Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

«Πάνε να μας μειώσουν κι άλλο την ατομική μερίδα τού ψωμιού – Εμπρός να διεκδικήσουμε μια ολόκληρη πιατέλα παντεσπάνι για τον καθένα μας!»



Αυτοί οι υπαρκτοί αριστεροί.... Τι δεν κάνουν για να μας εκπλήττουν κάθε μέρα! Σήμερα μας εκπλήττει η Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση. (Μη με ρωτήσετε ποιοι την αποτελούν. Έχω πήξει τόσο πολύ στις «πανελλαδικές», «ανεξάρτητες», «ταξικές» κινήσεις που ούτε καν γκουγκλίζω πια...).

Εν όψει τής επικείμενης (6 Μαΐου) απεργίας για την Πρωτομαγιά και με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που «διευθετεί» διάφορα εργασιακά ζητήματα, βάζοντας τα θεμέλια για την «εκσυγχρονιστική επικαιροποίηση» του θεσμού τής 8ωρης δουλειάς (διάβαζε: κατάργησή του στην πράξη), βγαίνει με προκήρυξη όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, μάς λέει με «ταξικό», «ριζοσπαστικό» και «επαναστατικό» στόμφο:

Μπροστά στην επιθετικότητα της αστικής τάξης, μια τάξης που πασχίζει μέσα σε απανωτές κρίσεις να διατηρήσει τα κέρδη και την εξουσία της, απαντάμε με επίθεση.

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ 8ωρο.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 30 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Πώς λέμε «πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών»; Πώς λέμε «βία στη βία τής εξουσίας» και τα παρόμοια; Κάπως έτσι μάς πετάνε στα μούτρα τον δικό τους μαξιμαλισμό οι σύντροφοι της «πανελλαδικής»«ανεξάρτητης»«ταξικής» και τα λοιπά (που τα έχουμε μάθει απ' έξω κι ανακατωτά πια), κι όποιος αντέξει. Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν. Είναι σαν να σε πολιορκεί στην Πόλη ο Μωάμεθ Β´ τον Μάιο του 1453 κι εσύ να ρίχνεις το σύνθημα «εμπρός να σηκώσουμε τον Δικέφαλο στη Ραβένα τής Ιταλίας, όπου κυμάτιζε μέχρι τον 8ο αιώνα»!

Ποιους, πέρα από τους εαυτούς τους, τους δεσμούς τους (νόμιμους και παράνομους), άντε και τα σόγια τους, μπορεί να κινητοποιήσει μια τέτοια απο-γείωση; (Όχι στο βαθμό που απαιτείται για να μη γίνει νόμος το νομοσχέδιο· έστω και κατά ένα μικρό τμήμα.) Μη ρωτάτε. Κατεβείτε στις συγκεντρώσεις τής 6ης Μαΐου και θα το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι....  




Δεν υπάρχουν σχόλια: