Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Μεγάλη Παρασκευή 2015

Ο Χριστός τού «αμήν λέγω υμίν ότι δυσκόλως πλούσιος εισελεύσεται εις την βασιλείαν των ουρανών· πάλιν δε λέγω υμίν, ευκοπώτερόν εστί κάμηλον δια τρυπήματος ραφίδος διελθείν ή πλούσιον εις την βασιλείαν του Θεού εισελθείν», του «ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω» και του «ουκ   ήλθον   βαλείν   ειρήνην,   αλλά μάχαιραν»   είναι κομμουνιστής και επαναστάτης. Και ο Λένιν τού «η προλεταριακή εξουσία δεν προσκυνάει τον πλούτο, αλλά βοηθάει τη φτωχολογιά, [...] η εξουσία αυτή δεν διστάζει να πάρει επαναστατικά μέτρα, [...] αφαιρεί τα περισσευούμενα προϊόντα από τους κηφήνες και τα δίνει στους πεινασμένους, [...] εγκαθιστά με τη βία τούς άστεγους στα σπίτια τών πλουσίων, [...] υποχρεώνει τους πλούσιους να πληρώνουν το γάλα, όμως δεν τους δίνει ούτε μια σταγόνα γάλα, αν δεν πάρουν όσο τους χρειάζεται τα παιδιά όλων τών φτωχών οικογενειών» είναι χριστιανός.

Έχει τόσο μεγάλη σημασία ποιανού το ξόδι θα συνοδεύσουμε σήμερα και ποιανού ιδέες προσδοκούμε να αναστηθούν;6 σχόλια:

Βερενίκη Κόμη είπε...

Να σε δω να βρεις λίγο απο το θάρρος των Ροιδιδων και να ζητήσεις να φορολογηθεί αυτή η καταραμένη περιουσία της παπαδοκρατίας και ας αποθάνω

LeftG700 είπε...

Αγαπητή κυρία, καλώς ήλθατε εδώ.


Κάτι μού λέει ότι είστε μία από τις δυο-τρεις κυρίες με τις οποίες είχα συνομιλήσει στο τσαρδί τών Ροϊδολασκαράτων κατά τους λίγους μήνες που σχολίαζα εκεί (πριν η ‘‘δημοκρατική’’ τους ‘‘ευαισθησία’’ ενεργοποιηθεί και με οδηγήσουν στην έξοδο...). Τότε είχατε άλλο nick. Αναρωτιέμαι τι σας έκανε να το αλλάξετε ερχόμενη εδώ. Φοβηθήκατε μην σας πάρω με τις πέτρες; Θα ’χει γούστο! Ή φοβηθήκατε μην εκτεθείτε στο νοήμον κενό που συχνάζει εκεί; Το πρώτο μάς προσβάλλει και μόνο που το σκεφτήκατε (αν το σκεφτήκατε). Αν πάλι συμβαίνει το δεύτερο, θα έπρεπε να προσβληθείτε εσείς η ίδια, μια και δεν σας τιμά καθόλου. Ας είναι. Αυτά περιλαμβάνονται στα λεγόμενα διαδικαστικά ζητήματα. Έχουν τη σημασία τους βέβαια, αλλά δεν είναι η ουσία. Πάμε να προσεγγίσουμε σιγά-σιγά την ουσία.

Είναι αστείο να με κατηγορείτε για έλλειψη θάρρους, και μάλιστα έναντι των Ροϊδολασκαράτων, των αποδεδειγμένα δειλών και άνανδρων (όχι σεξιστικό αυτό το τελευταίο, μη με βγάλετε και σαμαρικό! έχει την έννοια του ύπουλου, του κρυπτόμενου πίσω από ενέργειες άλλων για να μην εκτεθεί ο ίδιος, του ‘‘υπόγειου’’ κ.λπ.) Και είναι αστείο γιατί δεν πάνε ούτε δέκα αναρτήσεις που υποστήριξα κάτι, το οποίο ήξερα πολύ καλά πως όχι μόνο θα έδινε τροφή στους διάφορους Ροϊδολασκαράτους τού διαδικτύου, αλλά, το κυριότερο, θα με ‘‘εξέθετε’’ στους κουφιοκεφαλάκηδες ή στα κακόπιστα κομματόσκυλα της δικής μου παράταξης —όπως και έγινε, έστω και όχι 100%. Μη μου μιλάτε, λοιπόν, για θάρρος εμένα, να χαρείτε ό,τι αγαπάτε!

Όχι, δεν θα με δείτε να διαμαρτύρομαι επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει εξαγγείλει τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας ή δεν το προγραμματίζει. Και δεν είναι μόνο επειδή κάθε άλλο παρά το ...θάνατό σας (χτύπα ξύλο!) επιθυμώ. Απλώς δεν είναι αυτός ο καημός μου, επειδή δεν είναι αυτές οι προτεραιότητές μου. Από άλλα κρίνω και αξιολογώ μια κυβέρνηση που έχει αριστερό κορμό. Τέτοια που εσείς δεν θέλετε ούτε να ακούτε. Κι έπειτα, δεν ξέρω πώς ακριβώς το σκέφτονται οι Συριζαίοι και δεν προχωράνε τώρα στο συγκεκριμένο μέτρο που περιέχεται στο πρόγραμμά τους ή δεν προετοιμάζουν το έδαφος για να το υλοποιήσουν αργότερα. Ούτε ξέρω αν αυτό το θέμα έχει βγει για την ώρα από την ατζέντα επειδή αποτελεί ενδεχομένως τμήμα τών κόκκινων γραμμών που έχουν βάλει οι Ανελίτες. Τέλος, είναι αυτονόητο ότι αν αυτός ο συμβιβασμός είναι για καλό αριστερό σκοπό, από εμένα ουδέν πρόβλημα, τη βάζω τη τζίφρα. Αν όμως γίνεται απλώς για να κάθονται κάποιοι στις κυβερνητικές καρέκλες, τότε τους παίρνει ο διάολος και τους σηκώνει!

Αυτά για την ώρα. Αναμένω νέα σας. Και οπωσδήποτε περιμένω να σας δω και να ακούσω την άποψή σας σε δύο αναρτήσεις που θα εκθέτουν (χωρίς κανένα περιθώριο αμφισβήτησης) μερικές από τις (πολλές) ‘‘ομορφιές’’ των αγαπημένων σας Ρο και Λασκαράτου. Μη μού χαθείτε και σας ψάχνω! ;-) Εντάξει; ;-)


Τα λέμε (αν δεν τα πούμε μέχρι αύριο και την Κυριακή, σας εύχομαι Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά! —σε περίπτωση που είστε άθεη, θεωρείστε τις ευχές μου απλώς γιορτινές και εθιμικές, χωρίς κανένα θρησκευτικό περιεχόμενο)

Βερενίκη Κόμη-του ακραίου Κέντρου είπε...

Σπολάτη σας

LeftG700 είπε...

Αγαπητή κυρία,


Δεν μπορώ να γνωρίζω με ποια από τις δύο έννοιες (ή και με τις δύο) μου γράψατε ό,τι μού γράψατε και δίκες προθέσεων δεν κάνω —όχι χωρίς τουλάχιστον αποχρώσες ενδείξεις. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι να σας ξαναδούμε εδώ. Όχι μόνο γιατί το ‘‘μαγαζί’’ ανδροκρατείται σε αισχρό βαθμό, αλλά και γιατί έχω τον ευγενή σκοπό να σας ...ισιώσω, μεταφέροντάς σας —όχι παρά τη θέλησή σας—, από εκεί που βρίσκεστε τώρα («ακραίο κέντρο»), προς τα αριστερά! ;-) :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

http://www.diktio.org/node/1111
Δεν συμφωνουν ολοι εντος Συριζα προφανως με την εισβολη της αστυνομιας

LeftG700 είπε...

Φίλε Γιώργο θαλλάση,


Διέγραψα το δεύτερο σχόλιό σου γιατί ήταν ταυτόσημο με το πρώτο. Και, με την άδεια σου υποθέτω, το αντιγράφω και το ποστάρω επίσης και στην τελευταία, χθεσινοβραδινή ανάρτηση...


Τα λέμε