Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές: Τα πράγματα πρέπει να αλλάζουν για να μένουν ίδια…


Change we can't believe in!

Τι υποχρέωσε τον Καραμανλή να προκηρύξει εκλογές για τις 4 Οκτωβρίου; Η μικρή εικόνα των αιτιών περιλαμβάνει όλα όσα προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα και στα δελτία των 8, «φωτίζονται» από τη «σοβαρή αρθρογραφία» και «αποκαλύπτονται» στις «έγκυρες αναλύσεις»: Για τα ΜΜΕ που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ είναι η κατάρρευση της ανίκανης κυβέρνησης. Η δραπέτευση του ίδιου μπροστά στα αυξανόμενα αδιέξοδα. Η απελπισμένη του προσπάθεια να περιορίσει την έκταση της ήττας, πηγαίνοντας σε εκλογές τώρα κι όχι τον Μάρτιο, όταν τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα, διατηρώντας έτσι την αρχηγία, άρα και την ελπίδα για μία ρεβάνς. Για τα συμπολιτευόμενα είναι ο εκβιασμός του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα έσερνε τη χώρα σε μία μακρά προεκλογική περίοδο καθώς και η εμμονή του σε στείρα και λαϊκιστική αντιπολίτευση, ακόμα και εν τω μέσω της μεγαλύτερης μεταπολεμικής οικονομικής κρίσης. Όπως ήδη έχει φανεί στις πρώτες θλιβερές «τηλεμαχίες», το πράγμα καταλήγει κάπως έτσι: «Ο εκβιασμός σας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προξένησε τις πρόωρες εκλογές». «Όχι. Η ανικανότητά σας που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας είναι η αιτία».

Η μεγάλη εικόνα, που επιμελώς αποκρύπτεται από τα κυρίαρχα ΜΜΣ (Μέσα Μαζικής Συναίνεσης), είναι «ελαφρώς» διαφορετική: Ο χειμώνας που έρχεται θα κάνει απολύτως αισθητές τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Ποιός θα πληρώσει τον λογαριασμό; Σε μια ταξική κοινωνία η απάντηση είναι προφανής: Οι υποτελείς τάξεις! Άλλο τόσο όμως είναι προφανές, ότι, όταν κάποιος καλείται να πληρώσει για ένα γεύμα που έφαγαν άλλοι, αντιδρά. Ιδίως όταν αυτοί που απήλαυσαν το γεύμα -ιδιωτικό κεφάλαιο και το πολιτικό προσωπικό τους- είναι ακριβώς εκείνοι που τον καλούν να πληρώσει!

Όσο κι αν το Ελληνικό εργατικό κίνημα είναι εξασθενημένο, αποδιοργανωμένο και -επιπλέον- διασπασμένο, οι αντιδράσεις που αναμένονται δεν θα είναι καθόλου αμελητέες. Ποιος θα τις διαχειριστεί;

Μια δεξιά κυβέρνηση με την υπόληψή της στο ναδίρ λόγω της «ανεπάρκειάς» της, αλλά και του βάρους των δικών της, μπλε σκανδάλων; Ή μια κυβέρνηση της «Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης», της οποίας η δική της «ανεπάρκεια» και τα δικά της πράσινα σκάνδαλα έχουν ξεθωριάσει αρκετά από το πέρασμα του Χρόνου, έτσι ώστε να μπορεί να διακρίνει ο εν απογνώσει λαός, ότι, επιτέλους, αυτή είναι μια κυβέρνηση «αντιδεξιά», «σοσιαλιστική», «δικιά μας»;

Η απάντηση είναι και πάλι προφανής. Όπως μπορεί να σας διαβεβαιώσει οποιοσδήποτε είχε την «τύχη» να βρεθεί τετ α τετ με τους φύλακες του Νόμου, ποιος είναι τόσο τρελός για να προτιμάει τον κακό μπάτσο από τον «καλό»;

Έτσι, η δικομματική εναλλαγή θα συντελεσθεί για μία ακόμη φορά. Και το κόμμα της «Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης» θα διαχειριστεί τις κραυγές διαμαρτυρίας των υποτελών με όλη την επιδεξιότητα και το τακτ που «εξ ορισμού» διαθέτουν τα «δημοκρατικά» κόμματα. Έχοντας στο πλευρό του και το φάντασμα της χρεοκοπίας, για την αντιμετώπιση του οποίου θα ζητήσει την «συνεργασία» όλων. Ήδη, ο Μίμης Ανδρουλάκης σάλπισε σήμερα το σύνθημα από το ραδιόφωνο του Alpha: «Η κυβέρνησή μας θα είναι κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης»!

Και η Αριστερά;

Σιγά, η Αριστερά κοιμάται! Μπορεί όμως και να είναι σε «σύσκεψη»!...

Θα σας γελάσουμε...

2 σχόλια:

ernesto είπε...

To provlima me avtin tin xora einai oti o laos einai toso politika kathisterimenos kai deilos pou oxi mono kernaei avtous pou trone alla kanoun kai tous servitorous tous.kai san na min eftane mono avto tous kernane kai gliko sto telos.kai oxi mono tous kernane kai gliko alla tous proskaloun na perasoun kai pali kai na ksanafane kai avtoi alla kai akomi kalitera kai oi filoi tous .opoioi kai osoi kai an einai avtoi.lefta exoume...siga tora!
POS ? 1 salata? TI 1 ? vale 2 more...ftoxoi eimaste !?!?

xereto !

p.s.
sssss prosoxi min tous ksipnisete tous allous! koimountai ta paidia.kourastikane tosa xronia na malonoun gia to poios tin exei poio megali...signomi...pio aristeri ithela na po...tin fronisi nte!

LeftG700 είπε...

Φίλε ernesto,


Η παραβολή σου είναι εύστοχη και ακριβής. Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα.

Το μόνο που θέλουμε να πούμε για να είμαστε δίκαιοι είναι το εξής: Όσο κι αν οι ατομικές ευθύνες του καθενός μας είναι πάντα υπαρκτές, αναλογίσου πόσο εύκολο είναι για τους υποτελείς και τους εξαρτημένους για τα προς το ζην από κάθε είδους αφεντικά -με την ευρεία έννοια- να βγουν απο την καθυστέρηση ή να φανούν πιό τολμηροί. Ειδικά για έναν λαό, που, από την κατοχή και μετά, έζησε μέσα στο φόβο μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '80. Και ο φόβος έχει επιστρέψει πια για τα καλά.

Όσο για τους "άλλους"; Νομίζουμε ότι δεν δικαιούνται πια να κοιμούνται. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους "ξυπνήσουμε". Ακόμα και να τους κοπανήσουμε κανένα "ξυπνητήρι" στο κεφάλι!...


Τα λέμε.