Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Άγραφο post


Ο Θεός αγνοείται, ο Μαρξ πέθανε, ο Λένιν πέθανε κι ο γραφιάς εδώ δεν είναι στα καλύτερά του. Τους φίλους μας λοιπόν καλούμε να γράψουν αυτό το post. Ας στείλουν ό,τι θέλουν μέσω ταχυδρομείου ή σχολίου, δηλώνοντας ρητά πως είναι προς ανάρτηση, κι εμείς θα το ανεβάσουμε στην πρώτη σελίδα —με την υπογραφή τους εννοείται.

Καθόμαστε λοιπόν ήσυχα-ήσυχα στις θέσεις μας και περιμένουμε υπομονετικά τους εισηγητές…

6 σχόλια:

7Demons είπε...

Για τον Θεό δεν μας επιτρέπεται να σχολιάζουμε,αλλά ο Μάρξ και ο Λένιν,είναι ξανά εδώ,επίκαιροι για άλλη μια φορά.
Απόδειξη:

Φίλος μας μεσοαστός,καλλιεργημένος 53 χρονος, ο οποίος μέχρι τα 50 του ήτο η επιτομή του Δεξιού τρόπου Σκέψης και Πράξης και δεν γνώριζε καν τι θα πει Δυτικό Προάστειο,έφτασε μέσα από συζητήσεις επί συζητήσεων και από την παρατήρηση της αληθούς πραγματικότητος(και όχι αυτής της "ασφαλούς" και αφελεστάτης των Βορείων Προαστείων που μέχρι τότε εγνώριζε) να αποκτήσει Ταξική Συνείδηση.Και τι ταξική!

Προλεταριακή παρακαλώ!

Τόσο, ώστε απόψε μας πρόσφερε ένα ωραιότατο λεκτικό εγκεφαλικό, υποστηρίζοντας ότι "το ΚΚΕ σφάλει.Κάνει πορείες μέχρι τη Βουλή και μετά αποχωρεί όμορφα και τακτικά.Το σωστό είναι να μείνει και να προτρέψει το Λαό σε Επανάσταση άμεσα"
Είπατε τίποτις ή μείνατε κι εσείς ενεοί όπως τα 7???
;-)

LeftG700 είπε...

Τι ενεοί... Στήλη άλατος!

Καλησπέρα παίδες!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Να καταθέσω κι εγώ μια άποψη.
Ίσως δεν αρέσει, αν μάλιστα χαλάει μερικούς συντρόφους, κανένα πρόβλημα αν δεν αναρτηθεί.
Είναι τόσο μεγάλη η παρόρμηση όμως να πω κάτι πάνω σ αυτό που θα διαβάσετε, που δεν μπορώ ν αντισταθώ.
Η παρέμβασή μου είναι μάλλον μια προτροπή για προβληματισμό, παρά οτιδήποτε άλλο.
Ένα απλό θέμα που με καίει και θάθελα να συζητηθεί.
Δεν ξέρω τι ερμηνεία δίνει κάποιος σ αυτόν τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό που ακούει στ όνομα κομμουνιστής, κομμουνισμός, προοδευτικός, αριστερός, ή όπως αλλιώς ονομάζεται.
Η δική μου ερμηνεία(και κάποιων άλλων ίσως), δεν περιορίζεται σ αυτόν, που σκοπό έχει την κατάληψη της εξουσίας ντε και καλά και την εγκαθίδρυση της λεγόμενης «δικτατορίας» του προλεταριάτου.
Για μένα το να αυτοπροσδιοριστεί κάποιος κομμουνιστής, περιλαμβάνει και κάποιες ευαισθησίες που σαν να μου φαίνεται τις έχουμε εσκεμμένα ξεχάσει εσχάτως.
Περιλαμβάνει την υποστήριξη των αδύνατων, την καταγγελία της αδικίας, την εναντίωση στην καταπίεση και τόσα άλλα.
Θα μου πείτε είναι γνωστά, αυτά κάνουν οι κομμουνιστές, τα ΚΚ κόμματα κι οι οργανώσεις.
Εδώ λοιπόν έχω την ένσταση.
Όλα αυτά που κάνουν, γιατί πρέπει να περιορίζονται σ ένα στενό κύκλο συντρόφων, όχι όμως γενικότερα, μα συντρόφων του κόμματος;
Γιατί έχω εδώ και πολύ πολύ καιρό την εντύπωση πως ένα πολύ συγκεκριμένο ΚΚ, έχει μεταλλαχτεί σ ένα κλειστό κλάμπ, μια παρέα που δίνει σημασία, όχι σε όποιον έχει τις ίδιες απόψεις (για διαφορετικές, ούτε λόγος), μα σ όποιον είναι μέλος του;
Πιο συγκεκριμένα;
Όπως ακόμα κι αστικές εφημερίδες ομολόγησαν και κατέκριναν στον βαθμό που τους επιτρεπόταν, πως οι επιβληθείσες ποινές στους πιτσιρικάδες τρομοκράτες με τα γκαζάκια ήταν έξω από κάθε λογική.
Αντίδραση, διαμαρτυρία, διαδήλωση, επερώτηση κάτι τέλος πάντων που να δείχνει την όποια ευαισθησία κάποιου ΚΚ, δεν είδα.
Αντιθέτως, είδα και συμμετείχα σε διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ για τους αιγύπτιους ψαράδες της Ν. Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης.
Προφανώς, το μεροκάματο των αιγυπτίων είχε μεγαλύτερη αξία απ αυτό που σηματοδοτούν τέτοιες ποινές και που θα το βρούμε όλοι οι υπόλοιποι μπροστά μας κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον κι ας μην βάζουμε γκαζάκια.
Σε κάποια διαμαρτυρία μου σ ένα άλλο μπλόγκ γι αυτή την έλλειψη και ευαισθησίας και διορατικότητας, πήρα περίπου την απάντηση, πως αυτοί είναι εχθροί μας δεν τους θεωρούμε συντρόφους και καλά τους κάνανε.
Ίσως νάναι κι έτσι.
Και λοιπόν; Δεν ήταν μια καταδίκη άδικη, σκόπιμη, τρομοκρατική;
Δεν μας αφορά, ή έχουμε την εντύπωση πως δεν θα την υποστούμε κάποια στιγμή που σαν να μου φαίνεται πως οσωνούπω έρχεται στο κοντινό μέλλον, έτσι που πάνε τα πράγματα;
Πρόσφατα διάβασα για τον σταθμάρχη του μετρό του Συντάγματος και τις συνέπειες που έχει ο άνθρωπος επειδή δεν υπάκουσε εντολές και δεν έκλεισε τον σταθμό.
Απ την ανυπακοή του όπως έχω καταλάβει, ωφελήθηκαν πολλοί πολίτες, εκεί στήθηκαν ιατρεία, εκεί κατέφευγε ο κόσμος ότνα έπεσε το ξύλο και τα χημικά.
Ούτε αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει μια διαμαρτυρία, μια πορεία κάτι τέλος πάντων.
Και γιατί; Μήπως στο Σύνταγμα ήμασταν εμείς; Οι αγανακτισμένοι ήταν, ας πρόσεχαν.
Και γιατί; Μήπως είναι σύντροφος ο συγκεκριμένος και μάλιστα μέλλος του κόμματος;
Προφανώς, όχι.
Ας κόψει το λαιμό του λοιπόν ο τύπος κι ας πορευτεί μόνος του.
Παρ όλα αυτά, είχαμε πορεία για την επέτειο του Κυπριακού. Κι ας μην είχε νόημα τώρα πια, όπως δεν έχει εδώ και δεκαετίες.
Χάσαμε κάπου στην πορεία την μπάλα και δεν τόχουμε καταλάβει;
Πως στο καλό θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, όταν απαξιώνουμε όποιον δεν είναι στην παρέα μας;
Εκτός κι αν ο σκοπός, είναι ακριβώς, αυτός.
Διακριτικά να υπάρχουμε, προσοχή μην τυχόν και επηρεάσουμε κάποιους κι έρθουν μαζί μας και συγκροτηθεί αυτή η ρημάδα η κρίσιμη μάζα για την ανατροπή και αμάν, τι κάνουμε τώρα που πρέπει ν αποδείξουμε πως ό,τι λέγαμε το εννοούσαμε;
Μήπως;
Λέω γω τώρα…

mbiker

nikos__alfa είπε...

Ο ουμανισμός ,η αλληλεγγύη,η δικαιοσύνη,το δημόσιο συμφέρον ,η προστασία της κοινότητας,ο σεβασμός της διαφορετικότητας,ο σεβασμός στην μάνα Γη ,τα ανθρώπινα δικαιώματα ,δεν μπαίνουν σε καλούπια για δικούς μας και ξένους γιατί αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναιρεθούν και να γίνουν κενό γράμμα άνευ περιεχομένου και αξίας!
Με αυτήν την γενική έννοια προσυπογράφω και επαυξάνω τα παραπάνω του mpiker αποσυνδέοντας τα όμως , ελπίζοντας πως δεν τα αποδυναμώνω,από την ειδική αναφορά τους (γιατί αφορούν όλους τους χώρους και τελικά όλη την κοινωνία και καθένα μας ξεχωριστά)!

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Γειά σας, τα ξαναλέμε λοιπόν, υστερα απο τις πράγματι ωραίες βουτιές σε μια εκπληκτική θάλασσα στη Σέριφο, μόνο για λίγες μέρες δυστυχώς. Τι να κάνουμε......

Επί του θέματος που αναφέρονται απο τους 7demons,πολύ ωραίο για να ειναι αληθινό. Οχι βέβαια οτι αμφισβητούνται τα λεγόμενα των D αλλά κάποιες σκέψεις πως προέκυψε αυτή η προσφατη "προλεταριακή συνείδηση".

Μπορει να συμπεράνει κανείς οτι ο περί ου ο λόγος μεσοαστός μάλλον συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των "αγανακτισμένων", οταν επισημαίνει οτι το "ΚΚΕ πάει μόνο ως το Σύνταγμα" και δεν κηρύσσει αμέσως την "επανάσταση". Γιατί το ΚΚΕ, εδώ που τα λέμε, πάει παντού. Π.χ. και μέχρι την αμερικανική πρεσβεία, και στα εργοστάσια, και στα ναυπηγεία και στους χώρους δουλειάς εν γένει.

Αυτη η σηματοδότηση λοιπόν του Συντάγματος δείχνει οτι πρόκειται περί της εκδήλωσης των "αγανακτισμένων". Οπερ δύναται να συνάγεταιτο συμπέρασμα οτι ολη η "προλεταριακή συνείδηση" ισως ειναι μια πλευρά της "αντιμνημονιακης συνείδησης" που εχει καταλάβει πολλές κοινωνικές δυνάμεις, αριστερο-δεξιες ετσι τουρλου τουρλου, και οχι μια συγκροτημένη πολιτική αποψη περί "επανάστασης της εργατικής τάξης με ταξική συνείδηση".
Ισως ομως και να μην ειναι κι ετσι οπως τα λέω.

Πάντως αυτή η κήρυξη της επανάστασης ετσι τόσο απλοικά, σε μια διαδήλωση του ΚΚΕ μεχρι το Σύνταγμα, δεν πείθει και πολύ.
Μήπως χρειάζεται να διαβασθούν ξανά τα μαρξιστικά-λενινιστικά κείμενα;η και η Ρόζα;

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια

Φυγατε για διακοπές και δεν μας ειπατε ουτε ενα "γεια τα ξαναλέμε το Φθινόπωρο"!!! :smile: