Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Όταν μιλάει ο λαός έτσι, πώς πρέπει να μιλάμε εμείς;


Πριν από αρκετές ημέρες, ένας ανώνυμος αναγνώστης είχε ρωτήσει την άποψή μας για τις απολύσεις που γίνονται στην «Τυποεκδοτική». Του είχαμε πει ότι δεν μπορούσαμε να του απαντήσουμε με ένα σχόλιο, ότι το ζήτημα πρέπει να συζητηθεί (ενταγμένο βέβαια σε ένα ευρύτερο πλαίσιο) με τρόπο που δεν θα τροφοδοτεί τον αντίπαλο με δικά μας πυρομαχικά κι ότι θα το εντάσσαμε σε ένα post που το παλεύουμε από το καλοκαίρι με τίτλο «Κοίτα ποιοι μιλάνε: οι ψευτοαριστεροί!».

Δεν αθετούμε την υπόσχεσή μας. Απλώς, επειδή το post που παλεύουμε μας έχει δέσει κόμπο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είπαμε να ξεκινήσουμε με μια εισαγωγή.

Στα χθεσινά «Νέα» δημοσιεύτηκε ένα ρεπορτάζ σχετικά με τις επίμαχες απολύσεις από την επιχείρηση του ΚΚΕ. Αντιγράψαμε τα σχόλια που έστειλαν μέχρι από λίγη ώρα στο site της εφημερίδας διάφοροι αναγνώστες και τα παραθέτουμε αυτούσια. Και υπενθυμίζουμε και πάλι την ερώτηση του τίτλου:

Όταν μιλάει ο λαός έτσι, πώς πρέπει να μιλάμε εμείς αλλιώς;


«οι ανθρωποι ειναι λαοπλανοι και ψευτες, ειναι μια θεωρια παλι των εβραιων για να διαλυουν εθνη και κρατη, και δυστηχως στην ελλαδα εφερε ο κομουνισμος μεγαλες συμφορες και καταστροφες, και ευτηχως βεβαια που διαλυθηκε σε ολο τον κοσμο ακομα και σε αυτη την κουβα, ας ελπισουμε λοιπον αυτη η μουμια το απολιθωμα του ΚΚΕ θα εξαφανισθη και απο την ελλαδα».
30/9/2010 08:59

«Αχαχα! Αυτή κι αν είναι δημαγωγία! Το μαύρο είναι άσπρο και το άσπρο μαύρο. Κι αν χρειαστεί κι ο γάϊδαρος πετάει! Πάντως κατα βάθος είναι μια συμπαθητική μειοψηφία το ΚΚΕ».30/9/2010 08:59

«Απαράδεκτο θα μπορούσαν να τους κάνουν κάποιες μετατάξεις. Οι επιχειρήσεις στον καπιταλισμό είναι σκληρές και έτσι λειτουργούν όχι όμως μια φιλοεργατική επιχείριση».
30/9/2010 09:20

«Στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ τυπωνεται και το συνολο του προπαγανδιστικού υλικού του ΚΚΕ. Αυτο το υλικό πέρα απο την όποια αισθητική του απαξία καταλαμβάνει παρανόμως καθε τετραγωνικό εκατοστό ελευθερης επιφάνειας σε δήμους και περιφέρειες βρωμίζοντας τις πόλεις, προσθέτοντας ανυπολογιστο βάρος στους καθαριστές της και καταλήγει με τις βροχές και συν τω χρονω στα φρεάτια βουλωνοντας τα. Ειναι το δείγμα του κοινωνικού πολιτισμού που πρεσβευει η ‘‘καθηγήτρια’’ ΠΑΠΑΡΗΓΑ και οι όμοιοι της ιδιωτική υπάλληλοι του τριτοκοσμικού ΚΚΕ. Αλήθεια με την παρανομη διαφημιστική εγκατασταση πανω απο τα κεντρο του ΚΚΕ στην αρχη της Πανεπιστημιου απο Ομονοια τι γίνεται; Πότε θα αποξηλωθεί; η μήπως έχουνε τα μέσα όπως και σε άλλες περιπτώσεις να παρακαμπτουν τους νόμους της πολιτείας;».30/9/2010 10:22

«Χαχαχαχα!!!! Επιτέλους οι μάσκες έπεσαν!!!! Επιβεβαιώθηκαν τα γραπτά μου προ μηνός για τις απολύσεις στην Τυποεκδοτική και αν θυμάμαι καλά έπεσαν να με φάνε όλα τα κομμουνάκια του φόρουμ..... Περαστικά σας λοιπόν αγαπητοί κομμουνιστές του καπιταλισμού......».
30/9/2010 10:27

«Το ΚΚΕ τι μια Σταλινικοι, την αλλη καπιταλιστιες. Δεν εχει σημασια, φτανει να τους λασπονουμε!!!!».30/9/2010 10:50

«Ερε γελιο, πως τα φερνει καμμια φορα η ζωη... Γιαυτο κυρα Αλεκα μου μεγαλη μπουκια φαε μεγαλες κουβεντες μη λες...».30/9/2010 11:37

«Η υποκρισία και η δημαγωγία σε όλο της το μεγαλείο . Που είναι οι φοιτητές και οι λιμενεργάτες να κλέισουν τα γραφεία της τυποεκδοτικής? Οταν κερδίζουν οι άλλοι είναι καπιταλιστές όταν κερδίζει το ΚΚΕ είναι λεφτά του λαού.Τελικά εκτός από χειρότεροι εργοδότες οι κουμουνιστές είναι και χειρότεροι ψεύτες».30/9/2010 12:57

«Το ΚΚΕ ευθυνεται για την καπιταλιστικη κριση!»30/9/2010 13:14 (Αν κρίνουμε από την υπογραφή —«Τρέμη»— αυτό είναι σαφώς ειρωνικό).

«Αίσχος! Να κλείσει τώρα η Τυποεκδοτική! Όλοι έξω από τις εγκαταστάσεις της για μόνιμη διαδήλωση και απεργία πείνας! Κάτω το κεφάλαιο και η πατσόγρια επιχειρηματίας Αλέκα που δυναστεύει τους εργαζόμενους και τους πετάει κυριολεκτικά στο δρόμο! Δεν θα περάσει η τρομοκρατία του κεφαλαίου και των καπιταλιστών επιχειρηματιών της Τυποεκδοτικής!!! Αλέκα φέρε πίσω τα κλεμμένα από τις κρατικές επιχορηγήσεις.... όχι επιχορηγήσεις σε εταιρίες... δώστε τα λεφτά στους φτωχούς, άνεργους και μετανάστες!!! Οχι στην Αλέκα και την επιχειρηματική της παρέα!».30/9/2010 14:47

«Αυτα να τα βλεπουν οι καθε λογεις ..ιδεολογοι !!!».
30/9/2010 14:54

«Χα χα χα.... για ποια ιδεολογία μιλάμε πλέον... κού κου...».30/9/2010 16:43

«Το ΠΑΜΕ δεν μιλάει για τις απολύσεις στην τυποεκδοτική έτσι και τα νέα δεν μιλάνε για τις επιχειρήσεις του Κόκκαλη, του Βαρδινογιάννη, του Λάτση και του Μπόμπολα.... Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα, εδώ ταιριάζει απόλυτα!».30/9/2010 19:12

«Θέλω σχόλιο από τους αριστερούς προπαγανδιστές κατά των απολύσεων.
ΥΓ: Επόμενο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη:
‘‘Την κρίση τους δεν θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι’’».
30/9/2010 19:49

«Α ρε κάτι εκκολαπτόμενοι καπιταλίστες με κόκκινα γιλέκα! Ντροπή λαμόγια! Είστε και ιδεωλόγοι τάχα μας... Σαν τη Λιάνα που βρίζει το κεφάλαιο και την Αμερική αλλά και σε ιδιωτικά media γλύφει το κόκκαλο και σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ γυρόφερνε στα νιάτα της... Όσο για λαϊκό προφίλ, κινείται με τζιπ 4,7 λίτρων.......................... Ο Κομμουνισμός στο μεγαλείο του, ρεντίκολα».
30/9/2010 21:58

«Ήμουν τυχερός που στης επιχειρήσεις που εργάστηκα ήταν καθεαυτού καπιταλιστικού και κερδοσκοπικού χαραχτήρα, ο εργάτης του ΚΚ δεν έχει δίκιο αλλά του άλλου ο εργάτης έχει δίκιο. Είμαστε τόσοι πολύ δηλαδή 7% που πιστεύομε την Παπαρηγα το ότι κάνει το κάνει για το καλό του εργάτη γιατί δεν αρχίζει από της επιχειρήσεις του κώματος της. Το μόνο σκοπό που έχει η Παπαριγα είναι να διαλύσει το κράτος και μήπως πάνω στην αναμπουμπούλα πάρει την κουτάλα καλό θα ήταν να πάει για ένα χρόνο στην Βόρια Κορέα να φυτεύει ρύζι».30/9/2010 22:50

«Υπάρχουν και χειρότερα Κόκκινες απολύσεις από το ΚΚΕ».
30/9/2010 22:56 (Ο ίδιος αναγνώστης που έστειλε το προηγούμενο σχόλιο)

«Όχι που θα δίνατε και 1400 ευρώ πρώτο μισθό κόκκινοι φαρισαίοι που μου θέλετε και επιχειρήσεις που δήθεν καταδικάζετε. Αυτά να τα βλέπουν οι ταλαίπωροι που σα;ς πιστεύουν, όσοι έχουν απομείνει δηλαδή».
30/9/2010 23:45 (Υπογράφει ως «Στάλιν ο φιλάνθρωπος»).

«Εδώ και τώρα πορεία προς το μέγαρο του ΚΚΕ για συμπαράσταση στους απολυμένους του Ριζοσπάστη και της Τυποεκδοτικής.
Για το δίκιο του εργάτη, ε Αλέκα;».

30/9/2010 23:49 (Υπογράφει ως «ρεαλιστής»).

«γιατί τόση φασαρία για την τυποεκδοτική την στιγμή που καθημερινά κλείνουν επιχειρήσης και πετιούνται οι εργαζόμενοι στον δρόμο, και δεν έχουν προοπτική να ξαναβρούν δουλειά, σε άλλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις εκτυπωσεις δεν απολύονται εργαζόμενοι; δεν υπάρχουν ανασφάλιστοι; δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι που τρέχουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα ξεροκόματο; και όσοι εργαζόμενοι δεν συμβιβάζονται με την άδικη μεταχείρηση δεν απολύονται; για την κρίση δεν φταίνε οι εργαζόμενοι αλλα επωμίζονται όλα τα βάρυ. οι πολιτικές εφημερίδες στην πλειοψηφία τους αθωόνουν το πολιτικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για την κρίση και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους απο τον κύριο στόχο τους που είναι η ρήξη μ΄αυτό, ας μας πουν οι εφημερίδες που στηρίζουν αυτό το πολιτικό σύστημα, πως και αν πληρώνουν και πόσο τους εργαζόμενους τους, αν τους δίνουν αποζημιώσεις όταν του απολύουν, αν τους ασφαλίζουν, και μετά να ασχολούνται με άλλες επιχειρήσεις».
1/10/2010 01:10

«Δεν μπορω να το αφησω αυτο... ‘‘Η Τυποεκδοτικη ειναι μια επιχειρηση που δρα μεσα σε συνθηκες καπιταλιστικης αγορας’’ λεει η Παπαριγα. Και προσπαθει να μας πεισει να την κανουμε κυβερνηση. Και ο μη γενοιτο, μετα θα μπορει καλλιστα να παρει πισω ολα τα περι αξιοπρεπων μισθων και συνταξεων λεγοντας οτι ‘‘Η Ελλαδα ειναι μια χωρα που δρα μεσα σε συνθηκες καπιταλιστικης αγορας...’’ (‘‘Εμεις παντως σας προειδοποιησαμε!’’)1/10/2010 01:21

«Πολιτικά ορθοφρονούν ... Ιδιωτικά παραφρονούν ...».
1/10/2010 08:33

«Κοινά μυστικά. Μια ματιά και στις απεργίες, λύνονται και οι άλλες απορίες».
1/10/2010 10:11


Η φωτογραφία, από το instructables.com

28 σχόλια:

not_me είπε...

μετα απο πολυ καιρο καλημερα(τρεχαματα γενικως,οχι ευτυχως για θεματα υγειας),

εγω προσωπικα το δικο σας σχολιο αναμενω...
εχει ενδιαφερον το θεμα,οντως!

πιστευω οτι θα το ξερετε αλλα απλα να αναφερω οτι τον τελευταιο καιρο αυτο το γεγονος ειναι και η βασικη δικαιολογια οσων ψαχνουν μια για να συνεχιζουν να ψηφιζουν πασοκ-νδ.

χαιρετω

LeftG700 είπε...

Φίλε george,


Κατ' αρχήν καλώς επανήλθες εδώ. Χαιρόμαστε που η εξαφάνισή σου δεν οφείλεται σε ...κακό. Φτου, φτου, φτου, και μακριά από μας!

Θα την πούμε την άποψή μας, μην ανησυχείς. Όμως, τώρα, "έχετε τον λόγο" εσείς!


Τα λέμε

not_me είπε...

τι να πω ρε παιδια...
εμενα προσωπικα το θεμα με μπερδευει παρα πολυ!

ειμαι της αποψης οτι η επιχειρηση αυτη(και οποιες αλλες ανηκουν στο ΚΚ) προσφερουν μια τελεια πλατφορμα ωστε να αποδειξει το ΚΚ οτι η θεωρια του δεν ειναι απλα θεωρια.
τοσο απλα. θα αποτελουσε την καλυτερη "διαφημιση" του κομματος.
μια πολυ καλη ευκαιρια την οποια την χανουν.Οσες δικαιολογιες και αν υπαρχουν γιαυτο,δεν παυει να ειναι ενα γεγονος,οτι η ευκαιρια αυτη χανεται !
και αναρωτιεμαι αν αυτο ειναι απαραιτητο και τι σημαινει τελικα.
αν δηλαδη σημαινει κατι περισσοτερο εκτος απο το προφανες του " ειναι ανικανοι οι ανθρωποι".
γιατι αν σημαινει κατι παραπανω(οτι δηλαδη οι θεωριες...ειναι οντως μονο θεωριες) τοτε αρχιζουν τα δυσκολα,γενικως!

Ανώνυμος είπε...

γειά σου george,
προς λεφτ:

ποιος είναι ο μαλάκας-που-έφτιαξε-το-δέντρο-απ’ όπου-έπεσε-μικρός-τόσο-ψηλό;

τί κουίζ είναι αυτό;;
λ.κ

not_me είπε...

γεια σου και καλο μηνα λ.κ ( και λεφτ φυσικα)

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ.,


Ρε παιδί μου, είπαμε πως είμαστε του παιχνιδιού, αλλά όχι κι έτσι! Δεν είναι κουίζ. Κι αν φαίνεται σαν τέτοιο, φταίει η διατύπωση (θα την αλλάξουμε).

Εννοούμε πως, αν δεν υπάρχει Θεός, από ποιον πρέπει να ζητήσουμε τις ευθύνες που τα δέντρα έγιναν ψηλά και πέφτουν τα παιδάκια και παθαίνουν βαριές (αν όχι ανεπανόρθωτες) εγκεφαλικές βλάβες.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

@ george

"ειμαι της αποψης οτι η επιχειρηση αυτη(και οποιες αλλες ανηκουν στο ΚΚ) προσφερουν μια τελεια πλατφορμα ωστε να αποδειξει το ΚΚ οτι η θεωρια του δεν ειναι απλα θεωρια.
τοσο απλα. θα αποτελουσε την καλυτερη "διαφημιση" του κομματος.
μια πολυ καλη ευκαιρια την οποια την χανουν."

Ένα σχόλιο θα κάνω, κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε: ευτυχώς που το ΚΚΕ δεν έχει δήμαρχο στη Marinaleda!
Θα το είχανε "συνουσιάσει" το εγχείρημα.

Αυτά για τα περί ζωντανής διαφήμισης.
Όσο μπορεί ένας σκελετός να αποτελεί ζωντανή διαφήμηση της ΖΩΗΣ, άλλο τόσο μπορεί το ΚΚΕ και οι πρακτικές του, να αποτελέσουν διαφήμιση του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ.,


Μας ρωτάς αυτό που ρωτάμε κι εμείς.

Το ατυχές περιστατικό έχει συμβεί πριν από πολλά χρόνια. Ίσως και πριν γεννηθούμε. Πώς στο καλό να ξέρουμε;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

δεν φωτίστηκα περισσότερο με το update
κι έχουμε ν'ασχοληθούμε και με το έρμο το ΚΚΕ τώρα.

τώρα, διαγώνια που είδα τα σχόλια στα νέα, παραείναι αγράμματοι όλοι αυτοί,δεν θα είναι και πολύ ευτυχείς από την ανταπόκριση οι καψήδες
καλό βράδυ
λ.κ

zalion είπε...

Η κριτικη, κατα την αποψη, μου στο ΚΚΕ πρεπει να εστιαζεται περισσοτερο στο τι εχει προσφερει στο κινημα και δευτερευοντος στις εσωτερικες του πρακτικες. Μιας και πιασαμε ομως τις εσωτερικες του πρακτικες δεν ειναι πρωτοφανης αυτη η αντιμετωπιση που εχει για τους εργαζομενους του. Η στρεβλη και αποστεωμενη αντιληψη του για το σοσιαλισμο παντα θα βρισκει επιχειρηματα για τετοιου ειδους ασχημιες οπως οι απολυσεις. Να θυμισω κειμενο που δικαιωνε το μπατσο στη δολοφονια Γρηγοροπουλου? Να θυμισω τη λαϊκη αστυνομια που επαγγελεται ο Μαϊλης? Να θυμισω τη δηλωση Παπαρηγα οτι στην επανασταση δε θα σπασει ουτε τζαμι? Τις επισκεψεις σε Β.Κορεα και Κινα για την οικοδομηση του σοσιαλισμου?

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ.


Αυτός που γράφει συνήθως (όχι εγώ), μπουρδουκλώνεται πολλές φορές με τις λέξεις του. Άκου λοιπόν μια λιανή εξήγηση. Το ξέρεις το καλαμπούρι που λέμε για όποιον δεν καταλαβαίνει ''άστον αυτόν αυτός έχει πέσει μικρός από δέντρο''; Εκεί στηρίζεται αυτό που σε μπέρδεψε. Ο μαλάκας που αναφέρει είναι ο άγνωστος Χ που έφτιαξε τον κόσμο στην περίπτωση που δεν υπάρχει Θεός. Ελπίζω να βοήθησα.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

εντάξει βοήθησες και ευχαριστώ που ασχολήθηκες.
μπορεί λοιπόν να έπεσε μικρός από το δέντρο αλλά τη δουλειά του την κάνει μια χαρά και παίρνει και βραβεία.
(επιτρέπεται ο καθείς να αναφέρεται σε διαφορετικό μικρό,έτσι;)
λ.κ

Ανώνυμος είπε...

και να προσθέσω σ'αυτά που λέει ο zalion πιο πάνω, την αποπομπή των απολυμένων εργαζόμενων στα Ελληνικά Γράμματα από το φεστιβάλ της κνε,

the elf at bay είπε...

Δυστυχώς το ΚΚΕ εξυπηρετεί το σύστημα εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι πλέον αριστερό κόμμα αλλά ένα ολοκληρωτικό τέρας που θα πράξει χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

αν το ΚΚΕ ηταν πραγματικα μαρξιστικο κομμα και οχι λαικιστικο τοτε κατι τετοιες καταστασεις πιστευω οτι θα τις αντιμετωπιζε ανετα . οταν ομως υποστιρηζεις ολες τις απεργειες και η πολιτικη σου εξαντλειται στο να τα παρουμε απο τους πλουσιους και να τα δωσουμε στους φτωχους και νομος ειναι το δικιο του εργατη...τοτε θα υποστεις τις συνεπειες ... καλο απογευμα παιδια , γιωργος -λευκαδα

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

‘‘Η Τυποεκδοτικη ειναι μια επιχειρηση που δρα μεσα σε συνθηκες καπιταλιστικης αγορας’’ λεει η Παππαρήγα.
!!


Σπίθας
Η απάντηση μιλά από μόνη της και είναι σαφής η κ. Παππαρήγα, κατά τον συνήθη τρόπο.
Mε τα λόγια, χτίζεις ανώγια κα κατώγια.

Καλησπέρα, G700.

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπίθα,


"G700"; Θες να μας καταστρέψεις; Μας είχαν κατηγορήσει που μας είχαν κατηγορήσει τα ξαδέρφια μας ότι ονομάσαμε το μπλογκ Left G700 για να "πατήσουμε" πάνω τους! Θέλεις τώρα να μας κατηγορήσουν ότι καλλιεργούμε την παραπλάνηση εις βάρος τους και, όπως είναι κι εξουσία πια, να πλακώσουν εδώ και να μας το κάνουν θερινό;

Δεν το περιμέναμε από σένα! ;-)


Τα λέμε

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Κόκκινες απολύσεις
«Σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου γίνονται απολύσεις. Η Τυποεκδοτική είναι επιχείρηση που δρα µέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής αγοράς και εποµένως έχει όλες τις αντίστοιχες δυσκολίες.
Είµαστε στόχος µιας επίθεσης που µας παρουσιάζει ως µια κερδοφόρα επιχείρηση.
Εµείς έχουµε µεγάλη συρρίκνωση των εργασιών µας. Εµείς παλεύουµε κατά του καπιταλισµού. Θα κλείσουν και µεγάλες επιχειρήσεις».

Η κ. Αλέκα Παπαρήγα δεν µάσησε τα λόγια της.

Οι πρώτες φήµες για σειρά απολύσεων στην Τυποεκδοτική Α.Ε. άρχισαν να κυκλοφορούν στα τέλη Ιουλίου. Τα δηµοσιεύµατα για 20 προγραµµατισµένες απολύσεις στην εταιρεία ανά µήνα, αρχής γενοµένης τον Ιούλιο και µέχρι τον Οκτώβριο, αντιµετωπίστηκαν από τον Περισσό ως «µια προσπάθεια κύκλων που έχουν µόνιµο στόχο τους της εταιρεία».

Σύµφωνα µε πληροφορίες, ανάµεσα στους απολυθέντες είναι εργαζόµενοι που αρνήθηκαν να δώσουν την εισφορά τους, και κατά βάση δεν ήταν µέλη του κόµµατος."

@ LEG700

Δεν θέλεις, ούτε θέλω να καταστρέψω κανένα.:)

Το ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι δεδομένο και δεν αντιλέγω στα λεγόμενα της κ. Παππαρήγας.

Εγώ θάθελα να πάει καλά η Τυποεκδοτική και να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι.

Αλλά βλέπω ότι αυτό δεν συμβαίνει.

Άρα κάτι δεν πάει καλά,
..αφού μία αντικαπιταλιστική επιχείρηση απολύει εργαζόμενους, χρησιμοποιώντας νόμου του καπιταλισμού.

Αυτοί που "καταστρέφονται", τελικά,
είναι οι απολυμένοι εργαζόμενοι και συνεπώς, προκύπτει ένα ερώτημα.

Αυτοί, δηλαδή, θα είναι θυσία στο βωμό του αγώνα εναντίον του καπιταλισμού;

Καλημέρα σας.!
..και βοήθεια μας...

LeftG700 είπε...

ΛΙΓΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΟΓΙΑ


Οι αναγνώστες μας το ξέρουν: δεν συνηθίζουμε να μην απαντάμε με τον ίδιο τρόπο που μας μιλούν όσοι σχολιάζουν εδώ, δηλαδή ως ένας προς έναν. Τώρα όμως θα κάνουμε εξαίρεση, γιατί θέλουμε να μιλήσουμε λίγο γενικά. (Σε όποιον απαντήσαμε ιδιαιτέρως το κάναμε σε περιφερειακά ζητήματα κι όχι για το θέμα του ποστ).

Σχολίασαν 8 αναγνώστες (7 αναγνώστες και 1 σίγουρα αναγνώστρια, για να ακριβολογούμε), αν θεωρήσουμε ότι κάθε ανώνυμος είναι και διαφορετικό πρόσωπο (αμάν :-) με τους/τις ανώνυμους· πάρτε ρε παιδιά ένα όνομα να συνεννοούμαστε καλύτερα!).

Οι επικρίσεις, άλλες σκληρότερες, κι άλλες ηπιότερες, έπεσαν σύννεφο. (Το αναμέναμε). Σημειώνουμε δυο διαφοροποιήσεις: Την απορία-παράπονο του george και τη λίγο …ψυχοπονιάρικη, λίγο αφ’ υψηλού αντίδραση της λ.κ.

Όμως… όμως… απάντηση, έστω και συνοπτική δεν πήραμε στο ερώτημα που διατυπώσαμε (Όταν μιλάει ο λαός έτσι, πώς πρέπει να μιλάμε εμείς α λ λ ι ώ ς;). Εκτός από την περίπτωση του ανώνυμου φίλου/φίλης που έμμεσα πλην σαφώς μας λέει ότι η απάντηση στη μεγάλη δυσκολία που θίγει το ποστ (πώς να διαλύσεις ένα σύνολο του οποίου αποτελείς τμήμα και να φτιάξεις ένα άλλο) είναι οι αυτόνομες κοινότητες/συλλογικότητες τύπου Marinaleda.

Με την επισήμανση αυτή, …αποσυρόμαστε!

Δηλαδή αποσυρόμαστε για να τελειώσουμε αυτό το ρημάδι ποστ (Κοίτα ποιοι μιλάνε: οι ψευτοαριστεροί!) το οποίο, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, θα αναπτυχθεί σε δυο συνέχειες. Φτου!... :-)


Τα λέμε

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Κακώς το μαρτύρησες. !
Αφού προς τα εκεί πήγαινε,
( ανομολόγητα..)

Ανώνυμος είπε...

1."...πώς πρέπει να μιλάμε εμείς αλλιώς;"
ή
2."πώς πρέπει να μιλάμε εμείς, αλλιώς;"

Με ένα κόμμα μετατίθεται το σημαινόμενο φαινομενικά λίγο στην ουσία όμως πολύ.

Στο εκφώνημα 1 το "πώς" λειτουργεί ως αιτιολογικό, που σημαίνει πως "μιλάμε αλλιώς" που συνεπάγεται την παραδοχή ότι "μιλάμε αλλιώς".

Στο εκφώνημα 2 το πώς λειτουργεί ως ερωτηματικό (εκφράζει απορία)και δηλώνεται ότι δεν γνωρίζουμε "πώς πρέπει να μιλάμε" και το αναζητούμε.

Και μια που ένα κόμμα αλλάζει τα σημαινόμενα, και καθώς κατά Χάρρυ Κλίν ένα είν΄το κόμμα -το ΚΚΕ- αυτό το κόμμα το σηματοδοτεί κατά βούληση· είναι το κόμμα που άλλοτε μπαίνει κι άλλοτε βγαίνει, ανάλογα με την περίσταση της στιγμής:
άλλοτε μας λέει πως δεν κατανοεί τις αιτιάσεις για τον τρόπο που μιλάει "τι περιμένατε, ρε; γιατί να μιλήσω αλλιώς αφού ο λαός μιλάει έτσι;) κι άλλοτε αναρωτιέται "Ρε, μπας και πρέπει να μιλάμε αλλιώς;". Και υιοθετεί κατά περίσταση τη στάση που βολεύει.

Και για να κάνω πιο λιανό τον "ατελή" (καθότι τζάμπα είναι και δεν πληρώνει φόρους) συλλογισμό:
Ο λαός λέει ότι δεν θέλει απολύσεις, το ίδιο δηλώνεται με την πρώτη εκφώνηση από όπου το κόμμα απουσιάζει. Στη δεύτερη όμως, η παρουσία του κόμματος βάζει σε σκέψεις πονηρές: Ρε, μπας κι εμείς πρέπει να μιλάμε άλλιώς και να επιδιώκουμε απολύσεις;

Παρατηρητής χαμένος στους προβληματισμούς και τους γρίφους χαιρετά!

Ανώνυμος είπε...

ρε σεις, έχετε και τα τυχερά σας!!
λ.κ

LeftG700 είπε...

Φίλε Παρατηρητή,


Διακόπτουμε στιγμιαία την απόσυρση για να διευκρινίσουμε το εξής:

Αυτό που υποδηλώνει ο τίτλος είναι ότι κατά την άποψή μας, εμείς π ρ έ π ε ι να μιλάμε αλλιώς. Άλλο λαϊκό κόμμα(*), κι άλλο λαϊκό ...μαγνητόφωνο!


Τα λέμε


(*) Όχι το σημείο στίξης

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ.,


"Τυχερά"; Και ποια είναι τα τυχερά να χαρούμε κι εμείς; Διότι η πραγματικότητα άλλα μας δείχνει γμτ!


Τα λέμε

zalion είπε...

Εχω μπερδευτει. Να μιλαμε αλλιως απο το ΚΚΕ? Να μιλαμε αλλιως τωρα που η κριση ειναι στις τσεπες και δε πρεπει να λεμε τα του ΚΚΕ? Να προσπαθησουμε να κατανοησουμε γιατι απολυει το ΚΚΕ και αρα να μιλησουμε αλλιως? Να πουμε οτι σε καιρους τρομακτικα επιπονους για το κοσμο της εργασιας το ΚΚΕ κρατα το μαγαζι κλειστο και εχει τραβηξει μια υγιειονομικη ζωνη οπου αμα δε συμφωνεις μαζι τους εισαι πρακτορας?
Σεχταρισμο το λενε αυτο? Να μιλησουμε για τους γελοιους ειδημονες των μπλογκ που απο το θρονο της παντογνωσιας κατακεραυνωνουν οσους δε συμφωνουν με τον Κουκουε Καζακη? Το τελευταιο ειναι ασχετο,και δε σας περιλαμβανει, αλλα μ'εχει ζαλισει αυτη η επιθεση εναντιον οποιουδηποτε τολμα να πει κατι που ξεφευγει απο την αποψη των παντογνωστων.

Ανώνυμος είπε...

"τυχερά" εννοώ ότι η συζήτηση πάνω στο "πώς πρέπει να μιλάμε εμείς αλλιώς",εκεί που πήγε να λήξει περιμένοντας το «Κοίτα ποιοι μιλάνε: οι ψευτοαριστεροί!»
συνεχίστηκε.(και μάλλον έπρεπε να πω "έχουμε τα τυχερά μας")

λ.κ

LeftG700 είπε...

Φίλε zalion,


Για όσα επί της ουσίας αναφέρεις, δεν θα πούμε τίποτα. Αναρτήσαμε το πρώτο μέρος. Οπότε, τώρα ξεκινάει η κουβέντα.

Για το άσχετο όμως που αναφέρεις στο τέλος έχουμε δυο λόγια.

"Άμα έχεις να κάνεις με το θυμό του εχθρού, σήκω και πολέμησέ τον. Άμα έχεις να κάνεις με το θυμό φίλου, σκύψε κι άκουσέ τον!".

Μας το είχε πει πριν από κάνα δυο χρόνια στο cafe που πηγσαίνουμε για να βλέπουμε μπάλα ένας κομμουνάρος εκτελεσμένος στους Κήπους του Λουξεμβούργου, στις 11 Ιουνίου του 1871. Κάπου το ξεχάσαμε, αλλά το ξαναθυμηθήκαμε και στο λέμε τώρα και σένα.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ.,


Αρχίζει το "ματς"!


Τα λέμε