Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Ρε σεις! Ξέρετε ποιο είναι αυτό το καλικαντζαράκι; Ο Ανδρέας ο Λοβέρδος! Ο «δεν πεθαίνουνε κιόλας»***! Σας πληροφορούμε ότι είναι αναγνώστης τού ιστολογίου μας και, το τιμητικότερο, μας θεωρεί «αριστερές κάμπιες»! Έτσι, για να σκάσετε! ;-)


***

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο  η παρούσα ανάρτηση είναι το follow up αυτής, με την οποία προειδοποιούσαμε το αναγνωστικό κοινό μας για τον κλεφτοκοτά τον Ροΐδη. Αλλιώς είχε σχεδιαστεί, αλλιώς γράφτηκε, αλλά, στην επί του πιεστηρίου φάση, προχθές το βράδυ, την ώρα που ετοιμαζόμουν να τη βάλω στην οθόνη, έκανα μία ανακάλυψη που με υποχρέωσε, αντί γι’ αυτό, να τη βάλω στο συρτάρι με τα αζήτητα και να αρχίσω να την ξαναγράφω υπό το φως πλέον τής ανακάλυψής μου. Δεδομένης της θερινής ραστώνης, αλλά και της απόφασής μου να μη φάω το βράδυ τής Παρασκευής ή του Σαββάτου μπροστά στο laptop για χάρη τού Ροΐδη και του Λοβέρδου, το rewriting τελείωσε μόλις σήμερα. Να πώς πηγαίνει η ιστορία:
Παρακινημένος από την ανάρτηση με την οποία εφιστούσαμε την προσοχή σε συντρόφισσες και συντρόφους να μην κοιτάνε το δάχτυλό μας αντί για το φεγγάρι που τους δείχναμε στο post το σχετικό με τις ηγετικές αρετές τού Ερντογάν σε αντίστιξη με το ηγετικό έλλειμμα από το οποίο πάσχει το στρατόπεδό μας, κάποιος αναγνώστης τών Ροϊδολασκαράτων τούς απέστειλε το παρακάτω σχόλιο:
Ο λέφτης σας αποκαλεί αντικομμουνιστές ε δ ώ
Για να του απαντήσει ο καλός μας ο Ροΐδης σε χρόνο ντε τε, μετά από έξι μόλις λεπτά:
Ο/Η Po λέει:
φίλε «Αριστερές κάμπιες ο Λέφτης»…
1ον: δεν μας αρέσουν οι καταδότες, και
2ον: πιστεύουμε στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, ο συγκεκριμένος έχει τις απόψεις του, κι εμείς τις δικές μας. Ε, και;
Δεν μισούμε κανέναν.
Όλοι παιδιά της ίδιας κοινωνίας είμαστε.
Τελεία.
(μην ξανάρθεις να καρφώσεις κάποιον, θα σε κόψω!)
Ο παραπάνω διάλογος μου προκάλεσε τις ακόλουθες (κατά χρονική σειρά συντέλεσής τους) αυθόρμητες και καγχαστικές ταυτόχρονα σκέψεις, που έπαιξαν κι αυτές το ρόλο τους για να μην κάνω νωρίτερα την ανακάλυψη για την οποία σάς έκανα ήδη λόγο:
1. Ο σχολιαστής  Αριστερές κάμπιες ο Λέφτης, προφανώς, δεν θεωρεί τους Ροϊδολασκαράτους αντικομμουνιστές. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν, αντίθετα, τους θεωρεί κομμουνιστές ή απλώς φιλοκομμουνιστές, συνοδοιπόρους που λέγανε παλιά, ή, έστω, ουδέτερους ή αναποφάσιστους ή, ακόμα-ακόμα, τους κατατάσσει στην κατηγορία «δεν γνωρίζω – δεν απαντώ».
2. Από την άλλη, ο Ροΐδης, ο οποίος, όπως εξάγεται από τα συμφραζόμενα του σχολίου του θεωρεί τον αντικομμουνισμό κάτι κακό με το οποίο ασφαλώς και δεν πιστεύει ότι έχει κάποια σχέση αυτός ή το alter ego του, κατακεραυνώνει τον Αριστερές κάμπιες ο Λέφτης ως «καταδότη», διακηρύσσει την πίστη του στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, διατρανώνοντας παράλληλα τα ανεκτικά συναισθήματα από τα οποία διακατέχεται αυτός και ο Λασκαράτος και κλείνει το σχόλιό του με την ξεκάθαρη προειδοποίηση απαγόρευσης περαιτέρω σχολιασμού, σε περίπτωση που ο συγκεκριμένος σχολιαστής επανέλθει ακολουθώντας την ίδια πρακτική.
Παρατηρήσεις: Καλά, για το κατά πόσο οι Ροϊδολασκαράτοι είναι αντικομμουνιστές ή όχι, δεν σκοπεύω να χαλάσω ούτε πέντε λεπτά από τη ζωή μου. Όποιος έχει ξεκάθαρες μερικές πολύ βασικές πολιτικές έννοιες στο μυαλό του (αλλά και μη πολιτικές: τι είναι το σώβρακο; τι είναι η γραβάτα;), παρακολουθεί στοιχειωδώς το ιστολόγιό τους και είναι σε θέση να διαβάζει δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να τους κατατάξει στη «μεγάλη τών αντικομμουνιστών σχολή». Θα φάω όμως λίγη ώρα για να σχολιάσω μερικούς από τους ισχυρισμούς τού απίθανου Ροΐδη.
α) Γιατί «καταδότης» και «καρφί» ο καημένος ο Αριστερές κάμπιες ο Λέφτης; Κουτσομπόλης, το καταλαβαίνω. Άντε και υποκινητής διαδικτυακών καβγάδων για να κάνει χάζι. Αλλά «καταδότης» και «καρφί»; Δεν υπέκλεψε κάποιο απόρρητο κείμενο, δεν χάκαρε κάποιο λογαριασμό email. Γνωστοποίησε απλώς ένα δημόσιο γραπτό, αυτή ήταν η ‘‘αμαρτία’’ του. Βέβαια, απλώς έκρουε ανοικτές θύρες. Γιατί οι Ροϊδολασκαράτοι ασφαλώς και ήταν ενήμεροι. Φρόντισα, όπως φροντίζω πάντα, να βάλω τα σχετικά links, έτσι ώστε να ξέρουν από ποιους και για ποιο λόγο γίνονται πρωτοσέλιδο και, αν θέλουν, να απαντήσουν με οποιονδήποτε τρόπο (ακόμα και ερχόμενοι εδώ, ουδείς τούς έχει απαγορεύσει το σχολιασμό). Να σημειωθεί δε εδώ ότι, παρά τις γονυκλισίες τους προς την Ηθική, συχνά-πυκνά δεν τηρούν αυτό το fair play και προτιμούν να αποκρύπτουν ύπουλα («πούστικα» στη λαϊκή καθομιλουμένη) τις κριτικές τους προς αυτό το ιστολόγιο.
β) Αλλά, άντε και είναι «καταδότης» ο φουκαράς ο Αριστερές κάμπιες ο Λέφτης, ας αγνοήσουμε προς στιγμή όλα τα πραγματολογικά δεδομένα που αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο.  Εν τοιαύτη περιπτώσει, ο κυριούλης που έγραψε τα παρακάτω λόγια στο ιστολόγιό του τι είναι;
κ. Λασκαράτο, ο εθνικιστής (LOL) Λέφτης… κατακεραυνώνει (δίχως κ α μ ί α επιχειρηματολογία) το κείμενό σας, ξεκινώντας το με «Πριν βιαστεί κάποιος από το αναγνωστικό κοινό που είναι ταυτόχρονα και φίλος τών Ροϊδολασκαράτων…» –λες και διαθέτει αναγνωστικό κοινό! :-)
γ) «Έξεστι φιλελευθέροις υποκρίνεσθαι/ψεύδεσθαι»; Ασφαλώς! Αλλά όχι μόνο. Μπορούμε με άνεση να προσθέσουμε κι ένα τρίτο απαρέμφατο: «αποκρύπτειν». Γιατί, και πάλι η Ηθική, για την οποία κόπτεται καθημερινά ο κύριος Ροΐδης κι έχει πάει ο αιματοκρίτης του 19 απ’ την αιμορραγία κι ο δύστυχος ο Λασκαράτος τρέχει κάθε τόσο να του βάζει αιμοστατικούς επιδέσμους για να τη σταματήσει, η Ηθική, λοιπόν, τον υποχρέωνε να ενημερώσει τον Αριστερές κάμπιες ο Λέφτης πως «ο Λέφτης», αν και «εθνομπολσεβίκος» και «σταλινικός», δεν μίλησε «στη ζούλα» και δεν έκανε την κριτική του «ύπουλα» και «πούστικα», όπως συνηθίζουν οι «ευγενείς φιλελεύθεροι» σαν τα μούτρα τους. Αλλά πού! Βλέπετε, και οι Ροϊδολασκαράτοι δημοσιεύουν μόνο ό,τι συμφέρει το λαό, αντίθετα με το μύθο που λέει ότι κάτι τέτοια τα συνηθίζει μόνο ο Ριζοσπάστης...
Η ανακάλυψη: Όπως έχω προείπει στην εισαγωγή μου, η ανακάλυψη ήρθε στο παρά πέντε, όταν ετοιμαζόμουν να ποστάρω την πρώτη εκδοχή αυτής τής ανάρτησης. Και ήρθε κατά τη διαδικασία τού copy & paste, όταν συμπωματικά το βελάκι τού ποντικιού μου στάθηκε στο ψευδώνυμο Αριστερές κάμπιες ο Λέφτης. Το παραθυράκι που άνοιξε έγραφε http://loverdos.gr/ Ctrl+Click to follow link. Κλικάρισα από μηχανική περιέργεια, χωρίς να πάει το μυαλό μου πουθενά (εξ άλλου, ούτε καν το μυαλό ενός θυρωρού πολυκατοικίας δεν πάει πουθενά συγκεκριμένα όταν δει κάπου loverdos…). Και μου βγήκε αυτό. Κι ύστερα πάτησα το παράθυρο του fb. Και μου βγήκε ...αυτό! (Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, θα φτάσετε στα ίδια αποτελέσματα.)
Oλαλά! Ώστε ο Αριστερές κάμπιες ο Λέφτης είναι ο τέως υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος; Αυτός είναι εκείνος που διαβάζει βουλωμένο γράμμα και κατόρθωσε να καταλάβει ότι οι Ροϊδολασκαράτοι ...δεν είναι αντικομμουνιστές; Σχεδόν δάκρυσα από τη συγκίνηση (ή από τα γέλια, θα σας γελάσω...). Ώστε μας διαβάζουν ακόμα και εκπρόσωποι του πολτικού (άστο όπως είναι διορθωτή!) κόσμου! Ε ρε μεγαλεία! Που αποκτούν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς ότι σε ώρα συνεδρίασης της Βουλής τών Ελλήνων για το κρισιμότατο (my ass!) ζήτημα του εκλογικού νόμου, ένας Πατήρ τού Έθνους παρέβλεπε τα καθήκοντά του, προκειμένου να διαβάζει το blog μας και μετά να ποστάρει σχόλια στους Ροϊδολασκαράτους με θέμα πάλι τις αφεντομουτσουνάρες μας! Και, τέλος, η αποθέωση του θριάμβου μας:
Να μας αποκαλεί «αριστερές κάμπιες» ένας Λοβέρδος! Όπου, αντίστροφα από τη γνωστή ατάκα τού «και εις την Λαοκρατίαν πιστεύομεν!» Γεωργίου Παπανδρέου, έχει τεράστια σημασία το ποιος είναι αυτός που μας αποκαλεί έτσι!

Εικόνα: Το avatar τού Ανδρέα Λοβέρδου aka  «Αριστερές κάμπιες ο Λέφτης», σύμφωνα με την αυτοματοποιημένη και random επιλογή τού WordPress. Όσοι και όσες κλικάρετε πάνω στο σύνδεσμο της ημερομηνίας τού σχολίου του μπορείτε να το δείτε ‘‘ζωντανό’’ στο τσαρδί τών Ροϊδολασκαράτων.


14 σχόλια:

Κυρία STUV-W-XYZ είπε...

υπόσχεση νο2 εξετελέσθη.
Εύγε.

LeftG700 είπε...

Αγαπητή κυρία STUV-W-XYZ,


Να περιμένω τις απόψεις σας όταν μελετήσετε τις «πληροφορίες και το υλικό»; Ναι;


Τα λέμε

Κυρία STUV-W-XYZ είπε...

κ. Λέφτ,
Θεωρώ τις αποκαλύψεις σου πέραν πάσης φαντασίας, εκπληκτικές.
Ούτε κι εγώ (όπως κι εσύ) δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τη σημασία ακόμα και των ασήμαντων γραπτών, του ΠΩΣ (ίσως) επηρεάζουν και διαβάζονται από γνωστά και ισχυρά, με την πολιτική έννοια, πρόσωπα.

Σου βγάζω το καπέλο!

Μάθημα μέγιστο: δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι πάντα τα scripta manent και δεν έχουμε ποτέ ιδέα ποιοι και πότε τα διαβάζουν.

Επιθεωρητής της μπλογκόσφαιρας είπε...

Λεφτ700 να σε δει κάποιος τρελογιατρός

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Για μια στιγμή, φίλε λεφτ: ας υποθέσουμε πως εγώ που υπογράφω εδώ με το νικ "ανανεωτικός κομμουνιστής" για κάποιον απροσδιόριστο λόγο άλλαζα νικ και λίνκαρα το καινούργιο μου νικ με το σάιτ του Λοβέρδου. Όλα αυτά θα με έκαναν Λοβέρδο; Όχι βέβαια.

Με το παραπάνω θέλω να πω ότι πρέπει κάποιος να είναι πολύ επιφυλακτικός σε ερμηνείες παρόμοιες με αυτή που έκανες (ότι δηλ. εμπλέχτηκε στην υπόθεση ο ίδιος ο Λοβέρδος). Ειδικά, όταν υπάρχει και προηγούμενο πριν κάποια χρόνια (εννοώ τον τύπο που είχε σχολιάσει ένα κείμενό σου για το ΚΚΕ και το λινκ του ονόματός του ήταν το www.kke.gr -εσύ νόμιζες ότι συνομιλούσες με το "επίσημο ΚΚΕ", ενώ στην πραγματικότητα ο τύπος ήταν τρολ).

LeftG700 είπε...

@Επιθεωρητή της μπλογκόσφαιρας:


Για λέγε, για λέγε! Τι συμπτώματα βλέπεις εσύ που πρέπει να με ανησυχούν;

LeftG700 είπε...

Φίλε Ανανεωτικέ,


Ναι το σκέφτηκα αυτό το ενδεχόμενο (ξεχνιέται το πάθημα τότε με τον δήθεν εκπρόσωπο του ΚΚΕ; :-) ). Δεν του έδωσα όμως πολλές πιθανότητες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τελείως διαφορετικά με την «Ανοιχτή επιστολή προς το ΚΚΕ», δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να μιλήσει κάποιος εξ ονόματος δήθεν τού Λοβέρδου. Η ανάρτηση έχει θέμα την εμπλοκή με τους οκτώ και στη σχολιογραφία μού την πέφτουν για την ανάρτηση με τον Ερντογάν. Πού παίζει ο Λοβέρδος; Πουθενά. Βεβαίως, θεωρητικά, τίποτε δεν αποκλείεται. Αλλά αυτό ισχύει παντού και πάντα. Δεν έκρινα σκόπιμο να κρατήσω επιφύλαξη για κάτι θεωρητικά πιθανό. Έπειτα, εδώ είμαστε. Μέχρι τώρα δεν έχει έρθει κάποια διάψευση από το τσαρδί τού Λοβέρδου, παρά τα ενημερωτικά λινκς.


Τα λέμε

Κυρία STUV-W-XYZ είπε...

Λέφτ, μάλλον έχεις δίκιο εσύ.
Ήταν πράγματι ο Λοβέρδος γιατί το λινκ πλέον εκεί δεν λειτουργεί.
Θα ζήτησε ο ίδιος από τους διαχειριστές να αφαιρεθεί.

Πές μου, γιατί να το κάνει;
δες - https://roides.wordpress.com/2016/07/18/18jul16/#comment-88241

Δ ε ν το πιστεύω!

LeftG700 είπε...

Φίλη* STUV-W-XYZ,

*Κόβω το κυρία γιατί μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση σε σένα ή κάποιον αναγνώστη ότι εμπεριέχει ειρωνεία, πράγμα που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.


Κατ' αρχήν, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, τα οποία όμως μάλλον δεν αντιστοιχούν σε κάτι το ιδιαίτερο. Δεν έχω την εντύπωση ότι έκανα κάποια σπουδαία ανακάλυψη (μην σε παρασύρει το χιουμοριστικό υπόστρωμα της ανάρτησης). Και οι πολιτικοί άνθρωποι είναι και νιώθουν την ανάγκη να χαζοπερνούν την ώρα τους στο διαδίκτυο με χαζά σχόλια.

Κατά δεύτερον, ναι, συμφωνώ. Η απενεργοποίηση του συνδέσμου από το τσαρδί τών Ροϊδολασκαράτων (εδώ, όμως, ο σύνδεσμος λειτουργεί, δεν μπορεί να αφαιρεθεί) είναι παραδοχή "ενοχής". Βέβαια, κι αυτή η παραδοχή στη ζούλα, για να είναι ιν λάιν με το ροϊδολασκαράτειο πνεύμα... :-)

Κατά τρίτον, μια ερώτηση, αν επιτρέπεται: είσαι μέλος τής γκρούπας τού xyzcontagion ή απλώς αναγνλωστρια και φίλη τους;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

αναγνλωστρια = αναγνώστρια, βεβαίως βεβαίως.

Ανώνυμος είπε...

Λεφτ προσγειώσου, σε δουλεύουνε και συ τσιμπάς, φαίνεσαι αφελής αλλά τίμιος.
Άνοιξε τα μάτια σου και δες την θλιβερή κατάσταση της όλης αριστεράς και άσε το Λοβέρδο που ούτε σε ξέρει καν.

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε (για τελευταία φορά εδώ) φίλε,


Εσύ δεν φαίνεσαι απλώς αφελής (για το τίμιος μένει να αποδειχθεί). Είσαι! –και κάνει μπαμ από 10 μίλια μακριά!

Για πες μου, εξυπνοπούλι μου, από τι να προσγειωθώ; Έβγαλες το συμπέρασμα ότι η ανάρτηση έγινε για να πω «με διαβάζει ο Λοβέρδος, με διαβάζει ο Λοβέρδος!»;

Και για πες μου και το άλλο: Ποιος ήθελε να με δουλέψει με ένα σχόλιο θαμμένο στη μέση τού πουθενά και γιατί να με δουλέψει πατώντας πάνω στον Λοβέρδο;

Τέλος, πες μας εσύ ο ανοιχτομάτης για τη «θλιβερή κατάσταση της όλης αριστεράς», αφού εγώ «δεν τη βλέπω». Ξεκίνα από το βασικό: πού ακριβώς εντοπίζεις τη θλιβερότητά της;

Διαδικαστικά: Δημοσίευσα το σχόλιό σου για να μην πεις ότι λογόκρινα την κριτική σου. Αν θέλεις να εμφανίζεσαι εδώ, να πάρεις ένα ψευδώνυμο της προκοπής (όχι περιστασιακό, όχι συνδεδεμένο με την παρούσα ανάρτηση και όχι προβοκατόρικο) και να διαβάσεις το κειμενάκι πάνω από το πλαίσιο των σχολίων που εξηγεί με το νι και με το σίγμα πώς θα το περνάς στη θέση τού Ανώνυμος.


Τα λέμε (είπαμε πώς και άλλη φορά δεν θα το ξαναπώ)

Κυρία STUV-W-XYZ είπε...

Φίλε Λεφτ...
αγνοούσα την ύπαρξη του xyzcontagion μέχρι τη στιγμή της ανάρτησής σου.
το επισκέφτηκα, διάβασα αρκετά κείμενά του, και δεν σου κρύβω ότι το θεωρώ άκρως αξιόλογο.
εξου κι η περιέργειά μου για την άποψή σου.

LeftG700 είπε...

Φίλη STUV-W-XYZ,


ΟΚ. Θενξ για την απάντηση. Θέλω όμως να σου πω κάτι με απόλυτη ειλικρίνεια (αν περνάς πότε-πότε από εδώ για να τα λέμε, είτε για καλό, δηλαδή συμφωνία, είτε για κακό, δηλαδή διαφωνία, θα καταλάβεις ότι είμαι τόσο ειλικρινής που, ακόμα κι όταν δεν είμαι, το ομολογώ!):

Παρακάμπτω τις επιφυλάξεις μου για το ειλικρινές τής απάντησής σου –χωρίς να σε κατηγορώ γι’ αυτή την ενδεχόμενη ανειλικρίνεια (πάντα υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται)– και σου λέω:

Εν τοιαύτη περιπτώσει, μήπως πρέπει να αλλάξεις το ψευδώνυμό σου, απαλείφοντας εκείνο το XYZ στο τέλος του που δημιουργεί την εντύπωση ότι κάποιου είδους δεσμό έχεις με το xyzcontagion.wordpress.com; Διότι, αύριο-μεθαύριο, αμολάς εδώ μία κοτσάνα (άνθρωποι είμαστε και όλοι αμολάμε κοτσάνες :-) ). Γιατί να τη χρεωθεί το xyzcontagion.wordpress.com;


Τα λέμε (με καλή πίστη, σε διαβεβαιώνω)