Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Πολιτική αλητεία: το τελευταίο(;) στάδιο του καρικατουρίστικου κομμουνισμού



Είναι κοινό μυστικό, δηλαδή ομόφωνα αποδεκτή αλήθεια, ότι η δημιουργία τού κόμματος της Λαϊκής Ενότητας θα στερήσει από το ΚΚΕ ένα κάποιο ποσοστό ψήφων στις εκλογές τής 20ής Σεπτεμβρίου, το ακριβές ύψος τού οποίου δεν μπορεί βέβαια να προσδιοριστεί. Και είναι απολύτως νόμιμο και επιβεβλημένο καθήκον τού ΚΚΕ να ελαχιστοποιήσει, ει δυνατόν έως εκμηδένισης, αυτές τις απώλειες. Μέχρι εδώ, όλα καλά (= φυσιολογικά) και με τα δύο σκέλη τού παραπάνω συλλογισμού. Απομένει όμως να απαντηθεί ένα απορρέον εξ αυτού ερώτημα: Ποια μέσα δικαιούται να χρησιμοποιήσει το ΚΚΕ, μέχρι πού μπορεί να φτάσει, σε αυτή την προσπάθειά του;

Φαίνεται ότι για την ηγεσία τού ΚΚΕ, με πρώτον και καλύτερον το Γενικό Γραμματέα του οι απαντήσεις είναι δεδομένες. «Το Κόμμα» δικαιούται να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, ακόμα και την πιο καραμπινάτη συκοφαντία, προκειμένου να υπερασπίσει τα ποσοστά του (είναι που δεν ενδιαφέρεται για εκλογικά ποσοστά…). Και μπορεί να φτάσει μέχρι την άκρη τής γης (ακόμα κι αν αυτή αποτελεί τον προθάλαμο της κόλασης…).

Αυτό το συμπέρασμα βγάλαμε τουλάχιστον εμείς εδώ, όταν μάθαμε, ότι η τελευταία ‘‘θεωρία’’ που λανσάρισε ο ίδιος ο Δημήτρης Κουτσούμπας την Κυριακή που μας πέρασε στη Λειβαδιά και επανέλαβε χθες τη Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 είναι αυτή που υποστηρίζει ότι το κόμμα τής Λαϊκής Ενότητας δημιουργήθηκε όταν οι βουλευτές που ψήφισαν «Όχι» στις δύο ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα και στην ψηφοφορία για το τρίτο και φαρμακερό (και ‘‘αριστερό’’) Μνημόνιο συνειδητοποίησαν πως δεν θα έμπαιναν σε εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια!!! Με τα δικά του λόγια, έτσι όπως τα παραθέτει το 902.gr:

Αυτούς που δεν είχαμε δοκιμάσει μέχρι το Γενάρη σε ρόλο αστικής κυβέρνησης ήταν ο ΣΥΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα τους είδαμε κι αυτούς. Και όσους έμειναν στην κυβερνητική πλειοψηφία υπό τον Τσίπρα και όσους που μέχρι να προκηρυχτούν οι εκλογές και να τους πουν ότι δεν θα είναι σε εκλόγιμες θέσεις, όπως οι Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, Στρατούλης, Ήσυχος και εδώ στη Βοιωτία οι 2 βουλευτές του, στήριζαν την κυβέρνηση.

Δεν πρόκειται να χάσω ούτε μισό λεπτό από τη ζωή μου για να αντικρούσω έναν ισχυρισμό τόσο γελοίο που θα ξέραινε στα γέλια ακόμα κι ένα μικρό παιδί. Δεν αντέχω όμως να μη ρωτήσω τους φίλους τού ΚΚΕ:

Γίνεται να είναι τιμημένο ένα κομμουνιστικό κόμμα, όταν έχει έναν τόσο άτιμο (με την ηθικοπολιτική έννοια) Γενικό Γραμματέα;



40 σχόλια:

Μάρκομ Ξ είπε...

Βλέπω ότι ακόμα δεν μάθατε... Ακόμα και ο Λαφαζάνης, μετά από τόσα χρόνια, κάτι φαίνεται να κατάλαβε (θα δείξει).
Εσείς όμως όχι... Τέλοσπάντων, θα πείτε εν τέλει γιατί ΛΑΕ;

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Νομίζω ότι δεν ‘‘διαβάζεις’’ σωστά τα σημάδια. Ίσως και επειδή έχεις χάσει επεισόδια (αναρτήσεις) από την απόφαση του ΚΚΕ να ακολουθήσει την προδοτική στάση που επέλεξε στο δημοψήφισμα και μετά.

Για το σκεπτικό τής απόφασης ως προς τη ΛΑ.Ε., λίγο υπομονή. Εκτός από τα συνήθη καθημερινά τρέχοντα, με τραβάνε από το μανίκι και κάποια προεκλογικά καθήκοντα…


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Δεκτά όλα. Αναμένω με ενδιαφέρον.

Υ.Γ. Καλή δύναμη

LeftG700 είπε...

Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

@Ανώνυμο (Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2015 2:40:00 π.μ.):


Βάλε τα γυαλάκια σου και διάβασε πιο προσεκτικά τους κανόνες σχολιασμού (πάνω από το κουτάκι όπου έγραψες τη μπούρδα σου).

ελληνοφρενικος είπε...

Εδω ο πιλαφ ελεγε οτι στηριζει την κυβερνηση(ενω ειχε ψηφισει το μνημονιο),η ζωιτσα ελεγε πως η καταργηση του μνημονιου ηταν σχημα λογου κλπ κλπ κλπ.Και εσυ ακομα το χαβα σου με το προδοτικο ΚΚΕ.....Τα ιδια παντελακη μου......Την ιδια παλι καραμελα απο τους ιδιους απατεωνες=Γιατι το ΚΚΕ δεν συνεργαζεται με το συριζα β;;;Για τον ιδιο ακριβως λογο που δεν συνεργαστηκε με το συριζα α και δικαιωθηκε πανηγυρικα(δυστηχως για το λαο βεβαια....)Εσυ λεφτ τουλαχιστον κρατας πιο εντιμη σταση θεωρεις την ηγεσια του ΚΚΕ προδοτικη.Ο απατεωνισκος ο πιλαφ νομιζει οτι συνεχιζοντας την αλητικη επιθεση φιλιας αντιγραφοντας τον αρχιαπατεωνα αλεξη,την αγαπουλα σου που με το ΟΧΙ σου θα εδιωχνε τα μνημονια......(πιο αφελης πεθαινεις),θα εχει το ιδιο αποτελεσμα οπως το 2012....Δυστηχως για σενα λεφτη σας πηρανε χαμπαρι και οι πετρες......Θα τριβεις τα ματια σου στις 20 Σεπτεμβρη.....Και με το αποτελεσμα του ΚΚΕ(που προεβλεψες καυμενε οτι σε λιγο δεν θα μπαινει στη βουλη απο την πολυ την προδοσια.....Και με το χαστουκι των τηλεοπτικων αστερων σου.........

ελληνοφρενικος είπε...

Σε ενα πραγμα εχεις δικιο φιλε λεφτ.Ατομα που τα διακατεχει η ηθικη της αριστερας ποτε δεν εφευγαν απο το κομμα τους επειδη ηξεραν οτι δεν θα ειναι στις λιστες.....Και σε ρωτω διακατεχεται απο αριστερη ηθικη καποιος που δεν αντιδρα οταν υπουργος του κομματος του χορευει και τραγουδα με τα γερακια του ΝΑΤΟ;;;;Οταν δεν αντιδρα(κιχ δεν βγαλανε!)οταν υπουργος της κυβερνησης του εστειλε εκπροσωπο σε μαζωξη για τους φονευθεντες υπο των κομμουνιστων στη Φλωρινα;;;;(ειχε να συμβει απο το 82!Ουτε η νδ δεν το εκανε ποτε!)Διακατεχεται απο αριστερη ηθικη οταν ενω η κυβερνηση εχει ψηφισει και επισημα το μνημονιο διαλαλει πως ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;Τι περιμενε δηλ.να κανει για να σταματησει να την στηριζει;;;Μηπως αυτο που κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια;;;;Το πεταγμα απο τις λιστες;;;Μπα δεν νομιζω εσυ εισαι γατονι στις προβλεψεις αν ειχε συμβει αυτο θα το καταλαβαινες.....

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

ΑΓΓΕΛΙΚΗ Να συμπορευθούμε με αυτούς που μας έλεγαν "είναι πατριωτικό καθήκον να πληρώσουν τους φόρους και αυτοί που δεν έχουν",που προίκησαν το ΤΑΙΠΕΔ με οτι δεν πρόλαβαν να δώσουν οι προηγούμενοι,που στήριζαν την κυβέρνηση μέχρι να ψηφιστεί το μνημόνειο? και τώρα παριστάνουν τις παρθένες.
Αφου προσπάθησαν να μας πείσουν άλλο το μνημόνειο άλλο η δανειακή σύμβαση,τώρα διαχωρίζουν την ΕΕ απο την ΟΝΕ και μιλάνε για παραγωγική ανασυγκρότιση με τη βοήθεια της ΚΑΠ προφανώς!!
Η συμμετοχή τους στην κυβέρνηση και η συνενοχή τους είναι δύσκολο να ξεχαστεί τόσο γρήγορα.
Το ΟΧΙ θα εκφραστεί στους δρόμους πολύ σύντομα.

ΙΑ είπε...


αφου εχεις αποριες μπορεις να μας πεις ποτε ο εντιμος λαφαζανης εκανε κομμα; Μηπως με τη ψηφιση των μνημονιων Φυσικα και οχι μονο με την προκυρηξη εκλογων. Ουτε απο υπουργοι δεν παραιτηθηκαν
ο κορυφαιος ολων ειναι ο χουντης παραιτηθηκε απο υπουργοςκ βουλευτης και τρυπωσε στην ευρωβουλη
οχι φυσικα για τα λεφτα (ειναι υπερανω)

ενα ματσο βιολες ειναι η λαε απο ψυχακιδες σα τη ζωη και τη ραχηλ μεχρι γραφειοκρατες και διαδρομιστες σαν το λαφαζανη, λεουτσακο κλπ. Στηριξαν τον μνημονιακο συριζα και τη συμφωνια στις 20/2 τις κοινες ασκησεις με ισραηλ, την αμερικανικη βαση σε καρπαθο, πηγαιναν με επιχειρηματιες στη Μοσχα εδεινα ασυλια σε μεαγαλοχρεωστες του δημοσιου κλπ κλπ

Θα επρεπε ολοι τους να χορεψουν το χορο του ζαλογγου γιατι ο τσιπρας δεν πηγε μονος του το συριζα στο 36%

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
dimK είπε...

χαιρετε,μετα απο καιρο
Τελικα ειδα οτι το μπλογκ πηρε θεση υπερ της ΛΑΕ.
Εγω,αν καταφερω να κατεβω να ψηφισω, μαλλον Ανταρσυα θα παω.
Παραειναι light και λιγη η ΛΑΕ για τα γουστα μου.
Επισης θεωρω τον Λαφαζανη "πολυ λιγο" ..
το μονο που εκανε σαν υπουργος ηταν να αυξησει τους μισθους στην ΔΕΗ για την εκλογικη του "πελατεια".
Τελος, ποτε δεν καταλαβα γιατι αργησαν τοσο να φυγουν,γλυτωνοντας οι ιδιοι απο την ρετσινια του "δεν ψηφιζω αλλα στηριζω την κυβερνηση".
Πως γινεται να ειχε καταλαβει η μιση ελλαδα οτι ο τσιπρας το πουλησε το παιχνιδι,αλλα αυτοι παρεμεναν στο κομμα και στην Βοουλη μαζι του?
Φυσικα θεωρω οτι πρεπει να ενδυναμωθουν οσο γινεται Ανταρσυα,ΚΚΕ,ΛΑΕ(με αυτη την σειρα κιολας)!
Καλη δυναμη για τον αγωνα,απο οπου και ο καθενας επελεξε να τον δωσει!

LeftG700 είπε...

Φίλε dimK,


Μην ξεχνάς τους κανόνες σχολιασμού!

Στα ερωτήματα που θέτεις θα υπάρξει απάντηση, ελπίζω αύριο, με ένα ιστορικό ποστάκι...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

14

dimK. είπε...

..τι ξεχασα?

ελληνοφρενικος είπε...

Φιλε dimk προς ενημερωση γιατι μπορει να εχεις χασει επεισοδια λογω καλοκαιριου.Ενα τμημα της ανταρσυα εχει φυγει στη λα.ε.Και προστεθηκε το εεκ(τροτσκιστες).

dimK. είπε...

..δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο αυτο.
Ισως οσοι εμειναν να εχουν πιο ξεκαθαρη κομμουνιστικη προσεγγιση.
Ισως ομως η Βουλη να ειναι, παλι, μακρινο ονειρο.
Δεν μπορει ετσι για το γαμωτο,να μας το κανουν ευκολο μια φορα ε?

LeftG700 είπε...

Φίλε DimK.,


Ξέχασες να βάλεις το ονοματάκι σου στο σχετικό κουτάκι και ποστάρισες το σχόλιό σου ως ανώνυμος. Γι' αυτό το αντέγραψα εγώ και επανόρθωσα την παράλειψη. Την επόμενη φορά θα σου ζητήσω αμοιβή γραμματέας! :-)


Τα λέμε

Гриша είπε...

Παναγιωτη δε το περιμενες το σημερινο ξεβρακωμα στο ντιμπειτ ε;Περαστικα και και καλα κουραγια ...και που σαι ακομα.

ελληνοφρενικος είπε...

Συντροφε τωρα ειδα τον παναγιωτη εξερχομενο σαν τη βρεγμενη γατα.....τα χε χαμενα....Σε αυτο το τσαρδι παντως δεν εχω δει κανενα σχολιαστη να εχει πειστει απο τις λαφαζανιες του πιλαφ.....Αν εξαιρεσουμε φυσικα μονο τον οικοδεσποτη.....Λες για αυτο να μην ειναι και πολυ λαλιστατος;;;Υ.Γ.Ο Κουτσουμπας πολυ στα χαι του εξερχομενος.Υπαρχουν πληροφοριες οτι ειμαστε στηθος με στηθος με τους φασιστες για την τριτη θεση.Με το κομμα να εχει μεγαλυτερη δυναμικη για το φινις.Θα ειναι μεγαλη συμβολικη ηττα για τους ναζι να τους βαλουμε τωρα απο κατω εμεις,ο εφιαλτης τους.Οπως και μεγαλη συμβολικη νικη του κομματος να μπει ξανα στη τριτη θεση και να ειναι και επισημα αξιωματικη αντιπολιτευση,οχι γιατι θα μπορουσε ποτε να παρουμε την εξουσια με εκλογες αλλα για να πειθουμε ολοενα και περισσοτερους για τον αλλο δρομο.

Гриша είπε...

Συντροφε ε/φρενικε οταν ανεβει το βιντεο απ το ντιμπειτ θα ποσταρω το σημειο στο οποιο ο γγ στελνει για τσαι τον πιλαφ.
Κατα τ αλλα οπως τα ξερεις. Μεχρι τελευταια στιγμη τηλεφωνα και κουβεντα με γνωστους κ φιλους.Κανεις μας δεν περισσευει.

dimK. είπε...

φιλε λεφτ νομιζα οτι τα εβαλα τα στοιχεια μου!
τα λαθη ανθρωπινα..για γραματεα δεν περισευουν, οποτε θα προσεχω!
(για το ντιμπεϊτ δεν λεω τιποτα..δεν προσθεσε κατι)

Smart Asss είπε...

Ούτε στο ντιμπέϊτ-σούπα μπόρεσε να αρθρώσει λόγο ο Λαφαζάνης...
Επαναλάμβανε ότι η δραχμή είναι καλό για τη χώρα, χωρίς να προσπαθήσει καν να το στηρίξει.
Δηλαδή επειδή το λέει, έχει δίκιο.
Ο κύριος είναι μουγκός.

Αντιθέτως, αν και ξεπερασμένος ο λόγος του σ.Κουτσούμπα, ήταν κρυστάλλινος.

και οι δυο πάντως δεν έχουν, όπως φαίνεται, άμεσες (για Τώρα -όχι στο επέκεινα του... σοσιαλισμού) δεν έχουν, πέρα από ορισμένες σωστές προτάσεις του σ. Κουτσούμπα.

Όσο για τον Αλέξη, αφήστε καλύτερα...

Αυτή είναι η "αριστερά" μας.
Πάω στον καναπέ.

o ORGOYEL είπε...

Eγκο den ειμαι κκε, αλλα ο Κουτσουμπας ρε παιδια, μακραν ου καλυτερος, τους πηρε ολονων τα svbraka..

dimK. είπε...

..παιρνοντας αφορμη απο το σχολιο του ORGOYEL,εχω να πω οτι παρατηρω στα ιντερνετια,μια χαρα των οπαδων του κκε με την παρουσια του κομματος στα μμε.
Τονιζω ΔΕΝ ειναι κακο αυτο..
Οντως ο ΓΓ τα πηγε καλα,δεδομενου των συνθηκων,οντως κερδιζουν τις εντυπωσεις στο κκε.
Απλα να τονισω οτι ισως ειναι μια καλη αρχη να καταλαβουν λιγο την κοινωνια του θεαματος και να αρχισουν να μιλανε με τηλεοπτικους κωδικες,μπας και "προσεγγισουν" σε καποιον παραπανω απο το στενο τους ακροατηριο!
Δεν φτανει η θεωρητικη καταρτιση για να σταθεις στα μμε.
Δειτε την Κανελη,με ελαχιστη θεωρητικη καταρτιση που ξερει ομως το τηλεοπτικο/επικοινωνιακο παιχνιδι με αποτελεσμα να βγαινει πρωτη σε σταυρους στην Α(Β;) Αθηνας.
Καλη συνεχεια συντροφοι..

πικάπα είπε...

Ωραίο το παιχνίδι πες μου ποιος σου άρεσε περισσότερο στο ντιμπέι. Εμένα μου άρεσε ότι κοιμήθηκα σχεδόν αμέσως. Μέσα απ τον ύπνο μου ωστόσο άκουσα αρκετά. Αν πάντως ο Λαφα ήταν λίγος, ο Κουτσου ήταν λάθος, όσο λάθος είναι το Κόμμα από την αρχή της κρίσης. Συνέπεια στο λάθος και τα λάθη πληρώνονται. Αν έχει ευθύνες ο Λαφα, που έχει, ποιός δεν θέλει να δει τις τεράστιες ευθύνες της Παπαρη και του Κουτσου? Μας πήραν τα σωβρακα και το Κκε αγωνίζεται λέει να ξεκολήσει από το 5,6% και μυξοκλαίει ότι του φταίνε τα αναχώματα. Λίγο τσίπα σύντοφοι...αν σας έβλεπαν οι παπούδες μας θα είχαν φρικάρει.

πικάπα είπε...

Ευθύνες έχεις, όταν έχεις αποτύχει. Όταν έχεις ηττηθεί. Όταν οι άνθρωποί σου έχουν στριμωχτεί. Κανείς σε αυτό το κόσμο δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει μόνο και να μη κρίνεται. Και κανείς δεν είναι τίμιος όταν κάνοντας Αυτοκριτική, μονίμως ανακαλύπτει ότι του φταίνε οι άλλοι. Αυτό δεν είναι συνέπεια, είναι απάτη, εκτός κι αν πάλι είναι αυτισμός. Μας πήραν τα σώβρακα και φταιν οι στρατηγοί μας. Αγωνιστές έχουμε, αλλα το περισσότερο αγωνίζονται να βγάλουν άχρηστους τους άλλους αγωνιστές. Οι αντίπαλοι τα πήραν όλα κι εμείς μείναμε με τις σημαιες. Αλλά μυαλό δε βάζουμε. Ωραία, έρχονται λοιπόν κι άλλες ήττες, κι όποιος αντέξει!

ο Οργουελ είπε...

Oi εκλογες δεν ειναι παρα αλλο ενα επεισοδιο στη μαχη εναντια στο μνημονιο, και αυτη μια μονο μαχη στον ταξικο πολεμο. Το ντιμπεϊ ητανε μια στιγμη, που δεν κρινει τιποτε. Εγω ειδα μονο 45' τοσο αντεξα, ολοι παιξανε το θεατρο τους, ο Βαγγελας εκρυψε στην πισω τσεπη του παντελονιου τον Αδωνη και τον Βοριδη (ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕς ΚΡΥΒΑΝΕ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ), ο Τσιπρας ηταν ηρεμη δυναμη, ξερει πως δεν τον παιρνει για φανφαρες, ο Π.Λαφαζανης, μου φανηκε σα να φοβαται μη τον πουνε αριστερο.
Φιλε και συντροφε φυσικα δεν φταιν οι ηγεσιες, ποτέ, οταν η βαση ειναι ανωριμη, ανετοιμη, αδιαφορη, κι αν ειπε ο Ιλιτς οτι 'η συνειδηση ερχεται απ'εξω' αυτο ισως να ισχυε το 1900 για τους κολληγους, σημερα δεν πρεπει να μας φταιει ο Κουτσουμπας αν ειμαστε ολοι μικροι Σταλιν ετοιμοι να σκοτωσουμε και να πεθανουμε για ενα αδειο πουκαμισο. Η απο την αλλη αν γενικα η αριστερα ειναι ενα σκορπιο ασκερι απο ηγετες και ηγετισκους. Η ευθυνη ειναι ολη στη βαση 'αν βρισκουν και τα κανουν' διαφοροι.

ο Οργουελ είπε...

ο Π.Λαφαζανης, αργησε να δια χωριστει απο το συριζα, με εναν αριστερο 'πατριωτισμο' που παντα χαρακτηριζει τους τιμιους αγωνιστες, παντα διαφωνουσε πρωτος αλλα παντα εμενε για να φαει και αυτος το 'ξυλο'. (σαν τον Αρη, που πρωτος διαφωνησε σστο Λιβανο, αλλα ακολουθωντας πιστα την διαταγη της ηγεσιας, και παρεδωσε τα οπλα και αφησε στη μεση την καθαρση, ανοιγωντας ο ιδιος το λακο του και το λακκο ολου του αντιστασιακου κινηματοσ.

Το μνημονιο δεν εφαρμοζεται, δε βγαινει, το χρεος θελει ρυθμιση και ειναι σημαντικο στη διαπραγματευση να εχεις τη σοσιαλδημοκρατια και οχι τη δεξια, ο Δραγασακης ειχε πει (σε ανυποπτο χρονο) οτι κρατανε το χρεος γιατι ειναι εργαλειο πιεσης να μας πατανε το λαιμο, να περνανε πολιτικες. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΧΕΔΙΟ Β ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ και εχει πιθανοτητες εφαρμογης- με τα τωρινα δεδομενα - ειναι το διπλο νομισμα σοϊμπλα.

πικάπα είπε...

Φίλε και σύντροφε, πόσο λείπει αυτή η φράση, να ακούγεται έτσι σαν ευχή, μεταξύ μη φίλων και μη συντρόφων!
Θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου, για τις ευθύνες της βάσης. Αλλά πρακτικά τι θα σήμαινε αυτό. Είναι κάπως σα να λέμε ότι πέπει να γίνουμε όλοι σωστοί πολίτες, για να στρώσει η κατάσταση, συσκοτίζοντας έτσι την καθοριστική ανισομέρεια και ψευδή συνείδηση των υποτελών τάξεων. Τώρα θα μου πεις, τισχέση έχει αυτό με τη συνείδηση των αγωνιστων και δη κομμουνιστων? Έλα μου ντε, πάντως, αν ψάξεις οριμένα κρίσιμα στοιχεια της συγκρότησης και λειτουργίας των κομμάτων και ιδιαίτερα του κόμματος, θα βρείςχαρακτηριστικά, όπως πχ η μονιμότητα, η ανισόμετρη κατανομή του λόγου, η ανισόμετρη ενημέρωση, η προνομιακή προδιαβούλευση κα, που εξηγούν γιατί, ακόμη και σε ένα κόμμα που δηλώνει κομμουνιστικό, η ταξική κυριαρχία, μπορεί να υποβόσκει μεταλλαγμένη. Εν προκειμένω, το ξανάπα, αν π.χ. η κοινωνικοπίηση των μέσων καο οσχεδιασμος της λαικής εξουσίας λειτουργήσουν όπως λειτουργούν στα κόμματά και αποκόμματά μας, τοότε απλώς δεν θα λειτουργήσουν

LeftG700 είπε...

«ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕς ΚΡΥΒΑΝΕ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ»


Ρε συ Όργουελ. Όποιος εμφανίζεται/μιλάει σαν αριστερός και γράφει την παραπάνω χλέμπα είναι ή παρανοϊκός ή φασίστας με κουκούλα. Μπορείς να μας πεις τι είσαι από τα δύο;

ελληνοφρενικος είπε...

Στο σαιτ του οικοδομου υπαρχει πολυ δυνατο βιντεο απο αποσπασμα ομιλιας του Παφιλη στο Αιγαλεω που αναφερεται στους φασιστες της χρυσης αυγης.Διαδωστε το σε οποιονδηποτε απολιτικ που σκεφτεται να τους ψηφισει.....Ειναι σημαντικο οι φασιστες να πεσουν απο την τριτη θεση!

ελληνοφρενικος είπε...

Στην παραπανω ερωτηση σου η απαντηση ευκολακι......Α δαγκωτο!Επρεπε να το ειχες καταλαβει απο αναριθμητα σχολια......

Smart Asss είπε...

Έχουμε την Αριστερά που μας αξίζει.
Σαν τα μούτρα μας ένα πράμα.

Λαφαζάνης το είπε κάπως έτσι στο ντιμπέιτ (και δεν τον πήραμε μα τις πέτρες): Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο η αλλαγή στη δραχμή, απλώς την τυπώνουμε"...

Τέτοια μαρξιστική ανάλυση.

καναπές και πάλι καναπές!

πικαπα είπε...

Κοιταξτε τους πραγματικους αντιπαλους κι αφηστε τα ενδομαλωματα. Φτανει κι εσυ λεφτ. Η λαε αν ηθελε κι αυτη να εχει δυναμικη ας φροντιζε να στρωσει στην ωρα της. Τωρα προσπαθει να παρει οσο γινεται απο το θολο μικροαστικο ριζοσπαστισμο. Μακαρι να παρει καλο θα ειναι για τη κοινη υποθεση. Μακαρι και το κκε να παρει απο εκει που πρεπει και οφειλει να παρει. Και κριτικες απο τον καναπε δεν θελουμε αλλο πουνα παρει!

ο Οργουελ είπε...

Ακου, Λεφτ
Απο οσα γραφω, αυτο συγκρατησες? Αν ειναι ετσι, να μην σε κουραζω, αλλο, κατσε με την καλη παρεα, ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΙΚΟΥΣ και αλλους σταλινικους (μην το παρετε και αυτο για βρισια )ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ- Χαρακτηρισμος ειναι για ενα εθνικολαικιστη οπαδο κρατικοκαπιταλιστικου οραματος με αρχηγικες τασεις και φασιστικες πρακτικες.

LeftG700 είπε...

Άκου, Όργουελ:


Αυτό συγκράτησα γιατί αυτό μού έβγαλε το μάτι. Ν' αφήσεις τα "αντισταλινικά" κηρύγματα και να δώσεις εξηγήσεις. Κατάλαβες; Κι αν είσαι τόσο "αντισταλινικός" που αν ζούσες το 1941 στις χώρες τής Βαλτικής θα υποδεχόσουν με λουλούδια τα Βάφεν Ες Ες, να μας το πεις, να το ξέρουμε! Έγινα κατανοητός;

ο Οργουελ είπε...

Bρε Λεφτ, προχειρος εισαι, και διαβαζεις οτι θες. Δεν καταλαβαινεις οτι ξεπερασες τα ορια της ανοησιας με τα διαγωνιες αναγνωσεις.
Απο αυτο ας πουμε τι βγαζεις?

'Οι Λίβυοι και άλλοι Αραβες κατσαπλιάδες που παρίσταναν τη λιβυκή αντιπολίτευση είχαν συντριβεί ολοκληρωτικά στα πεδία των μαχών. Μόνο το ΝΑΤΟ κατόρθωσε να «καθαρίσει» τον Καντάφι, ο οποίος και αυτός είχε μαζέψει στίφη άλλων Αραβων κατσαπλιάδων μισθοφόρων που πολεμούσαν εκ μέρους του,...'

LeftG700 είπε...

Όργουελ, σύνελθε! Από αυτό που ποστάρισες βγάζω ότι εκείνος που το έγραψε ήταν απέναντι στους όποιους σήκωσαν μπαϊράκι εναντίον τού Καντάφι. Να βγάλω το ίδιο συμπέρασμα και για σένα ως προς τους εφεδροελασίτες τής Αθήνας ή τους αντάρτες τού Δημοκρατικού Στρατού; Ότι είσαι δηλαδή απέναντί τους;

Λαϊκή Δημοκρατία έχουμε εδώ (όπως την καταλαβαίνουμε εμείς, βέβαια). Μίλα ελεύθερα.

ο Οργουελ είπε...

Συγκεντρωσου Λεφτ, γιατι το μεν κειμενο μου μιλαει για κατσαπλιαδες, αλλα το ιδιο μιλαει και το αλλο, παλι για κατσαπλιαδες, και αυτο ειναι ενα κοινο γνωρισμα των δυο κειμενων. Χρισημοποιηται δηλαδη η λεξη αυτη απαξιωτικα ως προς τα ΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΑ του κειμενου και οχι γενικα. Συμφωνεις?