Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Έκτακτο post!


Διακόπτουμε τη συνήθη ροή τού προγράμματος (απάντηση σε ένα σχόλιο που εκκρεμεί) για μια έκτακτη είδηση.

Πριν από λίγο, ειδοποιημένοι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια φίλη(;)[1] επισκεφτήκαμε την ιστοσελίδα τού Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Εκεί, βρήκαμε, μόλις αναρτημένη, την ακόλουθη ανακοίνωση (ή έμφαση δική μας):


Μέτωπο  Αλληλεγγύης και  Ανατροπής
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ - ΝΤΑΛΑΡΑ

Μεταμεσονύκτια  σύγκρουση εκτός ελληνικού εδάφους  έγινε τα ξημερώματα μεταξύ του Προέδρου του ΙΙF (International Institute of Finance) και εκπροσώπου των τραπεζών στις διαπραγματεύσεις για τα ελληνικά ομόλογα Charles Dalara και του Αλέκου Αλαβάνου από το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Συμμετείχαν και οι δύο σε συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις για το ελληνικό χρέος στη νυκτερινή πολιτική εκπομπή του BBC2 «Newsnight».

Η παρέμβαση του Ch. Dalara στη βάση ότι η απόφαση της ηγεσίας της Ευρωζώνης είναι μια θυσία των τραπεζών και άλλων επενδυτικών ιδρυμάτων υπέρ του ελληνικού λαού, είναι πολύ πιο φιλική προς την Ελλάδα από το προηγούμενο πρόγραμμα και  ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν πρέπει να δημιουργήσει αστάθεια στις διεθνείς αγορές με το δημοψήφισμα.
Ο Α. Αλαβάνος είπε προς τους βρετανούς τηλεθεατές ότι «πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι η Μέρκελ, ο Παπανδρέου είναι αχυράνθρωπος», ότι «ζούμε την αρχή του τέλους της εποχής όπου η Ελλάδα υποβαθμίσθηκε από ανεξάρτητη χώρα σε μεταμοντέρνα αποικία επί ευρωπαϊκού εδάφους»,  ότι «η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης οδηγεί σε επιδείνωση μιας ήδη παγωμένης οικονομίας και μιας διαλυμένης κοινωνίας και πρέπει να ανατραπεί».
Εντύπωση έκανε η τελευταία ερώτηση του παρουσιαστή του «Newsnight» προς τον Α. Αλαβάνο «αν επίκειται στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα» στην οποία αυτός απάντησε ότι «ο νέος παράγοντας είναι η εμφάνιση του ελληνικού λαού ως πολιτικού υποκειμένου που απελευθερώνει τις πολιτικές εξελίξεις και, ελπίζω, θα αποκαταστήσει και μια δημοκρατία σε βάθος στην Ελλάδα».
Αθήνα, 2/11/2011


Η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει τι είδους «εντύπωση έκανε η τελευταία ερώτηση του παρουσιαστή προς τον Αλαβάνο». Να πούμε εμείς τη δικιά μας, κι ας πέσει στο νερό.

Μηδενική. Ήδη έχουν αρχίσει οι φήμες και οι ψίθυροι. Όταν η τρομοκράτηση μέσω χρεοκοπίας είναι ατελέσφορη, μπαίνουν σε ενέργεια τα ‘‘μεγάλα μέσα’’. Και σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου τα πραξικοπήματα έδωσαν και πήραν κατά τον εικοστό αιώνα και το μεγαλύτερο ποσοστό τού πληθυσμού έχει προσωπικές μνήμες και βιώματα από τη χούντα τού ’67, τα ‘‘μεγάλα μέσα’’, όσο και να το κάνουμε, μεγεθύνονται έτι περαιτέρω. Ιδίως όταν επενδύονται με μανδύες ‘‘αντιφασιστικών μετώπων’’, αν μας εννοείτε… ;-)

Αποφασιστικότητα, φρόνημα και φρόνηση. Αυτά ας είναι τα δικά μας όπλα!


[1] ;-)


Η (‘‘πειραγμένη’’) εικόνα, από το wwiiposterproject.blogspot.com

6 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Κάτι πρέπει να παίχτηκε.
Ήταν τυχαία η αλλαγή ηγεσίας στο στράτευμα με την Le Monde να γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση:
“ το σύνολο -της ηγεσίας- του ελληνικού στρατού απελύθη σήμερα. Για δύο μέρες σερνόταν η φήμη ενός πραξικοπήματος”.
Και μια σειρά δεξιά μπλοκ να διαψεύδουν,λέγοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απίθανο να συμβεί στη Ελλάδα του 2011, παρα μόνον σαν Λιακοπουλικό σενάριο

Η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν θα αναγνωρίσει τις κρίσεις από μια κυβέρνηση που αποτελεί παρελθόν και έχει τελειώσει.
Αντιδράσεις υπήρξαν και από τα άλλα κόμματα. Το ΚΚΕ ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την απόφαση αυτή, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά τόνισε ότι «οι σαρωτικές αλλαγές εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας της κοινής γνώμης».
Η Δημοκρατική Συμμαχία ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει τα σχετικά Διατάγματα με τις κρίσεις.
Είναι δύσκολο πια να τους παρακολουθήσει κανείς.
Το μόνο που έχουμε να αντιτάξουμε είναι ο επίλογός σας :
Αποφασιστικότητα, φρόνημα και φρόνηση. Αυτά ας είναι τα δικά μας όπλα!

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να αναγνωρίσετε πως οι απαράδεκτες ανοησίες του κ.Καζάκη τις οποίες είχατε μεν πρώτοι επικρίνει

@Βλέπουμε το Ε.ΠΑ.Μ. τού Καζάκη να αναρωτιέται σε πρόσφατη ανακοίνωσή του «οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, με ευθύνη της ηγεσίας τους, θα εξακολουθήσουν να συμμετέχουν με την σιωπή τους σ’ αυτό το πραξικόπημα, όπου το Σύνταγμα και η στοιχειώδης νομιμότητα παραβιάζονται κάθε μέρα από όλες τις πλευρές, ή θα αφουγκρασθούν την οργή του λαού και θα στοιχηθούν πλάϊ του;», ξεχνώντας ότι ο λαός έχει πει καθαρά και ξάστερα τι δεν θέλει, ενώ για το τι θέλει κρατάει κλειστά τα χαρτιά του (πράγμα που σημαίνει ότι, αν επέμβει ο στρατός, μπορεί να επιβάλλει με στρατιωτική πειθαρχία επί του λαού τι να ‘‘θέλει’’…)! @



αλλά όχι επαρκώς καταδικάσει, δεν ήταν απλά γελοίες αλλά και επικίνδυνες όπως σας επεσήμανα:


@Ασφαλώς και αναγνωρίζω πως αναδείξατε την παρλαπίπα του πολυπράγμονα οικονομολόγου, αλλά το θέμα είναι πως δεν συλλαβατε όλη την επικινδυνότητά της, ............

Το έιχα επισημάνει κι εγώ με σχόλια το θέμα
http://roides.wordpress.com/2011/10/27/27oct11b/#comment-42054

επισημαίνοντας και την αντίδραση της "Αυγής"
http://roides.wordpress.com/2011/10/27/27oct11b/#comment-42056

....τις δημοκρατικές ελευθερίες, μην τις θεωρείτε δεδομένες επειδή γεννηθήκατε με αυτές και οι (45άρηδες) απόστρατοι που μπούκαραν στο Πεντάγωνο δεν είναι τόσο αθώοι όσο τους βλέπει ο Αλ.Τσίπρας.@

και αλλού

@ 7.Για τη βεβαιότητά σας πως δεν υπάρχουν συνταγματάρχες κλπ.
για να ανταποκριθούν (με το δικό τους τρόπο βέβαια) στη βλακώδη έκκληση του κ.Καζάκη. Την ίδια βεβαιότητα είχε και η "Αυγή" στις 21 Απριλίου του 1967, με το πρωτοσέλιδο άρθρο της "Γιατί δεν θα γίνει δικτατορία".

Έχει τόσα γυρίσματα ο καιρός. Ποιος περίμενε την κατάρρευση του ανατολικού μπλογκ; Αλλά και απίθανη να είναι σήμερα μια επέμβαση του στρατού, κανένας Καζάκης δεν νομιμοποιείται να την ζητά (όπως και να την εννοεί) και να μην καταδικάζεται αυτόματα στο δημόσιο χλευασμό, τουλάχιστον από νέους αριστερούς μπλογκίστες.@


Βλέπετε τώρα τελικά πώς κάποιοι αριστεροί λαϊκιστές ποντάροντας σε πατριωτικά ανακλαστικά για δική τους προσωπική ανάδειξη, παίζουν ανεύθυνα με τη φωτιά.

LeftG700 είπε...

Φίλη blackbedlam,


Απ’ ό,τι είδαμε σε ένα άλλο μπλογκ, οι ξαφνικές αλλαγές τέτοιου τύπου δεν είναι αποκλειστικότητα της κυβέρνησης ΓΑΠ. Κάτι τέτοιο είχε κάνει κι ο Καραμανλής πριν τις εκλογές τού 2009. Καλώς έκαναν το ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ και διαμαρτυρήθηκαν, αλλά νομίζουμε ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Με την εξής έννοια:

Ακόμα κι αν υπάρχουν μερικοί μουρλοί που θα έβαζαν μπρος να κυβερνήσουν με τα τανκς εν μέσω τέτοιου χάους, θα υπήρχαν τουλάχιστον οι τριπλάσιοι (εννοούμε γαλονάδες, συνάδελφοί τους) που θα τους έλεγαν: «Παιδιά, τρελός παπάς σας βάφτισε! Για καθίστε καλά κι αφήστε τις μαλακίες!».

Αν τα πράγματα αγριέψουν, πράγμα λίαν πιθανό στους μήνες που έρχονται, το κράτος έχει άλλους ‘‘νόμιμους’’ τρόπους: ακόμα πιο άγρια καταστολή και (γιατί όχι;) αναστολή ‘‘κρίσιμων’’ άρθρων τού συντάγματος στη βάση τής κατάστασης έκτακτης ανάγκης.


Τα λέμε (με αποφασιστικότητα, φρόνημα και φρόνηση ;-) )

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Το σκεπτικό μας για το ενδεχόμενο νέας χούντας το εξηγούμε στο προηγούμενο σχόλιό μας προς τη φίλη blackbedlam. Σε παραπέμπουμε εκεί για να μην επαναλαμβανόμαστε. Δυο λόγια για τον Καζάκη:

Περάσαμε από τις εξής φάσεις όσο αφορά στο πώς βλέπαμε τον Καζάκη (εντάξει όχι όλοι, και όχι με αυτοί τη σειρά, αλλά κατά πλειοψηφία οπωσδήποτε):

Απορία, σκεπτικισμός, δυσπιστία και, τέλος, απόρριψη και ‘‘διαγραφή. Και το πρώτο που πιστεύουμε γι’ αυτόν τώρα είναι το εξής: μη σοβαρή (και μάλλον αστεία) περίπτωση. Γι’ αυτό και δεν τον παίρνουμε καθόλου στα σοβαρά. Και ούτε πιστεύουμε ότι η κίνησή του έχει ‘‘ρεύμα’’ στην ελληνική κοινωνία.


Τα λέμε

markos είπε...

Αγαπητά Λεφτόπουλα.
Το δημοψήφισμα το τρέμουν.
Τις εκογές τις έχουν γραμμένες.
Ναι στο δημοψήφισμα.ΟΧΙ στους τραπεζίτες.

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκο,


"Το δημοψήφισμα το τρέμουν. [...]
Ναι στο δημοψήφισμα.ΟΧΙ στους τραπεζίτες".

Πες μας κατ' αρχήν τι θα ήθελες εσύ να βγει από το δημοψήφισμα.


Τα λέμε