Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Κάπα Κάπα Ε, το (αναίσθητο) Κόμμα σου λαέ;


Δεν ξέρουμε πόσοι από τους αναγνώστες τής περί «ψευτοαριστερών» τριλογίας (που έγινε τετραλογία και σήμερα γίνεται πενταλογία) το σκέφτηκαν και αναρωτήθηκαν, ίσως και με κάποιες «υποψίες», αλλά είναι πολύ χοντρό για να το περάσουμε στο ντούκου: Ποια ήταν η πιο λαμπερή απουσία (μια και στο προηγούμενο post μιλάγαμε γι’ αυτές) απ’ όλη τούτη τη συζήτηση; Ποια πλευρά, ποιο κομμάτι της Αριστεράς έβγαλε μάτια μη εμφανιζόμενη και μη εκπροσωπούμενη ούτε καν από ένα (αριθμός: 1!) μέλος της, οπαδό της ή, έστω, φιλικά προσκείμενο; Η πλευρά του ΚΚΕ, φυσικά. Έτσι λοιπόν, κλείνουμε σήμερα —προς το παρόν— τον σχετικό φάκελο, απευθυνόμενοι σ’ αυτούς τους πολυπληθείς μεν, αόρατους δε φίλους, ουδείς εκ των οποίων μάς έκανε την τιμή να εμφανιστεί εδώ.


Τι έγινε ρε παιδιά; Από την 1η Οκτωβρίου ασχολούμαστε μ’ εσάς. Αφορμή οι απολύσεις στην «Τυποεκδοτική», για τις οποίες έκανε λόγο ακόμα και η Γενική Γραμματέας σας. Φυσικά, κάνατε λόγο κι εσείς. Μεταξύ σας, στις κόβες σας οι οργανωμένοι, στις παρέες σας. Κάναμε κι εμείς, σχεδόν τρεις βδομάδες τώρα, προσπαθώντας να δούμε το ζήτημα από μια ευρύτερη σκοπιά και να πούμε την άποψή μας για κάποιες υπερβολικές και επιπόλαιες επικρίσεις που ειπώθηκαν και γράφτηκαν για το κόμμα σας. Είπαμε τα δικά μας, οι σχολιαστές είπαν κι αυτοί τα δικά τους, σας «τα χώσανε», κάπου «τα χώσανε» και σ’ εμάς, κάπου σας «τα χώσαμε» κι εμείς, κάπου σας υπερασπιστήκαμε (όπως θα κάναμε και για οποιοδήποτε αριστερό κόμμα στη θέση σας, να ’μαστε ξηγημένοι επ’ αυτού) έγινε γενικώς αυτό που λέμε, ένα «μπέρδεμα».


Τι έγινε ρε παιδιά; Πώς και δεν ήρθε κανείς από σας, να «μπερδευτεί» κι αυτός σε τούτο το «μπέρδεμα» και να πει την άποψή του; Το θεωρείτε «απλό και λελυμένο αφ’ εαυτού», όπως έλεγε κι ένας μαθηματικός μας, καλή του ώρα; Δεν βλέπετε καμία αντίφαση στο γεγονός ότι απολύονται εργαζόμενοι από επιχείρηση ελεγχόμενη από ένα ΚΚ; Δεν νιώθετε καμία υποχρέωση να λογοδοτήσετε (= να δώσετε λόγο, αιτία, εξήγηση) γι’ αυτό; Η Παπαρήγα, η δική σας Γραμματέας, γιατί νιώθει; Μέχρι και στη Βουλή έκανε λόγο τις προάλλες. Εσείς γιατί δεν ακολουθείτε το παράδειγμά της; Μπορεί να μην είσαστε βουλευτές, μπορεί να μην είσαστε υψηλόβαθμα στελέχη, αλλά για να πάρετε τον λόγο εδώ, δεν χρειαζόταν τίποτε απ’ όλα αυτά. Κι έπειτα, εδώ δεν έγινε κουβέντα μόνο για τις απολύσεις. Εδώ ακούστηκαν πολλά και διάφορα. Συκοφαντίες; Άντε, να πούμε συκοφαντίες! Γιατί δεν ήρθε κανείς σας εδώ να τις αποκαλύψει και να παραδώσει στην κοινή χλεύη όλων των αριστερών τους συκοφάντες;


Τι έγινε ρε παιδιά; Δεν μας διαβάζετε; Για να τα λέμε όλα, αυτό είναι ψιλομαλακία και να μη το ξαναπείτε! Μας διαβάζετε και μας παραδιαβάζετε! Όσο καλά το ξέρετε εσείς, άλλο τόσο καλά το ξέρουμε κι εμείς! Εξ άλλου, κάτι τέτοιο θα ήταν ασύμβατο και με τους συσχετισμούς (έτσι δεν το λέτε;). Είστε το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς, σταθερά και αναλλοίωτα, το πιο οργανωμένο, το πιο μαζικό. Λοιπόν;


Τι έγινε ρε παιδιά; Δεν μας καταδέχεστε; Και γιατί δεν μας καταδέχεστε, για να ’χουμε το καλό ρώτημα; Επειδή από τότε που φτιάξαμε αυτό το blog, έχουμε πει σε διάφορες ευκαιρίες ότι μέσα εδώ δεν σηκώνουμε τη σημαία κανενός κόμματος της Αριστεράς, αλλά τις σηκώνουμε όλες μαζί και σε κάθε εκλογές φροντίζουμε αυτό να το δείχνουμε κιόλας με την ίδια πάντα εικόνα; Τι είναι αυτό που σας τυφλώνει και δεν σκέφτεστε ότι μέσα σ’ αυτές τις πολλές κόκκινες σημαίες είναι κι εκείνη του δικού σας κόμματος; Τι είναι αυτό που δεν σας επιτρέπει να κάνετε την απλή, απλούστατη σκέψη, έστω και υποθετικά, ότι από εμάς τους πέντε έχετε, από τότε που ψηφίζουμε, δυο ψήφους, βρέξει – χιονίσει; (Μη το δέσετε κόμπο όμως ότι θα εξακολουθήσετε να τους έχετε, αν παραταθεί για πολύ αυτή η ξηρασία…).


Τι έγινε ρε παιδιά; Μας θεωρείτε οπορτουνιστές; Μας θεωρείτε «απείθαρχα στοιχεία»; Αντικομματικά; Αντικοινωνικά; Μας θεωρείτε «αποστάτες και προδότες» όπως τον Μπιτσάκη, την Τζίνα την Πολίτη, τον Χουρμουζιάδη, τον Δεσύλλα, τον Θεωνά, τον Παπακωνσταντίνου, τον Τσακνή, τον товариш Яков Федотович Павлов; Ή μήπως μας θεωρείτε κι εμάς «λίγους», που «λύγισαν μπροστά στις δυσκολίες της ταξικής πάλης», όπως ο «δηλωσίας» Πρωτοκαπετάνιος, ας πούμε; Μα εδώ δε βγαίνουν ούτε τα νούμερα! Δεν υπήρχαμε τότε!


Τι έγινε ρε παιδιά; Ως πότε θα συνεχίζετε το ίδιο βιολί; Νομίζετε πως αρκεί να κρατάτε το δοξάρι με το αριστερό χέρι; (Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που πιστεύουν ότι το κρατάτε με το δεξί). Ωραία, το κρατάτε με τ’ αριστερό. Δεν σας νοιάζει όμως ο σκοπός που βγάζει το βιολί; Δεν σας νοιάζει που με αυτό το σκοπό κάνουν πάρτι οι εχθροί μας;


Τι έγινε ρε παιδιά; Θα έρθετε κάποτε να συζητήσουμε; Τι φοβάστε; Γιατί κρύβεστε; Ελάτε και πάρτε τον λόγο. Εμείς, σε αντίθεση, απ’ ό,τι φαίνεται, μ’ εσάς, και ακούμε και βλέπουμε και στόμα έχουμε. Όμως, για να τα λέμε όλα, εκτός από στόμα, έχουμε και μιλιά. Μπορείτε να το αντέξετε; Γιατί, αν δεν μπορείτε να αντέξετε ούτε καν τη δική μας τη μιλιά, ποιανού μιλιά μπορείτε και τι σκατά κομμουνιστές είσαστε;


Τι θα γίνει ρε παιδιά;


Η εικόνα, από το sangam.org

8 σχόλια:

Αντωνης είπε...

Ουδείς του ΚΚΕ απάντησε στο δικό μου σχετικό ποστ, ειρήσθω εν παρόδω.

μοναχικο ζουμπουλι είπε...

γραφω εκ μερους των αναριθμητων μελων του ΚΚΕ που με λαχταρα διαβαζουν αυτο το μπλογκ(στα κρυφα γιατι η ηγεσια δε μας αφηνει γιατι αν διαβασουμε τις μεγαλεσ αληθειες που γραφετε δε θα μεινει κανεις στο ΚΚΕ . Θα φυγουμε ολοι και θα παμε με τον αλαβανο στα συνορα της αττικης να στησουμε καρτερι μη περασει η τροικα. Θα τους αποκλεισουμε στη Θηβα να τρωνε σουβλακια.) .
Σπαω το παγο και ανταποκρινομαι στο καλεσμα για συζητηση ως εξης:
Βρε δε πατε να γαμηθειτε μαλακισμενα.
Ειδικα οι δυο που ψηφιζετε.

αριστερός της βάσης είπε...

Ρε παιδιά σαν πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας δεν έχετε; Ποιοι νομίζετε ότι είστε; Εγώ δεν είμαι οποδός ούτε ψηφοφόρος του αλλά με ενοχλεί η ελιτίστικη και υποτιμητική αντιμετώπισή του. Εξ' αλλου από όσο μπορώ να γνωρίζω ( και πιστέψτε με γνωρίζω αρκετά καλά ) απολύσεις έγιναν και στην Αυγή και στο Κόκκινο 105,5. Όλοι σας λοιπόν την έχετε λερωμένη τη φωλίτσα σας. Απλά βολεύει η επίθεση στο ΚΚΕ γιατί είναι πιο εύκολη λόγω και του κοινωνικού και πολιτικού του αυτισμού. Μη βγάζετε όμως την ουρίτσα σας απ΄έξω. Και μην απαντήσετε ότι δεν εκπροσωπείτε την Αγή και το Κόκκινο. Ούτε οι οπαδοί του ΚΚΕ εκπροσωπούν την Τυποεκδοτική.

LeftG700 είπε...

Φίλε Αντώνη,


Ναι, το έχουμε προσέξει. Άντε να δούμε πότε οι φίλοι του ΚΚΕ θα καταλάβουν ότι όσοι το κρίνουν δεν είναι υποχρεωτικά αντιδραστικοί…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε (φίλη;) μοναχικό ζουμπούλι,


Κατ’ αρχήν καλώς ήρθες!

Κατά δεύτερον: Με κάθε ειλικρίνεια και χωρίς καμία διάθεση να σε υποσκάψουμε, σου λέμε ότι ο τρόπος που μας μιλάς προβοκάρει[1] και εκθέτει το ΚΚΕ σε αφάνταστο βαθμό. Αν είσαι οργανωμένος, πάρε μια γνώμη επ’ αυτού από την καθοδήγησή σου. Ή από τον Μπογιόπουλο που είναι πάντα καβγατζής και τα «χώνει». Και μη βάλεις ούτε ένα ευρώ στοίχημα πως δεν θα σου πουν ότι έκανες μαλακία…

Κατά τρίτον: Από όσα λες, μέχρι να ανταποκριθείς στο κάλεσμα και να μας βρίσεις, εμείς δεν γράψαμε ούτε υπονοήσαμε τίποτα!

Εν πάση περιπτώσει, ανταποκρίθηκες στο κάλεσμά μας με τον τρόπο που επέλεξες. Ας αρχίσουμε λοιπόν από εκεί:

Μπορείς να μας εξηγήσεις, έστω και με δυο λόγια, γιατί μας θεωρείς μαλακισμένα και μάλιστα ιδιαίτερα τους δυο από εμάς που ψηφίζουν ΚΚΕ;


Τα λέμε


[1] Όπως καταλαβαίνεις αυτό, θεωρητικά, μπορεί να ισχύει και κυριολεκτικά. Μην παρεξηγηθείς. Θεωρητικά, αυτό μπορεί να ισχύει για κάθε ψευδώνυμο ή ανώνυμο μπλόγκερ ή σχολιογράφο, χωρίς να εξαιρούμαστε, φυσικά, ούτε κι εμείς.

LeftG700 είπε...

Αριστερέ φίλε της βάσης, καλώς ήρθες!


Μήπως δεν έχεις διαβάσει τα σχετικά ποστς ή τα διάβασες κάπως βιαστικά και επιπόλαια; Γιατί το νόημα ατών που γράφουμε είναι ακριβώς ότι από τη στιγμή που έχεις επιχειρήσεις (για να μαζέψεις κάνα φράγκο) είτε ΚΚΕ είσαι, είτε ΣΥΝ, είτε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είτε αναρχοαυτονομία, θες δεν θες, θα βρεθείς αντιμέτωπος με τέτοιες αντιφάσεις.

Εμείς πιστεύουμε ότι στις σημερινές συνθήκες όποιο κόμμα ή οργάνωση μπορεί να στήνει κάποια επιχείρηση για να αυξήσει τα έσοδά του για να καλύψει τις ανάγκες του πολιτικού αγώνα πρέπει να το κάνει. Αλλά πρέπει και να ξέρει πού πηγαίνει και πώς θα εξηγήσει στον κόσμο τι γίνεται και γιατί γίνεται, όταν, κάποια στιγμή, υποχρεωθεί να αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις σε συνθήκες κρισης.

Κάνε έναν κόπο όποτε μπορέσεις και ρίξε μια προσεκτικότερη ματιά, ειδικά στο «ρώσικο» ποστ και θα δεις ότι αυτά είπαμε. Και δεν κρίναμε το ΚΚΕ για τις απολύσεις. Κρίναμε τις υπερβολικές, επιπόλαιες και άστοχες (κατά την άποψή μας) κριτικές προς το ΚΚΕ για το θέμα αυτό από άλλους αριστερούς.

Τέλος, θα σου είμαστε υποχρεωμένοι, και πολύ μάλιστα, αν μας εξηγούσες ποια πράγματα από εμάς σου έδωσαν την εντύπωση πως έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας και πως νομίζουμε ότι είμαστε κάτι το σπουδαίο.


Τα λέμε

zalion είπε...

Σιγα μην ηταν ΚΚΕ αυτος που σας εβρισε. Οταν ανοιγετε τετοιες κουβεντες ειναι σιγουρο οτι θα εμφανιστουν οι φουφουτοι που ψοφανε για τσαμπουκαλεματα διαδικτυακως.
Και παλι ομως γιατι σωνει και καλα να απαντησει καποιος απο το ΚΚΕ ρε παιδια? Οπως οι περισσοτεροι οργανωμενοι αυτον το καιρο τρεχουν-με για τις εκλογες. Μη κοιτατε εμενα, εγω ειμαι τζανκι των μπλογκς και ξεκλεβω λιγο χρονο.
Υ.Γ. Εξαλλου οι του ΚΚΕ δεν απαντουν σε οπορτουνιστορεβιζιονιστοπρακτορες.

LeftG700 είπε...

Φίλε zalion,


"Σιγα μην ηταν ΚΚΕ αυτος που σας εβρισε".

Είναι πολύ πιθανό κι αφου δεν ξαναφάνηκε το πιθανότερο. Όμως, μη ξεχνάς και τους χουλιγκάνους των κομμάτων...

Εν πάση περιπτώσει, ο τύπος (ή η τύπισσα) δεν έλεγε και τίποτα. Θέλουμε να πούμε ότι η περίπτωσή του (της) δεν είχε καν γούστο!


Τα λέμε