Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ο ‘‘επιδέξιος’’ κύριος Δημοσθένης Κούρτοβικ




Μία σχεδόν ολόκληρη σελίδα στα Νέα τού Σαββάτου χρειάστηκε ο Δημοσθένης Κούρτοβικ («Μαύρο, σχεδόν μπλε βαθύ»), αυτός ο ιντελεκτουέλ υπερασπιστής τού δημοκρατικού κοινοβουλευτικού καπιταλισμού, για να εξηγήσει γιατί η Χρυσή Αυγή δεν είναι αντισυστημική. Και πού ψάχνει να βρει τα πειστήρια για τους ισχυρισμούς του; Αποκλειστικά και μόνο στη συγγένεια του φυλετικού εθνικισμού της με όψεις τών επίσημων και μη αφηγήσεων για το ελληνικό έθνος (μέρος τών οποίων χρεώνει στην Αριστερά...). Πού να τολμήσει να πάει παραπέρα —ή μάλλον πιο κάτω! Αν το έκανε, θα ήταν υποχρεωμένος να αναγνωρίσει ότι ο βασικός λόγος για τον οποίο η ΧΑ δεν αποτελεί συστημική δύναμη είναι το γεγονός πως δεν αμφισβητεί ούτε στο παραμικρό το ισχύον σύστημα υλικής αναπαραγωγής τής κοινωνικής ζωής, το καπιταλιστικό (δεν περνάει μόνο ο έρωτας από το στομάχι· το ίδιο συμβαίνει και με τις ιδεολογίες!). Αυτό δηλαδή το σύστημα το ‘‘καουμποϊκό’’ που αγαπάει κι ο ίδιος ο κύριος Δημοσθένης, καθ’ ότι δεν τυχαίνει να είναι αριστερός, αλλά ακραία κεντρώος!

Έχετε δει πολλούς ιντελεκτουέλ τύπους σαν τον Κούρτοβικ να φτύνουν τα μούτρα τους;




Η photo είναι τού Alexei Sovertkov. Από το xaxor.com.

2 σχόλια:

kolokotronis είπε...

Σε προκαλέσαμε και προκάλεσες.

ΟΚ

Ελπίζω, τουλάχιστον, να είσαι καλά,
σε καμιά παραλία αραχτός και εμείς ας ανησυχούμε αδίκως...

LeftG700 είπε...

Φίλε Κολοκοτώνη,


Να μην ανησυχείτε (ευχαριστώ για το εδιαφέρον). Έχω κάτι προσωπικά τρεξίματα και, επιπλέον, περνάω και την καθοδική πολιτική φάση τής απογοήτευσης. Όμως, υπάρχουν και πολύ χειρότερα και δεν παραπονιέμαι.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς όταν γράφεις Σε προκαλέσαμε και προκάλεσες. Αν θέλεις μου το εξηγείς. Μπορεί πολλές φορές να γράφω "προβοκατόρικα", αλλά αυτό αποσκοπεί μόνο στην πρόκληση συζήτησης για ζητήματα που συνήθως είναι ταμπού στην Αριστερά. Όχι στην πρόκληση εναντίον ανθρώπων ή πολιτικών χώρων με σκοπό την "κατεδάφισή" τους. Επομένως, με ενδιαφέρει αν αυτή η "προβοκατόρικη" στάση, που δεν σκοπεύω να εγκαταλείψω, έχει παρεξηγηθεί εκ μέρους σου, με αποτέλεσμα εκεί που πηγαίνω για μαλλί να βγω κουρεμένος! ;-) :-)


Τα λέμε