Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Την ώρα που ο Τιτανικός βυθιζόταν, οι επιβάτες τής Α´ Θέσης χόρευαν βαλς στο κατάστρωμα. Σε μια περίπου αντίστοιχη ώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προτιμά να δίνει συνεντεύξεις, για να μας εξιστορεί τους ευσεβείς πόθους του...




Σε έναν δικό του ακατανόητο κόσμο, ο δειλός, μοιραίος και άβουλος αντάμα ηγέτης τής αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι δεν ξέρει ούτε πού πατά, ούτε πού πηγαίνει. Περιοριζόμαστε να παραθέσουμε τη σύνοψη της συνέντευξης, όπως την κάνει ο Γιάννης Μακρυγιάννης, ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη για λογαριασμό τής εφημερίδας Πρώτο Θέμα (ο σύνδεσμος οδηγεί στην Iskra, όπου μπορείτε να διαβάσετε και τη συνέντευξη καθεαυτή). Αποτυπώνει πιστά τα όσα είπε και αρκεί για να κατανοήσει ακόμα και ένας σχετικά καλός μαθητής τού Δημοτικού γιατί οι ‘‘μενσεβίκοι’’ τού ΣΥΡΙΖΑ απέτυχαν να αλλάξουν έγκαιρα την πορεία τού κόμματός τους προς το διαφαινόμενο ναυάγιο, αν και είχαν εντοπίσει από τους πρώτους τον κίνδυνο που το απειλούσε —χωρίς, φυσικά, αυτό να σημαίνει πως οι ευθύνες τής Αριστερής Πλατφόρμας πρέπει να φορτωθούν αποκλειστικά και μόνο στους ώμους τού Παναγιώτη Λαφαζάνη...

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ



«Αν ήμασταν έτοιμοι να προσυπογράψουμε μια συμφωνία υποταγής, τότε η συμφωνία θα είχε τελειώσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την κυβέρνηση» δηλώνει ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και υπογραμμίζει ότι η συμφωνία με τους εταίρους, ή θα έχει συμβατότητα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, ή δεν θα υπάρξει.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη, τονίζει ότι οι κόκκινες γραμμές παραμένουν αξεθώριαστες για την κυβέρνηση, ενώ μια «άτακτη υποχώρηση» ή μια «ταπεινωτική υποταγή» θα σήμαινε ταφόπλακα δεκαετιών για την Αριστερά και «τελική λύση» καταστροφής για τον τόπο. Η κυβέρνησή μας δεν πρόκειται να κάνει ποτέ μια συμφωνία υποταγής, τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης και συνέχισε λέγοντας πως «η Αριστερά έχει μια πολύ μεγάλη αγωνιστική ιστορία για να διαπράξει μια τόσο βαριά ατιμία σε βάρος του λαού μας».

Όπως αναφέρει ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η σκληρή νεοφιλελεύθερη κατεδάφιση που επιδιώκουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα οι λεγόμενοι εταίροι, δεν μπορεί να εξωραϊσθεί απλώς με την προσωρινή αποφυγή κάποιων από τα πιο ακραία και άγρια αντικοινωνικά μέτρα.

«Η Ελλάδα οφείλει να τονίσει, προς πάσα κατεύθυνση, ότι, αν χρειαστεί, διαθέτει πολλαπλές και βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις, που μπορούν να της επιφέρουν προσωρινές δυσκολίες, αλλά θα ανοίξουν σύντομα καινούργιους αναζωογονητικούς ορίζοντες» επισημαίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι «αυτοί οι μη συμβατικοί εναλλακτικοί δρόμοι είναι πολύ πιο ρεαλιστικοί από τις επιλογές της νεοαποικιοποίησης, εφόσον σε αυτές επιμένουν ως μονόδρομο οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το ΔΝΤ».

Ερωτηθείς εάν είναι δυνατόν να καταψηφίσει η Αριστερή Πλατφόρμα μια συμφωνία που θα προταθεί από την Κυβέρνηση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκφράζει την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα συνομολογήσει μια συμφωνία που θα είναι σε αντίθεση με τις προγραμματικές της δεσμεύσεις και σε διάσταση με ένα μεγάλο μέρος του κόμματος και του κόσμου της Αριστεράς. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει πως μια συμφωνία με τους θεσμούς δεν μπορεί να διχάζει και να προκαλεί τριγμούς και κλυδωνισμούς, αλλά αντίθετα, για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να τυγχάνει ευρείας συναίνεσης μέσα στο κόμμα και αποδοχής και στήριξης από τον κόσμο της Αριστεράς.

Για τα σενάρια ευρωπαϊκών και εγχώριων κέντρων περί αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ της Αριστερής Πτέρυγας, ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ επαναλαμβάνει ότι η Αριστερή Πλατφόρμα δεν είναι μια ευκαιριακή παρουσία στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οργανικό και αξεχώριστο συστατικό της πορείας και της ανοδικής δυναμικής του.

Στο σενάριο που διακινούν οι ίδιοι κύκλοι, για αποχώρηση από την Κυβέρνηση των ΑΝ.ΕΛ και δημιουργία μιας νέας Κυβερνητικής συμμαχίας όπου θα συμμετάσχει το ΠΟΤΑΜΙ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επισημαίνει ότι τον ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι τους χωρίζει βαθιά πολιτική τάφρος και προσθέτει : «Ας μην κάνουν ορισμένοι όνειρα θερινής νυκτός, γιατί θα ξυπνήσουν με εφιάλτες».

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποκαλύπτει ότι ο ειδικός απεσταλμένος και Συντονιστής για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις των ΗΠΑ, Amos Hochstein, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν του εξέφρασε ευθέως την αντίθεση της Ουάσιγκτον στη κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει Ρωσικό αέριο. Προσθέτει ωστόσο, ότι η κυβέρνηση στηρίζει ανεπιφύλακτα την υλοποίηση αυτού του project γιατί θα είναι εθνικά, οικονομικά και ενεργειακά ωφέλιμο, θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της χώρας σε πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, ενώ εκτιμά ότι τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη δεν θα προκύψουν μόνο από τη λειτουργία του αγωγού μετά το 2019, αλλά θα είναι και άμεσα.

Τέλος, σχολιάζοντας την κριτική ορισμένων ότι ο ίδιος αγνοεί κοινοτικούς κανόνες και οδηγίες στα ενεργειακά ζητήματα, ή την απαίτηση Λοβέρδου να ζητήσει συγνώμη για τις επαφές με τους Ρώσους, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντά : «Δεν αγνοώ κανένα κανόνα. Ορισμένοι κύκλοι όμως, μου προσάπτουν ως ασυγχώρητο σφάλμα ότι δεν αγνοώ το εθνικό συμφέρον της χώρας και τη λαϊκή κυριαρχία, ούτε θεωρώ ότι η χώρα μας είναι προτεκτοράτο».



3 σχόλια:

ελληνοφρενικος είπε...

Ο Λαφαζανης και η αριστερη πλατφορμα παιζουν τον ρολο του αριστερου μαιντανου οπως ακριβως ηταν βεβαιο οτι θα κανουν....Οποιοι ακομα συνεχιζουν να λενε οτι εχουν αριστερη συνειδηση και δηλωνουν οτι στηριζουν αυτη την κυβερνηση ειναι απλα απατεωνες.Δυστηχως οι σοσιαλοδημοκρατες εκαναν πολυ καλα τη δουλεια που το κεφαλαιο τους εβαλε να κανουν.....Επεισαν το μεγαλυτερο τμημα του λαου να παρακαλαει για νεο μνημονιο.....Υ.Γ1Το σιχαμερο στην ολη υποθεση ειναι πως εχουν ακομη τις γλιτσες τους(βλεπε λαζοπουλο και σια)να κατηγορουν ακομα το ΚΚΕ οτι δεν στηριζει την κυβερνηση αρα ειναι λεει στην δεξια οχθη.....Ενω αυτοι που κυβερνουν για λογαριασμο των βιομηχανων των εφοπληστων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ μαζι με τον φασιστα τον καμμενο ειναι λεει αριστεροι....τετοια αηδια.... τετοια σιχαμαρα.....Υ.Γ2Φιλε Λεφτη εχω πολυ καιρο να γραψω,αυτα που σου λεγα περι αλλοιωσης συνειδησεων απο τη σοσιαλοδημοκρατια με εχουν αηδιαζει τοσο πολυ που παρολο που τα ηξερα,τα περιμενα,τωρα που τα ζουμε με εχουν ριξει πολυ την ψυχολογια και δεν εχω ορεξη να πληκτρολογησω.Να πω τι;Σας τα λεγαμε;Ε και;Υ.Γ3 Με το φεστιβαλ για την κανναβη εγω προσωπικα δεν εχω κανενα θεμα(εκτος γραμμης κομματος που λες και εσυ)αλλα ρε οι ξεφτιλες 9 Μαιου;;;;;;;Χαθηκαν οι ημερομηνιες;;;;;;

ο Οργουελ είπε...

Σοβαρα αυτο που χρειαστηκε ο Σταλιν-Μπρεσνιεφ πολλα χρονια για να το πετυχει, να σιχαθει ο λαος καθε τι που εχει σχεση με σοσιαλισμο, το πετυχανε σε 2 μηνες?

Ανώνυμος είπε...

Nα κανω μια υποθεση/ερωτηση εργασιας?
ΑΝ ειχαν μεινει στο κκε ατομα σαν τους Λαφαζανη-Δραγασακης για τι κομουνισμο θα μιλαγαμε σημερα?
Καλυτερο χειροτερο?
Ολες οι απαντησεις δεκτες.

qwerty