Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Κέντρο. Όπως λέμε bull’s eye. Ή bullshit…


Με τη δημιουργία της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» από τη Ντόρα, το πολιτικοκομματικό μέτωπο της «εθνικής συναίνεσης των φρονίμων», που στη δεδομένη στιγμή οικοδομείται με Κέντρο το ΠΑΣΟΚ, την πιο εκφυλισμένη και εξευτελισμένη σοσιαλδημοκρατία της Ευρώπης αυτή την περίοδο, αποκτά ένα ακόμα δεκανίκι.

Το δεκανίκι αυτό έχει μια ιδιαίτερη χρησιμότητα και, θα λέγαμε, καλείται να παίξει έναν κομβικό ρόλο στη θωράκιση του κλυδωνιζόμενου συστήματος πλέον (κι όχι απλά του δικομματισμού, έτσι καθώς οι εξελίξεις στην Ελλάδα γίνονται όλο και πιο δυσοίωνες και το οικοδόμημα της ευρωζώνης, τουλάχιστον με τη σημερινή του μορφή, τρίζει εκ θεμελίων).

Τώρα το ΠΑΣΟΚ μπορεί ταχέως να πάρει τις αποστάσεις του από το «ριζοσπαστικό» κομμάτι της Δεξιάς. Έτσι, θα απαλλαγούν επιτέλους και οι φίλοι και οπαδοί του από το «κόλλημα» που τους κάνουμε στα blogs και στις παρέες, εμείς τα αριστερά μιάσματα, όταν τους θυμίζουμε με ποιών ψήφους, εκτός από τους δικούς τους, υπερψηφίστηκε το Μνημόνιο στη Βουλή, ή τους ρωτάμε να μας πούνε ποιον ψήφισε για «Αττικάρχη» στον Β´ γύρο το 5,29% της Χρυσής Αυγής και πώς ακριβώς βγήκε ο Τατούλης, Δεσπότης του Μορέως…

Το μήνυμα το έχει πιάσει πρώτος-πρώτος —ποιος άλλος;— το τσακάλι ο Καρατζαφέρης. Ήδη σήμερα τα ραδιόφωνα λέγανε ότι πιάνει έναν-έναν τους ύποπτους για προσχώρηση στην ποδιά της Ντόρας βουλευτές της ΝΔ και τους κάνει ψηστήρι να μην αποχωρήσουν…

Έτσι το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, μετά τα γεμίσματα προς τα αριστερά του από τη «σύγχρονη» αριστερά της ΔΗΜΑΡ και, λίγο, από τους ΟΠ, ξεφορτώνεται τώρα τις ανεπιθύμητες προσχώσεις προς τα δεξιά του και τις αντικαθιστά με τη σύγχρονη Δεξιά της ΔΗΣΥ (που, εννοείται, κινείται έξω από τις «ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος» Αριστεράς και Δεξιάς!).

Τώρα η Αριστερά, βλέποντας αυτές τις προπαρασκευαστικές κινήσεις των αντιπάλων, μη νομίζετε ότι κοιμάται!

Το ΚΚΕ επανεξετάζει την πολιτική συμμαχιών του σε αλλεπάλληλες συσκέψεις. Από καλά διασταυρωμένες πληροφορίες της ΥΤΣΕΚΑ μας, φαίνεται να καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο κύριος λόγος που η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν πήγε όσο καλά υπολογίζανε είναι το γεγονός ότι στην πορεία έγινε υπερβολικά πλατιά, με αποτέλεσμα να ψηφιστεί και από οπορτουνιστικά στοιχεία. Ήδη το ΠΓ έχει εκδώσει οδηγία για να επανεξεταστούν οι κατάλογοι των επιρροών και να ξεκαθαριστούν από όσους δεν μπορέσουν να αποδείξουν ότι ψηφίζουν σταθερά το Κόμμα (με κεφαλαίο κ) από το 1974 και μετά.

Ο ΣΥΝ έχει αναθέσει σε επιτροπή εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Γιάννη Μηλιό να επεξεργαστεί μια θεωρία η οποία θα στηρίζει τη γραμμή του αριστερού ευρωπαϊσμού βάσει των αναλύσεων του Λένιν (και του Αλαβάνου) περί αδύναμου κρίκου(!), έτσι ώστε το κόμμα (με μικρό κ) να πάρει τις απαραίτητες αποστάσεις από τον ψευδεπίγραφο αριστερό ευρωπαϊσμό της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος στηρίζεται στις αναλύσεις του Μπερνστάιν!

Στον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεχίζονται οι άοκνες προσπάθειες της ανατροπής του καπιταλισμού εδώ και τώρα. Το πρόβλημα είναι ότι μεγάλα ποσοστά των εργαζομένων μαζών μένουν παγερά αδιάφορα, επειδή εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός έχει ήδη ανατραπεί εδώ και τότε (1981) και σταθεροποιήθηκε οριστικά μετά την αντεπαναστατική περίοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη (1990 – 1993). Οι σύντροφοι έχουν εντοπίσει το πρόβλημα, αλλά πιστεύουν ότι θα λυθεί μόνο στους ανοιχτούς χώρους των δρόμων και όχι στους κλειστούς των κομματικών γραφείων (που δεν διαθέτουν κι όλοι άλλωστε…).

Τέλος, οι Left G700 αποφάσισαν να ακούσουν τη συμβουλή ενός παλιού συντρόφου και να κόψουν τις μπύρες, ρίχνοντάς το στα τσίπουρα. Έτσι, θα εξοικονομήσουν πόρους, ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια μετάβασης στην Ουγκάντα, όπου εσχάτως παρατηρείται υψηλή ζήτηση εργατικών χεριών.



Η εικόνα είναι του Jerry Alcantara. Από το redbubble.com

8 σχόλια:

demetrat είπε...

Δεν κατέχω το άπαν της πολιτικής ανάλυσης,καθώς δεν έχω πτυχία λόντον σκουλ οφ εκονόμικς ατ λίστ.

Όμως ως κοινή θνητή,και πολίτις αυτής της χώρας που δεν αυλίζεται (και σταυλίζεται ) τολμώ να εκφράσω άποψη από όσα έχω καταλάβει με το πτωχό μυαλό μου.Και όσα υποθέτω , διότι χρειαζόμαστε και τα σενάρια.
Η ΝΔ, καιρός ήταν να αρχίσει να σπάει, διότι όπως όλα τα κόμματα εξουσίας,με διάφορες τάσεις , ανατάσεις , προεκτάσεις, διατάσεις και εντάσεις ,χάνουν την εξουσία η οποία λειτουργεί (μόνο αυτή ) ως συνεκτικός κρίκος,θα ακολουθήσει μοιραία τον μόνο λογικό δρόμο.
Προς τα που θα πάει το κοριτσάκι με τα σπίρτα; κάτσε να δούμε με ποιούς από το Πασοκ θα ενωθεί.
Διότι μάλλον θα ακολουθήσει το άλλο κόμμα εξουσίας, που αυτή τη στιγμή κρατιέται , παρόλο που πήρε τα γίδια μου από ψήφους ( και οχι ποσοστά ) μόνο και μόνο γιά δύο λόγους.
1. την απελπισία του κοσμάκη που το ψήφιζε όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχει προς τα που να κάνει.(αφού η αριστερά αδυνατεί να αντιληφτεί ορισμένα πράμματα)
2.την ταχυφαγία,πολυφαγία ,λαμογίαση , και λοιπά παρεμφερή της αυλής και του κάμπου που διαθέτει.
Οπότε έχομεν να περιμένομεν να δουμε αν ο Δημαράς καβάλλα στο μνημόνιο θα δικδικήσει το ...τίμιο και καθαρό πασοκ, ότι κι αν σημαίνει αυτό.
Η αριστερά;
Το ΚΚΕ, θα μετριέται ως συνήθως .
Οι υπόλοιποι;Αν δεν κατάλαβαν πως ο κοσμάκης τελικά θέλει να έχει απέναντί του συγκεκριμμένο κόμμα, με δομή (τουλάχιστο έτσι φάνηκε από τις δημοτικές εκλογές), και όχι τη συνιστώστα του βουνού και του αέρα, θα είναι άξιοι της τύχης τους.
(νάμαι και γω)
δ

Ανώνυμος είπε...

ορέ λέφτηδες

με βάζετε σε δύσκολη θέση.
Σε αυτό σας το ποστ δεν έχω τίποτε για να παρατηρήσω - γκρινιάξω.

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Φίλη demetrat,


Σε καλωσορίζουμε εδώ! Επειδή είναι το πρώτο σου σχόλιο, μένουμε στο όνομα με το οποίο υπογράφεις για να δώσουμε έναν κάπως επίσημο τόνο στην απάντησή μας και για να μη φοβούνται οι καινούργιοι ότι θα τους βγάζουμε παρατσούκλια. Πάντως, αν τα λέμε συχνά από εδώ, όταν θα μας έρχεται, θα σε αποκαλούμε Δήμητρα μονομάχισσα, να το ξέρεις. Μιλημένα, ξηγημένα! ;-)

Σκέψου και να κατείχες «το άπαν της πολιτικής ανάλυσης» και είχες «πτυχία λόντον σκουλ οφ εκονόμικς ατ λίστ»! Διότι τα λες πολύ ωραία και σε ορισμένα σημεία συμπληρώνεις εποικοδομητικά το ποστ. Από αυτή την άποψη δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε.

Ίσως, ένα μόνο πράγμα· όχι να προσθέσουμε, να θυμίσουμε:

Εκτός απ’ του σπανού τα γένια, όλα γίνονται! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Товариш Яков,


Έτσι, έτσι! Για να βγει κι αληθινό το ποιηματάκι που έχουμε γράψει:

Οι «γέροι» χωριστά,
κι οι νέοι άλλο πράμα;
Όποιος τους θέλει χώρια,
να φάει τη σκόνη μας!

Για να τα λέμε όλα, παρουσιάζει κάποια(;) προβλήματα τεχνικής. Γι’ αυτό και δεν το ’χαμε στείλει στην Καρακάξα. Νόημα πάντως βγάζει και με το παραπάνω! ;-)


Увидимся

demetrat είπε...

πάντως και γω στους γέροντας ανήκω
:)

(μην έρθετε στην καρακάξα, θα πνιγούμε στο αίμα , χα χα χα )
δ

nikos__alfa είπε...

Όχι στην Ουγκάντα βρε παιδιά, έχει ακόμη αθρωποφάγους εκεί.
Στην Tουρκία ,στην Τουρκία!
Είναι η νέα "μόδα" σήμερα!

LeftG700 είπε...

Φίλε (και πρώτης ποιότητας) Νίκο,


Μην ξεχνάς ότι εμείς μεγαλώσαμε με Λιλιπούπολη και τη φυλή των Λιλιπούα! (Αν βάλεις τώρα ΝΕΤ στην εκπομπή του Φυντανίδη θα πάρεις μια γεύση). Γι' αυτό και είμαστε επηρεασμένοι. Τι να μας πει η Τουρκία -κι ας είναι και στη μόδα;


Τα λέμε

nikos__alfa είπε...

Ορέ Λεφτόπουλα καμμία αντίρηση!
Στρίβω αμέσως.
Μουχε ξεφύγει η απάντηση σας καθότι έλεγα μια ιστορία στο σπίτι του ταβάριτς σας που είχε μια αναφορά και στην Τουρκία.Αλλά τι σας λέω είμαι σίγουρος ότι τα είδατε!
Άντε και εις άλλα με υγεία καρντασάκια!