Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Άγνωστοί μας και αγαπητοί athanasios_anagnostopoulos, talos και seagazing: τι πίνετε και δεν μας δίνετε;


Σήμερα θα γίνουμε «κακά παιδιά». Για να τα λέμε όλα, πολύ «κακά παιδιά»!

Κάποιος athanasios_anagnostopoulos, παντελώς άγνωστός μας,
μπαζάρισε «πριν από 21 ώρες» το προηγούμενό μας «ρωσόγλωσσο» post. Στην καταχώρισή του φαίνεται σε σύνδεσμο η ελληνική μετάφραση του τίτλου μας («Κοίτα ποιοι μιλάνε 2: οι ψευτοκομμουνιστές που απολύουν κόσμο!») και βέβαια το όνομά μας. Μέχρι εδώ, κανένα παράπονο! Είναι δυνατόν να σε διαφημίζουν και να έχεις παράπονο; Είπαμε: «κακά παιδιά», αλλά όχι και αχάριστα!... Ατυχώς έχει και παρακάτω από το ‘μέχρι εδώ’…

Ο φίλτατος athanasios_anagnostopoulos έχει προσθέσει από κάτω το ειρωνικό σχόλιό του. Είναι το εξής απίστευτο, πλην όμως αληθινό:

«Με το ΔΝΤ αντίσταση και πάλη.»!

Και από κάτω, στην ενότητα «Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση», έχουν κοτσάρει μεγαλοπρεπώς την υπογραφή τους οι εξ ίσου φίλτατοι και επίσης άγνωστοί[1] μας talos και seagazing.

Τι έγινε ρε παιδιά;[2]

Τι έγινε; Μπορεί να μη χτυπάμε 180 IQ, αλλά, όσο να ’ναι, κάτι τέτοια τα πιάνουμε.

Ο φίλος athanasios_anagnostopoulos είδε κάπου τον τίτλο, δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει το post[3] —ίσως να μη μπήκε καν στον κόπο να κλικάρει— τον πήρε κατά γράμμα και κυριολεκτικά, και έγραψε την καραμπινάτη μαλακία (καραμπινάτη, επειδή τη συσχετίζει μ' εμάς) «Με το ΔΝΤ αντίσταση και πάλη.»!

Οι δε «ψηφοφόροι», ακολουθώντας τον κατά πόδας (τυφλός τυφλούς οδήγαγε!), «ψήφισαν»[4].

Κι έτσι, βγήκαμε εμείς απόστολοι του …ΔΝΤ!

Τι λένε τώρα; Να πούμε «ανάλογα με την ηλικία τους καλή κι η μαλακία τους»; Δε γίνεται (ποια είναι η ηλικία τους;).

Να πούμε «έλα μουνί στον τόπο σου»; Ούτε αυτό γίνεται! (Καλά ο athanasios_anagnostopoulos και ο talos είναι άντρες. Όμως ο seagazing μπορεί κάλλιστα να είναι η seagazing και να μας ξεχέσει για σεξιστική συμπεριφορά. Να λείπει το βύσσινο!).

Τίποτα να μην πούμε! Απλώς να επαναλάβουμε, λίγο πιο «δραματικά», το ερώτημα του τίτλου μας:

Ρε παιδιά, έτσι, να χαρείτε τα μάτια σας κι ας μη τα χρησιμοποιείτε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;


ΥΓ 1: Επειδή ο φίλος που μας μπαζάρισε δείχνει να είναι οπαδός του ΚΚΕ, μη πλακώσουν εδώ τίποτε σύντροφοί του, νομίζοντας ότι όσα λέμε για εκείνον τα λέμε και γι’ αυτούς! Εμείς αναλύουμε τα πράγματα εξετάζοντας πάντα συγκεκριμένες καταστάσεις και εντός των δοσμένων κάθε φορά συνθηκών. Άρα…

ΥΓ 2: Παρακαλούμε πολύ να μη μεταφερθεί εδώ η συζήτηση από το προηγούμενο post. Ας αφήσουμε το βήμα για τους φίλους που κριτικάρουμε. Και όχι, δεν θα τους ειδοποιήσουμε για την ανάρτηση, όπως κάνουμε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως δεν μας ειδοποίησαν κι εκείνοι και το είδαμε ξαφνικά και κοντέψαμε να πάθουμε εγκεφαλικό! (Ενίοτε, παρατάμε το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» και πιάνουμε την Παλαιά Διαθήκη!...)


IMPORTANT UPDATE (10.21 μμ): Πριν από λίγο, ο καλός μας товариш Яков Федотович Павлов μάς ενημέρωσε για την πραγματική πολιτική ταυτότητα του athanasios_anagnostopoulos. Με τα δικά του λόγια:

«ορέ Λέφτηδες, τι οπαδός του ΚΚΕ και κουραφέξαλα , το εξαίρετο παλληκάρι είναι φιλελεύθερο ( ΦΣ ) , το αναφέρει μεταξύ άλλων επιτευγμάτων του στο μπλόγκ του , ρίξτε μια ματιά και θα καταλάβετε».

Για να τα λέμε όλα, την κάναμε κι εμείς τη μαλακία μας! (Φυσικά, ο επικεφαλής της Υ.ΤΣΕ.Κ.Α. θα κληθεί να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις...). Μαλακία καραμπινάτη κι αυτή, αλλά, όπως εξηγήσαμε και στον товариш Яков, τουλάχιστον όχι επαναληπτική (έχουμε κάποια ελαφρυντικά).

Είναι προφανές, ότι ζητάμε συγνώμη από το ΚΚΕ και όσους οπαδούς του διαβάζουν αυτό το blog. Δεν είχαμε την παραμικρή πρόθεση να δημιουργήσουμε αρνητικές εντυπώσεις εις βάρος τους. Πέσαμε θύματα μιας κάποιας προκατάληψης, στην οποία όμως, οι καλόπιστοι φίλοι του ΚΚΕ ελπίζουμε να αναγνωρίσουν ότι το κόμμα τους έχει συμβάλει (εδώ είναι τα ελαφρυντικά): Όταν ταυτίζει σχεδόν κάθε άλλο αριστερό με την αντίδραση, θεωρήσαμε πως είχαμε να κάνουμε με κάποιον οπαδό του που, παίρνοντας κατά γράμμα τον τίτλο της ανάρτησής μας, μάς έβγαζε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ...Δουνουτούδες!

Ευτυχώς που αποκατέστησε τα πράγματα ο товариш Яков: Τελικά, είχαμε να κάνουμε με έναν (νέο)φιλελεύθερο που έτρωγε μέλι, θεωρώντας ότι «η ΦΣ τώρα δικαιώνεται» από το …ΚΚΕ!



[1] Για τον talos, ξέρουμε ότι είναι παλιός μπλόγκερ. Δεν είχαμε όμως μέχρι τώρα το προνόμιο να είμαστε αναγνώστες του.

[2] © Σπύρος Παπαδόπουλος

[3] Μα ούτε την εισαγωγή ο αθεόφοβος;

[4] Για να τα λέμε όλα, δεν είναι απολύτως βέβαιο τι ψήφισαν. «Παίζει» λίγο και το ενδεχόμενο να πήραν κι αυτοί κατά γράμμα τον τίτλο και να ενθουσιάστηκαν που κάποιος, επιτέλους, «τα χώνει» στους κουμμουνιστάς! Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη δηλαδή!...


Η εικόνα από το posters.ws

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ορέ Λέφτηδες

τι οπαδός του ΚΚΕ και κουραφέξαλα , το εξαίρετο παλληκάρι είναι φιλελεύθερο ( ΦΣ ) , το αναφέρει μεταξύ άλλων επιτευγμάτων του στο μπλόγκ του , ρίξτε μια ματιά και θα καταλάβετε.

( συμβουλή : μην ασχολείστε με το Μπάζζ , είναι σαν τα πίτουρα... )

( ακόμα περιμένω εκείνη τη προσωπική επικοινωνία )

Γιακόβ κτλ....

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Ουπς! Την κάναμε κι εμείς τη μαλακία μας. Καραμπινάτη κι η δική μας, αλλά όχι επαναληπτική (έχουμε κάποια ελαφρυντικά...). Ευτυχώς που δεν μας διαβάζει κάνας Μαϊλης! Θα μας έκανε μισής πεντάρας!

Товариш, ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία. Δεν χρειάζεται να μπούμε καν στο τσαρδί του. Αρκεί ο λόγος σου. Θα αποκαταστήσουμε τα πράγματα στο ποστ αργότερα. Τώρα, ως γνήσιοι αριστεροί, είμαστε απασχολημένοι με την έρευνα για τον ...αποδιοπομπαίο τράγο! ;-)

Το μήνυμα θα σου έρθει μέχρι αύριο τέτοια ώρα. (Θέλει και κάποια προεργασία, τι νόμιζες;).


Увидимся

Ανώνυμος είπε...

Ερράρε χουμάνουμ. Την άλλη φορά περισσότερη καλοπιστία όμως, παιδιά.

Αθ. Αναγνωστόπουλος

LeftG700 είπε...

Φίλε Αθ. Αναγνωστόπουλε,


Κατ’ αρχήν, καλώς ήρθες!

Κατά δεύτερον, επειδή εμείς τα λέμε όλα, εκτιμούμε το γεγονός ότι διάβασες τόσο τις γραμμές του ποστ, όσο και ανάμεσα σ’ αυτές και, παρά τα «κακά λόγια», δεν οδηγήθηκες στο συμπέρασμα πως είναι υβριστικό.

Τώρα επί της ουσίας. Θέλουμε να σε διαβεβαιώσουμε ότι, αν δεν είχαμε κάνει τη μαλακία να σε βγάλουμε οπαδό του ΚΚΕ -ελπίζουμε να μη μας κρατήσεις ...κακία!;-) - δεν θα ανεβάζαμε ποτέ αυτή την ανάρτηση[1]. Ακριβώς όμως επειδή την πατήσαμε κι επειδή το συγκεκριμένο ποστ ήταν μια δύσκολη περίπτωση για μας τους αριστερούς κι επειδή κάπου υπερασπιστήκαμε το ΚΚΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα είπαμε με το μυαλό μας:

Κοίτα αδικία! Από τη μια «τα ακούμε» από άλλους αριστερούς αναγνώστες, κι απ’ την άλλη οι φίλοι του ΚΚΕ μας βγάζουν Δουνουτούδες!

Έτσι έγιναν τα πράγματα. Δεν πιαστήκαμε απλώς από ένα ανθρώπινο λάθος, δεν το συνηθίζουμε να κάνουμε την τρίχα τριχιά (όπως απεδείχθη περίτρανα εξ άλλου, ουδείς αναμάρτητος!). Αισθανθήκαμε λίγο κ α ι κερατάδες κ α ι δαρμένοι! Νομίζουμε ότι τώρα, μετά τις διευκρινίσεις και την αποκατάσταση της αλήθειας, το καταλαβαίνεις αυτό.

Φίλε Αθ. Αναγνωστόπουλε, να έρχεσαι όποτε θέλεις εδώ και να γράφεις ό,τι θέλεις! Μπορεί να μην είμαστε φιλελεύθερο μπλογκ, αλλά, σε κάθε περίπτωση, είμαστε ελευθερόφρονες! ;-)


Τα λέμε


[1] Σε περίπτωση που απορείς γιατί δεν την κατεβάζουμε τώρα η απάντηση είναι πως δεν πιστεύουμε στη «διόρθωση» της Ιστορίας, έστω και της Ιστορίας σε τέτοιο απειροελάχιστα μικρό επίπεδο. Πιστεύουμε όμως στη συμπλήρωσή της και στην αποκατάσταση των πραγματικών δεδομένων, υπό το φως νέων «ευρημάτων». Κι όπως είδες, αυτό ακριβώς κάναμε.

Ανώνυμος είπε...

Κανένα πρόβλημα, θα τα ξαναπούμε.

Αθ. Αναγνωστόπουλος

LeftG700 είπε...

Ok φίλε. Any time...

talos είπε...

Το είδα αυτό το σχόλιο με ένα χρόνο καθυστέρηση (!), αλλά για την ιστορία κι εγώ του πράγματος και για να μην μπαίνω στο ίδιο σακί με τον Αθανάσιο: εγώ το ψήφισα επειδή *συμφωνούσα* με το κείμενό σας και την υπεράσπιση του ΚΚΕ στο συγκεκριμένο. Θα σχολίαζα το λογικό άλμα αλλά μετά από ενάμιση χρόνο τι σημασία έχει...

LeftG700 είπε...

Φίλε talos,


Κατ' αρχήν, καλώς ήρθες! Κατά δεύτερον, εμάς μας ενδιαφέρει να σχολιάσεις το όποιο λογικό σφάλμα καταλογίζεις εις βάρος μας. Έχουμε μεγάλη ευαισθησία για τα λάθη μας και όταν βεβαιωνόμαστε ότι πρόκειται όντως περί λάθους μάς αρέσει να αποκαθιστούμε τα πράγματα όπως είναι κι όχι όπως νομίζαμε ότι είναι.

Εξ άλλου, τι είναι ένας χρόνος μπροστά στην αιωνιότητα; ;-)


Τα λέμε