Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κι εσείς ‘‘αντισταλινικός’’, Μεσιέ Ολάντ;



Την Τρίτη που μας πέρασε, ο Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιος του γαλλικού ΠΑΣΟΚ για την Προεδρία, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα επικριτικά σχόλια για την ακραία λιτότητα στην οποία σύρεται ο ελληνικός λαός, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες και των εκλεγμένων και μη γραβατοφόρων (= κουκουλοφόρων) υπηρετών τού εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου, χαρακτήρισε «εκκαθάριση σταλινικού τύπου το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα».

Κάπως μας χτύπησε στο μάτι. Κι αφού το διαβάσαμε και το ξαναδιαβάσαμε και το χωνέψαμε, μας γεννήθηκαν κάποια ερωτήματα.

Απορίες… το μυαλό μας βασανίζουνε πολλές

Οι ‘‘σταλινικές’’ εκκαθαρίσεις σχετίζονται πάντα με την πολιτική καταπίεση. Τι δουλειά έχει όμως η πολιτική καταπίεση στη σημερινή Ελλάδα; Μπορεί εν τη ρύμη τού λόγου τους πολλοί να μιλάνε για χούντες και τα παρόμοια, άλλοι να επισημαίνουν τις παραβιάσεις τού Συντάγματος, που συντελούνται εδώ και δύο χρόνια κι άλλοι να αναλύουν τη μετάλλαξη και διολίσθηση της αστικής δυτικής δημοκρατίας σε αυταρχικού τύπου πολίτευμα, αλλά όχι και πολιτική καταπίεση μέσω εκκαθαρίσεων ‘‘σταλινικού’’ τύπου!

Και μετά μας ήρθε η άλλη απορία. Καλά. Πες ότι ο Φρανσουά έτσι το είδε το πράγμα, έτσι μίλησε. Δεν σκέφτηκε όμως το άλλο; Δεν σκέφτηκε ότι για την περίοδο Στάλιν οι αφηγήσεις είναι πολλές και αντιφατικές, ότι τα στοιχεία δεν είναι πάντα αξιόπιστα, ότι ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του; Και δεν σκέφτηκε και το άλλο; Δηλαδή, ότι, επειδή η πολιτική μπορεί μεν να μην είναι μια παρτίδα μπριτζ, όπως φαντάζονται ορισμένοι, αλλά είναι πάντα ένα παιχνίδι για δύο, εσένα και τον αντίπαλο, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι ‘‘σταλινικές’’ εκκαθαρίσεις μπορεί να αφορούσαν οπωσδήποτε σε πολλά χλωρά, αλλά σίγουρα αφορούσαν και σε κάμποσα ξερά, φυτεμένα ή καλλιεργημένα από τον αντίπαλο και την ιδεολογία του, πράγμα που μπερδεύει ακόμα περισσότερο το όλον ζήτημα;

Γιατί άραγε, προχώρησε κάποιος το συλλογισμό, αυξάνοντας τις απορίες μας, γιατί άραγε ο Μεσιέ Ολάντ, αντί να κάνει τόσο μακρινό ταξίδι με τη Μηχανή του Χρόνου, πηγαίνοντας 70 και 80 χρόνια πίσω, σε μια περίοδο με προβλήματα διαφορετικής τάξεως, και στην οποία χάνει η μάννα το παιδί και το παιδί τη μάννα για το τι και πώς έγινε ακριβώς, γιατί δεν έκανε το πιο απλό; Να πεταχτεί στην ίδια χώρα, αλλά ταξιδεύοντας μόνο μέχρι τη δεκαετία τού 1990, μετά το θρίαμβο των δυνάμεων του ‘‘Καλού’’ επί αυτών τού ‘‘Κακού’’. Περίοδο με πολύ μεγαλύτερες και ορθότερες αναλογίες με αυτά που τραβάμε σήμερα στην Ελλάδα, και για την οποία και στοιχεία αναμφισβήτητα υπάρχουν και πληροφορίες και υλικό να φαν’ κι οι κότες, αριστερές και δεξιές! Μερικά παραδείγματα:

Ξέρουμε, ας πούμε, ότι η άγρια ‘‘φιλελευθεροποίηση’’ και η ακραία ‘‘λιτότητα’’ (=στέρηση) που επεβλήθη στους πληθυσμούς εκεί επέφερε μια μείωση του ΑΕΠ, στα χρόνια 1990 – 1995, της τάξης τού 40%. Ξέρουμε ότι η κατά κεφαλή κατανάλωση κτηνοτροφικών προϊόντων, λαχανικών και φρούτων υποχώρησε κατά 25 – 30%. Ξέρουμε ακόμα ότι η Ρωσία κατρακύλησε ως προς το επίπεδο κατανάλωσης από την 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην 40ή. Ξέρουμε ότι ο αριθμός των ανέργων και υποαπασχολούμενων το 1996 έφτανε στο 13,5% (κοντά 10.000.000 ανθρώπους) του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Κι ακόμα ξέρουμε ότι το 2007 το προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες στη Ρωσία ήταν 60 χρόνια, έναντι 67 το 1985 και 63 στις αρχές τής δεκαετίας του …’60!

Χα!!!

Όπως έχετε καταλάβει, όλες οι παραπάνω απορίες είναι ρητορικού χαρακτήρα (ε, τα βασικά τα ξέρουμε). Κι επειδή πολλοί από τους αριστερούς αναγνώστες μας επίσης τα ξέρουν, θα αρκούσε ως απάντηση ο παραπάνω ειρωνικός καγχασμός με ταυτόχρονο βγάλσιμο της γλώσσας. Αν δεν αρκεί και χρειάζεται να πούμε δυο λόγια ακόμα είναι γιατί ούτε όλοι οι αναγνώστες μας είναι αριστεροί (αν και φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε να γίνουν), ούτε είναι βέβαιο πως έχουν κατανοήσει τα βασικά (καμία αλαζονική μομφή σ’ αυτό· εμείς, πριν λίγα μόλις χρόνια, δεν ξέραμε πού μας πήγαιναν τα τέσσερα!). Λοιπόν:

Δεν περιμέναμε τον Φρανσουά Ολάντ να μας πει ότι η ιστορία των πρωτοσοσιαλιστικών καθεστώτων έχει τις μαύρες σελίδες της. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανόητο, αφού όλη η Ιστορία, από καταβολής κόσμου, έχει τις μαύρες σελίδες της. Κι ούτε περιμέναμε αυτόν για να προβληματιστούμε. Κάτι τέτοιο θα ήταν αφελές, αφού ο αναστοχασμός και η κριτική ανάλυση τού παρελθόντος είναι ‘‘υποχρεωτικό μάθημα’’ για όσους θέλουν να σχεδιάσουν έναν καλύτερο κόσμο.

Ας μην περιμένει όμως κι εκείνος ότι θα τον ακολουθήσουμε στον ‘‘αντισταλινικό’’ (αντικομμουνιστικό) αγώνα του, αναγορεύοντας τους σκελετούς που έχει το δικό μας ντουλάπι στο Απόλυτο Κακό, συμβολοποιημένο στο όνομα του Στάλιν. Ας μην περιμένει να συνηγορήσουμε κι εμείς όπως κι εκείνος στην εκ συνεπαγωγής και εξ αντιδιαστολής αθώωση του καπιταλισμού, και στην αποσιώπηση των απείρως περισσότερων σκελετών (αλλά και δισεκατομμυρίων ζωντανών νεκρών) που κρύβονται στο δικό του ντουλάπι,  αναδεικνύοντάς τον έτσι, με τα ίδια μας τα χέρια, ως τη μοναδική βιώσιμη λύση. Κι ας μην περιμένει να υιοθετήσουμε την άποψή του, και άποψη όλων των Ολάντ τού κόσμου τούτου, ότι αυτή η ‘‘μοναδική βιώσιμη λύση’’ μπορεί να γίνει μέχρι και γοητευτική, φτάνει να ‘‘διορθωθούν’’ οι ‘‘ακρότητές’’ της…

Κάτι τέτοιο θα αποδείκνυε πως εξακολουθούμε ακόμα να μην ξέρουμε πού μας πηγαίνουν τα τέσσερα!


Η εικόνα από το edulink.networcs.net (το γκράφιτι δικό μας)

131 σχόλια:

Γρηγόρης είπε...

O Φρανσουά Ολάντ,εάν ήθελε να είναι τίμιος,ας έβγαζε κάτι άλλους γαλλικής προελεύσεως σκελετούς από την ντουλάπα.

Τί έχει να μας πει π.χ. για τους πολιτικούς σοσιαλδημοκράτες προγόνους του και τις προτάσεις τους κατά την περίοδο του απελευθερωτικού πολέμου της Αλγερίας;

Unknown είπε...

Μην είστε μεμψίμοιροι και διυλίζετε τον κώνωπα.
Αυτήν την στιγμή όποιος μας συμπαραστέκεται είναι καλοδεχούμενος.
Εχουμε άλλη ώρα να αναδείξουμε τις διαφορές μας.
Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο τώρα!
Επιτέλους ας αποκτήσουμε όλοι, στοιχειώδη πολιτική ωριμότητα.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι χαίρομαι διότι πήρε πόδι από εδώ ο Λασκαράτος όργανο της καπιταλίστρίας Ντόρας και του Μάνου.
Παλιός Κομμουνιστής ναυτεργάτης

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

ΧΑ
Ενα οχι μονο ωραιο κείμενο αλλά και εξυπνο
Ας τα πάρουμε απο την αρχή. Η παρομοιωση με το ΠΑΣΟΚ.
Οποιος μπορεί να μου πει ποιό ειναι το ΠΑΣΟΚ σήμερα, θα του χρωστουσα χάρη για την πληροφόρηση.
Η χρησιμοποίηση απο τον Ορλαντ του σλόγκαν (γιατί εχει γίνει πλέον σλόγκαν)του ορου "Σταλινισμός" ασφαλώς ειναι ατυχέστατη.
Τα στοιχεία που δίνεται ειναι ασφαλώς σωστά για τη σημερινή Ρωσία δεδομένου οτι εκει εχει επικρατήσεις ο μαφιόζικος καπιταλισμός.
Τώρα βέβαια υπάρχει και ενα πρόβλημα με τις αλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (οι πρώην δορυφόροι) που αντιμετωπίζουν ποικίλα και σοβαρά προβλήματα, καθεμιά με την ιδιαιτερότητά της.
Ας το αφήσουμε ομως το θέμα αυτό για τους πάσης φύσεως αναλυτές και ιστοριογράφους.
Το ιδιο και για τη Γαλλία σε σχέση με τον Αλγερία. (οπως ηδη επισημάνθηκε) και

ασφαλώς οι ιστορικές περίοδοι εχουν και την κακή και την καλή πλευρά τους, ποιός μπορεί να το αρνηθεί αυτό. Π.χ. μια ταινία που ξαναειδα πρόσφατα του Μιχαλκωφ ειναι μια συγκλονιστική μαρτυρία, με τίτλο "Ο ψεύτης ηλιος".
Αλλά ας το αφήσουμε κι αυτό γιατί και η επικράτηση του καπιταλιστικου συστήματος δεν εγινε και γίνεται με "αγγελικές" πράξεις, απο το βάθος της ιστορίας.

Ας επικεντρωθούμε ομως σε μια σύμπαράσταση ενος υποψήφιου προέδρου μιας μεγάλης χώρας (και ισχυρής προς το παρόν), στα δεινά που πλήττουν την Ελλάδα.
Μια χώρα που επι δύο χρόνια "πέφτει δεν πέφτει στο γκρεμό", και ολα τα σχέδια και μέτρα που παίρνονται απο τα κέντρα αποφάσεων της ευρωπαικης ενωσης και επιβάλλονται ως οροι μιας δανειακής σύμβασης μεταξύ εταίρων.
Οποιος δε ισχυρισθεί οτι αυτή η κατάσταση δεν εχει να κάνει σε τίποτα με τις ευθύνες αλλά και τη νοοτροπία της ελληνικης κοινωνίας (κυβερνώντων και κυβερνωμένων), θα εχει υποπέσει σε αυτό που λέγεται "τύφλωση", ειτε ακούσια ειτε εκούσια.

Ομως βλέπουμε οτι τελικά μια συμπαράσταση των αλλων λαών ειναι μια χειροπιαστή απόδειξη οτι

κάποτε η θέληση καιη αποτελεσματική δράση σε επίπεδο κοινωνιών και σε παγκόσμια κλίμακα,

κανένα ισχύον εκμεταλλευτικό σύστημα δεν θα μπορέσει να επικρατήσει, στον αιώνα τον απαντα,

αλλά με σταδιακά μέτρα και αντιστάσεις μπορεί η παγκόσμια κοινότητα να ζήσει κάτω απο αλλες συνθήκες, δηλαδή ουτε εκμετάλλευση απο ανθρωπο σε ανθρωπο, αλλά ουτε και το αντίστροφο.
Γιατί περί κοινωνίας ανθρώπων πρόκειται και μπορεί κανείς να ανατρέξει και στον ωριμο Μαρξ περί ανθρωπισμου.

Εν πάση περιπτώσει οι ταμπέλες σοσιαλδημοκράτια, Αριστερά, Δεξιά, Κεντροδεξιά, Κεντροαριστεράρ κοκ. ποιό πολύ βολεύει για να βρίσκουν τις θέσεις τους στα κοινοβούλια τα διάφορα κόμματα (ΧΑ)παρά

καθορίζουν απολύτως συγκεκριμένες διαχωριστικές γραμμές.
(βλ.Ελληνική Αριστερά, ΠΑΣΟΚ,Δεξιά κλπ.
ολίγον αλληλοσυμπλεκόμενα σχήματα αξεδιάλυτα ως κουβάρι. (-;
Τα "καθαρόαιμα" ανήκουν σε αλλες περιόδους μαύρες.

Ανώνυμος είπε...

Ορέ Λέφτηδες

από τη μύγα ξύγκι πάτε να βγάλετε ;;;;

Αν έχετε κάτι να πείτε για τη περίοδο του Στάλιν πείτε το ευθέως. Ο φουκαράς ο Ολλάντ τι σας έφταιγε ( ή μάλλον τι σας φταίξαμε εμείς ) ;;;

Γρηγόρη

η ντουλάπα της Γαλλικής σοσιαλδημοκρατίας είναι γεμάτη από σκελετούς πράγματι.

Παλιέ Κομμουνιστή ναυτεργάτη

...μήπως να τον στείλουμε και στο Μπούλκες για αναμόρφωση ;;;

Γιάκοβ

Γρηγόρης είπε...

Σε καμμιά περίπτωση δεν είμαστε,ούτε θα γίνουμε μεμψίμοιροι.Ασφαλώς και θα χαρώ εάν νικήσουν οι σοσιαλδημοκράτες στη Γαλλία.Βλέποντας πίσω απ'το εκλογικό γεγονός τη μετατόπιση του γαλλικού λαού που θα απορρίψει τη δεξιά πολιτική,και ίσως μία μικρή-τόση δα-ρήξη του "γαλλογερμανικού οικονομικοπολιτικού άξονα".

Αλλά δε θα ανοίξω και σαμπάνιες,ούτε θα περιμένω κάτι ουσιαστικότερο στον αγώνα που δίνουμε.

Ιστορικά,όσες φορές η σοσιαλδημοκρατία βρέθηκε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις που έρχονταν σε ρήξη με τον πυρήνα της αστικής εξουσίας,λάκισε με "τα τέσσερα" και πρόδωσε τους λαούς.

Και η όποια προσφορά της,που δεν τη διαγράφω,μονίμως είχε ταβάνι τους οικονομικούς περιορισμούς της καπιταλιστικής οικονομίας,σε καιρό άνθησης.Αλλά είμαστε σε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.Ας μην αυταπατώμαστε για τις δυνατότητές της και τις βαθύτερες προθέσεις της.

Όσο για τον Φ.Ολάντ,μπορεί να μην είμαι μέσα στο μυαλό του,ούτε και χρειάζεται στην τελική,αλλά ο Στάινμπρουκ όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει από μένα:
.............
"Αφελή χαρακτήρισε τον σοσιαλιστή υποψήφιο για την γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ, για τη δήλωσή του ότι αν εκλεγεί θα επαναδιαπραγματευτεί το δημοσιονομικό σύμφωνο ευρωπαϊκής σταθερότητας.

«Συναντήθηκα με τον κ. Ολάντ στις αρχές Δεκεμβρίου και θα τον ξαναδώ στα μέσα Μαρτίου. Μια από τις ερωτήσεις που θα του θέσω θα είναι: πιστεύετε ότι είναι δυνατόν να επανεξετάσετε ή να επαναδιαπραγματευτείτε για μια ακόμα φορά όλες αυτές τις συμφωνίες;». είπε ο Στάινμπρουκ από την Ουάσινγκτον.

«Και θα του πω: αν το πιστεύετε, είστε αφελής», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός πρώην υπουργός.

Ο ίδιος πάντως επισήμανε πως η Γαλλία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Ολάντ θα αλλάξει τη στάση του αν εκλεγεί.

«Για να μιλήσουμε ειλικρινά, βρίσκεται (ο Ολάντ) εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. Αν εκλεγεί, η πολιτική του μπορεί να είναι τελείως διαφορετική από την σημερινή», υπογράμμισε ο Στάινμπρουκ."
.................
Δυστυχώς δεν γνωρίζω γαλλικά,και δεν μπορώ να βρώ τις θέσεις του Ολάντ για το εμπάργκο και την προετοιμαζόμενη(;) επίθεση στο Ιράν.

Να ένα πρώτο "χοντρό παιχνίδι" για την γαλλική άρχουσα τάξη,και ένα αυστηρό κριτήριο για τον κύριο.

Η αλληλεγγύη όπλο των λαών,πόλεμο(οργανωμένο) στον(οργανωμένο) πόλεμο των καπιταλιστών.

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Πιο αναλυτικά, θα τα πούμε αργότερα με όλους τους σχολιαστές. Προς το παρόν μια διευκρίνιση και μια απορία δική μας.

Η διευκρίνιση: Επειδή όντως η διατύπωση του φίλου ναυτεργάτη και παλιού κομμουνιστή αφήνει χώρο σε παρερμηνεία, να σε ενημερώσουμε ότι εμείς δεν στείλαμε πουθενά τον Λασκαράτο. Όχι στο Μπούλκες που λες, αλλά ούτε μέχρι τον Υμηττό! Εκείνος μόνος του αποχώρησε. Δηλαδή, για να τα λέμε όλα, είναι εκείνος που μας έστειλε στο Μπούλκες! ;-)

Η απορία: Γιατί γράφεις "ή μάλλον τι σας φταίξαμε εμείς;". Τόσο κακή ή ανόητη ήταν η ανάρτηση, που δεν άξιζε ούτε το ενάμισο λεπτό τής ανάγνωσής της; Εκτός από μια ωτίτιδα που μ' έχει κάνει να βλέπω το Χριστό φαντάρο, κι εσύ ...γονέα Яков; ;-)


Увидимся

Unknown είπε...

Συγνώμη για το ύφος μου αγαπητά Λεφτόπουλα.
Το γνωρίζετε οτι σας συμπαθώ.
Εχετε δικαίωμα και σεις στο λάθος σαν νεώτερά μου αρκετά.

Γρηγόρης είπε...

Γιάκοβ,

Θερμούς χαιρετισμούς (που έπρεπε να τους έχω στείλει νωρίτερα) από τα παγωμένα βουνά της βόρειας Ελλάδας.

Το κρύο δεν ευνοεί την ομίχλη,και χαίρομαι που "τα αεροπλάνα μας πετάνε σχεδόν παράλληλα".

Κι αν οι αγαπητοί λέφτηδες ανοίξουν το θέμα του σταλινισμού στη Ρωσσία,προτίθεμαι να σηκώσω ολόκληρη την μοίρα.

Ταντσούι σα μνιόι νταβάριτς; :)

Υ.Γ:Αυτό για το Μπούλκες ήταν όλα τα λεφτά!!!

Αχ,να δεις τί σού'χω για μετά,ιστορίες από την Κολυμά.. :)

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκο,


Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ζητάς συγγνώμη. Εκτός τού ότι δεν είμαστε τόσο μυγιάγγιχτοι στην κριτική ούτε τόσο φανατικοί τού "πολιτικά ορθού", δεν είδαμε ούτε βλέπουμε κάτι το επιλήψιμο στο σχόλιό σου. Έχουμε την άποψη ότι και ο πιο σοφός μπορεί σε κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα να επιδείξει παιδαριώδη πολιτική ανωριμότητα. Οπότε;

Μην ασχολείσαι με τέτοια εδώ. :-)


Τα λέμε

Ενη είπε...

Γρηγόρη,

"Κι αν οι αγαπητοί λέφτηδες ανοίξουν το θέμα του σταλινισμού στη Ρωσσία,προτίθεμαι να σηκώσω ολόκληρη την μοίρα"

οχι να χαρείς, γιατί θα ειναι βαρια βομβαρδιστικά (η αεροπορικη μοιρα) και ειναι παντελώς ανεπίκαιρο και ανώφελο να αρχίσει πάλι ενας ανηλεής πόλεμος, επειδή

τότε και οι αντίπαλοι (οχι οι "αντιφρονουντες" της ιδιας πλευράς), θα αδράξουν την ευκαιρία για να προκληθεί ενας "εσωτερικός πόλεμος",(το λένε και προβοκάτσια), που εν τέλει ισως

θα ειναι και ένας πλήρης αποπροσανατολισμός για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δηλαδή το παρόν.

Αν ομως σας αρέσει, ουδείς μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις επιλογές του καθενός. (-;

Γρηγόρης είπε...

Ένη,

o.k. κατανοώ.Έξάλλου έχουμε ξανά διαδήλωση αύριο και συγκεντρώνουμε πάλι δυνάμεις κι από δω μεριά!

Τα λέμε.

LeftG700 είπε...

Φίλε Γρηγόρη,


Μήπως τελικά είναι και λίγο τίμιος; Με την έννοια ότι παίζει με ανοιχτά φύλλα και ξεκαθαρίζει τα όρια του τόξου μέσα στο οποίο κινείται η (τέως) σοσιαλδημοκρατία; Δηλαδή, καπιταλισμός με ‘‘ελευθερία’’ και ‘‘δημοκρατία’’;

Για δες το κι έτσι!... (Φυσικά, "πονηρούλης" είναι, δεν το συζητάμε!)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκο,


Δεν είναι έτσι. Καθόλου έτσι μάλιστα!

Κατ’ αρχήν, από πού βγαίνει ότι δεν είναι καλοδεχούμενος στο βαθμό που διαφωνεί με τη βίαιη φτωχοποίησή μας; Εμείς επικρίνουμε μια καραμπινάτη αντικομμουνιστική ατάκα, και μάλιστα χοντροκομμένη, άγαρμπη και άστοχη, αφού, όπως εξηγούμε στην ανάρτηση οι αναλογίες τής περιόδου που επικαλείται με τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτες!

Το δεύτερο σημείο: Πρόσκεισαι σε ένα κομμάτι τής Αριστεράς μέσα στο οποίο πολλοί αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τα βρωμόνερα, πετώντας όχι μόνο το μωρό, αλλά και τη σκάφη μαζί, ενώ άλλοι, που δεν εσωτερίκευσαν μεν το τέλος της Ιστορίας, αλλά έκριναν ότι ο καλύτερος τρόπος να ‘‘πηδήξουμε’’ τις μαύρες σελίδες μας ήταν να τις συνδέσουμε ανιστορικά με ένα πρόσωπο και μετά να το αποκηρύξουμε ξεπλένοντας έτσι, δήθεν, τις αμαρτίες της Αριστεράς. Να μας συμπαθάς, αλλά αυτό το δεύτερο ήταν ο καλύτερος ίσως τρόπος για να μη μιλήσει η Αριστερά με ειλικρίνεια και σε βάθος για το τι, πώς και γιατί έγιναν όσα έγιναν. Και σ’ αυτό, εσείς οι παλιότεροι έχετε πολύ μεγάλες ευθύνες. Πολύ περισσότερο που στο όνομα του ‘‘αντισταλινισμού’’ κλείσατε τα μάτια στον καθαρό αντικομμουνισμό που κρύφτηκε από πίσω του! Όχι τίποτε άλλο, αλλά να τα λέμε όλα!

Συνοψίζοντας και όσο αφορά τις αφεντομουτσουνάρες μας: Καμία μεμψιμοιρία και καμία εμμονή στην ιδεολογική καθαρότητα όταν πρόκειται για συμμαχίες. Οπωσδήποτε όμως εμμονή στο να υπογραμμίζουμε ποιος είναι ποιος και να μη ‘‘μπερδευόμαστε’’ και μπερδεύουμε και τον κόσμο. Οι συμμαχίες συμμαχίες αλλά και τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη. Είναι πολλά τα χρόνια που η Αριστερά μάσαγε και έκρυβε λόγια και έχωνε διάφορα ‘‘ενοχλητικά’’ πράγματα κάτω από τα χαλί, συντελώντας έτσι, εκτός των άλλων και σε μια μεγάλη αποϊδεολογικοποίηση. Και τώρα που ήρθαν ανάποδοι καιροί αυτή η τρύπα κάνει μπαμ! Δεν είναι κακό να αρχίσουμε να τη μπαλώνουμε σιγά-σιγά…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε ναυτεργάτη, καλώς ήρθες εδώ.


Καταλαβαίνουμε πώς λες αυτά που λες, αλλά θα μας επιτρέψεις, παλιός εσύ κι εμείς νεότεροι, να διαφωνήσουμε σε ορισμένα σημεία;

Εμείς, αντίθετα από εσένα, δεν χαρήκαμε που έφυγε (γιατί έφυγε μόνος του) από εδώ ο Λασκαράτος. Ο σκοπός που στήσαμε αυτό το τσαρδί δεν ήταν να τα λέμε ‘‘μεταξύ’’ μας, εμείς κι εμείς. Ο σκοπός ήταν να συνομιλήσουμε με τον πολύ κόσμο. Και φυσικά και με ανθρώπους που δεν συμφωνούν μαζί μας σε αυτό ή το άλλο ζήτημα. Γιατί λοιπόν να μη συνομιλούμε και με τον Λασκαράτο; Ιδίως από τη στιγμή που έχει απόψεις, προοδευτικές από τη μια μεριά, αλλά όχι υποχρεωτικά και αριστερές, τουλάχιστον όπως εννοούμε εμείς την Αριστερά (ταυτισμένη με τη μαρξική κοσμοθεωρία), οι οποίες όμως, ατυχώς, από πολύ κόσμο (όπως και από τον ίδιο) θεωρούνται αριστερές. Δεν είναι μια καλή ευκαιρία να μιλάμε μαζί του και όσοι μας παρακολουθούν, ενδεχομένως ακαταστάλακτοι πολιτικά, να βγάζουν τα συμπεράσματά τους; Τι έχουμε να φοβηθούμε; Και τι έχουμε να χάσουμε; Εμείς νομίζουμε ότι μόνο ωφέλεια μπορεί να προκύψει.

Ένα δεύτερο. Αποκαλείς τον Λασκαράτο όργανο. Δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς πώς το εννοείς, αλλά δεν μας κάθεται καλά. Τι θα πει όργανο; Ο Ρίζος γράφει στον υπότιτλο «όργανο της ΚΕ τού ΚΚΕ». Κι έπειτα, κι εμείς αριστερά όργανα είμαστε. Εννοείς ότι κάνει έμμισθη δουλειά; Το ΚΚΕ δεν έχει επαγγελματικά στελέχη; Και στο τέλος-τέλος: ποιος σου λέει ότι εγώ που γράφω δεν πληρώνομαι για τις ώρες που τρώω εδώ; (Να σου πούμε και το άλλο; Ότι γράφτηκε για μας πως είμαστε Μανιαδάκια, δηλαδή στημένο, ασφαλίτικο μπλογκ;)

Φίλε ναυτεργάτη και παλιέ κομμουνιστή δεν είναι εκεί το ζήτημα λοιπόν, κατά την ταπεινή μας άποψη. Το ζήτημα είναι η διαπάλη των ιδεών. Ας μείνουμε εκεί κι ας αφήσουμε τα άλλα. Στο κάτω-κάτω, τι ανάγκη έχουν οι δικές μας ιδέες αυτά τα άλλα, από τη στιγμή που είναι οι σωστές, δεν είναι;

Σε χαιρετούμε συντροφικά.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Έντιμη η συνοπτική αναφορά σου στην επίμαχη περίοδο (κάτι έκανε ο Γκράμσι μου φαίνετα! ;-) )

Κατά τα άλλα, ναι τα όρια είναι μπερδεμένα. Εδώ δηλώνει αριστερός ο Ψαριανός!!! Τι χρεία άλλων μαρτύρων έχουμε;

Για την υποψηφιότητα Ολάντ: Μα η γαλλική Αριστερά, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, θα έχει δικό της υποψήφιο. Κατ΄αρχήν, εκεί θα ρίξουμε τα κουκιά μας! Μετά βλέπουμε!... ;-)

(Είναι χρήσιμο, για να μας καταλάβεις, να διαβάσεις και το σχόλιό μας προς τον Μάρκο.)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Κάτι σε ρωτήσαμε, αλλά μας έγραψες! ;-) Εντάξει, ξέρουμε ότι το έχεις ρίξει στην κονόμα και δεν παρεξηγούμε! ;-)

Για να τα λέμε όλα όμως, μας τα γράφεις λίγο ανάποδα! Τι δουλειά έχει ο παραλληλισμός τού Ολάντ με τη σημερινή δική μας κατάσταση; Εμείς πήγαμε να βγάλουμε από τη μύγα ξύγκι ή ο πονηρός Φρανσουά; Μήπως διάβασες την ανάρτηση εντελώς τελείως διαγώνια; ;-)


Увидимся

Γρηγόρης είπε...

Σύντροφοι,

τα πιθανά σενάρια δεν είναι τελικά και τόσα πολλά,γιατί τα οικονομικά περιθώρια παγκοσμίως στενεύουν.

Σενάριο 1:"Είναι τιμιούλης και ανοίγει τα φύλλα του"

Ας τα ανοίξει όλα και ας μας εξηγήσει πειστικά πώς,κόντρα στις περισσότερες αναλύσεις μαρξιστών μα και αστών οικονομολόγων,θα μας εξασφαλίσει την επόμενη 5ετία στη Γαλλία έναν καπιταλισμό με δημοκρατία,ανθρώπινο πρόσωπο και ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο για τα φτωχά στρώματα.

Ήδη το 50% των Γάλλων φοβάται ότι τα επόμενα 2 χρόνια η χώρα τους θα κατρακυλήσει σε κατάσταση σαν της Ελλάδας.

Κι αν είναι και πολύ τιμιούλης,ας απολογηθεί για τις πρακτικές τού επικεφαλής του στη σοσιαλιστική Διεθνή,του ΓΑΠ.

Σενάριο 2:"Είναι πονηρούλης"

Απ: Δεν μας κάνει..

Σενάριο 3,το πιθανότερο κατεμέ:
"Είναι κουτοπονηρούλης"

"Για το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα, η κρίση στην Ελλάδα χρησιμοποιείται ως επιχείρημα καθιέρωσης των ευρωομολόγων θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να μετατεθεί σε βάθος χρόνου μια επόμενη κρίση. Μέσω του ευρωομολόγου οι πιέσεις στη ρευστότητα συγκρατούνται κι έτσι δίνεται η δυνατότητα ώστε: η ενδεχόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και του επενδυτικού περιβάλλοντος, που προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για κερδοφορία θα δώσει την ευκαιρία στο κεφάλαιο να είναι περισσότερο γενναιώδωρο."

Από ανακοίνωση του ΝPA και λοιπών:

http://tvxs.gr/news/ellada/gallikes-ekloges-ki-elliniki-krisi

Δηλαδή,"Βλέποντας,ελπίζοντας και κάνοντας".

Αλλά τί σημασία έχει η εξέταση σεναρίων,όταν κι εσείς ξεκινώντας από άλλο σημείο,του δίνετε την κατάλληλη απάντηση:

"Κι ας μην περιμένει να υιοθετήσουμε την άποψή του, και άποψη όλων των Ολάντ τού κόσμου τούτου, ότι αυτή η 'μοναδική βιώσιμη λύση' μπορεί να γίνει μέχρι και γοητευτική, φτάνει να 'διορθωθούν' οι 'ακρότητές' της… "

Τα λέμε!

Γρηγόρης είπε...

Και για να μην σας μπερδέψω για τις προθέσεις μου,σας αντιγράφω ξανά,συμφωνώντας ουσιαστικά πλήρως,με 1-2 διορθωσούλες μόνο:

"Συνοψίζοντας και όσο αφορά τις αφεντομουτσουνάρες μας: Καμία μεμψιμοιρία και καμία εμμονή στον ΦΥΓΟΜΑΧΟ ΣΕΧΤΑΡΙΣΜΟ όταν πρόκειται για ΕΝΙΑΙΟΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ(απεργίες,καταλήψεις,πορείες,αντιναζιστική δράση). Οπωσδήποτε όμως εμμονή στο να υπογραμμίζουμε ποιος είναι ποιος και να μη ‘‘μπερδευόμαστε’’ και μπερδεύουμε και τον κόσμο. Οι συμμαχίες συμμαχίες αλλά και τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη. Είναι πολλά τα χρόνια που η Αριστερά μάσαγε και έκρυβε λόγια και έχωνε διάφορα ‘‘ενοχλητικά’’ πράγματα κάτω από τα χαλί, συντελώντας έτσι, εκτός των άλλων και σε μια μεγάλη αποϊδεολογικοποίηση. Και τώρα που ήρθαν ανάποδοι καιροί αυτή η τρύπα κάνει μπαμ! Δεν είναι κακό να αρχίσουμε να τη μπαλώνουμε σιγά-σιγά…"

Έτσι ακριβώς και καλό βράδυ σε όλους!

OMADEON είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

Φίλε OMADEON, το σκεπτικό για τη διαγραφή τού σχολίου σου θα το εκθέσουμε αργότερα.

OMADEON είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
OMADEON είπε...

ΔΕΝ υπάρχει δικαιολογία για ΚΑΜΜΙΑ διαγραφή σχολίων μου από εσάς εδώ. Θα υπήρχε ΜΟΝΟ εαν είχατε διαμαρτυρηθεί ΚΑΙ για τη δική μου κατα-συκοφάντηση και διασυρμό (αντί να ξυπνάτε απότομα για τη δική σας).

Θα υπήρχε, ΑΝ υπήρχε διάλογος εκεί που ΕΠΡΕΠΕ να υπάρξει. Θα υπήρχε αν η "διένεξη" ήταν ΜΟΝΟ προσωπική. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙμ είναι βαθύτατο πολιτικό πρόβλημα της πιο αηδιαστικής νεο-σταλινικής ψύχωσης που χτύπησε ποτέ το ελληνικό αριστερό διαδίκτυο, με την ΠΛΗΡΗ κάλυψη του εν λόγω ανθρώπου.

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

Φίλε OMADEON, Σε παρακαλούμε θερμά να κάνεις λίγο υπομονή. Και σου δίνουμε μια πρόγευση τού σκεπτικού μας: κλικάραμε στην ταυτότητα ενός μπλογκ και το μόνο προσωπικά στοιχεία που βρήκαμε εκεί ήταν ένα μικρό αντρικό όνομα...

OMADEON είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Αντωνης είπε...

Είμαι ο Ιωσήφ Στάλιν αυτοπροσώπως και σε διατάζω να σταματήσεις τις ουσίες και να αφήσεις τον κόσμο στην ησυχία του, γιατί έχει και σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί απ' τις εμμονές σου...

Αλλιώς, θα σε στείλω σε γκούλαγκ όπου θα έχει ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ ΑΡΓΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ....Ναι, ναι, η σταλινική τρομοκρατία δεν έχει όρια...

Ανώνυμος είπε...

...τελικά δεν μπορείς να διαβάσεις τίποτα στο διαδίκτυο χωρίς να πέσεις πάνω στον αλλοπρόσαλλο ομαδέον και τις καταιγιστικές ανοησίες του (βρίζοντας και ασχημονώντας εδώ και μήνες αλλά πάντα δήθεν θιγόμενος & αμυνόμενος). Κι εν πάση περιπτώσει, όλες αυτές οι ύβρεις και το διαρκές τρολλάρισμα έχουν στόχο ανθρώπους και μπλόγκερ που ΚΑΤΙ προσφέρουν σε όσους τους διαβάζουμε, ο ομαδέον τί ακριβώς προσφέρει στη σελίδα του πέρα από ατελείωτες αυτοαναφορικές αναρτήσεις & κουτσαβακισμούς (το έτερον ήμισυ ειδικά). Τον Θεοδωράκη σε trance remix?

Λέφτηδες, την ξεχωριστή ανάρτηση στο παρδαλό του μπλογκ για την πάρτη σας δεν τη γλυτώνετε, οπότε καλό είναι να το κόψετε από τώρα.Λυπηθείτε και όσους σας επισκέπτονται δηλαδή...

Μπίλλυ Πίλγκριμ

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

διευκρινίζω σύντομα :

α) Το ... Μπούλκες απευθυνόταν στο παλιό Κομμουνιστή ναυτεργάτη ( φαντάζομαι όχι αρχαιότερο του Αμπατιέλου )
Είναι πράγματι αστείο τελικά να μπαίνει κάποιος εδώ πρώτη φορά και να σχολιάζει κατηγορώντας τον οποιονδήποτε ( πχ Λασκαράτο ) για όργανο.

β) Το "τι φταίξαμε εμείς" που σας έγραψα αφορά το γεγονός ότι ασχοληθηκατε με το κο Ολλαντ ως πρόσχημα για να βρείτε την ευκαιρία να μας πείτε ότι ο Στάλιν δεν ήταν μεν άγιος αλλά από την άλλη δεν είναι και η ενσάρκωση του κακού. κομίσατε γλαύκα ορέ , μόνο αυτό. κατά τα λοιπά ο δυνητικός πρόεδρος της χώρας των βατραχοφάγων έχει πολλά περισσότερα να του σούρετε επί της ουσίας , σε αυτόν και το γιαλαντζή προοδευτικό του κόμμα , η ατάκα "σταλινικές εκκαθαρίσεις σας πείραξε ;;;;

Τώρα καταλάβατε ορέ ;;;


Γρηγόρη

χαίρομαι να σε διαβάζω ορέ φίλτατε. .... να είσαι καλά . Θα έχουμε ευκαιρία να πούμε πολλά ενδιαφέροντα στο μέλλον κατά πως φαίνεται. και σκέψου πως "πρωτογνωριστήκαμε" εδώ μέσα


ΥΓ για τα ορέα γεγονότα που διαδραματίζονται μεταξύ γνωστών ( και μη εξαιρετέων ) εδώ μέσα ο γέρο Γιάκοβ θα παραμείνει απλός θεατής. Το θέαμα είναι πλούσιο και διασκεδαστικό , μαύρες μέρες που ζούμε


Γιάκοβ

OMADEON είπε...

Αντώναρε είσαι ένας ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ αποδεδειγμένος ψευταράκος και συκοφάντης χωρίς τιμή και αξιοπρέπεια. Το φτηνό σου "χιούμορ" ΔΕΝ σε σώζει γιατί αργά ή γρήγορα θα σε πάρουν χαμπάρι ΟΛΟΙ.

Και ΜΗΝ απειλείς εμένα με μαλακίες που διάβασες κάπου γιατί το διαδίκτυο ΔΕΝ το ξέρεις.

Με αυτό σου το σχόλιο, απέδειξες ότι ΔΕΝ υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να συνέλθεις οπότε η μοναδική λύση είναι η κλιμάκωση των στοιχείων σε βάρος σου. Οι δε leftg700 καλά θα κάνουν να αντιληφθούν τη μαλακία που κάνανε με τη λογοκρισία ορισμένων σχολίων μου.

Πάρε τώρα και την ανάλυσή μου για το νέο σου "περιεκτικό τσιράκι" τον γλύφτη σου pirateincl
http://metaomadeon.wordpress.com/2012/02/19/pirateincl/
Κοίτα ΠΟΙΟΣ μιλάει ‘κατά της Πρακτορολογίας της Αριστεράς’ – ο περιεκτικός super-πρακτορολόγος του blog antiplirophorisi, (pirateincl)

Αντωνης είπε...

"η μοναδική λύση είναι η κλιμάκωση των στοιχείων σε βάρος σου."

Σήμερα πήγα στο καρναβάλι. Μερικοί ήταν ντυμένοι μπάτσοι. Για πλάκα.

Εσύ παριστάνεις τον μπάτσο και τον χωροφύλακα στα σοβαρά. Κι έχεις και το θράσος να μιλάς για "σταλινισμό" από πάνω.

Η κατάστασή σου έχει ξεπεράσει το αξιοθρήνητο. Και προφανώς, δεν έχεις κανέναν να σε μαζέψει. Αν είχες, δεν θα γινόσουν θέαμα για κλαυσίγελο.

OMADEON είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

OMADEON, μη στείλεις άλλο σχόλιο μέχρι να ανεβεί δικό μας σχόλιο για το ζήτημα.

7Demons είπε...

Άσχετο:
Διαβάσατε τι γράφει η Σώτη πάλι και τι λαλάει ο στόμας της????
Μπροστά της η Σάρα Πέιλιν μας φαντάζει φιλο-αριστερή...

LeftG700 είπε...

Φίλε ΟMADEON,


Τα σχόλιά σου διαγράφτηκαν για τους εξής λόγους αθροιστικά:

1) Περιείχαν συνδέσμους που οδηγούσαν σε αναρτήσεις δικές σου με δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων (και φωτογραφικών). Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν διατηρεί απολύτως αυστηρά την ψευδωνυμία του, όπως εμείς λόγου χάρη, δεν αποτελεί καμία δικαιολογία. Δεν έχει δώσει την άδεια σε κανέναν για τέτοιου είδους διαφήμιση. Ούτε και σ’ εμάς για να γίνουμε διαφημιστική πλατφόρμα. Μπορείς να κάνεις ό,τι επιλέγεις στο τσαρδί σου. Είσαι ελεύθερος και βέβαια κρίνεσαι για το πώς αξιοποιείς την ελευθερία σου. Εμείς όμως αισθανόμαστε απολύτως δεσμευμένοι σε κάποιες αρχές.

2) Περιείχαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς το παραμικρό πολιτικό υπόβαθρο. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό σε καμία περίπτωση.

Πέραν αυτών:

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε καθόλου μα καθόλου γιατί, αφού διατηρείς δικό σου μπλογκ, χρησιμοποιείς το δικό μας για τέτοιου τύπου αντιπαραθέσεις. Αυτό δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί είτε τα σχόλιά σου είναι κόσμια, είτε όχι.

Τέλος, μια διευκρίνιση: Ίσως δεν κατανόησες το σχόλιό μας που ήταν και η αφορμή τής επίσκεψής σου εδώ και του μπάχαλου που ακολούθησε. Να το διευκρινίσουμε:

Δεν ισχυριστήκαμε ότι πέσαμε θύματα συκοφαντίας, όσο κι αν το συμπέρασμα που έβγαινε για τις θέσεις μας μάς αδικούσε κατάφορα. Ισχυριστήκαμε ότι πέσαμε θύματα μιας παρανάγνωσης, την οποία την ερμηνεύσαμε πολιτικά, σωστά ή λάθος. Δεν μιλήσαμε όμως για συκοφαντία ούτε το υπονοήσαμε.

Κι ακόμα πιο τέλος: Ο ‘‘σταλινισμός’’ δεν ενοχοποιούσε μόνο αθώους χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο ‘‘σταλινισμός’’ κατασκεύαζε και συνενόχους. Μάντεψε ποιος μίλησε για συνενόχους εδώ…

Υστερόγραφο: Είσαι ελεύθερος να πεις ό,τι θέλεις για τις διαγραφές τών σχολίων σου, όπως και για όσα γράψαμε στο σχόλιο αυτό. Τον Αντώνη όμως να τον αφήσεις απ’ έξω. Και μην έχεις την εντύπωση ότι χάνεις κάτι. Πιστεύεις αλήθεια ότι κάθισε έστω και ένας άνθρωπος να βγάλει άκρη από όλα αυτά τα κατεβατά που λίνκαρες; Για όνομα! Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε ώρες και ώρες, για να μη πω μέρες. Να είμαστε και λίγο ρεαλιστές.


Τα λέμε

OMADEON είπε...

Είστε αποδεδειγμένα ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟΙ υποκριτές ΚΑΙ ηλίθιοι ΜΟΝΟ για κλωτσιές με πλαστικά ρόπαλα.

Το παραμύθι της "δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων" ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ αν το χάψατε κι εσείς.

Σβήσατε και το λινκ που αποδεικνύει το ΨΕΜΑ που περιέχει.

Από τώρα και στο εξής είστε ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ του ανθρώπου που έγραψε ένα σωρό οχετούς τους οποίους ΔΕΝ σβήσατε αλλά πήρατε πούστικα το μέρος του παριστάνοντας τις παρθένες.

Αει σειχτίρ και ΟΥΣΤ

ΟΛΑ τα σχόλιά μου σώθηκαν και θα αναπαραχθούν αλλού. Και ΜΗΝ ξαναπαραπονεθείτε για αδικίες σε βάρος σας.

Υ.Γ. Είστε και πολύ ηλίθιοι αν νομίζετε ότι θα τη βγάλετε καθαρή με ΤΕΤΟΙΕΣ βλακείες. Στην πραγματικότητα οι στατιστικές επισκεψιμότητας εντελώς άλλα απέδειξαν. Είστε πολύ απλά ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ. Και τα ΠΟΛΛΑ μπλογκ που συκοφαντήθηκαν από τον Αντώνη (με τη δική σας συνενοχή) έχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορές πιο μεγάλη κίνηση.
Τα συγκεκριμμένα ποστ μου έχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ επισκέψεις και είναι ηλίθιο να κρύβεστε πίσω από τον ισχυρισμό της... "πολυπλοκότητας" ότι δήθεν κανείς δεν θα τα διαβάσει.

Αν είστε ΕΣΤΩ και ελάχιστα τίμιοι (που χλωμό το βλέπω σβήστε ΟΛΑ τα σχόλια που δεν σας αφορούν (δήθεν). Αλλά αφήσατε τη λάδπη χωρίς απάντηση.

OMADEON είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
OMADEON είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
OMADEON είπε...

Kι ακόμα πιο τέλος: Ο ‘‘σταλινισμός’’ δεν ενοχοποιούσε μόνο αθώους χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο ‘‘σταλινισμός’’ κατασκεύαζε και συνενόχους. Μάντεψε ποιος μίλησε για συνενόχους εδώ...

Μαλακίες τούμπανα. Ολοι γινόμαστε συνένοχοι της υποκρισίας και της ψευτιάς όταν την ΒΟΗΘΑΜΕ.

Να μήν κάνετε τέτοιες "μπαλιές του πιγκ-πογκ" γιατί θα μπει η μπάλα σας στο βόθρο χωρίς βαζελίνη.

Και ΣΙΓΑ μην απαιτείται "πολιτική διάσταση" στη συκοφαντία και στη διαφθορά. Από παντού τα "επιχειρήματά σας" μπάζουν νερά.

Εστειλα ΚΑΙ προσωπικό (με συμπαραλήπτη το γνωστό υποκριτή)

LeftG700 είπε...

@OMADEON:

Τι είναι αυτά τα πράγματα, ρε φίλε; Τι δουλειά έχεις να ποστάρεις εδώ λόγια μας, που γράψαμε εδώ, από παλαιότερες συγκρούσεις με τον Νοσφεράτο (ή οποιονδήποτε άλλον); Δεν καταλαβαίνεις ότι ξεπερνάς τα όρια; Αν θέλαμε να ανακυκλώσουμε το παρελθόν θα το κάναμε εμείς, όχι εσύ. Εσύ δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα, δεν το καταλαβαίνεις; Σε παρακαλούμε!

ΥΓ Όπως βλέπεις, για τα όσα ‘‘ευγενικά’’ γράφεις για μας αναιτίως δεν βγάζω κιχ. Ελεύθερα. (Αλλά είπαμε: ο καθένας —κι εμείς— κρίνεται για το πώς χειρίζεται την ελευθερία λόγου που παρέχουμε εδώ.) Όχι όμως τέτοια ‘‘ανακατώματα’’. Σεβάσου, αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι δεν σου μιλάμε άσχημα, παρ’ όλο που μας έχεις δώσει κάθε δικαίωμα να το κάνουμε.

ΥΓ2 Δεν επιδείξαμε την παραμικρή ανεντιμότητα απέναντί σου. Σου εξηγήσαμε εδώ, δημοσίως, τους λόγους για τους οποίους διαγράψαμε τα σχόλιά σου. Και δεν έχουμε κανένα λόγο να διαγράψουμε σχόλια που δεν αναφέρονται σ’ εμάς. Το γεγονός ότι δεν μας αρέσουν τέτοια ‘‘πλακώματα’’ δεν είναι λόγος να αρχίσουμε μαζικές διαγραφές. Όπως βλέπεις, έχουμε αφήσει κ α ι δικό σου σχόλιο. Τέλος: μήπως ξεχνάς ποιος πήρε πρώτος το λόγο εδώ επί τού ‘‘θέματος’’, κάνοντας την αρχή για το μπάχαλο; Καλό είναι να το θυμηθείς.

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Φίλε leftg700 είμαι εξοργισμένος με το παραλήρημα του κυρίου που υπογράφει ως omadeon. Τι αίσχη είναι αυτά; Όσο καιρό (πάνω από 1-1.5 χρόνο) επισκέφτομαι το μπλογκ σας, τέτοια άθλια σχόλια δεν έχω ξανασυναντήσει.

Ανώνυμος είπε...

Και πού'σαι ακόμα, 'ανανεωτικέ κομμουνιστή'.
Εγώ πάντως τους προειδοποίησα τους Λέφτηδες οτι δεν τους γλυτώνει τίποτα πλέον. Έχουνε μπει στο πάνθεον του 'σταλινισμού'.
Έστω για λόγους αισθητικούς έπρεπε να μπει μαχαίρι εξ'αρχής. Παρακολουθώ τη σελίδα τους περίπου δυο χρόνια. Χθες το πρωί μόλις είδα το γνωστό λογότυπο λέω πάει, αρχίσαμε.

Σαν μαζόχας που είμαι, έχω παρακολουθήσει αυτήν την ιστορία από τότε που ξεκίνησε, γύρω στα Χριστούγεννα, σε άλλο μπλογκ, όπου και μπλέχτηκε χωρίς ούτε να τον αφορά η αντιπαράθεση, αλλά και χωρίς καν να παίρνει πολιτική θέση.
Ε λοιπόν είναι πραγματικά τρομακτικό πλέον το θέαμα του πώς εξελίσσεται και διευρύνεται διαρκώς η ιντερνετική παράνοια αυτού του ανθρώπου (γιατί υποψιάζομαι το χειρότερο: οτι όλα αυτά τα εννοεί και όντως αισθάνεται 'διωκόμενος', μπαίνοντας ταυτόχρονα σε άσχετα μπλογκ και βρίζοντας με μανία- οπότε η περίπτωσή του είναι πραγματικά τραγική).

Μπίλλυ Πίλγκριμ

OMADEON είπε...

Ναι, πράγματι, δεν επιδείξατε την παραμικρή ανεντιμότητα σε μένα (πράγμα που ΗΔΗ αναγνώρισα στο τέλος, ξεκαθαρίζοντας κάτι...) με βάση τον τρόπο που ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ.

Για την ακρίβεια, με βάση όσα έχετε υποθέσει προχωρήσατε στις διαγραφές σημαντικών σχολίων που κάνατε, κλπ.

Και η πιο σημαντική βασική σας υπόθεση, από γενικότερη άποψη, είναι ότι οι συκοφαντίες του εν λόγω κυρίου δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο ιδιαίτερα βλαβερό γενικότερα στο διαδίκτυο. Κάποια άλλη στιγμή αυτό θα ξεκαθαριστεί.

Ναι, είναι αλήθεια ότι ήρθα πρώτος (και κακώς) διότι υπέθεσα ότι έχετε αντιληφθεί περισσότερα, όταν ασκήσατε εκείνη την κριτική σε διαστρεβλώσεις εναντίον σας (από τον dkoss).

Ναι, είναι αλήθεια, ότι έτσι όπως σβήστηκαν ορισμένα σχόλια, ο καθένας μπορεί να "πάρει γραμμή" ότι το θέμα δεν αφορά τίποτε άλλο από προσωπική εμμονή.

Και... ναι, είναι αλήθεια, ότι η υπερφόρτωση πληροφορίας είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της δυνατότητας να ανακαλύψει κανείς ΤΙ πραγματικά συνέβη σε γεγονότα διαλόγων στο διαδίκτυο.

Πέραν αυτών, ουδέν. Αν κάνετε την πάπια λόγω αβρότητας και δικαιοφροσύνης, όταν σας έφερα την οριστική απόδειξη και δικαίωση των παλιών παραπόνων σας εναντίον κάποιου άλλου, κάνατε λάθος. Ο τρόπος που σκέπτεστε χρήζει κριτικής. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ πολιτικής μάλιστα. Και -ναι- απογοητεύτηκα.

Προφανώς δεν σας νοιάζει αν το You Pay Your Crisis (ανάμεσα σε πολλά άλλα blog που συκοφαντήθηκαν με υπαιτιότητα του ανθρώπου τον οποίο προστατεύετε) υπέστη ένα μόνιμο πολιτικό πλήγμα ψευτιάς και λάσπης.

Προφανώς ίσως θεωρείτε ότι η λάσπη μπορεί να είναι και καλή, μερικές φορές, από πολιτική άποψη. Μπορεί και να μη το θεωρείτε, ή μπορεί κα να μη το έχετε σκεφτεί.

Αν θέλετε σβήστε τα όλα. Ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που σας κακομάθανε οι προγραμματιστές που επινόησαν το moderation.
Ομως στο μέλλον θα υπάρξουν και πιο οργανωμένα αντίδοτα για την κακή του χρήση (ΤΕΧΝΙΚΑ αντίδοτα ειδικού λογισμικού).

Είστε διάφανοι στη λογική σας, σαν το ήρεμο νερό της θάλασσας όταν έχει νηνεμία.
Η λογική του ήρεμου νερού και της επίπεδης επιφάνειας του διαταρράσσεται όμως με την πρώτη (είτε πολιτική είτε όχι) τρικυμία.

Καλή σας μέρα. Πήρατε ήδη τα πρώτα σας χειροκροτήματα από τον προστατευόμενό σας πατερούλη.
_____________
Υ.Γ. Κι εσύ ανώνυμε που μπήκες εδώ σαν ηλίθιος να πεις την αποψάρα σου μπορείς να τη βάλεις εκεί που ξέρεις.

OMADEON είπε...

"μπίλλυ πιλγκριμ"
λες (προφανώς για μένα)
Σαν μαζόχας που είμαι, έχω παρακολουθήσει αυτήν την ιστορία από τότε που ξεκίνησε, γύρω στα Χριστούγεννα, σε άλλο μπλογκ, όπου και μπλέχτηκε χωρίς ούτε να τον αφορά η αντιπαράθεση, αλλά και χωρίς καν να παίρνει πολιτική θέση.
Ε λοιπόν είναι πραγματικά τρομακτικό πλέον το θέαμα του πώς εξελίσσεται και διευρύνεται διαρκώς η ιντερνετική παράνοια αυτού του ανθρώπου (γιατί υποψιάζομαι το χειρότερο: οτι όλα αυτά τα εννοεί και όντως αισθάνεται 'διωκόμενος', μπαίνοντας ταυτόχρονα σε άσχετα μπλογκ και βρίζοντας με μανία- οπότε η περίπτωσή του είναι πραγματικά τραγική).


Τραγική είναι μόνο η ψευτιά που σκορπάς εδώ μέσα.
Συμπεριφέρεσαι σαν να μην υπήρξαν ΔΕΚΑΔΕΣ λίβελλοι που εξαπλώθηκαν σε πολλά μπλογκ με κύριο στόχο εμένα, σαν "αρχιγκεμπελίσκο" και άλλα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ παρανοϊκά (όχι από μένα, αλλά από άλλον).

Συμπεριφέρεσαι ΣΑΝ να μην ξέρεις ΤΙ τραγικά λάθη κάνανε οι άνθρωποι τους οποίους θέλεις να ενισχύσεις, όχι μόνο λάθη σοβαρών παρανοήσεων και βαρύτατης λάσπης, αλλά και διχαστικά για τον αγώνα στο διαδίκτυο, τον οποίο φθείρεις κι εσύ χωρίς να το καταλαβαίνεις.

ΑΝ λες αλήθεια (που χλωμό το βλέπω) ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι παρακολούθησες τα πάντα αλλά έπεσες θύμα των πρώτων εντυπώσεών σου, που διατήρησες χωρίς αναβάθμιση. Καιρός να αναβαθμιστούν.

Στο κύριο μπλογκ μας παραμένει ΠΑΝΤΑ η πρώτη γραμμή που το υπερασπίζει από τη στοχευμένη λάσπη εναντίον του. Αν κάποιοι ενοχλούνται από τις αλήθειες που αποδεικνύει, μπορείτε να πάτε να ζήσετε κάτω από τη γή σε απόλυτο σκοτάδι, όπως ορισμένα τρωκτικά.

@leftg700
Και (πάνω απ΄όλα) ΔΕΝ ζητάμε άδεια ποτέ, όταν αναφέρουμε δημόσια στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα για την αυτοπροβολή του διανοουμένου που κριτικάρουμε. Το φάουλ σας αυτό είναι ΤΡΑΓΙΚΟ και ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ. Ειλικρινά δεν το περίμενα, το να διαιωνίζετε τις πιο απίστευτες συκοφαντίες.

Theoprovlitos είπε...

Υπαρχει μια απολύτως συγκεκριμενη και συγκροτημενη ομαδα ιντερνετικών μπαχαλάκηδων οι οποίοι λειτουργουν σε τρια επιπεδα

Α. Διατηρουν δικο τους χωρο από τον οποίο καταφερονται εναντιον συγκεκριμενων προσωπων ή προτασεων και οχι φυσικα σε ιδεολογικο επίπεδο. Ο ρολος τους ειναι οι προγραφες εναντιον προσωπων της μη αρεσκειας τους με την μεθοδο εκδοσης πιστοποιητικων πολιτικων και κοινωνικων φρονηματων.

Β. Κυκλοφορουν επωνυμως σε άλλα blogs και δημιουργουν ως διαδικτυακοι μπαχαλακηδες ενα σουσουρο θελοντας να φανει ποιοι ειναι για να γινεται η παρουσια τους αντιληπτη από τρίτους ενδιαφερόμενους και να μην πανε χαμενα τα κόπια τους.

Γ. Κυκλοφορουν υπο διαφορα ψευδώνυμα ως καρικατουρες-κουκουλοφοροι παλι για τον ίδιο λογο αλλα ως "αγανακτισμένοι σχολιαστες" για το ξεκαρφωμα.

Περιεργως δε πως, τα ιδια και τα ιδια προσωπα (φαινεται από το υφος και το ηθος της γραφης τους) περιφερονται σε συγκεκριμενους χωρους προσπαθωντας είτε να παραξουν υπογεια πολιτική έιτε για να κατευθυνουν τη συζητηση προς άλλες κατευθυνσεις είτε για να αμαυρωσουν καποιον άλλο σχολιαστη και κυριως τα λεγομενα του κλπ.

Παρατηρειται δηλαδη το φαινομενο σχολιαστης-φαντασμα ΞΑΦΝΙΚΑ να εμφανιζεται κατω από μυστηριώδεις συνθηκες και να σχολιαζει μονο ενα συγκεκριμενο θεμα ή να επιτιθεται σε συγκεκριμενο σχολιαστη για καποια θεση του. Και μαλιστα συχνα πυκνα δεν εμφανιζεται μονο ενας μπαχαλακης αλλα πολλοι μαζι οι οποίοι - ουτε... συρμα να έπεφτε - πεφτουν σε κατασταση καταληψίας και εν χωρω εμφανιζονται για να επιτεθουν με απαξιωτικα σχολια, σπανιως όμως με επιχειρηματα ή αντιλογο. Η ΙΔΙΑ επωνυμη ή ανωνυμη ομιγυρις.

Και δεν μιλω μονο για μενα -σκασιλα μου αν 2-3 τσογλανοι τους οποιους εχω σε μηδενικη υπόληψη με βριζουν, στους όρχεις μου και το image που δεν εχω και που δεν σκοπευω να αποκτησω ποτέ για να καταστω αρεστος ή αποδεκτος στο εκαστοτε γκρουπούσκουλο.

Μιλω για συγκροτημενες επιθεσεις επί τη βασει προγραφων π.χ. στο σκιτσογραφο Σταθη, στο Νικο Ρουσση της Ελευθεροτυπίας επειδη κατήγγειλε για χαφιεδισμό ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ αριστερη κουκουλοφορο μεγαλοπαραγοντα η οποία ρουφιανευει συναδελφους της σε σκοτεινα παρακρατικα προσωπα, γονους χουντικων, επιδοτουμενους από ξενα κεντρα και υποψηφιους φιλελευθερων κομματων κλπ.

Εν ολιγοις, σε καθε υγειή χώρο εργαστηρι σκεψης και ηθικά καθαρό να περιμενετε τετοιου ειδους κρουσεις από τις οποίες δεν γλυτωνει ουτε η πλατεια Συνταγματος.

Το τελευταιο που επιθυμουν ειναι η ελευθερη σκεψη σε ενα διαρκη χορό μεταμφιεσμένων όπου το παρακρατος μεταμφιεζεται σε κρατος και τα κομματα φορουν στολες. Και οχι μονον αυτα, σε μια χώρα που γινεται διεθνες παρτυ δυσεκατομμυριων.

OMADEON είπε...

@theoprovlitos
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η ΕΥΡΕΙΑ ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Η παράνοιά σας μεγαλώνει.

Οι συνδέσεις μεταξύ ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετων περιστατικών πολλαπλασιάζονται.

Ο Ανίερος Γάμος μεταξύ ΠΔ και ΚΚΕ που επιδιώκει ο επίδοξος Λένιν του διαδικτύου είναι όμως είδος... βιασμού (της αλήθειας) και ΔΕΝ θα περάσει.

Λίγα λόγια τώρα για τα προ-αναφερθέντα πρόσωπα.

Το Νίκο Ρούσση τον θεωρώ ποταπό υβριστή και λασπολόγο. Αρνήθηκε τον τίμιο διάλογο επανειλλημένα με μοναδική βάση την ψευδωνυμία ή ανωνυμία του συνομιλητή του.

Το γελοιογράφο Στάθη, αντίθετα, τον θεωρώ έντιμο και αξιόλογο και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ θύμα λάσπης και άδικων επιθέσεων, με τις οποίες όμως εγώ δεν έχω καμμία σχέση, ΟΥΤΕ και ο διαδικτυακός μου περίγυρος.

Αυτός ο μύθος που όλα τα εξηγεί και όλα τα ισοπεδώνει, τον οποίο εξαπλώνετε με τις χειρότερες ΓΚΑΓΚΣΤΕΡΙΚΕΣ επιθέσεις κατά επιλεγμένων στόχων σας, είναι ένας παρανοϊκός μύθος με ΦΟΝΙΚΕΣ πολιτικές προεκτάσεις. Με μοναδική διαφορά ότι θα βρείτε τίμιους ανθρώπους μπροστά σας που θα σας διορθώσουν (δεν μπορώ να τα κάνω όλα εγώ).

Οποιος θέλει, πάει και βρίσκει την ΑΛΗΘΕΙΑ και ΜΟΝΟ αυτή, ξεκινώντας πάντα από το πάντα πρώτο ποστ στο ΤΙΜΙΟ μπλογκ Omadeon.

Κι όποιος το παίζει στρουθοκάμηλος με το κεφάλι στην άμμο, μπορεί τώρα να πάει να πνιγεί.

Υ.Γ. Τις μαλακιούλες διαφόρων τρολ στον γνωστό πατερούλη τις είδα και γέλασα. ΠΟΛΥ στα σοβαρά τις πήρε. Οπως είπα, η Ευρεία Παρανοϊκή Αριστερά κερδίζει το παιγνίδι των ιδεών.

Ανώνυμος είπε...

Έριξα μια ματιά στο προφίλ του Theoprovlitos και με προβλημάτισαν όρισμενα από τα μπλογκ που του αρέσουν.

Ξεκινώ από το "ΕΑΜ Β' ΥΔΡΟΧΟΟΣ" ή κάπως έτσι, του υπερεθνικιστή Παναγιώτη Τραϊανού. Συνωμοσιολογικό, παρανοϊκό ιστολόγιο με έντονο εθνικιστικό και ρατσιστικό χρώμα.

Πάμε παρακάτω. Απολλώνιον Κέντρο. Είδα εκεί μπόλικες ευφάνταστες θεωρίες συνωμοσίας, αλλά και σκληροπυρηνική ομοφοβία: σε άρθρο τους λένε ουσιαστικά ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που υιοθετούν παιδιά είναι μέρος κυκλώματος πολυεθνικών που θέλουν τα παιδιά αυτά για δούλους... Πολύ... ενδιαφέρον το ότι ο κύριος Theoprovlitos αρέσκεται σε τέτοια ιστολόγια.

Και έχει και το "Δελτίο των 11" του πατριδοκάπηλου Σπύρου Χατζάρα, ο οποίος είναι ρατσιστής μέχρι τα μπούνια, λειτουργεί ως φερέφωνο της Χρυσής Αυγής και προωθεί έναν εντελώς ακροδεξιό λόγο.

Εγώ τώρα ο απλός αναγνώστης τι να υποθέσω; Τι συμπέρασμα να βγάλω; Τι να καταλάβω ότι εμπνέει τον κύριο Theoprovlitos;

Το δε "Αντιπληροφόρηση" που παρακολουθεί ο κύριος Theprovlitos, με το ΜΥΘΟ ότι οι Εβραίοι "δεν πληρώνουν φόρους" και τον άθλιο, ρατσιστικό λίβελο του αίματος, είναι ένα αντισημιτικό και ρατσιστικό ξέρασμα.

Τέλος πάντων, εγώ είμαι απλά ένας ανώνυμος και, αφού δεν έχω ασχοληθεί να φτιάξω προφίλ ώστε να διαφημίζω τον εαυτό μου και τα... ενδιαφέροντά μου, μάλλον δε δικαιούμαι διά να ομιλώ.

Αλλά πραγματικά απορώ μαζί του. Και αναρωτιέμαι πόση βαρύτητα και αξία έχει ο λόγος ενός τέτοιου ατόμου, ανεξαρτήτως του αν βάζει τη φωτογραφία του στο ίντερνετ ή όχι.

Ιβάν είπε...

LeftG700, καλησπέρα.
@omadeon:
Στην περίπτωσή σου, έχω αναφερθεί. Σταμάτα να επαναλαμβάνεις ότι ο Αντώνης δεν είχε κρύψει το ονοματεπώνυμό του. Αν και απέφευγε να το χρησιμοποιεί, δεν το αμφισβήτησε αυτό.
Θα μπορούσες να κάνεις την όποια κριτική, γράφοντας απλώς ο Αντώνης του Lenin Reloaded, όπως θα έκανε κάθε σοβαρός και έντιμος άνθρωπος.
Εσύ, όμως, άνανδρε, επέλεξες να αναφέρεσαι στο πλήρες ονοματεπώνυμό του, επέλεξες να χρησιμοποιήσεις μία φωτογραφία του, και επέλεξες να ειρωνευτείς κάτω απ' αυτή.
Το ότι ΕΠΕΛΕΞΕΣ να αναφερθείς στα στοιχεία του, και ο ΧΥΔΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ με τον οποίο το έκανες, σε καθιστά άνανδρο και ανήθικο, με χαφιέδικη νοοτροπία.
Και αυτό (το ότι είσαι άνανδρος και ανήθικος), δεν είναι η άποψή μου. Είναι γεγονός, για όποιον ξέρει τα γεγονότα, και έχει ελάχιστη αξιοπρέπεια.

Φυσικά, έχεις δείξει και με άλλες αφορμές ότι είσαι ανήθικος.
Π.χ. (γιατί είναι αρκετές), ο φίλος Poe, μπήκε στο "μπλογκ" σου, να σχολιάσει, και ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, μετέφερες τα σχόλιά του, σε... άλλο "μπλογκ", και τα έκανες... ανάρτηση.

Λοιπόν, σταμάτα να μπαίνεις σε ιστολόγια, και να λες τον πόνο σου. Όπου σε πετυχαίνω, θα παίρνεις απαντήσεις.
Και δε θα μου παίρνει και χρόνο. Είσαι τόσο προβλέψιμος και τόσο γραφικός, που θα κάνω copy-paste, αυτό το σχόλιο.

OMADEON είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ιβάν είπε...

@omadeon:
Πάνω που έλεγα για τη γραφικότητά σου. Πριν γράψεις όσα έγραψες, αυτά είχαν ήδη απαντηθεί.
Πάμε ξανά:
Στην περίπτωσή σου, έχω αναφερθεί. Σταμάτα να επαναλαμβάνεις ότι ο Αντώνης δεν είχε κρύψει το ονοματεπώνυμό του. Αν και απέφευγε να το χρησιμοποιεί, δεν το αμφισβήτησε αυτό.
Θα μπορούσες να κάνεις την όποια κριτική, γράφοντας απλώς ο Αντώνης του Lenin Reloaded, όπως θα έκανε κάθε σοβαρός και έντιμος άνθρωπος.
Εσύ, όμως, άνανδρε, επέλεξες να αναφέρεσαι στο πλήρες ονοματεπώνυμό του, επέλεξες να χρησιμοποιήσεις μία φωτογραφία του, και επέλεξες να ειρωνευτείς κάτω απ' αυτή.
Το ότι ΕΠΕΛΕΞΕΣ να αναφερθείς στα στοιχεία του, και ο ΧΥΔΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ με τον οποίο το έκανες, σε καθιστά άνανδρο και ανήθικο, με χαφιέδικη νοοτροπία.
Και αυτό (το ότι είσαι άνανδρος και ανήθικος), δεν είναι η άποψή μου. Είναι γεγονός, για όποιον ξέρει τα γεγονότα, και έχει ελάχιστη αξιοπρέπεια.

Φυσικά, έχεις δείξει και με άλλες αφορμές ότι είσαι ανήθικος.
Π.χ. (γιατί είναι αρκετές), ο φίλος Poe, μπήκε στο "μπλογκ" σου, να σχολιάσει, και ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, μετέφερες τα σχόλιά του, σε... άλλο "μπλογκ", και τα έκανες... ανάρτηση.

Λοιπόν, σταμάτα να μπαίνεις σε ιστολόγια, και να λες τον πόνο σου. Όπου σε πετυχαίνω, θα παίρνεις απαντήσεις.
Και δε θα μου παίρνει και χρόνο. Είσαι τόσο προβλέψιμος και τόσο γραφικός, που θα κάνω copy-paste, αυτό το σχόλιο.

OMADEON είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

ΟΜΑDEON, δεν μας σέβεσαι καθόλου και δεν σέβεσαι και τους αναγνώστες που δεν χρωστάνε τίποτε και ήδη δυσανασχέτησαν έντονα. Το σχόλιό σου διαγράφτηκε γιατί περιείχε σύνδεσμο (δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης). Εφόσον κρατάς τα σχόλιά σου στείλτο πάλι χωρίς το σύνδεσμο.

Θα είναι το τελευταίο επί του θέματος που δημιούργησες. Ό,τι σε χωρίζει με τον Αντώνη δεν γίνεται να λυθεί εδώ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Ιβάν,


Σε παρακαλούμε θερμά να μη συνεχίσεις. Ο λόγος σου ακούστηκε δυνατά και καθαρά.

OMADEON είπε...

@leftg700
ΤΙ θα γίνει ρε μάγκες? ΘΑ συνεχίσετε την ΑΔΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟΨΕΩΝ?

Αφήνετε ένα τσουτσέκι εδώ να ψευδολογεί και να με συκοφαντεί επειδή σας ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ του?

ΠΟΙΟΣ ειναι αυτός ο ΙΒάν και ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ? Τουλάχιστον ο Αντώνης υπήρξε επί ΜΑΚΡΟΝ σύντροφος και τρίτος σημαντικότερος σχολιαστής στο μπλογκ μας.

ΟΡΙΣΤΕ και ανάρτηση που τον ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ από επιθέσεις πριν καιρό.
Για Τις Διαδικτυακές Επιθέσεις Στο Ιστολόγιο Radical Desire (“Σημείωμα 2″ – Ειλικρινής Καταγγελία Του Ιδρυτή Του)
http://omadeon.blogspot.com/2010/10/radical-desire.html


ΚΑΙ γι' αυτό τον κατακρίνω, διότι είναι ανέντιμες πρακτικές αυτά που κάνει μέσα στην άπαιχτη αλαζονεία που τον έχει πιάσει.
ΔΕΝ έχει δικαίωμα να θυσιάζει ανθρώπους στο βωμό των δικών του πολιτικών φιλοδοξιών και απώτερων σκοπιμοτήτων. Και τέλος... κάνει ΠΟΛΛΗ ζημιά σε ΟΛΟΥΣ με την προώθηση της εριστικής σέκτας χάριν της οποίας με ΠΡΟΔΩΣΕ. Κάνει ζημιά ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ στο ΚΚΕ, όπως ΗΔΗ άρχισε να αποδεικνύεται...

Αντωνης είπε...

@Omadeon

Μια τελευταία προσπάθεια μήπως συνέλθεις:

1. Σβήσε το ιστολόγιο Stalin Reloaded.
2. Σβήσε όλα τα λινκ σε προσωπικά στοιχεία έχεις αναρτήσει οποιουδήποτε, οπουδήποτε.
3. Σταμάτα να γίνεσαι όργανο τρίτων. Δεν καταλαβαίνεις τον ρόλο που υιοθέτησες. Δεν καταλαβαίνεις ότι κρύβεις άλλους από αυτούς που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν σοβαρά και αστεία προβλήματα και γίνεσαι εσύ στόχος.
4. Σταμάτα να ενοχλείς τρίτους και άσχετους με την υπόθεση ΣχΣ/Ίντυ.
5. Κοίταξε γύρω σου να δεις τι γίνεται. Ούτε το ελέγχεις, ούτε κατανοείς τη φύση του.
6. Κόψε το πολύ ίντερνετ.
7. Σταμάτα να βρίζεις ακατάσχετα και να μιλάς χωρίς ειρμό. Βάλε το μυαλό σου σε μια τάξη.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

O Αντώνης μίλησε για 'αποτυχημένους χαφιέδες' που 'παραβιάζουν ανοιχτές θύρες', αλλά κάτι τέτοιες 'λεπτές' διαφορές μάλλον δυσκολεύονται να τις πιάσουν οι 'αγωνιστές'.

Κι εφόσον το να γκουγκλίζεις δε σημαίνει οτι χαφιεδίζεις, μήπως δικαιούμαι ν'ανοίξω κι εγώ κανα μπλογκ με τα ονόματα του ομαδ. και του δόκτορος που μια χαρά τα βρίσκει κανείς μ'ενα γκουγκλάρισμα? Έτσι για νά'χουμε καλό ρώτημα δηλαδή...

Μπίλλυ Πίλγκριμ

Αντωνης είπε...

Στις 25/1/2010, και στο ιστολόγιο Through the Loophole, έγραψα ένα ποστ με το προσωπικό μου μανιφέστο για την επωνυμία και την ανωνυμία. Θα ήθελα να το θυμήσω για τους φυσιολογικούς ανθρώπους που διαβάζουν αυτό το ιστολόγιο, όχι για τον υπόκοσμο που δεν θα είχε κανένα πρόβλημα αν αύριο μαχαιρωνόμουν από κάποιον που έχουν φυτιλιάσει εναντίον μου και του έχουν δώσει τη φωτογραφία μου και τα στοιχεία μου.

57. Ανωνυμία και επωνυμία
Στο θεμελιώδες δίλημμα "ανώνυμο ή επώνυμο ιστολογείν;" επέλεξα "τίποτε από τα δύο", δηλαδή αναγκαστικά "και τα δύο." Η ανωνυμία σε προστατεύει, αλλά μόνο από τους άλλους και όχι από τον εαυτό σου. Η επωνυμία σε προστατεύει από τον εαυτό σου, αλλά όχι από τους άλλους. Φυσικά, δεν πρόκειται για ισομορφικό ζευγάρι: η ενσυνείδητη διασπορά του ίχνους του ονόματός σου ματαιώνει κάθε ανώνυμη αυτοαναφορά, ακόμα και αν η δεύτερη πλειοψηφεί ποσοτικά σε συντριπτικό βαθμό. Σε τι ελπίζει τότε κάποιος που επιλέγει την ανωνυμία μαζί με την επωνυμία, ή μάλλον, πώς μπορεί να ελπίζει ότι μπορεί να τις επιλέξει μαζί; Ελπίζει πως απ' το όνομα είναι εφικτό να κρατήσει μόνο την ευθύνη και από την απαλειφή του ονόματος μόνο την ελευθερία.

Την ελευθερία από τι όμως; Δεν είναι τούτη η ελευθερία ασύμβατη με την ευθύνη, δεν είναι ελευθερία ακριβώς από την ευθύνη; Όχι απαραίτητα. Όχι αν η "ευθύνη" είναι κάτι άλλο από συνώνυμο, ουσιαστικά, της υπόρρητης υπόθεσης της κυριότητας του εαυτού, της ιδιοκτησίας του κυρίου (ονόματος). Όχι αν "ευθύνη" σημαίνει πιστότητα στην σχέση με μια αλήθεια που χωρίς ελευθερία δεν θα μπορούσε να αρθρωθεί.

Και ο αναγνώστης; Σε αυτόν και σε αυτήν εμπιστεύεσαι ένα ανοιχτό μυστικό, δηλαδή ένα μυστικό χωρίς περιεχόμενο (εφόσον το υποτιθέμενο μυστικό δεν είναι μυστικό από κανένα): προσφέρεις ένα άδειο δώρο με την ελπίδα ότι αυτός που το παραλαμβάνει μαθαίνει να ερμηνεύει ως δώρο την καθαρή χειρονομία και όχι την ιδιοκτησία ενός κάποιου πράγματος. Με αυτόν τον τρόπο, δοσμένο χωρίς να ζητηθεί, το όνομά σου γίνεται πραγματικά ασήμαντο, μεταμορφώνεται εμμενώς σε κάτι άλλο από "στοιχείο" κάποιας σημασίας. Και έτσι ο άλλος, ο μόνος που μπορεί να κοιτάξει κατάματα την πραγματική κενότητα αυτού που του πρόσφερες, σε απελευθερώνει από το όνομα από το οποίο δεν μπορείς ο ίδιος να ελευθερωθείς.

Παρακαλώ το Left G 700 να σβήσει τα σχόλια τα οποία βρωμίζουν με τη σύνηθη ποταπότητα και χυδαιότητα του υπόκοσμου την (όποια επαπομείνασσα) συζήτηση. Εάν θελήσω promotion των βιβλίων μου ή της καριέρας μου μπορώ να την κάνω μόνος μου. Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ τον υπόκοσμο για τις (ανύπαρκτες) δημόσιές μου σχέσεις.

Δεν θα επανέλθω.

OMADEON είπε...

Αντώνη, λυπάμαι πραγματικά για το δρόμο που επέλεξες. Δεν θα σου απαντήσω σε όλα τα σημεία που έθεσες, παρά μόνον στα σημαντικά. Ξεκινάω:

1. Το Stalin Reloaded είναι η απάντηση στη συκοφαντική δυσφήμηση που ΕΣΥ διέπραξες εναντίον μου σε συναυτουργία με την ομάδα του Τάκη Φωτόπουλου, με την οποία ομάδα επέλεξες να συνταχθείς για λόγους που μόνο εσύ γνωρίζεις κι όλοι εμείς μόνο να υποθέσουμε μπορούμε. Αφού λοιπόν δεν έχεις διαγράψει τίποτα από τη λάσπη που πρώτος αναπαρήγαγες, αλλά και παρήγαγες τελικά, εναντίον μου (κι εδώ είναι που ταιριάζει τέλεια το "ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος") και δεν έχεις ανασκευάσει ούτε ένα ιώτα, δεν κατεβαίνει κανένα ιστολόγιο και δεν διαγράφεται καμία απάντηση στα ψέματά σου. Και στην τελική, δεν έχεις το δικαίωμα να υπαγορεύεις ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ τι θα κάνει με τα ιστολόγιά του, ειδικά όταν αμύνεται ενάντια σε λασπολογίες και κινείται και στα πλαίσια της νομιμότητας. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΝΕΝΟΣ και το υφάκι υπαστυνόμου Β' να το κόψεις. Και σου υπενθυμίζω και το ΨΕΜΑ που είπες ότι δήθεν απείλησα τον Celin (ο οποίος σε διέψευσε κατηγορηματικά, προκαλώντας την οργίλη και ανοίκεια αντίδρασή σου, λες κι έχεις δικαίωμα να ορίζεις ΕΣΥ τι θα πει κάποιος άλλος). Αντώνη... Μια φορα ψεύτης, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΨΕΥΤΗΣ. Να το θυμάσαι.

2. Ποια προσωπικά στοιχεία; Εσύ ο ίδιος βγήκες επανειλημμένα και προέβαλες το όνομά σου, δηλώνοντας ανοιχτά ότι είσαι ο ιδιοκτήτης των συγκεκριμένων ιστολογίων. Αφού εσύ ο ίδιος τα έβγαλες στη φόρα (όνομα, επίθετο, φωτογραφία, ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιστολογίων σου, τα πάντα), πώς έχεις την απαίτηση να μην κοινοποιούνται και από άλλους; Φαντάζομαι ότι θα ζητήσεις και από την "Ελευθεροτυπία" να πάει να πάρει πίσω όλα τα αντίτυπα του επίμαχου τεύχους του "Κοντέινερ". Πιθανώς θα στείλεις και κάνα email στον κύριο Σμυρναίο για να διαμαρτυρηθείς, γιατί, σύμφωνα με τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ λογική, "σου παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα". And while you're at it, γιατί δεν στέλνεις μια εντολή σε όλα τα ιστολόγια που σε έχουν κατά καιρούς αναφέρει με το όνομά σου ή αναδημοσίευσαν το άρθρο του "Κοντέινερ" όπου ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ αποκάλυπτες ότι είσαι ο ιδιοκτήτης του Radical Desire για να τα υποχρεώσεις να αφαιρέσουν αυτό το περιεχόμενο;

3. Τελικά σου είναι εξαιρετικά προσφιλής η τακτική της πρακτορολογίας Αντώνη. Κάθε φορά που κάποιος αμύνεται στη λασπολόγησή του από σένα ή σου ασκεί κριτική, αυτόματα τον χαρακτηρίζεις "πράκτορα". Τι άλλο να σχολιάσω πια γι'αυτή σου την τακτική; Έχει καταντήσει τόσο προβλέψιμη κι ανιαρή...

4. Οι ΣΧΣ είναι ένα σημαντικό και μαχητικό ιστολόγιο που συκοφαντήθηκε χυδαία, βάναυσα και συλλήβδην. Ξέρεις από ποιους. Και ξέρεις και πού αποσκοπούσαν μ'αυτή τη συκοφαντία. Εσύ υποστήριξες τους συκοφάντες για λόγους που εσύ γνωρίζεις κι εγώ μόνο να υποθέσω μπορώ. Εγώ προτίμησα να υποστηρίξω τα θύματα της συκοφαντίας και ν'ακολουθήσω το δρόμο της αλληλεγγύης. Ψάξε στο λεξικό τι σημαίνει αλληλεγγύη, είναι μια λέξη που την έννοιά της την έχεις ξεχάσει εδώ και αιώνες.

Στα άλλα τρία που ανέφερες απαξιώ ακόμα και να σου απαντήσω.

Ανώνυμος είπε...

Πώς μπορεί κανείς να είναι και ανώνυμος και επώνυμος ταυτόχρονα; Και πώς μπορεί κανείς να μην είναι ούτε ανώνυμος ούτε επώνυμος;

Παρακαλώ η απάντηση να γραφτεί σε γλώσσα που να καταλαβαίνουμε εμείς οι του ιντερνετικού υποκόσμου.

Χρήστος είπε...

Τι να σου πω Μπίλλυ. Αυτούς που λες εγώ δεν τους είδα να κυκλοφορούν και να διατάζουν τον έναν και τον άλλο στα μπλογκ ή όπου αλλού ή να δασκαλεύουν τον κόσμο πώς θα φερθεί. Άμα θέλαμε δασκάλεμα, έχουμε και τους γονείς μας για νας πρήζουν. Αδιάφοροι μου είναι κι ο ομαδεόν κι ο δοκτορ που λες, ή τελοσπάντων δε μου δώσανε ως τώρα λόγο για να ασχοληθώ μαζί τους, αν θες δε με πειράξανε εμένα σε κατι. Αλλά μου φαίνεται κάπως όταν έρχεται κάποιος κι εχει την αξιωση να μου πει πώς θα σκεφτώ και πώς θα μιλήσω και πώς θα φερθώ. Δε γουστάρω.

Ανώνυμος ο Μπλόγκερ είπε...

Αντώνη, καλό το μανιφέστο σου, αλλά για κάποιο λόγο παραλείπεις να πεις ότι οι περισσότεροι επώνυμοι μπλόγκερ χρησιμοποιούν το όνομα για να υποτιμούν και να υποβιβάζουν τους ανώνυμους ή ψευδώνυμους σχολιαστές. Πρόσεξε τι έχω δει να χρησιμοποιείται από επώνυμους μπλόγκερ:

1. ΕΓΩ είμαι ΕΠΩΝΥΜΟΣ κι έχω το θάρρος της γνώμης μου, εσύ που μου αντιμιλάς ανώνυμα ποιος νομίζεις ότι είσαι;

2. Αν είσαι ανώνυμος, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς.

3. ΜΟΝΟ όσοι κυκλοφορούν στο ίντερνετ με το όνομά τους και με τα πλήρη στοιχεία τους έχουν δικαίωμα γνώμης (όλοι οι άλλοι σωπάστε).

Και ξέρεις, δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Οπότε δυστυχώς το μανιφέστο σου πάσχει, γιατί δεν ανταποκρίνεται στη συμπεριφορά που εκδηλώνουν οι χρήστες του ίντερνετ.

Αντωνης είπε...

@Ο ανώνυμος ο μπλόγκερ:

Quiz για δυνατούς λύτες:

Το ιστολόγιο Radical Desire είχε μέχρι τον Γενάρη 911.000 κάτι χιτς. Το Lenin Reloaded έχει 226.331 ως αυτή τη στιγμή. Εικάζω ότι είναι ασφαλές με βάση τα στοιχεία αυτά να υποθέσουμε ότι γύρω στους 80.000-100.000 ανθρώπους έχουν επισκεφτεί αυτά τα δύο, χώρια το Through the Loophole και το Clamorous Being.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν επίσης πρόσβαση στο google. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είχαν την ευκαιρία να δουν το όνομά μου σε αναρτήσεις μεταφράσεων ή ανακοινώσεις για βιβλία.

ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΕΘΟΥΝ;

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΚΤΟΣ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ "ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ";

Ανώνυμος είπε...

Και επώνυμος και ανώνυμος ταυτόχρονα ή ούτε επώνυμος ούτε ανώνυμος και άρες, μάρες, κουκουνάρες.

Ανώνυμος είναι ο κοσμάκης που τον έχουν ρημάξει από παντού. Αυτός που τον καίνε όσα τραβάει κάθε μέρα στη δουλειά και παντού κι έχει ανάγκη να μιλήσει, αλλά θα τον τσακίσουν αν μάθουν ότι τόλμησε και μίλησε.

Επώνυμος είναι μόνο αυτός που δε μπορεί να τον πειράξει κανείς, γιατί έχει ισχύ, γιατί έχει εξουσία και γνωριμίες ή λεφτά. Ή γιατί αυτά που λέει δεν ενοχλούν κανέναν.

Τα υπόλοιπα είναι να'χαμε να λέγαμε.

Αντωνης είπε...

@Κοσμάκης που τα είδε σκούρα: Ανώνυμος δεν είσαι ούτε εσύ. Απλά εγώ δεν είμαι χαφιές. Υπάρχει διαφορά.

Ανώνυμος ο Μπλόγκερ είπε...

@Αντώνης:

Αυτό που λες δε στέκει, λυπάμαι. Εσύ ο ίδιος προβάλλεις τον εαυτό σου και το μπλογκ σου στο ίντερνετ και τώρα ξαφνικά λες "μη συνδέετε αυτά που γράφω και το πώς φέρομαι στο ίντερνετ με το όνομά μου". Αυτό δε γίνεται. Μην έχεις τέτοιες προσδοκίες. Κι αφού λες ότι η επωνυμία φέρνει ευθύνη, εφάρμοσέ το πρώτα στον εαυτό σου και μετά μίλα για τους άλλους. Γιατί αυτά που άρχισα τώρα να βλέπω, στο λέω με πολύ μεγάλη μου λύπη, μου δημιουργούν πολύ άσχημη εντύπωση για σένα.

Ανώνυμος ο Μπλόγκερ είπε...

Κι επειδή έχουμε μπερδέψει τις έννοιες των λέξεων, θα δώσω δυο παραδείγματα:

1. Η δημοσιοποίηση στοιχείων που κάποιος ΔΕΝ έχει δημοσιοποιήσει ή που ΔΕΝ έχει επιδιώξει να είναι δημόσια (προσοχή στο "επιδιώξει") σε συνδυασμό μάλιστα με προτροπή σε παρενόχληση ή βιαιοπραγία ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο ΕΙΝΑΙ χαφιεδισμός. Για παράδειγμα, αυτό που κάνουν συνέχεια οι ακροδεξιοί σε όποιον μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό ΕΙΝΑΙ χαφιεδισμός.

2. Το να λες "ο ΤΑΔΕ, που έχει ΔΗΛΩΣΕΙ ότι του ανήκει το ΤΑΔΕ μπλογκ φέρεται έτσι κι έτσι στους συνομιλητές του" ΔΕΝ είναι χαφιεδισμός.

Μην αλλάζουμε τα νοήματα των λέξεων, γιατί αυτό παραπέμπει σε ΑγγΣος.

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο, μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει αυτήν την αρρωστημένη ιστορία (τυχερέ).

Ο κ.ομαδέον εδώ και μήνες προσπαθεί να υπαγορέψει σε άλλους τί άποψη θα έχουν για το ιντιμίντια, τί άποψη θα εκφράσουν για τους 'Σχολιαστές' (μπλογκ στο οποίο ο ίδιος δεν ανήκει, αλλά για κάποιο λόγο παριστάνει τον Ηρακλέα τους).Έτσι ξεκίνησε κι η κόντρα του με τον Αντώνη.
Κι εγώ τους ΣΧΣ σκουπίδια τους θεωρώ. Θα απολογηθώ δηλαδή σε άσχετο τρίτο άτομο για την άποψή μου?
Αυτό κι άλλα πολλά, όπως το να μπαίνει σε άσχετες ιστοσελίδες και να προσπαθεί να εκβιάσει τη στάση τους, δήθεν πουλώντας φιλίες (όπως εδώ καλή ώρα) ή να γκαρίζει και να απειλεί όταν του κόβουν λίγο το βήχα, κι'αυτό τη στιγμή που στη δική του σελίδα δεν επιτρέπεται ελεύθερος σχολιασμός (παρά μόνο σε φίλους.)
Ποιός είναι τελικά αυτός που υπαγορεύει και δίνει οδηγίες σ'αυτήν την ιστορία φίλε Χρήστο? Γιατί εδώ μιλάμε πλέον για καθαρό νταβαντζηλίκι. Ποιός είναι τελωσπάντων ο κ. ομαδέον και γιατί είναι τόσο σημαντικός που θα ελέγχει τί λέει το κάθε μπλογκ, τί θέσεις παίρνει και τί αναρτήσεις κάνει?

Μπίλλυ Πίλγκριμ

Ανώνυμος ο Μπλόγκερ είπε...

Μπίλλυ, μην προσπαθείς να πουλήσεις τρέλα. Τους ΣΧΣ τους παρακολουθώ από τότε που ιδρύθηκαν και ξέρουμε όλοι ότι αυτό που λες δεν παίζει. Πήγαινε να πεις τις ιστορίες σου αλλού που να περνάνε. Κι όσο για το Ιντυμήντια, τα έχει κι αυτό τα λαθάκια του (κι ορισμένες φορές λαθάρες), αλλά προσφέρει έργο. Τώρα τι κόλλημα έχεις με τον ομαδεον, δεν καταλαβαίνω. Μπορεί να θες στο ίντερνετ να διαβάζεις μόνο αυτά που πιστεύεις εσύ. Αν θες ένα ίντερνετ-καθρέφτη, θα σε απογοητέψω. Είναι σαν την πραγματική ζωή που έχει απ'όλα κι απ'όλους. Live with it.

Χρήστος είπε...

Μπίλλυ,

Αυτά που λες εγώ δε μπορώ ούτε να τα επιβεβαιώσω ούτε να τα αρνηθώ. Θα μου επιτρέψεις λοιπόν, και μονο από το ύφος σου που κάτι μου θυμίζει, να διατηρήσω πάρα πολλές επιφυλάξεις για όσα λες.

Ανώνυμος ο Μπλόγκερ είπε...

Και θα πω και κάτι ακόμα, γιατί τα παιδιά από τους ΣΧΣ τα συμπαθώ για τη δουλειά που κάνουν και για την ενημέρωση που προσφέρουν. Επειδή ακριβώς ο Μπίλλυ είπε αυτό το "εδώ και μήνες", αναρωτιέμαι μήπως ο Μπίλλυ έρχεται τώρα να υποστηρίξει εκείνη την ομάδα της "Περιεκτικής Δημοκρατίας" που πριν από λίγους μήνες κουβαλήθηκε στους ΣΧΣ κι άρχισε να βρίζει και να συκοφαντεί τους πάντες, μπλογκ, κινήματα, ανθρώπους κλπ.

Ανώνυμος είπε...

"Το ιστολόγιο Radical Desire είχε μέχρι τον Γενάρη 911.000 κάτι χιτς. Το Lenin Reloaded έχει 226.331 ως αυτή τη στιγμή."

Δηλαδή από την αναγνωσιμότητα και μόνο κρίνεται η ποιότητα ενός ιστολογίου κι ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά του οικοδεσπότη; Είναι σα να λέμε ότι καλύτερη εφημερίδα της Αγγλίας είναι η Sun ή η Daily Mirror ή σα να λέμε ότι οι καλύτερες δημοσιογραφικές εκπομπές στην Ελλάδα ήταν αυτές του Τριανταφυλλόπουλου.

Disdaimona είπε...

@ Omadeon

Είναι εντελώς διαφορετικό να ΓΡΑΦΕΙ κάποιος επώνυμα από το να ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ κάποιος επώνυμα.

Μην κάνεις το κορόιδο.
Εχεις ανοίξει και καλά ενα πόλεμο "αξιοπρέπειας" αλλά δεν παίζεις τίμια Ομαντεον!

Ο Αντώνης δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία σου παρα το γεγονός πως τα έχει.

Το να φωναζεις αριστερα και δεξιά δεν σου αποδίδει κανένα δικαιο.

Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να φιμώνεις με τρομοκρατικές και φασιστικές μεθοδους την επιλογή του οποιουδήποτε να στηρίξει τον οποιοδήποτε.

Μην κανεις την πάπια. Σε εχουν κυνηγήσει οι φασίστες και ξέρεις πως το να ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΣ επώνυμα δεν είναι έντιμο. Αλλο οι μαλακιούλες για χάρη του εντυπωσιασμού Ομαντ κι αλλο η ΕΠΩΝΥΜΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ.

Το τραγικότερο είναι πως δεν αντιλαμβανεσαι πως φέρεσαι αφερέγγυα και αυτό εκθέτει εσένα σε κινδύνους και όχι κανένα άλλο.

Σταματα αυτό το αναξιοπρεπες παιχνίδι.
Μονος σου πηγες και μπλεχτηκες. Και όσο συνεχίζεις εσύ γίνεσαι στόχος Ομαντεόν και στοχοποιείς και αθώο κόσμο που σε φιλοξενεί στα μπλογκ του.

Φτάνει.

Ανώνυμος ο Μπλόγκερ είπε...

Κυρία Disdaimona, επώνυμη στοχοποίηση είναι αυτό που γίνεται από ορισμένα ακροδεξιά φόρουμ και μπλογκ που ψάχνουν επί τούτου τα προσωπικά δεδομένα ανθρώπων (τα οποία ΔΕΝ είχαν τύχει επί τούτου προβολής από εκείνους) με σκοπό την τρομοκράτησή τους ή ακόμα και την προτροπή σε τελέση εγκλημάτων εναντίον τους. Θυμηθείτε την υπόθεση της κυρίας Θάλειας Δραγώνα ή της κυρίας Ρεπούση, που δέχθηκαν χυδαίες επιθέσεις και απειλές από τον "πατριωτικό" χώρο.

Έκατσα κυρία Disdaimona κι άρχισα να μελετώ αυτή τη διένεξη μεταξύ του ομαδεον και του κυρίου Μπαλασόπουλου. Περισσότερο για κριτική συμπεριφοράς μου μοιάζει παρά για στοχοποίηση. Γιατί η στοχοποίηση έχει πάντα μέσα της την προτροπή σε παρενόχληση ή επίθεση εναντίον κάποιου.

Θα σας παραπέμψω λοιπόν κι εσάς με τη σειρά σας σε αυτό που είπα πριν: μην αλλάζετε τις σημασίες των λέξεων.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς διαφωνείς κύριε φίλε των 'Σχολιαστών'. Τα ίδια τα μέλη των ΣΧΣ δεν ασχολήθηκαν (εξ'οσων γνωρίζω) να μεταφέρουν διαμάχες σε τρίτα μπλογκ, να εκβιάζουν κτλ.

Αυτός που παριστάνει το νταβατζή τους για κάποιο μυστηριώδη λόγο είναι ο κύριος ομαδέον, σε βαθμό οι ίδιοι οι ΣΧΣ να απορούν.
Και για του λόγου το αληθές, τσεκάρετε την αντίδραση του ηγετικού μέλους των ΣΧΣ σε σχέση με την ψυχωτική συμπεριφορά του ομαδ.:
http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/01/22/απόψεις-επισημάνσεις-οικονομολόγου/#comment-83916

Αυτά από μένα, δεν έχω διάθεση ν'ασχολούμαι μ'αυτήν την ιστορία, αλλά δε γουστάρω κιόλας να πετυχαίνω παντού τον κ.ομαδέον και τα βρισίδια του να μπαχαλεύει συνεχώς άσχετες ιστοσελίδες. Αν απ'την άλλη όλος αυτός ο κατακλυσμός κακόγουστιάς και υβρεολογίου είναι του γούστου σας, πάω πάσο. Στο κάτω κάτω είναι θέμα του διαχειριστή.

Μπίλλυ Πίλγκριμ

Ανώνυμος ο Μπλόγκερ είπε...

Λυπάμαι κύριε Μπίλλυ,

Αλλά αυτό που είδα εγώ από τα timestamps όπως μου έρχονταν στο feedreader όλων των μπλογκ που διαβάζω έδειξαν ότι οι μοναδικοί που μπαχάλεψαν ιστοσελίδες ήταν τα μέλη της "Περιεκτικής Δημοκρατίας" και μερικοί υποστηρικτές τους.

Ανώνυμος ο Μπλόγκερ είπε...

Κύριε Μπίλλυ,

Προφανώς είστε εντελώς περιστασιακός αναγνώστης των ΣΧΣ για να θεωρείτε τον συγκεκριμένο συντάκτη "ηγετικό στέλεχος". Εκτός βέβαια αν ανήκετε στη συνωμοσιολογική ομάδα της "Περιεκτικής Δημοκρατίας" και προσπαθείτε τώρα να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Εν πάσει περιπτώσει, τα σχόλιά σας είναι γεμάτα ανακρίβειες κι έτσι δεν έχουν καμία αξία.

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

Σχετικα με τα blog που μου "αρεσουν" ειναι αυτα τα οποία διαβαζω ως μια εναλλακτικη πληροφορηση. Ο Τραιανος ειναι αρχιαοελληνιστης αν δεν απατωμαι αλλα εχει να καταθεση εναν λογο. Επίσης παρακολουθω και το τι γραφουν και αλλοι διαφοροι τους οποίους δεν θελω να κατονομασω χωρις να σημαινει οτι ειμαι κι εγω μασόνος επειδη τους παρακολουθω.

Αν θελεις να βρεις λαβρακια σημασια εχουν οι φιλιες διαφορων οι οποίες οταν καταγραφονται βοηθουν κι εσενα να εξαγεις τα συμπερασματα σου. Και παρακολουθωντας τα επιβεβαιωνεις και τεκμηριωνεις τις διαφορες εικασιες. Εσυ δηλαδη ΠΩΣ ξερεις τις θεσεις της Χρυσης Αυγης χωρις να εισαι μελος της; Εκτος αν εισαι.

Παρακαλω πολυ οταν ειναι κανεις ημιμαθης καλον ειναι να μην πουλα εξυπναδα. Το τι λεει η Αντιπληροφορηση δεν με αφορα. Εμενα με αφορα η πληροφόρηση. Να μην αποδιδεις λοιπον σε μενα αυτα που λενε ΑΛΛΟΙ. Το οτι εμφανιστηκες ξαφνικα από το πουθενα να με ψεξεις για το τι διαβαζω και τι παρακολουθω απλά επιβεβαιωνει το σχολιο που εκανα παραπανω.

Αλλα επειδη λοιπον πας γυρευοντας να μορφωθεις, σε πληροφορω λοιπον οτι οι μασονοεβραιοι εγκαθετοι επιχειρηματιες του Ρωτσιλντ που εγκατασταθηκαν στην Θεσσαλονικη και την Μακεδονια γενικοτερα στα μεσα του 19ου αιωνα για να απορροφησουν με ξενα κεφαλαια την ιδιωτικοποιημενη πλεον οικονομια της καταχρεωμενης στους Ρωτσιλντ Οθωμανικης Αυτοκρατορίας ΔΕΝ πληρωναν φορους, ουτε γροσσι διοτι διατηρουσαν επίτηδες ξενες υπηκοοτητες (Ιταλικη, Γαλλικη, Ισπανικη, Γερμανικη κλπ) και αυτο που εκαναν ειναι να ζουν παρασιτικα τοσο σε βαρος της χωρας στην οποία εγκατασταθηκαν σαν βδελλες όσο και σε βαρος των λαων που κατοικουσαν εκει συμπεριλαμβανομενων και των εβραιων, με ιδιατερη εκμεταλλευση στην ανηλικη εργασία, την υπερεργασία και την γυναικεία εργασία. Οι πηγες μου εβραϊκοτατες.

Οτι οι εβραίοι δεν πληρωνουν ως προσωπα φορους ειναι ψευδες, ισχυει το ιδιο όμως και για την περιουσια του ΚΙΣ; Γιατι ολες οι αναφορες από "αγανακτισμενους πολίτες" περι αφορολογητων θρησευματων υποπτως αφορουν μονο την εκκλησια...

Και τελος θα θεωρουσες σωστό οποιος χριστιανος πεθαινει ακληρος η περιουσια του να περνα στην Εκκλησια της Ελλαδος αντι για το Ελληνικο κρατος; Αν οχι τοτε πως αποδεχεσαι η περιουσια των εβραιων να πηγαινει στο ΚΙΣ αντι για την Ελληνικη πολιτεία τουλαχιστον εκεινω που χαθηκαν στην κατοχη;

Την οικογενεια Constantini de Canea (εκ Χανιων) που με ισχύ καπέλωσαν την παραδοσιακή Συναγωγη της Μασσαλίας, εκλεψαν από μεσα τα βιβλία και δημιουργησαν σχισμα και παρασυναγωγη παρα τις διαμαρτυριες του τοπικου πληθυσμου την γνωριζεις; Την οικογενεια Dassault-Allatini που παραγει από τα πολεμικα αεροπλανα (που υποχρεωνομαστε να αγοραζουμε με δανεια από τις δικες τους Γαλλικες Τραπεζες) μεχρι κουλουρακια τη γνωριζεις; Tην αναστατωση που δημιουργησαν οι συγκεκριμενες 5-6 οικογενεις διαφωτιστων στην Εβραϊκη κοινοτητα της Θεσσαλονιης την γνωριζεις; Μηπως το ποιοι δημιουργησαν τον σφαγεα του Ελληνισμου και του Χριστιανικου πληθυσμου γενικοτερα Κεμαλ Ατατουρκ;

Οταν τα μαθεις τοτε ελα να με εγκαλεσεις. Η γενικευση ειναι μια πολυ ομορφη εφευρεση είτε για να τσουβαλιαζονται όλοι ως ενοχοι, αλλα κυριως για να παριστανουν τους αθωους μεχρι και οι κατα συρροην δολοφονοι των οποίων οι ακορεστη διψα για χρημα, εξουσια και ισχυ έφτασε την ανθρωπότητα στα χαλια που βρισκεται σημερα χρησιμοποιωντας ως αλλοθι ποτε τον ανρωπισμο, πότε τον διαφωτισμό, πότε την ειρηνην και την Ταξιν και ποτε την οικολογία.

Το δικαιωμα στην αυτοαμυνα της χωρας μου δεν προκειται να το απεμπολίσω επειδη καποιοι εχουν εφευρει διαφορα τερτιπια και μηχανορραφίες για να κλείνουν στοματα δια της απαξιωσης.

Theoprovlitos είπε...

@ Ομαδεον

Οταν θα παθω Alzheimer θα σε ειδοποιήσω να γραφεις αυτα που γραφεις. Διοτι τον Νικο Ρουσση δεν τον ηξερα. Αλλα ειδα με τα ματακια μου τον τρόπο που του φερθηκαν οι παρακρατικοι διαχειριστες του γκρουπ γι ατην Ελευθεροτυπία. Το πως δηλαδη του φιεγραψαν τα σχολι αεπειδη ενοχλουσαν οι αληθεις που εγραφε. Το ποιοι βρισκονται πραγματικα πισω από την ομαδα κρουσης της Ελευθεροτυπίας οι οποίοι ενω παριστανουν τους αριστερους χαφιεφιζουν με εντυπωσιακη οικιοτητα τον συναδελφο τους (και μαλιστα με την απειλη αντιπόίνων) σε εναν πρακτορα γιο χουντικου του οποίου η οργανωση οχι μονο χρηματοδοτείται από τον Σορος αλλα παίζει και απσοταθεροποιητικο και αποδομητικο ρολο στα Βαλκανια. Ο ιδιος δε κατβηκε και υποψηφιος με το κομμα Φιλελευθερων.
Για να το ξαναπω συνοπτικα. Μια υποτιθεμενη αριστερη χαφιεδιζει σε ενα επαγγελματια νεοφιλελευθερο χαφιέ ο οποίος ειναι και μελος της Μασονικης Ενωσης Ευρωπης και εμπλεκεται κατα το παρελθον με σκοτεινους κυκλους που εχουν σχεση και με την Σαιεντολογια και την παρακολουθηση πολιτων. Θες κι αλλα;

Kαι βγαινει ξαφνικα ενα ανωνυμο ξεκωλο με ψευδωνυμο Δαναη Μονοκινι ή Δαναη Παπαδοπουλου (αναλογως τα φεγγαρια) και επιτιθεται στο Ρουσση. Και ξαφνικα βγαινεις και εσυ από το "πουθενα" να υπερασπιστεις την περσονα που βριζει το δημοσιογραφο ο οποίος καταγγελει μεθοδευσεις; Ή την άλλη, το χαφιε του χαφιέ;

Tην αλλη φορα παλι, με ειχες αποκαλεσει στο Ροιδη ηλίθιο χωρις να σου δωσω δικαιωμα και ο Ροιδης σε αφησε να με βριζεις. Και λιγο μετα φιμωσε εμενα και με λογοκρινε και εκτοτε εχω αποκλεισμο από το blog του Ροιδη (επειδξη τους χαλαω της σουπα) επιδη δηθεν χρησιμοποιησα απαξιωτικους ορους και γλωσσα σε σχολιο το οποίο όμως δεν δημοσιευσε για να το δουν και οι αλλοι.

Οσον αφορα την επιθεση στο Σταθη, βγηκε ο αλλος ο χαφιες στο blog του Λασκαρατου να ξεσηκωσει πανστρατια για να κανουν επίθεση στη στηλη του Σταθη (προσφιλες θεμα και του Λασκαρατου εξ αλλου) ενω οι ίδιοι και οι ίδιοι αρνητικοι σχολιαστες εν χωρω ήδη εβριζαν το Σταθη. Και μαλιστα υποτιθεμενοι τεως συναδελφοι του. Προφανως και παλι από τον ιδιο χωρο που εβριζαν και το Ρουσση.

Τωρα, αρεσκεσαι να παριστανεις το θυμα ενω εσυ φυτρωνεις εκει που δεν σε σπερνουν οχι για να τοποθετηθεις επί του εκαστοτε κειμενου αλλα για να κατηγορησεις αλλους ή να συνηγορησεις υπερ προσωπων υπόπτου προτερου βιου. Δεν σου φταινε οι αλλοι.

Κι εγω κακως ασχολουμαι σε αυτο το ιντερεντικο ξεκατινιασμα που ριχνει πολυ το επίπεδο καθε διαλογου. Μηπως αυτο τελικα ειναι και το ζητούμενο;

Ανώνυμος ο Μπλόγκερ είπε...

@Theoprovlitos

Γράφετε

''Kαι βγαινει ξαφνικα ενα ανωνυμο ξεκωλο με ψευδωνυμο Δαναη Μονοκινι ή Δαναη Παπαδοπουλου (αναλογως τα φεγγαρια) και επιτιθεται στο Ρουσση. Και ξαφνικα βγαινεις και εσυ από το "πουθενα" να υπερασπιστεις την περσονα που βριζει το δημοσιογραφο ο οποίος καταγγελει μεθοδευσεις; Ή την άλλη, το χαφιε του χαφιέ;''

Κύριε Θεοπρόβλητε, θα αφήσω προς το παρόν στην άκρη τη ροπή που έχετε προς τις παρανοϊκές και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας που μέχρι τώρα είχα συνηθίσει να βλέπω να προπαγανδίζονται από τη σκληροπυρηνική Ακροδεξιά (να σας χαίρονται οι "αριστεροί" και "αντισυστημικοί" φίλοι και ομοϊδεάτες σας, προφανώς ταιριάζετε στις ιδέες αλλιώς δε θα συμπεθεριάζατε).

Παρατηρώ ότι χαρακτηρίζεστε από ένα βαθύτατο σεξισμό και μισογυνισμό. Κρίνετε μια σχολιάστρια από το τι επιλέγει να φοράει. Πραγματικά, τι σας κόφτει; Μόνο οι ακροδεξιοί και οι χριστιανο-ισλαμοταλιμπάν κρίνουν τις γυναίκες με βάση αυτό το κριτήριο. Από την άλλη βέβαια, ενδέχεται αυτή η χολή που βγάζετε και η επιθυμία σας να πλήξετε κάποια γυναίκα με την οποία διαφωνείτε αποκαλώντας την ξέκωλο, τσούλα ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο με βάση το τι της αρέσει να φορά (που δε σας πέφτει λόγος, βάλτε το καλά στο μυαλό σας, όσο τελοσπάντων μυαλό έχετε) είναι συχνά σημάδι λανθανουσών και καταπιεσμένων ομοφυλοφιλικών ορμών που εκδηλώνονται με μίσος προς αυτό που πιθανώς θα θέλατε να είστε. Καλύτερα να το ψάξετε, αλλά θα χρειαστεί να αναζητήσετε επιστημονική συνδρομή.

Theoprovlitos είπε...

Κυριε Ανωνυμε

Εντυπωση μου κανει οτι παρ ολα τα ντοκουμεντα και τα πειστηρια που παραθετω εξακολουθειτε να μιλατε για ΘΕΩΡΙΕΣ συνωμοσιας. Επι της ουσιας ΟΥΔΕΙΣ αντιλογος. Οτι εστω κατι απο αυτ απου παραθετω ειναι πλαστο ή υποβνολιμαίο. Απλα εχετε στησει διαφορα παραμαγαζα, μεταξυ αυτων ΚΑΙ την Χρυση Αυγη για να μπορειτε να φακελωνετε και να διαχειριζεσθε τον εκαστοτε ανεγκεφαλο που σπευδει να καταταγει στις ταξεις της αλλα και να κατατασετε με βασει δημιουργημενων στερεοτυπων οποιονδηποτε ήθελε να αντισταθει στο παρακρατος σας,

Στην παλετα τον απαξιωτικων καινοφανων χαρακτηρισμων κοντα στου ομοφοβικού, αντισημιτη, εθνικιστη ρατσιστη, ακροδεξιου υπαρχει και του σεξιστη. Μια ποικιλια τελως παντων. Για να το πω πιο κατανοητα, οποιοσδηποτε αριστερος αντιδρα στην επελαση του παγκοσμιοποιημενου κεφαλαιου προτασοντας μια καποια εθνικη αντισταση, του κολατε το γαλαζιο αστερακι του εθνικιστη αφου προηγουμενως εχετε φροντισει να δαιμονοποιησετε όσο μπορειτε το τι σημαινει εθνος ή πατριδα. Ευκολα! Πρωτα κυκλοφορει ο Βοριδης ως τραμοουκος με ροπαλα, εν συνεχεια κατατασεται σε ενα εθνικιστικο κομμα μαϊμου που υπερψηφιζει το μνημονιο, κτυπαει δουλειες διαφορων reality shows Ισραηλινων συμφεροντων στον Ant1 και καταληγει στην νεα Δημοκρατια. Ποιον δουλευετε; Και για ποιον δουλευετε;

Eπι του προκειμενου, μια υποτιθεμενη πολιτικοποιημενη καρικατουρα διατηρει και blog test-drive για τα μονοκινι, δηλαδη πιο μοντελακι αφηνει περισσοτερο κωλο ακαλυπτο = ξεκωλο και εφαρμοζει καλυτερα στον καβαλο και εγκαλειτε εμενα που απλα περιγραφω αυτο που ειναι και που η ιδια καμαρωνει κι ολας. Η δε συγκεκριμενη καρικατουρα αγνωστων λοιπων στοιχειων -πλην της εξειδικευσης στα ξεκωλα μαγιω- ξαφνικα εμφανιζεται να σχολιασει περι σοβαρων θεματων τα οποία ΟΛΩΣ τυχαιως αφορουν μονιμως μια συγκεκριμενη γιαφκα;

Η συγκεκριμενη προσωπικοτης παντως παντως με τα σοβαρα ενδιαφεροντα και το μεταλασσομενο ονοματεπωνυμο στην οποία ΕΣΕΙΣ προφανως από φροϋδικο ολισθημα γλωττα λανθανουσα της αποδίδετε τον χαρακτηρισμό και της τσούλας (εγω απλα αναφερθηκα στο πιο αντιπροσωπευτικο σημειο της προσωπικοτητας της που η ιδια εχει επιλεξει να την χαρακτηριζει και που ειναι τα ξεκωλα μαγιω) τι νοημα εχει να εμφανιζεται ως παρατρεχαμενη.

Οσον αφορα το κλισε περι λανθανουσων ομοφυλοφιλικων ορμων όποιου δεν επιλεγει να θαυμαζει ως ισοτιμο συνομιλητη την καθε περσονα-φαντασμα που αρεσκεται να επιδεικνυεται στο ιντερνετ ή στα τραπεζια των σκυλαδικων, οταν το ξανασκεφτω και το παρω απόφαση, θα σου ζητησω να ανεβασεις και δικη σου φωτογραφια στο ιντερνετ μηπως, αγαπουλα, γουσταρω εσενα περισσοτερο από αυτην.

Γιατι δεν κανεις και εσυ ενα blog για αντρικα string να ανεβεις και στην υπόληψη όσων δεν ειναι σεξιστες σαν κι εμενα...

Διαβολοπρόβλητος είπε...

Κοίτα Θεοπρόβλητε, τις ρατσιστικές και συνωμοσιολογικές σου αηδίες να πας να τις πουλήσεις πουθενά αλλού. Πήγαινε στο Δίκτυο 21, στη Χρυσή Αυγή, στο e-grammes, στο Δεξί Εξτρέμ, στο Hellas-Orthodoxy, στην Περιεκτική Δημοκρατία ή σε κάτι ανάλογο. Εδώ οι μπούρδες σου δεν περνάνε, δεν είμαστε ούτε Τρίτο Μάτι ούτε Strange ούτε έχουμε όρεξη να μας πρήζει ο κάθε ψυχάκιας που βλέπει παντού Εβραίους. Τράβα λοιπόν να κάνεις καμιά επανάληψη στα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών" ή σε ότι άλλη ρατσιστική μαλακία γουστάρεις να διαβάζεις και παράτα μας ήσυχους.

Κι όσο για τα περί ξέκωλων κλπ κλπ κλπ, καλά σου λέει ο άλλος. Ούτε λόγος σου πέφτει ούτε ανδρισμό δείχνουν οι τσιρίδες σου. Το αντίθετο!

Theoprovlitos είπε...

Yes Grand Master

Whatever You say...

By the way, είστε πολλοί ή ομιλειτε σε πρωτο πληθυντικό λόγω πληθυντικου ευγενείας;

Παντως πανταχου παροντες σας βλεπω. Δεν φανταζομαι (λογω υπερβολικων θαρρητων) ΚΑΙ αυτο το real Estate να ειναι δικο σας... Γιατι από το δεξιοπατριωτικο δικτυο 21 με εκδιωξαν επίσης.

Παντως καλα κανετε και πονταρετε παντου. Αλοίμονον αν ο σωστος επιχειρηματιας τοποθετουσε ολα τα λεφτα του μονο σε ένα προϊον. Γι αυτο συστηνονται εξ αλλου και οι ΑΝΩΝΥΜΕΣ Εταιρίες.

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ


Παρά τις προσπάθειές μας, το τσαρδί μας έγινε μπάχαλο και ρεζίλι των σκυλιών. Επιπλέον, βιάστηκε από κάποιους σχολιαστές που έκαναν κατάχρηση της ελευθερίας λόγου και μας εξέθεσαν αφού επέβαλαν με το έτσι θέλω να παραβιαστούν εδώ αρχές τις οποίες τηρούμε και υποστηρίζουμε. Η προσωπική ζημιά από αυτό το βιασμό είναι το λιγότερο, ιδίως από τη στιγμή που μπλογκ μας είναι αυστηρά ανώνυμο,. Επειδή όμως εμφανιζόμαστε και μιλάμε από θέσεις τής Αριστεράς, όπως τις καταλαβαίνουμε εμείς, η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί, θέλουμε δεν θέλουμε, συμπαρασύρει και την παράταξη στην οποία ανήκουμε. Αυτό μας στενοχώρησε πολύ, μετά μας απογοήτευσε και στο τέλος μάς θύμωσε. Λοιπόν:

1. Ο OMADEON έχει την κύρια ευθύνη για ό,τι έγινε εδώ.

2. Η κατ’ αρχήν ευθύνη του συνίσταται στο ότι μετέφερε εδώ τις διαφορές που έχει με άλλον μπλόγκερ. Και το κατ’ αρχήν λάθος τού διαχειριστή είναι ότι δεν συνειδητοποίησε εγκαίρως, δηλαδή από την πρώτη στιγμή, ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πολιτική αρχών που προσπάθησε να τηρήσει (ελευθερία λόγου) ισοδυναμούσε με αρχίδια πολιτική.

3. Η άποψή του OMADEON σχετικά με το δικαίωμά του να δημοσιοποιεί προσωπικά στοιχεία για να υπερασπιστεί τον εαυτό του από άδικες κατηγορίες μάς φαίνεται παντελώς ακατανόητη. Δεν προσφέρει τίποτε στην υπεράσπιση του εαυτού του (για την οποία, φυσικά, έχει κάθε δικαίωμα) το όνομα και η φωτογραφία αυτού που θεωρεί ότι τον αδίκησε. Αντίθετα μπορεί να βλάψει με πολλούς τρόπους και, ενδεχομένως, με πολύ βαριές συνέπειες το πρόσωπο του οποίου τα στοιχεία κρεμιώνται στο μανταλάκι. Η μετατροπή τού δικαιώματος στην υπεράσπιση του εαυτού σε δικαίωμα να επιφέρεις βλάβη στον άλλο χωρίς αυτή η βλάβη να συνεπάγεται καμία ενίσχυση της υπερασπιστικής επιχειρηματολογίας υποδηλώνει τυφλή εκδικητικότητα και είναι απαράδεκτη.

4. Το επιχείρημα ότι δεν παραβιάζεται καμία δεοντολογία επειδή τα στοιχεία δεν είναι απόρρητα (όπως π.χ. τα δικά μας) είναι απολύτως έωλο κατά την άποψή μας. Κατά την (ισχυρή) άποψή μας, τα μόνα στοιχεία που η δεοντολογία επιτρέπει να αναφερθούν είναι αυτά τα οποία δηλώνονται στην ταυτότητα του μπλογκ (ή στην περσόνα των σχολιαστών).

5. Τις ίδιες ωμές παραβιάσεις τής δεοντολογίας διέπραξαν και οι ανώνυμοι που ποστάρισαν εδώ ένα σωρό συνδέσμους με προσωπικά στοιχεία.

6. Ο OMADEON, επιπλέον, επέδειξε παροιμιώδη απώλεια ψυχραιμίας εξ αιτίας της οποίας συμπεριφέρθηκε ως ταύρος εν υαλοπωλείω. Αυτό χειροτέρευσε ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

1. Δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να σχολιάζει εδώ πλέον ο OMADEON. Μπορεί να σχολιάσει αυτή την απόφασή μας, αλλά πέραν τούτου ουδέν.

2. Δηλώνουμε ότι στις 4 το απόγευμα θα διαγραφούν όλα τα σχόλια που περιέχουν συνδέσμους οι οποίοι οδηγούν σε προσωπικά στοιχεία. Η διορία δίνεται για να αντιγραφούν από όποιον επιθυμεί να κρατήσει αρχείο για ‘‘πάσα νόμιμη χρήση’’. Όχι όμως εδώ. Εδώ, παρόμοια χρήση είναι απολύτως ‘‘παράνομη’’. Είναι αυτονόητο ότι νέα σχόλια με παρόμοιους συνδέσμους θα διαγράφονται αμέσως.

3. Δηλώνουμε ότι συγκρούσεις με άλλους μπλόγκερς ή σχολιαστές ‘‘εκ μεταφοράς’’ δεν θα γίνονται πλέον δεκτές εδώ.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής.

Αντωνης είπε...

@LeftG700: Ευχαριστώ για την δήλωση του δεοντολογικά αυτονόητου.

Προσπάθησα όσο το δυνατόν να μην παρενοχλήσω τους άσχετους με το θέμα επισκέπτες, αλλά κατανοείτε ότι τα πράγματα ξέφυγαν και ήμουν αναγκασμένος να παρέμβω.

Χαιρετώ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Αντώνη,


Δεν έχουμε κανένα παράπονο από εσένα. Αν δεν είναι σαφές από το προηγούμενο σχόλιό μας, να το δηλώσουμε ρητά.


Τα λέμε

Αντωνης είπε...

Το λέω απλώς γιατί κάποιοι --δεν γνωρίζω αν είναι αληθινοί σχολιαστές ή sock puppets-- εδώ επιχείρησαν να πουν ότι λίγο-πολύ φορτώνομαι κι από πάνω και τους ενοχλώ την αισθητική τους. Όχι για σας. Η διευκρίνηση αναγκαία.

Ανώνυμος ο Μπλόγκερ είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω πιο είναι το δεοντολογικά αυτονόητο για εσάς και τον Lenin Reloaded.

Το να βάλουμε λινκ ή να παραθέσουμε το βιογραφικό κάποιου από την προσωπική και δημόσια σελίδα του ή από σελίδα στην οποία προβάλλεται ή διαφημίζεται ο ίδιος είναι... χαφιεδισμός; Σοβαρά μιλάτε;

Θα σας ζήλευε ακόμα κι ο Δημοσθένης Λιακόπουλος που έσερνε στα δικαστήρια τον Τσιπρόπουλο επειδή διατηρούσε aggregator το οποίο είχε συνδέσμους προς το μπλογκ FunEL που σατίριζε τις απατεωνίστικες παπάτζες του Λιακόπουλου!

Αυτό μας λέτε δηλαδή. Λυπάμαι, αλλά διακρίνεστε από απόλυτα ολοκληρωτικές αντιλήψεις. Εμείς οι μπλόγκερ έχουμε δώσει με επιτυχία ΜΑΧΕΣ ακόμα και στα δικαστήρια υπέρ της ελευθερίας του λόγου και υπέρ της μη ποινικοποίησης της παραπομπής κι έρχεστε εσείς να φιμώσετε κόσμο προτάσσοντας τον Χ, τον Ψ, τον ομαδεωνα, τον παπαρεώνα, τον όπως θέλετε πείτε τον -έτσι κι αλλιώς είστε μανούλες στο να εφευρίσκετε εχθρούς και να παρουσιάζετε τους ανεμόμυλους για γίγαντες- για σκιάχτρο.

Και με τέτοια μυαλά θέλετε να έρθει κοντά σας ο κόσμος; Ξεχάστε το! Με το που θα δει κανείς πόσο εύκολα αποκαλείτε χαφιέ όποιον σας ασκήσει την παραμικρή κριτική θα φύγει. Κι αν η Αριστερά δεν έχει απήχηση στην Ελλάδα φταίει ακριβώς αυτή η νοοτροπία σας, τίποτε άλλο. Άμα θέλουμε μαντριά, τσομπάνους και αρχηγούς βρίσκουμε όσους θέλουμε. Και μάλιστα πιο δικτυωμένους και μπασμένους από εσάς, ικανούς να μας κάνουν και κάνα ρουσφέτι. Αλλά πάμε να βρούμε κάτι καλύτερο, πιο δημοκρατικό και πιο έντιμο. Και βρίσκουμε μια από τα ίδια και χειρότερα σ'εσάς τελικά! Ιερά τέρατα, τοτέμ, πρακτορολογία, χαφιεδολογία, προβοκατορολογία και τώρα την ποινικοποίηση της παραπομπής! Δηλαδή μήπως θα πρέπει τόσα βιβλία που έχουν παραπομπές στο τέλος να πάτε να τα κάψετε και να στείλετε σε καμιά Σιβηρία τους συγγραφείς τους; Πάτε καλά;

LeftG700 είπε...

@Ανώνυμος ο Μπόγκερ,


Θα σε παρακαλούσαμε να διαβάζεις πιο προσεκτικά τα σχόλιά μας. Είδες να υπάρχει μέσα σε όσα γράψαμε η λέξη "χαφιές" ή "χαφιεδισμός";


Τα λέμε (αλλά χωρίς αυθαίρετα συμπεράσματα)

LeftG700 είπε...

Φίλος μὲν Θεοπρόβλητος, φιλτέρα δὲ ἀλήθεια


Φίλε Θεπρόβλητε,

Φοβόμαστε ότι πρέπει να χωρίσουν οι σχολιαστικοί δρόμοι μας. Αυτό το συμπέρασμα, στο οποίο καταλήξαμε μετά από πολύ, έως πονοκεφάλου προβληματισμό, είναι κάτι που μας προξενεί λύπη. Το λέμε ειλικρινά αυτό και πίστεψέ μας. Νομίζουμε όμως πως είναι η καλύτερη δυνατή απόφαση. Θα προσπαθήσω να στο εξηγήσω όσο καλύτερα μπορώ.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως οι απόψεις σου κινούνται εκτός τού αριστερού τόξου. Μπορεί σε πολλά να συμφωνείς με την Αριστερά, αλλά ο τρόπος που ‘‘διαβάζεις’’ τον κόσμο και ερμηνεύεις την κίνησή του δεν εφάπτονται με την κοσμοθεωρία τής Αριστεράς. Θα μας πεις, ενδεχομένως: «Δεν κατάλαβα, παιδιά! Εσείς δέχεστε ως σχολιαστές μόνο αριστερούς;». Όχι, σε καμία περίπτωση. Έχουμε πει με διάφορες αφορμές ότι μπορεί το μπλογκ να είναι αριστερό, αλλά δεν το στήσαμε για να τα λέμε μεταξύ μας. Συμβαίνει όμως το εξής στην περίπτωσή σου:

Διακατέχεσαι από κάποιες αντιλήψεις, οι οποίες, κατά τη δική μας αριστερή άποψη, τείνουν σε μια μεταφυσική, μη γειωμένη στον πραγματικό υλικό κόσμο σκέψη και οι οποίες καθιστούν τον διάλογο άγονο και αδιέξοδο, αφού βρίσκονται στους αντίποδες της αριστερής κοσμοαντίληψης. Γράφω μερικά παραδείγματα, όπως μου ’ρχονται:

Εκεί που εσύ βλέπεις την εβραιομασονία, εμείς βλέπουμε το κεφάλαιο. Εκεί που εσύ βλέπεις ‘‘πράκτορες’’ ή ‘‘όγανα’’, εμείς βλέπουμε ανθρώπους με λαθεμένες ή βλαπτικές για την Αριστερά αντιλήψεις. Εκεί που εσύ βλέπεις διάφορα ‘‘κέντρα’’, εμείς βλέπουμε ιδεολογικούς μηχανισμούς που προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο ιδέες εξυπηρετικές για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Εκεί που εσύ βλέπεις έθνη (σκέτο), εμείς βλέπουμε τα έθνη ιστορικά. Εκεί που εσύ βλέπεις παγκοσμιοποίηση, εμείς βλέπουμε καθολική υπαγωγή των ανθρώπων, και σε παγκόσμια κλίμακα, στους αδυσώπητους νόμους του καπιταλισμού. Εκεί που εσύ βλέπεις τον Διαφωτισμό ως κάτι ύποπτο ή επικίνδυνο, εμείς τον βλέπουμε ως ατελή ή ανολοκλήρωτο. Εκεί που εσύ βλέπεις τους ανθρώπους μέσα από τον Θεό, εμείς βλέπουμε τον Θεό μέσα στους ανθρώπους. Και πάει λέγοντας.

Το πρόβλημα θα ήταν μικρό κι αμελητέο, αν αυτές οι διαφορές περιοριζόντουσαν μόνο μεταξύ των Λέφτηδων (είναι το παρατσούκλι που μας έβγαλαν) και εσού. Δυστυχώς όμως, όπως ξέρεις ότι γίνεται σε όλα τα μπλογκς, η πλειοψηφία τών σχολιαστών κινείται ιδεολογικά εκεί, πάνω-κάτω, που κινούμαστε κι εμείς. Και οι αδιέξοδες συζητήσεις θα πολλαπλασιάζονταν χωρίς κανένα όφελος.

Όπως ίσως είδες, υπήρξαν σχολιαστές που σε χαρακτήρισαν «συναγωνιστή» μας ή που έγραψαν «αν δεν ταιριάζατε δεν θα συμπεθεριάζατε». Ούτε να σου περάσει από το μυαλό η ιδέα πως πήραμε την απόφαση που πήραμε, επειδή φοβηθήκαμε μην ‘‘κακοχαρακτηριστούμε’’. Σε καμία περίπτωση. Όποιος είναι τόσο στενόμυαλος ή κακόβουλος μπορεί να το πει. Δεν έχουμε να φοβηθούμε ούτε τους μεν, ούτε τους δε. Καθαρός (αριστερός) ουρανός δεν πρέπει να φοβάται αστραπές. Και δεν είμαστε από τα παιδάκια που κωλώνουν. Γι’ αυτό ακριβώς δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα να σου πούμε από εδώ ότι όταν θελήσουμε να πούμε κάτι στο τσαρδί σου θα το κάνουμε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Επίσης, να μη σου περάσει από το μυαλό η ιδέα ότι τα όσα λέμε αυτό σε αυτό το σχόλιο σχετίζονται με το μπλογκ Λασκαράτου και Ρο. Είναι αλήθεια ότι ούτε εσύ απέφυγες το λάθος να μεταφέρεις εδώ διαφορές που έχεις με άλλους μπλόγκερς, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι δεν πάτησες την κόκκινη γραμμή τής αγένειας. Και εν πάση περιπτώσει δεν είχαμε θέσει μέχρι τώρα τόσο ρητά την απαγόρευση της μεταφοράς εδώ καβγάδων από αλλού και άλλοτε, οπότε ισχύει το «ουδεμία ποινή χωρίς νόμο».

Τέλος: Θα πρόσεξες τις διατυπώσεις μας και θα είδες κάποια διαφορά με τις αντίστοιχες διατυπώσεις στην περίπτωση του OMADEON. Δεν είναι τυχαίες, ούτε τυπικά ευγενικές. Με την απόφασή μας αυτή, πολύ περισσότερο σε προτρέπουμε να αποφεύγεις τον σχολιασμό εδώ, παρά στο απαγορεύουμε.


Τα λέμε (στο τσαρδί σου, με πρώτη ευκαιρία)


ΥΓ Εννοείται ότι μπορείς να εκθέσεις την άποψή σου γι’ αυτό το σχόλιο απολύτως ελεύθερα.

Ανώνυμος ο Μπλόγκερ είπε...

Μια χαρά διάβασα τα σχόλια του κυρίου "Lenin Reloaded", στον οποίο απευθυνόμουν (αν και μάλλον θεωρείτε ότι είστε εκπρόσωποί του ή κάτι τέτοιου) και διάβασα και τη στάση σας, διαβάζοντας και ανάμεσα από τις γραμμές.

Συγχαρητήρια κύριοι.

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Δημοσθένης Λιακόπουλος. Κι αν εσείς του Left G700 είστε αρχάριοι στη μπλογκόσφαιρα, ρωτήστε να μάθετε τι έχουμε τραβήξει όλοι μας για την ελευθερία της ΓΝΩΜΗΣ, του ΛΟΓΟΥ, της ΣΑΤΙΡΑΣ, της ΚΡΙΤΙΚΗΣ από κάτι άτομα σαν το Δημοσθένη Λιακόπουλο. Και τώρα ακολουθείτε κι εσείς κι ο "Lenin Reloaded" τον ίδιο δρόμο (και νομίζαμε ότι είχαμε ησυχάσει από τέτοιους παραλογισμούς και τέτοια άτομα). Και παραβιάζετε επίσης και κάθε έννοια δεοντολογίας με το να αφαιρείτε τον αντίλογο οποιουδήποτε προκειμένου να ισχυριστείτε μετά ότι είπε πράγματα που σας βολεύει να ισχυριστείτε ότι είπε.

Συγχαρητήρια.

ΥΓ. Και, κύριε "Lenin Reloaded", ξεκολλήστε λίγο από την εμμονή σας. Υπάρχει πολύς κόσμος που δε συμφωνεί μαζί σας κι έχει κάθε δικαίωμα να σας ασκήσει ό,τι κριτική θέλει και να αναφερθεί στο έργο σας, στη συμπεριφορά σας και στο άτομό σας. Χωνέψτε το και ξεκολλήστε από το λιακοπουλισμό σας και από τον υπέρμετρο εγωισμό σας. Και θα σας επισημάνω, έχοντας διαβάσει πια όλες σας τις κόντρες με διάφορους στο ίντερνετ, ότι ο μόνος σας εχθρός είναι ο κακός σας εαυτός.

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

@Ανώνυμος ο Μπλόγκερ,


Εκτός τού ότι δεν διαβάζεις τι γράφουμε εμείς, δεν διαβάζεις προσεκτικά ούτε τι γράφεις εσύ. Εμείς όμως το διαβάσαμε:

Δηλαδή για να καταλάβω πιο είναι το δεοντολογικά αυτονόητο για εσάς και τον Lenin Reloaded.

Λοιπόν; Επιμένεις ότι σ' εκείνον μόνο απευθυνόσουν; Και επιμένεις ότι το παίζουμε εκπρόσωποί του; Σε παρακαλούμε φίλε!


Τα λέμε (αλλά όχι στου κουφού την πόρτα...)

Theoprovlitos είπε...

Φιλε Left

Σεβαστη και τιμια η θεση σου και σε ευχαριστω που που δινεις την δυνατοτητα να κανω ενα τελευταιο σχολιο. Οντως βλεπω και την διαφορετική μεταχειριση σε σχεση με αλλο σχολιαστη από τον οποίον εχω υποστεί την υποκινουμνενη επιθετικοτητα όπως και από διαφορους ανωνυμους ιντερνετικους μπαχαλακηδες οι οποίοι ουδεποτε απαντουν επι της ουσιας αλα καταφευγουν σε στερεοτυπα και κλισε με στοχο είτε να αποκαθαρουν ιδεολογικα διαφορους χωρους ειτε να συνεχισουν ανενοχλητοι την αθλια προπαγανδα τους. Ο αντιλογος στην ουσια καθε αλλο παρα επιθυμητος ειναι. Γι αυτο και εχω -όπως προανεφερα- αποκλειστεί από Φιλελευθερα υποκριτικα blogs όπως του Ροιδη ή το Antinews.

Η διαφορα στην μεταχειρηση μου επιβεβαιωνει το αλλο ηθος που χαρακτηριζει τον παροντα χωρο αλλα δεν παυει να με λυπει το γεγονος οτι μερικοι μερικοι επαγγελματιες πολεμιοι διαφορων κοινωνικων αποκλεισμων θα χαρουν ιδιαιτερως.

LeftG700 είπε...

Φίλε Θεοπρόβλητε,


Σ' ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Δεν θα χαθούμε. Α, και κάτι που ξέχασα. Έχεις αφήσει σχόλιο και στο επόμενο ποστ. Φυσικά και θα σου απαντήσουμε. Φυσικά και έχεις όλο το ελεύθερο να σχολιάσεις την απάντησή μας.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Θεοπρόβλητε,


Πάλι κάτι ξέχασα! (Συνέβαλε σ' αυτό και το ότι έχω στενοχωρηθεί με την περίπτωσή σου.) Γράφεις:

[...]σε ευχαριστω που που δινεις την δυνατοτητα να κανω ενα τελευταιο σχολιο.[...]

Είναι αδιανόητο για εμάς να μη σου δίναμε αυτή τη δυνατότητα. Α-δια-νό-η-το! Με αυτή την έννοια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας ευχαριστείς.


Τα λέμε

Theoprovlitos είπε...

Επί του προκειμενου τωρα. Η θεωρηση σου περι αριστερας με λυπεί. Οχι γιατι εσυ εισαι φαουλ αλλα γιατι τελικα φοβαμαι οτι η αριστερα δεν προκειται να απεγκλωβιστει από τον εαυτο της εις τον αιωνα τον απαντα όσο εχει την απαιτηση ο λαος, οι ψηφοφοροι να προσαρμοστουν σε καποια προκρουστια κλινη αντι να ανοιξει εκεινη από πεπερασμενες αντιληψεις που συχνα δεν ειναι τίποτα παραπανω από κλισε. Όπως και κλισε ειναι και ο ορος αριστερα-δεξια το οποίο για καποιον μπορει να θυμιζει εγκλωβισμενο επιβατη στη γραμμη Πειραιας-Κηφισια σε ενα βαγονι που δεν ανοιγουν οι πορτες.

Θεωρω παντως οτι η ψηφος μου από το 1981 σε κομματα τα οποία συμπεριλαμβανουν στην γκαμα τους το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΔΗΚΚΙ, τους Οικολογους-Εναλλακτικους ή τη Χριστιανικη Δημοκρατία μου δινει αν μη τι αλλο το δικαωμα να θεωρω οτι ειμαι φιλικα προσκειμενος στην αριστερα χωρις οντως να ανηκω δογματικά σε αυτην, πολυ απλά γιατι δεν μου αρεσει να ανηκω πουθενα. Ουτε καν σε ομαδες της ιδεολογιας που πρεσβευω με της οποιας την παγιωμενη νοοτροπία και το body language διαφοροποιουμαι. Οτιδηποτε μετατρεπεται σε κλισε με απωθεί.

Λες οτι διακατεχομαι απο καποιες αντιληψεις οι οποίες,τείνουν σε μια μεταφυσική, μη γειωμένη στον πραγματικό υλικό κόσμο σκέψη και οι οποίες καθιστούν τον διάλογο άγονο και αδιέξοδο, αφού βρίσκονται στους αντίποδες της αριστερής κοσμοαντίληψης.

Δεν ισχυει αυτο σε μεγαλο βαθμο, (ακομα και η πιστη μπορει να ειναι προϊον ορθης λογικης) αλλα γιατι να μην το αντιστρεψουμε; Γιατι αυτο που θεωρειται ως αριστερη κοσμοαντιληψη, ετσι γενικως και αοριστως, να μην περιοριζει εσενα από το να δεις την αριστερα σαν κατι ευρυτερο; Γιατι ετσι που την παρουσιαζεις μαλλον ως υποσυνολο την καθιστας. Δεν σε εγκαλω βεβαια ουτε λεω πως εγω εχω δικιο, αλλα προσωπικα βλεπω αυτο που θεωρεις ως αριστερα ως υποσυνολο αυτου που πιστευω.

Αν τωρα βεβαια φταναμε σε επιπεδο κοινοτικο όπου θα μπορουσαν να υπαρχουν αριστερες πολεις-κρατη, χριστιανικες πολεις-κρατη κλπ και η καθε κοινοτητα να ζουσε οπως νομιζει αλλαζει το πραμα. Αλλα εδω καλως η κακως καλουμαστε να συμβιωσουμε. Τι σε κανει να πιστευεις οτι ο καθε απολιτικ και μη ψηφοφορος θα επιλεξει να μπει σε καποιο καλουπι εκφρασης, συμπεριφορας και δογματικης για να ψηφισει το Α ή το Β κομμα περαν της ψηφου διαμαρτυριας

Theoprovlitos είπε...

Συγγνωμη για την καταχρηση τρης φιλοξενιας αλλα για να μην αφηνω σκιες δραττωμαι της ευκαιριας να απολογηθω σε μακρος ακομα και αν αυτοπροβαλομαι ναρκισιστικα. :))

Eχω και εγω προβληματιστει με την γλωσσα που χρησιμοποιω. Οτι δηλαδη δεν ειναι αρκετα comme il faut και political correct (αμφοτεροι εισαγομενοι άθλιοι όροι). Μπορεις να πεις δηλαδη το ιδιο πραγμα πιο κομψα για να μην δινεις και λαβες στον καθε κακοπροαίρετο να σε καταταξει. Συνειδητα δεν το κανω γιατι το θεωρω ως ακομα μια μορφη καταπιεσης. Οι οροι που χρησιμοποιω αν και φορτισμενοι ιδεολογικα δεν ειναι ομως τυχαιοι, και που να καθομαι να αναλυω τον καθενα ξεχωριστα. Θα περιοριστω παντως σε καποια για τα οποία εισαι εντελως λαθος. Οπως π.χ την αντιληψη μου περι εθνους την οποία εκλαμβανω εντελως πολιτισμικα και ιστορικα και σε καμμια περιπτωση εθνοφυλετικα. Γι αυτο και ψεγω υποτιθεμενους αντιρατσιστες οι οποίοι υπόπτως επικαλουνται την γονιδιακη και εθνοφυλετικη πολυποικιλοτητα της προελευσης των νεοελληνων σε βαρος της ιστορικης και της πολιτισμικης για να αποδομησουν και να διασπασουν την τοπικη κοινωνια με μοχλο το DNA. Να μη τους καταγγειλω για εθνοφυλετιστες ακριβως τοσο όσο και της Χρυσης Αυγης; Να υποκριθω οτι τα καινουργια ρουχα του αυτοκρατορα ειναι υπεροχα;

Απο που παλι προκυπτει οτι βλεπω τους ανθρωπους μεσα απο το Θεο αντι για το αντιστροφο; Αν εννοεις την διαφορετικοτητα σε διαβεβαιω ειμαι απο τα γεννοφασκια μου πολυπολιτισμικος. Θα μπορουσα να παραθετω εδω και προσωπικα μου δεδομενα αλλα δεν εχει νοημα.

Η παλι για ποιον ακριβως διαφωτισμό μιλαμε; Εκεινον που διαφωτιζει με το ζορι και τη βια αφ υψηλού και κατα το δοκουν τις άλλες κατωτερες οντότητες που δεν ξερουν ποιο ειναι το καλο τους;
κλπ.

Αυτο που "ψαχνω" γενικοτερα ειναι πλατειες συναντησης. Δυσκολο! Ελαχιστοι ειναι οι ανθρωποι που μπορουν να κανουν αυτη την υπερβαση. Οι ιδεολογιες και τα κομματα ειναι σαν τειχη. Ακομα και αν δυο ανθρωποι... αγαπηθουν εχουν να υπερβουν τα στεγανα των Μοντεγων και των Καπουλετων. Και δεν θελω να σε φερω σε δυσκολη θεση.

Ευπροσδεκτος όποτε θες στο τσαρδι μου. Αν κσι προβληματιζομαι για την συνεχιση του. Ειναι εποχη ενδοσκοπησης και περισυλλογης. Ασε που εχω εγκλωβιστεί θεματολογικα. Δεν ηταν να γραφω αυτα που γραφω αλλα το... αριστερο μου ημισφαίριο με υποχρεωνει να φωναζω σε Μεταξικες εποχες οτι η Γερμανικη μποτα ειναι προ των πυλων και καποιοι ξεκλειδωνουν κερκοπορτες.

Αν θες να με βρεις καπου θα με βρεις εδω.

http://theoprovlitos.blogspot.com/2008/11/road-movie.html

http://theoprovlitos.blogspot.com/2010/09/blog-post_15.html

http://theoprovlitos.blogspot.com/2008/08/blog-post.html

Ολα τα αλλα σε λερωνουν.

Καλον αγωνα.

Ανώνυμος ο Μπλόγκερ είπε...

Left G700, δεν πείθεις με αυτές τις υπεκφυγές σου. Για την ιστορία, οι σύνδεσμοι που παρατέθηκαν και τους οποίους διέγραψες ως δήθεν παραβίαση προσωπικών δεδομένων ήταν κανονικότατες, δημόσιες σελίδες ιστολογίων φιλικών προς τον "Lenin Reloaded" (τον οποίο τελικά κατάλαβα ότι εκπροσωπείς κι άσε τις υπεκφυγές, δε μου αρέσει να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου) που αναδημοσίευσαν άρθρα του, αναφέροντας μάλιστα ρητά το όνομά του και ποιο μπλογκ έχει. Επίσης, ήταν σελίδες του "Κοντέινερ" και ενός online βιβλιοπολείου, στο οποίο φιλοξενείται ένα σύντομο βιογραφικό του "Lenin Reloaded".

Αυτά, για να αποκατασταθεί η πραγματικότητα, την οποία παραποιείς έχοντας διαγράψει τα "επίμαχα" σχόλια, έτσι ώστε να μπορέσεις μετά να παραβιάσεις κάθε έννοια δεοντολογίας διαλόγου, εφαρμόζοντας το οργουελικό "σβήνω τις πληροφορίες για το παρελθόν και ξαναγράφω την Ιστορία όπως με συμφέρει". Ναι, παραβιάζεις κάθε έννοια δεοντολογίας, γιατί στερείς από τους αναγνώστες τη δυνατότητα να κρίνουν τους ισχυρισμούς σου. Κι από την άλλη έρχεσαι και παριστάνεις και τον θεράποντα της δεοντολογίας! Εσύ, που (μαζί με αυτόν που εκπροσωπείς) επανεισάγεις στα ήθη της μπλογκόσφαιρας τις πρακτικές του Δημοσθένη Λιακόπουλου. Τι ειρωνεία...

Σε αφήνω να κάνεις παρέα με τον καινούριο φιλαράκο σου, το ρατσιστή συνωμοσιολόγο που παντού βλέπει κακούς Εβραίους.

LeftG700 είπε...

@Ανώνυμος ο Μπλόγκερ:


Ποιες υπεκφυγές ρε φίλε; Θα μας τρελάνεις; Πόσταρες ένα σχόλιο όπου μας απέδιδες χαρακτηρισμούς περί χαφιεδισμού κ.λπ. Σου απέδειξα ότι είχες κάνει λάθος. Και επανέρχεσαι χωρίς να καταδεχτείς να πεις το απλό: οκέι μάγκες, σ' αυτό έκανα λάθος. Κατά τα άλλα, εσύ το παίζεις Γερμανός, εμείς είμαστε αυτοί που υπεκφεύγουμε... Εντάξει, ό,τι πεις.

Στη συνέχεια: Τόσο εμείς όσο και άλλοι σχολιαστές, όσο και ο ίδιος ο Αντώνης εξήγησαν με διάφορα λόγια σε τι συνίσταται το φάουλ. Εξακολουθείς και κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Φυσικά, παίζει και το να μη μπορείς να καταλάβεις. Άκου λοιπόν:

Αν εμείς πλακωθούμε με το Χι μπλογκ, δεν έχουμε κανένα λόγο να αναφέρουμε το όνομά του, ακόμα κι αν είναι ήδη γνωστοποιημένο (και δεν σχολιάζουμε καν τη φωτογραφία!). Δεν προσθέτει τίποτε στα επιχειρήματά μας το όνομα. Είτε λέγετε Τάδε Ταδοπουλος, είτε λέγεται Δείνα Δεινόπουλος, είναι παντελώς αδιάφορο, δεν ακουμπάει την ουσία! Το καταλαβαίνεις ή δεν το καταλαβαίνεις; Τόσο δύσκολο είναι;

Τα υπόλοιπα που λες για αντιπροσώπους και φιλαράκια δεν έχουν την παραμικρή σημασία και δεν χρειάζεται καν να σου απαντήσω. Αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν είσαι μόνο κακόπιστος, αλλά, ακόμα χειρότερα, κακόβουλος.

Να με συμπαθάς, αλλά δεν μου περισσεύει ούτε χρόνος, ούτε διάθεση για να συζητώ με κακόβουλους.

Ανώνυμος ο Μπλόγκερ είπε...

Δεν απέδειξες το παραμικρό κι άστα αυτά που ξέρεις γιατί δεν περνάνε. Υιοθετείς κι αναπαράγεις έναν ψευδή ισχυρισμό του "Lenin Reloaded" κι αυτό σε καθιστά κοινωνό και συμμέτοχο στη διάδοση αυτού του ισχυρισμού και μάλιστα περνάς αυτόν τον ισχυρισμό σαν "δεοντολογία", τη στιγμή που πρακτικές που στηρίζονται σε τέτοια νοοτροπία έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη μπλογκόσφαιρα.

Ακολούθησε το δρόμο που χάραξε ο Δημοσθένης Λιακόπουλος με το άθλιο και βρωμερό κυνηγητό που έκανε στον Τσιπρόπουλο και στον FunEL και που, πάνω που νομίζαμε ότι τον είχαμε κλείσει οριστικά, τον ξανάνοιξε ο "Lenin Reloaded", εγώ δε θα σε ακολουθήσω. Συνέχισε έτσι.

Ιβάν είπε...

1) Ο Οmadeon με χαρακτήρισε "τσουτσκέκι που ψευδολογεί και συκοφαντεί"
Αν γράψει ένα ψέμα που είπα, θα ανακαλέσω. Μέχρι τότε, "τσουτσκέκι που ψευδολογεί και συκοφαντε", είναι αυτός.

- Δε μιλάω εκ μέρους του Αντώνη, και μπορεί να διαφωνεί με κάτι απ' όσα γράφω:
2) omadeon: "Και σου υπενθυμίζω και το ΨΕΜΑ που είπες ότι δήθεν απείλησα τον Celin (ο οποίος σε διέψευσε κατηγορηματικά, προκαλώντας την οργίλη και ανοίκεια αντίδρασή σου, λες κι έχεις δικαίωμα να ορίζεις ΕΣΥ τι θα πει κάποιος άλλος). Αντώνη... Μια φορα ψεύτης, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΨΕΥΤΗΣ"
- Ο Αντώνης μίλησε για έμμεση, πλην σαφή, απειλή.
- Το ότι ο Celin διέψευσε αυτή την εκτίμηση δεν έχει καμία βαρύτητα, διότι, έχει πει επίσης:
"Γραφτηκε σε ανωνυμο σχολιο στο μπλογκ μου οτι επεσα θυμα απιστευτου υβρεολογιου και τσαμπουκα απο τη μερια σου.
Να ξεκαθαρισω εδω οτι τιποτα τετοιο δε συνεβη"
Στην πραγματικότητα, για εκείνον (τον Celin) είχαν γραφτεί τα παρακάτω (απ' τον Αιρετικό): "Τι να σε κάνω; Όταν με το καλό αποκτήσεις cojones και ραχοκοκαλιά και σταματήσεις να παριστάνεις το Πεκινουά κι όταν καταλάβεις ότι πριν τοποθετηθείς πάνω σε ένα θέμα πρέπει να ξέρεις περί τίνος πρόκειται (αντί να αμολάς μπούρδες καραμπινάτες στο γάμο του Καραγκιόζη), τότε έλα να μιλήσεις μ’εμάς τα… αδέσποτα. Ως τότε όμως, λυπάμαι αλλά είσαι ΠΟΛΥ λίγος"

3) "Είδες να υπάρχει μέσα σε όσα γράψαμε η λέξη "χαφιές" ή "χαφιεδισμός";"
@Ανώνυμος ο Μπόγκερ:
Ο Αντώνης, αρχικά, μίλησε για "αποτυχημένους χαφιέδες", διότι πρώτον, τα στοιχεία του είναι γνωστά, και δεύτερον, όσοι βοήθησαν ή επέτρεψαν να ανέβει το ποστ με τη φωτογραφία, έχουν/έχετε χαφιέδικη νοοτροπία.
Γενικά, όταν μιλάει για χαφιεδισμό αναφέρεται στη νοοτροπία τους/σας.
- Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί έχουν/έχετε χαφιέδικη νοοτροπία, δες το πρώτο μου σχόλιο.
- Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί έχουν/έχετε χαφιέδικη νοοτροπία, διάβασε επίσης: "Εικάζω ότι είναι ασφαλές με βάση τα στοιχεία αυτά να υποθέσουμε ότι γύρω στους 80.000-100.000 ανθρώπους έχουν επισκεφτεί αυτά τα δύο, χώρια το Through the Loophole και το Clamorous Being. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν επίσης πρόσβαση στο google. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είχαν την ευκαιρία να δουν το όνομά μου σε αναρτήσεις μεταφράσεων ή ανακοινώσεις για βιβλία. ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΕΘΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΚΤΟΣ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ "ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ";

Ανώνυμος είπε...

Πολύ βολικός τελικά αυτός ο Λιακόπουλος (& η Χρυσή Αυγή), χωρίς αυτούς μερικοί θά'χαν ξεμείνει από 'επιχειρήματα'.

Ανώνυμε μπλόγκερ, καταντά κακόγουστο αστείο να παριστάνεις οτι κόπτεσαι για την 'ελευθερία της δημοσίευσης, της γνώμης κτλ' τη στιγμή που ό,τι έχει κάνει ο ομαδέον εδώ και βδομάδες το βρίσκεις (να υποθέσω) ξηγημένο, ντόμπρο και λεβέντικο. Είναι φανερό οτι εδώ μέσα βρέθηκες σαν μέλος μιας παρέας, οπότε μην κρύβεσαι πίσω από δήθεν δεοντολογίες.
Γιατί, που πήγε το αντι-λογοκριτικό σου δήθεν πάθος όταν ο ομαδέον μεταχειρίζεται στο δικό του μπλογκ έναν σχολιαστή όπως ο Πόε κατά πώς του γουστάρει? (και μάλιστα με τη φαιδρή δικαιολογία οτι ήταν λέει...thread hijacker, δηλαδή ο ομαδέον, ο 'αμπού νιντάλ' του διαδικτύου διαμαρτύρεται για 'εκτός θέματος' σχόλια!!)

Επίσης, κανείς σας δεν απάντησε στο γιατί ο ομαδ. ξεκίνησε όλη αυτήν την κόντρα (στην ουσία μονομερής λυσσαλέα επίθεση) με το Lenin Reloaded παριστάνοντας τον αυτόκλητο προστάτη των 'Σχολιαστών'. Τα μέλη των ΣΧΣ δεν του ανέθεσαν καμμιά τέτοια δήθεν αποστολή (και με τρόπο του έχουν πει 'μας τά'χεις πρήξει ρε φίλε'). Βασιλικότερος του Βασιλέως δηλαδή? Τιμωρός του διαδικτύου, πώς την έχει δει ο κ. ομαδέον τέλωσπάντων?

(όχι τίποτα άλλο, πάνω που είχε φύγει ο Λασκαράτος από δω μέσα, στρώθηκε ο ομαδ. κι η παρέα του!)

Μπίλλυ Πίλγκριμ

Ανώνυμος ο Μπλόγκερ είπε...

Ιβάν, τελικά αληθινά σου ταιριάζει απόλυτα αυτό το μπλογκ. Τα ίδια μυαλά που κουβαλάτε εσείς (από όσα γράφεις συμπεραίνω ότι ανήκεις στη γκρούπα του "Lenin Reloaded") κουβαλάει κι ο αντισημίτης συνωμοσιολόγος Theoprovlitos που έγινε εκλεκτός συνομιλητής.

Σε ότι αφορά τώρα θέματα λόγου κι ελευθερίας του λόγου, εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ακροδεξιός απατεώνας Δημοσθένης Λιακόπουλος με τη χυδαία εκστρατεία του κατά του Τσιπρόπουλου και του FunEL. Νομίζαμε ότι έκλεισε αυτός ο φασιστικός δρόμος, τον ξανανοίξατε εσείς.

Ανώνυμος ο Μπλόγκερ είπε...

Μπίλλυ Πίλγκριμ, σταμάτα να βλέπεις φαντάσματα. Σας έχει γίνει εμμονή ο ομαδεόν, εντάξει, το καταλάβαμε, μπορείτε να πάτε παρακάτω ή όχι;

Μάλλον όχι, γιατί τελικά έχετε ανάγκη να στήνετε κάποιους εχθρούς. Σαν το Δον Κιχώτη που έβλεπε τους ανεμόμυλους για γίγαντες. Αλήθεια, τι ζόρι τραβάτε με το Ροϊδη και το Λασκαράτο; Τελικά υπάρχει κανένας πέρα από τον Lenin Reloaded και την παρέα του που να ΜΗΝ είναι πράκτορας, εχθρός, προβοκάτορας κλπ;

Μάλλον όχι.

ένας είπε...

Κατάντια...Αυτή η παράνοια θα μας φάει,που τοσο εύκολα τον οποιοδήποτε τον βαφτίζουμε χαφιε,ρουφιανο,προβοκάτορα και τα δικα μας τα χάλια δεν τα κοιτάμε που τόσα άξια στελεχη τα κάψαμε και τα συκοφαντήσαμε.Τι να πρωτοθυμηθώ κι από πού ν'αρχίσω...Από τον Άρη;Από το Νικόλα;Από πού;Τι να πω πια;Θλίψη για την κατάντια της Αριστεράς που πάντα φέρεται μ'αυτο τον τρόπο...Πώς να μας πιστέψει ο κόσμος όταν ξέρει πως με το πρώτο ''ξεστρατισμα'' από αυτό που ΕΜΕΙΣ νομίζουμε σωστό (γιατί ο άλλος απαγορεύεται να σκέφτεται διαφορετικά από μας) θα τον βγάλουμε χαφιέ,προδοτη,πράκτορα,προβοκάτορα κ θα χυμίξουμε σα λυσσασμένα σκυλιά να τον φάμε;Δε θα μας πιστέψει ποτέ.Συνεχίστε σύντροφοι να αλείφετε βούτυρο στο ψωμί των αστών που τρίβουν τα χέρια τους λέγοντας "να η παλαβή αριστερά", "ορίστε η αριστερή παραφροσύνη".Κι εδώ δε μπορείτε να τους πείτε και τίποτα γιατί για την εικόνα που βγαζετε έξω φταιτε εσείς με όσα κάνετε και λετε.Λες κι ειναι χτήμα σας η απόλυτη πολιτική ορθοδοξία.Πώς θα'ρθει νομίζετε ο λαός στην Αριστερά όταν την ξεφτελίζετε μ'αυτό τον τρόπο;Αυτά δεν τα σκέφτεστε;Και καλά εσείς,αλλά αυτός ο Αντώνης που είναι και τόσο προκομμένος και διαβασμένος και καθηγητής άνθρωπος,δεν καταλαβαίνει πως ο λαός σκιάζεται και φεύγει όταν τον βλέπει να δείχνει παντού κόσμο με το δάχτυλο και να βγάζει μονάχα χολή από το στόμα;Από χολή χόρτασε ο λαός.Κάθε μέρα τον ταϊζουν οι υπηρέτες των αφεντικών με μπόλικη.Μπουχτίσαμε χολή.Σαν αυτό τον άθλιο θεό της βίβλου,το θεό-τιμωρό,το θεό-σκληρό αφέντη μοιάζει ο Αντώνης και σαν πραιτωριανοί οι ακόλουθοί του.Ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε blogger, πάλι φάντασμα είδα σήμερα διαβάζοντας για το θέμα της χαλυβουργίας σε άλλο μπλογκ : http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/02/blog-post_1568.html?showComment=1329650607829#c7496864327852228292 (ξανά μανά επανάληψη, ο Αντώνης το και το, πουλάμε φιλίες, απειλές, τσαμπουκαλίκια...να τον χαίρεστε).

Κατα τα άλλα από πού κι ως που μιλάς για φανταστικούς εχθρούς & ανεμόμυλους, όταν ο ίδιος έχεις θρασύτατα ταυτίσει πλέον ρητά το Left G700 και άλλους σχολιαστές με τον Λιακόπουλο? Τράβα εσύ να διαβάσεις κανα αστοφιλελεύθερο ρεντίκολο τύπου Λασκαράτου λοιπόν (που τόσο φαίνεται εκτιμάς) να έρθεις στα ίσα σου κι άσε τα ψευτοδημοκρατικά κηρύγματα να χαρείς.

Μπίλλυ Πίλγκριμ

Ιβάν είπε...

@omadeon:
Οι διαχειριστές σού έχουν επιτρέψει να κάνεις ένα ακόμα σχόλιο. Αν δεν κάνεις αυτό που σου είπα, είσαι ένα "τσουτσέκι που ψευδολογεί και συκοφαντεί"

@Ανώνυμος ο Μπλόγκερ:
Πρώτα απ' όλα, δε μου παιρνάει απ' το μυαλό, ότι είσαι ο Αιρετικός, γιατί δε μπορεί ένας άνθρωπος που χαρακτηρίζει άλλους "πεκινουά χωρίς cojones" να μπαίνει ανώνυμα, να σχολιάζει.
Απάντησε, όμως, αν βοήθησες ή επέτρεψες να ανέβει το ποστ με τη φωτογραφία. Και να βοήθησες ή να επέτρεψες να γίνει αυτό, απ' όσα λες, η εκτίμησή μου είναι ότι δε θα ντρέπεσαι να το παρεδεχθείς.

- "ο αντισημίτης συνωμοσιολόγος Theoprovlitos που έγινε εκλεκτός συνομιλητής"
Δικός μου εκλεκτός συνομιλητής δεν έγινε. Ποιανού έγινε εκλεκτός συνομιλητής, και τι με νοιάζει εμένα; Σοβαρέψου.

- Ανέφερα συγκεκριμένα πράγματα στα οποία δεν απάντησες τίποτα. Τόσα σχόλια έγραψες, τώρα, ξαφνικά, έχασες τη λαλιά σου;

@ένας:
- Η έμμεση συσχέτιση του Άρη Βελουχιώτη με τον omadeon, η οποία δεν είναι ούτε εμετική, δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς είναι, μπορεί να επανέλθω, δείχνει το επίπεδό σου. Ντροπή σ' εσένα.

- "και σαν πραιτωριανοί οι ακόλουθοί του"
Για να μη σε βρίσω άδικα, γράψε σε ποιους αναφέρεσαι.

Ιβάν είπε...

δε μου παιρνάει απ' το μυαλό = δε μου περνάει απ' το μυαλό

Ανώνυμος είπε...

Λέφητδες

Πέσατε στη λούμπα σαν παραζαλισμένοι νεοσσοί ορέ....

Παρά το γεγονός ότι με το καλό κυριούλη ( πρώην Αρντη ) με χωρίζει χάσμα πρέπει να δηλώσω εδώ ( στο ιστολόγιο όπου συχνάζω ως σχολιαστής ) ότι η επίθεση που δέχθηκε ( και αφήσατε να εξελιχθεί σε δακρύβρεκτο σήριαλ ) ήταν απαράδεκτη.

Αλλά τη βασική ευθύνη δεν τη φέρει ο Ομαδεώνας και η κομπανία του που σε τέτοια κόλπα είναι ξεφτέρια ( και τώρα το διασκεδάζουν τρώγοντας σουβλάκια και πίνωντας μπύρες ).. Εσείς την έχετε Λέφτηδες που αφήσατε αυτό το πατιρντί να εξελιχθεί θέλωντας ( νομίζατε ) να υπερασπιστείτε τα αυτονόητα.

Ο μπαλτάς ορέ είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο

Γιάκοβ

ΥΓ δεν θα σχολίαζα με αυτό το τρόπο αν δεν μετείχα τόσο καιρό τώρα στο σχολιασμό αυτού του ιστολογίου και επομένως αν δεν με ενδιέφερε η πορεία και η "ευρωστία" του...

LeftG700 είπε...

Φίλοι Δαίμονες,


Σε ποιο κείμενό της αναφέρεστε; Κάτι είχα δει εγώ στο Lenin Reloaded, αλλά δεν το θυμάμαι. Νομίζω ότι δεν ήταν στην Άθενς Βόις.


Τα λέμε


ΥΓ Σόρυ για την καθυστερημένη ανταπόκριση, αλλά, όπως ίσως είδατε, πιάσαμε φωτιά! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Θεοπρόβλητε,


Με την πρώτη ευκαιρία, θα πούμε στο τσαρδί σου μερικά πράγματα για τα τελευταία σχόλιά σου


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович Павлов,


Αφού την κάναμε την αυτοκριτική μας (μου), δεν την κάναμε; Γιατί μας ρίχνεις αλάτι;

Ρε παιδί μου, τι είσαστε εσείς οι παλιοί "σταλινικοί"! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Disdaimona και Μπίλλυ Πίλγκριμ, καλώς ήρθατε.

7Demons είπε...

Στην athens...

LeftG700 είπε...

Έριξα μια διαγώνια ματιά στην ΑΒ και δεν το βρήκα. Σε ποιο τεύχος; Αν το έχετε πρόχειρο, γράψτε το λινκ.

7Demons είπε...

http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/379/build-wall

LeftG700 είπε...

Ok, φίλοι Δαίμονες, ευχαριστώ. Έχει τα "μαργαριτάρια" του το κείμενο, δεν λέω, αλλά, δεδομένης και της συνθετότητας του θέματος, το "ψωμί" που έχει δεν είναι και τόσο πολύ.

Για ρίξτε όμως μια ματιά εδώ (αν δεν το έχετε διαβάσει):

http://bookpress.gr/stiles/pillow-books/jesus-marx

Πολύ πράμα! Αξίζει να το κάνουμε ποστ. Θα δούμε.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Τι διαφορά έχει ο Theoprovlitos με τον Omadeon ;
ΚΑΜΜΙΑ !!!

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε, (26 Φεβρουαρίου 2012 1:56 μ.μ.)


Στον μεν Οmadeon έχει απαγορευτεί ο σχολιασμός εδώ, στον δε Theoprovlitos έχουν γίνει συστάσεις να μη σχολιάζει εδώ για λόγους που τού εξηγήθηκαν σε προηγούμενο σχόλιό μας (21 Φεβρουαρίου 2012 5:40 μ.μ.), αλλά και για δική του προστασία.

Συνεπώς, θεωρούμε unfair οποιαδήποτε προσωπική και ονομαστική αναφορά σε αυτούς, από τη στιγμή που, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν έχουν όλο το ελεύθερο να παίρνουν το λόγο εδώ. Θα σε παρακαλούσαμε να μη το επαναλάβεις.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Χαρακτηριστικό επίπεδο συζήτησης σε μπλογκς οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ:

o Omadeon στο http://omadeon.wordpress.com/2012/05/02/catastroika-etc/#comments έγραψε:
13/06/2012 at 22:58
Αντε και γαμήσου από δω χάμου που “πρέπει και να πάρω θέση”…
Είσαι και ΠΟΛΥ μουνόπανο να χαρακτηρίσεις ΕΣΥ, το νεο-φιλελεύθερο τσουτσέκι αυτό εδώ το μπλογκ.

ΔΕ σου φτάνουν όλα τα κανάλια και οι τόνοι προπαγάνδας που προωθούν τις άρρωστες μνημονιακές “απόψεις” σου? Σιγανό ποταμάκι, άη σιχτίρ κι από μένα λοιπόν. Στα μπλογκ ΔΕΝ περνάνε τέτοια κόλπα.

Απάντηση
o Ο Αιρετικός στο http://omadeon.wordpress.com/2012/05/02/catastroika-etc/#comments έγραψε:
13/06/2012 at 23:03
Σαμαρικέ προπαγανδιστούλη της πορδής, σου απάντησα ήδη. Μην ελπίζεις ότι θα έχεις την τελευταία λέξη. Πάρε τον πούλο μαλάκα. Τους σαμαρικούς εκβιασμούς να τους αφήσεις στην άκρη – ούτε ο Σόιμπλε δεν τολμά πια να τους ξεστομίσει. Τράβα λοιπόν καλύτερα να κλαφτείς για τους θολοκουλτουριάρηδες συριζαίους που προπηλακίζουν κακόμοιρους μνημονιακούς. Τράβα στο antinews, στο olympia.gr… Σου ταιριάζουν πιο πολύ αυτοί οι χώροι. Και δεν απάντησες για τις συνεργασίες της παράταξής σου με τη Χρυσή Αυγή. Καλά ρε, είστε τόσο ξεφτίλες εκεί στη ΝΔ ώστε συνεργάζεστε ανοιχτά ακόμα και με τους Ναζί; Παλιά τουλάχιστον γαμώ το ξεσταύρι μου το κάνατε στη ζούλα μη σας πάρει κανείς χαμπάρι. Τόσο απελπισμένοι είστε ρε άχρηστοι γαμώ τα κουμπαράκια σας και τα “ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”; Άντε μου στο διάολο γελοίε.

ΥΓ. Τα ξεχέσματα που σου ρίχνω, ελεεινέ εκβιαστή της πορδής που η ύπαρξή σου είναι το καλύτερο επιχείρημα υπέρ των εκτρώσεων και της αντισύλληψης, τα έχω ήδη συζητήσει με τον omadeon. Και λίγα σου έχω ρίξει μαλάκα. Συμφωνούμε και οι δυο απόλυτα. Η γραμμή μας ήταν πάντα: μηδενική ανοχή στους ψεύτες, τους εκβιαστές, τους συκοφάντες και τους προπαγανδιστές (και ειδικά τους μουλωχτούς σαν κι εσένα). Ας πρόσεχες.

Τα’θελε ο κώλος σου.

Ο Αιρετικός στο http://omadeon.wordpress.com/2012/05/02/catastroika-etc/#comments έγραψε: ειδικά αυτό περί “Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος” – κι είσαι και ηλίθιος, γιατί δεν καταλαβαίνεις ότι η ΔΗΕ δεν ασχολείται με το αν κάποιοι διαφώνησαν στο ίντερνετ, αλλά με πιο σοβαρά θέματα.

Συνοψίζοντας όλες τις βρισιές των οπαδών του Τσίπρα στο παραπάνω μπλογκ έχουμε τα εξής:

Άει σιχτίρ κομματόσκυλο!
Αντε και γαμήσου από δω χάμου που “πρέπει και να πάρω θέση”…
Άντε μου στο διάολο παλιοκανάγιες,
Γελοίε.
δε θα δει τις βρισιές σου η μαμά σου για να σε μαλώσει. Κυρίως επειδή γαμιέται μαζί μου.
Δικό μας τσαρδί είναι εδώ πέρα, όπως γουστάρουμε μιλάμε και ρίχνουμε και καντήλια και χριστοπαναγίες
Ε λοιπόν, άντε στο διάολο βρωμολαμόγια.
είσαι ένα νουδούλικο οργανάκι) κατ’εντολήν των χρηματοδοτών του για είχα το… θράσος να σε ξεχέσω
Είσαι και ΠΟΛΥ μουνόπανο
είσαι τελικά πολύ μαλάκας
μαλάκα νουδούλη
μαλακίες σου να τις πουλήσεις πουθενά αλλού
Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν προαπαιτείται.
οπαδέ και συνοδοιπόρε των δοσιλόγων
Ουστ από’δω χάμου λοιπόν.
παπαρολόγε
πάρε τον πούλο
πρέπει να είσαι πολύ κοροϊδάρα
πρόθυμε συγκάτοικε των νεοναζί
σε κάτι ανέντιμους προπαγανδιστούληδες σαν κι ελόγου σου. ρε ψωλοκοπάνα;
ΣΙΧΑΜΕΝΟ
στην καλύτερη θα έτρωγες μια μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση
Τα βρισίδια στο ίντερνετ επιτρέπονται. τα βρισίδια που σου έχω ήδη ρίξει κι άμα έχω όρεξη μπορώ να σου ρίξω βρίσε κι εσύ. Στ’αρχίδια μου. Στην τελική, και να βρίσεις,
τσουτσέκια


Wikipedia, στο λήμμα "Ρόζα Λούξεμπουργκ"
• «Στην αστική κοινωνία ο ρόλος της Αριστεράς είναι ο ρόλος του κόμματος αντιπολίτευσης. Σε κόμμα εξουσίας επιτρέπεται να υψωθεί μόνο πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους»

OMADEON είπε...

Ναι, αυτός είναι ο τρόπος που χειριζόμαστε ελεεινά νεο-φιλελεύθερα τσουτσέκια, με τα οποία αυτός ο ρουφιάνος εμπράκτως συστρατρεύεται δαιμονοποιώντας μας σαν "υβριστές".

Αν, βέβαια... κατά σύμπτωση αυτός ο ανώνυμος ρουφιάνος ανήκει σε... κάποιους γνωστούς "κομμουνιστικούς" πολιτικούς χώρους του διαδικτύου, παραβλέπει το συνδυασμό ακραίων ύβρεων ΜΑΖΙ με ακραία λάσπη, που έχουν επιδείξει πλέρια κατά καιρούς ορισμένοι αυτού του χώρου. (μερικοί και κατά του ίδιου του μπλογκ leftg700, ενώ εμένα προσωπικά με συκοφάντησαν σαν "δεδηλωμένο αναρχοφασίστα").

Εμείς όμως δεν είμαστε "καλά παιδιά", δεν προσπαθούμε να κερδίσουμε εύσημα για "καλούς τρόπους" και δεν έχουμε πρόβλημα (π.χ. αναστολών) να βρίσουμε κάποιον που συκοφαντεί, διότι το αξίζει.

Και θα ΞΑΝΑβρίσουμε (ναι) ΠΑΡΑ πολυ΄χυδαία κάποιον που ψευδολογεί σε βάρος αθώων... (αν και δεν θα το κάνουμε εδώ, βέβαια).

Πιθανολογώ επίσης ότι αυτό εδώ το μπλογκ θα κατανοήσει καλύτερα τη στάση μας αυτή στο μέλλον. Αλλά... ούτε το επιδιώκουμε αυτό, ούτε σκοπεύουμε να ξανα-ενοχλήσουμε το leftg700.

(αυτά τα έγραψα εγώ βέβαια, δηλαδή δεν ρώτησα τη γνώμη του αιρετικού, ούτε και θεωρώ το θέμα τόσο σημαντικό)

OMADEON είπε...

Υ.Γ.
Κι ένα τελευταίο γιατί προέκυψε μείζον πολιτικό θέμα (συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ημών, αλλά και αντιστρόφως... αυκοφάντησης ημών σαν "οπαδών" του ΣΥΡΙΖΑ).

ΔΕΝ είμαστε οπαδοί κανενός και στις εκλογές αύριο απλώς υποστηρίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μικρότερο κακό.

ΔΕΝ θα συσχετίσω, τώρα, τα μεταφερθέντα από τον προηγούμενο ρουφιάνο σχόλια με την ευρύτερη εκστρατεία καταλάσπωσης του ΣΥΡΙΖΑ από ένα σωρό χώρους, γιατί εκτιμώ ότι εκφράζει περισσότερο μια προσωπική εμπάθεια (εναντίον μας) αλλά η σύνδεση είναι πέρα για πέρα προφανής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές ανεπάρκειες και πολλά που χρήχουν κριτικής, αλλά δεν είναι δυνατόν να βοηθήσουμε και το... Σαμαρά.