Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Έτσι τελειώνει η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία. Όχι μ’ έναν πάταγο, αλλά μ’ έναν λυγμό. Πώς θα γεννηθεί η Τέταρτη;



Πριν από λίγες μέρες, στην ανάρτηση με την οποία αποχαιρετούσαμε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, μια καλή φίλη τής γενιάς τού Πολυτεχνείου, ποστάρισε στο σχόλιό της μία σκηνή από την ταινία του «Το βλέμμα τού Οδυσσέα». Ήταν μία σκηνή στον οποία ο Βέγγος έβγαζε τον καημό του για την Ελλάδα της δεκαετίας τού ’90. Αυτή:



Της είχαμε απαντήσει ότι, όσο κι αν ήταν συγκλονιστική η σκηνή, δεν μας πήγαινε το απαισιόδοξο φόντο της. Χα!

Ο Βέγγος τού 1995 βγαίνει αληθινός το 2012: η Ελλάδα πεθαίνει! Κι εμάς μάς νοιάζει η Ελλάδα. Η δική μας Ελλάδα βέβαια, με τους δικούς της Έλληνες, ντόπιους και ξένους. Δεν μας νοιάζει η Ελλάδα τών άλλων. Αυτή έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν πήγαινε χαμένη. Γιατί αυτή ήταν η Ελλάδα που ποτέ δεν πέθαινε. Των άλλων, όχι η δική μας! Η δική μας Ελλάδα πέθαινε. Πάντα πέθαινε. Άλλοτε στα Μεσολόγγια, άλλοτε στα βουνά τής Αλβανίας και στον Παρνασσό, άλλοτε στα Σκοπευτήρια, κι άλλοτε στου Γουδή ή στο Λαζαρέτο…

Λοιπόν, συντρόφοι; Θα την αφήσουμε έτσι, ή θα βοηθήσουμε να ξεκολλήσει η ρόδα απ’ τη λάσπη, για να γεννηθεί μια άλλη Ελλάδα, που θα είναι η δική μας πια; Θα σταυρώσουμε τα χέρια, ή θα βάλουμε πλάτη, θα σφίξουμε τα δόντια, θα προσφέρουμε τις θυσίες που απαιτούν οι Θεοί, όταν ο καιρός πάει να αλλάξει, για την Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία, μια δημοκρατία τού λαού, από τον λαό, για τον λαό;



Η εικόνα, από το unpeudebonheur.centerblog.net

47 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://katotokerdos.blogspot.com/2011/10/blog-post_27.html

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η "τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία", θα κάνει "δημόσιες σχέσεις" με μια απόλυτα διεφθαρμένη, φασιστική και ληστρική Εκκλησία, και θα καλύπτει απόλυτα τα οικονομικά της σκάνδαλα όπως (νομίζετε πως) έχετε δικαιολογήσει τον Αλ.Τσίπρα;
Θα στέλνει τηλεγραφήματα συμπαράστασης στο αισχρότερο καθεστώς από καταβολής κόσμου (Β.Κορέα) όπως (νομίζετε πως) έχετε δικαιολογήσει το ΚΚΕ ("είναι υποχρεωμένο να συμπαρασταθεί σε μια χώρα (=λαό) που βρίσκεται στο στόχαστρο των ‘‘γερακιών’’" !!!)
Θα κλείνει τα μάτια και τα αυτιά στην κραυγαλέα διαφθορά πάρα πολλών γιατρών, εφοριακών, υπαλλήλων πολεοδομίας κλπ όπως κάνει σήμερα με τόσο προκλητικό τρόπο η Αριστερά.
Θα συνεντευξιάζεται σε ακροδεξιά μπλογκς και εφημερίδες;
Θα αφήνει αναπάντητες τις (προκλητικότατες) προσκλήσεις του κ.Πάνου Καμμένου για συνεργασία (μαζί και με τη Χρυσή Αυγή!!!)
Θα κάνει για χρόνια την πάπια στα Μυστικά Κονδύλια του Υπουργείου Τύπου και του Υπ.Εξωτερρικών (ξύπνησε στις 12 και 5 για τα τελευταία);
Θα συνεχίσει να κάνει πως δεν ξέρει ότι ο κ.Τσουκάτος του μαύρου πολιτικού χρήματος δεν δικάζεται χωρίς το παραμικρό νομικό πρόσχημα;
Θα σχεδιάζει συμμαχίες με την "Ελλάδα"των κ.κ.Παπαθεμελή, Ζουράρι, Γκλέτσου και Θεοδωράκη;
Ας σταματήσω εδώ.
Λ.

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε,


Το διάβασα το κείμενο που λινκάρεις. Καταλαβαίνω πού εφάπτεται με τη δική μας ανάρτηση, αλλά βλέπω και κάποιες διαφορές. Δεν μπορώ να ξέρω όμως πού ρίχνεις εσύ το βάρος. Στις ομοιότητες ή στις διαφορές. Μ' άλλα λόγια, σε βρίσκει σύμφωνο -σε γενικές γραμμές, όχι στην κάθε λέξη, εννοείται- το κείμενο ή, αντίθετα, διαφωνείς, σε γενικές πάλι γραμμές;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Ωχ! ;-) Ξετύλιξες πάλι το κατηγορητήριο. Προς το παρόν, δεν σου απαντάμε με σχόλιο. Μέχρι να αποφασίσουμε αν η περίπτωσή σου σηκώνει ολόκληρο ...ποστ! ;-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Μη μου πειράζετε το κυρ Αντρέα Λ.

δεν του έχουν απομείνει ούτε παπούτσια για να αφορίσετε

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Μα δεν θα τον πειράξουμε! Κι αν τον πειράξουμε, θα είναι μόνο για να τον "πειράξουμε", μια και είμαστε λίγο πειραχτήρια! ;-)

Με τον Λασκαράτο έχουμε βρει κι εμείς κι εκείνος τον τρόπο να συζητάμε ανοιχτά τις διαφωνίες μας, χωρίς περικοκλάδες αλλά και χωρίς "τραυματισμούς"! :-)


Увидимся

Ανώνυμος είπε...

Όχι Left (από 700 στα 400) δεν χρειάζεται να αφιερώσετε ιδιαίτερο δημοσίευμα.
Συμμερίζομαι απόλυτα την άποψή σας πως κλείνει ένας κύκλος κλπ γι'αυτό και σχολίασα, απλά ήθελα να τονίσω πως αυτή η 4η κλπ Δημοκρατία την οποία ασφαλώς οραματίζεστε εσείς μεν αριστερή, εγώ δε απλά αρχικά δικαιότερη(=αριστερότερη) και ορθολογικότερη, ή θα χτιστεί πάνω σε εντιμότερη βάση (δεν λέω έντιμη, το θεωρώ με την υπάρχουσα κατάσταση του λαού ακατόρθωτο), με μια Αριστερά που δεν θα έχει το καραγκιοζιλίκι της σημερινής, ή θα βράσει πάλι στο ζουμί της, κινδυνεύοντας τώρα πια να εξελιχθεί σε μια ζουγκλοειδή μετασοβιετική κατάσταση.
Το κάθε ένα από τα σημερινά κομμάτια της Αριστεράς έχει το δικό του καλό χαρακτηριστικό, ας αναδειχθεί αυτό σε συλλογικό.
Το ΚΚΕ έχει την προσωπική ανιδιοτέλεια των στελεχών του, ο ΣΥΡΙΖΑ το ενωτικό στοιχείο, η ομάδα του Αλαβάνου το αντιεθνικιστικό, η Δημ.Αρ. το μεταρρυθμιστικό-ρεαλιστικό, η Ανταρσύα το ανατρεπτικό, χρειάζεται ένας συγκερασμός που (δυστυχώς ασφαλώς) δεν θα γίνει.
Στη δική μου Αριστερά εντάσσονται ασφαλέστατα και οι Οικολόγοι που τους πιστώνω και το ευρωπαϊκό (ουμανιστικό εννοώ) πνεύμα και μια ανώτερη ηθική, από τη στιγμή που με την εμβληματική παραίτηση Τρεμόπουλου εκφράζουν την αθωότητα της μη επαγγελματικής ενασχόλησης με την πολιτική.

Για τον κοινό φίλο τώρα. Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που ξέρουν πόσο εύκολα μπορούν να χαθούν όλα, πόσο άδικα είναι μοιρασμένα και που συμμερίζονται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τους συνανθρώπους τους που περνάνε δυσκολίες, ελπίζοντας με κρυφή ιδιοτέλεια πως κι αυτοί θα τον συμμεριστούν την ώρα των σχεδόν αναπόφευκτων δυσκολιών που όλους μας απειλούν να χτυπήσουν κάποτε με οποιαδήποτε μορφή.
Λ.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω καί με τή λογική καί μέ τό συναίσθημα .
γιωργος-λευκαδα

herrk είπε...

Λεφτ ελπίζω να παραπέμπεις αποκλειστικά στη μουσική του Αλονζανφάν και όχι στην υπόθεση και, κυρίως, το φινάλε του

Ανώνυμε, γιατί ξεχνάς την Δημοκρατική Συμμαχία; Μπορεί να μην είναι ακριβώς αριστερά όπως πχ ο Κουβέλης αλλά σίγουρα θα έχει κάτι να προσφέρει (κανείς δεν περισσεύει ως γνωστόν)

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Ok, αποσύρεται το ποστ. Όμως, σύντομα θα δεις τη βασική αντίληψή σου περί πολιτικής να γίνεται πρωτοσέλιδο. Και ποια είναι η αντίληψή σου περί πολιτικής, κατά την άποψή μας, αλλά, βάσιμα πιστεύω, και κατά τη συντριπτική πλειοψηφία τών αριστερών αναγνωστών σου; Εξάγεται με ασφάλεια από τα σημεία στα οποία βάζεις τις διαχωριστικές γραμμές (γιατί βάζεις κι εσύ διαχωριστικές γραμμές, δεν είναι μόνο οι ‘‘κακοί’’ αριστεροί που θέλουν να διχάσουν την ελληνική κοινωνία!).

Τα σημεία αυτά είναι (αντιστικτικά): Ηθική/Ανηθικότητα, Πρόοδος (=αστικός εκσυγχρονισμός)/Συντήρηση, Δύση (=δυτική φιλελεύθερη δημοκρατία)/Ανατολή.

Εδώ βρίσκεται η απόσταση που χωρίζει τις απόψεις μας με τις δικές σου, φίλε Λασκαράτε. Απ’ όσο ξέρουμε εμείς, η Αριστερά δεν βάζει τέτοιες διαχωριστικές γραμμές. Κι αν τις βάλει θα είναι για να έρθει πιο κοντά στη δική της διαχωριστική γραμμή. Η οποία, όπως ξέρεις, είναι η υλιστική αντίληψη και πρόσληψη του κόσμου. Όχι με την έννοια που πολλοί προσπαθούν να παρουσιάσουν (δεν σε συμπεριλαμβάνουμε σ’ αυτούς τους ‘‘πονηρούς’’) ότι τάχα η Αριστερά αντιπροσωπεύει τον χυδαίο, αντιπνευματικό υλισμό. Οι κλασικοί μας (και όλοι οι επίγονοί τους) τα έχουν ξεκαθαρίσει αυτά και κανείς δεν πιστεύει στο «επ’ άρτω και μόνον ζήσεται άνθρωπος».

Με βάση αυτό το σκεπτικό, κάνα δυό από τις πολιτικές δυνάμεις που μνημονεύεις παραπάνω, δεν αποτελούν για μας τμήμα αυτής τής πληθυντικής Αριστεράς. Το ξέρουμε και το αποδεχόμαστε και μας αρέσει που η Αριστερά είναι πληθυντική, αλλά, απ’ την άλλη, ξέρουμε πως ό,τι αυτοπροσδιορίζεται ως τμήμα τής Αριστεράς δεν είναι κατ’ ανάγκη και τέτοιο.

Καργκιοζιλίκια της Αριστεράς; Πολλά, δεν θα το αρνηθούμε και ποτέ δεν το αρνηθήκαμε. Εξ άλλου στις κατά καιρούς κριτικές μας δεν μασάμε τα λόγια μας. Αλλά, εδώ υπάρχουν δυο λεπτά σημεία.

Αλλού εντοπίζονται οι δικές μας κριτικές, όχι στις περιοχές που εστιάζεις εσύ. Είναι όλες οι κριτικές σου αβάσιμες; Σε καμία περίπτωση! Αλλά (πόσες φορές στο έχουμε πει αυτό…) δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες. Δεν είναι τώρα η στιγμή γι’ αυτό ή το άλλο ιδεολογικό ζήτημα, που έτσι κι αλλιώς συνδέεται με το όχι και τόσο κοντινό μέλλον. Ούτε είναι η στιγμή να τραβάει κανείς το αυτί του κάθε αριστερού ηγέτη επειδή δεν διευκρίνισε ρητά ότι καταδικάζει τη συμπόρευση με τη …Χρυσή Αυγή! Για όνομα, φίλε Λασκαράτε! Αυτό είναι το πρόβλημα, τώρα, σ’ αυτές τις στιγμές;

Το δεύτερο σημείο: Υπάρχουν κριτικές και κριτικές. Μια βασική διάκριση όμως για μας είναι η εξής:

Κριτική μεροληψίας, ή κριτική ‘‘αντικειμενική’’ και ‘‘ουδέτερη’’, σαν αυτή που θα ασκούσε ένας εξωγήινος ή ο Θεός; Εμείς πιστεύουμε, και μάλιστα με φανατισμό που ίσως δεν μπορείς να τον φανταστείς, μόνο στην πρώτη. Γιατί, φίλε Λασκαράτε (κι αυτό ίσως σε κάνει να ανατριχιάσεις, αλλά ξέρεις ότι τα λέμε όλα! ;-) ):

Even if they are bastards, they are our own bastards!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Herr K.,


Μα ασφαλώς για τη μουσική! (αν και οι σκέψεις που προκαλεί η ταινία δεν είναι καθόλου τού πεταματού!).

Αλλά, φαίνεται, ότι μετά από τόσο καιρό που έχουμε να ιδωθούμε,[***] ξέχασες και σε ποια ομάδα παίζουμε! ;-)


Τα λέμε


[***] Δεν βγάζουμε την ουρά μας απ’ έξω! ;-)

LeftG700 είπε...

Ουπς! Φίλε Γιώργο απ' τη Λευκάδα να με συγχωρείς. Ήταν μικρό το σχόλιό σου και μού 'φυγε. Χαιρόμαστε που συμφωνούμε. Όλα καλά (όσο γίνεται βέβαια να 'ναι καλά, έτσι όπως καταντήσαμε) στη Λευκάδα;


Τα λέμε

demetrat είπε...

Άρχισαν να καταρρέουν.
Σαν τους λαγούς τρέχουν από δω κι από κει αλαφιασμένοι , οι ΄"αδιάβαστοι" , οι "κοροϊδεμένοι"και οι τσανακογλύφτες.
Σήμερα είναι μιά περίεργη μέρα.Πολύ κρύο.Πολλή παγωνιά.

και λίγοι άνθρωποι στις πορείες.

υ.γ
ευτυχώς που υπάρχει κι αυτό το "ουστ" και διαφοροποιεί τα συνθήματα, αλλιώς θα νόμιζα πως παλιμπαιδίζω.
Άσε που η γριά μαννούλα μου, νομίζει πως βρέθηκε πάλι στην ΕΠΟΝ και άρχισε η "αλληλεγγύη" με τα συσσύτια.

φιλιά και θα τα λέμε.
δ

Γρηγόρης είπε...

1) "Even if they are bastards,they are our own bastards!"

Κλίνω επιδοκιμαστικά την κεφαλή έως επί του πληκτρολογίου!

2)Αρχίσαν σήμερα κάποια ευμεγέθη ποντικάκια να πηδάνε από το κατάστρωμα.
Ας μην ευελπιστούν πως θα γλυτώσουν.
Αν είμαστε τυχεροί και πάρουμε το πλοίο στα χέρια μας προτού μας το βουλιάξουν,θα το επιδιορθώσουμε,θα χαράξουμε νέες ρότες,και όσους έβαλαν βαθειά τα χέρια τους στον πλούτο του εργαζόμενου λαού-όπως στο 2:00-2:10- τούς περιμένουν κατάλληλες τιμωρίες.

http://www.youtube.com/watch?v=ta-Z_psXODw

(Μεταφορικά,μή με πείτε και 'μοβόρο')

demetrat είπε...

διόρθωση:

συσσίτια τρομάρα μου , συσσίτια.
δ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Left,
1.@"Even if they are bastards,they are our own bastards!"

Αυτό μου θυμίζει την περίφημη ρήση Αμερικανού αξιωματούχου για τους Έλληνες ταγματασφαλίτες και παρακρατικούς:
"They are bastards, but we need them".

Να ξέρετε πως επάνω σε αυτήν την ηθική, όπως την εκφράσατε και εσείς, έχει χτιστεί η παρακμή και ο εκφυλισμός των "επαναστατικών" καθεστώτων και κομμάτων, που κάνουν (το λιγότερο) τα στραβά μάτια στις βρωμοδουλειές των "δικών" τους, π.χ. ΚΚΕ και ΚΚ.Β.Κορέας (που λέτε κι εσείς πως πέσανε να τους φάνε τους καημένους οι Δυτικοί), η ΚΚΕ (εσ) και Τσαουσέσκου. Έτσι βέβαια εκτρέφεται το τέρας που μέσα στη βουλιμία του δεν θα κάνει διάκριση στις σάρκες που θα φάει.

2.@Δύση (=δυτική φιλελεύθερη δημοκρατία).
Όχι ακριβώς. Αυτό το φιλελεύθερη είναι (εσκεμμένα;) αμφίσημο και υποβολιμιαίο:
Δύση για μένα =Δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατικός σοσιαλισμός στην πιο προωθημένη του μορφή, κοινωνικό κράτος, ουμανισμός, διαφωτισμός, ορθολογισμός.

3.@Ούτε είναι η στιγμή να τραβάει κανείς το αυτί του κάθε αριστερού ηγέτη επειδή δεν διευκρίνισε ρητά ότι καταδικάζει τη συμπόρευση με τη …Χρυσή Αυγή!

Δεν είπα αυτό. Είπα το αυτονόητο.
Απόρριψη, σαφής και κατηγορηματική του μάρτυρα υπεράσπισης των φασιστών οϋκάδων και συγγραφέα "αντιτρομοκρατικών" εγχειριδίων κ.Καμμένου, που δηλώνει χωρίς να τον βάζει κανείς στη θέση του, πως θα συνεργαστεί με το ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ και την "εξωκοινοβουλευτική Δεξιά" (='Χρυσή Αυγή').
Δεν τιμά καθόλου την Αριστερά η κουτοπόνηρη σιωπή και ο τυχοδιωκτισμός του ψαρέματος στα θολά νερά.

Είδανε φως τώρα και πλακώσανε και οι πρώην υπουργοί της ΝΔ (Μίκης ο Τουρκοφάγος, διότι τα στερνά νικάν τα πρώτα), οι Παπαθεμελήδες, οι Γκλέτσοι, οι Ραυτόπουλοι (ΓΣΕΕ), οι Κοτσακάδες (του Άκη τα πρωτοπαλλήκαρα), οι Ζουράριδες, ο ζάπλουτος φοροφυγάς φιλάνθρωπος (με-ανεξέλεγκτα- κρατικά κονδύλια=ξένα κόλλυβα) Ιερώνυμος (του Λαυρεντιάδη, αλλά και του Τσίπρα και του Στάθη), απο κοντά κάνουν γιούργια και ο κ.Κουρής της "Αυριανής" και της δραχμής, ο επαινούμενος από την "Αυγή" sir Βασίλειος Μαρκεζίνης (μονίμως εθνικώς ανησυχος για την ΑΟΖ), η αντιμνημονιακή λαϊκη Δεξιά (Αυτιάς, Τράγκας, Κουϊκ, Παπαγιάννης, olympia κλπ), οι απόστρατοι (από τα 50 τους) που μπούκαραν στο Πεντάγωνο (και δεν απειλούν λέει τη Δημοκρατία) κι αν νομίζετε πως με αυτούς σύμμαχους, ή έστω αυτοπροβαλόμενους ανενόχλητα ως σύμμαχους, θα στήσετε τη Νέα (εκτός Ε.Ε.)εθνικά υπερήφανη βαλκανική και τριτοκοσμική Ελλάδα, δηλαδή με υλικά κατεδάφισης της παλιάς, απλώς κοροϊδεύετε τον εαυτό σας, γιατί απλά ετοιμάζετε άθελά σας την νοτιοευρωπαϊκή Σομαλία.

Μακάρι να λέω βλακείες, αλλά

"Η Κόλαση είναι γεμάτη από καλούς σκοπούς και επιθυμίες".
(Άγιος Βερνάρδος του Κλερβώ)

Λ.

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Να βάλουμε ολοι πλάτη, γιατί να μη βάλουμε για να στηθεί αυτή η "Τετάρτη Ελληνική Δημοκρατία", μόνο να ορίσουμε και τον τρόπο της "εξέλιξης".

Δηλαδή το μετασχηματισμό της κοινωνίας με δημοκρατικό τρόπο η με "επανάσταση";

Επειδή, οπως και σεις συμφωνείτε , η οποια δράση πρεπει να λαμβάνει υποψη της "τις συγκεκριμένες συνθήκες στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και στο συγκεκριμένο χώρο", ας αρχίσουμε απο τις σημερινές συνθήκες στην Ελλάδα.

Υποθέτει κανείς οτι η δική σας πρόταση δεν ειναι απλώς να γεμίσουμε τους δρόμους με επαναστατικές διαδηλώσεις (αλλωστε σε πολλές χώρες, την εποχή της οικονομικής κρίσης , αυτή η μορφή διαμαρτυρίας βρίσκεται σε καθημερινή βάση στις χώρες της
Δύσης (Ευρώπη και ΗΠΑ).

Η δική σας πρόταση δείχνει να πηγαίνει παραπέρα δηλαδή στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με εκλογές, να επιδιωχθείη κατ΄αρχήν, κατακτηση της εξουσίας απο την Αριστερά, και

εν συνεχεία να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές αλλά και μια αλλη εντελώς πολιτική. Οπως

"αποδέσμευση" (ορος που χρησιμοποιεί η Αλέκα ο οποίος εχει τη δυνατότητα πολλών ερμηνειών, δεν ειναι ουτε ¨"εξοδος" ουτε "αποχώρηση".
Ποιοι ειναι οι ορισμοί αυτής της "αποδεσμευσης" μένει να απαντηθεί).

Επίσης ποιά θα ειναι η μορφή του πολιτεύματος, αμέσως μετά τις εκλογές; Θα λειτουργεί μια πολυκομματική βουλή και η αντιπροσωπευτική δημοκρατία μέχρι να ιδρυθεί η επόμενη "Τεταρτη";

Το δε σπουδαιότερο τι γινεται με τις "εκκρεμότητες" της Τρίτης, προς καταργηση Δημοκρατίας.
Το χρεος, τα δημοσιονομικά ελλειμματα,τις διεθνεις συμβάσεις, τις εμπορικές εξωτερικές συναλλαγές, το νόμισμα που θα επικρατήσει, την οικονομία, και πλήθος άλλα

μπερδεμένα ως "κουβάρι" της δημόσια ς ζωής.

Γι αυτό δεν ξέρω αλλά πλην των σχέσεων με τα αλλα κόμματα (οπως ηδη εχει επισημανθεί εδω),

υπάρχουν τόσα προβλήματα που αυτή η ενθουσιώδης προτροπή σας (γαλλιστί και με συγκεκριμένη εννοια), δεν ξέρει κανείς τι ακριβώς μας λέει, εμπρός π.χ. για μια
Γαλλικη Επανάσταση ,για μια Κομμουνα του Παρισιου, για μια Ρωσικη Επανάσταση ,τι τέλος πάντων για το 2012 και πέρα;
στην Ελλάδα μόνο η και σε άλλες χώρες;

Τι να σας πώ, με τη μαυρίλα των ημερών, με την "αβάσταχτη σκληρότητα των μέτρων των Μερκοζύ",
με την ανασφάλεια της κοινωνίας, με τους νέους να ασφυκτιουν χωρίς προοπτική, ισως εστω και μια προτροπή για "επανάσταση" να λειτουργήσει τουλάχιστον εκτονωτικά. ομως

η εκτόνωση δεν εδωσε ποτέ καμιά λύση, απλά μια προσωρινή ανακουφιση οτι "τα ειπα" και ξαλάφρωσα.

Φυσικά αναμένεται μια συγκεκριμένη και πραγματοποίήσιμη λύση, απο ολες τις πολιτικές δυνάμεις, που αυτή τη στιγμή αντικρύζοντας την πραγματικότητα στην Ελλάδα, θα μας πουν για που οδεύουμε ως κοινωνία.

Ενη είπε...

Συμπλήρωση:

Αποδεσμευση απο την ΕΕ. (βέβαια).

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λασκαράτε σημειώνεις

"...Δεν είπα αυτό. Είπα το αυτονόητο.
Απόρριψη, σαφής και κατηγορηματική του μάρτυρα υπεράσπισης των φασιστών οϋκάδων και συγγραφέα "αντιτρομοκρατικών" εγχειριδίων κ.Καμμένου κλπ..."

Δεν ξέρω αν περιορίζεσαι σ αυτό μόνο.
Συμμετέχοντας τόσο καιρό στις διαδηλώσεις με το ΠΑΜΕ, με ενόχλησε αρκετά το (νέο του;) σύνθημα...
"ΠΑΣΟΚ, ΝουΔού, Συνασπισμός, ψηφίσανε το Μάαστριχτ, πληρώνει ο λαός"
Εχθρούς δεν έχουμε να γαμοσταυρίσουμε;
Αυτό ακριβώς που αναφέρεις κάνει τώρα το ΚΚΕ. Εμένα με χαλάει.
Όχι γέφυρες δεν βλέπω, μα και να τις είχανε χτίσει κάποιοι, θα βρίσκονταν οι κατάλληλοι για να τις γκρεμίσουν.
Κι έτσι μαυτόν τον τρόπο, κάναμε τα μούτρα του συστήματος, κρέας.
Ξέρουμε για το Μάαστριχτ και τις μαλακίες του συνασπισμού.
Αυτό μας καίει τώρα;
Να πάμε πιο πίσω, στον Τρότσκυ;
Κι ακόμα πιο πίσω; στον Βρούτο;
Τι είχε πει ο Βλαδίμηρος;
Και με τον διάολο και με τη μάνα του (ή μηπως ήταν με τη γιαγιά του;) θα συμμαχήσω...
Σωστό, ή λάθος, δεν ξέρω.
Προφανώς υπάρχουν άλλοι πιο κατάλληλοι που ξέρουν και το κόμμα αποφεύγει τα λάθη από καταβολής του.
Ο Βλαδίμηρος όμως, αποτέλεσμα έφερε.
Ξέρω πως πάλι θα προκαλέσω την μήνιν συντρόφων καθαρών κι αμόλυντων. Μα είναι τέτοια η παρόρμηση ρε γαμώτο να το πω...
Κι από Δευτέρα, πάπαλα. Ο καθένας για το εαυτό του.

mbiker

Ανώνυμος είπε...

όχι ορέ μοτορμπάικερ
Το Μάαστριχτ το θυμηθήκανε πάλι γιατί τη μπάλα τη χάσανε. Η περιχαράκωση ως αντίδοτο στη πολλαπλά απειλητική πραγματικότητα.

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Λ.

" Ευτυχώς" εν τη μεγαθυμία τους οι Λέφτηδες σε απάλλαξαν από το "δαμόκλειο" ποστ...

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε mbiker,
η δική μου ικανότητα αντίληψης των πραγμάτων και των ανθρώπων, μου λέει ότι ένα μεγάλο μέρος των "αντιμνημονιακών" είναι σκέτη σαβούρα, κοράκια που ορμούν στο πτώμα και καμιά συμμαχία μαζί τους δεν οδηγεί πουθενά.
Δεν χρειάζεται άθροισμα προσώπων ή ομάδων για να πέσει η παρούσα άθλια-συμφωνώ-και ετοιμόρροπη κατάσταση που κυβερνά. Χρειάζεται πρόταση και πρόσωπα (ακόμη και καινούργια, άγνωστα προς το παρόν που θα αναδειχτούν μόνο αν ξεκινήσει κάποια καλή προσπάθεια) που να πείθουν για εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. Ο κόσμος αυτή τη φορά δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει λάθη και το καταλαβαίνει. Τα υλικά κατεδάφισης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν πείθουν παρά μόνο τους απελπισμένους και βέβαια ακόμη και κάποια πρόσωπα της Αριστεράς δεν είναι αθώα.
Τέλος πάντων τα πράγματα θα δείξουν, ο χρονος βέβαια καλπάζει, αλλά εγώ νομίζω πως ενώ οι πολίτες έχουν αντιληφθεί πιά πολλά πράγματα, έχουν ενδόμυχα κάνει την αυτοκριτική τους και είναι ετοιμοι να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους, δεν υπάρχει η εμπνευσμένη ηγεσία, υπάρχουν μόνο τυχοδιώκτες πολιτικοί, κόμματα και λυκοσυμμαχίες που ορμάνε να πάρουν λίγη από τα υπολείμματα της λάμψης που απομεινε. Η γύμνια τους είναι τόσο κραυγαλέα, που αν έπαιρναν την εξουσία θα γελοιοποιούνταν, θα θα κατέρρεαν άμεσα και θα λυντσαριζόντουσαν, ο κόσμος όσο πάει αγριεύει. Τό ξέρουν αυτό, γι'αυτό, όσοι από αυτούς σκέπτονται και το μεθαύριο, δεν ενώνουν τις ομάδες τους, διεκδικούν μόνο κομμάτι της αντιπολίτευσης ή έχουν (κρυφή)επιθυμία συνεργασίας με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.

Πατάμε όλοι στην ίδια βάρκα και όλοι θα υποστούμε τις συνέπειες του ναυάγιου που έρχεται. Μακάρι να κάνω λάθος και να βγει κάτι.

Αγαπητέ Γιάκοβ,
ο Μαρκεζίνης (πατήρ) είχε κάποτε διαμαρτυρηθεί στον Φωκίωνα Δημητριάδη γιατί πέρασε μια βδομάδα χωρίς να τον γελοιογραφήσει.
Ότι και να μου έσερνε λοιπόν το ποστ θα ικανοποιούσε τη φιλαυτία μου και μόνο που θα γραφόταν για μένα.
Έχω όμως την αίσθηση του γελοίου του πράγματος. Το ποστ δεν χρειαζόταν, απλά γιατί δεν εκπροσωπώ κάποιο μέγεθος στο οποίο αξίζει να γίνει αυτή η αναφορά.
Λ.

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι αγαπητέ Λ. την εποχή που πρωτομάθαινα πόκα , πιτσιρικάς , πάνω στην οικογενειακή τσόχα...

Ο ακόμα τότε ενεργός πολιτικά Σπ. Μαρκεζίνης είχε και στη τσόχα τη τιμητική του. Υπήρχε παίγνιο με το βαρύγδουπο όνομα : τα σαγόνια του Μαρκεζίνη , αυτό που αργότερα στα καρέ ονομαζόταν γωνία ... με μονό καπέλλο , τρία φούλ

Γιάκοβ

Β.Δ. Καργούδης είπε...

Τελείως συμπτωματικά, φρέσκο:

http://admin.athina984.gr/node/176278

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λασκαράτε
"...Η γύμνια τους είναι τόσο κραυγαλέα, που αν έπαιρναν την εξουσία θα γελοιοποιούνταν, θα θα κατέρρεαν άμεσα και θα λυντσαριζόντουσαν, ο κόσμος όσο πάει αγριεύει. Τό ξέρουν αυτό, γι'αυτό, όσοι από αυτούς σκέπτονται και το μεθαύριο, δεν ενώνουν τις ομάδες τους, διεκδικούν μόνο κομμάτι της αντιπολίτευσης..."

Είναι επώδυνο να διαπιστώνω πως σκέψεις που ψιλοεμφανίζονταν ενοχλητικά κατά καιρούς στο μυαλό και επισταμένως τις έκρυβα κάτω απ το χαλί μπας και νοιώσω καλύτερα, να επαναλαμβάνονται κι από άλλους (στην περίπτωσή σου πιο σχετικούς και γνώστες απ την αφεντιά μου).
Εξακολουθώ πάραυτα να πιστεύω (αφελώς προφανώς), πως ισχύς εν τη ενώσει.
Ισχύει για στρατούς. Ισχύει για τράπεζες. Ισχύει για πολυεθνικές.
Ισχύει για κράτη. Ισχύει για της παναγιάς τα μάτια, μα είναι έγκλημα καθοσιώσεως για αριστερούς συνασπισμούς και απαγορεύεται δια ροπάλου.
Κάποιοι εκεί πάνω ως φαίνεται, θα ξέρουν καλύτερα...

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
παίρνοντας θάρρος από το γεγονός πως δεν με προγκίξατε (ακόμη), για να γίνω πιο σαφής γίνομαι πολύ συγκεκριμένος.

Δεν πάει καιρός που ο επαναστατημένος αριστερός πατριώτης Στάθης, ύμνησε (από το μπλογκ του επίσης "αγανακτισμένου" κ.Ν.Χατζηνικολάου), με αξιοθρήνητο τρόπο, που δεν αντέχει στην πιο στοιχειώδη κριτική, τον άρπαγα μιτροφόρο χρυσοφόρο σατράπη της Βαβυλώνας, τον αφορολόγητο Αρχιεπίσκοπο Βοιωτοπεδίου, Βατοπεδίου, Γιοσάκη, Λαυρεντιάδη, Βουλιαγμένης, Σιβιτανιδείου, Ασωπού ποταμού, "Αλληλεγγύης-Αποστολής", Κατάρ, υπουργικού συμβουλίου ΓΑΠ κλπ για την υποτιθέμενη αντίθεσή του στο ΔΝΤ, λες και ο Στάθης απευθυνόταν σε Λωτοφάγους ή σε ηλίθιους.

Το τραγικό είναι ότι δεν υπήρξε από τους συντρόφους του η παραμικρή απάντηση. Και ποιός να μιλήσει, οταν η Αριστερά σύσσωμη συγκαλύπτει (τουλάχιστον με τη σιωπή της) πολυάριθμα, ακόμη και τρανταχτά οικονομικά ιερά σκάνδαλα, όπως αυτό των κλεμένων εκατομμυρίων των σάπιων κοτόπουλων της "Αλληλεγγύης", για τα οποία δεν ρωτά το αυτονόητο γιατί δεν επιστρέφονται (υπάρχει κα σχετικό πόρισμα), την ίδια στιγμή που παριστάνει (η Αριστερά) πως τάχα θρηνεί για τη λεηλασία των μικροσυνταξιούχων.

Παράλληλα η αντιπαθής στους Left g700 Σώτη Τριανταφύλλου δημοσίευσε ένα άρθρο, απόσπασμα του οποίου παρακάτω παραθέτω, θέλοντας να ρωτήσω, τουλάχιστον επί του συγκεκριμένου, ποιός είναι ο Αριστερός, ο Στάθης ή η Σώτη;

Ποιά "4η Ελληνική Δημοκρατία" μας ετοιμάζουν ο Στάθης, ο Μίκης ο Τουρκοφάγος, ο Γκλέτσος, ο Παπαθεμελής, ο Κοτσακάς, ο Ραυτόπουλος (ΓΣΕΕ), ο Δημαράς (ο Γοτθομάχος), ο Ν.Κοτζιάς και όλοι αυτοί οι επίδοξοι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Για τον κ.Καμμένο, το κόμμα των απόστρατων,τη λαϊκή Δεξιά, τους απολίτικους "Αγανακτισμένους", δεν ρωτάω προς το παρόν, αφού η συμμαχία μαζί τους δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Στο άρθρο τώρα:

"Υποκρισία και μακαρόνια.....

Η Εκκλησία, αντί να μοιράζει νερόβραστα μακαρόνια, θα έπρεπε (το «θα έπρεπε» δεν έχει ποτέ θέση στην ελληνική πραγματικότητα: είμαστε εναντίον οποιασδήποτε δεοντολογίας) να παραδώσει την περιουσία της στο Δημόσιο και να διαχωριστεί οριστικά από το κράτος. Παρά την οικονομική μας κατάρρευση, αυτό το διαλυμένο κράτος συνεχίζει να πληρώνει τους παπάδες (τις χήρες και τις ανύπαντρες κόρες τους, που, εξαιτίας της απουσίας αντισύλληψης, είναι πολλές) ως δημοσίους υπαλλήλους, δαπανώντας ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως. Παραλλήλως, αναγνωρίζει φορολογικά προνόμια στην εκκλησιαστική περιουσία. Αντί λοιπόν να καλλωπίζει τη δημόσια εικόνα της με ελεημοσύνες, θα προτιμούσαμε η Εκκλησία να δηλώσει αληθινά στοιχεία για το οικονομικό της δυναμικό και να πάψει να κοροϊδεύει το ποίμνιό της καθώς κι εμάς τους υπόλοιπους που δεν είμαστε ποίμνιό της...οκτώ μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισεκατομμυρίων δραχμών και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε ότι το κράτος έπρεπε να τις αποζημιώσει με το ποσό των 7,6 τρισεκατομμυρίων δραχμών – δηλαδή με 22,5 δις! Αν η περιουσία των oκτώ μονών κυμαινόταν πριν από είκοσι χρόνια σε 7,6 τρισεκατομμύρια δραχμές, πώς μπορούμε να υπολογίσουμε την περιουσία των 2.500 μοναστηριών ".

Kαι η ΚΑΙΡΙΑ κατακλείδα του άρθρου, :
"...Όσο για το λαϊκό κίνημα, το έχουμε επαναλάβει, αναλώνεται σε ψευτοεπαναστατικές ενέργειες που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών χωρίς να διατυπώνει συγκεκριμένα αιτήματα, όπως θα ήταν, για παράδειγμα, η ξεκάθαρη ενημέρωση σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία και η πρόοδος στην κατεύθυνση ενός εκκοσμικευμένου κράτους...".

Β.Δ. Καργούδης είπε...

Όσο ακόμα υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία δυνάμεις δημιουργικές & με ειλικρινή διάθεση αυτοανάλωσης για το συλλογικό καλό

(όπως κι αν αυτό προσδιορίζεται, έχει εν τούτοις κάποια μίνιμα που δεν μπορεί κανείς μας να αρνηθεί ακόμα και επιστρατεύοντας κακή πίστη & δικολαβικά τερτίπια)

που δεν μπορούν ακόμα να το πάρουν απόφαση
(έτσι για να το πω χύμα)
ότι υπάρχουν δυνάμεις της Αριστεράς, που έχουν οριστικά διολισθήσει
(και δη σε ρόλο ηγετικό-καθοδηγητικό)
σε μια μεγάλη, οριζόντια ιδιότυπη μαύρη αντιδραστική συμμαχία, που επιχειρεί κατ αρχήν να αναστρέψει το οριστικό βήμα της χώρας μας προς τη Δύση, σαν τελική απάντηση στην ιδρυτική της διχοστασία ανάμεσα Δύση & Ανατολή,

δεν πρόκειται να σηκώσουμε κεφάλι σαν κοινωνία,
να ανασκωμπουθούμε,
κι αφού πρώτα αντιληφθούμε την τραγική από άποψη συσχετισμού δυνάμεων θέση μας,
να προχωρήσουμε στην αναγκαία εκτίναξη προς τα πάνω & προς τα μπρος

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε (Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2012 2:58 μ.μ.)


Για ένα σωρό λόγους δεν μπορώ τώρα να πάρω το λόγο. Όμως θέλω να παραπονεθώ με έξω φωνή για κάτι που γράφεις στο τελευταίο σου σχόλιο. Λες:

[...] Αγαπητοί φίλοι,
παίρνοντας θάρρος από το γεγονός πως δεν με προγκίξατε (ακόμη), [...]

Φίλε Λασκαράτε, ξέρουμε πως δεν συνηθίζεις να αστειεύεσαι. Άρα στα παραπάνω λόγια σου υπάρχει ειδικό βάρος κι όχι απλώς πειρακτική "σπόντα" (με την οποία δεν θα νιώθαμε την παραμικρή ενόχληση).

Φίλε Λασκαράτε, δεν είμαστε τμήμα τής Αριστεράς τής πρόγκας. Και θα θέλαμε να σε πληροφορήσουμε ότι έχουμε υποστεί πρόγκα από δικούς μας ακριβώς γι' αυτόν το λόγο...


Τα λέμε (αργότερα)

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε Left g700,
δεν εννοούσα ντε και καλά εσάς.

Με έχουν προγκίξει εδώ σχολιαστές κατά καιρούς, και μάλιστα με ανέντιμο και συκοφαντικό τρόπο, (και αριστεροί μάλιστα, όπως αυτός που με συκοφαντούσε ψευδόμενος πως δήθεν ποτέ του ο Φλωράκης δεν έδωσε συνέντευξη στην "Ελεύθερη Ώρα", αν και αυτή έχει κυκλοφορήσει αδιαμαρτύρητα και σε βιβλίο) δεν σας κατηγορώ, δεν έχω πρόβλημα.
Ένα αστειάκι έκανα αυτοσαρκαστικό, ξέροντας πως οι "αιρετικές" απόψεις μου, σηκώνουν "αριστερή" αποδοκιμασία.

Είναι φυσικό να φοβάμαι πως αυτοί που δεν ξεφωνίζουν τον προκλητικό παρ'ολίγο βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη (ευτυχώς είχε προβάλει veto η ανανεωτική πτέρυγα), να είναι πολύ πιθανόν να ξεφωνίσουν όποιον τον επικρίνει.

Κατά τα άλλα ελπίζω σε σαφή τοποθέτηση πάνω στις αρλούμπες του Στάθη, που παρομοιάζει τον φοροκλέφτη καλοπερασάκια "φιλάνθρωπο" (σαν τη κυρία Βαρδινογιάννη;) Αρχιεπίσκοπο του συστήματος ΓΑΠ με τους νεομάρτυρες (!!!) της Τουρκοκρατίας, για τους οποίους, αν και παριστάνει τον φιλίστορα, αγνοεί πως ήταν θλιβεροί Μουτζαχεντίν, χριστιανοί που εξωμότησαν για χάρη κάποιας χανούμισας, μετανοημένοι μετά, που τρομοκρατημένοι με την απειλή της αιώνιας Κόλασης εκτελούσαν αποστολή μαρτυρίου κατα διαταγήν του γκουρού Γέροντά τους, ο οποίος ήθελε αίμα μαρτύρων και βέβαια όχι το δικό του.


Για όποιον αγνοεί το ιστορικοθρησκευτικοπατριωτικό πόνημα Στάθη ("...ο Αρχιεπίσκοπος πήρε τον λόγο και μίλησε τιμώντας τις καλύτερες παραδόσεις των νεομαρτύρων επί Τουρκοκρατίας..."), ας οπλιστεί με υπομονή και ας επισκεφθεί τον κ.Ν.Χατζηνικολάου:

http://www.enikos.gr/stathis/10003,IERWNYMOS_to_W_me_EYGE!.html

Προσωπικά, και το λέω με θλίψη, πέρα από τα καμώματα του Στάθη, δεν θα πάψω να πιστεύω πως πολλοί στην Αριστερά, και ηγετικά πρόσωπα, διαπρέπουν στα Καραγκιοζιλίκια και είναι ανάξιοι του ρόλου που τους έχουν οι αριστεροί πολίτες (για μένα σεβαστοί και εκλεκτοί) εμπιστευθεί.

Αν παλιοτερα αυτό παραβλεπόταν, τώρα είναι τραγικά επικίνδυνο.

Λ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Δεν έχει κανένα νόημα να σε πάρουμε γραμμή-γραμμή και παράγραφο-παράγραφο και να απαντήσουμε κατά περίπτωση. Θα προσπαθήσουμε να γενικεύσουμε, αλλά όχι αοριστολογώντας. Η γενίκευση θα στηριχτεί σε αυτά που εσύ ισχυρίζεσαι.

Κατά τη συνήθειά σου έρχεσαι και καταθέτεις το αμείλικτο κατηγορητήριό σου εναντίον τής Αριστεράς. Και τι λέει το κατηγορητήριο, που το ’χουμε μάθει πια απ’ έξω; Ότι η Αριστερά είναι εν πολλοίς ανήθικη γιατί στην προσπάθειά της να διευρύνει την κοινωνική βάση της παραβλέπει αυτό ή εκείνο, κλείνει τα μάτια στο άλλο, κάνει γαργάρα το τρίτο και πάει λέγοντας. Εμφανίζεσαι έτσι να διακατέχεσαι από μια λογική ‘‘καθαρότητας’’, λογική που μας είναι πολύ γνωστή από αρκετούς δικούς μας, της ‘‘καθαρής’’ Αριστεράς, οι οποίοι κυκλοφορούν με τα δικά μας ‘‘ιερά κείμενα’’ στην τσέπη και κάθε τρεις και λίγο τα βγάζουν, πηγαίνουν στη σελίδα 3023, ας πούμε, κεφάλαιο 28ο, παράγραφος 3, τέταρτη σειρά απ’ το τέλος, και λένε με στόμφο: «Είστε προδότες! Κοιτάξτε τι γράφει ο Μαρξ εδώ!»!

Φίλε Λασκαράτε, η Πολιτική, κάθε Πολιτική, εκτός όλων των άλλων είναι η τέχνη κ α ι τών συμβιβασμών. Είναι η τέχνη να συλλαμβάνεις το κύριο τής περιόδου, της συγκυρίας, της στιγμής. Είναι η τέχνη να επιλέγεις τις σωστές κατά περίπτωση προτεραιότητες. Είναι η τέχνη να εξακολουθήσεις την πορεία σου με ζιγκ ζαγκ, όταν οι άνεμοι δεν είναι ευνοϊκοί. Όλα αυτά είναι περίπλοκα βέβαια και έχουν πολλές δυσκολίες. Γι’ αυτό και τα λάθη είναι συχνά. Έτερον εκάτερον. Έτσι παίζεται το παιχνίδι και δεν υπάρχει παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες δεν κάνουν λάθη. Σημασία έχει, σε τελική ανάλυση, η ομάδα με την οποία παίζεις.

Για σένα όμως δεν έχει σημασία αυτό. Για σένα έχει σημασία η ‘‘Ηθική’’. Μια Ηθική ακαθόριστη, νεφελώδης, ιδεαλιστική. Στην οποία, λόγου χάρη, χωράνε τα ‘‘ανθρώπινα δικαιώματα’’, με την προϋπόθεση όμως ότι μέσα στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν χωράει το δικαίωμα να στερήσω από τον εκμεταλλευτή μου το δικαίωμα να με εκμεταλλεύεται. Αν κάνω κάτι τέτοιο θα του στερήσω το δικαίωμά του στην ‘‘ελευθερία’’.



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ



Η πλάκα όμως είναι, φίλε Λασκαράτε, ότι, ενώ έχεις την εντύπωση πως εσύ είσαι έξω από όλον αυτόν τον κύκλο τής κατ’ εσένα ανηθικότητας, είσαι και με τα δύο πόδια μέσα του! Κι εσύ βάζεις προτεραιότητες. Κι εσύ κάνεις τους συμβιβασμούς σου στην προσπάθεια να διευρύνεις την επιρροή σου. Κι εσύ κλείνεις τα μάτια. Κι εσύ καταπίνεις την κάμηλο και διυλίζεις τον κώνωπα, προκειμένου να επιτύχεις αυτό που θεωρείς μείζον. Κι εσύ έχεις λερωμένη τη φωλιά σου (σύμφωνα με τη δική σου αντίληψη βέβαια, όχι τη δική μας• σύμφωνα με τη δική μας κάνεις απλώς λάθος πολιτική).

Σε εκπλήσσει αυτό; Σε κάνει να χαμογελάς; Λες στον εαυτό σου «τι πίνουν ρε αυτοί και δεν μας δίνουν!»; Μη το κάνεις! Γιατί αυτό που ισχυριζόμαστε παραπάνω το αποδεικνύεις εσύ ο ίδιος κάθε μέρα, με κάθε ανάρτησή σου, με κάθε σχόλιό σου, με την ίδια τη διαδικτυακή ύπαρξή σου!

Όχι, φίλε Λασκαράτε, μην περιμένεις να δεις εδώ κανένα κατεβατό από σημεία άρθρων σου ή σχολίων σου με τα οποία θα σε ‘‘κολλήσουμε στον τοίχο’’. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε τέτοιο κόπο. Και πάλι θα γενικεύσουμε.

Η απόδειξη για το ότι δεν εξαιρείσαι καθόλου από τους ‘‘ανήθικους’’ της πολιτικής, τους συμβιβασμούς των οποίων καταγγέλλεις με πάθος μορμόνου κάθε μέρα από του άμβωνος, βρίσκεται στην περσόνα με την οποία έχεις επιλέξει να εμφανίζεσαι στον διαδικτυακό κόσμο: Ανδρέας Λασκαράτος! Χα!

Έχεις επιλέξει νε εμφανίζεσαι με το όνομα ενός αναντάμ παπαντάμ αντιδραστικού, ενός γαιοκτήμονα με φεουδαρχικές στην ουσία αντιλήψεις, ενός ορκισμένου εχθρού τού λαού (των πάμφτωχων κολλήγων τής εποχής του). Γιατί; Γιατί, απλούστατα, έχοντας κάνει σημαία σου τον αντικληρικαλισμό εκτιμάς ότι αυτό είναι το πρωτεύον. Και προκειμένου να βοηθηθείς σε αυτό που εσύ θεωρείς πρωτεύον και κύριο, δεν διστάζεις να κλείσεις τα μάτια στις κοινωνικά μαύρες απόψεις τού κυρ Αντρέα, μόνο και μόνο για τον αντικληρικαλισμό του!

Θα μπορούσαμε κι εμείς με τη σειρά μας να σε κατηγορήσουμε για ανηθικότητα. Για κυνισμό. Για κουτοπονηριά. Φυσικά δεν θα το κάνουμε. Δεν έχουμε αντικαταστήσει εμείς την Πολιτική με την ‘‘Ηθική’’, αλλά εσύ. Εμείς θα περιοριστούμε απλώς να σου πούμε ότι, έχοντας ξεχάσει ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης τής Αριστεράς, νομίζεις ότι είναι καμιά πολιτιστική ένωση υπέρ του χωρισμού της εκκλησίας από το κράτος! Αυτό είναι τόσο χοντρό λάθος, που κάθε στοιχειωδώς ευφυής άνθρωπος θα αναρωτηθεί αν όντως είναι λάθος, ή απλώς πρόσχημα για να πετάς τη μπάλα στην εξέδρα. Το ίδιο έχουμε σκεφτεί κι εμείς. Ο Θεός (με το μπαρντόν! ;-) ) κι η ψυχή σου. Εμείς δίκες προθέσεων δεν διεξάγουμε.

Φυσικά, κάνουμε πως δεν βλέπουμε το ερώτημά σου ποιος είναι πιο αριστερός μεταξύ Σώτης και Στάθη. Εδώ, όντως επιδεικνύουμε μεγαθυμία, για την οποία έκανε λόγο ο товариш Яков... ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Δήμητρα,


Όντως καταρρέουν. Ποιος θα καλύψει όμως το κενό αν δεν το γεμίσει η Αριστερά, η μοναδική παράταξη που μπορεί να δώσει φιλολαϊκή λύση;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Γεια σου Γρηγόρη. Ωραίο το βιντεάκι που μας έστειλες. Κι οι τύποι είναι ωραίοι. Τους έχω ακούσει σε ένα κατά τα άλλα ψιλοάθλιο μπαράκι που έχω βρεθεί περιστασιακά μια-δυο φορές.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Ούτε εμείς ξέρουμε πολλά. Αλλά ότι η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία τελειώνει το ξέρουμε. Και ξέρουμε και το άλλο: ακόμα κι αν μπορεί να υπάρξει μία Τέταρτη ως καλή εκδοχή τής Τρίτης, όπως ονειρεύονται κάποιοι, κι αυτό ακόμα, για να επιτευχθεί, έχει πολύ κουπί. Κοντολογίς: το κόστος θα το πληρώσουμε μείς οι ίδιοι, έτσι κι αλλιώς. Το ερώτημα είναι ποιοι θα το πιστωθούν.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Φαίνεται να προσυπογράφεις, τουλάχιστον επί τής αρχής, αυτό που γράφει ο Λασκαράτος. Το ξαναποστάρουμε:

"...Η γύμνια τους είναι τόσο κραυγαλέα, που αν έπαιρναν την εξουσία θα γελοιοποιούνταν, θα θα κατέρρεαν άμεσα και θα λυντσαριζόντουσαν, ο κόσμος όσο πάει αγριεύει. Τό ξέρουν αυτό, γι'αυτό, όσοι από αυτούς σκέπτονται και το μεθαύριο, δεν ενώνουν τις ομάδες τους, διεκδικούν μόνο κομμάτι της αντιπολίτευσης..."

Δύο ενστάσεις που έχουν τη σημασία τους:

Ο Λασκαράτος εδώ, εστιάζοντας την κριτική του μονόπαντα, διεκτραγωδεί την ανεπάρκεια των αριστερών ηγεσιών.

1ον, δεν πρέπει να παραβλέπεις πού κυρίως εντοπίζει τις ανεπάρκειες ο Λασκαράτος, και πού εσύ.

2ον, το όποιο ‘‘λυντσάρισμα’’ θα προέκυπτε δεν θα αποδείκνυε τη γύμνια τών αριστερών ηγεσιών, όπως την εννοεί ο Λασκαράτος, ή, στην καλύτερη περίπτωση για τις απόψεις του Λασκαράτου, δεν θα αποδείκνυε αυτό μόνο. Θα αποδείκνυε και το χαμηλό επίπεδο της κοινωνικής και κυρίως πολιτικής συνειδητοποίησης του λαού. Πράγμα για το οποίο ασφαλώς και έχει ευθύνες η Αριστερά. Τις μεγαλύτερες ευθύνες όμως τις έχει εκείνο το κομμάτι τής τέως Αριστεράς που αντικατέστησε την ταξική πολιτική με μια πολιτική με όρους πολιτισμικούς, ‘‘εκσυγχρονισμού’’ και πολιτικής ‘‘ορθότητας’’.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Β.Δ.Καργούδη,


Είναι παλιά αυτή η ιστορία, σύμφωνα με την οποία το παιχνίδι τής πολιτικής επιχειρείται να μεταφερθεί στο πολιτισμικό πεδίο. Να μας συμπαθάς, αλλά δεν θα μασήσουμε. Για ποια διολίσθηση στην Ανατολή μάς μιλάς; Στην Ανατολή γεννήθηκε το δυτικό εργατικό κίνημα; Στην Ανατολή γεννήθηκε το μαρξικό όραμα; Στην Ανατολή γεννήθηκε η πρώτη έφοδος στον ουρανό (Παρισινή Κομμούνα);

Φίλε Β.Δ.Καργούδη, δεν είναι επιχειρήματα αυτά. Αυτά είναι μαντζούνια για αφελείς, αυταπατώμενους, ή προπαγανδιστές του υπάρχοντος, μοναδικού εφικτού συστήματος. Καμία Ανατολή εναντίον Δύσης. Κανένας Νότος εναντίον Βορρά. Κανένας Τρίτος Κόσμος εναντίον τού Πρώτου.

Τάξη εναντίον τάξης!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Left g700,
αν νομίζετε πως απαντάτε στα επιχειρήματά μου, κατηγορώντας με για "ανηθικότητα" επειδή εφ'όσον χρησιμοποιώ ως ψευδώνυμο το όνομα του Λασκαράτου, άρα υιοθετώ και τις (μεγαλοαστικές-αντιδραστικές) αμαρτίες του, απλά αποδεικνύετε τουλάχιστον ένα πράγμα(δεν θέλω να επεκταθώ και σε περισσότερα):

Έλλειψη ουσιαστικών επιχειρημάτων.

Αποφεύγω να πω πως αντιγράψατε το μοναδικό επιχείρημα της διαδικτυακής "Ομάδας Ορθόδοξης Δογματικής Έρευνας", η οποία κάνοντας την πάπια ακόμη και σε ποστ στα οποία έχει προκληθεί από εμάς να απαντήσει (Αγιοποίηση του χασαπη Νικόλαου Ρωμανώφ από την Ορθόδοξη Εκκλησία, Αθώωση στα μουλωχτά από τον πατριάρχη του καταδικασμένου για παιδεραστία από την Ι.Σύνοδο της Κύπρου Ιωσήφ Βατοπεδινού, πνευματικού πατρός της Αδελφότητας), χτύπησε αντί για το γάϊδαρο (την αφεντιά μου), το σαμάρι του και έκανε, εδώ και χρόνια, επίθεση στο ψευδώνυμό μου με τεράστιο άρθρο της σε δυο συνέχειες, χτυπώντας αν πασάν και τον κομμουνιστή συγγραφέα Θέμο Κορνάρο, αυτόν που τράβηξε τη μάσκα του Αγίου Όρους, για τον λόγο πως του είχαμε κάνει κάποιο εκτενές αφιέρωμα:

"Ο Ανδρέας Λασκαράτος χωρίς μάσκα:
O δωσίλογος λογοτέχνης, εκφραστής του ακραίου συντηρητισμού και της φεουδαρχικής βαναυσότητας.Mετά το ξεμασκάρεμα του Θέμου Κορνάρου, ας δούμε πώς η βαθιά άγνοια του διαδικτύου μετέτρεψε τον δουλοπρεπή Λασκαράτο, συνεργάτη των Άγγλων και υβριστή της ελευθεροψηφίας και ελευθεροτυπίας, σε σύμβολο κοινωνικής… προόδου!

Γράμμα από το Ληξούρι:...Όταν όμως βλέπουμε πρόσωπα όπως ο Βολταίρος, ο Ανώνυμος της Ελληνικής Νομαρχίας, ο Λούθηρος, ο Ανδρέας Λασκαράτος, ο Εμμανουήλ Ροΐδης και ένα σωρό άλλοι, να χρησιμοποιούνται σαν το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ως πρότυπα.... " κλπ κλπ

Για όποιον θέλει το Google θα τον οδηγήσει στον καθ'όλα αντίχριστο βάρβαρο, υβριστικό και βλάσφημο αυτό ιστότοπο.

Αν και θεωρώ ολότελα γελοίο να απολογηθώ για το ψευδώνυμό μου, ο Ροϊδης π.χ. γελοιοποίησε την Ι.Σύνοδο, παίζοντας με το αμφίσημο ψευδώνυμο Εωσφόρος (=Διάβολος αλλά και αυτός που φέρνει το φως), να σας εξηγήσω:

Όταν γνωρίστηκα με τον κ.Ροϊδη και άρχισα να γράφω στο μπλογκ του που ήδη είχε κλείσει δυο χρόνια (αν θυμάμαι καλά, γιατί δεν θέλω να μου πείτε ψέμματα λες, είχε ενάμιση χρόνο κλπ) ύπαρξης, αυθορμητα μου ήρθε το όνομα του Λασκαράτου, για να ταιριάξω με το Ροϊδη.
Θα ήθελα πάντως να σας παρακαλέσω να μην αδικείτε τον εαυτό σας με τέτοια επιχειρήματα και να με κρίνετε από τα γραπτά μου, γιατί υπάρχει και δεύτερος λόγος, συναισθηματικός, που επέλεξα αυτό το επώνυμο και δικαιολογεί απόλυτα την επιλογή μου. Όχι βέβαια πως αν δεν υπήρχε αυτός ο λόγος, θα σήμαινε κάτι επίμεμπτο το ψευδώνυμό μου, πολλώ μάλλον που ο Λασκαράτος, με όλες τις αντιφάσεις του και τη συζητήσιμη "αριστοκρατική" περιφρόνησή του προς την πλέμπα της εποχής του, υπήρξε μια σπάνιας ηθικής και καλλιέργειας προσωπικότητα του καιρού του.
Το λέω αυτό, γιατί δεν θέλω να μείνει η εντύπωση πως άνανδρα φυγομαχώ σαν τον Απόστολο Πέτρο και αποφεύγω να υπερασπιστώ έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο, που δεν μπορείτε με τόση ευκολία να απαξιώσετε, χωρίς να χάσετε, πιστέψτε με, κάποιο μέρος της υπόληψής σας.

Ειλικρινά νομίζω πως όταν αποκαλύπτουμε ανηθικότητες και τα καραγκιοζιλίκια της αριστερής ηγεσίας, πολυάριθμα και συνεχή δυστυχώς (σήμερα αναγκάστηκα σε σχόλιό μου να καταγγείλω την αθλιότητα του "κομμουνιστή" βουλευτή που εκσφενδόνισε στη Βουλή το μνημόνιο κλπ), θα έπρεπε να με ευχαριστείτε γιατί ενδιαφέρομαι για την "ευπρέπεια" αυτού που και σεις θεωρείτε "οίκο σας".
Εγώ πάντως τελευταία ομολογώ πως δεν αισθάνομαι καθόλου άνετα στο κάποτε κοινό μας σπίτι.

Ανώνυμος είπε...

Η αμφιβολία μου για το αν η αριστερά (γενικότερα κι αν τα σκάγια παίρνουν παραπάνω το ΚΚΕ είναι γιατί είναι και το συνεπέστερο και το πιο οργανωμένο και το πιο έτσι ας πούμε)έχει πράγματι πρόθεση να κυβερνήσει, είναι δεδομένη και την ξέρετε.
Τελευταία όπως αυτή η αμφιβολία τείνει να γίνει πεποίθηση και δεν ξέρω αν φταίω μόνο εγώ γι αυτό.
Δεδομένη είναι επίσης και γνώμη μου (κι ας μην είμαι απόλυτος σ αυτό) πως δεν μπορεί μερικές νομοτέλειες να ισχύουν για πάσα νόσο και πάσα μαλακία (αναφέρομαι στο "ισχύς εν τη ενώσει") κι όταν τίθεται ζήτημα μερικής έστω συνεννόησης αριστερών και "αριστερών" κομμάτων, να καταρρέουν.
Δεν κάθησα να το ψάξω και πολύ (είναι η αλήθεια) το που εστιάζει ο Λασκαράτος στη φράση που απομόνωσα.
Αν και διαφωνώ σε πολλά (κι ίσως εννοεί και μένα ανάμεσα σ αυτούς που φοβήθηκε μην τον προγκήξουν) με τον φίλο Λασκαράτο, εν τούτοις δεν θα τόχω και βάρος στη συνείδησή μου το να συμφωνήσω σ εκείνα που θεωρώ πως με καλπυπτουν.
Άλλωστε κι ο μεγάλος Βλαδίμηρος τον οποίο όπου μας συμφέρει επικαλούμαστε (άπαντες), τόχε πεί.
"Και με τον διάβολο θα συμφωνήσω (εν προκειμένω και με τον Λασκαράτο) αν είναι να επιτευχθεί ο σκοπός". Ο Λένιν μάλιστα προχώρησε και παρακάτω κι συμπεριέβαλε και τη γιαγιά του διαβόλου.
Εγώ εδώ κρατώ επιφυλάξεις :)

mbiker

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Θα μας επιτρέψεις να διαφωνήσουμε ριζικά: το παράδειγμα που χρησιμοποιήσαμε για να καταδείξουμε ότι η κύρια αντίληψή σου περί Πολιτικού, αυτή δηλαδή που αναγορεύει την ‘‘Ηθική’’ στη θέση ενός νέου ‘‘Χρυσού Κανόνα’’ αντιπροσωπεύει ένα ιδεολόγημα και τίποτε παραπάνω, είναι αποστομωτικό. Και δεν σου κρύβω ότι καιρό τώρα με έτρωγε το χέρι μου. Το άφηνα όμως, μια και αφορά στη διαδικτυακή ταυτότητά σου και, όπως και να το κάνουμε, το ζήτημα είναι κάπως ‘‘λεπτό’’. Όμως κι εσύ, φίλε Λασκαράτε, δεν κάθεσαι ‘‘ήσυχα’’… ;-) Οπότε το ξεφούρνισα. Μισή ντροπή δική σου, μισή δική μας! ;-)

Από τι αποδεικνύεται ότι είναι αποστομωτικό; Μα από το γεγονός πως έκανες τόσα λάθη στην απάντησή σου! Πάρε χαρτί και γράφε:

1) Πού είδες ότι σε κατηγορούμε για ‘‘ανηθικότητα’’;;; Θα το κάναμε αν υιοθετούσαμε τη δική σου αντίληψη περί Πολιτικού. Απλώς εφαρμόσαμε τη σοφή τακτική ζίου ζίτσου στον διάλογό μας.

2) Ώστε επειδή σούρνουν στον Λασκαράτο όσα σούρνουν οι σταυροφόροι, ο Λασκαράτος καθαγιάζεται;;; ‘‘Ορέα’’ λογική, φίλε Λασκαράτε!!! Ετοιμάσου να βγάλεις λάδι τον Χίτλερ με ποστ! Ο νέος μονάρχης τής Β. Κορέας πιστεύει ότι ήταν εγκληματίας!...

3) Ουδείς σου ζήτησε να απολογηθεί, φίλε Λασκαράτε. Συζήτηση κάνουμε και η κάθε πλευρά χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα που επιλέγει.

4) Παρά το γεγονός ότι ουδείς σου ζήτησε να απολογηθείς, εσύ απολογήθηκες. Έτσι κατάλαβα τουλάχιστον εγώ. Δεν ξέρω όμως σε ποιον απολογήθηκες, μια και εμείς δεν σου ζητήσαμε κάτι τέτοιο…

5) ‘‘Μπερδεμένη’’ απολογία όμως. Μασημένα λόγια. Και κάμποσα εισαγωγικά. Δηλαδή, οι πολιτικές αντιλήψεις τού Λασκαράτου δεν ήταν μαύρες σαν το κατράμι;;; Και δεν εξέφραζε τα συμφέροντα της τσιφλικάδικης τάξης στην οποία ανήκε;;;

6) Το σύνολο του σχολίου σου επιβεβαιώνει πανηγυρικά ότι αν η ‘‘Ηθική’’ ήταν ο ‘‘Χρυσός Κανόνας’’ τής Πολιτικής έχεις ήδη πάει στην Κόλαση, φίλε Λασκαράτε. Και σε χειρότερο διαμέρισμα από ό,τι εμείς. Γιατί εμείς τουλάχιστον είμαστε ειλικρινείς και δεν διστάζουμε να γράψουμε even if they are bastards, they are our own bastards.
Εσύ πας να βγάλεις τους δικούς σου bastards πάναγνους και κατάλευκους σαν περιστέρια! Και μάλιστα με πλάγια, πηδηματάκια… Ε, όχι, φίλε Λασκαράτε. Όσο έντεχνα κι αν είναι τα πηδηματάκια, τα βλέπουμε.

Φίλε Λασκαράτε, αν και νεότεροι, θα μας επιτρέψεις μια προτροπή:

Άσε την ‘‘Ηθική’’ κατά μέρος. Ας μιλήσουμε για το Πολιτικό. Κράτα τα ωφέλιμα και χρήσιμα και ευγενή από τον αστικό πολιτισμό. Όχι όμως την υποκρισία, φίλε Λασκαράτε. Όχι αυτήν.

Για τον ‘‘politically incorrect’’ Παφίλη θα μιλήσουμε στο άλλο ποστ.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Ναι, και με τον Διάβολο. Αλλά ο Μεγάλος Βλαδίμηρος φρόντιζε να το ψάχνει, και μάλιστα πολύ, πολύ πριν συμφωνήσει μαζί του... Εσύ, όπως ο ίδιος λες, τα φόρτωσες λίγο στον κόκορα! ;-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Υποτιμάτε τη νοημοσύνη των αναγνωστών σας με τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε και προσωπικά τίποτα δεν με ενοχλεί πιό πολύ από τις κουτοπονηριές νεων ανθρώπων γιατί από τους νέους απαιτώ αθωότητα:
1.@Ώστε επειδή σούρνουν στον Λασκαράτο όσα σούρνουν οι σταυροφόροι, ο Λασκαράτος καθαγιάζεται;;; "

Πού λέω κάτι τέτοιο;
Λέω πως η λογική του να κριθούν αυτά που γράφω από το ψευδώνυμό μου είναι γελοία και ανέντιμη, είναι υπεκφυγή αντιπαράθεσης και χρησιμοποιήθηκε πριν απο εσάς από την ΟΟΔΕ.
Αν δηλαδή χρησιμοποιούσα το ψευδώνυμο Πάπας Βοργίας θα ήταν επιχείρημα αυτό κατά των ισχυρισμών μου;

Στα υπολοιπα τι να απαντήσω;
Πρόκειται για παραλλήρημμα ασυναρτησίας το οποίο δεν απαντά σε τίποτα απολύτως από όσα έγραψα.
Για τον αυθεντικό Λασκαράτο τέλος που τον βρήκαν τα σκάγια σας με βάση τη λογική χτύπα το σαμάρι αν δεν μπορείς να χτυπήσεις το γάϊδαρο, τον οποίο υπερασπίστηκα εδώ χωρίς να έχω καμία τέτοια υποχρέωση, απλά και μόνο από ηθικό καθήκον σε μια ανώτερη προσωπικότητα που έγινε απόπειρα να εκμηδενιστεί, ομολογόντας πως ήταν ανιφατικός, διαβάστε ένα άρθρο στο Ριζοσπάστη που τον κρίνει πολύ αντικειμενικά και όχι σαν ημιμαθής οργισμένος αριστερός, που θεωρεί τα (δικά του) κτήνη της Β.Κορέας συγκρίσιμα με τον (δικό μου; λόγω ψευδώνυμου!) Λασκαράτο και θεωρεί πως έτσι ισοφαρίζει και ξεφεύγει από το βαρύ του ατόπημα:
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=548087&publDate=


ΥΓ
Για τον Παφίλη δεν έχω πει λέξη.
Με μπερδεύετε με κάποιον άλλο.

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Μη θυμώνεις. Συζήτηση κάνουμε. Εν πάση περιπτώσει, αύριο θα σου απαντήσουμε και θα κλείσουμε κι αυτόν τον "γύρο". Όταν κάποιος είναι θυμωμένος, η συζήτηση γίνεται αδιέξοδη, κι εμείς αυτό δεν το θέλουμε. Προς το παρόν, να σου επισημάνουμε ένα ακόμα λάθος που έκανες (ίσως λόγω θυμού):

Γράφεις:

ΥΓ
Για τον Παφίλη δεν έχω πει λέξη.
Με μπερδεύετε με κάποιον άλλο.


Πριν όμως, στο χθεσινό σου σχόλιο (5.14 μ.μ.) έχεις γράψει αυτό:

Eιλικρινά νομίζω πως όταν αποκαλύπτουμε ανηθικότητες και τα καραγκιοζιλίκια της αριστερής ηγεσίας, πολυάριθμα και συνεχή δυστυχώς (σήμερα αναγκάστηκα σε σχόλιό μου να καταγγείλω την αθλιότητα του "κομμουνιστή" βουλευτή που εκσφενδόνισε στη Βουλή το μνημόνιο κλπ), θα έπρεπε να με ευχαριστείτε γιατί ενδιαφέρομαι για την "ευπρέπεια" αυτού που και σεις θεωρείτε "οίκο σας".

Και στην επόμενη ανάρτησή μας έχεις γράψει αυτό:

Πάντως η Αριστερά που εκσφενδονίζει τόμους στη Βουλή δεν έχει την εκτίμηση των έντιμων ανθρώπων.

Άρα, δεν έχουμε κάνει κανένα λάθος και δεν σε μπερδεύουμε με κανέναν άλλον.


Τα λέμε (αλλά ψύχραιμα... ;-) )

Ανώνυμος είπε...

@"Προς το παρόν, να σου επισημάνουμε ένα ακόμα λάθος που έκανες (ίσως λόγω θυμού)...Τα λέμε (αλλά ψύχραιμα... ;-) )"

1.Δεν έκανα κανένα λάθος. Εσείς το κάνατε. Μαυρίκος και όχι Παφίλης ο παλληκαράς της Βουλής.

2.Τα περί θυμού κλπ να τα πείτε αλλού. Είμαι στη ζωή μου παροιμιωδώς ανεκτικός, δεν μιλάμε τετ α τετ και δεν ξέρετε αν είμαι θυμωμένος.
Είμαι -με πολύ λύπη-αυστηρός σε όσους αντί π.χ. να πάρουν θέση για τις φτηνιάρικες κολακείες και τις ανιστόρητες παρλαπίπες του αριστερού πατριώτη Στάθη στον Αρχιφαρισαίο φοροφυγά Αρχιεπίσκοπο της Βαβυλώνος (αν μη τι άλλο για να του δείξουν το λάθος του) ή π.χ. για την προκλητική σιωπή της Αριστεράς στην ατιμωρησία Τσουκάτου κλπ (τεράστιο ζήτημα, εκατό φορές πιο μεγάλο από όσο -θέλετε να-φαντασιώνεστε, θίγει καίρια της τιμή της Αριστεράς σας), (νομίζουν πως) ξεφεύγουν και απαντούν με μεθόδους εκκλησιαστικής οργάνωσης (ΟΟΔΕ)επιτιθέμενοι στο ψευδώνυμό μου, απογοητεύοντας έτσι κάθε έντιμο άνθρωπο που τυχόν παρακολουθεί τη συζήτηση.

Είναι πολύ λυπηρό να επιβεβαιώνω συνεχώς το πόσο δεν μπορούν οι άνθρωποι στη χώρα μας να συζητούν με ευθύτητα. Αυτό εξηγεί πολλά

Ρωτάνε π.χ. τον αρχηγό μιας παράταξης-νέο άνθρωπο-γιατί δεν παραιτείται το κόμμα του απο τη Βουλή για να προκαλέσει εκλογές κι αυτός αντί να παραδώσει μάθημα Δημοκρατίας απαντώντας με ευθύτητα "γιατί δεν κάνουμε πολιτικές αλητείες",ξεφεύγει θέλοντας να τα έχει και με την Κική και με την Κοκό, λέγοντας πως υπάρχουν και άλλες (μυστηριώδεις)τεχνικές να προκαλέσεις εκλογές, τις οποίες αποφεύγει, αν και του ζητείται, να τις κατονομάσει.
Έτσι δημιουργεί Σχολή Πολιτικής Κουτοπονηριάς, αλλά τι τον νοιάζει, θα βρει δεκάδες πρόθυμους να τον υπερασπιστούν, αν ποτέ τεθεί θέμα, αλλά και ποιός να το θέσει στη χώρα των ηθικών εκπτώσεων, στο Βασίλειο της Κουτοπονηριάς του Καραγκιόζη;
Πάντως όχι εσείς.

Ακούστε το από το 6:20
http://www.radio9.gr/Interview.aspx?a_id=34318

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Ok, χαιρόμαστε που δεν είσαι θυμωμένος. Και ok, κάναμε λάθος. Δεν έγραψες λέξη για τον Παφίλη. Έγραψες όμως για τον Μαυρίκο, τον οποίο, εκ παραδρομής, τον έκανα Παφίλη. Δεν σου ήταν φανερό τι εννοούσα, παρά το λάθος μου, φίλε Λασκαράτε; Τι νόημα έχει να αποκαθιστάς ένα τυπικό λάθος μου; Τέλος πάντων. Περί αυτού στο άλλο ποστ, όπως είπα. Επί των υπολοίπων τώρα.

Φίλε Λασκαράτε, και να μας συμπαθάς, νομίζουμε ότι έχεις χάσει τη μπάλα εντελώς τελείως. Να σου θυμίσουμε ότι η τελευταία κουβέντα, από τη μεριά μας, έχει εστιαστεί στο εξής απλό: παρά την ακράδαντη πεποίθησή σου ότι είσαι αθώος όλων αυτών που καταγγέλλεις (χοντρικά: συμβιβασμοί σε δευτερεύοντα ζητήματαχάριν της επίτευξης ενός πολιτικού σκοπού σε μείζονα) η άποψή μας είναι ότι είσαι ‘‘ένοχος’’ (κατά τη δική σου αντίληψη της πολιτικής, όχι τη δική μας) μέχρι το λαιμό! Επικαλεστήκαμε ένα εμβληματικό κατά κάποιο τρόπο παράδειγμα, το διαδικτυακό σου ψευδώνυμο όνομα. Και σου αναλύσαμε αριθμητικά και ολογράφως γιατί αυτό και μόνο αυτό είναι αρκετό για να καταδειχθεί η αυταπάτη σου. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες άλλα. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, λόγου χάρη, ότι μας φέρνεις στο τραπέζι του διαλόγου τη σύγκριση της Σώτης και του Στάθη καλώντας μας να σκεφτούμε ποιος είναι πιο αριστερός! Μας ρωτάς δηλαδή ποιος είναι πιο αριστερός από μια μαύρη αντικομμουνίστρια!!! Είσαι ανήθικος; Σύμφωνα με τη δική σου αντίληψη μέχρι μυελού οστέων! (Αυτή είναι η μέθοδος ζίου ζίτσου.) Γιατί κλείνεις τα μάτια στον αντικομμουνισμό της λόγω του αντικληρικαλισμού της και του ‘‘διεθνισμού’’ της. Εμείς όμως θεωρούμε τον αντικομμουνισμό κόκκινη γραμμή. Ακριβώς όπως εσύ θεωρείς τον αντικληρικαλισμό κόκκινη γραμμή. Εμείς όμως, σε απόλυτη αντίθεση μ’εσένα, δεν σε κατηγορούμε για καμία ανηθικότητα. Εμείς λέμε απλώς ότι η πολιτική σου αντίληψη, οι προτεραιότητες που βάζεις και οι άμεσοι στόχοι που επιλέγεις είναι άλλα των αλλών και δεν έχουν σχέση ούτε με τη συγκυρία, ούτε με την υπεράσπιση του πυρήνα των ιδεών και των αξιών της Αριστεράς. Τόσο απλά, φίλε Λασκαράτε! Ούτε ανηθικότητες επικαλούμαστε, ούτε αμαρτήματα καταγγέλλουμε, ούτε τίποτε. Αυτά τα κάνεις εσύ. Εμείς λέμε απλώς ότι, αν η Αριστερά υιοθετούσε μια τέτοια αντίληψη, θα ήταν σαν να αυτοκτονεί!

Αυτά ήταν σαφή κι από το προηγούμενο αναλυτικό σχόλιό μας. Δεν άρθρωσες όμως λέξη για όλα αυτά, αλλά περιορίστηκες κατά τη συνήθειά σου, σε ηθικολογικά κηρύγματα. Και, πάλι κατά τη συνήθειά σου, άλλαξες για μια ακόμα φορά γήπεδο και παιχνίδι!

Και τι μας λες αυτή τη φορά; Ότι θα έπρεπε ο Τσίπρας να πει στον Παπαπαναγιώτου πως εμείς δεν αποχωρούμε από τη Βουλή για να προκαλέσουμε εκλογές γιατί αυτό είναι αλητεία!!! Φίλε Λασκαράτε, μας έχεις αφήσει ξερούς! Ώστε αυτό είναι για σένα …αλητεία;;;

Φίλε Λασκαράτε, δεν ξέρουμε αν εξακολουθείς να αυτοπροσδιορίζεσαι ως αριστερός κι αν θα εξακολουθήσεις να το κάνεις και στο μέλλον. Μετά λόγου γνώσεως όμως σου λέμε ότι αυτή η Αριστερά της οποίας θεωρείς ότι αποτελείς τμήμα της, είναι ένα κατασκεύασμα του μυαλού σου και τίποτε παραπάνω. Και με αυτή την έννοια δεν έχουμε την παραμικρή απορία γιατί δεν αισθάνεσαι άνετα.

Δεν ξέρω. Εμείς στη θέση σου θα ψαχνόμασταν πάρα πάρα πολύ για το ποιοι είμαστε και πού πάμε… ;-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβω κι εγώ
(άσε που μια φορά συμφώνησα με τον Λ., αλλά μάλλον δεν είχα καταλάβει σωστά).
Ποιός διατυπώνει αυτό;
"1.Δεν έκανα κανένα λάθος. Εσείς το κάνατε. Μαυρίκος και όχι Παφίλης ο παλληκαράς της Βουλής."
"...ο παλληκαράς της Βουλής".
Είτε στον Λασκαράτο, είτε στους Λέφτ600(κάντε όρεξη) χρεώνεται, έχω να πω πως, ναι.
Αυτό είναι παλληκαριά και μακάρι να του πετύχαινε την κεφάλα του. Στο κάτω κάτω, ας πιάσει τόπο η ασυλία τους.
Χορτάσαμε καθωσπρεπισμό.
"Η σιωπή μου προς απάντησή σου" και
"δεν θα κατέβω στο επίπεδό σου".
Πολιτισμενιές του είδους, πιάνουμε τον μάγκα να μας βιάζει τη κόρη και αντιδρούμε κάπως σαν
"΄ντάξει ρε φιλαράκι, να το συζητήσουμε...", έχουν σαν τελική κατάληξη το 199.
Ένα το κρατούμενο.
Δεύτερον.
Θα σεβόμουνα πολύ περισσότερο την αριστερά, αν έκανε ακριβώς αυτό που ενδόμυχα περιμέναμε όλοι.
Παραίτηση και εξαναγκασμό σε τοπικές εκλογές.
Δεν ξέρω αν το λένε αλητεία ή μαγκιά, μα αυτό θα μας κέρδιζε χρόνο.
Τώρα, τι κερδίσαμε;
Την πάλη που γίνεται στους χώρους δουλειάς;
Για χορτάστε ζυμώσεις σε χώρους δουλειάς από δω και πέρα με ατομικές συμβάσεις.
Όπου δεν θα τολμάει ούτε ο πιο σκληροπυρηνικός κομμουνιστής να συστήσει σωματείο, ή να βρεί ακόμα έναν.
Απολυμένοι;
Κάθε επόμενος απολυμένος κι ένας απενεργοποιημένος καταθληπτικός, με μύρια οικογενειακά και άλλα προβλήματα εκτός απ τα ζωτικά της επιβίωσης.
Πολύ θάθελα να δω πως θα μαζέψουν τους εκατομμύρια άνεργους κι απολυμένους για να τους εντάξουν σε σωματείο και να τους ζυμώσουν.
Να δώ την Αλέκα και τον Αλέξη να αντιτείνουν το τρελλαμένο βλέμμα του παραιτημένου απελπισμένου και να του μιλούν για την κρίση του καπιταλισμού.
Χα!

mbiker

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Το σχόλιό μας για το ζήτημα Μαυρίκου στο επόμενο ποστ.


Τα λέμε