Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Allonsanfàn! Από το λαό, για το λαό, με τη Λαϊκή Ενότητα!




Κανονικά, αυτή η ανάρτηση δεν θα έπρεπε ποτέ να ανεβεί στο παρόν ιστολόγιο –θυμίζω: έχω κατ’ επανάληψη πει από εδώ ότι όσο υπάρχει αυτό το blog δεν θα σηκώσει ποτέ τη σημαία ενός και μόνο αριστερού κόμματος. Όμως, οι δραματικές εξελίξεις τών τελευταίων μηνών, εξελίξεις αναμενόμενες για εμάς και πολλούς άλλους, εκ των οποίων, δυστυχώς, πολύ λίγοι επισήμαιναν χωρίς στρογγυλέματα και περικοκλάδες την κατηφορική πορεία που είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δυόμιση χρόνια περίπου, μας υποχρεώνουν να ανασύρουμε την πάντα έγκυρη παραίνεση περί συγκεκριμένης ανάλυσης της συγκεκριμένης κατάστασης και να παραβιάσουμε τη δέσμευσή μας. Να σημειωθεί δε πως η απόφασή μας να στηρίξουμε τη Λαϊκή Ενότητα, δεν έχει το χαρακτήρα τής υποστήριξής μας προς τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τού Ιουνίου τού 2012. Τότε, είχαμε απλώς ‘‘εισηγηθεί’’ την υπερψήφιση ενός συγκεκριμένου κόμματος. Τώρα, προχωράμε πολύ περισσότερο από αυτό και δηλώνουμε την υποστήριξή μας, συστράτευση αν προτιμάτε, με το σχήμα που αποσπάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επίσημη χρεοκοπία τής 13ης Ιουλίου. Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση πολύ-πολύ συνοπτικά:

Είμαστε μέρος τού νέου μεγάλου ΟΧΙ τής 5ης Ιουλίου. Δεν βρίσκουμε κανένα κόμμα, σχήμα ή φορέα τής Αριστεράς πιο άξιο να το υπερασπιστεί μετά την προδοσία τού Αλέξη Τσίπρα και της ηγεσίας τού θνήσκοντος πλέον ΣΥΡΙΖΑ από το μέτωπο που σχηματίστηκε με πρωταρχικό μεν πυρήνα βουλευτές, στελέχη και μέλη τής αριστερής πτέρυγάς του, που όμως έχει ήδη ενισχυθεί ποιοτικά και ποσοτικά και με άλλα αριστερά σχήματα και ανέντακτους αγωνιστές τής Αριστεράς και προβλέπεται να συνεχίσει να πολλαπλασιάζει εκθετικά την ισχύ και επιρροή του στο άμεσα προσεχές μέλλον. Αυτό επιλέγουμε λοιπόν για να συνεχίσουμε την αντίσταση απέναντι στη Νέα Ιερά Συμμαχία και τους ντόπιους συμμάχους της. Ο άμεσος στόχος είναι η όσο το δυνατόν ισχυρότερη παρουσία της Λαϊκής Ενότητας  στη Βουλή. Πιστεύουμε όμως ότι ακόμα κι αν η εκλογική επίδοσή της ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αυτό δεν θα αντιπροσωπεύει τίποτε περισσότερο από μία σχετικά καλή θέση εκκίνησης σε έναν αγώνα που θα είναι και μακρύς και σκληρός. Σε κάθε περίπτωση, εμείς δηλώσαμε ήδη συμμετοχή χωρίς να περιμένουμε να δούμε πρώτα από πόσο καλή θέση θα αγωνιστούμε. Και πιστεύουμε βαθιά ότι κάναμε το σωστό.




114 σχόλια:

SmartAsss είπε...

Θεωρώ μεγάλο το επίτευγμα της ΛΑΕ να αγγίξει το όριο του 3% κι ας μη μπαίνει στη βουλή. Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπαθεί τόσα χρόνια να ξεπεράσει, χωρίς επιτυχία το 2%.

Τα καλά να τα λέμε.
Συγχαρητήρια.

πικάπα είπε...

Σίγουρα πάντως πέτυχε η πολιτική του ΚΚΕ. Παρέμεινε σταθερό και ακλόνητο στα ηρωϊκά ποσοστά του, 5ο κόμμα και ισχυρό, συνέτριψε τα αναχώματα, συνέβαλε φιλότιμα με τα καλά του λόγια να μη βγει στη Βουλή η ρεφορμιστική ΛΑΕ, κατέστησε το μόνο αντιμνημονιακό κόμμα στη Βουλή τη Χ.Α.
Τα ονόματά των θρυλικών κουμανταδόρων Γ.Γ.-Π.Γ.-Κ.Ε. του ΚΚΕ της περιόδου 2010-2015 θα μείνουν στην Ιστορία, δίπλα στο όνομα του Τσίπρα.
Αλλοζανφαν!

Σημ. Η ΛΑΕ είναι τώρα εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Για να δούμε τώρα, πόσα απίδια βάζει ο σάκος.

ο Οργουελ είπε...

ο Οργουελ είπε...
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
(συμπληρωνω, και απο το χωρο της δραχμης, οπως αυτος ειναι)
'Στις εκλογες θα εχουμε περιπατο του συριζα'


SmartAsss είπε...
@Οργουελ
"Στις εκλογες θα εχουμε περιπατο του συριζα..."

καλά ας βολευτεί ανάμεσα στο 24 με 29% και πολύ του πάει.
ξέρεις τι σημαίνει Μπουμερανγκ; εδώ είμαστε...


ο Οργουελ είπε...
Δεν μας τα λες καλα ρε Σμαρτ-ας .
Δηλαδη , αν παρει 25% το συριζα , οπως λες , οι αλλοι πρεπει να παρουν 75%.
Ποιοι ειναι οι αλλοι? Τους εχεις δει? Ουτε η μανα τους (που λεει ο λογος) δεν τους ψηφιζει. Ουτε κι εμενα μου αρεσει αλλα ετσι ειναι. Περιπατο, γιατι 'ξερεις τι σημαινει' ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ και ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ?

ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΡΕΕΕΕΕ

ο Οργουελ είπε...

δυστυχως λεφτ λειπουν απο το κομμα σου οι φαφλαταδες τυπου κανελη, αδωνι και αλλα τετοια, και νομιζω του λειψανε. Η Ζωη δεν εφτασε, κυριως γιατι δεν ειναι διατιθεμενη να γινεται κατι αλλο απο αυτο που ειναι για χαριν του θεαθηναι. Ισως τωρα να αλλαξει η κατασταση. Καλη συνεχεια.

SmartAsss είπε...

ο Οργουελ είπε...
"Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ"...

Συγγνώμη σύντροφε, κι από που να ελπίζει εκτός από τον χώρο της πολιτικής -πώς αντέχετε όλοι τέτοιες κενές βερμπαλιστικές μπούρδες.

Και κάτι άλλο, έχει ποτέ κάνει κάποια από τις επίσημες αριστερές της χώρας, μια μελέτη, μία ανάλυση για τις τεράστιες ταξικές διαστρωματώσεις των ανθρώπων που εργάζονται; Τι ακριβώς σημαίνει "εργατική τάξη"; -να σου πω εγώ: Ό,τι ακριβώς σημαίνει γενικώς κι αορίστως "λαός".

όσο για τις προβλέψεις μου, ναι "στον κουβά"

Bella Ciao.

Μάρκομ Ξ είπε...

@πικάπα

"Σημ. Η ΛΑΕ είναι τώρα εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Για να δούμε τώρα, πόσα απίδια βάζει ο σάκος."

Σωστόοοος....

ο Οργουελ είπε...

Τι εννοεις? δεν υπαρχει εργατικη ταξη, αλλα υπαρχουν μονο διαχωρισμοι, ατομα, στρωματα, ιδιαιτεροτητες? Διευκρινησε το λιγο.
Αυτη η αναλυση που λες εχει νοημα να γινει στον τριτο κοσμο, οπου υπαρχει μια μη-αστικοποιημενη εργ.ταξη.

dimK. είπε...

ενα θα πω
`Η ειμαι πολυ μλκς ή πολυ αισιοδοξος!
Δεν εδινα στον Τσιπρα πανω απο 28%..
Τελικα μηπως πρεπει να του αναγνωρισουμε ενα σπανιο αμοραλιστικο ταλεντο?
--κκε καμια δικαιολογια για την ηττα(λογικη εννοω..φυσικα θα φταιει η δεξια στροφη,ο εγκλωβισμος του λαου,το ψευτοδιλημα κοκ.
Τελικα ισως να ειναι αυτο το προβλημα του κκε..
Δεν χανει ποτε,οτι αποτελεσμα και να φερει!
--Λαε εδειξε οτι δεν φτανουν οι καλες προθεσεις,αν ειχαν,για να κανεις κατι καλο.
Θες σχεδιο,οργανωση και χρονο(που πολυ σοφα τους στερησε ο Τσιπρας).
Θες και αλλον αρχηγο,μιας και στην ελλαδα το γκεσεμι εχει σημασια!
Πειραματα τυπου Ανταρσυα(διοικουσα επιτροπη) ουτε η αριστεροι δεν τα καταλαβαινουν!
Συμφωνω οτι τωρα θα δουμε τι αξιζει η Λαε και ο Λαφαζανης
(αν γυρισει στο Συριζα μετα τα χριστουγεννα, δεν θα μου κανει εντυπωση)

Sotos είπε...

Είχα ή όχι δίκιο ότι δεν χρειαζόταν καταγραφή για ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά στήριξη του ΚΚΕ που είναι το μόνο το οποίο έχει μια μαζικότητα εργατικό κόμμα και θα έδινε μια ελπίδα από εργατική σκοπιά παίρνοντας την τρίτη θέση και θα ήταν το μόνο κόμμα με αύξηση ψήφων. Τώρα όλα τα κόμματα είναι με λιγότερες ψήφους. Έλληνες 'αριστεροί' είστε βλαμμένοι. Σας αξίζει ο θάνατος. Τα στελέχη ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ έχουν ακέραια την ευθύνη για την ευκαιρία που έδωσαν σε χιτλερικούς

Μάρκομ Ξ είπε...

"Έλληνες 'αριστεροί' είστε βλαμμένοι. Σας αξίζει ο θάνατος. Τα στελέχη ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ έχουν ακέραια την ευθύνη για την ευκαιρία που έδωσαν σε χιτλερικούς "

Εγώ λέω να απαγορευτούν με νόμο όσα κόμματα βάζουν σαν στόχο το σοσιαλισμό ή περιλαμβάνουν στα προγράμματά τους φράσεις όπως "παραγωγική ανασυγκρότηση", "αντικαπιταλιστικό", "έξοδος από το ευρώ" και άλλα παρόμοια. Έτσι, θα ψηφίζουμε όλοι όσοι οραματιζόμαστε έναν κόσμο εκτός καπιταλισμού μόνο ΚΚΕ. Θα εξασφαλίζει έτσι το ΚΚΕ πάντα την τρίτη θέση για να μπορεί ο λαός να έχει "ένα αποκούμπι", όταν θα του πίνουν το αίμα με σωλήνα Φ250...

πικάπα είπε...

Μετά την θεαματικά προδοτική (εκ του αποτελέσματος) συνεισφορά του βοναπαρτικού ‘’Σύριζα΄΄, στη μεγάλη μερίδα του λαού και κυρίως της νεολαίας υπήρχε σαφής η αίσθηση ότι το παιχνίδι τελείωσε και ότι «η γενιά αυτή είναι χαμένη» (βάλε 33 χρονάκια θητεία στο γύψο). Απλά με τις εκλογές αυτό πήρε και αριθμό πρωτοκόλλου και η μεγάλη μερίδα του λαού προσυπέγραψε. Η αίσθηση των «απογοητευμένων» συνδέεται στενά με την χαρά των «ενθουσιασμένων» με θριαμβευτική αποδοχή της εθελοδουλείας τους. (Χαμένοι για χαμένοι, γιατί να μην το χαρούμε τουλάχιστον;) Πρόκειται για εκδηλώσεις, αποκλίνουσες ανθρώπινες εκδηλώσεις των ιδίων εντυπώσεων, σε ένα τοπίο ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Φυσικά, το πελατειακό κράτος και η αντίστοιχη δομή και λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας συνυπάρχουν σαν αιτία των συντριπτικών συστημικών ψήφων. Τα φαινόμενα είναι σύνθετα και όταν πλέον υπάρχει πλήρης κατάρρευση στο μέτωπο της κυρίαρχης αντίθεσης, τότε σταχυολογούνται οι επάλληλες και πολλαπλές αιτίες της ήττας. Όταν πλέον υπάρχει πλήρης κατάρρευση στο μέτωπο της κυρίαρχης αντίθεσης..
Η κυρίαρχη αντίθεση είναι στεγνά, σκληρά και ωμά, Republic versus Empire. Σχεδόν κανείς, μα κανείς δεν βρέθηκε με πίστη και απόφαση ότι μπορεί να τα βάλουμε με την αυτοκρατορία, με κανονική τακτική μάχη. Οι πιο «δεξιοί», αποδέχονται την πραγματικότητα (που την γνωρίζουν τόσο καλά όσο ακριβώς τη γνωρίζει και το ΚΚΕ), την πραγματικότητα που δεν μπορούν (ή/και δεν θέλουν) να αλλάξουν, αποσυρόμενοι στο καταφύγιο του θνησιγενή εθνικισμού. Οι πιο «αριστεροί» αποσύρονται στις προφητείες μιας επανάστασης που κάποτε θαρθεί.
Στα πολιτικά παπατζηλίκια, πολλοί θα αρχίσουν ξανά να αισθάνονται δικαιωμένοι. Αρχίζοντας από τους αντικοινοβουλευτικούς αυτοχριζόμενους επαναστάτες και αθροίζοντας τους κάθε λογής απογοητευμένους αντισυστημικούς που ξανα-ανακάλυψαν στα γεράματα την αποχή: Θεραπεύουν έτσι ωραία και καλά την αποδοχή τους ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Μάλιστα, θα μας πουν δικαιωμένοι ότι εκφράζουν το τεράστιο ποσοστό της αποχής. Αλλά δεν είναι να κατηγορεί αυτούς τους περιθωριακούς, που άλλοι είναι γνήσιοι ονειροπαρμένοι ιδεολόγοι, άλλοι βέβαια κλασσικοί πολιτικοί απατεώνες (που κατά βάση εξαπατούν απλώς τον εαυτό τους). Απέχοντας από το κοινοβούλιο και τις εκλογές, μπορείς να αισθάνεσαι μεγάλος μάγκας. Αλλά που είναι η μαγκιά σου, όταν θα πληρώσεις τους φόρους, θα ακολουθήσεις τους κανόνες, και στην καλύτερη περίπτωση θα τους λουφάρεις κατά μόνας, ή σε κρυφά σχολειά, όταν κι όπως κι αν μπορείς; Από όλη αυτή την φιλολογία, ίσως τελικά το πιο επαναστατικό, το πιο αποτελεσματικό και το πιο μαζικό είναι η αθάνατη λαϊκή εφευρετικότητα για επιβίωση με λούφα και παραλλαγή (πλας ξενητιά). Αν είναι λοιπόν έτσι, που έτσι φαίνεται να είναι, μας είναι αχρείαστη κάθε σχετική αντισυστημική ιδεολογικοποίηση.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

πικάπα είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Έχω την εντύπωση ότι πιο δικαιωμένος απόλους θα πρέπει να αισθάνεται ο Λαφαζάνης και οι περί αυτόν. Όχι ότι δεν απέτυχαν. Απέτυχαν. (ποιος είναι άλλωστε αυτός που τολμά να πει ότι πέτυχε;). Όχι ότι δεν κόστισαν οι προσωπικές τους ανεπάρκειες, οι ολιγωρίες, οι αμφισημίες και τα εντελώς λάθος ρίσκα και επιλογές που πήραν σε όλη τη διαδρομή τους. Αλλά θα πρέπει να είναι κανείς πολύ φανατισμένος για να μη βλέπει τη φαιδρότητα των σφοδρών κατηγοριών που εκτοξεύθηκαν από όλες τις μεριές εναντίον τους. Δεν έφυγαν λέει νωρίς, όταν είναι καθαρό πως λειτουργεί ο πολύς ο κόσμος, που πάντα θέλει να είναι στο μεγάλο κοπάδι γιατί εκεί μόνο αισθάνεται τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια – και αφομοιώνει τα σοκ με απίστευτη σύγχυση και καθυστέρηση. Ήταν λέει αρχηγικοί, όταν το κοπάδι γαντζώνεται παραδοσιακά από την κάθε κατασκευασμένη καρικατούρα που μπορεί να χρίσει ηγέτη. (Αρκεί μάλιστα κάποιες φορές μια φωνή που θυμίζει έναν παλιότερο ηγέτη!) . Δεν ξεκαθάρισαν λέει για την ΕΕ, όταν είναι αυτονόητο ότι ακόμη και η στάση πληρωμών σημαίνει πόλεμο, ίσως τελικά και με βόμβες. Έπρεπε λέει να πουν ακόμη πιο καθαρά ότι όλα αυτά γίνονται μόνο με σοσιαλισμό, όταν, άντε ας μη πω.. Πήρε λέει και τη Ζωή που είναι κοινοβουλευτική και άρα καθεστωτική, όταν ούτε καν η στήριξη του Βαρουφάκη (σε ΚΚΕ. ΛΑΕ, και εμμέσως και Ανταρσυα) μπόρεσε να συγκρατήσει τον κόσμο από το όπου φύγει φύγει, τον ολοκληρωτικό φόβο, την πλήρη παραίτηση, την εθελοδουλία, το σώζων εαυτόν σωθήτω.
Παρόλα αυτά, και παρόλα τα παπατζηλίκια της, η ΛΑΕ τοποθέτησε με τον πιο καθαρό και θαρραλέο τρόπο τον εαυτό της στη πραγματική κυρίαρχη αντίθεση. Έχω την εντύπωση πως δεν την πλήρωσε για τα παπατζηλίκια της και το ρεφορμισμό της, αλλά αντίθετα. Δεν τα κατάφερε να στήσει τα σωστά και τα έγκαιρα και τα εντελώς απαραίτητα παπατζηλίκια. Βασικές γνώσεις ανθρωπολογίας και λίγος Θουκυδίδης, δεν βλάπτουν. Κατά τα άλλα, σε αυτό το τοπίο, οι διάφοροι λάβροι επαναστατικολογούντες κατά του «ρεφορμισμού της ΛΑΕ» δικαιούνται άλλοι τη λυπηρή συμπάθεια για την γνήσια ονειροπόλησή τους, κι άλλοι τη λυπηρή καχυποψία για τις προθέσεις και το ρόλο τους.

Μάρκομ Ξ είπε...

Προς πικάπα και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο. Προβοκατόρικα, υβριστικά και πληρωμένα (κυριολεκτικά ή ασυνειδήτως, αδιάφορο) σχόλια κατά την κρίση του συγγραφέα, θα αγνοηθούν χαρακτηριστικά.

Η ΛΑΕ ή ένα κομμάτι της ΛΑΕ ή η πλατφόρμα ή κάποιος άλλος μέσα στη ΛΑΕ πρέπει να γίνει κόμμα. Με ιδρυτική διακήρυξη, συνέδριο, καταστατικό, θέσεις και στοχεύσεις, όργανα και διαδικασίες. Ο βασικός στρατηγικός στόχος του κόμματος αυτού, το οποίο θα βασίζει τις αναλύσεις του στη μαρξιστική θεωρία, πρέπει να είναι η ανάδειξη της εργατικής τάξης σε επαναστατικό υποκείμενο και η αταξική κοινωνία.
Στη συνέχεια, η ΛΑΕ ή όπως αλλιώς ονομαστεί το επιχειρούμενο μέτωπο πρέπει να συσπειρώσει στις τάξεις του όλους εκείνους τους φορείς - κόμματα που μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που θα έχουν διπλό στόχο. Το σταμάτημα της επέλασης του κεφαλαίου έναντι της εργασίας και την αποδόμηση του τρόπου λειτουργίας των σύγχρονων αστικών δημοκρατιών. Ώστε με κάθε μέτρο αφ ενός να αμβλύνεται η καταπίεση, αφ ετέρου να οξύνεται αντικειμενικά η αντίθεση (λόγω της σίγουρης αντίδρασης του κεφαλαίου) και να γίνεται κατανοητό στις μάζες μέσα από την ίδια τους την πείρα ότι όλα αυτά καλά είναι, αλλά δεν αρκούν.
Φυσικά, όλα τα παραπάνω (που είναι πολύ συνοπτικά περιγραμμένα και ίσως να παραλείπω κάτι) προϋποθέτουν άοκνη δουλειά από την πρωτοπορεία, οργανωμένη παρέμβαση σε σωματεία, φορείς και όπου δρα και αναπνέει ο λαός, απολογισμό, ανάδραση και διάβασμα.

πικάπα είπε...

Μάρκομ Ξ. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσες με την αρχική προειδοποίησή σου.
Τώρα, για το τι χρειάζεται να κάνει η ΛΑΕ, η συζήτηση σίγουρα θα ανοίξει, αλλά βέβαια οι συνθήκες είναι πολύ αρνητικότερες από πριν. Σκληρό προδιαγράφεται το τοπίο και οι ευκολίες τελείωσαν. Δεν κρατω μεγάλο καλάθι. Και δεν ξέρω αν ο σχολιασμός εδώ μπορεί άλλο να συνεισφέρει. Απαιτούνται κάποιες μίνιμουμ συνθήκες εμπιστοσύνης και συντροφικότητας. Αντίθετα, συχνά επικρατούν παρεξηγήσεις που ρίχνουν όλο το γάλα.

Μάρκομ Ξ είπε...

Αγαπητέ πικάπα

Ας ελπίσουμε και ας βοηθήσουμε. Όσοι, όσο και όπως.

Υ.Γ. Από όσο μπορώ να κρίνω, δε σε αφορά η προειδοποίησή μου.

το κοριτσάκι είπε...

Σε μια απο τις “Ιστοριες του κυριου Κοινερ”,του Μ. Μπρεχτ με τον τιτλο -Μετρα εναντιον της βιας-ο κυριος Κ. λεει:
“ ....Μια μερα,σε καιρους παρανομους,ο κυριος Egge
που ειχε μαθει να λεει ΟΧΙ,ειδε να καταφθανει σπιτι ενας αξιωματουχος που του παρουσιασε ενα πιστοποιητικο απο τον αρχοντα της πολης,που εγραφε οτι σε οποιον του παρουσιαζε το πιστοποιητικο ο αξιωματουχος,θα του ανηκε ολο το φαγητο που θα επιθυμουσε και θα επρεπε να γινει υπηρετης του για οσο καιρο ηθελε.Ο αξιωματουχος καθισε στην πολυθρονα του,πηρε το μπανιο του,απαιτησε φαγητο και μετα κατευθυνθηκε στο κρεββατι του οπου με το προσωπο γυρισμενο στον τοιχο τον ρωτησε: Θα γινεις ο υπηρετης μου;
Ο κυριος Egge τον σκεπασε με την κουβερτα του,απομακρυνε τις μυγες ολογυρα του,τον προσεχε κατα την διαρκεια του υπνου του και καθε μερα,υπακουωντας τον για επτα χρονια. Αλλα οτι και να εκανε γι αυτον υπηρχε κατι που παντα προσεχε να μην κανει: να μην ξεστομισει μια και μονη λεξη.
Μετα απο επτα χρονια και ενω ο αξιωματουχος ειχε γινει τεραστιος απο το πολυ φαγητο,τον υπνο και τις διαταγες,ξαφνικα πεθαινει.Τοτε ο κυριος Egge,τον τυλιγει στην κουβερτα,τον σερνει εξω απο το σπιτι,καθαριζει το κρεβατι,πλενει τους τοιχους...παιρνει βαθια αναπνοη και αποκρινεται:....ΟΧΙ.....”

επί του συνόλου των εγγεγραμένων
αποχή 45%
συριζα 19,5%
νδ 15,4%
χα3,9%
πασοκ 3,5%
==========
κκε 2%-
ποταμι 1,7%
ανελ 1,6%
ενκεντ 1,2%

Φιλίστωρ είπε...

Στις εκλογές αυτές είχαμε περί τα 760 χιλιάδες λιγότερα έγκυρα ψηφοδέλτια απ' ό,τι το Γενάρη. Επειδή όμως, πίσω από τα ψηφοδέλτια κρύβεται ένας άνθρωπος, αναρωτιέμαι: Αυτές οι 760 χιλιάδες άνθρωποι αισθάνονται αξιοπρεπέστεροι σε σχέση με το Γενάρη, ή μήπως αισθάνονται απλώς απογοητευμένοι και ηττημένοι;

(Το ίδιο βέβαια ισχύει και για πάρα πολλούς που τελικά ψήφισαν, ασχέτως του τι ψήφισαν...)

dimK. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dimK. είπε...

@Sotos
φιλε, τελικα life`s a bitch ,is`n`it?
Οταν θυμαται το κκε(ΔΕΝ εννοω οτι το αντιπροσωπευεις,ουτε οτι το θυμηθηκε) την συστρατευση για μικρους η μεγαλυτερους τακτικους/εκλογικους στοχους,τοτε ειναι αργα!
Πιο παραλογη ιδεα παντως απο το :
"Τα στελέχη ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ έχουν ακέραια την ευθύνη για την ευκαιρία που έδωσαν σε χιτλερικούς",
εχω να διαβασω απο τοτε που ο Μπερανζε και ο Ζαν ειδαν ενα ρινοκερο να περναει απο την πλατεια εκεινου του μικρου χωριου στην επαρχια της Γαλλιας!

ο Οργουελ είπε...

'Δεν ξεκαθάρισαν λέει για την ΕΕ, όταν είναι αυτονόητο ότι ακόμη και η στάση πληρωμών σημαίνει πόλεμο, ίσως τελικά και με βόμβες.'

Ρε πικαπα, ολα εχουν τα ορια τους. Αυτον που προεκλογικα σου λεει οι ευρωπαιοι θα μας καταλοαβουν αν τους τα πουμε οπως ξερουμε εμεις (δεν σου λεμε ομως λεπτομερειες, καταλαβαινεις) μετα τον ψηφιζουμε και βγαινει και λεει ακατανοητα πραγματα καταλαβαινουμε οτι δεν τον υπολογιζοουν οι ευρωπαιοι, αλλα αυτος επιμενει οτι μπλοφαρουν και περιμενει να υποχωρησουν αλλα τελικα (και αφου χρειαστει να κλεισουν επ αοριστον οι τραπεζες μας και να μεινει το δημοσιο απο μετρητα) ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΑΥΤΟΣ. Πως τον λες αυτον? Μη επαρκη να παιξει το ρολο του? Κατι χειροτερο? Κανεις δεν ξερει γιατι κανεις δεν μιλαει. Με αναγκαζεις να λεω τα προφανη.

Φιλικα και συντροφικα κατα τα αλλα.

ο Οργουελ είπε...

@ΜΑΡΚΟΜ-Χ ΛΕΣ
Ώστε με κάθε μέτρο αφ ενός να αμβλύνεται η καταπίεση, αφ ετέρου να οξύνεται αντικειμενικά η αντίθεση (λόγω της σίγουρης αντίδρασης του κεφαλαίου)

Δεν νομιζω οτι η ομαδα που ηπεστη αυτη την πανωλεθρια στα προκριματικα του Ιοιλιου, να μας πεισει οταν πει οτι θα κτυπησει τελικo Champions League. AΥΤΑ ΜΟΝΟ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ (ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΡΙΒΑΛΝΤΟ-ΚΑΡΕΜΠΕ)
Σοβαροι ναμαστε.

ο Οργουελ είπε...

Πικαπα λες
Αρχίζοντας από τους αντικοινοβουλευτικούς αυτοχριζόμενους επαναστάτες και αθροίζοντας τους κάθε λογής απογοητευμένους αντισυστημικούς που ξανα-ανακάλυψαν στα γεράματα την αποχή: Θεραπεύουν έτσι ωραία και καλά την αποδοχή τους ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Μάλιστα, θα μας πουν δικαιωμένοι ότι εκφράζουν το τεράστιο ποσοστό της αποχής.

Οσο με αφορα δεν ζητω ευθυνες απο κανενα. Οι ηγεσιες ειναι εκει γιατι καποιοι απο μας δεν μπορεσαμε να ειμαστε καλυτεροι τους.
Απο την αλλη, δεν μπορεις να μη δεις την πραγματικοτητα. Η αποχη απο το 2007 μεχρι σημερα διπλασιαστηκε σχεδον (απο 25 πηγε 45%) παραλληλα η ανεργια απο 10 πηγε 30.
Αυτος ο κοσμος, δεν λειτουργει ετσι απο πεισμα. Δεν εχει θυμωσει, δεν γινεται 'εθελο-δουλος' απο αυτοικανοποιηση.
Αδιαφορει για την αριστερα, για τους λογους που ολοι ξερουμε αλλα δεν παραδεχομαστε (ο σοσιαλισμος ταιτιζεται για αυτους με τον Σταλιν, το ΜΕΝΙΟ, τον Ακη, και τα λογια δεν πειθουν οταν βρισκονται απεναντι στην Πικρη Πραγματικοτητα του Υπαρκτου, οσο ονειροπολα λογια και αν ακουσουν. Η ζημια που εκανε ο Σταλιν ειναι πολυ μεγαλη και βαραινει για το απροσδιοριστο μελλον καθε αναλογη προσπαθεια μεχρι οι επαναστατες να μαθουνε το μαθημα τους. )

ΟΙ αντιμνημονιακοι, ανεργοι, φτωχοι, οσοι ψηφησαν οχι, δεν γοητευονται απο λογια, οταν οι συριζαιοι αποδειχτηκαν ΑΦΟΡΗΤΑ ΛΙΓΟΙ στην διαπραγματευση.
Αν επρεπε να μαντεψω, θα ελεγα οτι, απειχαν ή ψηφισαν Λεβεντη. (Ή Χρυση αυγη) Δεν θυμωσαν ισως, γιατι δεν περιμεναν και πολλα απο το συριζα.

Гриша είπε...

Για το ΚΚΕ υπηρχε οντως διαχυτη μια αισιοδοξια για ενα μεγαλυτερο ποσοστο που δεν επαληθευτηκε.Να πω οτι αυτη η αισιοδοξια που διαπερνουσε ολο το κομμα απο τις οργανωμενες δυναμεις μεχρι τους απλους φιλους, φαινοταν να ειχε πραγματικη βαση.Μπορω να το επιβεβαιωσω και απ το δικο μου περιγυρο.Ισως ομως υπερτιμησαμε αυτα που ακουγαμε απ το κοσμο ή τα πηραμε παραπανω τοις μετρητοις απ οτι επρεπε.Απ την αλλη δε θεωρω οτι ειναι χαμενη υποθεση,ουτε ο κοσμος που ανοιξαμε συζητηση,ουτε αυτη καθαυτη η συζητηση αρκει οι δεσμοι με τη νεολαια,τους εργαζομενους ,να αποκτησουν πιο στερεα χαρακτηριστικα. Τελικα για να ανεβει επιπεδο η συνειδηση της ΕΤ το καλυτερο σχολειο ειναι η ιδια η Ταξικη Παλη και η προεκλογικη περιοδος με τα τεχνητα διλημματα την πολωση το μιντιακο τουρλουμπουκι, δεν ειναι και η πιο προσφορη γιαυτη τη δουλεια.

Καλλιστα μπορει ν ανοιξει η συζητηση και για επιμερους θεματα που αφορουν δικες μας παραλειψεις και αδυναμιες ,πως προβαλλαμε τη προοπτικη του στρατηγικου μας στοχου,αν επιλεξαμε τα σωστα συνθηματα,κλπ ομως σε καθε περιπτωση αν συμφωνησουμε οτι τα αποτελεσματα αναδεικνυουν μια γενικοτερη συντηρητικη αναδιπλωση κατα τη γνωμη μου υπαρχουν αλλα αμειλικτα ερωτηματα που πρεπει να απαντηθουν:

Ηταν οντως ταξικο το ΟΧΙ του δημοψηφισματος οπως ορκιζονταν ορισμενοι το προηγουμενο διαστημα;Ηταν οντως ενα καθολικο και ξεκαθαρο ΟΧΙ απεναντι στην ΕΕ τις πολιτικες της και τα μνημονια οπως υποστηριζαν οι ιδιοι με φανατισμο;Αν ηταν οπως τα ελεγαν, πως εξανεμιστηκε και μαλιστα τοσο γρηγορα;

Aντιλαμβανονται εστω και τωρα καποιοι τις ευθυνες που απορρεουν απο την κριτικη ,με ή χωρις αυταπατες στηριξη της "πρωτης φορα αριστερα";

Γιατι αν ακομα και τωρα αρνουνται να δουν τις ευθυνες τους τοτε δεν δικαιουνται καθολου να απορουν ποσο μαλλον να δυσανασχετουν με την επανεγκαθιδρυση της "δευτερης φορα αριστερα".

YΓ.Σε ολα μα ολα τα πανελ μονιμη ερωτηση των δημοσιογραφων προς τους εκπροσωπους του ΚΚΕ με τον ιδιο αυτιστικο τροπο "τι διαφορες εχετε απο τη Λαε ; αφου λετε τα ιδια πραγματα..."Επειδη το ΚΚΕ απαντουσε εκανε μονοπετωπο απεναντι στη Λαε;
Οσο για την αγωνια καποιων για το μελλον των Λαετζηδων, ας μην ανησυχουν.Μπορει τα ονοματα τους να φυγουν σαν πρωτα απο τη μαρκιζα αλλα ειναι τοσο καλοι καρατεριστες που το συστημα που υπηρετουν δε θα τους αφησει να πανε χαμενοι.

ο Οργουελ είπε...

ΑΚΟΥ ΣΩΤΟ, ΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΟΥ ΒΟΛΓΑ

Ητανε μια φορα κατι φιλοι και συντροφοι. ενας με πηλικιο κομμουνιστη με το πηλικιο τον λεγανε (ΟΜΤΠ)(προην του κατηχητικου) πουκανε παρεα με κατι δημοκρατες (με γενια, μουσια, μαλλια) του τιπου 'δεν θελω αποτομους, δεν θελω ουτε αυτο που ελκεται απο την γραφειοκρατικη πλευρα. Οτυπος με γενι Α εβαλετον ΜΤΠ να ελεγχει τους γραφειοκρατες, γιατι ητανε πολυ πιστος και καλος στο μπουνιδι.Εκει ο τυπος εκανε πολλες καλες γνωριμιες και εφτιαξε ενα ονομα. Οταν εξαφανισε κατι φιλους του απο Γκορι μερια (μετα εγιναν πρωην φιλοι) που του χαλαγαν τη μοστρα, τοτε ο αλλος με το γενι Α, λεει στον ετσι με το γενι Β, 'ξεφορτωθειτε τον αγροικο, αλα βαλτε εναν ιδιο' (ειχε βλεπεις και εγκεφαλικο ο τυπας). Αλλα ο τυπος μουσιΒου ητανε κι αυτος λιγο εκτος κλιματος, δεν ηξερε και τα κομματικα, ολο αρθρα εγραφε, με τραινο γυριζε, λογους πυρινους εβγαζε, λαιτ τυπος, προς το μικροαστικο. Στην αρχη αυτος με το μουσι Βου λεει θελω πολεμικο κομμουνισμο και ο μαλλιας λεει οχι, αυτα τα εμφυλιακα τελειωσανε, και τοτε ο ΜΤΠ θυμωσε πολυ αλλα δεν ειπε τιποτα και εκατσε με την παρεα των πολλων και με το μαλλια και το φυλαγε. Μετα ο γενακιας την εκανε για τον παραδεισο των κομμουνιστων και ο με το πηλικιο πηγε και τους φωναξε ολους να παιξουνε μηλα και καθε ενας που εβγαινε, τον εξαφανιζε. Εκανε και την αναγκαστικη κολλεκτιβοποιηση (ενα παιγνιδι σαν τυπου πολεμικος κομμουνισμος αλλα ξεχασε να παραγγειλει τρακτερ και μετα οι αλλοι θελανε να φανε, και ψοφαγανε σαν ποντικια, ενας χαμος φωνες κακο κουλακοι σαμποτερ, και μετα εβγαλε απο το παιγνιδι αυτον που πριν ειχε πει θελω πολεμικο κομμουνισμο, αλλα δεν τον εξαφανισε γιατι ητανε πολυ ψηλα στα γκαλοπ και δεν ητανε σωστο, δημοσκοπικα (και εξαλλου την προταση του εφαρμοσε). Μετα κανανε το παιχνιδι με τα πλανα που δεν βγαινανε και ητανε λεει κατι κακοι αθρωποι, σαμποτερ, πρακτορες τους λεγανε και κατα συμπτωση ητανε ολοι (μα ολοι σου λεωω!!!) οι παλιοι συντροφοι του τυπου με το γενακι Α (τον θυμασαι βρε??)κατι περιεργοι τυποι, δηθεν ηρωες του Επαναστατικου Πολεμου 1919-1921, στρατηγοι και κομησαριοι και αλλοι πολλοι κατι χιλιαδες) Και ο κατηγορος τους, μετα τον εξαφανισε και αυτον και γενικα γινοτανε ενας χαμος ο ενας κατηγορουσε τον αλλο, ο ενας καθαριζε τον αλλο, (αποδειξεις βεβαια δεν δημοσιεβανε μονο ομολογιες, γιατι και τελικα εμεινε μονος ο ΜΤΠ και χωρις παρεα. Οταν εμεινε μονος πηγε μετα και βρηκε τον αλλο με το μουστακακι και φιλιωσανε αλλα του την εφερε αυτος και μετα λει ο ΜΤΠ.


Ο ΛΕΝΙΝ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΣΚΑΤΑ, ΕΓΩ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ,

και μετα που τα ειπε εφυγε με το αμαξι καιι πηγε στο εξοχικο και εκατσε και ετρεμε και μετα γιναν και αλλα που θα στα πω αμα εισαι καλο παιδακι.

Μετα (πολυ μετα) γινανε εκλογες στην ελλαδα αλλα αυτο ειναι εντελως ασχετο.

Μάρκομ Ξ είπε...

@Όργουελ

Εξέφρασα μια ελπίδα/ επιθυμία. Το αν θα γίνει δεν το ξέρω, ούτε το προεξοφλώ. Το αν θα γεννηθεί κάτι εντελώς καινούριο επίσης δεν μπορώ να το προβλέψω. Μιλάω με βάση τους υπάρχοντες σχηματισμούς. Και με βάση αυτούς, η μόνη ελπίδα, όσο και μικρή είναι από κει.
Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;

πικαπα είπε...

ΛΑΕ μικρη ξεμικρη, αυτη ειναι. Κκε συσημικο πιονι της ΤΙΝΑ που υποσχεται στον παραδεισο - συναισθηματικα δεμενοι κομμουνιστες, αγωνιστες, αχρηστευονται απο επαγγελματιες σφραγιδοκτρατορες. Για να δουμε ποιος θα ειναι παλι απων και κοτα.

Гриша είπε...

Δεν νομιζω να αναφερθηκε κανεις στο μεγεθος της Λαε οποτε τα "μικρη ξεμικρη"ειναι ανευ σημασιας.

Το ΠΑΜΕ ηταν εκει ακομα και αυγουστο μηνα οταν ηρθαν και με τη βουλα τα μνημονια.Οι αλλοι δεν ξερω που ηταν.Οι αγωνιστες του ΚΚΕ βρισκονται παντα στη πρωτη γραμμη.Το μαρτυρουν οι δεκαδες καταδικαστικες αποφασεις εναντιον τους, τοσες που καμια οργανωση και κομμα της αριστερας δεν εχει.

Θελει και θρασσος ομως και υπ

πικαπα είπε...

Ευκολοι λοιπον οι αφορισμοι και οποιος τους κανει νσ περιμενει νσ τους εισπραξει. Υπαρχουν πολλοι εξω απο το Κομαα που νομιζουν πως ειναι κομμουνιστες. Η κατοχη της σφραγιδας δεν κανει τον παπα. Στη πραξη ολα κρινονται. Και η ταξικη παλη και οι μαχες της δεν δινονται εκει και οπου μας αρεσει. Η απουσια απο την πολιτικη μαχη της κυριαρχης αντιθεσης φερνει σιγουρη ηττα. Καλους αγωνες.

Гриша είπε...

Συνεχεια...θελει θρασσος χθεσινοι υποστηρικτες της πρωτη φορα αριστερα που εγκαλουσαν το ΚΚΕ επειδη δε μπηκε στη κυβερνηση να γινονται και τιμητες των αγωνιστων του ΚΚΕ.Αλλα ευτυχως υπαρχει το ιντερνετ για να αμολαει ο καθενας τη παπατζα του.

πικαπα είπε...

Are you talking to me? η μηπως στο γειτονα το χατζηπετρη? Τεσπσ καλους αγωνες που παντα τους τραβουν οι αγωνιστες και ποτε οι γραφιαδες ανωτατοι κριτες.

Гриша είπε...

Το ΚΚΕ δε κανει πολιτικη με αφορισμους.Για τη Λαε ειναι πολυ συγκεκριμενα τα πραγματα.Στο ξαναλεω δε λεει τιποτα οτι εμεινε εκτος.Το προβλημα ειναι οτι προτεινει δρομο εντος του υπαρχοντος πλαισιου του καπιταλιστικου δρομου αναπτυξης και της ΕΕ.Στην ουσια προτεινει με ελαχιστες παραλλαγες ακριβως το προγραμμα του συριζα του 12.Μια ματια να ριξει ο καθενας θα δει αν ειναι ετσι. Και απ αυτη την αποψη δεν μου εκανε εντυπωση η υποστηριξη των λεφτ στη Λαε.

πικαπα είπε...

Αλλο η διαφωνια στρατηγικης αλλο οι αφορισμοι οτι ειναι μπηξε και δειξε. Και πολλες οι ασυνεπριες και τα κενα του λογου δας. Ξερω πως η επικοινωνια ουσιας ειναι αδυνατη. Το Κκε δεν το σεβομαι καθολου αλλα σεβομαι τουε αγωνιστες που ειναι εκει. Καποια στιγμη ισως κανουν το ΚΚΕ που τους αξιζει. Αν οχι τοσο το χειτοτερο για ολουε μας. Παντως η ζωη δεν περιμενει. Δεν ξεκολατε, μην ξεκολατε. Κουμαντα σας και κουμαντα μας.

Гриша είπε...

Το ΚΚΕ δε μπορει να προτεινει λυση στο εδαφος αυτου του συστηματος διοτι απλα δεν υπαρχει.Αυτη ειναι η διαφωνια μας αγαπητε και ολα τα αλλα επονται.

Гриша είπε...

Και πως τους σεβεσαι ακριβως τους αγωνιστες του ΚΚΕ; αφου δε σεβεσαι το κομμα του οποιου τη πολιτικη υλοποιουν ;

πικαπα είπε...

Ελα ντε. Προτεινω στα φωτισμενα μυαλα να ασχοληθουν με το θεμα και να αφιερωσουν εν τευχος της Κομ. Επ. Οταν μια ερωτηση γεννιεται στο μυαλο ενος αγωνιστη τοτε μια ελπιδα γεννιεται. Οταν μια ερωτηση εκτοξευεται απο εναν προπαγανδιστη τοτε εδω ηρθαμε και παμε να φυγουμε. Ας διαλεξει ο καθεις τι θελει να ειναι

Smart Asss είπε...

Με 3 Μνημόνια, την ανεργία στο 30% με πλήρη αποσάθρωση των εργατικών δικαιωμάτων, η Αριστερά (όχι αυτή με τα πολλά εισαγωγικά του ΣΥΡΙΖΑ) όλη μαζί δεν πιάνει ούτε 7%.

δείτε την φωτογραφία με τον "διάλογο" ΚΚΕ (μ-λ) και το (μ-λ)ΚΚΕ: http://luben.tv/wp-content/uploads/2015/09/12042208_10207983799139308_1244172310_n.jpg

Αυτό ακριβώς είναι η αριστερά σήμερα.
Το ΚΚΕ (που ψήφισα, μάλλον για τελευταία φορά) "συμπεραίνει" σήμερα ότι το "λαϊκό" κίνημα υποχώρησε στης λαϊκές γειτονιές. Μετάφραση: "ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε"
ή, η αριστερά έχασε τη δυνατότητα (με τη τόση αμορφωσιά των μελών της) να κάνει στοιχειώδη ανάλυση, nevermind... μαρξιστική.

(πάω πίσω στον καναπέ, μη σας χαλάσω την κλειστή οικογενειακή... διαλεκτική σας)

Bella ciao!

πικάπα είπε...

Οι ευθύνες του ΚΚΕ από την αρχή της κρίσης είναι τεράστιες, μάλλον καθοριστικές μέχρι στιγμής. Η πλήρης άρνηση αυτοκριτικής γνώσης που και πάλι θα καταλήξει η «αυτοκριτική» στο ότι φταίνε όλοι οι άλλοι, ήταν και δύσκολα τα πράματα, έ κι εμείς δεν καταφέραμε να πείσουμε και πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο, ειδικά το τελευταίο, θα συνεχίσει το καθοδικό σπιράλ. Όταν έχεις εγκλωβιστεί και περιχαρακωθεί και αυτοί που είναι και θα έπρεπε να είναι οι άνθρωποί του, πιέζονται από παντού αλλά δεν σε υπολογίζουν πια για ελπίδα, και εσύ αντί να δεις τι έφταιξε με τις μεθόδους σου, κοιτάς μόνο να βγεις ο μόνος σωστός, τότε ακριβώς είναι σα να λες τους αγωνιστές σου, εσείς φταίτε που δεν τρέξατε περισσότερο κλπ, ενώ εμείς καλά τα λέγαμε, καλά τα αναλύαμε και τα μεθοδεύαμε, αλλά εσείς δεν τα δουλέψατε καλά. Στην ουσία αυτό είναι.
Υπάρχει λοιπόν ένα δίπολο μεταξύ καθοδηγητών και αγωνιστών, που φυσικά και αυτό αναπαράγει και εντός του ΚΚΕ την ταξική κυριαρχία. Η κυρίαρχοι συνεχίζουν να κρατούν συναισθηματικά δεμένους μέσα στο κοπάδι τους κυριαρχούμενους, επιδεικνύοντας κάθε φορά τους εχθρούς. Αυτό συμβαίνει και εντός του ΚΚΕ. Γιατί να νομίζει κανείς ότι και οι κομμουνιστές είναι υπεράνθρωποι και δεν υπόκεινται στα γνωστά ανθρωπολογικά γνωρίσματα; Γιατί να νομίζει κανείς ότι αρκεί ένα βάπτισμα εντός της εκκλησίας, να άρει τις προπατορικές αδυναμίες; Γιατί να νομίζει κανείς ότι η ταξική κοινωνία αφήνει τα παπούτσια της έξω από τα τζαμιά του κόμματος;
Με κάθε (αυτο)εκτίμηση και (αυτο)σεβασμό στην ανθρώπινη αδυναμία, όπως και με κάθε εκτίμηση σε καθέναν που βγάζει το ψωμί του από το μεροκάματο και όχι στο ιερατείο, και με πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης σε κάθε ιερατείο, οι καταναγκασμοί της (ανθρώπινης) φύσης και της (ταξικής) κοινωνίας και η αντανάκλασή τους στη συμπεριφορά μας, στις σχέσεις μας, στις συσσωματώσεις μας και φυσικά και στα κόμματά μας χρειάζεται να εντοπίζονται και όχι να συγκαλύπτονται. Και όχι βέβαια με μεθόδους ιεράς εξέτασης.
Στις περιόδους σχετικής καπιταλιστικής ευμάρειας αποδείχθηκε πως δεν επιβίωσαν τα απαραίτητα κίνητρα για μια τίμια αυτοκριτική γνώση και για μια ισχυρή ανασύνθεση της πολιτικής έκφρασης του κινήματος και επομένως για μια προετοιμασία για το κακό που πάντα ξανάρχεται. Στις περιόδους της κρίσης, δεν προσφέρεται ο χώρος και ο χρόνος. Αλλά η λύση δεν είναι σκάσε και σκάβε, ή τράβα κουπί. Όσον αφορά τις τεράστιες ευθύνες του ΚΚΕ, οι εκτός ΚΚΕ τους τα λέγαμε και τους τα έχουμε πει πια άπειρες φορές, τόσες φορές όσες και αυτοί μας τάλεγαν και τα μας λεν. Η διαφορά είναι ότι οι εκτός ΚΚΕ, δεν τα λέμε μόνο στο ΚΚΕ, αλλά τα λέμε και ο ένας στον άλλον και στον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό έχει και τα καλά του και τα κακά του. Η ουσιαστική επικοινωνία με το ΚΚΕ αδύνατη, έξω από του κουφού την πόρτα. Ο καθείς λοιπόν και τα κουμάντα του.
Στους αγώνες μπορεί να μη βρεθούμε πάντα, γιατί ο καθένας πάει κι αγωνίζεται εκεί που του κάνει κέφι και όχι εκεί που χρειάζεται. Και φυσικά, η ταξική πάλη είναι αδιέξοδη, αν δεν μπορεί να συγκεντρώνει τις δυνάμεις της στην πολιτική πάλη . Πολιτική πάλη σημαίνει πολιτικοί στόχοι, μεθοδεύσεις, συμμαχίες και οπωσδήποτε μάχη στην κυρίαρχη αντίθεση, που πάντα φέρνει πίσω της τη βασική και μέσω της οποίας κινείται και η βασική. Ανέφερα ήδη τις παγίδες που υπάρχουν στο συνδικαλισμό των εργαζομένων, όταν οι εργαζόμενοι είναι άνεργοι, ή 2ης, 3ης κατηγορίες και όλα τα ισχυρά σωματεία (πλην ελαχίστων) κυριαρχούνται από την εργατική φτωχο-αριστοκρατία (τρομάρα της). Αλλά σε κάποιους αγώνες θα βρεθούμε όλοι. Εκεί θα βοηθήσει να ξεχωρίζουμε τους αντιπάλους από τους συμμάχους. Κι αν (και πάλι) δεν μπορούμε να δούμε συμμάχους, θα έχουμε (ξανά) πρόβλημα. Για την ακρίβεια, ήττα.

dimK. είπε...

@smarta ass
ρε φιλε ακομα γελαω..τρομερη τρολια που πιανει ομως το νοημα!

@Γκρισα,πικαπα
εχοντας κανει την ψυχοθεραπεια μου σε φιλοκκεδικα site(με αμφιβολα αποτελεσματα),με βοηθησε ο Παπαδοπουλος του κκε,χτες στον "Ενικο" να (ξανα)καταλαβω.
Η παρακατω στιχομυθια ειναι σχεδον ακριβης:
-τι εφταιξε και εχασε το κκε?
-..η επιδεινωση για τον Λαο ειναι σιγουρη και ερχεται χειμωνας κλπκλπ
-οχι,για το κκε δεν μας ειπατε
- ..φταιει η κατασταση του εργατικου κινηματος,η δεξια στροφη κλπ κλπ
-μα δεν σας ρωτησα αυτο!
-..για αυτο λοιπον με το κκε,στον δρομο της παλης κλπκλπ
Και ο Παπαδοπουλος θεωρειται(και μαλλον ειναι) απο τα νεα στελεχη με λιγοτερες παρωπιδες.
Αν με ρωτατε τι με πειραξε περισοτερο,ειναι μαλλον η ταυτιση στο θυμικο του ομιλητη,οτι οταν τον ρωτανε για το κκε ,αυτος να απανταει για την εργατικη ταξη.
Δεν ειναι το ιδιο συντροφοι και δυστυχως η σκληρη πραγματικοτητα δειχνει οτι το μικρο ποσοστο του κκε στην εργατικη ταξη βαινει μειουμενο
Γκρισα,νομιζω οτι ειχαμε πει και μαζι περι ηττας του `09,περι παγιωσης της ηττας το `12,περι απωλειας της Β`αθηνας,περι ερευνων που δειχνουν οτι οι ψηφοφροι του κκε αγνοησαν την γραμμη και ψηφισαν ΟΧΙ στο ΔΨΦΜ.
Αυτα ηταν σημαδια που καποιοι επελεξαν να αγνοησουν.Σε αυτα λοιπον προστεθηκε και η αδυναμια να μιλησει στους ανεργους το κκε.
Οι ερευνες εδειξαν οτι ειχε την 3η απηχηση,πισω απο ΧΑ και ΛαΕν(!)
Αρα:
εργατικη ταξη.. οχι
Ανεργοι.........οχι
Νεοι............οχι(απο καιρο)
Τι μενει τελικα?
(..καποτε ειχα διαβασει για το ποσο καλη απηχηση εχει η Κανελη σε "συντηρητικα" ακροατηρια και ελεγα οτι λεει μλκς το αρθρο.Τωρα λεω "ρε λες?")
Αυτα ειναι αυτο που λενε hard facts.
Δεν μπορεις να τα αγνοησεις οση θεωρητικη αναλυση να βαλεις απο πανω.
Οσο για το ΠΑΜΕ εγω θεωρω οτι παρα τους κομματικους περιορισμους πουτου εχει θεσει το κκε,κανει καλη δουλεια!
Ειναι εκει και μαλλον ειναι το μονο που ειναι εκει..εχει επιτυχει νικες,εχουν παρθει πισω απολυσεις,εχει κερδισει αυξησεις,εχουν χασει ατομα την δουλεια τους λογω συμμετοχης στο ΠΑΜΕ.
Επισης hard facts φιλε πικαπα και λοιποι "επικριτες"

Φιλίστωρ είπε...

@DimK.
Τις έρευνες για τα λεγόμενα "ποιοτικά χαρακτηριστικά" της ψήφου τις έχεις κάπου πρόχειρες; Μια παραπομπούλα θα ήθελα. (Σε αντίθεση με τις δημοσκοπήσεις, τις ποιοτικές έρευνες που γίνονται εκ των υστέρων θα πρέπει να τις λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη.)

πικάπα είπε...

DimK. Δεν λέμε διαφορετικά πράγματα. Τα δεδομένα είναι πεισματάρικα. Καμιά φορά όμως, δεν χρησιμοποιούμε όλα τα δεδομένα, αλλά μόνο αυτά που έχουμε συνηθίσει, ή που είναι μονο του συναφιού μας. Έχω θίξει τις τλεευταίες μέρες τις παγίδες του συνδικαλισμού όπως τον συνηθίσαμε στα χρόνια των παχέων. Εκτός οπτικής παραμένει το θέμα των ανέργων, των λούμπεν, των μικροεπαγγελματιών. Όλοι αυτοί δεν θα περιμένουν την κοινωνικοποίηση για να φάνε ψωμί και καμία συμπάθεια δε θα δείξουν αν κέρδισε αυξηση ένας εργαζόμενος ούτε καν αν είναι από τα 600 στα 700. τα 300 πόσα που μοίρασε ο Σύριζα προεκλογικά της ανθρωπιστικής κρίσης, έκαναν πολλούς να στηρίξουν Συριζα. Βρισκόμαστε μπροστά σε συνθήκες κανιβαλισμού και η συνήθης εργατολογία δεν μας καλύπτει καθόλου. Αν δεν καλυφθούν αυτά τα δεδομένα, θα μείνουμε σε μάχες οπισθοφυλακής.
Δεν μιλώ για κινήματα γενικώς και αορίστως. Κίνημα είναι κατ αρχή το κίνημα βάσης και τα υπόλοιπα είναι πολυτέλεια (συνήθως φιλελεύθερη πολυτέλεια). Κίνημα βάσης είναι πάνω στην παραγωγή, για δουλειά, ψωμί - αλλά δεν δίδεται πλέον με τον κλασσικό τρόπο. Όποιος καλύψει ΚΑΙ αυτά τα δεδομένα, θα μπορέσει να κάνει κάτι. Αλλιώς κλάφτα.
Έχεις ήδη δώσει τα απαρααίτητα υλικά για το τεύχος της Κομ. Επ. που θα αναλύσει το 2025 την ερώτηση του Γκρίσα.

dimK. είπε...

@Φιλιστωρ
Δυστυχως δεν βρισκω αυτη για το ΔΨΦΜ. Με ενα απολο ψαξιμο μου βγαζει τα γκαλοπ πριν απο αυτο.
Θα συνεχισω το ψαξιμο..μολις(αν) την βρω θα δωσω λινκ.
Για τις εκλογες ειναι αυτο που ακουσα απο 2-3 πανελ,και ηταν αναλυση με βαση τα εξιτ πολ.

@πικαπα
..εγω παω στοιχημα παντως οτι το 2025 η Μπελλου θα γραφει ακομα στην ΚομΕΠ (!)

Μάρκομ Ξ είπε...

"Δυστυχως δεν βρισκω αυτη για το ΔΨΦΜ. Με ενα απολο ψαξιμο μου βγαζει τα γκαλοπ πριν απο αυτο.
Θα συνεχισω το ψαξιμο..μολις(αν) την βρω θα δωσω λινκ.
Για τις εκλογες ειναι αυτο που ακουσα απο 2-3 πανελ,και ηταν αναλυση με βαση τα εξιτ πολ"

Πάντως, αν θέλουμε να βγάλουμε αληθινά (και όχι μισο - αληθινά) συμπεράσματα πρέπει να φαίνεται στην έρευνα και η ταξική προέλευση αυτών που απείχαν. Είναι πλέον τόσο μεγάλο το ποσοστό της αποχής που δεν γίνεται να μην τους λάβει κανείς υπόψη αυτούς.

dimK. είπε...

@Φιλιστωρ
1)http://tvxs.gr/news/ekloges-septembris-2015/pos-psifisan-oi-neoi-18-eos-24-eton (νεοι)

2)http://tvxs.gr/news/ekloges-septembris-2015/pos-psifisan-oi-anergoi-poy-prosilthan-stin-kalpi (ανεργοι)
στους ανεργους μια διορθωση..ειπα οτι το κκε ειναι τριτο πισω απο ΧΑ/ΛΑΕν ..ειναι τριτο πισω απο ΣΥΡΙΖΑ/ΧΑ

πικάπα είπε...

Οργουελ, φιλικά και συντροφικά, καλή κουβέντα. Έχεις νομίζω φωτεινές φλασιές και πιάνεις στον αέρα αλήθειες, αλλά εύκολα μπορεί κάποιος κλασσικός να σε βγάλει εκτός, γιατί κάπου στο συμάζεμα και στο where do we go now, μάλλον βαλτώνεις.
Νομίζω πως ο τραχανάς που απλώσαμε εδώ χρειάζεται τώρα συγκρότηση. Αν περιμένουμε να ξεραθεί καλά πριν τον κοσκινίσουμε και τον τυλίξουμε, θα ξαναβρέξει.
Συγκρότηση, το κλειδί και Ανατροπή παλαιοκομματικών ασθενειών το αντικλείδι.

ΥΓ. Η "πολυτέλεια" σχολιασμών μου εδώ, που δεν οφείλονταν σε καλές αιτίες, τελειώνει.

dimK. είπε...

@ΜαρκομΞ
Ξερεις τι χρειαζετε?
Να κανει το κκε δυο ερευνες(μιας και για αυτο μιλαμε τωρα)
-μια απο ανεξαρτητη εταιρεια για να δει τι απηχηση εχει ο λογος του(+αλλα ποιοτικα στοιχεια)
-μια στα στελεχη του που να τους ρωταει την εκτιμηση τους γιατι δεν περναει ο λογος του

Η συγκριση αυτων των 2 ερευνων πιστευω οτι θα βγαλει λαυρακια,που εχουν να κανουν με την αντιληψη των στελεχων για τις αντιδρασεις του κοσμου,αλλα και πως/ποσο αντιλαμβανονται τα πραγματικα ζητουμενα που τους τιθενται απο τον λαο.
Υποψιαζομαι οτι δινουν "ψευτικο" feedback στην ΚΕ,της λενε αυτα που "θελει να ακουσει",λογω κακων η/και συγκεχυμενων μυνηματων απο τον λαο και η ΚΕ με την σειρα της τους προμηθευει με μια γραμμη που ενισχυει αυτη την συγχυση.
Ειναι ενα αυτοτροφοδοτουμενο συμβιωτικο συστημα λανθασμενης αντιληψης/λανθασμενων στοιχειων

Μάρκομ Ξ είπε...

@DimK

Το τι θα κάνει το ΠΓ του ΚΚΕ είναι δικό του θέμα. Από ότι φάνηκε και στις εκλογές (εκτός από το τι φαίνεται στο σχεδόν ανύπαρκτο συνδικαλιστικό κίνημα) δεν είναι θέμα του λαού.
Εγώ λέω απλά ότι θα πρεπε να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που δεν ψήφισαν, εκτός από αυτούς που ψήφισαν. Μακάρι κάποια εταιρεία να το κάνει αυτό, αλλά πολύ αμφιβάλλω. Γιατί ποιος που θα ήθελε κάτι τέτοιο έχει τα λεφτά να το πληρώσει;

dimK. είπε...

@Μαρκομ Ξ
..ξερεις τι πιστευω?
Ειναι περισοτερο θεμα θελησης παρα αντικειμενικων δυσκολιων
Υποψιαζομαι οτι το κομμα εχει στελεχη κοινωνιολογους/κοινωνικους ψυχολογους που μπορουν αν φτιαξουν ενα τετοιο ερωτηματολογιο
Απο εκει και περα,η ερευνα μπορει να γινει με ατομα του κομματος.
Ερωτηματολογια σε καθε ΚΟΒ και με περιγραφη ποιον να ρωτησουμε(φυλο,ηλικια κλπ),θα ερωτηθουν γνωστοι (οι δικοι σου απο μενα,οι δικοι μου απο εναν αλλο κλπ)
Με 30χιλ μελη,μπορεις να καταφερεις να μαζεψεις 5χιλ ερωτηματολογια και θα εχεις κανει ΤΡΟΜΕΡΗ δουλεια
(οι επαγγελματικες δεν ξεπερνανε τα 1000-1500 ατομα)
Αν δεν θες ετσι,τοτε 50-100 στελεχη σε 6-8 μηνες γυρνανε ολη την ελλαδα και κανουν αυτοι την ερευνα!
Γενικα δεν ειναι θεμα χρηματων(μονο)..
Ειναι γιατι αυτο το συμβιωτικο συστημα Μελων - ΚΕ, "βολευει" και τους δυο.

dimK. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μάρκομ Ξ είπε...

@DimK

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μελετηθεί και να ερμηνευτεί το φαινόμενο της τεράστιας αποχής, γιατί προμηνύει πολλούς κινδύνους. Όποιος μένει απλά στο "κρίμα, αλλά τι να κάνουμε" ή στο "έφταιγε που δεν άνοιξαν τα διόδια" υποκρίνεται και στην ουσία τον βολεύει αυτό.

α είπε...

ε ρε καημο για το κκε ανθρωπακια που ευχονταιι την εξαφανιση του, ακουστε το καλα αριστερουληδες δεν παλευουμε για τα ιδια πραγματα , δεν σας θελουμε μαζι μας και δεν θα συναντηθουν ποτε οι δρομοι μας γιατι κινουμαστε σε διαφορετικες κατευθυνσεις, τη δουλεια σας κ τη δουλεια μας

Φιλίστωρ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
α είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Φιλίστωρ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
α είπε...

αχου νευρακια τι εγινε ρε επεσε αγαμια στο λαφαζανεικο, δεν κανει κουκου μετα το 2,8

LeftG700 είπε...

Παίδες, όχι γαλλικά σε προσωπικό επίπεδο. Χρειάζεται να το αναλύσω; Δεν νομίζω...


Σ.σ.: Παίδες = Φιλίστωρ (αλλά και ο α που δεν ηταν υποχρεωτικό να απαντήσει στην ίδια γλώσσα).

Гриша είπε...

Tι εγινε ρε μαγκες, τοσοι θεωρητικολογουντες μαζεμενοι και δε βρεθηκε ενας να μας πει που χαθηκε το μεγαλο ΟΧΙ; Το Ταξικο,το Ανυποχωρητο,το εναντια στην ΕΕ,το εναντια στα μνημονια το εναντια στον ενφια...το...το...το...

Ρε τα ρουχα σας σκιζατε ρε...

Μάρκομ Ξ είπε...

Μια εκτίμηση για την αποχή:

http://www.imerodromos.gr/apoxi-2/

α γρηγορο φατούρο είπε...

Την απάντηση σε αυτό Γκρίσα θα την δώσει το μικρό αντικείμενο α
και επιτέλους,
τέρμα πια στις αυταπάτες η με το ΚΚΕ ή με τους εργάτες.

LeftG700 είπε...

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ:


Να επιχαίρουν για την εκλογική εξαέρωση του ΟΧΙ τής 5ης Ιουλίου. Να επιχαίρουν δηλαδή επειδή η Νίκαια, το Αιγάλεω, η Καισαριανή, ο Ταύρος, το Περιστέρι, ή το Κερατσίνι ξαναγύρισαν στο μαντρί, μόνο και μόνο επειδή ο κόσμος τους, ο δικός τους κόσμος, έγραψε την προδοτική γραμμή τής αποχής εκεί που δεν πιάνει μελάνι!

Α, ρε Βλαδίμηρε! Εσύ πέθανες νωρίς…

ελληνοφρενικος είπε...

Kανεις πως δεν καταλαβαινεις παλι λεφτη......Μυαλο δεν προκειται ποτε να βαλεις......Το ΟΧΙ δεν ηταν ταξικο η επαναστατικο ηταν ΟΧΙ που ανηκει κυριως στον τσιπρα(που εσεις συμβαλατε να γιγαντωθει και να παρει τον ρολο του νεου πασοκ).Σας τα λεγαμε αλλα ειμασταν προδοτες.....Αν οι λαικες ψηφοι του ΟΧΙ θεωρουσαν προδοτικο το ΚΚΕ και ηθελαν να εκφρασουν μια συνεχεια του ΟΧΙ οπως εσυ το φανταζοσουνα θα πηγαινανε στο συριζα β.....Δεν πηγανε,γιατι αραγε;;;Ακομα να παρεις χαμπαρι για το βρωμικο ρολο της σοσιαλοδημοκρατιας που στηριξες και στηριζεις....Οταν ξεπλενατε τον καθε καμμενο,τωρα ο κοσμος δεχεται και καθε δημητρη καμμενο(φασιστοειδης)σαν φυσιολογικο....Το αποτελεσμα και για το ΚΚΕ πολυ χαλια.Σου ελεγα πως ολα αυτα τα καραγκιοζιλικα(που στηριζες)του αντιμνημονιακου σοσιαλοδημοκρατικου αγωνα θα αλλοιωσουν συνειδησεις και θα τις πανε παλι στην λογικη του μικροτερου κακου κλπ κλπ....Τιποτα εσυ.... Δεν ακουγες και δεν ακους.ΟΛΟΙ οσοι αισθανοντε ακομα αντικαπιταλιστες αριστεροι(παντα βεβαια θα υπαρχουν τα γκρουπουσκουλα)ΠΡΕΠΕΙ και θα συσπειρωθουν στο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.Να ξανακερδισουμε τις λαικες συνειδησεις προτασοντας το δικο μας ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ.Τιποτα δεν εχει να κερδισει πια ο λαος μες την ΕΕ και τα μεσα παραγωγης στα αφεντικα.Μπορει να μην κερδισε εκλογικα το ΚΚΕ τιποτα(δυστηχως),θετει ομως στο λαο το πραγματικο διλλημα και στο μελλον αυτο το διλλημα οσο ειναι ζωντανο το Κ.Κ.θα τεθει στον κοσμο.Αυτο πρεπει επισπευσουμε και να αφησετε τις σοσιαλοδημοκρατικες μαλακιες τυπου συριζα α και συριζα β.....Ερχεται χειμωνας,αλληλεγγυη στο λαο που θα δοκιμαστει οσο ποτε(οσο και να μας απογοητευει, για μας και το λαο παλευουμε).Οι σοσιαλοδημοκρατες ηρθαν για να μεινουν,πιο υπουλοι απο ποτε.Πιο χρησιμοι για τα αφεντικα τους απο ποτε.Αλλα δεν ειναι αηττητοι,τους ξεμπροστιαζουμε καθε μερα οπου τους βρουμε,δεν απογοητευομαστε,συνεχιζουμε,ψηλα το κεφαλι.Υ.Γ.Δεν βαζω τα προβληματα του κομματος κατω απο το χαλι,η γραμμη ειναι σωστη.Στο τροπο επικοινωνιας των θεσεων μας στο λαο εχουμε θεμα.Υπαρχει πολυ κοσμος που ειναι ενα κλικ με το να συνταχθει με το κομμα εκλογικα(για αρχη).Ταξικοι αγωνες ειναι δυσκολο να οργανωθουν μαζικα και δυνατα(το εδειξαν και τα αποτελεσματα),μπορουμε ομως να κανουμε μικρες νικες.Πρεπει ομως να τις γνωστοποιουμε.Να τις κανουμε σημαια.Στο επικοινωνιακο επιπεδο εχουμε τρομερες δυνατοτητες βελτιωσης,εκει υστερουμε,εκει πρεπει να δωσουμε μεγαλη βαση.Να μιλαμε πιο απλα πιο κατανοητα,να εξηγησουμε καλυτερα το δικιο μας παρα την τεραστια υπεροπλια του συστηματος στην προπαγανδα.Μπορουμε,εχουμε το δικιο με το μερος μας.

ο Οργουελ είπε...

Αναρρωτιεσαι γιατι οι συριζαιοι δε πηγαν στη λαικη ενοτητα, ενω θα επρεπε να αναρρωτηθεις γιατι δεν πηγαν στο κκε. Μηπως γιατι δεν ειναι τοσο βλακες οπως τουςς παρουσιαζετε. Ξερουν τον 'προδοτικο ρολο' της σοσιαλδημοκρατιας, αν οχι ιστορικα, Εμπερτ, κτλ αλλα τουλαχιστον τον Ακη τον θυμουνται. Αλλα απο την αλλη (και αυτο δεν το βαζετε ποτε στους υπολογισμους σας) θυμουνται και το τειχος και τη σταζι και τα γκουλαγκ και τα δελτια.
Για να γινει ομελετα (Hom-elette) λενε πρεπει να sπασεις αυγα. Σε αυτη την αναλυση παντοτε θα διαφωνουν τα αυγα.

ο Οργουελ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ο Οργουελ είπε...

Υπαρχει μια αναλυση του κκε αν δε λαθευω, οτι λεει οι 'μπατσοι' (και γυρω) ανηκουν στην εργατικη ταξη ενω αντιθετα οι μεσαιοι γραφειοκρατες-επιστημονες οχι.

Τι λεει για αυτο ο μεσος αναρχικος (με πτυχιο φιλοσοφικης ενωω) ?

LeftG700 είπε...

@Όργουελ:


Δεν ξέρω τι είναι τρένdυ στο χώρο τού α. Πάντως, εδώ δεν είναι καθόλου τρένdυ τα "γαλλικά" προς συνομιλητές.

ο Οργουελ είπε...

Eχεις δικαιο ρε λεφτ. Μπαρδον για το 'μλκ' αλλα δεν ειναι κυριολεξια, νομιζω οτι τ εχςς χρησιμοποιησει και εσυ εδω. (θα ψαξω και θα το βω) (γμτ το πληκτρολογιο κολλαε ι λογω υγρασιας (?)

LeftG700 είπε...

Ναι, το έχω χρησιμοποιήσει. Σε κάνα δυο ανώνυμους που η ευγενέστερη κουβέντα τους ήταν "μαλάκα". Καμία σχέση με την περίπτωσή σου. Σε παρακαλώ να προσέχεις.

Гриша είπε...

Καταντια;
Στ αληθεια θες να μιλησουμε για καταντια φιλε λεφτ;
Nα παμε ομως λιγο πιο πισω χρονικα.
Στους αγωνες του 2010-11΄ πανω που κατι φαινοταν να κινειται στο κινημα ;
Για το πως ο Συριζα καπηλευτηκε τις αγωνιστικες διαθεσεις και εστειλε το κοσμο στο καναπε πασαροντας του το παραμυθι της αριστερης κυβερνησης που θα παει να διαπραγματευτει και κατι καλυτερο θα κερδισει. Τοτε που στηριζες το εμποριο ελπιδας ενω παραλληλα κατηγορουσες/σατε το ΚΚΕ που δε συμμετεχει κι αυτο ...

Τι να πεις για τον Τσιπρα εσυ;Eσυ δεν ησουν αυτος που μεχρι και πριν 2 μηνες τον αποκαλουσες πρωτοσελιδα "συντροφε πρωθυπουργε";
Ή μηπως δεν ετρεχες απ τους πρωτους στα φιλοκυβερνητικα συλαλλητηρια της "ηρωικης" διαπραγματευσης ;

Kι υστερα ηρθε το δημοψηφισμα.Αλλο ενα καλα μελετημενο τρυκ του ''συντροφου πρωθυπουργου'' και του επιτελειου του,αλλη μια μπανανοφλουδα προς το λαο που στο peak της εφτασε να ειναι κατι σαν sequel των ''αγανακτισμενων", Και οπως ολα τα sequel εχουν σχεδον παντα λιγοτερο ενδιαφερον, ετσι κι αυτο ξεφουσκωσε πολυ πιο γρηγορα απ το πρωτο.Το οτι βαφτιστηκε κινημα και μαλιστα ταξικο (!!!) ωστε να φτασουν μαλιστα καποιοι πανω εκει να επενδυσουν την πολιτικη τους επιβιωση εκτος απο τον τυχοδιωκτισμο αναδεικνυει σε ενα βαθμο και την πολιτικη τους τυφλα.
Και φυσικα το ΚΚΕ προδοτικο που παλι δε μασησε...Πραγματικα καταντια ρε λεφτ για τους κομμουνιστες εγκλωβισμενοι κι απομωνομενοι οπως ειναι στα κομματικα τειχη να μην παρουν εστω και λιγο απο το φοβερο πολιτικο σου αισθητηριο ...
Μα τι σου ειναι ομως τελικα αυτο το παιδι ο Αλεξης;Ολα αψογα στημενα, ολα στο σωστο χρονο και σεις στη φωτο της αναρτησης απο κατω να τον χειροκροτατε.Και δωστου παντιερα ροσα και σημαιες της Κουβας και ...και τι δεν ειδαμε.

Θες να μιλησουμε κι αλλο για καταντια;Βασικα δε νομιζω να χρειαζεται.Και πολλα ειπαμε.
Αλλωστε η διαδρομη σου ειναι καταγεγραμμενη σ αυτο το blog φιλε .Ειναι το πολιτικο ημερολογιο μιας προεξοφλημενης πορειας απο την αυταπατη στη διαψευση και τουμπαλιν.

ο Οργουελ είπε...

Η πλακα ειναι οτι ξεχασα τι ηθελα να πω

Λεφτ ποσοχρονων εισαι? (πρεπει να εισαι μεταξυ 40 και 60 ) ή αν ειστε δυο, ο ενας παιζει μεταξυ 30-40 και ο αλλος (ο καργα σταλινας-διαγραφη -- παλαιοκμνστς ) μεταξυ 55 και 65 -της γενιας Λαλιωτη.

Γιατι ρε γμτ ολοι οι αριστεροι του ΚΩΛΟΥ να ειμαστε εκει γυρω (εγω ειμαι χειροτερα πεθανα πριν 70 χρνια-απορω πως αντεχω 70 χρονια νεκρος.

Δειξτε κατανοηση.Σε λιγο ολες οι γελοιες πραξεις μας θα εχουν σβησει στη ληθη.

ο Οργουελ είπε...

Πολυ καλη κριτικη . Σχεδον καλυτερη και απο του Μερκαντερ στον ΜΠΡΟΝΣΤΑΙΝ.

πικαπα είπε...

Ανθεκτικε leftg700. Εμεις οι θαμωνες μπορει να μεζεδιαζομαστε κατα το κεφι. Μπορει να κριτικαρουμε με καλη η κακη προθεση,μπορει να στηριζουμε η να κατηγορουμε με ευκολια. Στη μπλοκοσφαιρα καποιοι βρισκονται με αθεραπευτη κακοηθεια και ολοι ισως καποια στιγμη παρεκτρεπονται - και καποιοι αλλοι πιο μελετημενοι μπορουν ευκολα να παραποιουν η να συκοφαντουν.
Κι εσυ εκει, εκτεθειμενος ανισοτιμα με τους σχολιαστες, με την υποχρεωση να εισαι σωστος και ναναι και το μπλοκ σωστο. Αλλα οποιος εχει τα γενια δικαιουται τα χτενια.

LeftG700 είπε...

Φίλε πικάπα,


Με ποια αφορμή πόσταρες το τελευταίο σχόλιο;


Τα λέμε

ελληνοφρενικος είπε...

Η σημερινη συγκεντρωση-πορεια για τους μεταναστες και η μαζικοτητα της δειχνει αναγλυφα αυτο που επισημαινω συνεχεια.Ενας ειναι ο χωρος της ταξης μας.Το Κομμουνιστικο Κομμα Ελλαδας.Τερμα πια με τις σοσιαλοδημοκρατικες μπαρ.....Η ταξη μας βασανιζεται πρεπει να αντιδρασουμε Τ-Α-Ξ-Ι-Κ-Α!

πικαπα είπε...

Πως τους αντεχεις;

LeftG700 είπε...

Φίλε Γκρίσα,


Δεν οδηγεί πουθενά να επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια.

1. Όπως εσύ ξεπερνάς τις αμέτρητες επαναστάσεις που απέτυχαν και επιμένεις να προωθείς την ιδέα τής επανάστασης (δεν μπαίνω στη συζήτηση αν έχεις δίκιο), έτσι κι εγώ προσπερνώ το παραμύθι τής αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εξακολουθώ να επιδιώκω μια αριστερή κυβέρνηση.

2. Τη συντροφική προσφώνηση την έχω χρησιμοποιήσει και προς τη μεριά τού ΚΚΕ. Αν αυτό δεν με κάνει Κουκουέ, γιατί με κάνει Τσιπρικό το άλλο; Προφανώς γιατί έτσι σε βολεύει. Και ποιους θα πείσεις εκτός από τους πτωχούς τω πνεύματι; Τι προκοπή θα κάνετε, αν μαζέψετε όλους τους χαζούς στο Κόμμα;

3. Μπράβο! Το Κόμμα δεν μάσησε. Και λοιπόν; Ποιο είναι το όφελος για το κίνημα; Και ποιο θα ήταν το όφελος αν όσοι ήθελαν να ψηφίσουν ΟΧΙ ακολουθούσαν τη γραμμή σας με αποτέλεσμα να βγει από πάνω το ΝΑΙ; Ένα και μόνο ένα: να απέφευγε ο Τσίπρας το πικρό ποτήρι τής στρφής τών 180 μοιρών! Αυτό θα ήταν! Αλλά είναι πολύ περίπλοκο αυτό για τα ξεφτέρια που σας καθοδηγούν, σιγά μη το καταλάβαιναν!

4. Φυσικά και είναι όλα καταγεγραμμένα σ` αυτό το μπλογκ. Εσύ δεν ξέρεις να "διαβάζεις" ακόμα και αυτά που έχεις διαβάσει.


Τα λέμε (αλλά πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβεις κι εσύ και άλλοι υποστηρικτές τής επίσημης γραμμής ότι δεν οδηγεί πουθενά ο διάλογος αν το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να πουλήσετε κουπόνια τού Κόμματος...)

πικαπα είπε...

Αντεχεις βλεπω. Αλλα η τελευταια παραγραφος σου χρειαζοταν ενα αφου στη θεση του αν.
Εχουμε καλυτερες δουλειες να κανουμε.
ΛΑΕ συγκροτηση με ανατροπη παλαιοκοματικων ασθενειων

Гриша είπε...

Βλεπεις πικαπα
εχει γερο στομαχι ο λεφτ και αντεχει.
Και να σου πω και κατι επειδη βλεπω σε πιασανε τα feelings καπως.Δε μπορω να καταλαβω γιατι αυτα που θα του λεγα αν πιναμε καπου μπιρες δε μπορω να τα πω εδω;

Λεφτ...αυριο.

πικαπα είπε...

Γκρισα για μπυρες παντσ με σουβλακι βαρυστομαχιασα καποτε με ΚΟΕτζηδες. Τωρα μεγαλυτερος πως ν ανεχεις ΚΚΕτζηδεε;
Ελα πλακα κανω.Αλλα αφου το ξερεις κουμαντα σας και κουμσντα μας. Εμεις λευκο πυργο εσεις λιμανι

dimK. είπε...

δεν ξερω αν διαβασε κανεις αυτο:
http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/anakoinosh_ths_kentrikhs_epitrophs_toy_kke_gia_to_apotelesma_ton_boyleytikon_eklogon_ths_20hs_septembrh

και μετα(πριν) αυτο:
http://antarsya.gr/node/3511

Δεν μπαινω στην συγκριση,ποιος τα λεει καλυτερα,αλλα στην υπαρξη του 5ης σημειου στην ανακοινωση της Ανταρσυα.
Αυτοκριτικη ..μικρη, περιορισμενη,αποσπασματικη?
Ναι,αλλα αυτοκριτικη!
Φαντασου ποσο καλυτερο μπορει να ειχε γινει το Κομμα αν ειχε το ελαχιστο πολιτικο θαρρος να εβαζε και αυτο μια αντιστοιχη μικρη,αποσπασματικη, περιορισμενη, παραγραφο!

πικάπα είπε...

Επιδιώκοντας κάθε φορά ένα πρόσκαιρο τέλος, ή ένα αόριστο διάλλειμα, επανέρχομαι στο θέμα του τόπικ.
Το θέμα είναι η ΛΑΕ, όχι το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ θέλει δεν θέλει είναι και αυτό μια τρέχουσα έκφραση της ευρύτερης ιστορικής αριστεράς, που θέλει δεν θέλει περιλαμβάνει όλες τις εκδοχές του Παραδοσιακού Σχίσματος και των υποσχισμάτων, πατώντας και πάνω στα όρια του πανταχού παρόντος «ρεφορμισμού». Τα συστατικά αυτά υπάρχουν σχεδόν όλα σε όλες σχεδόν τις συνιστώσες, θέλουν δεν θέλουν. Η ζωή υπάρχει στην ανάμιξη και ποτέ στην αποστείρωση.
Απορώ με αυτούς που εξακολουθούν να ελπίζουν ως τρίτοι «να βάλει μυαλό» λέει ο Α ή ο Β. Απορώ και με όσους εξακολουθούν με παράπονο κρυφό, ή με φανερό καημό, να περιμένουν από το ΚΚΕ «να συνέλθει» λέει και βγάλει τα κάστανα απ τη φωτιά. Η αλήθεια είναι πως πολλοί το περίμεναν αυτό από την αρχή της κρίσης. Η γνώμη πολλών (και η δική μου) είναι πως οι πολλές ανεπάρκειες και φοβίες του χώρου αυτού συνέτειναν ώστε εξ αποτελέσματος να συνεργεί «αντικειμενικά» στην επικράτηση της συστημικής ΤΙΝΑ. Η λογική της «αντικειμενικής» συνέργειας έχει αντικειμενικές ρίζες, αλλά βέβαια υποκειμενικές ερμηνείες. Εδώ δεν ισχύει το «μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε», αλλά αντίθετα: Να κρίνετε, και θα κριθείτε. Το ΚΚΕ για τους δικούς του (σεβαστούς ή όχι) λόγους τραβά ιδιαίτερο ζόρι για περιχαράκωση από τα μιάσματα των «υπολοίπων», τα οποία προφανώς θα ήθελε μόνο να αφομοιώσει, εφόσον βέβαια κα όταν αυτά βρεθούν σε αφομοιώσιμο ατομικό μέγεθος. All time Classic (ή Tragic).

Οι περισσότεροι από τους «υπόλοιπους», που αρκετοί ζούμε συνήθως σε ατομικό επίπεδο «τα αδιέξοδα της αριστεράς», έχουμε μάλλον καθοριστικές στρατηγικές διαφορές με το ΚΚΕ. Εντελώς χειροπιαστά: Όλοι οι «υπόλοιποι» πάμε στο λευκό πύργο, κι αυτοί τραβάνε στο λιμάνι (πραγματικό).
Μετακινούμενοι ψηφοφόροι ή αντιπολιτικοί κινηματικοί και πρακτικιστές, πολιτικολογούντες ή μικροσυνισώσες, λάβροι αντικαπιταλιστές ή μονίμως πιασμένοι κορόιδα από καραμπινάτους ρεφορμιστές, κλπ, ή κλπ, είμαστε παντού.. Η επίδρασή μας δεν είναι καθόλου αμελητέα. Αλλά το αποτέλεσμά μας «αντικειμενικά», είναι μάλλον μηδενικό. Γιατί δυστυχώς, στα κρίσιμα σημεία καμπής τα ερωτήματα τίθενται ωμά και ψηφιακά. Ναι ή όχι, νίκη ή ήττα. Και έχει σημασία τεράστια, με ποια προετοιμασία και με ποια συγκρότηση θα βρεθούμε στο επόμενο σημείο καμπής.
Το θέμα του τόπικ είναι η υπόθεση ότι η ΛΑΕ θα μπορούσε να είναι μια καλή αφετηρία να συνέλθουμε εμείς οι «υπόλοιποι», αντί να περιμένουμε να συνέλθουν κάποιοι άλλοι.
Περί αυτού η σύνοψη της γραφικής φλυαρίας μου είναι η εξής:
Συγκρότηση, με ανατροπή παλαιοκομματικών ασθενειών.
Θα ενδιέφερε νομίζω μια παραγωγή αποτελεσμάτων γύρω από το θέμα.

Μάρκομ Ξ είπε...

"Συγκρότηση, με ανατροπή παλαιοκομματικών ασθενειών."

Συμφωνώ. Να προσθέσω/ επεξηγήσω. Συγκρότηση σε κόμμα, συνέδριο που θα ψηφίσει: σαφείς κανόνες λειτουργίας (καταστατικό), θέσεις και πρόγραμμα, όργανα. Χρειάζεται ένα κόμμα που θα ξεκινήσει τη μετωπική προσπάθεια. Μέτωπο χωρίς ξεχωριστές οντότητες (κόμματα, οργανώσεις) δεν μπορώ να το κατανοήσω. Ειδάλλως, θα καταλήξει σούπα σαν τον ύστερο ΣΥΡΙΖΑ (δεν εννοώ τον τωρινό), όπου θα κάνει κουμάντο η πλειοψηφούσα ομάδα, στην περίπτωσή μας οι πρώην 'πλατφορμίτες'.

Όσον αφορά τα πιο συγκεκριμένα, να βάλω μερικά σημεία. Ταξική αναφορά του κόμματος, σαφής αναφορά στον στρατηγικό στόχο που δεν μπορεί να είναι άλλος από την αταξική κοινωνία. Ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης (Ελλάδα, κόσμος, ευρωζώνη, ΕΕ, ΝΑΤΟ), τακτικοί στόχοι και τρόποι επίτευξής τους, ειδική αναφορά στο μέτωπο, σαφής προσανατολισμός στη δουλειά μέσα στην εργατική τάξη και δευτερευόντως στους μικρομεσαίους, απολογισμός, ανάδραση, αξιοποίηση κάθε αστικο-δημοκρατικού θεσμού (σωματεία, επιμελητήρια, βουλή κλπ). Για τα διαδικαστικά: δημοκρατικός συγκεντρωτισμός (ο πραγματικός, όχι η καρικατούρα του), ανώτατο όργανο το συνέδριο, μόνο ανώτερο όργανο μπορεί να διαγράφει μέλη οργάνου, διαφάνεια και δημοσίευση συζητήσεων στα όργανα (πρακτικά), καμιά απαγόρευση στην ύπαρξη οργανωμένων ομάδων μέσα στο κόμμα, απολογισμός και ανακλητότητα μελών οργάνων.

Γνώμες/ επισημάνσεις/ διαφωνίες/ προσθήκες;

ερνέστος-ορφέας είπε...

Τέρμα πια στις αυταπάτες. Ή με το κκε (το συριζα, την ανταρσυα, το κκε-μλ την οκδε-σπαρτακοσ,την λαε, την κοα, κοε,οακκε,εεκ,κόντρα,εκκ,μλκκε,την οκδε-εργατική πάλη,τους αναρχοσαμθινγκ των εξαρχείων...) ή με τους εργάτες.
Κι όλα τ αλλα είναι φλυαρίες αδέρφια.
Να θυμίσω πως παράλυτος περπάτησε ξανά με τη βοήθεια του κομουνιστικού μανιφέστου!
(ήταν και 1921μΧ)
Και ακόμη ότι, όταν η μικρή γνώρισε τον σύντροφο-Πρωθυπουργό χάρηκε ενώ εκείνος τη ρώτησε εάν έχει σχολείο και εκείνη με νάζι του είπε «Πήγα στο νηπιαγωγείο μια φορά, τους χαιρέτησα και έφυγα. Τι άλλο να κάνω; Να αρχίσω να μιλάω για τη 12η Πλατιά Ολομέλεια;». Και άφησε τον πρωθυπουργό να την κοιτά με… απορία.
Γιατί;
Γιατί όπως είπε στη μητέρα της, ο τρίχρονος γιος του πήγε σχολείο και παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα.

LeftG700 είπε...

Φίλε ερνέστο-ορφέα,


1. Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά τα σουαχίλι που μιλάς είναι άγνωστα στο συντριπτικά μεγσαλύτερο μέρος τού αναγνωστικού κοινού που συχνάζει στο μαγαζί. Έχεις την καλωσύνη να τα πεις και στα ελληνικά;

2. Πάλι να μην το πάρεις προσωπικά: Να αλλάξεις όνομα. Αυτό που διάλεξες κάνει μπαμ από μακριά ότι ηρθες εδώ ευκαιριακά, χωρίς καμία διάθεση ουσιαστικού διαλόγου αλλά μόνο με αυτήν τής επίδειξης πνεύματος και μάλιστα αφ' υψηλού.

3. (Αυτό κι αν δεν πρέπει να το πάρεις προσωπικά) Η μη συμμόρφωση κατά 50% με το 1 και 100% με το 2 θα έχει σαν αποτέλεσμα να μη μείνει ούτε το κοκαλάκι σου εδώ.


Τα λέμε (είπαμε πώς)

πικάπα είπε...

Προστρέχω να πω ότι ο ΜάρκομΞ έβαλε τη μπάλα κάτω και μας έδειξε κάποια βασικά του αθλήματος, όπως είχε κάνει ο Ροναλτίνιο όταν πήγε στη Μπάρτσα. Θα υπάρξουν και άρθρα επωνύμων που θα βοηθήσουν, όπως:
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22195:portaliou&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Όμως αυτή δεν θα είναι υπόθεση επωνύμων, αλλά ανωνύμων. Χρειάζονται να έλθουν οι μπαλαδόροι της γειτονιάς και να πιστέψουν ότι μπορούν να φτιάξουν ομάδα που θα φέρει διπλό στο Μπερναμπέου.
Και τραχανά θα χρειαστεί να απλώσουμε και γρήγορα πρέπει να το μαζέψουμε και σωστά να τον τυλίξουμε, γιατί δεν προκάμουμε. Και θα χρειαστεί μια σοβαρή προσπάθεια συγκροτημένης επικοινωνίας και σοβαρού διαλόγου, για να απλωθεί και να μαζευτεί. Ας εστιάσουμε σε αυτές τις πιεστικές ανάγκες, αντί για το μεζέδιασμα κριτικών και αυτοκριτικών.

Гриша είπε...

Λεφτ,

1.Ναι, αλλα νομιζω αλλο πραγμα οι επαναστασεις,οι λαικες εξεγερσεις και αλλο οι λεγομενες αριστερες σοσιαλδημοκρατικες κυβερνησεις με τις τελευταιες να ειναι ολες αποτυχημενες ως κυβερνησεις διαχειρισης αυτου του συστηματος .Εδω εχεις και κατι χρωστουμενα απο παλιοτερα.Θυμασαι;Που να θυμασαι...

2.Δε προσπαθω να σε βγαλω τσιπρικο.Δεν ειναι το προσωπο , ειναι η πολιτικη που στηριξες.Και τωρα την ιδια στηριζεις.

3.Α φιλε, δε φταιω εγω αμα δε μπορεις να καταλαβεις ποσο καθοριστικα θα επηρεαζε το λαικο κινημα ενα πλειοψηφικο ρευμα υπερ της προτασης του ΚΚΕ (ΟΧΙ στην προταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης.ΑποδΕσμευση απο την ΕΕ, με το λαο στην εξουσια) καθιστοντας στην ουσια την επικρατηση του ΝΑΙ κενο γραμμα.

4.Και αναλφαβητος να ημουν μη φοβασαι, το χω πιασει το νοημα.Οπως επισης και ολοι οσοι παρακολουθουν στοιχειωδως θελω να πιστευω.

Δε καταλαβαινω. Γιατι δε μπορω να προωθω τις θεσεις του ΚΚΕ αφου συμφωνω με τη συντριπτικη τους πλειοψηφια.Δηλαδη τι επρεπε να το παιζω και καλα ανενταχτος οπως κανουν κατα καιρους διαφοροι εδω μεσα;

κοριτσάκι είπε...

Πάλι στους επιστήμονες πέσαμε! (του ιστορικού πιπυλισμού)
Λεφτ, μιλάς για "ουσιαστικό διάλογο" όταν μεγάλο μέρος αυτού του διαλόγου έχει ως αναφορά "τις θέσεις του ΚΚΕ"; Και τα νηπιαγωγία του κομουνιστικού κινήματος γνωρίζουν πως αν θές να τρολάρεις μια συζήτηση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις για τις "θέσεις του ΚΚΕ", του κάθε ΚΚ ανα τον κόσμο τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Μιλάς για "ουσιαστικό διάλογο" όταν το μεγαλύτερο μέρος του εδώ διαλόγου αναλώνεται στις "θέσεις" του "κ"κε και στο αν ο συριζα θα γίνει, θα γίνονταν, ο μοχλός της αλλαγής των παραγωγικών σχέσεων, και αν οι νεκρωζωντανοι κράτησαν τις υποσχέσεις τους ή "μας πρόδωσαν";
Μα ρε παιδιά είναι σκανδαλώδες!
Το ξέρω. Διαλογος μπορεί να υπάρξει για τα πάντα, ακόμη και για το αν είναι μέρα ή νύχτα-και σωστά- αλλά δε σημαίνει ότι θα ναι και "ουσιαστικός". Εδώ μιλάμε για το τρελό τρολάρισμα και σε πείραξε το ερνέστος-ορφέας;
Αϊντε ρε παιδιά, πάω να δώ τις "θέσεις του κκε" και αφού συμφωνήσω να περάσω κι από το ιντιμίντια και στο καπάκι να οργανωθώ για καμιά επιτυχημένη επανάσταση.

τα λέμε
(αλλά όχι έτσι)


============
μια ενδιαφέρουσα βιβλιογραφία

1. Αντον Πανεκουκ, Ο λένιν ως φιλόσοφος
2. Γκέοργκ Ζίμμελ, Πόλη και ψυχή
3. Βάλτερ Μπενγιαμιν, Θέσεις
4. Γκέοργκ Λούκατς, Ιστορία και ταξική συνείδηση
5. Καρλ Κόρς, Γιατί είμαι μαρξιστής και το Μάρξισμός και φιλοσοφία

πικαπα είπε...

Δεν γνωριζω για τους σχολιαστες. Δεν εξαρταται προς ωρας κατι επι του θεματος απο σχολιαστες.
Ο οικοδεσποτης σηκωσε σημαια ΛΑΕ. Αυτο ειναι κατι σοβαρο
Η ΛΑΕ δεν εχει καμια αμεση δυνατοτητα ουσιαστικου ιδρυτικου διαλογου μεσω ινερν. Αν περιμενει κανεις το ισκρα η το οφισιαλ σιτε μαλλον ματαιο.
Συνενωση των μπλοκερ που ενδιαφερονται με μια κοινη πλατφορμα σοβαρου κ προστατευομενου διαλογου. Δε βλεπω αλλη λυση για το ξεκινημα

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


1. Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια. Αν εσείς υποφέρετε από φετιχισμό για την επανασταση, δεν είναι υποχρεωτικό να τον κολλήσουμε όλοι. Πολύ περισσότερο που η επανάσταση, έτσι όπως την προωθείτε (λέμε τώρα) εσείς, δεν είναι ορατή ούτε στην τρίτη χιλιετία. Εξ άλλου, όποιος δεν καταδέχεται το σενάριο της αριστερής κυβέρνησης και θέλει αμέτι μουχαμέτι να «πάρει μόνος του τη λευτεριά, με τραγούδια όπλα και σπαθιά» (μιλάω για κάποιους στόκους μεν καλόπιστους δε κι όχι για εκείνους που χρησιμοποιούν τον επαναστατικό λόγο ως πρόσχημα με απώτερο σκοπό τον κάθετο διαχωρισμό από όλη την υπόλοιπη Αριστερά, όπως είναι η περίπτωση του ΚΚΕ), το πλέον πιθανό είναι ότι θα τις έχει τις ευκαιρίες του. Γιατί και ο κοινοβουλευτικο-ακτιβιστικο-κινηματικός δρόμος, αν ακολουθηθεί με συνέπεια, θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για μετωπικές συγκρούσεις, όπως έδειξε η περίπτωση της Χιλής τού Αλιέντε και, λίγο διαφορετικά, η Βενεζουέλα τού Τσάβες. Αλλά ακόμα και στην Ελλάδα, τον Ιούλιο. Θυμήσου τις δηλώσεις Μεϊμαράκη αμέσως μόλις ανέλαβε την προεδρία τής ΝΔ («Αν ο κύριος Τσίπρας δεν φέρει συμφωνία σε δυο ημέρες, η αστική τάξη θα αντιδράσει διαφορετικά») και σκέψου πόσο πεδίο δόξης λαμπρό θα είχατε εσείς οι «επαναστάτες», στην περίπτωση που ο Τσίπρας και η παρέα του δεν ήταν αυτοί που αποδείχτηκε ότι ήταν και τράβαγαν μπροστά. Κοντολογίς: οι επαναστατικές συνθήκες μπορεί να προκύψουν ακόμα και μέσα από διαδικασίες που καμία σχέση δεν έχουν με επανάσταση.

2. Η πολιτική που στηρίζω είναι η λενινιστική: «Θα πρέπει να είναι κανείς τελείως ανόητος για να προσπαθεί πάλι και πάλι να σπάσει έναν τοίχο επιτιθέμενος κατά μέτωπο, όταν το έχει δοκιμάσει και έχει σπάσει το κεφάλι του.» (σε ελεύθερη και από μνήμης απόδοση από λόγο τού Βλαδίμηρου υπέρ της ΝΕΠ).

3. Προφανώς, δεν είσαι ορειβάτης. Αν ήσουν, θα ήξερες ότι δεν γίνεται να βρεθείς στο Έβερεστ χωρίς ενδιάμεσους μεταβατικούς σταθμούς (βάσεις, στην ορειβατική γλώσσα). Ξεκίνα μαθήματα ορειβασίας αμέσως. Και φρόντισε να βρεις καλύτερο δάσκαλο από αυτούς που έχεις επιλέξει για τα μαθήματα μαρξισμού – λενινισμού…

4. Τίποτε δεν έχεις (έχετε) πιάσει, εκτός από το ότι δεν ταυτίζομαι με το ΚΚΕ (σιγά το μυστικό!). Θα έπιανες, αν δεν διάβαζες (διαβάζατε) με μονοκομματικά γυαλιά κι αν δεν παρέλειπες (παραλείπατε) τα κενά διαστήματα between the lines…

Καμία θέση δεν προωθείς! Απλώς επαναλαμβάνεις τις θέσεις τού ΚΚΕ. Και ποιος σού είπε ότι η ηγεμονία κατακτάται από την παπαγαλίστικη επανάληψη θέσεων; Αλλά πες ότι κατακτιόταν. Πώς είναι δυνατόν να επιτευχθεί αυτό από ένα κόμμα που προαπαιτεί την αυτοκατάργηση/αυτοδιάλυση όλων των άλλων πολιτικών συλλογικών υποκειμένων τής Αριστεράς και την αναγνώριση/εκχώρηση του μονοπωλίου τού Πολιτικού σ’ εκείνο; Δεν καταλαβαίνεις ότι ψάχνεις (ψάχνετε) για τρελούς; Και άντε, ψάχνετε για τρελούς. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα τους βρείτε σ’ αυτό το μαγαζί;

Elementary, my dear Гриша…


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

@πικάπα

Αντιπαρέρχομαι την παρομοίωση με τον Ροναλντίνιο. Μάλλον κάτι σε Ανδρέας Μπονόβας θα έλεγα... Απλά η αλήθεια είναι ότι θέλω να παίξω (παίξουμε) επιτέλους μπάλα. Φτάνουν τα σουτ στην προπόνηση, τα 'αγγελάκια' και τα "δεν κατεβαίνω στον αγώνα, γιατί θα χάσω".

πικαπα είπε...

Μαρκομ, σε σχεση με το πως παιζουν οι αλλοι εδω το συγκεκριμενο θεμα του τοπικ, ησουν Ροναλντινο. Δεν ειναι μονο για παντος επιστητου, εδω εχουμε συγκεκριμενο πραγμα και ειναι να στρωσουμε τη μπαλλα επι του συγκεκριμενου

ελληνοφρενικος είπε...

Aχ τι πλακα που εχετε οταν υπερασπιζεστε την σοσιαλοδημοκρατια ενω και καλα εχετε αλλους(Λενινιστικους!) σκοπους.....Μ αρεσε το παραδειγμα του ορειβατη και των ενδιαμεσων σταδιων.Αν το βαλεις στην πολιτικη σας αναλυση ειναι καπως ετσι=Δεν μαρτυραμε στον ορειβατη οτι παμε να ανεβουμε στο Εβερεστ,αλλα του λεμε οτι θα κανουμε μια βολτα στην πεδιαδα.Κανουμε καποιες στασεις στο δρομο και καταλαβαινει πως παει καπου αλλου......Σου λεει που παμε πατριωτη;;;Μου ειπες οτι θα ανεβουμε Εβερεστ και συμφωνησα;;;Και εσεις μετα λετε=Παιδια τελικα ο ορειβατης δεν ειναι ετοιμος για Εβερεστ ας κατεβουμε εκει που μπορει δηλ.πεδιαδα....Αν δεν πεις που πας και δεν ετοιμαστεις καλα για αυτο αστα.......Σοσιαλοδημοκρατες φιλε μου......

SmartAsss είπε...

@ ελληνοφρενικος

δεν θα συζητήσουμε τι κατάκτησε και εάν η σοσιαλδημοκρατια, αυτό που γνωρίζουν οι πάντες (εκτός από τους παρόντες) είναι όπου, και ότι εφαρμόστηκε έως τώρα με το λάβαρο του μαρξισμού-λενινισμού απέτυχε παταγωδώς.

Τώρα γιατί ακόμα αντέχω να ψηφίζω ΚΚΕ...
θα ρωτήσω τον ψυχίατρό μου.

κάντε κι εσείς το ίδιο.
Που ξέρετε, μπορεί όλοι μας, να αναπροσδιοριστούμε ομαδικώς.

Bella ciao.

Unknown είπε...

Φιλε smart το οτι στο τελος απετυχε δεν σημαινει οτι δεν ειχε και πρωτογνωρες κατακτησεις που ποτε πριν δεν ειδε η ανθρωποτητα.Δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να μαθουμε απο τα λαθη μας(παμπολλα...).Δεν σημαινει πως πρεπει να αποδεχτουμε το τελος της ιστοριας και την οριστικη επικρατηση του καπιταλισμου.Ισως για αυτο ψηφιζεις ΚΚΕ,σε οδηγει το ενστικτο αυτοσυντηρησης της ταξης μας......Θελουν να μας ξεκανουν,θα πεσουμε χωρις μαχη;Δεν νομιζω.....Τα λεμε

ελληνοφρενικος είπε...

Σορρυ για το λαθος ο nikof ειμαι ο ελληνοφρενικος

Smart Asss είπε...

@ ελληνοφρενικος (nikof nikof)
Μίλησε κανείς για το τέλος της ιστορίας; ή για τις κατακτήσεις όπως αναφέρεις;
Αλλά δεν κατάλαβες γρι από αυτό που θέλω να πω.

Εφόσον σύντροφε το όλο εγχείρημα απέτυχε, κάτι θα φταίει -πολλά θα φταίνε.
Ίσως η τυφλότητα των "σύγχρονων" κομμουνιστικών κομμάτων δηλ. η προφανής αδυναμίας της επεξεργασίας των νέων σύγχρονων δεδομένων τοπικά και παγκοσμίως. Ίσως ο μη κατάλληλος προβληματισμός για τα περί "αναγκαιότητας ή και "Ιστορικότητας" του εγχειρήματος που στο όνομά τους διέφθειρε από τα μέσα τα σοσιαλιστικά καθεστώτα και γέννησε απάνθρωπα τέρατα. Ίσως επειδή η ανάπτυξη της ατομικής προσωπικότητας πνίγονταν και απαγορεύονταν υποτασσόμενη υποχρεωτικά στη ομάδα, στο σύνολο στο όνομα ενός μελλοντικού παραδείσου, όπου το Κράτος θα μαραίνονταν (ενώ ταυτόχρονα γιγαντώνεται!). Ίσως η αμάθεια και η άγνοια ως προς την εξέλιξη της φιλοσοφικής σκέψης που ποτέ δεν έμεινε στάσιμη από την εποχή του Μανιφέστου. Ίσως όλα αυτά μαζί και πάρα πολλά άλλα. (θα μπορούσα να γράψω σελίδες) κλπ.

Bella ciao.

ελληνοφρενικος είπε...

Φιλε smart oντως θα μπορουσαμε να γραφουμε για μερες για τα λαθη και τα σωστα της πρωτης προσπαθειας για την εφοδο στους ουρανους.Εχω συγγενεις που εζησαν το εγχειρημα και εχω μαθει και τα στραβα και τα καλα.Εκτος των δικων μας λαθων(παραλειψεων-ωχαδερφισμου-λαμογιας),στελεχων και μελων,μην ξεχναμε και τον παραγοντα του πανισχυρου αντιπαλου(παγκοσμιου καπιταλισμου)που υποτιμηθηκε και μας συνετριψε.Υ.Γ.Καταλαβα φιλε το πνευμα σου,η παρατηρηση μου εγκειται οτι διαφωνω(δεν εννοω με σενα αλλα με αντιληψεις)με τη λογικη οτι αφου αποτυχαμε πρεπει να μηδενισουμε την πρωτη προσπαθεια.Απο εκει πρεπει να διδαχθουμε.....

fun boy είπε...

Aν μπορουσες να μιλας εναντιον του σοσιαλισμου οπως μιλας τωρα εναντιον του καπιταλισμου δηλαδη χωρις καμμια επιπτωση, ποια θα ηταν η διαφορα?

Οσοι ηταν εναντιον του συστηματος (π.χ. Γιελτσιν και οσα στρωματα εκπροσωπουσε) αναγκαζονταν στην αρχη να χρησιμοποιουν 'σοσιαλιστικη' φρασεολογια, αλλα τη δουλεια τους την εκαναν.

Τι χειροτερο θα ειχε συμβει αν επιτρεποταν να εκφραζονται χωρις περιστροφες εναντιον του σοσιαλισμου? Οι εχθροι θα αποκαλυπτονταν ενωριτερα, ενω κανενας δεν θα μπορουσε να μιλαει για ελλειψη δημοκρατιας.

Гриша είπε...

Λεφτ ,
επειδη λες για παπαγαλια.Παπαγαλια ειναι να προπαγανδιζεις μια αποψη και μαλιστα να ειναι και η κεντρικη σου ιδεα χωρις ποτε στοιχειωδως να την τεκμηριωνεις.
Αυτο ακριβως δηλαδη που κανεις εσυ με το νομισμα.

Гриша είπε...

Αλλα αυτο δε μπορουν να το κανουν οικονομολογοι με πτυχια απο το LSE και Phd του μεγεθους ενος Λαπαβιτσα.
Θα το κανες εσυ;

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Πέθανε σήμερα ο Πιέτρο Ινγκράο, εμβληματική μορφή του ιταλικού κομμουνισμού και μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος.

Κρατώ τη δήλωσή του που είχε κάνει πριν λίγα χρόνια: "είμαι και θα είμαι πάντα αντιφασίστας, γιακωβίνος και κομμουνιστής".

πικάπα είπε...

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της ΛΑΕ με ΑΝΑΤΡΟΠΗ του παλαιοκομματισμού.

Είναι φανερό ότι το τι να κάνουμε και τι να μην κάνουμε δεν μπορεί να αφεθεί στα γνωστά στελέχη και βουλευτές της τ. αριστερής πλατφόρμας. Οι βουλευτές που είπαν όχι έσωσαν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή την τιμή τους και έχουν την τιμή ότι αποτέλεσαν - έστω στο και πέντε- ένα πιθανό όχημα για μια σοβαρή αριστερή συγκρότηση - (αν και οι ανεπάρκειές τους και η επιμονή να προσωποποιήσουν το εγχείρημα συνετέλεσαν στην εκλογική αποτυχία).
Πέραν αυτού όμως φέρουν το βάρος μιας ιστορικής αποτυχίας και ενός εγκλωβισμού των αριστερών δυνάμεων για όλη την προηγούμενη κρίσμη περίοδο. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να είναι μπροστά. Ούτε καν φαίνεται να μπορούν να βοηθήσουν στη συγκροτημένη διοργάνωση μιας απο τα κάτω αριστερής συγκρότησης.
Ο κόσμος της αριστεράς, ο μη επώνυμος χρειάζεται να αναλάβει. Αλλιώς δε γίνεται τίποτε. Κρίσιμο στοιχείο η ενοποίηση όλων των δυνάμεων σε ένα (ΕΝΑ) κοινό χώρο ενημέρωσης και διαλόγου όπου το βήμα δεν θα δίνεται προνομιακά.

Όσον αφορά αυτό το μπλοκ, το μόνο ίσως στο οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει επί του θέματος είναι να συμβληθεί με άλλους ενδιαφερόμενους μπλόκερ για την υποστήριξη μιας κοινής πλατφόρμας σοβαρού διαλόγου (κ ενημέρωσης). Μέχρι στιγμής φάινεται ότι το μεν κοινό προτιμά να μεζεδιάζεται επί παντός επιστητού και κατ εξαίρεση να προπαγανδίζει τα φτωχά του, ο δε οικοδεσπότης προτιμά να ιντριγκάρει και να αντιπαρατίθεται, παρά να πειθαρχεί (!!) στις ανάγκες που αυτονόητα προκύπτουν από την υποτιθέμενη ένταξή του στο υποκείμενο. Οι σημαίες είναι μάλλον αχρείαστες σε τέτοιο χάλι, οι φωνές και οι κραυγές περισσεύουν, η προπαγάνδα και το κόλλημα σε αυτά που τάχα μου ξέρουμε παραμένουν, αλλά η δουλειά, η φασίνα, και χειροτεχνία σπανίζουν. Με αυτά και μ αυτά, φιλοθεάμων κοινό, ως κοινό, αυτό είναι το θέαμα και έτσι θα είναι.

Μάρκομ Ξ είπε...

Καλημέρα

Προτείνω για νέα ανάρτηση και αφορμή για συζήτηση αυτό:

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22264:tolios-metwpo&catid=81:kivernisi&Itemid=198

πικάπα είπε...

Φαίνεται πως είμαστε οι μόνοι ενδιαφερόμενοι (επί του θέματος). Έτσι φυσικά δεν γίνεται δουλειά.
Για το άρθρο που λες, έχω κάνει σχόλιο το οποίο δεν το δημοσίευσαν ακόμη. Συνήθως τα δύσκολα σχόλια περνούν φαίνεται από δευτεροβάθμια κρίση και συνήθως τελικά δημοσιεύονται. Το σχόλιό μου είναι αρνητικό. Είναι ευρεία η αίσθηση ότι οι άνθρωποι δεν έχουν διδαχθεί, δεν έχουν καμία διάθεση αυτοκριτικής γνώσης και πάνε για μια από τα ίδια. Δες και το σχόλιό μου στο άρθρο του Μπελαντή. Ο λαός νομίζω ορθά τιμώρησε τη ΛΑΕ, την έβαλε αναπληρωματική, λέγοντας, σοβαρευτείτε και αν σοβαρευτείτε, εδώ είμαστε. Αλλά δεν το βλέπω.
Δεν είναι βέβαια μόνο για να κάνει κανείς κριτική, χρειάζεται να έχει και συγκεκριμένη πρόταση για το πως θα γίνει η συγκρότηση. Μια τέτοια πρόταση 3,5 + 2 σελίδων έχω έτοιμη για εισήγηση. Το θέμα είναι πως συνεχίζεται η πλήρης απουσία σοβαρού κ συλλογικού διαλόγου και η παραγοντική χρήση των μέσων, όπου πρέπει να βάλεις μέσο για να δημοσιεύσεις. Εισήγηση στην τοπική θάβεται, χωρίς πανελλαδικό ισότιμο διάλογο. Αλλά και να δημοσιεύσεις εισήγηση, τελικά δεν μετράει τι ακριβώς λες και πόσο σοβαρό είναι αυτό που λες, αλλά το ποιός είσαι και τι συσχετισμό έχεις πίσω σου. πρέπει να μπεις στα γνωστά κόλπα, για να ακουστείς πραγματικά, αλλά τότε χάνεις το νόημά του. Με αυτά και μ αυτά, δεν βλέπω χαϊρια.

Smart Asss είπε...

καλό μήνα!

Κατρούγκαλος σύντροφοι, Κατυρούγκαλος.
Ο νόμος του -σημειωτέων- πέρασε και με τους ψήφους των... επαναστατών Λαφαζά-Ζωή -νυν ΛΑΕ
Αλλά ο ΚΥΡ τα λέει καλύτερα:
http://agrimologos.com/2015/10/01/1-10-15/

πικάπα είπε...

Επίλογος..
http://kartesios.com/?p=195752
..και η ζωή συνεχίζεται.-

LeftG700 είπε...

Φίλε πικάπα,


Αν το άρθρο σου εξακολουθήσει να μένει χωρίς "εκδότη" και, φυσικά, αν θέλεις, πολύ ευχαρίστως να το δημοσιεύσουμε εμείς. Όταν και αν το αποφασίσεις, δεν έχεις παρά να το ταχυδρομήσεις στο email μας.


Τα λέμε

dimK. είπε...

@Smart Ass
..μακρια απο μενα η υπερασπιση του καθε Kατρουγκαλου,αλλα εχω μια παρατηρηση:
Δεν εχω καταλαβει για ποιο πραγμα κατηγορειται ο Κατρουγκαλος με βαση το γεγονος της επιστροφης των επιορκων.
α)οτι ειναι ενας στυγνος οπαδος του συστηματος που μπροστα στην ψηφοθηρια(?),στον νεποτισμο(?),στο ρουσφετι(?) βολεψε παιδεραστες και επιορκους?
ή
β)Δεν εχει ιδεα πως διοικειται ενα υπουργειο και ως εκ τουτου,απο αμελεια(?),ανικανοτητα(?),αβλεψια(?) δεν εκανε τις απαραιτητες ενεργειες για να μην επιστρεψουν οι επιορκοι στις θεσεις τους?
Αυτα τα δυο δεν ειναι το ιδιο,αφετερου ειμαι σιγουρος οτι θα εχει μια καλη "δικαιολογια".
Στανταρ θα επικαλεστει την γραφειοκρατια,καποια κωλυσιεργια,καποια ημερομηνια που περασε.
Δεν ξερω ποσο αληθοφανη θα ειναι η δικαιολογια του,αλλα ας μου ξεκαθαρισει καποιος,για ποιον λογο τον κατηγορουμε ωστε να ξερουμε τι αν θα την πιστεψουμε ή οχι!
Σαν την διαφημιση που ελεγε ο καφρος "Μποχουμ δερνουμε?"
Ετσι και εδω:
Για αβλεψια/γραφειοκρατικο λαθος τον δερνουμε?

Smart Asss είπε...

@DimK...
Μεγάλο παιδί θαρρώ είσαι και άρα ικανός να ψάξεις να βρεις τις απαντήσεις μόνος σου.
Δεν με αφορούν οι προθέσεις του Κατρούγκαλου, αλλά το αποτέλεσμα και πως αυτό επηρεάζει την κοινωνική δικαιοσύνη.

Το Πασόκ είναι η ζωντανή μετεμψύχωση του Συριζα.
(το παρόν ιστολόγιο παλαιότερα, ούτε μυρουδιά δεν το είχε πάρει...)

Bella ciao.

Μάρκομ Ξ είπε...

@ Smartass

Επειδή εγώ δεν είμαι παιδί να ψαρώνω με μια γελοιογραφία, μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Να θυμίσω απλά ότι αυτή την κατηγορία "για επιστροφή των παιδεραστών" την εξαπέλυσε ο Λοβέρδος. Για παρουσίασε λοιπόν κανένα στοιχείο για αυτά που λες και τότε μαζί σου. Ειδάλλως είσαι κοινός λασπολόγος.

Smart Asss είπε...

@Μαρκομ Ξ

1) aftodioikisi.gr

2) Η Εγκύκλιος

Τα αποτέλεσματα σήμερα φανερά, πάνω από 900 επίορκοι στη θέση τους.

Οι λασπολόγοι δεν βρίσκουν έδαφος σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα της σκέψης.

Bella Ciao

πικάπα είπε...

Where do we go now? Λαϊκή Ενότητα, μακριά από το λαό Οκτώβριος 2015

"Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι”

Δεν προλαβαίνουμε. Η συνταγματοποίηση της υποτέλειας έχει επισυμβεί. Οι αντιλαϊκές επιχειρήσεις (κατά της ασφάλειας, ζωής, τροφής και στέγης των πολιτών) είναι στην ημερήσια διάταξη. Η πιθανότητα σχετικά ήρεμης και κάπως ελεγχόμενης αναστροφής με εργαλείο την πολιτική διαχείριση μιας φιλολαϊκής κυβέρνησης έχει άδοξα σπαταληθεί και εξατμιστεί. Σε αυτό το τοπίο ωστόσο δεν μπορούμε να αποφύγουμε να απλώσουμε τραχανά. Ο λαός θα αρχίσει ξανά να ανακαλύπτει παλιές τέχνες και χοντρά κόσκινα να φτιάξει τραχανά για να φάει, μαζί με τα εμβάσματα από την ξενιτιά, Κάπου παράμερα, αυτό που απέμεινε από την αριστερά μαζεύει τα θρύψαλα να ξανασκαρώσει μια ιστορία.

Αν έχουμε ένα τέλος εποχής, μια ήττα, μια αποτυχία ή οτιδήποτε σχετικό, δεν γίνεται να μην δούμε πίσω. Απέτυχε συνολικά η αριστερά, το ΚΚΕ, το ΚΚΕμλ-ΜΛΚΚΕ, το ΝΑΡ, τα ΣΕΚ-ΕΕΚ-ΔΕΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ και κάθε είδους συσπειρώσεις, ανταρσύες, ξεκινήματα, λίστες, πάσες και τα ρέστα. Τα αριστερά θραύσματα του Σύριζα, ιδιαίτερα το “αριστερό ρεύμα”, όπως και οι τέως “κοκκινοπράσινοπενηντατρεις”, απέτυχαν το ίδιο και περισσότερο. Και αν οι τελευταίοι “κοκινοπρασινοπενηντατρεις” είναι ευθέως υπόλογοι για την υπόθαλψη και ενεργητική στήριξη των ευρωλιγούριδων Συριζοπασόκων, (πόσο μάλλον οι ανεκδιήγητοι Κοετζήδες), αποκλειστικός διανομέας της Λαϊκής Ενότητας εμφανίζεται το “αριστερό ρεύμα” (ΑΡ). Σε αυτό λοιπόν αξίζει η τιμή να εστιάσουμε τα πυρά μας. Καμία διάθεση στοιχειώδους αυτοκριτικής δεν εκχωρεί το ΑΡ. Θα το κάνουμε λοιπόν εμείς για αυτό, γιατί αυτό επιμένει “παλαιοκομματικώ τω τρόπω” να ελέγξει την ΛΑΕ ως νέος Συν σε νέο Σύριζα, κι όλα μέλι γάλα. (βλ. “εμείς δεν αλλάξαμε”..)

Η ιστορία βέβαια αρχίζει από το γνωστό σχίσμα του ΚΚΕ της αείμνηστης συγκυβέρνησης. Το ΑΡ του ΣΥΝ έγινε η αριστερή όψη του δεξιότερου ρεφορμιστικού σχίσματος, ενώ είχε προηγηθεί το αριστερότερο σχίσμα του ΝΑΡ. (ΝΑΡ-ΑΡ). Πάγιο χαρακτηριστικό του ΑΡ ήταν και παραμένει η μονιμότητα των στελεχών του που κόλλησαν όλα τα ένσημά τους ως στελέχη και παραμένουν ως στελέχη γραφείων, αν και όφειλαν πια να βγουν στη σύνταξη. Παρόλα αυτά είναι μάλλον αξιέπαινοι που άντεξαν όλα τα χρόνια της μιζέριας παραμένοντας στον Συνασπισμό του αριστερού ευρωλιγουρισμού, μέχρι τον Σύριζα του Αλαβάνου. Κάποια στιγμή, όταν ανέδυε πλέον καθαρά ο Σύριζα του Τσίπρα, έθεσαν πλέον καθαρά το θέμα του αντι-ΕΕ με το μανδύα του αντι-Ευρώ και με μια αντικαπιταλιστική υποψία. Τους αξίζει έπαινος; Ίσως.
Όλα τα χρόνια διατήρησαν ένα ανθεκτικό οργανωτικό δέσιμο με μια σταθερή λίγο πολύ ιεραρχία. Αυτό όμως ήταν και παραμένει η δύναμη και η αδυναμία τους. Αυτό τους έδωσε τη δύναμη να παρουσιάσουν ένα υπολογίσιμο σώμα βουλευτών που έσωσε την τιμή και τα προσχήματα με το ΟΧΙ της τελευταίας στιγμής στη Βουλή. Αυτό τους έδωσε και τη δύναμη να υπάρξει έστω την τελευταία στιγμή ένα όχημα διαφυγής όπως η ΛΑΕ. Τους αξίζει τιμή; Σίγουρα ναι, και μάλλον όχι. Σίγουρα ναι, γιατί παρουσίασαν κάτι χειροπιαστό, εκεί που όλα τα άλλα θραύσματα δεν είχαν καμία δυνατότητα για οτιδήποτε μετρήσιμο. Μάλλον όχι, γιατί η προηγούμενη ασυναρτησία τους, όπως και η επιμονή τους να προσωποποιήσουν αυτοί το εγχείρημα βάσει επετηρίδας, υπονόμευσαν εξ αρχής το εγχείρημα της τελευταίας στιγμής. Η τελική απάντηση για την προσφορά τους, για τα καλά τους και τα στραβά τους, μένει να αποδειχθεί. Κοντός ψαλμός.
Όλα τα χρόνια, διατηρώντας αυτή την ιδιαιτερότητά τους, παρέμειναν δέσμιοι μιας γραφειοκρατικής αντίληψης συσχετισμών και αφελώς επίστευαν (:) ότι όταν κοκκινίσει το καρπούζι θα γίνουν κάτι σαν μπολσεβίκοι στο κόμμα του Μάαστριχτ. Τα θεμελιώδη θέματα της δημοκρατίας, με την έννοια που θα έπρεπε να δίνει η αριστερά στη λέξη δημοκρατία, όπως και τα ζητήματα του ζωτικού ανοίγματος στον κόσμο, όπως και τη σύγχρονη πολυδιάστατη πραγματικότητα, τα αντιμετώπιζαν πάντα με αμυντισμό, θεωρώντας ως το σημαντικότερο να έχουν τα κεκτημένα της θέσης τους.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

πικάπα είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Για όλα αυτά υπάρχουν δικαιολογίες, και πάντα η πολιτική έχει και τις μεθοδεύσεις και τα ρίσκα της. Όμως από τη στιγμή που ηγετικά στελέχη του ΑΡ διετέλεσαν με κυβερνητικές ευθύνες, τα πεπραγμένα τους βαρύνουν ανεπανόρθωτα και η μομφή είναι ανεξίτηλη. Όλος ο κόσμος τα λέει, κι ας ανοίξουν τα αυτιά τους, να ακούσουν:
“Μα καλά δεν ήξεραν με ποιους είχαν να κάνουν; Αν δεν ήξεραν και δεν κατάλαβαν τι γινότανε και τους ξεγέλασαν, τότε είναι επικίνδυνοι. Μα εντελώς ανήμποροι;. Κι αν ήξεραν, τι έκαναν, εκτός που να τα λεν στα όργανα, όταν ήταν φως φανάρι ότι τα όργανα είχαν γίνει τελευταία τρύπα του ζουρνά; Εδώ πια δεν ήταν εσωκομματικό, αλλά μια ολόκληρη χώρα, ένας ολόκληρος λαός, κι αυτοί παίζανε παράμερα για έναν αγωγό από τη μαμά Ρωσία. Γιατί αφού ήξεραν, συμμετείχαν ενεργητικά μετά τη συμφωνία του Φλεβάρη στην αφαίμαξη των ταμείων και παθητικά στην τήρηση των μνημονιακών νόμων, χωρίς να καταφέρουν μια έστω μονομερή ενέργεια, κλπ, κλπ.; Τι ήταν αυτά τέλος τα ασύλληπτα, καταψηφίζω το μνημόνιο αλλά στηρίζω την κυβέρνηση και μάλιστα χειροκροτώ και τον Τσίπρα; Η μήπως περίμεναν από το κόμμα, όταν το κόμμα ήταν πια εντελώς ασήμαντο και ανήμπορο; Καθυστέρηση στην καθυστέρηση, το χάσαμε το κορμί. Δηλαδή, αυτά είναι τρελοκομείο.”
Ο κόσμος τόχει τούμπανο ότι αν είσαι διαφορετικός και είσαι και σοβαρός, τότε δεν παραμένεις να γκρινιάζεις (νίπτοντας τα χείρας ή μήπως και με παθητικές διαρροές;) “στα όργανα”, ούτε μένεις να διαβεβαιώνεις μέχρι το τέλος ότι “ο Σύριζα δεν θα...” αλλά προετοιμάζεσαι ήδη από το καλοκαίρι του 2012 για το εναλλακτικό σχέδιο, όταν ήδη η μετατόπιση είχε αρχίσει. Προετοιμάζεσαι, τόσο με τεχνικές και τεχνοκρατικές επεξεργασίες, όσο και με έτοιμες οργανωτικές πρωτοβουλίες έγκαιρου απεγκλωβισμού και ρήξης, πρωτοβουλίες υποκειμένου. Ποια θα ήταν άραγε η κατάληξη αν η ΛΑΕ είχε δημιουργηθεί το Σεπτέμβρη του 2013, όταν μετά το συνέδριο Σύριζα τα πράγματα είχαν ήδη δρομολογηθεί, ή μετά το ταξίδι στην Αμερική, ή μετά το φύλο συκής πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και τόσα άλλα καραμπινάτα; Ποια θα ήταν έστω η κατάληξη αν μετά το Φλεβάρη είχε επιχειρηθεί ο απεγκλωβισμός; Η έστω, αν αμέσως μόλις ήρθε το 3ο μνημόνιο, απειθαρχούσες τότε έστω στο λανθάνον κόμμα Σύριζα με θάρρος, με πρόταση μομφής στη Βουλή και με άνοιγμα σε ανοιχτές συνελεύσεις, όταν ακόμη το θυμικό του κόσμου ήταν ζεστό και ο κόσμος δεν μπορούσε να το πιστέψει και περίμενε να ακούσει; Αν μη τι άλλο, θα είχε ξεσκεπαστεί νωρίτερα η Συριζοπασοκιά και θα είχες σώσει και μεγαλύτερο κομμάτι. Αλλά τι να πεις στον κόσμο όταν το μόνο που είχες προετοιμάσει είναι να επαναλαμβάνεις μονότονα: “Υπάρχει άλλη εναλλακτική, αλλά θα σας την εξηγήσω όταν έρθει η ώρα;” Και ποιος να σε πιστέψει πια, και να βασιστεί πάνω σου ότι θα κάνεις λέει και αμεσοδημοκρατικά και άλλα θάματα που δεν έκανες ούτε για 15 χρόνια, ούτε καν τόλμησες τις ζεστές κρίσιμες ώρες;
Τόλμη και ικανότητα, όσο και ευρεία αντίληψη, έλειψαν ιστορικά από το ΑΡ. Η τιμές που τους πρέπουν έχουν ήδη αποδοθεί. Αλλά η τωρινή επιμονή τους να προσωποποιούν με επετηρίδα τη Λαϊκή Ενότητα και να κινούν αυτοί τα νήματα στη ΛΑΕ, δείχνει ότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν what's going on. Συνεχίζοντας έτσι, είναι πολύ πολύ κοντά το: where do we go now?


Υ.Γ. Η πρόταση είναι: Συγκρότηση της ΛΑΕ με Ανατροπή του παλαιοκομματισμού.( βλ. αναλυτική Εισήγηση: Για το παλιό και το νέο)

ο Οργουελ είπε...

Τα βασικα εργαλεια οικονομκος υλισμος, διαλεκτικη, δεν βοηθαει να εξηγηθει γιατι εχει η 'αριστερα' 185 γραμμες και 38 μετωπα.
Οι απλοι εργαζομενοι ομως το καταλαβαν (αυτο θα πει ταξικο ενστικτο!!!) και για αυτο ψηφισαν λεβεντη και συριζα....

Μάρκομ Ξ είπε...

@ smartass

Αυτά που ποστάρεις δεν αποδεικνύουν τίποτα για τα περί "παιδεραστών". Το "επίορκοι" δεν μου λέει τίποτα. Δυνητικά επίορκος μπορεί να είμαι επειδή αντιμίλησα σε έναν προϊστάμενο ή επειδή σκότωσα τον προϊστάμενο.
Επομένως, καταλήγω ότι πετάς λάσπη, μαζί με τον Λοβέρδο και τον Μητσοτάκη, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ και η συζήτηση τελειώνει εδώ.

μπέλα λουγκόζι

Smart Asss είπε...

@Μάρκομ Ξ

Ο σύντροφός σου Αλέξη ο ίδιος λέει(από την Αυγή!):

" Ο νόμος Μητσοτάκη που έθετε σε αυτοδίκαιη αργία όποιον αντιμετώπιζε πειθαρχικές διώξεις, πριν καν ληφθούν αποφάσεις από τα πειθαρχικά συμβούλια ή τα δικαστήρια ήταν κατάπτυστος.

Τον πέρασαν ως μέτρο εναλλακτικό των απολύσεων στο δημόσιο, και μάλιστα απολύσεων στοχευμένων και επιλεγμένων.

Κάναμε πολύ καλά και τον καταργήσαμε.

Το τεκμήριο της αθωότητας είναι κατάκτηση για τον νομικό πολιτισμό μας.

Όταν όμως είδαμε ότι η κατάργησή του ανοίγει παράθυρο να επιστρέψουν στο δημόσιο επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, που θα έπρεπε όντως να έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία τους, έπρεπε να παρέμβουμε αποφασιστικά.

Πριν μας το υποδείξει ο οποιοσδήποτε".


...

Όπως βλέπεις, σου απαντά ο Αλέξη, κι όχι εγώ ο λασπολόγος.
Ανάμεσα στους Επίορκους, ήταν και παιδεραστές (καθηγητές σε σχολεία, ψάξτο)

Bell Ciao