει από τέτοια.[6] Αυτά είναι …αξιολογικά κι εκείνος, ως ‘‘σοφός’’ προφανώς, θέλει να είναι ‘‘αυστηρά ουδέτερος’’ και ‘‘μη αξιολογικός’’. Κι έτσι απηύθυνε την παραίνεση εξ ίσου και στα δυο μέρη (τόσο σ’ εμάς όσο και στο σίχαμα). Όχι παίζουμε! Έτσι ξηγιούνται οι ‘‘σοφοί’’, τι νομίζατε;

Επίλογος-επίλογος

Για άλλη μια φορά θα κλέψουμε τον μεγάλο[7] Γεωργίου:
Γάμα τα με μεγάλα γράμματα!

(Όλη η προϊστορία: εδώ, εδώ κι εδώ)


IMPORTANT UPDATE (9 Νοεμβρίου 2011): Ένα post γραμμένο εν βρασμώ ψυχής δεν μπορεί παρά να χάνει το μέτρο. Εν προκειμένω, το μέτρο (και η κυριολεξία) χάθηκε σε ένα ‘‘θεμελιακό’’ στοιχείο του άρθρου: αυτό του χαρακτηρισμού τού Νοσφεράτου ως σίχαμα. Λάθος λέξη. Η σωστή; Κνώδαλο. Φυσικά, πιστοί στην άποψη ότι η Ιστορία (ή η μικροϊστορία) δεν πρέπει να διορθώνεται εκ των υστέρων, παρά μόνο να συμπληρώνεται, δεν προβαίνουμε σε καμία αντικατάσταση.


[1] Δεν είναι άλλος από τον товариш Яков Федотович Павлов (ψευδώνυμο Παπούλης), ένας άνθρωπος για τον οποίο έχουμε και εκτίμηση και αγάπη.

[2] Το πεντάκις, μόνο και μόνο επειδή είμαστε πέντε. Διαφορετικά, τα μηδενικά θα μας έβγαζαν έξω από το περιθώριο του word!

[3] Όχι όμως και τα ίδια. Εξ όσων γνωρίζουμε, χαφιέ τής Ασφάλειας ή της ΕΥΠ δεν τον είπε ποτέ!

[4] Ακίνδυνη;;; Ποιος από όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές θα στοιχημάτιζε το δεξί του χέρι ότι δεν είμαστε όντως χαφιέδες; Ποιος μας ξέρει; Κανείς! Δυο από εμάς εμφανίστηκαν σε ένα κάλεσμα παλιότερα. Και λοιπόν; Οι χαφιέδες πάνε σε συγκεντρώσεις με την ταυτότητα στο κούτελο;

Βλέπετε λοιπόν, γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά; Βλέπετε ότι, ακόμα και η πιο ‘‘χοντρή’’ λάσπη, μπορεί να λερώσει οποιοδήποτε αυστηρά ψευδώνυμο αριστερό ιστολόγιο;

[5] Όχι σαν εμάς τους «νεαρούς κομσομόλους», όπως μας λένε, άλλοι κοροϊδευτικά, κι άλλοι χαϊδευτικά.

[6] Δυστυχώς δεν καταλαβαίνει και την ελληνική γλώσσα, ιδίως στη μεταφορική της χρήση. Αυτό τουλάχιστον βγάζουμε ως συμπέρασμα από το γεγονός ότι ‘‘διείδε’’ ‘‘απειλές’’ σε φράσεις που απευθύναμε στο σίχαμα. Φράσεις όπως «τη γλώσσα τη δόλια, να το ξέρεις, εμείς θα στην κόψουμε!», ή «να βρεις λαγούμι να κρυφτείς, ξεφτίλα!»…

[7] Αυτό το ‘μεγάλο’ μη το πάρετε και εντελώς κατά γράμμα βέβαια! ;-)

Η εικόνα, από το moniqueblog.net

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν την ξέρω την υπόθεση, ούτε έχω χρόνο να την ερευνήσω, αλλά δέχομαι καλόπιστα πως οι καταγγελίες σας θα αληθεύουν αν και ο Νοσφεράτος, το λίγο που τον έχω παρακολουθήσει, μου φαίνεταισυμπαθέστατος.

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει πως κάνω αυτόκλητος τον εκ του ασφαλούς "ψύχραιμο", λέγοντάς σας πως αδικείτε τον εαυτό σας με όλο αυτό το φωνακλάδικο κατεβατό, αλλά δεν θα μπορούσε.

Και εμένα και τον κ.Ροϊδη μας έχουν διασύρει ως πρώην κληρικούς, δυσαρεστημένους θεολόγους, πράκτορες του Σόρος, ανθρώπους του Μητσοτάκη και της Ντόρας, κουκουλοφόρους του ΔΝΤ, Μάρτυρες του Ιεχωβά, Σατανιστές, συνοδευτικά με χυδαίες βρισιές σε δεκάδες ορθόδοξα "χριστιανικά" μπλογκ.

Τους ανεχτήκαμε να μας βρίζουν ακόμη και στο δικό μας μπλογκ και μόνο έναν πετάξαμε έξω, τον theoprovlito, όταν μας ταύτισε με συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι δεν χρωστούν τίποτα να γίνουν αποδέκτες μίσους το οποίο προορίζεται για εμάς.

Μερικοί από αυτούς, έκαναν εισοδισμό και σε αριστερά μπλογκς, (ο theoprovlitos, και στο δικό σας, κάποιος άλλος στους "Σχολιαστές χωρίς σύνορα", από όπου και εκτόξευσε και απειλές),
προκειμένου να μας συκοφαντήσουν, υπονομεύσουν και στοχοποιήσουν.

Έχω λοιπόν το δικαίωμα νομίζω επικαλούμενος τη δική μας συμπεριφορά, να πω τη γνώμη μου, αν και μπορείτε εύκολα να μου αντιτάξετε πως δεν την παίρνετε στα σοβαρά (τη συμπεριφορά μου εννοώ) και αν και ξέρω πως εσείς σε ανάλογη περίπτωση δική μας, αν βγαίναμε στα κεραμίδια και φωνάζαμε, δεν θα καταδεχόσασταν να ασχοληθείτε.

Αφού συμφωνήσω μαζί σας με τους όρους και τα όρια που βάζετε για προσφυγή στη Δικαιοσύνη,θα επαναλάβω πως βρίσκω την αντίδρασή σας πολύ υπερβολική. Nομίζω πως οι σοβαροί άνθρωποι μπορούν να κρατησουν την ψυχραιμία τους, και για λόγους αξιοπρέπειας και για να μη χάσουν το δίκιο τους άλλά και το στυλ τους.
Δεν χρειάζεται άλλωστε να γίνονται ηθικές δολοφονίες.

Επειδή πρέπεινα είστε πολύ νέοι και μου φαίνεστε πολύ καλά και αξιόλογα, από πολλές απόψεις, παιδιά, με ενοχλεί το μίσος που αναδύεται εδώ τώρα και επιτρέψτε μου να πω και κάποια αριστερή υστερία που με τρομάζει, γιατί αναρωτιέμαι πάντα για την ελληνική Αριστερά, τι θα είχε κάνει στους φίλους της (κυρίως) στα μέλη της (εδώ κι αν θα έκανε) και στους αντιπάλους της, αν ο μη γένοιτο είχε νικήσει στον εμφύλιο.


ΥΓ
Για τη χώρα δεν αναρωτιέμαι πιά, γιατί και οι άλλοι τη φέρνουν σήμερα στο επίπεδο της ταλαίπωρης Βουλγαρίας.
Λ.

Ανώνυμος είπε...

Mπράβο κύριε Λασκαράτε.
Είναι κουβέντες αυτές;
Σίχαμα.
Αυτό δεν είναι λεξιλόγιο νέων σκεπτόμενων αριστερών.

Ανώνυμος είπε...

"Εντός του Μαρτίου:
● Ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία, τα στελέχη, τα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ
● Ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία, τα στελέχη, τα μέλη και τους οπαδούς του ΣΥΝ
● Иосиф Виссарионович Сталин: Το φάντασμα που στοιχειώνει το φάντασμα που στοιχειώνει τον κόσμο"

Κάτι δεν πάει καλά με τις πολιτικές σας προτεραιότητες. Αν το διορθώνατε αυτό, κάτι θα μπορούσατε να προσφέρετε. Προς το παρόν, τα μεγάλα σχέδια έχουν μπει στο ψυγείο και καθώς παίζεται πια η ίδια η πολιτική επιβίωση του χώρου που εκπροσωπείτε, εσείς ξιφουλκείτε με τον αέρα και πατάτε το...φίδι κάποιου τύπου που σας τη σπάει στο ίντερνετ.

Κατά τα άλλα, ζήτω η συλλογική ευθύνη και η αντίληψη της πραγματικότητας στην υπηρεσία της επανάστασης.

Αστεία πράγματα. Και τραγικά.

anti-opportunistas

demetrat είπε...

ορέ είστε καλά;
Χαραμίσατε τόση φαιά ουσία, τόσο θυμό , και τόσο χρόνο μέσα σ' αυτήν την κοσμοχαλασιά;
Γιά τι πράμμα συγχίζεστε , ενώ θα έπρεπε να κρατάτε την κοιλιά σας από τα γέλια ,
με το "φαινόμενο"μου εξηγείτε;

υ.γ
και βλέπω πως έχετε σημαιοστολίδι πάνω δεξιά στο μπόγκ σας.....ε δεν είστε καλά .. πραγματικά όμως.

δ

markos είπε...

Οταν μεγαλώνεις τον απέναντι , μικραίνεις εσύ.

LeftG700 είπε...

Απαντάμε σε όλα τα σχόλια, ένα προς ένα. Σε όσους ενδιαφέρονται να καταλάβουν όσο γίνεται καλύτερα τι έπαιξε, αλλά και να βγάλουν κάποια γενικά πολιτικά συμπεράσματα, συνιστούμε να διαβάσουν όλα τα σχόλια, όχι μόνο αυτό που απευθύνεται σ’ εκείνους.

Αλλά πάλι, δημοκρατία έχουμε και μπορείτε να αγνοήσετε την προτροπή μας. ;-)

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Όπως λένε και στις πολιτικές συνεντεύξεις τύπου, ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο! ;-)

Πρώτον, γιατί μας δίνει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα που δεν χώραγαν στο ποστ (θα πιάναμε τις 3.000 λέξεις και βάλε!).

Δεύτερον, επειδή είναι ένα σχόλιο ειλικρινές, στο οποίο αυτά που θεωρείς σύκα τα λες σύκα και αυτά που θεωρείς σκάφη τα λες σκάφη (όπως το συνηθίζεις άλλωστε, αυτό να λέγεται), χωρίς απολίτικες ευγένειες και ήξεις αφήξεις.

Τρίτον, επειδή είναι ένα σχόλιο που αυτοανατρέπει πανηγυρικά, φαντασμαγορικά θα λέγαμε, το αμέσως προηγούμενο σημείο, χωρίς, είμαστε σίγουροι, να έχεις την παραμικρή υποψία ότι κάνεις κάτι τέτοιο! Αλλά και επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό την άποψη που διατυπώνουμε στο ποστ: δηλαδή, το πόσο επικίνδυνες είναι οι εμετικές λασπολογίες όπως αυτές τού σιχάματος (συγνώμη ανώνυμε φίλε, που γράφεις ακριβώς μετά τον Λασκαράτο, αλλά πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι τίποτε δεν γίνεται μ’ εμάς: είμαστε γεννημένοι ‘‘αλήτες’’ κι όχι «σκεπτόμενοι νέοι αριστεροί»…)

Last but not least: Επειδή χάλασες τη ζαχαρένια σου για ένα ζήτημα που έχει πρήξει άλλα συκώτια κι όχι το δικό σου. Αυτό το εκτιμούμε. Αλλά δεν θα μας εμποδίσει να πούμε κι εμείς τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, χωρίς όμως να αυτοανατρέψουμε τις απόψεις μας.

Θα ξεκινήσουμε από κάτι που, όπως γράφεις, «ξέρεις» (δηλαδή, έχεις γνώση γι’ αυτό, γνωρίζεις). Για να βγούμε στην αναφορά σφόδρα …παραπονούμενοι! ;-)

Λες κάπου: «[…] αν και ξέρω πως εσείς σε ανάλογη περίπτωση δική μας, αν βγαίναμε στα κεραμίδια και φωνάζαμε, δεν θα καταδεχόσασταν να ασχοληθείτε».

Από πού και πώς το ξέρεις αυτό, φίλε Λασκαράτε, και πόθεν το τεκμαίρεις; Να σου πούμε εμείς; Από πουθενά! Είναι απλώς μια εντύπωση, μια γνώμη. Σεβαστό αυτό. Αλλά όχι τόσο σεβαστό όσο η γνώση.

Ε λοιπόν, η εντύπωσή σου είναι απολύτως λανθασμένη! Γιατί έχουμε υπερασπιστεί ανθρώπους με τους οποίους οι πολιτικές διαφορές μας είναι πολύ μεγάλες, χωρίς μάλιστα να έχουν βγει στα κεραμίδια, στην πραγματικότητα χωρίς να έχουν βγάλει καν κιχ! Και το κάναμε όντας σχεδόν βέβαιοι ότι θα παρεξηγηθούμε πολιτικά (εκείνο που δεν ξέραμε ήταν ότι θα χαρακτηριστούμε και ‘γλείφτες’ γι’ αυτό!) Πως σου φαίνεται αυτό; Σου αλλάζει λίγο την άποψη ότι «αν βγαίνατε στα κεραμίδια και φωνάζατε δεν θα καταδεχόμασταν να ασχοληθούμε»; Ελπίζουμε πως ναι.

Φεύγουμε απ’ αυτό. Και ερχόμαστε στην πρώτη-πρώτη παράγραφο τού σχολίου σου. Αυτή:

«Δεν την ξέρω την υπόθεση, ούτε έχω χρόνο να την ερευνήσω, αλλά δέχομαι καλόπιστα πως οι καταγγελίες σας θα αληθεύουν αν και ο Νοσφεράτος, το λίγο που τον έχω παρακολουθήσει, μου φαίνεται συμπαθέστατος».


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Με όλη την ειλικρίνεια: τη διάβασα και την ξαναδιάβασα κάμποσες φορές μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι έγραψες κάτι τέτοιο! (ένα SMS που μου ήρθε από κάποιον από μας που προφανώς έπιασε με την πρώτη ανάγνωση τι έγραψες έλεγε: «Διάβασες τι μας γράφει ο Λασκαράτος; Τι λέει ρε μαλάκα το άτομο;».

Ώστε δεν την ξέρεις την υπόθεση, φίλε Λασκαράτε; Και δεν έχεις χρόνο να την ερευνήσεις; Ε, λοιπόν, δεν χρειάζεται! Υπόθεσε ότι ο Λασκαράτος ήταν μέχρι την 1η Νοεμβρίου κολλητάρι μας! Ή ένας από τους επίτιμους! Εν πάση περιπτώσει κάποιος, με τον οποίο δεν μας χώριζε τίποτε. Διάβασες, φίλε μας, τι γράφει;;; Τη λάσπη-εμετό δεν την είδες;;; Τη ρουφιανιά δεν την πρόσεξες;;;

Και τι έκανε λέει;;; «Δέχεσαι καλόπιστα πως οι καταγγελίες μας θα αληθεύουν»;;; Έλα ορέ Λασκαράτε!!! Μήπως θέλεις και να σε χειροκροτήσουμε για την …καλοπιστία σου;;; Μήπως θέλεις να σου κάνουμε και ευχαριστήριο ποστ;;; Δηλαδή, αν δεν ήσουν καλόπιστος, ή αν ήσουν δύσπιστος και σκεπτικιστής, τι θα μας έλεγες; Ότι πρέπει να εξεταστούν τα σιχαμένα σχόλια για να διαπιστωθεί αν είναι γνήσια ή …πλαστογραφημένα;;; Τι έγραψες άνθρωπε;;;

Πού πήγε η παρρησία σου, φίλε Λασκαράτε;;; Και γιατί τα σύκα τα έκανες πουτίγκα και τη σκάφη ηλεκτρικό πλυντήριο;;; Ζορίζεσαι να αποδεχθείς ότι κάποιος που από «το λίγο που τον έχεις παρακολουθήσει, σου φαίνεται συμπαθέστατος» πέταξε τέτοια λάσπη και έγραψες αυτά τα ήξεις αφήξεις;;; Ε, ας μην έπαιρνες το λόγο φίλε Λασκαράτε! Χίλιες φορές αυτό από το να γράφεις τέτοια ‘‘ορέα’’!

Αμ έγραψες και χειρότερα! Έγραψες αυτό:

«Δεν χρειάζεται άλλωστε να γίνονται ηθικές δολοφονίες.»!!! ‘‘Ορέος’’!!!

Ποιοι είναι οι ηθικοί δολοφόνοι, φίλε Λασκαράτε;;; Εμείς;;; Επειδή καταγγείλαμε έναν ανήθικο μέχρι μυελού οστέων, που έφτασε στο αίσχιστο κατάντημα να ισχυρίζεται, χωρίς να κοκκινίζει έστω και λίγο, ότι είμαστε …ασφαλίτικο μπλογκ;;; Και είμαστε και …δολοφόνοι;;; Δηλαδή, όχι μόνο φονιάδες, αλλά και …δόλιοι φονιάδες;;; Ποιος ήταν ο δόλος;;; Μήπως αρχίσαμε να μπαίνουμε ως ανώνυμοι ή με άλλα ψευδώνυμοι σε διάφορα μπλογκς και να γράφουμε αυτά που γράψαμε;;; (αυτό δηλαδή στο οποίο έχει διαπρέψει το σίχαμα!); Δεν το κάναμε από εδώ, φάτσα κάρτα παίρνοντας και την ευθύνη των όσων γράψαμε και δίνοντας το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να μας κρίνει και, αν θέλει, να μας επικρίνει με αυτό ή το άλλο σκεπτικό (όπως και έγινε);;; Και μας αποκαλείς …δόλιους;;; Στη θέση σου θα ντρεπόμασταν!!!

‘‘Φονιάδες’’! Χα! Εννοείς πως ξεδοντιάσαμε μια οχιά; Έπρεπε να την αφήσουμε ανενόχλητη να κάνει τη δουλειά της;;; Έπρεπε να την αφήσουμε να μοστράρεται για αριστερός (μόνο και μόνο επειδή είναι αντιφασίστας, ‘‘αντιεθνικιστής’’ και αντιεθνολαϊκιστής —ας γελάσουμε στην ιδέα ότι αυτά κάνουν κάποιον αριστερό!), με όλο το κύρος που συνοδεύει την ιδιότητα του αριστερού, τη στιγμή που μετέρχεται τέτοια σιχαμερά και εμετικά μέσα για να εξοντώνει εκείνος, απολύτως φονικά και με απόλυτο δόλο, αριστερούς ανθρώπους με τους οποίους διαφωνεί πολιτικά;;; Πού πήγε ο ‘‘αντισταλινισμός’’[1] σου, φίλε Λασκαράτε;;; Λείπει «σε ταξίδι για δουλειές»;;;

[1] Μην παρεξηγήσεις τα εισαγωγικά. Δεν αμφισβητούμε τον αντισταλινισμό σου. Να πούμε συνοπτικά ότι απορρίπτουμε κατηγορηματικά τον όρο ‘σταλινισμός’ και τα παράγωγά του, γιατί είναι ο όρος είναι που επιτρέπει στον καθένα, αριστερό ή δεξιό, αφού καταγγείλει με τα πιο μελανά χρώματα τον ‘‘σταλινισμό’’, να μετέρχεται τα πιο βρώμικα και δόλια μέσα, μερικά από τα οποία θα έκαναν να κοκκινίσει από ντροπή και ο ίδιος ο Στάλιν! Γι’ αυτό το λόγο βάζουμε τις σχετικές λέξεις εντός εισαγωγικών.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Γράφεις πως συμφωνείς μαζί μας «με τους όρους και τα όρια που βάζουμε για προσφυγή στη Δικαιοσύνη». Αυτό είναι μια καλή αφορμή για να διευκρινίσουμε κάτι που καλό θα είναι να το πάρει το σίχαμα κατά γράμμα:

Μέσα στα ‘‘σκληρά’’ ποινικά αδικήματα που γράφουμε, συμπεριλαμβάνουμε και την απειλή σωματικής βίας. Μέχρι τώρα έχει περιοριστεί να ισχυρίζεται ότι φράσεις όπως, λόγου χάρη, «τη γλώσσα τη δόλια, να το ξέρεις, εμείς θα στην κόψουμε!» ή «βρες λαγούμι να κρυφτείς, ξεφτίλα!» εμπεριέχουν ή υπονοούν απειλή σωματικής βίας. Ας λέει ό,τι θέλει (αυτός και άλλα ‘‘ξεφτέρια’’, που κατέχουν μεν την αραμαϊκή, αλλά τα ελληνικά τους είναι τρισάθλια…). Αν όμως τον τσακώσουμε πουθενά να υπονοεί (ή τον τσακώσουν άλλοι και μας το ‘‘σφυρίξουνε’’ τεκμηριωμένα), αν λοιπόν τον τσακώσουμε να υπονοεί, έστω και με την παραμικρή υπόνοια, ότι τάχα του στείλαμε τίποτε ό ν τ ω ς απειλητικά σχόλια ή emails στο μπλογκ του (για όλα τον έχουμε ικανό!), να ξέρει ότι θα τον κυνηγήσουμε δικαστικά, α μ ε ί λ ι κ τ α και α ν ε λ έ η τ α!

Επανερχόμενοι: Συμφωνείς λοιπόν μαζί μας για τα δικαστικά όρια που βάζουμε. Και ασφαλώς θα συμφωνείς και με τη μη δημοσιοποίηση των πραγματικών στοιχείων, ακόμα και ενός αισχρού και βδελυρού συκοφάντη. Και επίσης θα συμφωνείς με τη μη καταφυγή σε σωματική βία ή απειλή γι’ αυτήν. Τι άλλο μάς έμενε από το να βγούμε στα κεραμίδια για δεύτερη φορά; Τι άλλο μάς έμενε από τη λεκτική βία; Θα έπρεπε κατά την άποψή σου να του πούμε «σας παρακαλούμε κύριε Νοσφεράτε, μη γράφετε για μας ότι είμαστε ασφαλίτικο μπλογκ»;;; Μια τέτοια τακτική, σύμφωνα με διηγήσεις του που δεν αμφισβητήθηκαν, ακολούθησε κι ο Πάνος τής Καλύβας. Τι κατάφερε; Τίποτε! Του γάμησε το ταμτιριρί! (Σε απαντητικό σχόλιό του, επειδή τον ενημερώσαμε για λόγους δεοντολογίας ότι τον μνημονεύουμε στο ποστ, ξέρεις τι μας είπε; Ότι εκ των υστέρων πληροφορήθηκε πως διέδιδε προφορικά εις βάρος του ότι είναι πράκτορας της CIA! Διέδιδε προφορικά. Σ’ εμάς έγραψε δημοσία ότι είμαστε ασφαλίτικο μπλογκ! Λοιπόν; Τι «άντε γεια μωρέ παιδιά όλοι είμαστε αδέρφια» μας τσαμπουνάς;;;).

Ξέρεις πόσους μήνες (σχεδόν χρόνος μέχρι το Γενάρη του 2010!) κάναμε υπομονή με δαύτον; Ξέρεις ότι, ενώ ήδη μας είχε γαμήσει τη μάνα και τον πατέρα, εμείς υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά του να παίρνει το λόγο εδώ, ερχόμενοι σε ρήξη (αποχώρησε), με άλλο αριστερό μπλογκ, το οποίο επίσης είχε γαμήσει με τα καμώματά του; Ξέρεις πόση βρώμικη λάσπη και ρουφιανιές του και προβοκάτσιες ανεχτήκαμε; Εμείς (και κάποιοι άλλοι…) ξέρουμε!

Μας κρίνεις και μας βγάζεις υπερβολικούς. Σεβαστό. Εμείς από την άλλη είμαστε όμως εντελώς τελείως πεπεισμένοι ότι χρησιμοποιήσαμε την α κ ρ ι β ώ ς αναγκαία λεκτική βία. Ανοίξαμε το στόμα μας ακριβώς όσο έπρεπε. Ούτε χιλιοστό τής ίντσας παραπάνω! Συμπέρασμα; Ο καθείς και η κρίση του. Ελπίζουμε να είναι κι από εσένα σεβαστό αυτό.

Θες να μάθεις και το άλλο, φίλε Λασκαράτε; Θα στο πούμε!

Αυτό το ποστ δεν θα γινόταν! Ξέρεις γιατί έγινε; Γιατί όταν το σίχαμα εξέμεσε τις απίστευτες βρωμιές του, αλλά και πολλές ώρες μετά (δυο 24ωρα), όταν λέρωσε με τέτοιο άθλιο τρόπο αριστερούς ανθρώπους προσπαθώντας να τους εξοντώσει ηθικά και πολιτικά, όχι μόνο μαντήλι δεν μούσκεψε, όχι μόνο δάκρυ δεν κύλισε, αλλά δεν ακούστηκε ούτε κιχ, από όσους είδαν τα αισχρά σχόλια! Κιχ!!! Nothing! Niente! Nada! Θα αρκούσε ένα σχόλιο (1!, το Χριστό μας και την Παναγία μας, 1!), θα αρκούσε λοιπόν ένα και μόνο σχόλιο (όχι υποχρεωτικά από τον διαχειριστή κι όχι υποχρεωτικά από άνθρωπο με συγγενείς με τις δικές μας πολιτικές απόψεις), για να μην ανέβαινε η συγκεκριμένη ανάρτηση. Τι θα γινόταν τότε; Θα γράφαμε κι εμείς ένα σχόλιο με πέντε λόγια και θα τελείωνε η, εκτός των άλλων, γελοία υπόθεση! Αλλά δεν συνέβη αυτό, φίλε Λασκαράτε, δεν συνέβη. Ούτε καν μεταξύ αστείου και σοβαρού δεν ειπώθηκε κάτι. Λες και το σίχαμα μας είχε κατηγορήσει ότι, όταν πάμε στο γήπεδο, βρίζουμε την αντίπαλη ομάδα!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Αλλά και πάλι δεν θα ανέβαινε η συγκεκριμένη ανάρτηση που σε απασχόλησε και μας απασχολεί! Και πάλι δεν θα ανέβαινε, αν αυτοί που πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν επί του ζητήματος μετά την έκρηξή μας, δεν μας έλεγαν ο ένας μεγαλύτερες ανοησίες από τον άλλον —με την εξαίρεση κάποιου σχολίου, όπου, εκτός από τις ανοησίες, υπήρχαν και ‘‘πουστιές’’! Ούτε αυτό όμως συνέβη. Κι έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Δυο ακόμα ζητήματα και μετά τελειώνουμε με το γκραν φινάλε (το δικό σου γκραν φινάλε).

Μιλάς για ‘‘μίσος’’. Να μας συμπαθάς, αλλά δεν καταλαβαίνεις Χριστό! Και μας θυμίζεις και κάποιον άλλον, τέως κομμουνιστή και νυν ακραία αντικομμουνιστή, ο οποίος μάλιστα έσπευσε προ καιρού να μπει στο μπλογκ σας, όταν μας είδε εκεί, για να σας πει ότι «δεν ξέρετε με ποιον μπλέξατε» ή κάτι τέτοιο. (Το ότι μας θυμίζεις αυτόν, δεν σημαίνει βέβαια ότι σε ταυτίζουμε με αυτόν. Μπορεί να κουβαλάμε άλλες αριστερές αμαρτίες, αλλά την αμαρτία να ταυτίζουμε ανθρώπους με τη μαύρη αντίδραση, μόνο και μόνο επειδή συμπίπτουν με αυτήν —για άλλους λόγους και με διαφορετικό σκεπτικό— σε κάποια επί μέρους εκτίμηση, δεν την κουβαλάμε, όχι!). Κι αυτός λοιπόν ο ‘‘καλός κυριούλης’’, όταν τραβήξαμε την τριλογία για το σίχαμα, τον περασμένο Γενάρη, είχε διακρίνει ‘‘μίσος’’ στα λόγια μας, ‘‘μίσος’’ που του θύμισε, είπε, τα μέλη τών «Πυρήνων της Φωτιάς»! (Πάλι καλά που δεν μας κουβαλήθηκε εδώ καμιά Αντιτρομοκρατική!). Ας τον αφήσουμε όμως αυτόν στη μαύρη μαυρίλα του, κι ας έρθουμε σ’ εσένα.

Ώστε ‘μίσος’ λοιπόν, φίλε Λασκαράτε; —τα περί υστερίας είναι αστειότητες, δεν θα ασχοληθούμε και με αστειότητες δα! Μίσος για ποιον; Για τον Νοσφεράτο, ως ανθρώπινο υποκείμενο, ή για τις πράξεις του και τις συμπεριφορές του; Ο Νοσφεράτος, ως ανθρώπινο υποκείμενο, έχει όλη την κατανόησή μας, γιατί, μάντεψε, κ α ι σ’ εμάς τίποτε το ανθρώπινο δεν είναι ξένο. Πολύ περισσότερο: έχει τη συμπόνια μας, επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρόκειται για απολύτως διαταραγμένο ψυχικά άτομο. (Αν εμείς οι πέντε ήμασταν απόλυτη εξουσία, για ψυχανάλυση θα τον στέλναμε, πρώτη θέση και με πληρωμένα όλα τα έξοδα, εννοείται, ακόμα κι αν χρειαζόντουσαν 30 χρόνια μέχρι να ξεμπερδευτεί το κουβάρι τής ψυχής του !). Όλη η κατανόηση λοιπόν για τον άνθρωπο-Νοσφεράτο. Καμία όμως ανοχή πια, κανένα ‘‘ανθρωπιστικό’’ έλεος πια, για τις σιχαμερές συμπεριφορές του —για τις οποίες κάναμε υπομονή ένα χρόνο! Αυτές καταγγέλλουμε! Κι αυτές εκτελούμε εν ψυχρώ χωρίς την παραμικρή τύψη!

Μιλώντας για μίσος, μας ήρθε στο νου και η παράγωγος λέξη ‘μισαλλοδοξία’. Θα συμφωνήσεις, φανταζόμαστε, μαζί μας ότι όσοι μισούν είναι και μισαλλόδοξοι. Άκου λοιπόν πόσο ‘‘μισαλλόδοξοι’’ είμαστε εμείς!

Εκτός από αυτό που σου είπαμε ήδη για τον ίδιο τον Νοσφεράτο (δηλαδή, ότι υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά του να παίρνει το λόγο εδώ, παρά το ότι μας είχε γαμήσει ήδη τη μάνα και τον πατέρα), να καταθέσουμε κι ένα άλλο (δεν είναι το μόνο, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσω αυτό το σεντόνι): να καταθέσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι σε έναν άνθρωπο, ο οποίος στο παρελθόν μας είχε ‘‘στολίσει’’ ποικιλοτρόπως, αποκαλώντας μας μεταξύ άλλων και «τσογλαναραίους». Κι όμως, όταν αυτός ο άνθρωπος, με τον οποίο έχουμε ριζικές πολιτικές διαφωνίες, ήρθε εδώ, ψυχανεμιζόμενος ότι έχει κάνει λάθος στις εκτιμήσεις του, τον υποδεχθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο και τον προστατέψαμε από κάποιους ‘‘θερμόαιμους’’ δικούς μας, χωρίς να του ζητήσουμε καν την ‘‘επίσημη’’ ‘‘αποκατάστασή’’ μας. Κι όταν κάποια στιγμή τον έβρισε ένας (μιλάμε για κανονικό βρίσιμο), και πάλι τον προστατέψαμε, διαγράφοντας παράλληλα και το υβριστικό σχόλιο, αν και ξέραμε πολύ καλά ότι αυτό θα σήμαινε και την αποχώρηση του σχολιαστή που τον ‘‘στόλισε’’. Σου λέει τίποτε αυτό, σου λέει κάτι αυτή μας η στάση, για το «ποιοι είναι και τι θέλουν» οι Λέφτηδες, φίλε Λασκαράτε;


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Ένα τελευταίο (πριν το γκραν φινάλε): Παραλληλίζεις τις φήμες που κυκλοφορούν για το μπλογκ σας με τη συγκεκριμένη περίπτωση. Ουδεμία σχέση. Αυτό που υφίστασθε εσείς εντάσσεται στη γνωστή συνομωσιολογική ‘‘σχολή’’ σκέψης, με κύριους εκπρόσωπους κάτι τύπους σαν τον Άνθιμο και τους αλλοπαρμένους κυνηγούς ‘‘εβραιμασονικών’’ κεφαλών —ανθρώπους δηλαδή με μηδενικό κύρος. Ο περί ου ο λόγος όμως δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία των νούμερων. Τουλάχιστον εκτός μπλογκόσφαιρας, γιατί στη μπλογκόσφαιρα πολλοί τον έχουν πάρει χαμπάρι, αν και δεν έχουν συνειδητοποιήσει ως πού μπορεί να φτάσει. Η περίπτωση που καταγγείλαμε θα τους βοηθήσει να το συνειδητοποιήσουν (αν θέλουν, γιατί υπάρχει και η περίπτωση της cognitive dissonance). Εκτός όμως μπλογκόσφαιρας τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αντιφασίστας με πατέντα. Δημοκράτης αναμφισβήτητα. ‘‘Αντισταλινικός’’ με σφραγίδα γνησιότητας. Συγγραφέας βιβλίων πολιτικής κοινωνιολογίας. Στέλεχος πολιτικοφιλοσοφικού αριστερού περιοδικού. Και, άμα λάχει, συμπαρουσιαστής βιβλίων με τον Αλαβάνο, αν δεν κάνουμε λάθος. Δεν νομίζεις ότι έχει όλα τα τυπικά προσόντα να είναι πιο ‘‘αξιόπιστος’’ (our ass!) από τον Άνθιμο και τον κάθε λωλαμένο με την εβραιομασονία; Είναι. Γι’ αυτό και έπρεπε να ξεδοντιάσουμε τα φαρμακερά του δόντια!

Και φτάσαμε στο γκραν φινάλε! Γράφεις στο τέλος ότι η ανάρτησή μας σε έκανε να αναρωτηθείς για την ελληνική Αριστερά:

«[…]τι θα είχε κάνει στους φίλους της (κυρίως) στα μέλη της (εδώ κι αν θα έκανε) και στους αντιπάλους της, αν ο μη γένοιτο είχε νικήσει στον εμφύλιο».

Ορέ Λασκαράτε, ορέ Λασκαράτε! Έχεις χάσει τελείως κάθε μνήμη τής διεθνούς πολιτικής ιστορίας τής Αριστεράς, αλλά και κάθε επαφή με τη στοιχειώδη λογική;

Δεν σε έκανε η πράξη του Νοσφεράτου να αναρωτηθείς τα παραπάνω που αναρωτιέσαι και σε κάναμε …εμείς;;; Δεν έχεις ακούσει ποτέ για τις δίκες τής Μόσχας Λασκαράτε;;; Δεν ξέρεις πόσο αδικοχυμένο αίμα έτρεξε σε όλη τη δεκαετία τού ’30;;; (Κι αν αυτά γίνανε χιλιάδες μίλια μακριά και σου διαφεύγουν, δεν έχεις ακούσει για κάνα Σιάντο, για κάνα Πλουμπίδη, για κάνα Ζαχαριάδη ή για κάποιον Καραγιώργη – Γυφτοδήμο;;;)

Πώς είπες; Τα ξέρεις; Πολύ ωραία! Αφού τα ξέρεις αυτά θα ξέρεις και με ποιες κατηγορίες εκτελέστηκαν με μια σφαίρα από πίσω τόσοι και τόσοι με πρώτους και καλύτερους τους μπολσεβίκους που επέζησαν από τον εμφύλιο.

Πώς είπες; Κομπιάζεις, βλέπουμε. Δεν θυμάσαι καλά; Ε, να σε βοηθήσουμε, φίλε Λασκαράτε, να σε βοηθήσουμε!

Ακριβώς με τις ίδιες κατηγορίες που εκτόξευσε αυτό το σίχαμα εναντίον μας: «Πράκτορες και όργανα της αντίδρασης»!!!

Και μας λες ότι η δ ι κ ή μας ανάρτηση σε έκανε να αναρωτηθείς τι θα έκανε η ελληνική Αριστερά αν νικούσε στον εμφύλιο;;;

Ε, αφού μας είπες αυτό, πες μας και το άλλο, με όλο τα θάρρος και χωρίς παρεξήγηση:

Πίνεις συχνά από τις 8.58 το πρωί; Να το κόψεις. Βλάπτει! ;-)


Τα λέμε (χοντρά, όταν μας τα λένε χοντρά, αλλά πάντα καλόπιστα)


ΥΓ «Επειδή πρέπει να είστε πολύ νέοι […]». Μήπως αυτό είναι το πρόβλημα, φίλε Λασκαράτε; Ή, έστω, και αυτό; Αυτό δεν σου κάθεται καλά, ότι βγάζουμε γλώσσα σε μεγαλύτερους; Ε, να το γυρίσουμε το χαρτί! Να δηλώσουμε …συνταξιούχοι και να μετονομάσουμε το μπλογκ μας σε Left RetiredG700! Καλή ιδέα. Να θυμηθώ να το εισάγω προς συζήτηση και ψηφοφορία στην επόμενη τακτική συνεδρίαση τής Κεντρικής μας Επιτροπής!

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε,


Αντιγράφουμε από το λεξικό Τεγόπουλος – Φυτράκης:

Σίχαμα (το) ουσ. (ετυμολ. σιχαίνομαι) ο,τιδήποτε προκαλεί αηδία, αποστροφή: πιο σίχαμ’ απ’ το κάθε γης σκουλήκι οι θεόμορφοι δυνάστες σου και λύκοι (Κ. Βάρναλης).

Προφανώς, η απίστευτη λασπολογία του περί οι ο λόγος ‘‘κυρίου’’ δεν σου προκαλεί αηδία και αποστροφή. Περιμένουμε να μας πεις τι σου προκάλεσε. Μη μας πεις «γέλια». Γέλια προκάλεσε και σ’ εμάς. Να μας πεις πώς κρίνεις από ηθική άποψη τη συγκεκριμένη πράξη.

Αναμένουμε ανυπόμονα.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλοι anti-opportunistas,


Η κριτική σας είναι άδικη σε ορισμένα σημεία. Αλλά επειδή είναι συντροφική δεν θα αντιλέξουμε, παρά μόνο σε ένα πράγμα.

Ώστε αυτό είναι το μόνο ζήτημα με τον περί ου ο λόγος; Ό,τι μας τη …σπάει;;; Θέλετε να το ξανασκεφτείτε αυτό;

Να πούμε κι αυτό: Ένα πράγμα μόνο απαλύνει την πικρία μας για κάποια σημεία τού σχολίου σας.

Ότι, αν κάποια στιγμή ανοίξετε ένα μπλογκ, κι αν τύχει και εκφέρετε κάποιες σκέψεις που δεν θα αρέσουν στον εν λόγω ‘‘κύριο’’, δεν θα τολμήσει να πει και για σας ότι είσαστε Μανιαδάκια…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Γέλα κυρία μας, γέλα. Αλλά:

Το ‘‘φαινόμενο’’, σε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο ήδη πέτυχε τον πρώτο από τους δυο στόχους-διακαείς πόθους του (1. Να μας αναγκάσει να πάψουμε να παίρνουμε το λόγο στο τσαρδί τού товариш Яков και 2. Να τα φέρει έτσι, ώστε να χαλάσουμε τις καρδιές μας μαζί του). Pas male, n’ est-ce pas?

Επιπλέον: Κατάφερε (δυο φορές!) να εμφανιζόμαστε εμείς ως πραγματικά κακά παιδιά (χωρίς εισαγωγικά πια), γεμάτα ‘‘μίσος’’, κι εκείνος ως το ‘‘αθώο’’ ‘‘θύμα’’ τής κακίας μας.

Και τώρα, μπορείς να συνεχίσεις να γελάς…


Τα λέμε ;-)


ΥΓ Μην υποτιμάς τέτοια "φαινόμενα". Κάνουν πιο σοβαρούς ανθρώπους να αναρωτιούνται «Να υπερασπιστώ την σχολιαστική εντιμότητά σου; Με τι προσωπικά δεδομένα;».

Έτσι είναι φίλη Δήμητρα. Εσύ, ας πούμε, τι π ρ ο σ ω π ι κ ά δεδομένα έχεις για να είσαι βέβαιη ότι δεν είμαστε Μανιαδάκια; Κανένα! Λοιπόν;

Και μη μας πεις ότι αυτό το ερώτημα ισχύει για όλα τα ψευδώνυμα μπλογκς. Ισχύει για όλα, αλλά θεωρητικά. Για εμάς έχει πάρει χώμα συγκεκριμένα και εξειδικευμένα. Έτσι γίνονται οι ‘‘όμορφες’’ δουλειές, τι νόμιζες; ;-)

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκο,


Και μόνο που κατάλαβες ότι ο εν λόγω είναι απέναντι, άξιζε τον κόπο!


Τα λέμε

demetrat είπε...

γελάω, γιατί πραγματικά δεν θα χαλάλιζα γιά δαύτον ούτε δευτερόλεπτο.
Όχι γιά σας.
Επλήσσομαι με το θυμό σας.
Εξ άλλου και μένα μούσουρε τις αηδίες και τα φασιστικά του, μόνο και μόνο γιατί σας είχα υπερασπιστεί τότε.Και μου το φύλαγε μήνες.Οπως είδες, ούτε και μένα με υπερασπίστηκε κανείς , και από ό,τι μου είπες, μιά χαρά τα κατάφερα.Αυτοί οι τύποι, μόνο με φτυσιμο και αδιαφορία αντιμετωπίζονται.Μη σκας.Τους ανεβάζεις.Γέλα στα μούτρα τους όπως έκανα εγώ..




δ

not_me είπε...

... οταν δικαιουμαι εγω να σας πω "τα ελεγα εγω για αυτον..." πειτε το μου να το πω !!

:)))


να θυμισω οτι ηταν ο λογος που εκανα register το nickname μου....
Εμπαινε και εγραφε δηθεν σαν george...και οταν τον ειχα βρισει τοτε, μου την ειχατε πει!!
Τωρα θα ευχεστε σιγουρα να με ειχατε αφησει να πω και αλλα ε? ;)

ψυχραιμια!!!

χαιρετω

Ανώνυμος είπε...

Φίλοιτου Left g700,
δεν έχω πρόθεση να αδικήσω κανέναν.
Δέχομα πως άλλο είναι να σε βρίζουν γελοίοι θρησκόληπτοι όπως συνέβη σε εμάς (άν και όταν γίνεται αυτό με εφαλτήριο αριστερά μπλογκ που δεν τους αποδοκιμάζουν, δημιουργείται θέμα) και άλλο άνθρωποι με πρόσωπο στη μπλογκόσφαιρα.

Χαίρομαι και εκτιμώ πολύ τη δήλωσή σας πως θα μας υπερασπιζόσαστε δημόσια κλπ αν κλπ.

Στο θέμα του Νοσφεράτου δεν μπορώ να έχω προσωπκή γνώμη, όχι επειδή υπεκφεύγω αλλά επειδή δεν έχω χρόνο να το ερευνήσω.
Τα γραπτά σας και μόνο είναι το πεδίο στο οποίο θα κριθείτε, και όχι σχόλια τρίτων ανώνυμων ή ψευδώνυμων κλπ, γι'αυτό βρήκα την αντίδρασή σας υπερβολική, γιατί εκπέμπει πιο πολύ αγανάκτηση, μίσος και προσβολές από όσο (καλώς ή και κακώς) μπορώ να ανεχθώ και από χαρακτηρισμούς που εγώ πάρα πολύ δύσκολα θα χρησιμοποιούσα.

Στα όσα είπα περί Αριστεράς που παίρνει την εξουσία κλπ, δεχθείτε πως έχω τρομάξει με συμπεριφορές ανθρωπων της Αριστεράς που τους εκτιμούσα και επειδή ξέρω πως "Αρχή άνδρα δείκνυσι"
είμαι επιφυλακτικός, αυστηρός και καχύποπτος γιατί έχω βάλει πολύ ψηλά τον πήχυ των απαιτήσεων για τους αριστερούς που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση η ψυχραιμία βοηθά να μη χάνουμε το δίκιο μας και η μεγαλοψυχία, η ανοχή και η συγκατάβαση δείχνει ανωτερότητα.

Τέλος, ομολογώ πως σπάνια είμαι απόλυτα βέβαιος πως έχω δίκιο, λέω όμως αυτό που πιστεύω με όση ειλικρίνεια μπορώ.
Λ.

LeftG700 είπε...

Φίλη Δήμητρα,


Κατανοητά και βάσιμα αυτά που λες. Συνυπολόγισε όμως, για να κατανοήσεις καλύτερα κι εμάς, ότι αυτό το ‘‘λαχείο’’ που μας έτυχε με δαύτον έχει κληρώσει κάμποσες φορές εδώ και δυο χρόνια σχεδόν. Επιπλέον, να συνυπολογίσεις και τις ‘‘ποιοτικές’’ διαφορές μεταξύ σχολίων τύπου «Ρούλας – Σαμαρούλας» και του τελευταίου.

Όσο για το θυμό μας, χμ… Στην τριλογία και στα σχόλια είχε θυμό που να φαν’ κι οι κότες. Όπως έδειξε η ιστορία, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά…

Γάμα τα με μεγάλα γράμματα… (μετά συγχωρήσεως για τα ‘‘γαλλικά’’! ;-) )


Τα λέμε


ΥΓ Μου είπε ένας δικός μου ότι τα έγραψα λίγο μπερδεμένα χθες στο σχόλιο που σου έστειλα. Αν και νομίζω ότι τα έγραψα κανονικά και με σαφήνεια, να διευκρινίσω ότι από τους δυο ‘‘στόχους’’ του ο εν λόγω μόνο τον πρώτο κατάφερε να πετύχει. Όχι και τον δεύτερο να χαλάσουμε δηλαδή τις καρδιές μας με τον товариш Яков. Εξ άλλου, στο επόμενο ποστ που ανέβηκε αυτό γίνεται ξεκάθαρο.

LeftG700 είπε...

Φίλε george,


Εμείς τη θυμόμαστε την πλαστοπροσωπία. Εσύ θυμάσαι που σου είχε πει ότι είσαι ένας από μας και το παίζεις απλός σχολιαστής για να δημιουργούμε εντυπώσεις;

Βουλωμένο γράμμα …διάβαζε ο τζίνιους!!!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Βλέπουμε με χαρά μας ότι στο τελευταίο σχόλιό σου περιλαμβάνεται και μια λέξη που απουσίαζε από το πρώτο: αγανάκτηση. Αν υπολογίσεις πόση αγανάκτηση έχει μαζευτεί εδώ και σχεδόν δυο χρόνια, ελπίζουμε να μας κατανοήσεις καλύτερα.

Μα και βεβαίως θα σας υπερασπίζαμε, φίλε Λασκαράτε από λασπολογικές επιθέσεις. Για την ιστορία να σου πούμε και το εξής:

Για τον Ν. έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ότι είναι ‘‘όργανο’’ του ΠΑΣΟΚ που μοστράρεται για αριστερός ώστε να δρα αποδομητικά εκ των έσω.

Ε, άμα βρεις σε όλα τα κατεβατά που του έχουμε ‘‘αφιερώσει’’ έστω και ένα(1!) ψήγμα αναπαραγωγής αυτής της συνομωσιολογικής προσέγγισης, έλα να μας φτύσεις! Άνετα θα μπορούσαμε να κάνουμε χρήση τέτοιων ‘‘σεναρίων’’, αφού δεν τα είχαμε βγάλει εμείς, λέγοντας ‘‘πούστικα’’: «δεν το ξέρουμε, αλλά έτσι διαδίδεται, το λέμε ‘‘ενημερωτικά’’». Ε, δεν καταδεχτήκαμε ποτέ να χρησιμοποιήσουμε τέτοια ‘‘όπλα’’! Και ‘‘πληρωθήκαμε’’ με τέτοια λάσπη!

Πώς το είπες; Αγανάκτηση;


Τα λέμε


ΥΓ Μεγαλοψυχία. Υπέροχη αρετή. Δεν το ξέρεις και δεν είναι υποχρεωτικό να το πιστέψεις: κι από αυτήν έχουμε επιδείξει απέναντι στον Ν. Εις μάτην…

ΥΓ2 Χαιρόμαστε που δεν παρεξήγησες το ‘‘χοντρό’’ ύφος τού προηγούμενου …πεντάφαρδου σεντονιού. Πολύ καλά έκανες. Όχι μόνο δεν έχουμε τίποτε προσωπικό μαζί σου, αλλά, αντίθετα, εκτιμούμε το ότι, παρά τις πολιτικές διαφωνίες σου, συζητάς μαζί μας ανοιχτά και μαχητικά.

demetrat είπε...

όχι εντάξει,κατάλαβα τι έλεγες.
Α αυτό λες; περί Σαμαρούλας;αυτό ήταν το τελευταίο και γελοίον του πράγματος.Και γιατί δεν έπιασαν οι προηγούμενοι οχετοί περι αριστεράς.Σου λέει γιά να μη τσιμπάει , νουδου θάναι.
Απο τοτε που σας υπερασπίστηκα στις τραμπουκικες επιθέσεις των πασοκων εκει μεσα ,(εκτος του ιδιοκτήτη) και των υπολοίπων ποιόντων το παγώνι, αυτος καθε φορά που έγραφα στο στιχακικό παράρτημα , έμπαινε μετά , με τη γνωστή "ακράτεια " ξες αυτό, το σαρανταπέντε σχόλια σερί, και με έλουζε γενικώς ως αριστερα , μιζερη ,και ειδικώς ως κατίνα, χολερική,τραμπούκα, καρατζαφέρενα, ότι μπορεις να φανταστεις, δε μουρχονται τώρα.

Έχεις δίκιο, και δεν τάξερα τα ..αααααααααααχααχααχααα συγγραφικά του κατορθώματα , τα πασοκογλύφτικα τα κατάλαβα και του τάρριξα στα μουτρα οπως είδες,
Προσωπικά δεν πιστευω πως αυτά τα άτομα μπορεί να σου κάνουν ζημιά ,στους ανθρώπους που εκτιμάς .
Αλλά σε ρωτάω σε παρακαλώ και προσεξε μη καταλάβεις άλλα.
Αν απο το "υπερπέραν " του διαδυκτίου, η παπαριά είναι τόσο εμφανής.Είναι δυνατόν , να μη τη βλέπει κανείς από κοντά;
Αν δεν τη βλέπει, δύο τινά συμβαίνουν,ή του μοιάζει ή είναι συνάδελφοι στο φαί.Α, και το τρίτο τινό, μπορεί να τον λυπάται.
Αυτών δεδομένων, πιστεύεις πως θα ήταν δυνατόν εσύ να συναναστραφείς κάποια κατηγορία από τις δύο πρώτες;Ε γιά την τρίτη υπάρχει και η ελεημοσύνη,αν είσαι χριστιανός.χα χα χα χα χαχ α.
Γιαυτό σου λέω, μη χαλιέσαι, γράφε στο μπλογκ που σου αρέσει, αναμένοντας , και τα παγώνια.Σιγά μη σε διώξει.Ήμαρτον παναγίτσαμου, αν σας διώχνει ο τίποτας.Ήμαρτον.
Αγνοηστε τον.
δ

demetrat είπε...

υ.γ
τα είχα διαβάσει όλα τα σχόλια του ανεκδιήγητου.Γιαυτό σας λέω αγνοήστε τον.
δ