Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Της κοντής Αριστεράς ο Αντώνης Αλεξανδρίδης τής φταίει


Περισσότερα όταν κατακάτσει ο κουρνιαχτός. 



8 σχόλια:

LeftG700 είπε...

Για τον σχολιαστή που έστειλε σχόλιο νωρίτερα, στις 4:00 μμ, ισχύει πάντα αυτό που του έχω ζητήσει (εξηγώντας και το γιατί) από την Πέμπτη, 30 Απριλίου. Ἄνευ τούτου οὐδέν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων.

Μάρκομ Ξ είπε...

Συγγνώμη που αναφέρομαι σε αλλότριο θέμα, αλλά είτε το πιστεύεις είτε όχι, σκεφτόμουν να ζητήσω τη γνώμη σου για το σχόλιο στο TPP για την παρουσίαση βιβλίου της Τσουκαλά. Και μετά από λίγο είδα το upvote!!

LeftG700 είπε...

Φίλε ΜάρκομΞ,

Θα πω δυο-τρία πράγματα γι' αυτό που βάζεις.

Τα λέμε (αργότερα)

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,

(Sorry για το στήσιμο)

Φυσικά και το πιστεύω! Διάολε! Είμαστε χρόνια γνώριμοι και συνομιλητές, τι πιο φυσιολογικό από το να θέλεις να το συζητήσεις με κάποιον με τον οποίο συζητούσες πολύ πριν αρχίσεις να σχολιάζεις στο ΤΡΡ;

Το σχόλιό σου ήταν ένα αιχμηρό, καυστικό, σαρκαστικό και ειρωνικό σχόλιο διαφωνίας για όσα είπε η Τσουκαλά στην παρουσίαση του βιβλίου της (υποθέτω ότι δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο, όπως κι εγώ άλλωστε). Έκτακτα! Όπως έλεγε κι ο Πρόεδρος (ένας ήταν ο Πρόεδρος –αλλά όχι αναμάρτητος κι αυτός όπως όλοι), «μεγάλη αναταραχή – θαυμάσια κατάσταση!». Αν εξοβελιστεί η ειρωνεία από τον πολιτικό λόγο, τι μένει σε κάποιον άνθρωπο για να εκφράσει την έντονη (ή και πολεμική) διαφωνία του; Νομίζω ότι το μόνο που μένει είναι η βρισιά. Αυτό θέλουμε;

Ένας λόγος, λοιπόν, αυτός για upvote από μένα, που έχει πήξει το μάτι μου να διαβάζω στρογγυλεμένες (για να μην πω κρυπτογραφημένες) διαφωνίες εντός τής μεταλλαγμένης και σε αυτό το ζήτημα Αριστεράς που έχει αυτοευνουχίσει το λόγο της χάριν τής «πολιτικής ορθότητας». Ένας δεύτερος:

Η πληρωμένη απάντησή σου στον Πουλή (και ιδίως η κατάληξή της).

Η ουσία τού σχολίου σου ήταν ο τρίτος. Εδώ, όμως, θέλω να προσθέσω έναν αστερίσκο. Ανάμεσα στις μελοδραματικές αερολογίες που είπε στην ομιλία της (οι οποίες, κατά την άποψή μου, ήταν πόζα και τίποτε περισσότερο) διακρινόταν καθαρά το κλείσιμο του ματιού στα «εξεγερμένα υποκείμενα» στη βάση τού σκεπτικού «ε, τα παιδιά δεν απείλησαν στο κάτω-κάτω και τα θεμέλια του καθεστώτος για να τα αντιμετωπίσει το κράτος τόσο αυστηρά» (με τα δικά της λόγια: «Τα εξεγερμένα υποκείμενα που μελέτησα παρουσιάστηκαν επικοινωνιακά και αντιμετωπίστηκαν νομικά ως ιδιαίτερα απειλητικά για την κατεστημένη τάξη, ενώ δεν υπήρξαν ποτέ θεμελιωδώς επικίνδυνα για αυτήν.»). Αυτό το κλείσιμο του ματιού το έχεις πιάσει, σ’ εμένα είναι σαφές αυτό –εξ άλλου, έχουμε «αλληλογραφήσει» τακτικά εδώ και χρόνια, καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον πολύ πιο εύκολα από όσο δύο άνθρωποι που γνωρίστηκαν προχθές. Ωστόσο, μου έλειψε μια πιο σαφής επισήμανση αυτής τής αντίφασης, η οποία, πέρα από άλλα, δείχνει κι αυτό που είπα ήδη, ότι δηλαδή οι αερολογίες της ήταν εν πολλοίς προσχηματικές και υποκριτικές.

Δεν μου πάει το χέρι να κλείσω το σχόλιο χωρίς κάποια λόγια για τον Πουλή, που πάνε και στο ΤΡΡ γενικότερα, αφού αυτός είναι που το κουμαντάρει.

Νομίζω ότι αίσθηση που έχεις πως το ΤΡΡ, δηλαδή ο Πουλής (αυτός εμφανίζεται ως moderator) δεν λογοκρίνει δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η ελευθερία άποψης και έκφρασης ισχύει μόνο στο βαθμό που δεν ακουμπάνε το σκληρό πυρήνα τής εικόνας που προσπαθεί να φιλοτεχνήσει για το ΤΡΡ: έγκυρη ενημέρωση και αντισυστημικότητα. (Παπαριές καμαρωτές, βέβαια. Η ενημέρωση του ΤΡΡ είναι προπαγάνδα τού κερατά, και τις περισσότερες φορές χοντροκομμένη, όσο για την αντισυστημικότητα... χμ... Δικαιωματισμός, μεταναστευτισμός, μειονοτισμός –και όλα τα συμπαρομαρτούντα– και τα μυαλά στα κάγκελα!) Η διαφωνία επιτρέπεται, ακόμα και η αντιπολίτευση. Φτάνει να είναι εκ δεξιών. Την αντιπολίτευση εξ αριστερών την περιμένει πετροβόλημα και, αν δεν γίνει δουλειά, ...εξαφάνιση. Ο γράφων είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ποιος έχει πάρει είδηση ότι ο Πουλής με έχει εξαφανίσει από τα τέλη τού περασμένου Οκτωβρίου κι ότι όποιο σχόλιο και να ποσταρω εμφανίζεται μόνο για τα μάτια μου στο αρχείο σχολίων μου στο Disqus με την ένδειξη Σε αναμονή; Ούτε καν εσύ που σου είμαι παλιός γνώριμος. Κι αυτό είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό τού ανδρός, για το οποίο δεν αξίζει να του έχεις κανείς ούτε πέντε γραμμάρια εκτίμησης:

Η λογοκρισία που ασκεί δεν είναι και πολύ ...ανδρική (= ευθεία, ομολογημένη ρητά και αιτιολογημένη επαρκώς). Γίνεται στη ζούλα. Ένα, ή μάλλον δύο, παραδείγματα:

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ

Στο πρώτο κόψιμο σχολίου μου (τον ειρωνευόμουν με το βαμβάκι για ένα άθλιο άρθρο του για τον Βαρουφάκη και το ΜέΡΑ 25 τον περσινό Μάιο, όπου προσπαθούσε –μάταια– να κρύψει το προμοτάρισμα του Γιάνη, μια από τις δόσεις εξόφληση χρέους για την υποστήριξη του Βαρουφάκη στην καμπάνια των 1101), όταν διαμαρτυρήθηκα, μου απάντησε:

Το έκανα κατά λάθος εγώ. Ήθελα να το κρύψω να μην το βλέπω εγώ και εκνευρίζομαι, αλλά το έσβησα γενικά. Με συγχωρείτε. Η φίμωσή σας τελείωσε. Επαναφέρατε το σχόλιο και τώρα όλοι ξέρουμε ότι ευθυμήσατε. Σας απαντώ μόνο διότι δεν ήταν σωστό να διαγραφεί το σχόλιο, αλλιώς δεν ασχολούμαι με όσους ειρωνεύονται.

Στη συνέχεια, όταν με αφορμή ένα κριτικό σχόλιο προς την Άννα Κουρουπού (που διόλου δεν του άρεσε του φίλου μας, διότι, με το φτωχό του το μυαλό, στις θετικές διακρίσεις που πρέπει να ισχύουν για τα τρανς άτομα συμπεριλαμβάνεται και η απαγόρευση της κριτικής σε αυτά) ανοίχτηκαν διάφορες συζητήσεις και κόλλησα κι άρχισα να σχολιάζω στα σοβαρά και σε καθημερινή βάση, μου έκανε άλλα νούμερα. Τα σχόλια που δεν ήθελε να εμφανιστούν τα ετικετάριζε ως spam, ρίχνοντάς στο Disqus. Όπως μού είχε γράψει ο ίδιος:

Τα σχόλια κόβονται μερικές φορές αυτόματα, για λόγους που είναι ανεξάρτητοι του περιεχομένου. Μπορεί να οφείλεται στην έκτασή τους ή στον αριθμό των συνδέσμων που περιέχουν.

Στο μεταξύ, έπαιρνα εγώ διάφορα emails από το Disqus που με προσκαλούσαν κάθε τόσο σε διάφορες συζητήσεις. Μια, δυο τρείς, τα πήρα κι εγώ στο κρανίο και τους στέλνω ένα ξεχεστήριο γράμμα που θα το θυμούνται ακόμα. Όπως καταλαβαίνεις, την είχα φάει την παραμύθα τού Πουλή, ότι έφταιγε τάχα το λογισμικό τού συστήματος σχολιασμού. Ε, σε πληροφορώ, από την άλλη μέρα κιόλας, όλες αυτές οι σημάνσεις για spam εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας και αποκαταστάθηκε η αλήθεια: «Ανιχνεύθηκε ως ανεπιθύμητο». Δεν διευκρινίζεται ρητά από ποιον ανιχνεύθηκε, αλλά, βεβαίως, μόνο οι ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν ότι το ψαλίδι έχει πέσει από τον Πουλή. Προφανώς, οι τύποι από το Disqus, τα πήραν κι αυτοί με τη σειρά τους στο κρανίο για τη λαδιά τού Πουλή, τον ξέχεσαν κι εκείνοι κανονικά και υποχρεώθηκε να αλλάξει τις σημάνσεις στα κομμένα σχόλια άρον άρον. (Όλα αυτά μπορείς να τα δεις στα άπαντα των σχολίων μου στο Disqus, το προφίλ μου είναι ανοιχτό και προσβάσιμο στον καθένα.)

Να λοιπόν μερικοί από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αναθεωρήσεις την άποψη ότι το «ΤΡΡ δεν λογοκρίνει» (φυσικά και δεν θα είμαι ο μόνος που του έχουν κάνει αυτά τα νούμερα!). Εν κατακλείδι, όπως σε πολλά ζητήματα πολιτικής αντίληψης, φιλοσοφίας και προσανατολισμού, ο Πουλής είναι και στο ζήτημα της ελευθερίας λόγου μια ψευδής κατασκευή (κατά το «ψευδής συνείδηση»). Το φαίνεσθαι δεν πολυσχετίζεται με το είναι. Με άλλα λόγια, ο τύπος είναι θεωρία Επισκόπου τού Ντιν (ο επίσκοπος που έσωσε τον Αγιάννη από την επιστροφή του στα κάτεργα, λέγοντας στους χωροφύλακες ότι τα ασημένια κηροπήγια που βρήκαν πάνω του τού τα είχε δώσει ο ίδιος) και καρδία Τορκεμάδα (ο πρώτος Μέγας Ιεροεξεταστής).

______________________________

Φίλε Μάρκομ Ξ, μια γνώμη ζήτησες, διπλόφαρδο σεντόνι εισέπραξες! Τι να σου κάνω εγώ; Ας πρόσεχες! ;-) :-)

Τα λέμε

LeftG700 είπε...

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Φίλε Μάρκομ Ξ,

Έχεις διαβάσει ποτέ τα ψιλά τής «Πολιτικής σχολιασμού»; Για πρόσεξε τα παρακάτω δύο σημεία:

1.
Γιατί δεν θέλουμε να κλείσουμε τα σχόλια:

Αυτή θα ήταν η εύκολη λύση. Έχει υπέρ της πράγματι το επιχείρημα ότι είναι διαπιστωμένο πως τα σχόλια επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο διαβάζεται το κείμενο.


Μετάφραση δική μου: Εμείς θέλουμε να διαβάζετε το κείμενο ανεπηρέαστοι από τυχόν αντίθετες απόψεις, επιχειρήματα, προσεγγίσεις. Εμείς θέλουμε να τρώτε σαν καλά παιδάκια όλο το φαΐ που σας δίνουμε και να μην αλλοιώνετε τη γεύση του με τσίχλες, καραμέλες, μπισκότα κ.λπ. Εκτός άλλων, θα σας κόβεται η όρεξη κι εμείς θέλουμε να έχετε πάντα όρεξη για να καταπίνετε ό,τι κι αν σας δίνουμε να φάτε.

2.
Στην παραβίαση των όρων χρήσης υπάγεται και η προσβλητική/απαξιωτική συμπεριφορά προς την ιστοσελίδα και τους συντάκτες της, […].

Μετάφραση δική μου: Εμείς θέλουμε να διαβάζετε μόνο τα προσβλητικά/απαξιωτικά που γράφονται στην ιστοσελίδα μας και να βγάλετε από το μυαλό σας την ιδέα ότι αυτό που κάνουμε εμείς σε άλλους θα το κάνετε κι εσείς σ’ εμάς. Εμείς καλά κάνουμε και προσβάλλουμε/απαξιώνουμε. Είμαστε οι καλοί. Άρα, όποιος μάς προσβάλλει/απαξιώνει είναι με τους κακούς και δεν θα του δώσουμε βήμα να πολεμήσει το καλό, δηλαδή εμάς.

Μάρκομ Ξ είπε...

Χα, χα, χα... έχεις ράμματα για τη γούνα τους έτσι; Όχι, ομολογώ δεν είχα καταλάβει το ποιόν τους. Όχι ότι θεωρώ ότι λάμπει εκεί μέσα το αστέρι της επανάστασης, αλλά μέσα στον οχετό από τη μια και τον ξύλινο, δήθεν αριστερίζον, παρωχημένο λόγο από την άλλη, νιώθω κάπως άνετα να διαβάζω κάποιες -όχι όλες- τις αναρτήσεις.
Ώστε έτσι λοιπόν. Πάντως για τον Γιάνης και την παρέα του κάνε μια ανάρτηση όποτε ευκαιρήσεις. Νομίζω ότι μπορεί να ξιφουλκήσουμε λίγουλάκι ;-)

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,

Το γράφω για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες:

Φυσικά και τα ράμματα που έχω για τη γούνα τους δεν υποδηλώνουν κριτική, επειδή τους επισκέπτεσαι και σχολιάζεις. Κι εγώ μπαίνω στο σάιτ τους και θα σχολίαζα όταν έκρινα πως αξιζε τον κόπο, αν δεν με είχαν βάλει μονίμως ...σε αναμονή! :-)

Όχι, μπρε! Δεν θα ξιφουλκήσουμε (τουλάχιστον εγώ –αλλά, είμαι βέβαιος, κι εσύ). Μεταξύ παλαιών γνωστών, και μάλιστα τώρα που έχουν παγιωθεί οι καταστάσεις και τα πράγματα και δεν παίζεται εδώ και τώρα τίποτε σημαντικό, υπάρχουν μόνο διαφωνίες (και όπου). Ποτέ μονομαχίες.

Τα λέμε