Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μικρή ανθολογία αριστερών αστείων: 5 ‘‘ορέες’’ καταστάσεις, ικανές να ‘‘ευθυμήσουν’’ και το πιο ‘‘δύσκολο’’ ακροατήριο!

Ι. ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΜΕΛΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ ΚΑΝ ΑΥΓΑ!

Διαβάζουμε στο κύριο άρθρο τής προχθεσινής, Κυριακάτικης «Αυγής», με τίτλο «Το Πολυτεχνείο ζει!»:

«Οι συγκεντρώσεις πρέπει να περιφρουρηθούν με ενωτικό και δημοκρατικό τρόπο, χωρίς πρακτικές ιδιοκτησίας του κινήματος […]»!!!

Περιφρούρηση με δημοκρατία και ελευθερία! (ή με ανθρώπινο πρόσωπο)! Γουάου! Έτσι εξηγείται γιατί οι ‘‘αντιεξουσιαστές’’ έχουν πέσει από την Κυριακή σε μαύρη απελπισία!  




ΙΙ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΚΟ ΜΑΡΞΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΜΕΤΑΜΑΡΞΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΑΡΞΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΓΙΕΚΟΜΑΡΞΙΣΜΟ (©LLS), ΤΟ RED NOTEBOOK ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΛΑΝΣΑΡΕΙ… (τύμπανα και σάλπιγγες σε crescendo)

Τον …αυτόνομο μαρξισμό! Ακριβώς όπως το διαβάζετε! Έτσι προκύπτει τουλάχιστον από την αναδημοσίευση μιας μεταφρασμένης στα ελληνικά συνέντευξης του John Holloway στο βρετανικό περιοδικό «shiftmag». Σ’ αυτήν, ο δημοσιογράφος ξεκινάει λέγοντας «You write in the tradition of autonomist Marxist thought, […]» και ο μεταφραστής αποδίδει τα λόγια του χωρίς ούτε έναν μικρό επεξηγηματικό αστερίσκο. Προφανώς, εκεί στο «Red Notebook» έχουν κατανοήσει σε βάθος τη σημασία τού όρου ‘αυτόνομος μαρξισμός’. Και γιατί ρε γαμώτο δεν τον εξηγούν και σ’ εμάς, τους αριστερούς μπετόβλακες, που έχουμε μείνει ακόμα στο «Αλφαβητάρι τού κομμουνισμού»;




ΙΙΙ. ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ!

Να διαβάζετε τακτικά τους φίλους μας της ΕΟΣ! Εκείνοι έχουν αναπτύξει αυτή την ικανότητα σε αξιοθαύμαστα υψηλό επίπεδο. Κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν μια δική μας ανάρτηση, τόσο σατανική, ώστε ‘‘το κόβαμε’’ ότι δεν θα μας έπαιρνε πρέφα ούτε ο ίδιος ο Χριστός! Κι όμως!... Οι φίλοι μας μπόρεσαν να καταλάβουν ότι δεν ήταν ένα συναισθηματικό post, στενάχωρη κατάληξη του προηγούμενου έξαλλα θυμωμένου, αλλά η έναρξη της …προεκλογικής εκστρατείας μας υπέρ κάποιου αριστερού κόμματος! Ευτυχώς τουλάχιστον που δεν κατάλαβαν για ποιο κόμμα πήραμε τις ντουντούκες. Είναι η μοναδική παρηγοριά μας για το κάζο που πάθαμε!... 




IV. ΧΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ! ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ!

Αυτό κατάφερε ένας αρθρογράφος τού «Δρόμου της Αριστεράς» το Σάββατο που μας πέρασε. Έπιασε κι έκανε ο χριστιανός μια κριτική ανάλυση, σωστή στα βασικά της σημεία, για τα ‘‘αριστερά’’ και ‘‘δεξιά’’ λάθη που εμποδίζουν τον σχηματισμό ενός λαϊκού αριστερού μετώπου. Για να καταλήξει στο τέλος να γράψει:

«Βεβαίως, από την άλλη, είναι άξιο απορίας γιατί πρέπει να διεκδικούμε ως Αριστερά την πρωτοπορία σε ένα τέτοιο μέτωπο»!!!

Έλα ντε! Γιατί; Δεν είναι προτιμότερο να πάμε για …ψάρεμα;




V. ΕΝΩ ΟΙ ΔΕΞΙΕΣ ΕΛΚΟΝΤΑΙ, ΤΑ ΕΥΩΝΥΜΑ …ΑΠΩΘΟΥΝΤΑΙ!

Την προηγούμενη βδομάδα, σουλατσάροντας στο διαδίκτυο, προσέξαμε ότι από όλα τα αριστερά blogs που δεν είναι συνδεδεμένα με κάποιο κόμμα, αλλά προωθούν, με τον τρόπο του το καθένα, την υπόθεση της Αριστεράς, μόνο δυο θυμήθηκαν να ανάψουν τη Δευτέρα, στις 7 Νοεμβρίου, ένα ‘‘κεράκι’’ για τη χαμένη Επανάσταση του Οκτώβρη. Μας έκανε εντύπωση και ‘‘τα ψάξαμε’’ λίγο. Για να διαπιστώσουμε τι;;;

Ότι δεν ανταλλάσσουν μεταξύ τους ούτε …καλημέρα!

Α!... Έχουμε πολύ πλάκα εμείς οι αριστεροί, ό,τι και να πει κανείς!...



Στις εικόνες, …εμείς! (via thenextweb.com)







15 σχόλια:

ΕΟΣ είπε...

Αγαπητοί Λέφτηδες,

Το χιούμορ είναι πάνω από την “διαλεκτική” τον “επιστημονικό σοσιαλισμό” και άλλα παρόμοια εργαλεία που ταλανίζουν την αριστερά. Και απ' ότι φαίνεται δεν έχετε διαπαιδαγωγηθεί επαρκώς στην χρήση αυτού του εργαλείου! Κάνοντας λοιπόν πλάκα, παραπέμψαμε τους αναγνώστες μας να δουν τα ωραία video που αναρτήσατε, και τους αφήσαμε να αναρωτιόνται αν πραγματικά πρόκειται για “προεκλογικά βιολιά”! Αντί λοιπόν να μας κατακρίνετε, μάλλον θα έπρεπε να μας ευχαριστήσετε για την διαφήμιση του blog σας.

Παράλληλα, αυτή η αναφορά εμπεριέχει μια έμμεση κριτική προς τις απόψεις,. Η κριτική αυτή είναι υπαινικτική και δεν αφορά αυτό καθ' εαυτό το περιεχόμενο του σχολίου που αναφέρεστε.

Κριτικάρουμε την θέση που έχετε για τους υπάρχοντες κομματικούς μηχανισμούς της Αριστεράς, τους οποίους εκτιμάτε πολύ περισσότερο απ' ότι τους εκτιμούμε εμείς, μηχανισμούς που ασχολούνται πρώτιστα με τις εκλογές που έχουν εξαγγελθεί για τον Φλεβάρη.

Αδίκως μας έχετε κατηγορήσει (επανειλημμένα μάλιστα) ότι δεν αναγνωρίζουμε την ανάγκη της οργανωμένης πάλης και του κόμματος. Αυτό που υποστηρίζουμε είναι ότι δεν μας καλύπτουν οι υπάρχοντες κομματικοί μηχανισμοί της Αριστεράς, Αν είναι να δούμε άσπρη μέρα, θα πρέπει αυτοί να καταστραφούν με τα χαρακτηριστικά που έχουν σήμερα. Δεν τους εμπιστευόμαστε και δεν θεωρούμε ότι έχουν καμία ικανότητα να παράγουν πολιτική γραμμή και στρατηγική που να είναι πιο μπροστά από αυτά που παράγει το κίνημα (είτε με τις αυθόρμητες είτε με τις συλλογικές μορφές οργάνωσή του).

Ενη είπε...

"Ενωση Οπαδων της Σύριζα" 16/11 11.15 π.μ."

Απ' οτι διαβάζει κανείς, κουβέντες καθαρές και ξάστερες ,αλλά και με το αντιστοιχο χιουμορ,

Αριστερά Φιλαράκια.

υγ. Συγγνώμη για την παρέμβαση τρίτων. :smile:

LeftG700 είπε...

Αγαπητοί φίλοι τής ΕΟΣ,


Κατ’ αρχήν για το σχόλιό σας που ήταν και η αφορμή γι’ αυτή τη συνομιλία μας:

Μια από τις αρετές που κατά την άποψή μας πρέπει να κατακτήσει ένας αριστερός, όχι μόνο στις ενδοαριστερές συζητήσεις, αλλά και σε αυτές με τον ‘‘έξω’’ κόσμο, είναι και μη καλοπιστία. Προσπαθώντας λοιπόν κι εμείς να την κατακτήσουμε αυτή την αρετή, θα δεχθούμε ανεπιφύλακτα πως το ‘‘ανθολογημένο’’ σχόλιό σας ήταν χιουμοριστικό. (Ο άλλος δρόμος, της αμφισβήτησης, θα μας κατέτασσε, θέλαμε δεν θέλαμε, σε όσους δικούς μας συνηθίζουν —και είναι πολλοί— να στήνουν δίκες προθέσεων. Δεν θα πάρουμε…).

Όμως, φίλοι τής ΕΟΣ, —κι εδώ είμαστε τόσο βέβαιοι, όσο είμαστε βέβαιοι ότι σήμερα είναι Τετάρτη—, αν έχετε την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο χιούμορ ήταν ανιχνεύσιμο από οποιονδήποτε άλλον εκτός από εκείνον που έγραψε το σχόλιο, άντε και κάνα-δυο ακόμα κολλητούς του, έχετε πλάνη οικτρά. Το χιούμορ δεν βγαίνει από πουθενά! Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς και τον ‘‘κομματισμό’’ τον οποίο μας χρεώνετε και ‘‘διαβάσει’’ μέσα σε αυτό το πλαίσιο το σχόλιό σας, τότε ένας τέτοιος ισχυρισμός μόνο ως χιούμορ μπορεί να εκληφθεί. Τέλος, χωρίς να θεωρήσετε ότι το πήραμε ‘‘προσωπικά’’: να μας συμπαθάτε, αλλά, ως προς τις επιδόσεις στο χιούμορ, εσείς είσαστε του νηπιαγωγείου κι εμείς πάμε για …ντοκτορά, και μάλιστα με υποτροφία! ;-)


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Στα πιο σοβαρά τώρα:

Δεν εκτιμούμε τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς της Αριστεράς ως έχουν και ευρίσκονται. Επιπλέον και καθόλου ασήμαντο, για κάμποσους από δαύτους (ονόματα δεν λέμε και υπολήψεις δεν θίγουμε! ;-) ) είμαστε της γνώμης ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε πλέον και το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αυτοδιαλυθούν!

Ερχόμαστε τώρα σ’ εσάς. Και πάλι δεν θα αμφισβητήσουμε αυτό που λέτε, πως δεν αρνείσθε δηλαδή την ανάγκη της οργανωμένης πάλης και του κόμματος. Εκείνο που δεν είναι καθόλου μα καθόλου καθαρό είναι το πώς φαντάζεστε αυτό το κόμμα.

Κόμμα χωρίς γενικό επιτελείο; (το έχετε κάψει!)

Κόμμα χωρίς μηχανισμό; (ο μηχανισμός προϋποθέτει μερικά πράγματα που δεν θέλετε ούτε καν να τα ακούτε: κεντρικούς και δευτερεύοντες άξονες, ιεραρχίες και αρμοδιότητες, πειθαρχίες και ατομικούς καταναγκασμούς, αποκλεισμό στα μη μέλη, πλειοψηφία και μειοψηφία, και πάει λέγοντας)

Κόμμα χωρίς στρατηγική και τακτική; (το «εξέγερση τώρα» έχετε την εντύπωση ότι είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το τραγούδι του Καζαντζίδη «να σου δώσω μια να σπάσεις αχ βρε κόσμε γυάλινε και να φτιάξω μια καινούργια κοινωνία άλληνε;)

Φίλοι της ΕΟΣ, σας ευχόμαστε ολόψυχα να φτιάξετε το κόμμα που ονειρεύεστε. Προς το παρόν όμως, έχουμε την ισχυρή εντύπωση ότι κολυμπάτε στα απολύτως θολά νερά που λιμνάζουν κάπου μεταξύ αναρχίας, ‘‘αυτονομίας’’, ‘‘αυτοοργάνωσης’’ και εξατομικευμένης πολιτικής δράσης.

Καιρός να αποφασίσετε. Οι καιροί ου μενετοί! ;-)


Τα λέμε


ΥΓ Να πείτε στη γιαγιά ότι με τις μολότωφ δουλειά δεν γίνεται! Μόνο χαβαλές και χάζι! Και στα παιδιά που τραγουδάνε πάνω-πάνω, να πείτε ότι τις τράπεζες τις καίνε αυτοί που έχουν βγάλει απ’ το νου τους την ιδέα να τις απαλλοτριώσουν προς όφελος του λαού!

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Να διαβάσεις και τη δική μας απάντηση και να επανέλθεις με νεότερο σχόλιο.

Και όχι, δεν μπαίνει θέμα συγνώμης για την παρέμβαση τρίτων! Τι το πέρασες εδώ; Κλειστό κομματικό αχτίφ; ;-)


Τα λέμε

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Φίλε Leftg700, με το να ασχολείσαι με την ΕΟΣ της δίνεις αξία που δεν έχει.

LeftG700 είπε...

Φίλε Ανανεωτικέ,


Μα το βρίσκεις σωστό να μη συζητάει κανείς με φορείς απόψεων διαφορετικών από τις δικές του; Κι έπειτα, οι απόψεις που έχουν τα παιδιά τής ΕΟΣ, δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά.

Δεν βλέπεις φίλε Ανανεωτικέ ότι αυτή η νεοαναρχία (πώς αλλιώς να το πούμε αυτό το φαινόμενο;) έχει πλημμυρίσει το διαδίκτυο; (Και μη μας πεις ότι δεν ψυχανεμίζεσαι πως αυτή η θολούρα αποτελεί συγκοινωνούν δοχείο -τοποθετημένο όμως στα "αριστερά"...- με την κυρίαρχη "φιλελεύθερη" ιδεολογία τού ατόμου-βασιλιά!)


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Προσυπογράφω σχόλιο "ανανεωτικού κομμουνιστή".

Καταλαβαίνω όμως από την άλλη ότι όποιος μπαίνει -έστω για λίγο, έστω έτσι- σε τούτο δω το τσαρδί αξίζει τουλάχιστον μια απάντηση.

συντροφικά
Μάρκομ Ξ

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Φανταζόμαστε ότι ο Ανανεωτικός, όταν μίλαγε για ενασχόληση με τους φίλους τής ΕΟΣ, εννοούσε την αναφορά μας στο ποστ και όχι την απάντησή μας στο σχόλιο. Είναι αρκούντως ευγενής για να ξέρει ότι μη απάντηση σε σχόλιο δεν είναι κι ό,τι καλύτερο, και μάλιστα από αριστερό ιστολόγιο.

Επίσης, να επαναλάβουμε αυτό που σου γράψαμε και χθες: γράφω με το ένα μάτι για τον συνομιλητή και με το άλλο για όποιον παρακολουθεί τη συζήτηση.


Τα λέμε

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Τι να πω , ας πουμε για τη μορφή του κόμματος.
Επιτελείο; Αλλιως θα ειναι χαβαλές.
Μηχανισμό; Αν ειναι μηχανισμός οργάνωσης εν τάξει. Προσωπικοί μηχανισμοί πρέπει να αποφεύγονται.
Στρατηγικη και τακτική. Εμ, χωρίς αυτά θα ειναι "ανταλλαγή ιδεών" σε σεμινάρια η σχολιασμοί στα ιστολόγια.

Αυτό ομως που με επεισε ηταν το υγ σας.
"ΥΓ Να πείτε στη γιαγιά ότι με τις μολότωφ δουλειά δεν γίνεται! Μόνο χαβαλές και χάζι! Και στα παιδιά που τραγουδάνε πάνω-πάνω, να πείτε ότι τις τράπεζες τις καίνε αυτοί που έχουν βγάλει απ’ το νου τους την ιδέα να τις απαλλοτριώσουν προς όφελος του λαού"

Αν δεν ειναι απαλλοτρίωση καθαυτό, ομως θα πρέπει να ειναι ελεγχος και φραγμός στην ασυδοσία του χρηματοοικονομικού τομέα, με διακριτό αποτέλεσμα.

Για το χιούμορ ε, λίγο τα παραλέτε εχετε ισως εσεις PhD, αλλά μην αρνείστε και τη διάθεση για χιουμορ και στους άλλους.
Αλλωστε ετσι αποφεύγονται και οι φανατίλες που αντικρύζει κανείς συχνά, οχι εδώ, αλλά ειναι μια σταθερή εικόνα του να αντιμετωπίζεται η αποψη του αλλου με τέτοιο φανατισμό που λες μπρρρ¨, μακρυά. :)

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Κατ’ αρχήν, απολογούμεθα για την καθυστερημένη ανταπόκριση στο σχόλιό σου.

Κατά δεύτερον: Εμ βέβαια, υπερβάλλουμε για τις επιδόσεις μας στο χιούμορ! Τόσο καιρό μιλάμε μαζί. Δεν έχεις καταλάβει ότι είμαστε πειραχτήρια; (κατ’ άλλους είμαστε …μαλακιστήρια, ονόματα δεν λέμε και υπολήψεις δεν θίγουμε! ;-) ).

Χαιρόμαστε που σε κερδίσαμε, έστω και στο παρά πέντε, στο υστερόγραφο. Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι (=να ψηφίσεις Αριστερά στις επόμενες εκλογές! ;-) ).


Τα λέμε


ΥΓ Προς έκπληξή μας, δεν έσκασες μύτη στο ποστ για το Πολυτεχνείο! Πώς κι έτσι; Μη μας πεις ότι κι εσύ διάβαζες τότε σαν τον Χριστόδουλο!... ;-)

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

(Σχόλιο σας 21/11. 12,14 π.μ.)

Δεν ειμαστε καλά η παθαίνετε ..."διαλείψεις".

Και αναφέρομαι στο σχόλιο σας οτι δεν εμφανίσθηκα στο ποστ του Πολυτεχνείου.
(αλήθεια τι εγινε γιατί εξαφανίσθηκε και ειχα γραψει κάτι χθές. Νομιζα οτι θα πάρω απάντηση.Δεν πειράζει,νομίζω, που αφορουσε την επικαιρότητα και οχι αυτό καθαυτό το Πολυτεχνείο).

Και τώρα για τις ..."διαλείψεις" σας.
Εσεις δεν προβάλλετε, με ολες τις τιμές, το αντίστοιχο ποστ του Γιακοβ (περσυνό), οπου εκει στα σχόλια κάνω μια "αναπαράσταση" των ημερών του Πολυτεχνείου, απο αυτους που ειμασταν (και ειμασταν πολλοι) εξω απο το Πολυτεχνεί και συμπαραστεκόμασταν στους αγώνες των εξεγερμένων φοιτητών;;
Καλά δε διαβάζετε και τα σχόλια, μόνο το κειμενο του ποστ;
Τι αν διάβαζα, με ρωτάτε, αριστερά φιλαράκια;;;

Αλλά μιας και αναφέρεστε, στο τελευταιο σχόλιο του εδω ποστ(μόλις τωρα το ειδα), στο αλλο σας του Πολυτεχνείου, κι΄εκει εχω γράψει κάποια σχόλια, για τη συμμετοχή του κόσμου εκεινες τις τρείς μέρες, οπως τη ζήσαμε πολλοι, αλλά καταδικάζοντας ταυτόχρονα και την αδιαφορία πολλων κατοικων της Αθήνας που ....ουτε ηξεραν ουτε ηθελαν να μάθουν τι διακυβεύονταν τοτε εκει.
Κι αυτό ειναι μια αλήθεια.

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Αχα, αχ και πάλι αχ! Πού πήγε η αίσθηση χιούμορ που μας έχεις δείξει ότι διαθέτεις; Δεν κατάλαβες ότι σε πειράζαμε. Κι όχι τίποτε άλλο! Τρεις(3) φορές σού κλείσαμε το μάτι στο παραπάνω σχόλιο!


Τα λέμε (αλλά... με ;-) συχνά-πυκνά!)


ΥΓ Στο σχόλιό σου στο παρά λίγο εξαφανισμένο ποστ θα απαντήσω αργότερα. Τα έχωφτύσει από την επαναφορά έπρεπε να κάνω σε καίμενο και σχόλια...

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Πριν μου απαντήσετε (στο σχόλιο μου στο αλλο ποστ, αν και πιο πολύ ταιριάζει το θέμα εδω)

δειτε μια συνέντευξη του Ανδρουλάκη,στο χθεσινό ΒΗΜΑ (που τον εχετε και μόνιμα "αναρτημένο" στο μπλογκ σας),οπου

ανάμεσα στα πολλά λόγια, λέει και κάποιες αλήθειες αξιοσημείωτες.

Εσεις πάλι μη βάζετε και πολλές "μπάρες" ανάμεσα στην Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ (ολοι χρειάζονται ανανέωση οχι μόνο οι αλλοι) ;-)

και να μην ειναι ολη η πρεμούρα η αγρα ψήφων απο δω κι΄απο κει. ;-)

Προσέξτε ενα σημείο οπου αναφέρεται στην "ηγεμονία".......

οτι δηλαδή συνέβαινε το διάστημα '77 - ΄81 στην Ελλάδα.
Αλλος κυβερνουσε αλλα το ΠΑΣΟΚ ειχε την "ηγεμονία". ;-)

υγ. Απο ;-) δεν εχετε παράπονο, ε;

υγ. Μια ερώτηση ενας γράφει, ενας απαντάει και οι αλλοι τι κανουν; χαβαλέ; ;-) (χωρίς παρεξήγηση, σας πειράζω)


http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=431884&h1=true

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Απαντούμε με καθυστέρηση γιατί πριν λίγο κατάφερα να; διαβάσω τη συνέντευξη του "Μ"Μ (= "Μεγάλος" Μίμης).

Ο γνωστός Ανδρουλάκης, απλώς στο πιο γέρικο...

Στα περί ηγεμονίας κάνει μια χοντρή πατάτα. Ή μάλλον όχι πατάτα, γιατί το ξέρει πολύ καλά πως λέει μλκς!

Εντάξει πολτική ηγεμονία είχε το ΠΑΣΟΚ από το 1977 και μετά. Αλλά και ...ιδεολογική;;; Ποια ιδεολογική ηγεμονία;;; Από τα έτοιμα της Αριστεράς έτρωγε για να χοντρύνει! Άκου ιδεολογική ηγεμονία!...

Με την έννοια ότι εγώ (κατά συντριπτικό ποσοστό, αλλά όχι και 100%) τραβάω το κουπί (τραβάτε με κι ας κλαίω...;-) ), ναι, χαβαλέ κάνουν τα κλπδα! Γι' αυτό και καμιά φορά, όταν χάνω στην πόκα και δεν έχω μια, τους λέω, "εντάξει, γράψτε τα και θα σας τα δώσω με την πρώτη ευκαιρία". Όμως φροντίζω, όταν έρθει η πρώτη ευκαιρία, εγώ να λείπω! (ψιλοκλεμένο από τον Γούντι Άλεν αυτό, για να τα λέμε όλα! ;-) )


Τα λέμε