Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ακούστε κι αυτό!




Ο Απόστολος Αποστολόπουλος, στο σημερινό Δρόμο τής Αριστεράς, κάνει από τη στήλη του μία ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Γράφει συγκεκριμένα στο υστερόγραφο του άρθρου του:

Τη μία ο Τραμπ λέει ότι δεν είναι πια προτεραιότητα ο εξοστρακισμός τού Άσαντ, την επομένη σκάνε τα νέα περί χημικών. Ουδείς κάνει το συσχετισμό. Σύννεφο η προβοκάτσια.

Η είδηση μου είχε φύγει (ή την είχα δει, αλλά δεν είχε γράψει). Έτσι, γκούγκλισα. Και βρήκα ότι:

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, μιλώντας σε μία ομάδα δημοσιογράφων, είχε δηλώσει στα τέλη Μαρτίου:

«Θα πρέπει να επιλέγουμε τις μάχες μας. Αν δείτε την κατάσταση, θα πρέπει να αλλάξουμε τις προτεραιότητές μας και η προτεραιότητα μας δεν είναι πλέον να καθόμαστε εδώ και να επικεντρωνόμαστε στο πώς θα εκδιώξουμε τον Άσαντ. Προτεραιότητά μας είναι να δούμε πραγματικά πώς θα πετύχουμε τους στόχους μας, με ποιον θα χρειαστεί να συνεργαστούμε ώστε να κάνουμε πραγματικά τη διαφορά για τον λαό της Συρίας. Δεν θα επικεντρωθούμε κατ’ ανάγκη στον Άσαντ με τον τρόπο που το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.»

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το ίδιο πρακτορείο, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον, από την Τουρκία όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη την ίδια χρονική περίοδο, είχε δηλώσει ότι η θέση του Άσαντ «θα αποφασισθεί από τον συριακό λαό».


Δεν υπάρχουν σχόλια: