Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

«Κάρολέ μου, φύλαγέ με από τους Λιάκους μου! Τους Κολλάδες μου τους ξέρω!»
Θυμόμαστε τον πανικό που είχε καταλάβει πέρυσι τον Οκτώβριο κάμποσους Συριζαίους, όταν ο Ανδρέας Κολλάς, ο παλιός και βαμμένος Πασόκος συνδικαλιστής τής ΕΘΕΛ που εγκατέλειψε το κόμμα του λίγο πριν τις εκλογές, έσκασε μύτη με άρθρο του στην Αυγή, στο οποίο διατύπωνε κάποιες σκέψεις του για την αναδιάταξη του συνδικαλιστικού κινήματος. Θρήνοι και κοπετοί, που τους δυνάμωνε και η σχετική καζούρα τών αριστερών ανταγωνιστών αλλά και των εκσυγχρονιστών μνημονιακών ‘‘αποστόλων’’.[1]

Γελάγαμε. Γιατί ξέραμε ότι ο Κολλάς και ο κάθε Κολλάς, δηλαδή το κάθε απαξιωμένο από καιρό στέλεχος της πασοκικής συνδικαλιστικής νομενκλατούρας, ακόμα κι αν δεν σε ωφελήσει, διευκολύνοντας την πρόσβασή σου σε στρώματα εργαζομένων που μέχρι πρόσφατα τελούσαν υπό την επιρροή του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί και να σε βλάψει. Ακριβώς επειδή είναι σεσημασμένος (και, επιπλέον, πρόσωπο χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό, ιδεολογικό ή κοινωνικό βάρος).

Είναι αυτή η γνώση επαρκής λόγος για να γελάει κάποιος; Για να τα λέμε όλα, όχι. Μιλώντας μεταφορικά: Δεν αρκεί να είναι κάποιος ακριβός στα πίτουρα για να γελάσεις μαζί του. Πρέπει, την ίδια στιγμή, να είναι και φτηνός στο αλεύρι! Ε, αυτό ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση, κι αυτό είναι που δικαιολογεί τα γέλια μας και δεν εμφανιζόμαστε ως κοινοί μωροί που γελούν «κν τι μή γελοον ». Αν εν προκειμένω ο Ανδρέας Κολλάς είναι τα ‘‘πίτουρα’’ λοιπόν, ποιος είναι το ‘‘αλεύρι’’;

Το ‘‘αλεύρι’’ είναι ο Αντώνης Λιάκος. Εξέχον μέλος της αριστερόμορφης ομάδας διανοουμένων και εν γένει παραγόντων και διαμορφωτών (= χειραγωγών) τής ελληνικής ‘‘κοινής γνώμης’’ που στήριξαν, ο καθένας με τον τρόπο του και όλοι μαζί ‘‘με τρόπο’’, τον σημιτικό ‘‘εκσυγχρονισμό’’. Γιατί εξέχον μέλος; Γιατί συγκέντρωνε τις ακόλουθες ιδιότητες: αριστερογενής, φυλακισμένος για τέσσερα χρόνια επί χούντας για την αντιδικτατορική του δράση, προβεβλημένος πανεπιστημιακός και, τέλος, τακτικός αγορητής με αρθρογραφία σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας και υψηλής προστιθέμενης καθεστωτικής αξίας, όπως το Βήμα. Έτσι, διόλου τυχαία και πολύ σοφά (για τους άλλους), του προτάθηκε και η θέση τού Προέδρου του αλήστου μνήμης ΟΠΕΚ, για να την αποδεχθεί ασμένως. (Τώρα φροντίζει να διευκρινίζει αιδημόνως ότι έγινε Πρόεδρος μετά την αποχώρηση του Σημίτη από το πολιτικό προσκήνιο! Λες κι αυτό τον αθωώνει!)

Αυτό το ‘‘αλεύρι’’ λοιπόν, τσούκου-τσούκου, πήρε να φουσκώνει! Φυσικά, επειδή είναι ‘‘αλεύρι’’ κι όχι αλεύρι, δεν φουσκώνει μόνο του. Κάποιοι βάζουν το χεράκι τους! Κι έτσι, σήμερα, πλάκα-πλάκα, ο Αντώνης Λιάκος συγκαταλέγεται με τα τσαρούχια ευρωπαϊκά φράκα στο κυρίαρχο ιδεολογικό απαράτ τού ΣΥΡΙΖΑ. Και μόνο η θέση τού συντονιστή (όχι παίζουμε!) στον όμιλο των αριστεροδεξιών ευρωπαϊστών[2] διανοουμένων, που στις αρχές τού 2012 ξεκίνησαν εκστρατεία «Για την υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας» και διοργανώνουν τα γνωστά «Κρίση-μα Σεμινάρια», για τα οποία φροντίζει να μας ενημερώνει τακτικά η Αυγή και το Red Notebook, φτάνει. Πού να βάλει κανείς και τη μούγκα για το τελευταίο βιβλίο του «Αποκάλυψη, ουτοπία και ιστορία», στο οποίο αναγγέλλει επισήμως τον ενταφιασμό τής ουτοπίας τής κοινοκτημοσύνης![3] Πού να βάλει και το σπρώξιμο του νέου ηλεκτρονικού περιοδικού Χρόνος,[4] ψυχή τού οποίου είναι ο Λιάκος, σαν αυτό που είδαμε να κάνει ο Στρατής Μπουρνάζος[5]  μαζί με την Ιωάννα Μεϊτάνη στα Ενθέματα της προχθεσινής Κυριακάτικης Αυγής με κοτζαμάν δισέλιδη συνέντευξη της αρχισυντάκτριας του περιοδικού Μικέλας Χαρτουλάρη! Και πού να βάλει τα όσα χειρότερα ασφαλώς έπονται!  

Γιατί λέμε ασφαλώς; Θέλει και ρώτημα; Γιατί, απλούστατα, ενώ οι ‘‘μπολσεβίκοι’’ τού ΣΥΡΙΖΑ παίζουν τσούκου-τσούκου μπολ[6] και χτίζουν σταθερά και συστηματικά το ένα think tank μετά το άλλο, μπάζοντας από την πίσω πόρτα (κι αφού πρώτα τούς έχουν φορέσει πολιτικά) τα διάφορα ορφανά τής αλήστου μνήμης κεντροαριστεράς, στα οποία μάλιστα προσφέρουν και περίοπτες καρέκλες, οι ‘‘μενσεβίκοι’’ του, αντίθετα, επιμένουν να στήνουν καραούλι για να δουν αν ο Τσίπρας θα πιεί κάνα καφέ με τη Λούκα ή θα μιλήσει για μπάλα με τον Αντώνη Κοτσακά! Κι ύστερα απορούν γιατί αδυνατούν να πιέσουν αποτελεσματικά τον ΣΥΡΙΖΑ να εναρμονιστεί  έστω και σε ελάχιστο βαθμό με τον αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό, αντί να κάνει ό,τι μπορεί για να τον καταστείλει, όπως βλέπουμε να συμβαίνει καθημερινά! Μα πώς μπορούν να φάνε ψωμί, αν δεν έχουν ζυμώσει πρώτα;

Στο μεταξύ, όσο οι ‘‘μενσεβίκοι’’ ασχολούνται με τα ‘‘πίτουρα’’, τα ‘‘αλεύρια’’ φουσκώνουν. Και φοβόμαστε, τρέμουμε μην έρθει μια μέρα, και πούμε κι εμείς σαν άλλοι Δημήτριοι Σωτήρος:

Aυτή η Αριστερά— σχεδόν δεν μοιάζει σαν Αριστερά μας,
αυτή είν’ η ‘‘αριστερά’’ του Σημίτη και του Λιάκου...[1] Είναι αυτονόητο ότι ο αναγνώστης πρέπει να προσλάβει το όνομα του Κολλά στη συμβολική του αξία κι όχι στην ονομαστική. Τηρουμένων τών αναλογιών, παρόμοιες αντιδράσεις υπήρξαν για τα περισσότερα φλερτ με πασοκογενείς.

[2] Ρίξτε μια ματιά στους πρωτεργάτες. Θα πάθετε την πλάκα σας. Τέτοια ιδεολογική ‘‘παρτούζα’’ σπάνια έχει την ευκαιρία να δει κανείς. Και ίσως να αρχίσετε να καταλαβαίνετε γιατί είναι τόσο δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τους αριστερόστροφους από τους δεξιόστροφους ευρωπαϊστές: Σε απόλυτη αντίθεση με τους αριστερούς που δεν λέμε να ξεκόψουμε με το ‘‘σταλινισμό’’, είναι όλοι δημοκράτες! ;-)

[3] Αυτός ο κομμουνισταράς, ο Αριστείδη ο Μπαλτάς ντε, που είναι και φιλόσοφος και συν-συντονιστής στον όμιλο, πώς και δεν βρήκε δυο λέξεις να πει γι’ αυτόν τον ενταφιασμό; Έλειπε σε ταξίδι για δουλειές; ;-) Αμ οι άλλοι, οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί ευρωκομμουνιστές; Κιχ δεν έβγαλαν! Τα κομμουνιστικά τους φρονήματα τα φυλάνε μόνο για τις περιπτώσεις που ο λόγος είναι για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, για το δικαίωμα των gays να παντρεύονται καθώς και για το δικαίωμα των ψαριών τού Αιγαίου στην ...αυτοδιάθεση! ;-)

[4] Να το παρακολουθείτε. Εκτός όλων τών άλλων, εκεί θα αναπτυχθεί το σκεπτικό τών ευρωπαϊστών υπέρ τής ‘‘επανένωσης’’ της Κύπρου, δηλαδή υπέρ ενός ‘‘επικαιροποιημένου’’ σχεδίου Ανάν...

[5] Μαζέψτε τα κονσερβοκούτια, μη τα δεί και του μπουν τίποτε ιδέες και ξεκινήσει κάνα τέταρτο γύρο! ;-)

[6] «Τσούκου-τσούκου μπολ» αποκαλείται στην ποδοσφαιρική καθομιλουμένη η τακτική μιας ομάδας να αγωνίζεται αμυντικά και παθητικά, κάνοντας τον ψόφιο κοριό για να αποκοιμίσει τους αντιπάλους και να τους εμπνεύσει υπερβολική αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Έτσι, υποβοηθά το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν την αμυντική τους επαγρύπνηση και να δεχθούν πιο εύκολα γκολ, αιφνιδιασμένοι από μια ξαφνική αντεπίθεση. 
18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά , αυτό με την Λούκα με κούφανε !!!

μνημονιακό οικονομικό επιτελείο , και ο Καστανίδης επιστρατευτής απεργών , αυτός που έκανε νομίζω την πρώτη του μνημονίου .

Και δεν ήπιε καφέ μαζί τους , είπε ότι θα κάνει κυβέρνηση μαζί τους και όχι με την αριστερά .

δεν υπάρχει το δίπολο που παρουσιάζεις . να πει κάποιος αν πειράζουν οι εκσυγχρονιστές περισσότερο ή η Λούκα , που τι δηλαδή , είναι σοσιαλίστρια του παλιού καιρού ? Μήπως είναι αντιευρωπαίστρια ?

Οι μόνοι από το ΠΑΣΟΚ που είχαν θέση ήταν η Σακοράφα και ο νέος αγωνιστής , οι άλλοι όλοι είναι ντροπή .

όσον αφορά για διάφορους της ΠΑΣΚΕ , αν ένα κόμμα οικοδομείται μέσα στον κόσμο της εργασίας μπορεί να έχει φίλτρα , και να περάσουν κάποια στοιχεία που μπορεί να είχε ταξικά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά κλπ .

και να μην ξεχνάμε και την ΧΑ Light ( αυτός είναι ο ρόλος των ΑΝΕΛ στο κομματικό σύστημα )

ο Κοτσακάς ήταν υπουργός του Σημίτη , τι μπάλα λες ρε φίλε .

εν ολίγοις , τα ίδια ***** είναι όλοι αυτοί που πήγες να ιεραρχήσεις την ζημιά που κάνουν .

" κάποιος σύντροφος "


Ανώνυμος είπε...

βαρύ αυτό για τους ανελ .

είναι πάντως γρανάζι της αυταρχικής ακροδεξιάς ανασυγκρότησης του αστικού μπλοκ .
" κάποιος σύντροφος " ( κ. σ. )

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Τρεις μόνο παρατηρήσεις (δεν θα επανέλθω).

Η πρώτη είναι για να σου υπενθυμίσει μία παράγραφο από την ανάρτηση. Την εξής:

Γελάγαμε. Γιατί ξέραμε ότι ο Κολλάς και ο κάθε Κολλάς, δηλαδή το κάθε απαξιωμένο από καιρό στέλεχος της πασοκικής συνδικαλιστικής νομενκλατούρας, ακόμα κι αν δεν σε ωφελήσει, διευκολύνοντας την πρόσβασή σου σε στρώματα εργαζομένων που μέχρι πρόσφατα τελούσαν υπό την επιρροή του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί και να σε βλάψει. Ακριβώς επειδή είναι σεσημασμένος (και, επιπλέον, πρόσωπο χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό, ιδεολογικό ή κοινωνικό βάρος).

Η άλλη για να σου πω κάτι που γράφτηκε πριν από σχεδόν τρία χρόνια εδώ και δεν μπορείς να το ξέρεις. Είναι από μια ανάρτηση της 1ης Σεπτεμβρίου τού 2010:

XV. Το γεγονός ότι εν δυνάμει όλοι, μετά από περισσότερο ή λιγότερο επιδέξιους ‘‘χειρισμούς’’, μπορούμε να καταστούμε ύποπτοι ως εσωτερικοί ‘‘εχθροί’’ της Αριστεράς δεν πρέπει να μας κάνει να λησμονούμε πως ο χειρότερος εχθρός είναι πάντα ο εντός των τειχών. Η ανυπόφορη αυτή πραγματικότητα έδωσε την ευκαιρία σε μερικούς ‘‘πονηρούς’’ να προτείνουν ως φάρμακο το γκρέμισμα των τειχών. Και σε πολύ περισσότερους καλόπιστους εξ ημών να αποδεχτούν την πρότασή τους. Δυστυχώς, η αφέλεια δεν είναι ‘‘προσόν’’ μόνο των α-λόγων, τα οποία, επειδή φορούν παρωπίδες, καταλήγουν στο τέλος να πιστεύουν πως δεν υπάρχει άλλος βατός δρόμος πλην αυτού που τα υποχρεώνουν να βαδίζουν…

Η τρίτη έχει να κάνει με μία παροιμία:

Από έναν διάβολο που δεν ξέρεις, χίλιες φορές καλυτερα ένας διάβολος που ξέρεις!

Αυτά. Προσπάθησε (ή θέλησε) να καταλάβεις. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.


Τα λέμε


Ανώνυμος είπε...

Για μια ακόμα φορά, έδειξες ότι είσαι άσχετος από ποδόσφαιρο. Πέρα από το "τσούκου-τσούκου μπολ" και το κατενάτσιο, υπάρχει και η επίθεση. Επίθεση οργανωμένη που σκοπεύει στη νίκη.

ΑΕΚτζής

Ανώνυμος είπε...

φίλε δεν υπάρχει κάτι να καταλάβω ή να μην καταλάβω .

λες ότι η Λούκα πειράζει λιγότερο , λέω ότι πειράζει το ίδιο με τους εκσυγχρονιστές .

Λούκα = γαπ , τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις ?

δεν θεωρώ τον Λιάκο στην αριστερά , άρα δεν τον θεωρώ πρόβλημα εντός .

και μια ανταπόκριση από TV όπως κάνω και άλλες φορές .

ο Στρατούλης πολύ καλός πριν από 2 λεπτά , είπε μέχρι για τις αντικομμουνιστικές γραμμές της ΕΕ που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει ( ελπίζω τουλάχιστον να του περάσει του Στρατούλη )για το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη .

" κάποιος σύντροφος " ( κ. σ.)

LeftG700 είπε...

Φίλε ΑΕΚτζή,


Να με συμπαθάς, αλλά εμείς εδώ τα λέμε όλα:

Δεν κατανοείς τι γράφω! Δεν ξέρω πού οφείλεται αυτό. Μπορεί να φταίει το ότι δεν τα γράφω ακριβώς όπως τα γράφει ο Ρίζος...

Σε κάθε περίπτωση, bad luck, φίλε μου... ;-)


Τα λέμε (παρ' όλα αυτά)

LeftG700 είπε...

Δεν πα' να μη τον θεωρείς! Οι αριστεροί ευρωκομμουνιστές τον θεωρούν με χίλια! Δηλαδή, πρέπει να σου τα κάνω νιανιά;;; Έλεος!!!

Ανώνυμος είπε...

δεν έχεις την παραμικρή γνώση της ιστορίας και της θεωρίας της κομμουνιστικης ανανέωσης ( γενικά όχι της οργάνωσης ), δεν έχεις καμία διάθεση να ακούσεις , να διαβάσεις , να γίνεις καλύτερος .

αριστερό τον θεωρούν κάτι συνασπισμένοι της κακιάς ώρας , που το μόνο που ξέρουν είναι μια ατάκα του Πουλαντζά !!!

Επίσης έλεος !!!

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

γιατί όχι με τον ΓΑΠ , αυτό είναι το πολιτικό θέμα , αν δεν πειράζει η Λούκα , σε αυτό απάντα !!!

" κάποιος σύντροφος " ( κ. σ.)

LeftG700 είπε...

Η Λούκα, στη χειρότερη, θα γίνει (λέμε τώρα) υπουργός. Φοβάμαι λιγότερο τους υπουργούς που έχουν τη σφραγίδα τού παλιού πράσινου ήλιου στο κούτελο, από εκείνους που υπονομεύουν τους θεμέλιους λίθους τής Αριστεράς φορώντας προβιά αριστερού!

Είναι λίγο αστείο να με ρωτάς «γιατί όχι με τον ΓΑΠ;», τι να σου απαντήσω;

Αντίθετα, η δική μου ερώτηση είναι απόλυτα σοβαρή και πολύ ζόρικη:

Πώς και γιατί δεν βρέθηκε, δύο χρόνια τώρα, ένας κομμουνισταράς από την παρέα τών αριστερών ευρωκομμουνιστών[***] να απαντήσει με ένα άρθρο στον κύριο Λιάκο, που έσπευσε να κηρύξει τον θάνατο της ουτοπίας τής κοινοκτημοσύνης;;;


[***] Από τον ΣΥΝ, την ΑΚΟΑ ή τη συνιστώσα τών αριστερών ευρωκομμουνιστών Ελοχίμ. Είναι παγερά αδιάφορο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

πρώτο και βασικότερο : απάντα μου εσύ που τους ψήφισες και θα τους ξαναψηφίσεις , πάση θυσία . Πολιτική ( αριστερή ) δεν είναι πούλημα μούρης , έχεις ευθύνη .

δεύτερον : περιμένω περί ΓΑΠ . Μιλάμε για άτομα ( Λούκα , Καστανίδη ) στον απόλυτα σκληρό πυρήνα του ΓΑΠ . Είναι σαν να πει κάποιος , άλλο χ Λαζαρίδης ( κι άλλη πίκρα για τους αριστερούς ευρωκομμουνιστές !!! ) άλλο Σαμαράς .

τρίτον : ΑΚΟΑ και διάφοροι τέτοιοι μέσα σε όλα που πρέπει να πουν να πουν και γι αυτό , τι με νοιάζει εμένα ?

να πουν σε πρώτη φάση ότι κυβέρνηση με τον ΓΑΠ ( άντε την Λούκα , μη με πεις προβοκάτορα ) και τον Καμένο δεν θα υπάρξει γιατί θα την ρίξουν οι εργαζόμενοι . Η αριστερά θα προσπαθήσει να πείσει τους εργαζόμενους να την ρίξουν και προφανώς να μην την ψηφίσουν .

ότι δεν υπάρχει λύση εντός ευρώ και ΕΕ .
ότι η αριστερά έχει στρατηγικό στόχο τον κομμουνισμό .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Ορθώς αναρωτιέστε για τον Μπαλτά αν λείπει σε ταξίδι. Εδώ κοτζάμ βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας πήρε τη χρόνια ακριβώς που έκανε όλο κι όλο 2-3 μαθήματα στους φοιτητές του ΕΜΠ (ΗΜΜΥ). Μήπως ο πρώτος είναι; Άλλος του Καποδιστριακού πήρε το ίδιο βραβείο ενώ ήταν άφαντος στις ΗΠΑ.

Ένωση Οπαδών της ΣΥΡΙΖΑ είπε...

Τα έξυπνα πουλιά από την ...μύτη πιάνονται!

Ένα τεστ για να μετρήσετε την πολιτική σας ευφυΐα…

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Κατ’ αρχήν, θα σε παρακαλούσα να διαβάζεις και να γράφεις πιο προσεκτικά. Ουδέποτε έχω υποστηρίξει σε συζητήσεις ή σε ανάρτηση ότι η εκλογική στήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πάση θυσία. Θα ήμουν ανόητος, αν έκανα κάτι τέτοιο. Στην πολιτική ποτέ δεν λες ποτέ. Άρα, ποτέ δεν λες και πάντα. Παρεμπιπτόντως: Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι η εκλογική στήριξη στο Α ή Β σχήμα ενέχει πάντα κάτι το συγκυριακό. Εμένα επικρίνεις για κοινοβουλευτισμό, εσύ δίνεις υπερβολική σημασία ποιο σχήμα προτείναμε να υπερψηφιστεί στις εκλογές τού περσινού Ιουνίου. Μπορεί να μη το συνειδητοποιείς, αλλά, εν προκειμένω, εσύ είσαι ο κοινοβουλευτικός.

Μου ζητάς απαντήσεις. Μάλιστα.

Για την πρώτη: Δεν είμαστε εμείς που ξεχωρίζουμε τους αριστερούς ευρωκομμουνιστές και ποντάρουμε ιδιαίτερα επάνω τους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου πετάς το μπαλάκι για τους δικούς σου ‘‘εκλεκτούς’’ (‘‘εκλεκτούς’’ κατά κάποιο τρόπο). Επειδή το βρίσκεις δύσκολο να το αποκρούσεις εσύ; Το για ποιους λόγους τους ψήφισα και τους ψηφίσαμε έχει ήδη καλυφθεί παραπάνω αλλά και σε πολλές παλιότερες συζητήσεις μας.

Για τη δεύτερη (που επιμένεις να την καταθέτεις παρά το ότι στερείται σοβαρότητας): Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβιβαστεί κανείς με τον ΓΑΠ. Είναι μία ψόφια γάτα που δεν μπορεί να πιάσει ούτε τα ποντίκια που τρώνε το πτώμα της! Αυτό για μένα είναι και το κριτήριο κάθε συμβιβασμού. Και επαναλαμβάνω: ανατριχιάζω λιγότερο από το ενδεχόμενο μία υποθετική αριστερή κυβέρνηση (λέμε τώρα!) να έχει κάποιον υπουργό κάποιον πρώην Πασόκο, σε σχέση με τη δρομολογημένη ένταξη των Λιάκων στους ιδεολογικούς μηχανισμούς ενός αριστερού κόμματος υπό τις ευλογίες —ή τη μούγκα— τών αριστερών ευρωκομμουνιστών σου!

Η ΑΚΟΑ θα έπρεπε να σε νοιάζει. Αν δεν κατατάσσονται αυτοί στους αριστερούς ευρωκομμουνιστές ποιοι κατατάσσονται;

Περί ευρώ σου έχω πει τη σκέψη μας. Δεν έχει νόημα να λέω τα ίδια και τα ίδια.

Δεν είμαι καθόλου μα καθόλου σίγουρος αν είναι πολιτικά χρήσιμη για την Αριστερά η εισαγωγή της Ιδέας τού Κομμουνισμού στο λόγο της, όταν αυτός έχει μαζική απεύθυνση.[***] Σε επίπεδο πολιτικής φιλοσοφίας και θεωρίας, ουδεμία αντίρρηση.

Τέλος: «Πουλάω μούρη», «πάω να βγάλω γκόμενα» κ.λπ. κ.λπ. Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι είναι πολιτική επιλογή, ταιριαστή με την ιδιοσυγκρασία μου, να τα γράφω έξω απ’ τα δόντια, χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα τής ρητορικής —όχι όμως και τα βρώμικα, όπως η συκοφαντία ή η διαστρέβλωση της αντίθετης άποψης; Αν όχι, είναι καιρός να αρχίσει να σου περνάει...


Τα λέμε


[***] Φυσικά, ο αντικομμουνισμός, οι θεωρίες τών δύο άκρων και όλα αυτά τα ‘‘ορέα’’ πρέπει να καταγγέλλονται φάτσα-κάρτα και άνευ ενδοιασμού!

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε/η (που καλό θα ήταν να πάρεις ένα ψευδώνυμο),


ΟΚ, καταγράφεται η πληροφορία σου (με όλη τη σχετικότητα της ανωνυμίας τού διαδικτύου βέβαια). Όμως, όπως ελπίζω να καταλαβαίνεις, δεν εφάπτεται με την πολιτική κριτική που κάνουμε εμείς. Θέλω να πω, δεν την ενισχύει, ούτε την καθιστά εγκυρότερη. Το ίδιο θα συνέβαινε κατ’ αντίστροφη αναλογία, αν ο Μπαλτάς ήταν ακόμα και για ...Νόμπελ υποδειγματικής διδασκαλίας. Κάτι τέτοιο δεν θα γρατζούναγε την κριτική μας ούτε στο ελάχιστο.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

διαβάζω όσο προσεχτικά αξίζει το ανάγνωσμα , και αυτά που λες , ότι αν είχε ... κέρδος εκλογικό ( υποθέτω ) και τον ΓΑΠ θα έπαιρνες , δεν αξίζουν τίποτα , δεν αξίζουν κανέναν σεβασμό , και αυτή είναι η γνώμη σειράς συντρόφων μου ( αν τους πω ότι είναι ένας στο internet και λέει αυτό ) , όχι μόνο ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά μελών του .

σε κανέναν αριστερό ευρωκομμουνιστή δεν ποντάρω , αν εξαιρέσεις τον Στάθη Κουβελάκη , και όσους στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορείς να πεις ότι κάπως σχετίζονται με τον χώρο .

εσύ μου ζήτησες να πει η ΑΚΟΑ για το βιβλίο του Λιάκου , και γω σου απάντησα να πει για τον κομμουνισμό , προφανώς όχι στην καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση .

εμένα πχ με καίει ότι ο Παπαδημούλης παρουσίασε βιβλίο για την ΧΑ με ... τον Βορίδη , με καίει που ο Τσίπρας σαμποτάρει την κυβέρνηση της αριστεράς , με καίει που ο εκφυλισμός είναι τόσο βαθύς που βγαίνεις ξανά και ξανά και λες ότι θα έκανες κυβέρνηση μέχρι με τον ΓΑΠ , αν βόλευε .

λυπάμαι , γράφε σοβαρά πράγματα για να σε πάρω στα σοβαρά , αυτά είναι σκουπίδια . Σκουριές της αριστεράς , βαρίδια που μας πάνε στον πάτο .

οι Λιάκοι , οι κεντροαριστεροί εκσυγχρονιστές ανθίζουν στην εθνική απεύθυνση και τον συστημικό ρόλο που δεν μου έχεις δείξει να διαφωνείς .

κοίτα φίλε , υπάρχουν blog με τον Τσίπρα , κόψε το παιχνιδάκι , δεν είναι τόσο ντροπή .

"κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

για τους αριστερούς ευρωκομμουνιστές μου που λες δεν μπορώ να καταλάβω τι απάντηση θες να σου δώσω .

είσαι ατομικά υπεύθυνος για τους Λιάκους και θα σου πω για την ΑΚΟΑ ?

αυτοί είστε ρε φίλε και τρώτε στην μάπα και τον Λιάκο !!!

να σταματήσετε να τον τρώτε , αυτή είναι η πρόταση μου .

επειδή η ωμότητα είναι και το δικό μου στυλ έκφρασης .

τα λέμε ( αν δεν ξαναπαρεξηγηθείς όπως κάνεις πάντα όποτε σε κολλάνε στον τοίχο )

" κάποιος σύντροφος " ( όχι του ΓΑΠ )

LeftG700 είπε...

A... Ώστε με κατάλαβες που προσπαθώ να στηρίξω το προφίλ τού Τσίπρα; Μπράβο, σε παραδέχομαι! Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις! ;-)


Τα λέμε