Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ρε σύντροφοι, φανείτε έστω και μία (1!) γαμημένη φορά ειλικρινείς με τον εαυτό σας: δεν θα προτιμούσατε χίλιες φορές να έχει καταστείλει τους εχθρούς μας ο Σαλβαντόρ Αλιέντε όπως ακριβώς καταστέλλει ο Ταγίπ Ερντογάν τούς δικούς του, ώστε να τον τραγουδάγαμε σήμερα σαν ένδοξο νικητή, αντί να τον θρηνούμε σαν αδικοχαμένο ήρωα;





Μία ακόμα απόπειρα για να καταλάβουν οι κουφιοκεφαλάκηδες (οποθενδήποτε και αν προέρχονται) γιατί κάναμε πρωτοσέλιδο τον Ερντογάν και γιατί πρέπει «να διδασκόμαστε από τους εχθρούς μας», αν δεν θέλουμε να γινόμαστε τροφή για τα σκουλήκια πριν την ώρα μας!


9 σχόλια:

Smart Asss είπε...

Όχι, διότι είτε τον αντιδημοκρατικό αυταρχισμό τον εφαρμόζει ο Λένιν, είτε ο Μάο, είτε ο Αλλιέντε, είτε ο Ερντογκάν...

Παραμένει σντιδημοκρατικός αυταρχισμός/στα όρια ή μη μια δικτατορικής πρακτικής.

Φυσικά (απ' ότι βλέπω) αυτό δεν σε χαλάει.
Δεν πειράζει. Απλά το αναφέρω.

Bella Ciao!

LeftG700 είπε...

Φίλε Smart Ass,


Ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη συνεισφορά σου στην προσπάθειά μου να γίνω κατανοητός από τους αριστερούς κουφιοκεφαλάκηδες. Μια μέρα, η Επανάσταση θα στο ανταποδώσει!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ρε συ Smart Ass, τώρα το πρόσεξα:

Απευθύνομαι σε συντρόφους και μου απαντάς εσύ σαν να σε συμπεριλαμβάνω σε αυτούς; Ρε συ, ακόμα να το πάρεις απόφαση ότι δεν είσαι αριστερός αλλά φιλελές τού κερατά κι ότι αυτό το έχει πάρει πρέφα μέχρι κι η γάτα μου;

Τι 'σαι συ ρε!

Smart Asss είπε...


"Μια μέρα, η Επανάσταση θα στο ανταποδώσει!
η Ποια;;;

"ακόμα να το πάρεις απόφαση ότι δεν είσαι αριστερός αλλά φιλελές τού κερατά..."
δεν ξέρω αν είσαι αριστερός, πάντως αφού το δηλώνεις, πρέπει να είσαι. Ό,τι δηλώνει ο καθένας.

Κνίτης με άποψη είπε...

Οι Ροϊδηδες πάντως ξεχέσανε τον Ερντογάνη. Σιχαίνονται κάθε τι λαϊκό.
μακάρι νάχε η αριστερά έναν λαϊκό ηγέτη σαν τον Ερντογαν. Αλλά που;

Kapnistos είπε...

O Ερντοάν προφανώς και εκκαθαρίζει μεγαλα κομμάτια στον κρατικο μηχανισμό αλλά και στην περιφερεια του "σκληρού πυρήνα" του κράτους. Προφανώς οι εκκαθαρίσεις αυτές με την έκταση που φαινεται να έχουν φανερώνουν οτι υπήρχαν ηδη λιστες και το πραξικόπημα έδωσε την ευκαιρία και τη νομιμοποίηση για να γίνουν οι εκκαθαρίσεις.
Ο Ερντοάν εδώ και χρόνια συγκρούεται και για την ώρα επικρατεί σ' αυτο το πεδίο, έχοντας αναδιατάξει ρολους, ισχυ και συμμαχίες στο εσωτερικό της τουρκικής αστικής τάξης και ταυτοχρονας έχοντας πάρει με το μέρος του τα λαϊκά στρώματα (οχι μόνο ή κυρίως στα αστικά κέντρα αλλά και εκεί).
Αρα οι εκκαθαρίσεις (και οι νέοι συμβιβασμοι και ισορροπίες που οικοδομούνται) αφορούν στο πως και σε ποια κατευθυνση βαδιζει αυτο που θα ονομάζαμε αστική τάξη μαζί με τις συμμαχίες της.

Επί της ουσίας: (α) η Αριστερά προφανώς οφείλει να γνωρίζει οτι αν ποτέ φτάσει να διεκδικήσει την εξουσία (ή έστω να φανεί πραγματικά απειλητική) θα αντιμετωπίσει την πιο σκληρή / αποκρουστική και βάρβαρη εκδοχή των αστών (την ξέρουμε καλά απο το Δεκέμβρη του 44 ως το 49-50 και μετέπειτα).
(β) Με βάση το (α) η Αριστερά οφείλει αφενός να προετοιμάζεται για να υπερασπίσει τον εαυτό της και αφετέρου να αποτρέψει την επικράτηση των αστών. Αρα οφείλει και πρέπει να ειναι ανελέητη και αποφασιστική απέναντί τους, χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς αμφιταλαντευσεις. Ο "ανθρωπισμός" και αυτος ο γεροντοέρωτας της αριστεράς της ήττας με την "δημοκρατία", τα "δικαιώματα" (γενικώς και αορίστως και οχι στην ταξική βάση) ειναι τουλάχιστον γελοίος.
(γ) Και για να το πουμε και πιο χαλαρά, προφανώς ο λαϊκός στρατός και οι λαϊκοι επίτροποι θα είχαν τον 1ο και τον τελευταιο ρόλο.


LeftG700 είπε...

Φίλε Κνίτη με άποψη,


Πολύ υποσχόμενο το ψευδώνυμό σου. Αν επιβεβαιωθεί από τα πράγματα, θα τα πάμε καλά. :-)

Οι Ροΐδηδες, αχ οι Ροΐδηδες... Αν δεν υπήρχαν θα έπρεπε να τους εφεύρουμε. Εσύ λες αυτό. Να σου πω εγώ το άλλο:

Πες τους για τον Κεμάλ, να σε κάνουν πρώτο φίλο! Στην περίπτωσή του καταπίνουν τα πάντα. Και τη δήθεν δημοκρατία του και το (κοσμικό) σουλτανάτο του και την καταστολή και τα πάντα όλα! Μεγάλες κουφάλες! (με την πολιτική έννοια). Ενώ είναι πρώτοι και καλύτεροι πιστοί τού Τενγκ («άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια»), το παίζουν πνεύμα και ηθική! :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Καπνιστέ,


Αμ γι' αυτή την ουσία που περιγράφεις κι εσύ με είπανε εδώ μέχρι ....Ιμάμ Λεφτ! Λένιν που τους χρειάζεται... ;-) :-)


Τα λέμε

Σκεπτικιστης είπε...

@Kapnistos
''Ο Ερντοάν εδώ και χρόνια συγκρούεται και για την ώρα επικρατεί σ' αυτο το πεδίο, έχοντας αναδιατάξει ρολους, ισχυ και συμμαχίες στο εσωτερικό της τουρκικής αστικής τάξης και ταυτοχρονας έχοντας πάρει με το μέρος του τα λαϊκά στρώματα (οχι μόνο ή κυρίως στα αστικά κέντρα αλλά και εκεί).''
Mην μπερδευεσαι. Το γεγονος οτι ο Ε. χρησιμοποιει ωμη δυναμη και οχι πειθαναγκασμο, τον κανει απλως ενα κοινοβουλευτικο δικτατορα. Οχι ομως και κυριαρχο μεσα στην αστικη ταξη, υπηρετης ειναι οχι κυριαρχος, οπως ολοι οι πολιτικοι. Ισως μπορει να χαρακτηριστει κυριαρχος του πολιτικου σκηνικου, γιατι εχει συμβαλλει στην πολωση και το διχασμο του λαου (και στην ελλαδα ετσι βγαζουνε το ψωμι τους οι πολιτικοι). Η αστικη ταξη τον εχει για εκλεκτο, απο την στιγμη που η ιδια εχει αυτο-μεταστραφει λογω των αλλαγων στην οικονομια. Η αποτυχια του πραξικοπηματος, δειχνει την μειωση της ισχυος των ηπα στο εσωτερικο της Τουρκιας (και μια αλλαγη κατευθυνσης της αστικης ταξης).