Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

«Για όσους ρωτούν τι θα ψηφίσει η ΚΟΕ, η απάντηση είναι η ακόλουθη:




»Για όλους τους λόγους που εξηγήθηκαν παραπάνω, η ΚΟΕ δεν προτείνει κάτι για να ψηφιστεί, δεν υποδεικνύει μια στάση για τους άλλους. Να εκφραστεί η δυσπιστία, ο «Κανένας» και η απόσταση από το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Να καταδικαστούν οι παν-μνημονιακές λύσεις οικουμενικών κυβερνήσεων ή κυβερνήσεων συνεργασίας. Η ίδια η ΚΟΕ δεν θα ψηφίσει κανέναν. Και πιο συγκεκριμένα, θα ψηφίσει άκυρο-λευκό.»

Απόσπασμα από την απόφαση της ΚΟΕ εν όψει τών εκλογών. Τι μας θυμίζει… Τι μας θυμίζει… Α, ναι! Τη στάση που κράτησε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου το ΚΚΕ. Είναι αυτό που λένε «ουδείς μωρότερος των Κουκουέδων, αν δεν υπήρχαν οι Κοετζήδες»!



58 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καμία σχέση.
5 Ιούλη, όπως και τον Ιούνη του '12 υπήρχε ένα ρεύμα στην κοινωνία.
Τώρα δεν υπάρχει αυτό. Δεν υπάρχει καν το υπόκωφο ρεύμα του Μάη του '12. Κανένας από κανένα κόμμα δεν σταυροκοπιέται όπως κάναμε το Μάη όταν τρέχαμε προεκλογικά για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και αναρωτιόμασταν από τη θερμή υποδοχή του κόσμου "Ρε, τι γίνεται;".
Και έλεος με την αναπαραγωγή μηχανισμών. Προέχει ο απολογισμός. Δεν μπορείς να πεις "παρακάτω", μόνο και μόνο επειδή σου είπε ο αντίπαλος ότι θα χάσεις την έδρα σου στη Βουλή. Άλλωστε, κι αυτή, την κονόμησες μόνο έμμεσα, ως αντανάκλαση των κοινωνικών αγώνων και του αντίστοιχου "ρεύματος" στην κοινωνία που είχε ξεσπάσει. Προέχει και η αναβίωση των κοινωνικών αγώνων, και όχι όπως πριν. ΌΧΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ.

ΚΟΕτζής

Μάρκομ Ξ είπε...

@ΚΟΕτζης

Τρίχες. Στηρίξατε Τσίπρα με τα μπούνια. Την πατήσατε όπως και ο Λαφαζάνης (αλλά την πάπια μέχρι το μνημόνιο, τουλάχιστον ο άλλος κατέθετε και καμιά εναλλακτική) και τώρα στραβώσατε που μπήκαν στη ΛΑΕ οι "πρώην". Δυστυχώς, ξαναγυρίσατε στις λογικές της Α/συνέχειας.

Περαστικά

LeftG700 είπε...

Φίλε ΚΟΕτζή,


Ο παραπάνω σχολιαστής (Μάρκομ Ξ) ήταν ευγενικός. Εγώ θα στα πω πιο χύμα και τσουβαλάτα.

Καμία σχέση;;; Πώς καμία σχέση;;; Το ΚΚΕ τράβηξε την ουρά του από το λαϊκό αίσθημα κι εσείς την κοπανάτε α λα Γαλλικά (σαν Γαλλίδες πουτάνες, για την ακρίβεια) από το τμήμα τού ΣΥΡΙΖΑ που διαχωρίζει τη θέση του και επιχειρεί να το παλέψει όσο μπορεί! Όχι είπε το 61,31% τού ελληνικού λαού, όχι λέει και ο μισός περίπου κομματικός ΣΥΡΙΖΑ! Πού είναι η διαφορά, βρε χαμένοι;;; Τηρουμένων των (ποσοτικών) αναλογιών, τα ίδια σκατά αποδείχθηκε ότι είσαστε!

Ως πολιτική οργάνωση (μη το πάρεις προσωπικά), αποδειχθήκατε οι απόλυτοι ξεφτίλες! Κι αν το ΚΚΕ είχε μια δικαιολογία (να περιχαρακώσει τη σαφώς ευρύτερη κοινωνική του βάση), εσείς δεν έχετε καμία! Ποια είναι η κοινωνική σας βάση;;; Μετά από τις τόσες διασπάσεις, έχετε καταντήσει μία παρεούλα τού Ρούντι που δεν ξέρει πού πατάει και πού πηγαίνει και σας παίρνει όλους στο λαιμό του! Το θράσος σας, δε, γίνεται τερατώδες όταν εγκαλείτε τη ΛΑ.Ε. για έλλειψη αυτοκριτικής! Δίκιο έχετε. Αλλά, ποιος μιλάει!!! Πόσα χρονάκια είναι που κάνατε πίπες στην κλίκα τού Τσίπρα, βρε πολιτικά μαλάκια;;; Δεν ντρέπεστε να κουνάτε και το δάχτυλο;;; Η Αριστερή Πλατφόρμα, παρά τη μαλακία που την έδερνε, έχει να επιδείξει και εκατοντάδες άρθρα που προσπαθούσαν να βάλουν φρένο στην κατρακύλα. Εσείς τι έχετε να βάλετε στο τραπέζι ως αντίβαρο;;; Nothing! Niente! Nada!

Ποιο ήταν το πρόβλημα, ‘‘τρισμέγιστοι’’ ‘‘συνεχιστές’’ τής σκέψης τού Μάο, αν στηρίζατε με όσες επιφυλάξεις γουστάρατε τη ΛΕ.Ε.; Τι θα παθαίνατε; Θα χαλάγατε το ‘‘επαναστατικό’’ σας προφίλ;;; Ας βάζατε πλάτη για να αυξήσει τα εκλογικά ποσοστά της και μετά, όταν θα κατακαθόταν η σκόνη τών εκλογών, θα είχατε όλες τις δυνατότητες να βάλετε τις κόκκινες γραμμές σας κι αν δεν γινόντουσαν αποδεκτές να φύγετε σαν κύριοι και με το κεφάλι ψηλά, χωρίς να μπορεί κανείς να σας πει ούτε ένα κιχ!

Ρε σεις, πάντα πολιτικά μιλώντας, ζωντανοί να καιγόσαστε μπροστά στα μάτια μας, ούτε τη ροχάλα μας δεν θα σας ρίξουμε για να σωθείτε!!! Να χαθείτε να χανόσαστε, καραγκιόζηδες!


Τα λέμε (άμα γουστάρεις να ακούσεις κι άλλα, κανένα πρόβλημα από τη μεριά μου!)

κάποιος σύντροφος είπε...

ρε ΚΟΕτζή, τι είναι αυτά που λες ?

η αριστερά πρέπει να κατεβαίνει στις εκλογές μόνο για να βγει πρώτη και να κυβερνήσει ? Αυτό είναι αυτοκριτική για τον κυβερνητισμό ?

δεν υπάρχει το υπόκωφο ρεύμα γιατί το διέλυσες, το πούλησες, του έφερες και άλλη ανεργία, και άλλη φτώχεια, και άλλη υποτέλεια, και άλλον ευρωλιγουρισμό, και άλλο ευχαριστούμε τις ΗΠΑ. Σαν ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά, και όσοι ήσασταν με τον "Αλέξη" ακόμα περισσότερο

οι μηχανισμοί που λες ξέρεις τι έχουν λιγότερο από σένα ? όχι διάθεση αυτοκριτικής, έχουν λιγότερες ενοχές, γιατί έχουν μικρότερες ευθύνες. ¨Οσοι ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ και όσοι δεν ήταν.

ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ λες και γυρνάς που ? στην Ασυνέχεια που λέει και ο άλλος σύντροφος ? στην περισυλλογή και την δουλειά βάσης ?

γιατί χαρίζεις στο πολιτικό σύστημα την σταθεροποίηση του ? γιατί αποκλείεται να παίξει αποσταθεροποιητικό ρόλο η αντίφαση ανάμεσα στο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ και την μαζική εισβολή του λαού στο δημοψήφισμα ? + το ότι το μνημόνιο ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ, θα υπάρξουν διάφορα επεισόδια.

από πότε οι συγγενείς, και η οικογένεια η ίδια, δεν είστε συγγενείς της αριστεράς, επιμένουν στον γιατρό ότι ο δικός τους (η αριστερά) δεν έχει ελπίδα και ζωή, πριν ο γιατρός αποφανθεί ?

και αν οι εκλογές δηλ σταθεροποιήσουν σε κάποιον βαθμό μια νέα μνημονιακή μορφή του πολιτικού συστήματος, αριστερά δεν πρέπει να υπάρχει ? δεν πρέπει να δωσουμε μάχη να φέρει προγάμματα και μεγάλες αφηγήσεις σε πλατιές μάζες, με ριζοσπαστικές πρακτικές και δημοκρατία παντού ? Θα πούμε ότι το μήνυμα των εκλογών είναι ότι το 62% έγινε ... 0 ? Καμία ευκαιρία σε αυτόν τον λαό για κάτι καλύτερο ?

και λάσπη ότι η ΛΑΕ έγινε για τις έδρες ? και ίσες αποστάσεις από Τσίπρα και ΛΑΕ στην ανακοίνωση ?

λάθος το πήρατε το πράγμα. Πάρτε το αλλιώς και εδώ είμαστε

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

και λάσπη ότι η ΛΑΕ έγινε για τις έδρες ?


Αυτό μού είχε ξεφύγει!

Φτου σας ξεφτίλες! Να πείτε χαιρετίσματα στον Ρούντι να πάει να αυτοκτονήσει (αν είναι κότα και κωλώνει, ας πάει να ανοίξει ένα λαγούμι να κρυφτεί, να μη σιχαινόμαστε όταν τον βλέπουμε!).

ελληνοφρενικος είπε...

KOE;Ποιοι αυτοι που ηταν στο συριζα και αναγκαζαν την αυγη να κανει φωτομονταζ και να εξαφανιζει σφυροδρεπανα;Χμ δεν θυμαμαι να ειχε κανει ντορο τοτε η ΚΟΕ η ο πιλαφ για αυτη την ξεφτιλα.....Αν κανω λαθος διορθωσε με ΚΟΕτζη.Κατα τα αλλα ποτε δεν μπορω να κατηγορησω καποιον επειδη προτεινει ακυρο-λευκο-αποχη.Αν καποιος συμφωνει με καποιον κατα μεγαλο ποσοστο τον στηριζει φυσικα.Αλλα αν δεν συμφωνει πρεπει με το ζορι να στηριξει καποιον;;;Εδω οι ανθρωποι το φυσανε και δεν κρυωνει με τον αλεξη,ντε και καλα να στηριξουν το πιλαφ;;;Υ.Γ.Η στηριξη βεβαια του αλεξη δεν ξεπλενεται κολλανε τωρα στον πιλαφ;;;Αβυσσος η ψυχη του αριστεριστη.....

πικαπα είπε...

@ Μαρκομ. Δεν ειχα σκοπο να ξαναγραψω -αν θελετε το πιστευετε- αλλα τα ειπες συντομα κ περιεκτικα. Λειπει ο λογος σου κ θυμαμαι παλια οτι τα σχολια σου με ειχαν σκαλωσει εδω
Για του οικοδεδποτη τα καλα κ τα κακα εχω μιλησει αρκετα

πικαπα είπε...

Κοετζη, ειστε το ανωτατο σταδιο του καιροσκοπισμου, διαδρομισμου, αμοραλισμου. Λετε η τωρινη νηστεια και προσευχη να σας εξιλεωσει; Δε νομιζω τακη. Απο τα παλια τα χρονια κραταει το χουι. Μηπως ειναι καιρος να αλλαξετε καθοδηγηση; Η τελικα ειστε ολοι καθ εικονα και ομοιωση; Καιρος παντως να βγουν στη συνταξη ορισμενοι. Αρκετα τα κατορθωματα τους

Smart Asss είπε...

Μαλώνετε εσείς κι ο ΣΥΡΙΖΑ επεκτείνεται, απέκτησε και συνιστώσα "Ιεράς Συνόδου" https://tsirkoland.wordpress.com/2015/09/12/224/

Ανώνυμος είπε...

Μάρκομ Ξ,
Η «στήριξη» στον Τσίπρα δεν ήταν απλώς μια δική μας –υστερόβουλη, υποκειμενική- πρωτοβουλία. Είχε να κάνει: α) με την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεφύγει από το ΣΥΡΙΖΑ των ιερατείων (κλειστό συνέδριο χωρίς ανένταχτους ήθελαν κάποιοι τότε) και β) με τις ίδιες τις θέσεις του Τσίπρα, που ήταν πιο κοντά στο λαό από ό,τι η Αρ.Πλ. Φυσικά, ο Τσίπρας ήταν που άλλαξε θέσεις και μην τον αθωώνεις (εξ «αριστερών»). Τώρα, για τους «πρώην», ολόψυχα τους εύχομαι να καταφέρουν ό,τι θέλουν. Αλλά δεν ασχολούμαστε, πολλώ δε μάλλον δεν ετεροκαθοριζόμαστε. Συγγνώμη, αλλά ομολογώ ότι γέλασα με αυτό που είπες.
Τέλος, οι «λογικές Α/συνέχειας» είναι ένα ευφυολόγημα στην αριστερή πιάτσα για όσους θέλουν να αποφύγουν τον απολογισμό και την αυτοκριτική. Δεν πειράζει. Σε 8 μέρες, εδώ θα’ μαστε εμείς. Άλλοι θα’χουν πάει σπίτι τους με τις απανωτές σφαλιάρες.
Λεφτ,
Το 61,3% θα εκφραστεί όπως αυτό θέλει, και όχι όπως οι αυτόκλητοι εκπρόσωποί του. Αυτό είναι ένα δίδαγμα της 5ετίας που επιτέλους θα πρέπει η ελληνική αριστερά να το καταλάβει, όσο πικρό κι αν είναι.
Έπειτα, «μισός περίπου κομματικός Συριζα» δεν υπήρξε ποτέ, με την έννοια του ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάτι, δεν λέει τίποτε αυτό το ποσοστό. Πρώτον, ο «μισός κομματικός ΣΥΡΙΖΑ» δεν έκανε την ίδια κριτική.
Δεύτερον, όμως, και κυριότερο, δεν θέλουμε κανέναν «τίμιο, σωστό ΣΥΡΙΖΑ» αυτή την περίοδο, δεν είναι αυτό το κύριο που λείπει αυτή την περίοδο. Δεν μας αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως λειτούργησε και δεν θέλουμε την αναπαραγωγή του «επί το αριστερότερο», ειδικά μάλιστα σε αυτές τις νέες συνθήκες.
Ακόμα, μπορείς να αναζητήσεις το αρχείο του «Δρόμου» για να δεις όλη την περίοδο ’12-’15 ποιος έκανε κριτική ουσιαστική στον Τσίπρα και ποιος «αριστερή» επιφανειακή κριτική με τα «εκατοντάδες άρθρα».
Τέλος, δυστυχώς δεν είναι λάσπη το «για τις έδρες»: Ο Θανάσης Πετράκος είναι που έλεγε δημοσίως λίγες μέρες πριν ξεκαθαριστεί ότι δεν θα είναι σε εκλόγιμες θέσεις οι «αντάρτες» ότι «θεωρεί αδιανόητο να μην είναι». Είδες καμια ΚΟΕ να λέει κάτι αντίστοιχο;
Κάποιε σύντροφε,
Οι 4 υπουργοί και οι 30 βουλευτές που άμα ήθελαν μπορούσαν να μπλοκάρουν την 20ή Φλεβάρη, να μην κάνουν το ΣΥΡΙΖΑ κόμμα του φραξιονισμού, δεν έχουν μικρότερη ευθύνη από την κάθε ΚΟΕ. Και μόνο αριθμητικά να το δεις, είναι εντελώς αβάσιμα όσα λές.
Εξάλλου, το πολιτικό σύστημα έχει προ πολλού σταθεροποιηθεί με τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον «προωθητικό συμβιβασμό» με επιτροπεία και ντόπια στηρίγματά της που επικράτησε οριστικά εντός ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2014. Εκεί, ή με το πρόγραμμα της ΔΕΘ, δεν είδα καμία εφ.συν να χρησιμοποιείται για να απειλείται η Αρ.Πλ με διαγραφή για κάποια διαφωνία της. Αντίθετα, το τυχοδιωκτικό πρόγραμμα της ΔΕΘ άλλοι το έκαναν σημαία τους. Εμείς το επικρίναμε εξαρχής.
Και μην ανησυχείς, ξέρουμε ότι εδώ δεν θα είστε. Θα είστε με τον υψωμένο δείχτη απέναντι στο λαό, να τον «διδάξετε» και να τον «διαφωτίσετε».
Πικάπα,
Όπως ο «κάποιος σ.» και ο «λεφτ» βλέπει τα πράγματα μόνο μέσω ιντερνετ και όχι δια ζώσης, έτσι και εσύ, που σε έπιασε ο πόνος για τα συνταξιοδοτικά ζητήματα κάποιων ΚΟΕτζήδων, δεν ξέρεις την κατάσταση στην ΚΟΕ. Πάντως κόψε το αριστερό κουτσομπολιό. Θα ξυπνήσεις κάποτε και θα αναρωτηθείς πώς ξόδεψες τα χρόνια σου.
Φιλικά.

πικάπα είπε...

smart σε είχα για ψιλοτρολ αλλά η παρέμβασή σου αυτή με κάνει να αλλάξω γνώμη. Στο βαθμό μάλιστα που έπεσα και στη λούμπα του μαλώματος, που κατηγορούσα.
Τώρα, απο εκεί και πέρα πρέπει, τι αλλο, να κοιτάξουμε μπροστά (όπως λέει και ο συριζα και η νδ)

Το τοπία είναι τοπίο καταστροφής. Ο κόσμος έχει παραδώσει, και διαγράφεται μια εκλογική ήττα για την αριστερά, άνευ προηγουμένου, δεδομένων των συνθηκών. Το ΚΚε φαίνεται να βγει ο πρώτος των ηττημένων, συγκεντρώνοντας ψήφους ανάθεσης, με την έννοια ότι τα είδαμε τα ντεμεκ, ας δώσουμε τώρα ένα ευρώ και στους συνεπείς. Φαίνεται πως θα ικανοποιηθεί ο εγωϊσμός κάποιων στον Περισσό, αλλά τόση φτώχεια και τόση ήττα, δεν είναι για καμια χαρά. Οι ευθύνες του ΚΚΕ είναι μεγάλες για αυτό το κατάντημα, αλλά έτσι κι αλλιώς ΟΛΟΙ θα προχωρήσουμε με τις ευθύνες μας. Άνθρωποι είμαστε και όχι κομπιούτερ.

Η Λαε, ή τελοςπάντων αυτός ο χώρος, έπρεπε να είχε δημιουργηθεί πρίν από αρκετό καιρό, αντί να εγκλωβιστεί ο κόσμος στο Σύριζα. Αλλά και από στη στιγμή που συστάθηκε έστω κατόπιν εορτής, όφειλε να είχε αντιληφθεί που πατα και που βρίσκεται. Η αυτοκρτική με σεντόνια δεν ήταν μάλλον της ώρας. Συμπυκνωμένη αυτοκριτική και ΕΜΠΡΑΚΤΗ, αυτό θέλουμε, θα ήταν ή εξ αρχής άμεση διοργάνωση ανοικτών ιδρυτικών συνελεύσεων, όπου θα έβγαιναν μπροστά τα κινηματικά και συλλογικά χαρακτηριστικά και τα νέα πρόσωπα που ήταν απαραίτητα. Αντ αυτού έχουμε υποσχέσεις για πράγματα που ΘΑ γίνουν, και εν τω μεταξύ, αρκετό παλαιοκομματικό άρωμα και κλασσικά μεταξύ συσχετισμών.

Ας ξεφύγουμε από το μικρόκοσμο των αριστερών κομμάτων και οργανώσεων (νομίζω ότι ούτε το ΚΚΕ ξεφεύγει από αυτή τη κατάρα). Ας δούμε με βάση τα γεγονότα, τα τετελεσμένα. Ο κόσμος έχει παραδώσει η χώρα έχει παραδοθεί. Η κατάσταση όμως δε βγαίνει. Θα υπάρξει έντονη προσπάθεια πειθάρχησης. Και θα υπάρξει αντίσταση.

Η πολιτική δεν θα ασκείται πια έτσι εύκολα δια των σποτ, ούτε και οι πορείες και οι διαδηλώσεις θα σημαίνουν από μόνες κάτι ιδιαίτερο, για το πολύ το κόσμο.

Έτσι κι αλλιώς ο πολυς ο κόσμος πάντα θα είναι μια σιωπηρή πλειοψηφία. Μια αποφασισμένη δυναμική μειοψηφία θα συγκινεί ή όχι τον πολύ το κόσμο σε μια ανατροπή, ή έστω σε μια αντίσταση. Θα τον συγκινεί ή όχι, πάντα με την έννοια της ανάθεσης και της αποδοχής και της συμπάθειας των πρωτοβουλιών - και ποτέ δεν θα δει κανείς μια πλειοψηφία να κινείται και να παραμένει σε κίνηση.

Μια δυναμική λοιπόν μειοψηφία, το ποσοστό της οποίας θα κινείται ας πούμε π.χ μεταξύ 15% με 25%, είναι αυτή που θα κινήσει ή δεν θα κινήσει την ιστορία. Προφανώς αυτά τα ποσοστά δεν ταυτίζονται με τις ψήφους σαν κουκιά που μπαίνουν στο σακούλι. Η εκλογική επιρροή είναι μια ένδειξη ωστόσο, όχι απόδειξη, αλλά ισχυρή ένδειξη.

Προφανές εξίσου πως η επιρροή του ΚΚΕ ούτε μπορεί, αλλά ούτε και αρκεί. Η ΛΑΕ, ή έστω κάτι σαν τη ΛΑΕ είναι ο δεύτερος τουλάχιστον χώρος που είναι απαραίτητος. Κελιδί είναι η συγκρότηση, αλλά ταυτοχρόνως κλειδί είναι η ανατροπή των παλαιων και παλαιοκομματικών ασθενειών. θα δείξει, ή δεν θα δείξει.

Σήμερα έχουμε μια καταστροφή. Τα γεγονότα είναι το μνημόνιο και ο αυταρχισμός που ακολουθεί. Είναι σαν μια μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε σχεδόν τα πάντα. Αλλά η ζωή συνεχίζεται. Οι ρίζες ξερποβάλλουν όπως μπορούν, και αρχίζει ξανά η δουλειά του μυρμηγκιού.

πικάπα είπε...

Εν τω ματαξύ, αν το ΚΚΕ βρίζει και συκοφαντεί κάθε άλλον, και μάλιστα με παραποιήσεις και ψεύδη, χωρίς παράλληλα να κάνει την παραμικρή ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ για τις δικές του ΕΥΘΥΝΕ΅, συνεχίζει τις καλές υπηρεσίες στους νικητές της ΤΙΝΑ. Ποτέ δεν ενδιφέρομαι αν κάτι γίνεαι επίτηδες, ή κατά λάθος, από πατριωτισμό. Πάντα ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.
Έτσι λοιπόν τα μαλώματα καλά θα κρατούν και μάλωμα στο μάλωμα, συκοφαντία στη συκοφαντία θα φτάσουμε στο σοσιαλισμό και απο εκεί μένα πήδο, στο κομμουνισμό.

πικάπα είπε...

και το κερασάκι. ακούω εν τω μεταξύ το κουτσουμπάκι στηδεθ
Για μένα ο κομμουνισμός θα γίνει όταν θα έχει ηττηθεί ο κουτσουμπισμός

κάποιος σύντροφος είπε...

ΚΟΕτζή αυτά που λες θα είχαν ίσως κάποια βάση αν δεν είχατε γίνει μια οργάνωση που φοβάται να εμφανιστεί, που λίγοι πέρνουν στα σοβαρά και όλοι θεωρούν πολιτικά βρώμικη, που προκαλεί εκνευρισμό και οργή στον κόσμο της αριστεράς μόλις ακουστεί το όνομα της. Κατά μια έννοια και σήμερα κάποιο βαθύ σενάριο παίζει να υπηρετείτε.

Αν ο Αλέξης του Ρούντι και το μνημόνιο τους και η ΛΑΕ από την άλλη, δηλ οι αγωνιστές του 06-07, του Δ08, των Πλατειών και του εργατικού κινήματος, των γειτονιών και της αντιφασιστικής πάλης, του αγώνα στις γειτονιές και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσει είναι το ίδιο, ο Αλέξης δεν είναι και τόσο κακός. Βλέπεις κοετζή, δεν είστε ούτε στην σκηνοθεσία τόσο πολύ καλοί, βγάζει μάτι αυτό που κάνετε. Την αποχή, την αποπολιτικοποίηση και την ακροδεξιά σπρώχνετε με το "όλοι ίδιοι είναι". ¨Οχι φίλε, επειδή ο Ρούντι και ο Αλέξης τα πούλησαν δεν πάει να πει δεν υπάρχει αριστερά.

Ήσασταν αυτοί που έφεραν τον Καμένο και τις θεωρίες για το αντιμνημονιο υπεράνω αριστεράς-δεξιάς και τις καινούριες νατοϊκές βάσεις του, που έλεγαν ότι τελικά είχαμε άδικο για το ευρώ και την ΕΕ που είναι το σπίτι των λαών και τα άλλα είναι εθνική αναδίπλωση και απλοϊκά, που έλεγαν ότι είναι σωστό ο Τσίπρας να μην λογοδοτεί πουθενά γιατί και ο Τσάβεζ αρχηγικό κόμμα έχει, που μέχρι σήμερα βγαίνεις και λες ότι κάποιοι ήθελαν κλειστά συνέδρια, δηλ να μην γράφονται μέλη πάνω από τις εσωκομματικές κάλπες σε στυλ κόμματος ΓΑΠ-Τσίπρα-Ρούντι.

"κάποιος σύντροφος"

Costis Papaioannou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
πικάπα είπε...

καποιε ανώνυμε Κοετζή, που με συμβούλεψες υποτίθεται φιλικά, σας ξέρω καλά από κοντά. Άνθρωποι είστε κι εσείς, και όλοι έχουν κάνει τα λάθη, αλλά από όλους όσους είδα, είστε αυτοί που έχω τη λιγότερη εμπιστοσύνη -και είστε αυτοί που έχουν κάνει τις περισσότερες ζημιές. Τυχάιο; δε νομίζω.
Οσο για τα διδακτικά του τι θα κάνω με τη ζωή μου, το υπεράνω υφάκι σου, σου το επιστρέφω, εντελώς αχρησιμοποίητο. Δε με ξέρεις δεν σε ξέρω, υποφέρεις κι υποφέρω. Περαστικά, όπως είπε και ο Μάρκομ.

Ανώνυμος είπε...

"Κάποιε σύντροφε",
ποιος είναι αλήθεια ο "κόσμος της αριστεράς"; Η αριστερή πιάτσα, ο ιδιοκτήτης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, ο αντιγραφέας θέσεων της ΚΟΕ μετά παρέλευση 10ετίας κυρ Σωτήρης και η ΑΡΑΣ με το μηχανισμό εσωτερικής παρακολούθησης;Οι "επώνυμοι" ανένταχτοι-περσόνες που ξανασχολήθηκαν με την αριστερά μετά από 30 χρόνια αλλά με το ίδιο διδασκαλικό τουπέ;
Προσωπικά, είμαι περήφανος που βρισκόμαστε στα μαχαίρια με αυτού του είδους την αριστερά.
Φυσικά και κάνουμε πολιτικά λάθη και κάναμε και θα ξανακάνουμε.
Αλλά είναι πολύ εύκολο να κατανοήσει κανείς ότι μας βρίζετε γιατί ανοίγουμε μπροστά σας τη συζήτηση για τη φυσιογνωμία της αριστεράς. Γιατί σας είναι δύσκολο να δείτε και να παραδεχτείτε τα προβλήματα της έλλειψης κύρους της αριστεράς.Και πώς να τα παραδεχτείτε όταν επιφυλάσσετε στον εαυτό σας πάντα ρόλο "διδασκάλου" στις μάζες ή στην κάθε ΚΟΕ..
Όσο για τα πιο συγκεκριμένα, νομίζω ότι μεγαλύτερη ζημιά έγινε το 2012, από την Αρ.Πλ. όταν έθετε εμπόδια στο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα "των αγανακτισμένων" και του λαϊκού ριζοσπαστισμού. Όταν δηλαδή έκλεινε την πόρτα, γιατί ήθελε να τον μετατρέψει σε "νεομπολσεβίκικο" (εδώ γελάνε) κόμμα. Νομίζω ότι αφού τότε ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε ένα κόμμα της γνωστής αριστεράς, και ο απλός κόσμος που κατέβαινε στο δρόμο παρέμεινε εκτός οργανωμένης πολιτικής, δηλ.παρέμεινε με σχέσεις ανάθεσης στην πολιτική, ήταν επόμενο και ο κάθε Τσίπρας να μπορεί να αλωνίσει αργότερα, αφού τους μισούς τους είχε εξαρτημένους με θέσεις και τους άλλους μισούς μπορούσε να τους κάνει εξιλαστήριο θύμα.Και να καλλιεργεί και στο λαό τον πραγματισμό.

ΚΟΕτζής

κάποιος σύντροφος είπε...

Η ΚΟΕ το 2005 ήταν ξέρωγω κατά της ΕΕ, άρα καλά κάνει ο κυρ Σωτήρης και την αντιγράφει, αν και δεν ισχύει γιατί ο κυρ Σωτήρης μπήκε σε ένα μέτωπο κατά της ΕΕ και όχι σε ένα μέτωπο υπέρ της ΕΕ όπως η ΚΟΕ το 2005. Επίσης τότε ήταν άλλη συγκυρία, σταθερή οι ταξικοί συσχετισμοί και οι πολιτικές σχέσεις εκπροσώπησης, τέλος πάντων γίναν κάποιες επιλογές, αποτιμήθηκαν, δεν πήγε πολύ καλά η επιλογή του κ Σωτήρη να πάει με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε θα είχε στηθεί κάτι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ αν είχε έρθει και ο κ Σωτήρης. Επίσης σήμερα είναι όρος για την δημιουργία και την επιτυχία της ΛΑΕ ότι υπάρχουν δυνάμεις εξωτερικές του ΣΥΡΙΖΑ, φαντάσου να είχαν όλοι την λαική απαξία που έχει η ΚΟΕ.

Εσείς από το καλοκαίρι του 2011, ποιον αντιγράψατε από το 2005 ? Την Ανανεωτική Πτέρυγα μάλλον.

δεν το λες και success story, και σίγουρα δεν το λες αριστερά.

"κάποιος σύντροφος"

κάποιος σύντροφος είπε...

τελευταίο: δεν κάνατε λάθη, κάνατε μνημόνιο, φτώχεια, ανεργία, υποτέλεια και εθνική ξεφτίλα, αυτό κάνατε, ξύπνα, κατέβασε την μύτη και το κεφάλι, ζήτα συγνώμη.

για να μπορέσετε κάποτε να εμφανιστείτε σαν ΚΟΕ στην κοινωνία, την νεολαία, τις γειτονιές και τους χώρους εργασίας, αν και είναι πολύ δύσκολο πια

"κάποιος σύντροφος"

πικάπα είπε...

Αγαπητοί μου συνομιλητές και εντιμότατε οικοδεσπότη.

Οι κραυγές. Οι εντυπωσιασμοί και οι εξυπνάδες δεν βοηθούν συνήθως. Κάποιες φορές είναι αδύνατο να τα συγκρατήσεις. Δεν είμαστε κατηχητικό. Προσπάθεια λοιπόν για παραγωγική συζήτηση, με όλες τις αμφιβολίες που έχω ότι αυτή μπορεί να γίνει εδώ. Όμως, αλήθεια είναι, ούτε σε εκατοντάδες μάλλον συνελεύσεις έμεινα με καλύτερο αποτέλεσμα.

Σε άλλο blog ρωτούσε ο λεφτ, ποιοί είναι τέλος πάντως αυτοί, ο νέος κόσμος; Του απάντησα λοιπόν, Λεφτ, εσύ κι εγώ. Ο κάποιος σύντροφος, ο Μάρκομ, κι αν τάφερνε αλλιώς η ζωή, θάταν μαζί μας και ο ελληνοφρενικός, και πολλοί άλλοι. Γιατί λεφτ, υπάρχουμε και είμαστε εδώ αν και ίσως ποτέ μα ποτέ δεν θα διεκδικήσουμε επωνυμία, ή θέση σε γραφεία και αξιώματα. Και εύχομαι να μην το κάνουμε ποτέ.
Υπάρχουμε αυτοί που τα έχουμε ζήσει, χωρίς να αναθέτουμε στην υποτιθέμενη μικρο-συλλογικότητα μιας μικροπαρέας που ονομάζεται χ, ή ψ μικρο-οργάνωση, ή συνιστώσα, το τι γραμμή θα ακολουθήσουμε. Είμαστε εμείς που ξέρουμε και δεν ψάχνουμε ακόμη, τι αριστερά θέλουμε. Και το ξέραμε εδώ και χρόνια, από τότε που ενηλικιωθήκαμε. Κάποιοι από μας παρα-ενηλικιώθηκαν και δεν αντέχουν άλλο τα ζωντανά. Αλλά πάντα θα υπάρχουμε αρκετοί από μας, ζωντανοί, στη σκηνή. Εμείς που έχουμε κάνει συγκεκριμένες, υπαρκτές, δημοσιευμένες, πρακτικές και εφαρμόσιμες προτάσεις για το πως θα λειτουργεί η αριστερά που θέλουμε, γιατί αλλιώς δεν είναι αριστερά. Και τις στηρίξαμε τις προτάσεις με συνέχεια και επιμονή και με πρακτική εφαρμογή.
Και είμαστε εμείς που δεν μπήκαμε σε διαδρόμους, που δεν καιροσκοπήσαμε, που δεν ανταλλάξαμε το μόκο με θέσεις και άλλα. Και είμαστε εμείς που με κατανόηση, αναγκαστικά αγωνιζόμαστε μαζί με μικρο-οργανώσεις = μικροπαρέες, και με κατανόηση βλέπουμε τα κολλήματα τους, γιατί ξέρουμε πως η ζωή προχωρά με τους δικούς της ρυθμούς, που δεν θα ταιριάζουν ντε και καλά με τους δικούς μας. Που παρόλα αυτά δεν τα παρατάμε, γιατί επιμένουμε στην επιδίωξη της συλλογικότητας, ακόμη κι όταν βλέπουμε τον καιροσκοπισμό, το διαδρομισμό και τα λοιπά συνοδά των άλλων. Ξέρουμε. Δεν γίνεται αλλιώς. Κι είμαστε εμείς που δεν κρυφτήκαμε από τις μάχες και τις αναμετρήσεις, επειδή τάχατες λέει, δεν ήταν τα πράγματα όπως εμείς θα τα θέλαμε.
Και στο τέλος, θα γίνει το δικό μας!

LeftG700 είπε...

@Costis Papaioannou:


Όπως ξέρεις από χρόνια, λασπολόγοι και συκοφάντες σαν και του λόγου σου, που αντικειμενικά παίζουν το ρόλο τού κρατικού ή παρακρατικού προβοκάτορα, δεν έχουν θέση εδώ.

Ξεκουμπίσου!

Μάρκομ Ξ είπε...

@πικάπα

Ευχαριστώ για τα λόγια σου. Με τιμούν.

@ΚΟΕτζή

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.


Υ.Γ. Αυτό το σύστημα που για να απαντήσεις σε κάποιον πρέπει να βάλεις το "@" και δεν είναι όπως παλιά με την απευθείας απάντηση είναι σαν την Τασία Χριστοδουλοπούλου: σου σπάει τ αρχίδια και δεν έχει και νόημα...

πικάπα είπε...

Αντιγράφω από σχόλιο εδώ
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22056:psuxologikos-polemos&catid=83:aristera&Itemid=200

"Οποια κι αν είναι η εκλογική τύχη της Λ. Ενότητας, το σίγουρο είναι πώς θα είναι ο πόλος γύρω από τον οποίο θα εξελιχθεί το μέλλον της Ελληνικής ριζοσπαστικής Αριστεράς. Κανείς δε περιμένει άμεσα κάποιο ...σεισμό. Η απογοήτευση, η μελαγχολία και η ηττοπάθεια που έσπειρε στο προοδευτικό και αριστερό κόσμο η προδοτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει αρκετούς έξω από τις εξελίξεις. Αλλά αυτό δε θα κρατήσει για πολύ.
Δεν είμαι καθόλου απαισιόδοξος. Απλά πρέπει να έχουμε υπομονή κι επιμονή..."

Θέλω να συμφωνώ με το σχολιαστή. Και όπως λέει ο συριζα και η νδ....κοιτάμε μπροστά!

Costis Papaioannou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

@Ανώνυμο που υπογράφει με το ψευδώνυμο ΚΟΕτζής:


Να διαβάσεις τους κανόνες σχολιασμού που βρίσκονται πάνω από το πλαίσιο των σχολίων. Εξηγεί με πολύ απλά λόγια την πολύ απλή διαδικασία με την οποία θα βάζεις το όνομά σου στο σχετικό κουτάκι, έτσι ώστε, αντί το σχόλιό σου να ξεκινάει με τη φράση Ανώνυμος είπε..., να ξεκινάει με το ΚΟΕτζής είπε...

Costis Papaioannou είπε...

Αγαπητέ LOL 700,

Σκέφτομαι να βάλω έναν δικηγόρο να σου κάνει μήνυση γιατί επί τρία χρόνια έχεις μια δημοσίευση που με δυσφημίζει εις το διηνεκές ενώ μου κόβεις την δυνατότητα να εξηγήσω στο πολυπληθές ακροατήριό σου το ύψος της αλητείας σου.

όχι ότι αξίζει τον κόπο η γελοιότητα σου αλλά έτσι για να γελάσω.

Κ.Π.

Гриша είπε...

"Οποια κι αν είναι η εκλογική τύχη της Λ. Ενότητας, το σίγουρο είναι πώς θα είναι ο πόλος γύρω από τον οποίο θα εξελιχθεί το μέλλον της Ελληνικής ριζοσπαστικής Αριστεράς."

Εχω μια απορια:Αυτο το σιγουρακι απο που προκυπτει ακριβως;

ελληνοφρενικος είπε...

Απο πουθενα φυσικα.Αν το δεις αντικειμενικα-ιστορικα και με βαση τις πραγματικες συνθηκες,το μονο σιγουρο ειναι οτι θα ξαναδιασπαστει σε συντομο χρονικο διαστημα μετα τις εκλογες(1-2-3 το πολυ χρονια).Απο στελεχη που κανουν μπαμ οτι θα την κανουν πχ ζωη,ραχηλ,γλεζος κλπ εως και κοσμο που ειναι μπερδεμενος αναμεσα σε σοσιαλοδημοκρατια και αριστερισμο.....

κάποιος σύντροφος είπε...

Και γω ευχαριστώ τον πικάπα για τα καλά του λόγια τα οποία ανταποδίδω. Ίσως μάλιστα να ξέφυγε και ο τόνος με τον κοετζή κάπως, θέμα απαιτήσεων και ελπίδων από αυτή την οργάνωση κατά το παρελθόν είναι, από κει ο εκνευρισμός. Βέβαια η ζωή έχει δώσει πράγματα μέσα από την ΚΟΕ, ανθρώπους και αντιλήψεις με παρουσία στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του τα τελευταία 2-3 χρόνια, και μέσα στην ΛΑΕ έτσι κι αλλιώς.

Συμφωνώ και με τον τόνο συγκρατημένης αισιοδοξίας για την ΛΑΕ, αν καλά καταλαβαίνω από το σχόλιο που ο πικάπα παραθέτει. Πάμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την αριστερά, όσο γίνεται. Από κει και μετά το στοίχημα είναι μεγάλο, πως θα φέρουμε ριζοσπαστικές δημοκρατικές πρακτικές στο κίνημα και την πολιτική συμμετοχή, και όλος αυτός ο κόσμος να είναι σε επαφή με το πρόγραμμα το οποίο εκεί θα βαθαίνει και θα γίνεται εργαλείο μετασχηματισμού.

Το σιγουράκι που ρωτάει ο κυριλλικός προκύπτει από το ότι η ΛΑΕ είναι τερματικός σταθμός για πολλούς, αν δεν πάει καλά, θα βαρύνει στις επιλογές τους. Μιλάω και για κόσμο της αριστεράς και για λαό που περιμένουν να δουν αν είναι ταρατατζούμ για την τιμή των όπλων μετά την ήττα, ή αναδιάταξη των γραμμών μας, εξαγωγή συμπερασμάτων και προετοιμασία της αντίστασης και της αντεπίθεσης.

Αν η ήττα αποδειχτεί συντριπτική, δηλ αν δεν υπάρξει η ΛΑΕ σαν κέντρο μιας μεγάλης λαικής αντεπίθεσης για την λαική εξουσία, ε, τότε δεν θα πάμε στο επόμενο, τότε θα έχει δικιο όποιος διατυπώσει μια γραμμή τύπου ΚΟΕ. Δηλ ηττηθήκαμε κατά κράτος, δεν υπάρχει στρατός να ανασυνταχτεί, δεν υπάρχουν αξιωματικοί και εφεδρείες, πάμε μόνο στο κάτω να στήσουμε απο το μηδέν.

"κάποιος σύντροφος"

πικάπα είπε...

Κάποιε σύντροφε, όπως πάντα εδώ και καιρό, είσαι ακριβής και τεκμηριωμένος. Η γνώση υπάρχει - δεν είμαστε μόνοι - και αντίπαλος βασίζεται στην απογοήτευση που σπέρνει.

Αν ξαναρχίσουμε από το μηδέν, σημαίνει πως οι μισοί θα ρίξουμε μαύρη πέτρα από αυτόν εδώ τον τόπο. Ίσως κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα, και μπορούν να κινηματίζουν και να πολιτικίζουν έτσι από χόμπυ και για ταυτότητα. Οι περισσότεροι όμως, έχουν πρόβλημα.

Smart Asss είπε...

O συμπαθής ελληνοφρενικος είπε (και έχει δίκιο)...
"...με βαση τις πραγματικες συνθηκες,το μονο σιγουρο ειναι οτι θα ξαναδιασπαστει σε συντομο χρονικο διαστημα μετα τις εκλογες(1-2-3 το πολυ χρονια).Απο στελεχη που κανουν μπαμ οτι θα την κανουν πχ ζωη,ραχηλ,γλεζος κλπ εως και κοσμο που ειναι μπερδεμενος αναμεσα σε σοσιαλοδημοκρατια και αριστερισμο..."

Το ίδιο προβλέπω και με τον ίδιο εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ (οι "53"-χωρίς νεολαία.με την εκκλησία κλπ.)

Με όλα αυτά θα "Πάμε Μπροστά" και διώχνουμε "Το Παλιό"

διότι εμείς, τα χίλια κομμάτια είμαστε, αντιπροσωπεύουμε Το Νέο.

Αισιόδοξο, δε λέω...

Λίγο στοχασμός με τη λογική, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
ταυτόχρονα τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν, εδώ και παγκοσμίως κι η αριστερά τα κυνηγά λαχανιασμένη μήπως και...

Τι μήπως και.

πικαπα είπε...

Ρε συ smart, συγνωμη για το ρε, ριξτο κκε και περιμενε του αγιου ποτε. Παγκοσμιως η αριστερα ψαχνει και πολλοιμας σερβιρουν το νεο, λες και ανακαλυψαν το τροχο, λες και ειμαστε ιθαγενεις που περιμενουμε το φως απο τους μονιμαδες. Δεν ειναι ομως ετσι, αλλο πια. Ξερουμε. Και τη λογικη εμεις τη κατεχουμε. Και η γνωση εχει ξεφυγει απο τα ιερατεια.
Σχετικα με τη λογοκη, πολλοι τη σφετεριζονται. Αν ησουν λογικος στην κατοχη, θαπρεπε να κοιτας τη δουλεια σου, η καλυτερα να το σκεφτεσαι τι θα επρεπε να κανεις. Τεσπα, οσοι ειναι λογικοι, θα βρεθουν στους αγωνες.

ΚΟΕτζής είπε...

Αγαπητέ πικάπα,
Αφού λες ότι ξέρεις εκ των έσω πράγματα και καταστάσεις, δεν έχεις παρά να τις καταγγείλεις, αυτά και τα πρόσωπα. Έστω και ανώνυμα, από την πλευρά σου. Όλες οι καταγγελίες δεκτές.
«κάποιε σύντροφε»
Ως «πρώην», φαίνεται ότι δε σε βολεύει να παραδεχτείς ότι η ΚΟΕ, δεν έφερε μνημόνιο, ή έστω δεν είναι εξίσου συνυπεύθυνη με το 30% του ΣΥΡΙΖΑ που «συγκυβερνούσε» με τον Τσίπρα στο μαγαζί (με κατανεμημένους τους ρόλους με τον ηγέτη που φυσικά και ήθελε τέτοια επιφανειακή «αντιπολίτευση»), εξίσου συνυπεύθυνη με τους 4 υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, εξίσου συνυπεύθυνη με τους «στηρίζουμε τη μνημονιακή κυβέρνηση αλλά όχι τα μνημονιακά μέτρα» και εξίσου συνυπεύθυνη με τους «αδιανόητο να μην είμαστε σε εκλόγιμες θέσεις» νέους συντρόφους σου της Αρ.Πλ.
Και τις ιδιοκτησιακές αντιλήψεις και το φέης κοντρόλ για «την κοινωνία, τη νεολαία, τις γειτονιές και τους χώρους εργασίας» να τα κρατήσεις για τον ιδιοκτήτη κεραίας κινητής τηλεφωνίας επίσης σύντροφό σου, όπως και στην αριστερά εκείνη που ανέχεται τέτοιες αντιθέσεις λόγων-έργων.
Αυτή η «αριστερά» είναι που δεν επέτρεψε στον κόσμο να οργανωθεί το 2012, ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε σε άλλο αριστερό κόμμα (που είχε δεδηλωμένα κλειστές τις πόρτες του «φρουρίου»). Γιατί αυτή η «αριστερά» κράτησε για τον εαυτό της το ρόλο του «δασκάλου» μέσα από την αποστεωμένη αντίληψη «δασκάλου»-«μαθητή» (που φυσικά υπάρχει, αλλά πολύ πιο διαλεκτική). Τότε επανήλθε η ανάθεση, το 2012. Τότε ενισχύθηκε και στην «όχθη» των «δασκάλων» ο κυβερνητισμός («όλα είναι θέμα κυβέρνησης της Αριστεράς» ή «μόνο με έξοδο από το ευρώ (που μια κυβέρνηση θα κάνει) υπάρχει σωτηρία»).
Ε, αυτή την διδασκαλική «αριστερά», που έστειλε τον κόσμο στον καναπέ του το 2012, εμείς θα υπάρχουμε για όσο χρειαστεί, μέχρι να τη συντρίψουμε. Στην κοινωνία, τη νεολαία, τις γειτονιές και τους χώρους εργασίας.

Smart Asss είπε...

πικαπα...

Το μη χείρων βέλτιστον για μένα η ψήφος: ΚΚΕ

όσες διαφωνίες κι αν έχω.
και έχω π ά ρ α πολλές.
αμέτρητες.

τσιάο!

κάποιος σύντροφος είπε...

KOEτζή τίνος πράγματος είμαι πρώην ?

Η ΚΟΕ είναι συνευπεύθυνη για το μνημόνιο με τον Τσίπρα, η σύγκριση με τους υπουργούς της πλατφόρμας, στους οποίους η ΚΟΕ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, είναι άτοπη.

Δεν δούλεψε η πλατφόρμα από το 2011 για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα Facebook χωρίς πολιτική συζήτηση και δημοκρατία, δεν ονόμασε η πλατφόρμα το νεοφιλελευθερο εθνικιστικό κατασκεύασμα των ΑΝΕΛ σαν αντιμνημονιακή δεξιά, δεν είπε η πλατφόρμα εθνικισμό και απλοική γραμμή την αντιπαράθεση με τον ευρωατλαντικολιγουρισμό.

Η ΚΟΕ τα έκανε όλα αυτά και γι αυτό διαλύθηκε ως οργάνωση.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

@Costis Papaioannou:


Και δεν το έλεγες τόσο καιρό, βρε κουτό, ότι θέλεις να «εξηγήσεις στο πολυπληθές ακροατήριό μου σε τι συνίσταται η αλητεία μου»;

Βάλε τα δυνατά σου, ανέβασε το αποκαλυπτικό άρθρο σου στο τσαρδί σου, κι εγώ θα στο αναδημοσιεύσω στο πι και φι! Όχι τίποτε άλλο, αλλά να πουσάρω και λίγο τα στατιστικά μου!

Τα σουλάτσα όμως εδώ κόφτα.

πικάπα είπε...

Αγαπητέ κοετζή, θα απαντήσω πρώτα στον smart.
Smart, μετά χαράς, να ψηφίσεις κκε. Ξέρουμε ότι ότι κι αν ψηφίσεις δεν θα βρεις δουλειά, αλλά προκειμένου να ψηφίσεις συριζα, ή τίποτε, κάλλιο αυγά. Από εκεί και πέρα, για το ΚΚΕ έχω μιλήσει αρκετά, και πολλοί άλλοι επίσης, και αν στο κκε ήταν έξυπνοι αρκετά, θα είχαν φροντίσει να ξετυφλώσουν τα στραβά τους. Τα κουμάντα τους λοιπόν, κι εμείς τα δικά μας. Η λύση δεν θα έρθει από το κκε, επίτρεψέ μου να νομίζω. Και τους εύχομαι να είναι αυτή τη φορά και οι πρώτοι του χωριού, για να πάρουν και οι αγωνιστές τους κουράγιο, και να αυξηθεί κι η αυτοπεποίθηση των ισόβιων και Υπέρτατων κριτών των πάντων ΓΓ-ΠΓ-ΚΕ.

Αγαπητέ λοιπόν κοετζή. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως μιλάμε την ίδια γλώσα. Με αυτά με τις καταγγελίες που μου λες, νομίζω πως πέρασες ήδη σε άλλη διάσταση. Αν είμασταν στο γυράδικο μετά τη συνέλευση των “μελών”, θα σου έλεγα και προσωπικά αν θες έναν-έναν, άλλος συμπαθής, άλλος αντιπαθής, το πως σαν μέλη της ΚΟΕ, έβλαψαν πολιτικά την υπόθεση.
Να στο πάρω αλλιώς. Ακόμη και το ΚΚΕ να ρωτήσεις τι θα ήθελε να κάνει, θα σου έλεγε ακριβώς τα ίδια που θα λέγαμε όλοι της αριστεράς. Επιτροπές από τα κάτω, αντιπρόσωποι όχι μόνιμοι και χωρίς να αποσυνδέονται από την παραγωγή, κινήματα, κοινωνικοποίηση, κλπ, κλπ, και που όλοι τα λέμε η κάθε συνιστώσα με τον τρόπο της.
Και νομίζουμε ορισμένοι ότι αυτές οι περιγραφές είναι το νέο. Δεν είναι καθόλου νέο, η περιγραφή της λαϊκής εξουσίας έχει τις ίδιες παλιές και βαθιές ρίζες. Νέες τεχνολογίες απλώς, κάνουν τα πράγματα πιο εφικτά, αλλά και κάποια άλλα πιο πολύπλοκα!

Το πραγματικά νέο είναι ότι αυτά ξέρουμε να τα εκφράσουμε πλέον πολύ καλύτερα, απλοί αριστεροί άνθρωποι, πολύ πολύ καλύτερα, από κάθε ΓΓ, ΠΓ,ΚΕ, ή ισόβιο καθοδηγητή. Αυτό είναι πραγματικά νέο.

Το θέμα είναι το τι κάνουμε. Και εδώ να μην πούμε τι κάνει και τι σήμα εκπέμπει το ΚΚΕ, αλλά το τι έκανε η ΚΟΕ. Καμία καταγγελία δεν χρειάζεται, γιατί αυτά είναι πλέον πολιτική γνώση, και κοινός τόπος σε όσους ασχολήθηκαν. Κι αν δεν το καταλαβαίνεις στο είπε και ο κάποιος σύντροφος και ο Μάρκομ. Το ξέρουν και οι πέτρες.

Από εκεί και πέρα, αν θες να αναλύσουμε όλο το το ιστορικό με το συριζα των μελών κλπ κλπ, θα έπρεπε να είμαστε στο γυράδικο. Ένα άλλο πράγμα που έχετε κοινό σαν ΚΟΕ με το ΚΚΕ κι είναι και αυτό παλιό όσο οι πέτρες, είναι ότι επιδιώκετε ανυπερθέτως και απολύτως τη δική σας υποκειμενική ανάπτυξη και θεωρείτε αυτή τη δική σας ανάπτυξη και αύξηση επιρροής, σαν την τελική λύση για το κίνημα. Αυτό στην πράξη, ανεξαρτήτως τι λέτε στη θεωρία.
Εν προεκιμένω, το θέμα του σύριζα των μελών, ήταν το πιασιάρικο θέμα της εποχής, όπως παλιότερα σου θυμίζω ήταν το θέμα της ενότητας της αριστεράς, και εισήλθατε κάθε φορά σε αυτές τις επίκαιρες ατζέντες για να αναπτύξετε σχέση με τον ανέντακτο κόσμο με σκοπό να τον ετντάξετε και να μεγαλώσετε. Καθόλου πρωτότυπο ή νέο. Θεμιτό θα μου πεις, και θα σου πω εξαρτάται. Σητν προκειμένη περίπτωση, δεν έχει δίκιο ο κάποιος σύντροφος που νομίζει ότι είμαι θυμωμένος γιατί είχα προσδοκίες, καθόλου δεν είχα τσιμπήσει, γιατί είχα εμβόλια και εμπειρίες από παλιότερα (ας μην το αναλύσω). Έτσι λοιπόν από την αρχή με κατανόηση έβλεπα τα φιλότιμα μέλη σας και πραγματικά αγωνιστές, να παιδεύονται σε τζάμπα στόχο. Προσπάθησα να τους εξηγήσω κάποιους, αλλά μπα..μεγάλος ήταν ο ενουσιασμός. Πάντως, κατανόηση ξεκατανόηση, σχετικά με την ατζέντα της δημοκρατίας, που δεν είναι ακριβώς τόσο απλό το θέμα ¨δημοκρατία”, σε διαβεβαιώ ότι την πάλεψα , κι εγώ και άλλοι, αλλά όπως θα πρέπει να ξέρεις πια, η ΚΟΕ βοήθησε στην πράξη τον Τσίπρα να τα τσαλακώσει όλα αυτά και πολλά άλλα. Αν ένα άτομο, και εδώ δε λέω ποιο, κατάφερε και έστειλε ένα δισέλιδο στον προσυνεδριακό διάλογο για το καταστατικό, με σχέδιο πρακτικό συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο (το ξέρω γιατί το διάβασα), ολόκληρη ΚΟΕ, δεν μπορούσε αν ήθελε να κάνει ένα τρισέλιδο, ακόμη καλύτερο και να το παλέψει στις οργανώσεις; Απλώς παίξατε με το θέμα που ήταν πιασιάρικο.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

πικάπα είπε...

συνέχεια και ελπίζω τέλος.
Τώρα για την πλατφόρμα, το Λαφαζάνη, και τους λοιπούς, κοίτα να δεις. Εκτός που οι ζημιές τους και τα καλά τους ζυγίζονται πολύ θετικότερα απο΄τα δικά σας π.χ., οι άνθρωποι θα ξεπεραστούν από τα πράγματα και τη νεολαία, εκτός πια κι αν τα πράγματα και η νεολαία παραδώσουν πνεύμα. Γιατί, όλο και ακούω από νέους που δεν περίμενα, πως κάηκαν ακόμη και οι ρίζες, και πάει το παιχνίδι και να πάρουμε των οματιών μας. Η απογοήτευση είναι εχθρός, και τα δεν ξέρω και πρέπει να το σκεφτώ, και να δούμε αργότερα κλπ κλπ, είναι σύμμαχος του εχθρού. Μας τρώει από μέσα, μέρα τη μέρα.

Τώρα σίγουρα θα έχεις κάτι να πεις, και κάπου θα έχεις ίσως δίκιο, κάπου δε με κατάλαβες, κλπ, κλπ, αλλά δεν θα ήθελα να το συνεχίσω. Ευχαριστώ.

κάποιος σύντροφος είπε...

Πικάπα εγώ πάντως είμαι θυμωμένος με την ΚΟΕ γιατί είχα προσδοκίες αλλά έγινε σε πρώτη φάση συνιστώσα του ευρωατλαντικολιγουρισμού και τώρα το έχει ρίξει στο "παραπονεμενα λόγια" "άπονη ζωή", "φτωχολογιά για σένα κάθε μου τραγούδι" και στους επικήδειους της αριστεράς.

"κάποιος σύντροφος"

ελληνοφρενικος είπε...

Για την απαξιωση της εννοιας της αριστερας και την απογοητευση του κοσμου εχουν ευθηνες ΟΛΟΙ οσοι στηριξαν με τον ενα η τον αλλο τροπο τον συριζα.Μιλαω για κομματα οργανωσεις στελεχη κλπ και οχι για απλο κοσμο που ηταν πιο ευκολο να φαει το παραμυθι αφου ειναι φυσικο να θελει καποιος μια ευκολη λυση τυπου ψηφιζω,βγαζω μια αντιμνημονιακη κυβερνηση και λυνονται τα προβληματα.Η λογικη ενα στα δεκα να κανει ακουγοταν οπου και να γυρνουσες το αυτι σου τον Ιανουαριο.Οποιοι σας τα λεγαμε τοτε ειμασταν οι μαλακες,οι ξινοι,οι κολλημενοι κλπ.Ουρλιαζα τοτε οτι το αποτελεσμα της διαχειρισης της καπιταλιστικης κρισης απο μια κυβερνηση που θα ονομαζεται αριστερη θα ξεφτιλισει την αριστερα.Λεγατε οτι το ΚΚΕ δεν θελει να κυβερνησει και οτι πεταει την μπαλα στην κερκιδα ενω σας ελεγα το αυτονοητο οτι εντος ΕΕ δεν γινεται να εφαρμοσθει ιχνος αριστερης πολιτικης.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ απο ολες τις ευρωπαικες συνθηκες και εσεις ονειρευοσασταν το πρωτη φορα αριστερα.... και οι μισοι απο σας θα πανε στο ακυρο αποχη τωρα(εκτος της ΚΟΕ που το κανει επισημα).Τωρα παλι (ευτηχως πολλοι λιγοτεροι)καποιοι εχουν σαν τελευταια ελπιδα για την αριστερα εναν φορεα τυχωδιωκτων.Υπαρχει περιπτωση να μην ηξερε ο πιλαφ οτι δεν γινοταν ο συριζα να καταργησει το μνημονιο;Η ζωιτσα δεν ελεγε μετα τις εκλογες οτι ηταν σχημα λογου οτι θα το καταργησουμε;Παλι λυση αριστερη εντος ΕΕ;Παλι αυταπατες;ΕΥΤΗΧΩΣ που στην Ελλαδα υπαρχει ΚΚΕ και μπορουμε ακομα να εχουμε ενα αποκουμπι οι ανθρωποι που πιστευουμε σε μια αλλη κοινωνια.Ειδα και στη Γαλλια,την Ιταλια και αλλου που οδηγηθηκε η αριστερα των ευρωλιγουρηδων και συνεργατων των σοσιαλοδημοκρατων.Υ.Γ.1.Αληθεια οι λαφαζαναιοι δεν ηταν τοτε που συνεργαζοταν στους δημους με το πασοκ για να μην βγει η δεξια;;;Παλι τοτε εμεις ειμασταν οι κολλημενοι και οι ξινοι.....Υ.Γ.2.Χθες ειδα τον αλεξη να φωναζει σε μπαλκονι για την μεγαλη νικη του ΟΧΙ με 62%....Το ερωτημα ελεγε οτι ηταν ναι η οχι στο σχεδιο γιουνκερ και οτι εφερε καλυτερο μνημονιο!!!Οχι αλλα ψεματα στο ποπολο παιδες....Ας πει ο καθενας την πραγματικη του γνωμη χωρις κοροιδιες...Υ.Γ.3.Θερμη παρακληση προς επιρρεπης σε αυταπατες=Σε περιπτωση συγκυβερνησης συριζα ανελ λαε,μην εχουμε τιποτα αυτοκτονιες ψυχραιμια....(Ο πιλαφ παραειναι πονηρος για να υπογραψει το πολιτικο του τελος αλλα μην αποκλειετε διαρροες διαφορων φρουτων προς εξουσια μερια.....)

Costis Papaioannou είπε...

Είσαι αρκετά ηλίθιος και κομπλεξικός ώστε να μην καταλαβαίνεις πως σε πουσάρει προσωρινά, η κόντρα με τον Ρινάλντι, αλλά θα σου βγει ξινή.

Κατά τα άλλα. Σιγά να μην "σουλατσάρω" από τον βόθρο σου γελοίε .. προφανώς με ενδιαφέρει η συζήτηση που γίνεται, όχι βεβαίως από σένα, αλλά από τους πελάτες του βρωμερού καφενείου σου. Και μιας και μπαίνω για να δω τί γράφουν αυτοί (δυστυχώς τίποτα αρκετά σοβαρό) είπα να σου θυμίσω ότι ζω ακόμα. Εσύ μου είσαι αφόρητα βαρετός και η γλώσσα σου με τα ολοφάνερα σεξουαλικά απωθημένα σου, μου είναι και απεχθής.
Εσύ μου είσαι μια δυσάρεστη εκκρεμότητα, και να είσαι σίγουρος ότι θα την κλείσω κι όταν την κλείσω θα εύχεσαι να μην με είχες συναντήσει ...

Αυτά

Υ.Γ. Μα καλά με τον Λαφαζάνη ρε ηλίθιε, σε είχα για πιο πονηρό;

LeftG700 είπε...

@Costis Papaioannou:


Μπα; Τωρα σε ενδιαφέρει η συζήτηση; Λίγο πιο πριν σε ενδιέφερε να "εξηγήσεις στο πολυπληθές ακροατήριό μου σε τι συνίσταται η αλητεία μου". Αλλά βέβαια μόλις σου προσφέρθηκε η δυνατότητα να το εξηγήσεις από εδώ (και μάλιστα όχι σε ένα σχόλιο αλλά στην πρώτη σελίδα μας) το γυρνάς στο τσάμικο!

Κι έχεις και το θράσος να τραμπουκίζεις με απειλές και μάλιστα και για λογαρισμό τρίτων τους οποίους και απεχθάνεσαι! Αλλα μπροστά στην κακία σου για ένα μπλογκ που σε καλοδέχτηκε και σου δημοσίευσε και άρθρα τι είναι λίγος οπορτουνισμός!

Σού επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά: είσαι ανεπιθύμητος εδώ. Και στην τελική, αν θέλεις συζήτηση, δεν έχεις παρά να επιτρέψεις το ζωντανό και χωρίς λογοκρισία διάλογο στο τσαρδί σου!

Τέλος._

Costis Papaioannou είπε...

Αν είχες τα κότσια (και την νοημοσύνη βέβαια) να κάνεις διάλογο, θα τον έκανες εδώ στον βόθρο σου ...

Μιλάς εσύ για λογοκρισία ρε γελοίε, που χρησιμοποίησες την γελοία δικαιολογία ο,τι και καλά σε είπα πράκτορα γιατί δήθεν υιοθέτησα τις απόψεις του Νοσφεράτου για να με διαγράψεις από τον βόθρο σου ;;;; !!!!

Αυτό κατάλαβες ρε πολιτικό μαλακιστήρι της χαμηλότερης υποστάθμης ;;;; !!!! ο,τι "τραμπουκίζω" για λογαριασμό τρίτων ;;;; !!!!

Τολμάς να κάνεις διάλογο μαζί μου ρε ηλίθιε ;;;; Αν τολμάς σε προκαλώ ότι ώρα θέλεις και σε όποιο θέμα θέλεις ... Θα φτιάξω μια ειδική σελίδα για ένα ντιμπέιτ διαρκείας εσύ και εγώ και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι ... μακάρθυ του κερατά που θα πεις εσύ σε μένα "χωρίς λογοκρισία" !!!!

ότι ώρα θέλεις

Κ.Π.

Υ.Γ. Και έχε υπ' όψη σου το ΞΈΡΩ γελοίε ότι είμαι ανεπιθύμητος και γι αυτό ακριβώς κάνω τον κόπο να "επικοινωνώ" μαζί σου, δεν είναι ανάγκη να το επαναλαμβάνεις.
Αν ήθελες θρασύδειλο κουκουλοφόρο ανθρωπάριο
να ξεχάσω τις αθλιότητες που διέπραξες εναντίον μου, θα έκανες, πολύ απλά, το κορόιδο και δεν θα αναρτούσες φαρδιά πλατιά αυτή την μαλακία περί "case closed" για να βγεις κι από πάνω.

LeftG700 είπε...

Ακούστε, κύριε Παπαϊωάννου:

Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο. Είναι προφανές ότι αυτό το ιστολόγιο σας έχει γίνει έμμονη ιδέα. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω.

Δεν έχω την παραμικρή διάθεση να συζητήσω μαζί σας το οτιδήποτε. Ούτε καν τον καιρό ή το μεθαυριανό ματς του Ολυμπιακού με τη Μπάγιερν Μονάχου. Η κακία, η μοχθηρία, ο μισανθρωπισμός και η εκμηδενιστική διάθεση που βγάζουν τα γραπτά σας είναι ανυπέρβλητος αποτρεπτικός παράγων. Ακόμα κι αν δεν είχατε λασπολογήσει εναντίον αυτού του μπλογκ, ακόμα κι αν είχατε λασπολογήσει άπαξ και δεν συνεχίζατε σταθερά εδώ και τρία χρόνια μέχρι και τώρα (ακόμα και στο προηγούμενο σχόλιο: «κουκουλοφόρος»), θα είχατε καταστεί προ πολλού ανεπιθύμητος εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς σας.

Καλή επιτυχία στην ειδική σελίδα σας όπου θα μπορείτε να εκτονώνεστε ελεύθερα εναντίον του «LOL 700», με όσους αναγνώστες σας το επιθυμούν.

Σε κάθε περίπτωση πάψτε να παρενοχλείτε αυτό το ιστολόγιο.

Costis Papaioannou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Μάρκομ Ξ είπε...

@leftg700

Ο Ολυμπιακός, μέρος της παράγκας του Μαρινάκη που έπρεπε προ πολλού να είναι μέσα, όλοι οι υγιείς φίλαθλοι ευχόμαστε να αποκλειστεί για να πάρει όσο το δυνατόν λιγότερα φράγκα ο μαφιόζος πρόεδρός του :-P

Smart Asss είπε...

Οι συζητήσεις εδώ φέρνουν στο νου Φουριέ, Σαιν Σιμόν, Ρόμπερτ Όουεν και λοιπούς του ουτοπικού σοσιαλισμού που είχαν γοητεύσει τον Μαρξ πριν γράψει το Μανιφέστο.

no offense...

Ανώνυμος είπε...

Κοετζής απ'το γυράδικο

“Δεν είναι καθόλου νέο, η περιγραφή της λαϊκής εξουσίας έχει τις ίδιες παλιές και βαθιές ρίζες.”
Δίκιο έχεις εδώ. Αν παραμένουμε σε αυτή μόνο τη διατύπωση. Αν θέλεις περισσότερα δες τις εκπομπές του Δρόμου της Αριστεράς σε συνεργασία με το the press project κάθε Πέμπτη και Παρασκευή όπου έχει αναπτυχθεί το θέμα περισσότερο.

Εμείς μιλάμε για πολιτειακή αλλαγή στο σήμερα σαν θέμα άμεσης πάλης και διεκδίκησης του λαϊκού κινήματος. Εδώ είναι η διαφορά σε αυτό που θέτουμε. Και έχουν παλευτεί από μεριάς μας αντίστοιχα π.χ προτάσεις που κάναμε ή που που υποστηρίξαμε π.χ στις πλατείες , ή στο δημοψήφισμα για ο νερό στη Θεσσαλονίκη....το κόμμα-κίνημα σαν πρόταση για το υποκείμενο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2012 και άλλα.
Εδώ ακριβώς εντοπίζεται κατά τη γνώμη μου το κεντρικό ζήτημα για το πρόβλημα Ελλάδα.
Η αντίθεση πολιτικού συστήματος και λαϊκού ριζοσπαστισμού είναι που έχει παίξει το καταλυτικό ρόλο στη 5εατία που πέρασε.


“επιδιώκετε ανυπερθέτως και απολύτως τη δική σας υποκειμενική ανάπτυξη και θεωρείτε αυτή τη δική σας ανάπτυξη και αύξηση επιρροής, σαν την τελική λύση για το κίνημα” Αυτά η ΚΟΕ τα έχει ξεπεράσει προ πολλού.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να πείσουμε περισσότερο κόσμο για τις απόψεις μας , αλλά το “η απάντηση θα έρθει σαν τη παραπέρα ανάπτυξη της ΚΟΕ “....είναι παλιά σχήματα που μάλλον επαναφέρονται τώρα στη συγκρότηση της ΛΑΕ....Και ευτχώς σαν ΚΟΕ έχουμε ξεμπερδέψει προ πολλού....

Ίσα ίσα που μιλάμε για καταλυτικό ρόλο στη 5εατία του ριζοσπαστισμού και κυρίως συνάντησης κάποιων δυνάμεων (κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ) παρά ύπαρξη κάποιας αριστερής πρωτοπορείας που καθοδηγησε κ.τ.λ.
Τέλος κατα τη γνωμη μου η πρωτοπορεία απολογιστικά μάλλον αρνητικό παρά θετικό ρόλο έπαιξε και αυτό δεν αφορά μόνο το ΣΥΡΙΖΑ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Κοετζή απο γυράδικο,


Δεν σου διαγράφω το σχόλιο μόνοκαι μόνο επειδή σάς πήρα από τα μούτρα. Αν όμως ξαναποστάρεις σχόλιο ως Ανώνυμος κι όχι βάζοντας το ψευδώνυμό σου στο σχετικό κουτάκι (βλέπε το κειμενάκι πάνω από το πλαίσιο των σχολίων) θα το δεις να μπαίνει στον κάδο ανακύκλωσης.

Είναι η δεύτερ φορά που στο λέω. Τρίτη δεν θα υπάρξει.


Τα λέμε

ΚΟΕτζής είπε...

Άλλος ΚΟΕτζής ήταν.
Και ηρέμησε ρε σύ.Μη μπαίνεις στη διαδικασία να είσαι εσύ που χαλάς τη συζήτηση

(δε χρειάζεται να το δημοσιεύσεις)

LeftG700 είπε...

Φίλε ΚΟΕτζή Νο 2,


Έχω ήδη ηρεμήσει. Και επειδή συζήτηση έγινε με άλλους, νομίζω ότι τα δικά μου (πολιτικά και όχι προσωπικά) νεύρα δεν στάθηκαν μοιραία. Θα κάνουμε μια καλύτερη συζήτηση μετά τις εκλογές. Παράκληση στοιχειώδους λογικής: μη μπαίνετε εδώ όλοι οι Κοετζήδες με το ψευδώνυμο ΚΟΕτζής. Θα χάσουμε εντελς τελείως τη μπάλα και δεν θα ξέρουμε ποιος λέει τι.


Τα λέμε


ΥΓ Τι εννοείς "δεν χρειάζεται να το δημοσιεύσεις"; Ποτέ δεν καταδεχθήκαμε να βάλουμε εδώ moderation. Έχουμε Λαϊκή Δημοκρατία, αλλά όπως την καταλαβαίνουμε εμείς! ;-)

πικάπα είπε...

Το γυράδικο με συγκίνησε, καιρό έχω να φάω γύρο. Κοετζή απο το γυράδικο, δεν ξέρω τι έχετε ξεπεράσει, ξέρω ότι κάνετε τώρα νηστεία και προσευχή για να συχωρεθούν οι αμαρτίες σας, αλλά δεν συγχωρούνται έτσι οι αμαρτίες στην αριστερά – το αντίθετο η απουσία χειροτερεύει τη θέση σας. Δεν μπορούμε να διαλέγουμε εμείς τις μάχες που θα δίνουμε κατά το γούστο μας, και τόπα κι αλλού, κάτι τέτοια που έκανε ο Μάο, είχε τεράστιο χώρο να κρυφτεί - και μην το ξεχνάμε, πολύ κόσμο για χαράμισμα. Ενώ εμείς καιγόμαστε. Τέλος, αν τόχατε ξεπεράσει, θα κοπιάζατε εδώ και καιρό να τα βρείτε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία σημειωτέον, στο θέμα των μελών και της δημοκρατίας, είναι πολύ πάνω από τα δικά σας τα κατορθώματα – θεωρίες και πράξεις.

Μου λες για το Δρόμο, και για κάτι τις προτάσεις για το κόμμα κίνημα, που λέει κάνατε. Που τις κάνατε ακριβώς; Γιατί στις συνελεύσεις όχι μόνο δεν τις κάνατε, όχι μόνο εξαφανιστήκατε μετά την προφανή συμφωνία με τον Τσίπρα, όχι μόνο δεν υποστηρίξατε προσπάθειες που έγιναν στη βάση, αλλά ξέρω και περιπτώσεις που τις αναπέμψατε, ενεργητικά είτε και παθητικά. Μιλώ για συγκεκριμένες πρακτικές, που σαφώς και δεν βαρύνουν τους συγκεκριμένους αγωνιστές σας προσωπικά, αλλά την ίδια την ΚΟΕ (δλδλ τη γραμμή της, είναι προφανές...).
Στο Δρόμο δε χρειάζεται να εμβριθείσω. Αν έχεις διαβάσει αρκετά βιβλία, τότε ξεφυλλίζεις, βλέπεις διαγωνίως, ή και μυρίζεις, και ξέρεις αν έχει να σου προσφέρει κάτι ή όχι. Εν προκειμένω η γνώμη μου είναι ότι εκεί έχουμε φιλολογικές βραδιές, που πρώτον δεν παράγουν κανένα προχώρημα σε αυτά που έχουν πει και σκεφτεί εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες άλλοι. Αλλά το κυριότερο είναι ότι οι φιλολογικές βραδιές είναι για τους χορτάτους, και αυτά τα πράγματα παίζονται στη βράση και στην πράξη – στο πεδίο και όταν και όπου παίζονται τα πράγματα.

Και εκεί, τα βρήκατε με τον Τσίπρα και έτσι ανασυστάθηκε ο Σύριζα ως ενιαίο κόμμα, και τον στηρίξατε έως σχεδόν το τέλος τυφλά – και ξαφνικά εντελώς ξαφνικά όταν είδατε τα βράχια στο μισό μέτρο, αρχίσατε να φωνάζετε ανάποδα, αλλά φυσικά ήταν αργά. Στο συνέδριο ήδη παίχτηκε και κρίθηκε η υπόθεση Σύριζα, και λίγους μήνες μετά, αφού εμπεδώθηκαν οι ανίερες συμμαχίες και το ψιλο-μοίρασμα ενός Βοναπαρτικού κόμματος, δεν είχε πλέον νόημα, οι αριστεροί έπρεπε να έχουν φύγει τότε. Τι κάνατε εσείς, δεν θέλετε μάλλον να το θυμάστε

Οi καταστάσεις πάντα είναι πολύπλοκες, και φυσικά τα πράγματα δεν λύνονται σε μια στιγμή, αλλά με μια μακρόπνοη πορεία. Όμως, ποτέ δεν θα πάψουν να υπάρχουν τα κρίσιμα/καθοριστικά σημεία καμπής, όπου συγκρούεται κάθε φορά (μια τουλάχιστον) κυρίαρχη αντίθεση. Βρεθήκατε λοιπόν σε αυτά τα σημεία είτε με τις τάξεις του εχθρού, είτε απόντες. Αποδεχθείτε το, και μετά τα συζητάμε. Αυτή τη στιγμή, there is no trust – not at all.
Και αυτή είναι μια στιγμή μιας ακόμη ΜΑΧΗΣ. Μάχης που δίνουμε, με αυτά τα υλικά που έχουμε, λαθεμένοι, τσακισμένοι, αδικαιολόγητα απροετοίμαστοι, κλπ, κλπ - αλλά ωστόσο, ΔΕν ξοφλήσαμε. ΄
(Συντροφικά !! ??)

πικάπα είπε...

Όλο αυτό με σήκωσε και πήγα στο γνωστό γυράδικο. Αλλά έφαγα σουτζουκάκι. Μετά λοιπόν απ αυτό έχω να πω ότι επειδή λέω τα πράγματα ίσια και σταράτα, όπως τα έζησα, αυτό δε σημαίνει πως έχω και το δικαίωμα να λέω ποιος θα μπει στο παράδεισο και ποιος όχι. Όλοι έχουν δικαίωμα στο δικό τους παράδεισο.

Χαιρετίσματα από τη πραγματική ζωή του γυράδικου, η γνώση πως σήμερα π.χ., υπάρχουν δουλειές όπυ δουλεύουν μαζί εργαζόμενοι των χίλιαφεύγα ευρώ, μαζί με εργαζόμενους των 300 ευρώ, που κάνουν την ίδια δουλειά. Οι εργαζόμενοι των 1000 και δεν θέλουν κάν να ακούσουν κουβέντα, για το θέμα. Δεν τους αφορά, δεν θέλουν να ξέρουν, όταν έρχεται η ώρα αυτής της κουβέντας.

Ο κανιβαλισμός είναι πολύ κοντά. Και το κερασάκι, το εκρηκτικό θέμα με τους μετανάστες-πρόσφυγες όπως διαγράφεται, θα αυξήσει τις πιέσεις κανιβαλισμού. Μέσα σε αυτό το απερίγραπτο τοπίο, το τελευταίο που με προβληματίζει είναι το θέμα των λεπτών θεμάτων και ρυθμίσεων της δημοκρατίας στο κόμμα κίνημα. Βέβαια, όταν τεθεί το θέμα της συγκρότησης υποκειμένου και πάλι ξανά κι εγώ και άλλοι πολλοί, θα θέσουν ξανά και ξανά τα ίδια αιτήματα, με συγκροτημένο ελπίζω τρόπο. Όμως, ξέρουμε φαντάζομαι ότι πραγματική δημοκρατία χωρίς ψωμί, απλά δεν γίνεται και δεν ενδιαφέρει. Σε συνθήκες ο σώζων εαυτός σωθήτω, σε συνθήκες κανιβαλισμού που έρχεται σήμερα στα μούτρα όποιου δεν ζει στα κομματικά του όνειρα, άλλα πράγματα είναι κυρίαρχα.

Ξέρω, όλα αυτά θα λυθούν σε μεγάλο βαθμό σε ένα νέο πολίτευμα, σε μια άμεση δημοκρατία, με μια πραγματική δημοκρατία, τελικά ρε παιδιά σε μια λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό, τον κομμουνισμό. Ναι ρε παιδιά το ξέρω. Αλλά κάθε φορά, παίζονται πράγματα χοντρά, με πολύ άκομψο και χοντροκομένο τρόπο. Η ζωή κόβει χοντρά τα κομμάτια της, και από αυτό το κόψιμο εξαρτάται αν θα μείνει δρόμος για αυτά που θέλουμε και ονειρευόμαστε.

Τελικά, δεν γίνεται να είμαστε σήμερα στην ωραία εκείνη και μακάρια φάση του 2009-2013, όπου ψιλολογούσαμε τις αυταπάτες του δημοκρατικού συντάγματος του Σύριζα, ή της χώρας....Όσοι έκαναν το καθήκον τους τότε, μπορούν ίσως να κοιμούνται ελαφρύτερα. Πάντως κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος.

Κοετζης απ'το γυράδικο είπε...

"Γιατί στις συνελεύσεις όχι μόνο δεν τις κάνατε, όχι μόνο εξαφανιστήκατε μετά την προφανή συμφωνία με τον Τσίπρα, όχι μόνο δεν υποστηρίξατε προσπάθειες που έγιναν στη βάση" Αυτό που λες το αμφισβητώ. . Ίσα ίσα το ανάποδο συναιβει ...τρέχαμε από συνέλευση σε συνέλευση και χάσαμε πολιτιμό χρόνο που έπρεπε να κάναμε άλλα πράγματα.Από τη Καβάλα μέχρι τη Κρήτη η ΚΟΕ κινήθηκε το 2012-2014 προβάλωντας τη γραμμή της πολιτικής, οικονομικής και πολιτικής διεξόδου και πάλευε για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από ένα γραφειοκρατικό θεσμό σε ένα κόμμα κίνημα.
Αυτή ήταν η γραμμή της ΚΟΕ. Τώρα , το αν γίνονται λάθος επιμέρους τακτικές δεν είναι αυτό το μείζον, το θέμα είναι ποια γραμμή υπηρετείς. Τώρα το αν ο Τσίπρας και η ΚΟΕ το 2012 συναντήθηκαν αυτό προφανώς ισχύει. Φαντάζομαι θυμάσαι τις τοποθετήσεις του Τσίπρα "Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ" ή τη πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ για ανοιχτές συνεέλυσεις το 2012. Αυτά προφανώς υποστηρίζθηκαν γιατί συμφωνούσαμε. Ή το ότι τότε ο Τσίπρας στοχοποιούσε τη Μερκελική Ευρώπη, και το σάπιο πολιτικό σύστημα. Ή το ότι μιλούσε για πολιτκό ρεύμα σαν αναγκαίο βήμα
υποστήριξης της κυβέρνησης που θέλουμε να φτιάξουμε καθώς και για παραγωγική ανασυγκρότηση. Τα πιο πολλά από αυτά ήταν έννοιες που βάλαμε εμείς στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν θετική συνεισφορά της ΚΟΕ εκείνης της περιόδου. "και τον στηρίξατε έως σχεδόν το τέλος τυφλά – και ξαφνικά εντελώς ξαφνικά όταν είδατε τα βράχια στο μισό μέτρο, αρχίσατε να φωνάζετε ανάποδα, αλλά φυσικά ήταν αργά. " Εμείς σαν ΚΟΕ μιλήσαμε πρώτοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω συνολικά στην Αριστερά στην Ελλάδα την περίοδο του 2013 για το κυβερνητισμό σαν λανθασμένη πολιτική κατεύθυνση και τη λογική του διπολισμού που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ που θα οδηγούσε στη συστημική παλινόρθωση.
Δημόσια βγήκαμε και διαφωνήσαμε τη περίοδο του προγράμματος Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβρη του 2014 και χαρακτηρίσαμε τυχοδιωκτική πολιτική το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τότε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δια μέσου της εφημερίδας των συντακτών ζήτησε την παραίτηση του Ρούντι και της Σωτηρίου από τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης διαφωνήσαμε και προφανώς πρωτοστατήσαμε σε παρα πολλές οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά ενάντια στο περίφημο σχέδιο 180-120 και τη συμμαχια με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ στα πλαίσια της γραμμής του προωθητικού συμβιβασμού που είχε ο Τσίπρας.
Και υπήρξαν πολλά ειδικά θέματα που βρεθήκαμε απέναντι π.χ Το γήπεδο της ΑΕΚ στην Αθήνα και οι συναντήσεις με το Μελισσανίδη κ.α. Και προφανώς στο 7μηνο της διακυβέρνησης από τη πρώτη στιγμή βγήκαμε εναντία του συμβιβασμού στις 20 Φλεβάρη και προτείναμε άλλα πράγματα
στις 47 σελίδες και σε πολλά άλλα. Όπως βλέπεις μίλησα συγκεκριμένα για αρκετά σημεία που δείχνουν πως διαφοροποιηθήκμε από το ΣΥΡΙΖΑ. Αν αμφισβητείς αυτά που γράφω μπορείς να ψάξεις στο διαδίκτυο και θα βρεις πάρα πολλές αναφορές
σχετικά.

κάποιος σύντροφος είπε...

Βρε σύντροφοι της ΚΟΕ, διαβάστε εδώ δούλεμα, λες και δεν ηταν η ΚΟΕ που από πρωταγωνίστρια της ανάδειξης του ευρώ (με κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον Λαπαβίτσα και το αριστερό ρεύμα, τότε πίσω στο 2010 είπε ότι τελικά είναι απλοϊκό και εθνικιστικό κλπ.

"Δεν έγιναν όλα τόσο ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση. Προηγήθηκε ένα διάστημα μερικών μηνών, με συνεχείς μετατοπίσεις και υποχωρήσεις. Αν κάποιος ήθελε να σκεφτεί περισσότερο, θα μπορούσε να εντοπίσει ευθύνες και στην προ-κυβερνητική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξαν λανθασμένες εκτιμήσεις αναφορικά με την Ευρώπη και τους συμμάχους που θα υπήρχαν εκεί. Εκτιμήσεις που διαψεύστηκαν. Παρά τη διάψευση, η πολιτική της ηγετικής ομάδας και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, ήταν ότι προχωράμε πάση θυσία σε συμφωνία με το φόβο της αποβολής από την Ευρωζώνη."

http://www.e-dromos.gr/swthriou-ta-kagkela-exw-apo-th-voulh-den-epesan-pote/

και αυτό είναι μόνο σε ένα θέμα στο οποίο η ΚΟΕ πρωταγωνίστησε και σήμερα θέλει να το ξεχάσουμε.

τι να ξεχάσουμε δηλ λίγο πιο κάτω η ΛΑΕ είναι ΣΥΡΙΖΑ 2 και σε θέσεις εκτός από φυσιογνωμία. Επίσης είναι κόμμα της δραχμής, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και το κατεστημένο, ενώ είναι σαφέςότι πάλι η ΚΟΕ θέλει να θάβει το ευρώ και την ΕΕ, ενώ πιο πάνω η Σωτηρίου έλεγε για το έλλειμα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά. Τρικυμία εν κρανίω, ή απλά ΚΟΕ.

"Δεν πιστεύω ότι πείθει σήμερα να επαναλαμβάνεις περίπου όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τη μετάλλαξή του, δεν αρκούν οι αντιμνημονιακές διακηρύξεις, η κοινωνία δεν περιμένει κάποιο αντίγραφο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, ούτε λύνει τα θέματα η αναφορά στο νόμισμα."

και λες και δεν πρωταγωνίστησε η ΚΟΕ στο αρχηγικό κόμμα Τσίπρα, πιο κάτω διαβάζουμε

"Τα κόμματα της Αριστεράς συγκροτούνται με διαφορετικό τρόπο. Έχουν ανοικτότητα, συλλογικές διαδικασίες, απευθύνονται στην ελληνική κοινωνία, εξηγούν τους λόγους και την ανάγκη. Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα, πόσο μάλιστα σε μια περίοδο που υπάρχει σύγχυση και απογοήτευση. Χρειάζονται άλλου τύπου διαδικασίες, πιο ανοικτές, πιο ουσιαστικές, πιο πολιτικές."

Δεν γίνεται έτσι. Κάτι πήγε λάθος με τον ΣΥΡΙΖΑ, η θέση του για το ευρώ αλλά κακώς η ΛΑΕ λέει για το νόμισμα, κακώς η ΛΑΕ δεν είναι δημοκρατική αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να μην είναι δημοκρατικός μετά το 12 γιατί πήρε 27% και ο Τσίπρας ήταν το κεφάλαιο στον λαό (έτσι λέγατε ακριβώς) και η ΚΟΕ έχει μια ευθύνη που δεν λέει ακριβώς ποια είναι αλλά κάνει αυτοκρική, και είναι η μόνη που κάνει αυτοκριτική γιατί λέει ότι η αριστερά πέθανε.

Λυπάμαι, δεν γίνεται έτσι

"κάποιος σύντροφος"

Κοετζής απ'το γυράδικο είπε...

“λες και δεν ηταν η ΚΟΕ που από πρωταγωνίστρια της ανάδειξης του ευρώ (με κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον Λαπαβίτσα και το αριστερό ρεύμα,
τότε πίσω στο 2010 είπε ότι τελικά είναι απλοϊκό και εθνικιστικό κλπ.”
Λοιπόν κάποιοι μη μπορώντας να δικαιολογήσουν ότι η ΚΟΕ δεν συμβιβάστηκε με το 3ο μνημόνιο έχουν ξεπεράσει την Όλγα Τρέμη στη προπαγάνδα τους.
Πότε αλήθεια είπε η ΚΟΕ ότι είναι εθνικισμός η έξοδος από το ευρώ? Αν μπορείς βρες το. Αλλοιώς ανακάλεσε. Τέτοια παραποίηση θέσεων πάει πολύ.
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίξαμε ,ψηφίσαμε και κατάγραφηκε στο συνέδριο ήταν καμμία θυσία για το ευρώ.
Το αν αυτό διαστρεβλώθηκε από την ηγεσία είναι άλλο θέμα. Τώρα επί της ουσίας .
Η άποψη μας από το 2012 οπότε και το απόφασίσαμε στο συνέδριο της ΚΟΕ το 2012 είναι
πως ο οικονομισμός δεν φτάνει ή μάλλον είναι δευτερευον θέμα σαν απάντηση για την έξοδο από τη κρίση.
Το τι νόμισμα θα έχουμε ,το τι θα γίνει με το χρέος. Είναι σημαντικά θέματα αλλά δευτερέυοντα.
Το κύριο θεμά αφορά τη κρίση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα και δεν απαντιέται με κάποια μορφή αλλαγής στην οικονομική διαχείριση.
Εχουμε μιλήσει για μεταπολίτευση του λαού. Για μια συνολική αλλαγή στην Ελλάδα στο πολιτικό σύστημα.
Στις δομές πολιτική εκπροσώπησς και συμμετοχής. Στη δημιουργία θεσμών λαϊκής συμμετοχής .
Σε μια πολιτειακή ανασυγκρότηση σαν αναγκαίο μέσο ανάδειξης και καλλιέργιας των δυνατότητων των ανθρώπων αυτής της χώρας
προκειμένου να βγούμε από το αδιέξοδο. Αυτό μαζί με τη δημιουργία κινήματος για τη παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Το μνημόνιο δεν είναι η αιτία της κρίσης στην Ελληνικής κοινωνία ,αλλά το τελικό σύμπτωμα.
Το προιον της ιμπεριαλιστικής επιβολής μαζί με την παρακμή του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος.
Άρα οι απαντήσεις δεν μπορούν να αφορούν κάποιες επιμέρους πλευρές αλλά αφορούν μια καθολική απάντηση που πρέπει να δοθεί.
Αυτά ήταν τα πιο σημαντικά που έχουμε θέσει. Απέναντι στην ευκολία του προγραμματος της ΔΕΘ
του Τσίπρα ή τη μαγική λύση της εξόδου από το ευρώ που δήθεν θα μας λύσει τα προβλήματα.

Κοετζής απ'το γυράδικο είπε...


Επίσης για το θέμα της Ε.Ε. Αυτό που θέσαμε τα τελευταία δύο χρόνια είναι πως 1ον απαιτείται μία
πολιτική στοχθεσία που να θέτει τον ορίζοντα για την χώρα μας. Π.χ Άμεση αποχώρηση από την Ε.Ε.
Και πάω που? Ποια θέση θα έχει η Ελλάδα στο σύγχρονο κόσμο? Εκτός και αν δεν έχει σημασία αυτό
απλά η καταγραφή ενός αιτήματος. Π.χ πορευτήκαμε το 2012 και μετά με τη θέση της οικοδόμησης
συμμαχιών μεταξύ κινημάτων λαών και κυβερνήσεων κόντρα στη Γερμανική Ευρώπή, και αυτό πήρε και
συγκεκριμένες πολιτικές στοχέυσεις π.χ συμμαχία του Νότου. Η Ε.Ε είναι ένας ιμπεριαλιστικός μηχανισμός
που βοηθάει τα συμφερόντα των άρχουσων τάξεων της Βόρειας Ευρώπης.
Αυτό που λέει η Σωτηρίου είναι όχι πως ο Τσίπρας δεν μας έβγαλε από το ευρώ και άρα έφταιγε αυτό.
Αλλά κυρίως το ότι ο Τσίπρας πίστευε πως η Ε.Ε είναι δημοκρατική και ότι αν μια εκλεγμένη κυβέρνηση
εφάρμοζε άλλο πρόγραμμα θα γίνοταν αποδεκτό.Κάτι που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Αντίθετα αν
υπήρχε άλλη εκτίμηση ως προς το χαρακτήρα της Ε.Ε δεν θα χανόταν πολυτιμός χρόνος και θα είχαν
δρομολογηθεί θα διαφορετικά πράγματα από απλά πράγματα μέχρι πιο δύσκολα για να άντεχε η διαπραγμάτευση
π.χ να μην αποδεχόμασταν τις 20 Φλεβάρη. Να μνη πληρώναμε τις δόσεις , να εμποδίσαμε την μαζική
φυγή καταθέσεων κ.α…..Ο Τσίπρας δηλαδή λόγω της εκτίμησης του για την Ε.Ε παρέδωσε όπλα που είχαμε,
αυτό λέω και όχι αν λέγαμε έξω από το ευρώ θα υπήρχε σωτήρια λύση. Η βασική λοιπόν μας κριτική είχε
να κάνει πως ο Τσίπρας δεν δούλεψε επί της ουσίας στη συγκρότησης του μετώπου του Νότου, αλλά χωρίς
στρατηγική βολόδερνε στη διαπραγματευση προσσευχόμενος ότι ο ιμπεριαλισμός θα τον λυπηθεί.
Και ναι είναι απλοικη άποψη να πιστευεις ότι ο ιμπεριαλισμός έχει μόνο το ευρώ να σε απειλήσει.
Υπάρχουν τα γεωπολιτική θέματα , το μεταναστευτικό και τόσα άλλα……

κάποιος σύντροφος είπε...

έχει τελειώσει η κουβέντα και η ΚΟΕ σαν οργάνωση της αριστεράς

όσο και να γράφουμε θα απαντάς με παραληρηματικά σεντόνια, δεν βγαίνει κάπου αυτό, πιστεύω ότι η ΚΟΕ είχε δίκιο όταν, το θυμάμαι σαν τώρα, το 2010 είχε αρχίσει μια αντιπαράθεση με την Εποχή.

ξέρεις τι έλεγε η Εποχή ? ¨Οτι μπορεί να προκύψει το νόμισμα κάποτε και τρίχες σαν αυτά που λες, με την ιδιόλεκτο της Εποχής, εξάρτηση λες εσύ, ταξικές σχέσεις έλεγε η εποχή με το δήθεν πολύ καθαρό και πολύ ταξικό τρόπο ανάλυσης κάποιων στα αριστερά της ομάδας Τσίπρα, όπως και η ΚΟΕ είχε έναν δήθεν αντιιμπεριαλιστικό τρόπο ανάλυσης στα αριστερά της ομάδας Τσίπρα. ¨Οσοι πάντως ήταν ειλικρινείς και από την ΚΟΕ και από το ρεύμα στυλ Εποχής τότε, είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, είναι στον αγώνα, έχουν κάνει έμπρακτη αυτοκριτική, γιατί αυτό μας νοιάζει, να λένε ότι η αριστερά και ο λαός δεν πέθαναν, υπάρχει άλλος δρόμος. Εσείς επειδή πεθάνατε σαν οργάνωση, λέτε πέθανε η αριστερά, όχι φίλε, η ΚΟΕ πέθανε πολιτικά και δεν λείπει από κανέναν, να μην πω ότι πολλοί χαίρονται.

μετά αρχίσατε να λέτε βλακείες για το ξέφωτο, για τους ΑΝΕΛ με τους οποίους θα κάνετε εθνικό μέτωπο γιατί έτσι κάνουν οι κομμουνιστές, είναι λέει ο ΕΔΕΣ του σήμερα και κάτι ασυναρτησίες, διαβάστε κανέναν Χοντζέα για το πως καταλαβαίνουν οι κομμουνιστές τον εθνικό αγώνα. Και αν γίνει το αντιμνημονιακό πολιτικό ρεύμα, υπεράνω αριστεράς δεξιάς, θα φτιάξει το πολιτικό σύστημα και κάτι τέτοια, και δεν πρέπει να λέμε για το ευρώ που είναι οικονομισμός (μακάρι να ξέρατε τι σημαίνει η λέξη). Το θέμα είναι λέει το πολιτικό σύστημα και όχι η ΟΝΕ, η ΕΕ και χρέος, σε μια χώρα της περιφέρειας της ΕΕ με έναν αστισμό δεμένο με χίλια οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά νήματα, θα φτιάξουμε λέει το πολιτικό σύστημα, και οτι άλλο είναι οικονομισμός. Πήγες resistance φέτος ? Δεν έχετε οικονομικά εργαλεία είπε ο Λινέρα, αλλά ο Ρούντι ... καμάρωνε, δεν του είπε "τι λες ρε οικονομιστή, το θέμα είναι το ξέφωτο". Δεν καταλαβαινω έλεγε ο Λινέρα τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα εντός ΕΚΤ, και χειροκροτάγατε από κάτω, και νόμιζε ο σύντροφος Λινέρα ότι μιλάει σε ανθρώπους που συμφωνούν μαζί του !!

Τι έγινε τώρα με την εθνική ξεφτίλα του γ μνημονίου για το ευρώ ? Φταίει λέει ο Τσίπρας που δεν επέλεξε την έξοδο, η ΚΟΕ που ήταν το βασικό επιχείρημα του Τσίπρα, ότι "ούτε η ΚΟΕ δεν το λέει" δεν φταίει ε ? Σαν να είναι πολιτική σχέση τελικά, σαν να είναι εθνική και ταξική στρατηγική, σαν να είναι μηχανισμός αναπαραγωγής υποτέλειας, παραγωγικής αποσάθρωσης και υποτέλειας και όχι "νόμισμα" όπως λέγανε ο Τσίπρας, η Εποχή και ο Ρούντι. Και μου λες να πω πότε είπε η ΚΟΕ όχι στην έξοδο από το ευρώ, γιατί το λέει έστω σήμερα ? Τις ίδιες ασυναρτησίες λες για μέτωπο του νότου.

άντε γεια, αρκετό ρόλο δώσαμε σε μια οργάνωση που διαλύθηκε πριν 3,5 χρόνια, μουσειακή κουβέντα, ιστορία κι έτσι, αλλά βαρέθηκα. Εκτός αν υπάρχουν διαθέσεις να διεκδικηθεί η ταυτότητα ΚΟΕ από κάποιους, να χαράξουν μια γραμμή απολογισμού, μια γραμμή παρέμβασης κλπ, δεν υπάρχει εκδικητικότητα, αλλά με αυτή την λογική που την συνεχίζετε και μας έφερε μνημόνιο δεν πάμε πουθενά, πάμε για εθνικό και κοινωνικό Βατερλώ.

"κάποιος σύντροφος"